Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ένταση σε εκδήλωση οπού θα παρευρισκόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης...

Ένταση προκλήθηκε στο δημαρχείο Χολαργού, όταν ομάδα νεαρών προσπάθησε να εισβάλει στο δημαρχείο, όπου θα παρευρισκόταν σε εκδήλωση ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιαδης.

Είναι τόσο ισχυροί όσο φαίνονται;

thumb
Από το Μαρικάκι

Πόσο άραγε θα μας πάρει να αποτινάξουμε από πάνω μας το τραπεζικό καθεστώς της συγκυβέρνησης; Μήπως άλλη μια επταετία;
Και ποιες θα είναι στο εξής οι ταχύτητες των κοινωνικών αντιδράσεων; Πήρε δυο χρόνια για να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία «κλήθηκε» να λάβει ιστορικές αποφάσεις με τις οποίες επιβλήθηκε βίαια- κι ενδεχομένως πιλοτικά - η μετάβαση σε ένα «νέο» κοινωνικό μοντέλο, αυτό που έχουν αποφαίσει οι «αγορές» για την κοινωνία και όχι αυτό που έχουν συναποφασίσει μεταξύ τους οι κοινωνικές δυνάμεις για τον εαυτό τους. Κάτι που έφερε την κοινωνία σε σοκ με αποτέλεσμα η συνειδητοποιήση της νέας κοινωνικής κατάστασης να έρθει φαινομενικά αργά σε σχέση με το μέγεθος των καταστροφικών επιλογών που έγιναν από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Πλέον όμως τα πράγμετα επιταχύνονται, φανερό ήδη από τον ρυθμό των εξελίξεων από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Στο 80% προσδοκάται η συμμετοχή στο ελληνικό «κούρεμα»

Σε ποσοστό συμμετοχής μεγαλύτερο του 80% προσβλέπουν στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες ως προς το νέο PSI που ξεκινάει άμεσα με αντικείμενο τη διαγραφή του 50% του ελληνικού χρέους.
Το ποσοστό – στόχος προκύπτει από τον πρώτο κύκλο των διαπραγματεύσεων, που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στη Φραγφκούρτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ όλες τις μεγάλες ευρωπαικές τράπεζες και βεβαίως του συλλογικού τους εκπροσώπου, του IIF. Γι αυτό το λόγο άλλωστε πραγματοποίησε και το ταξίδι – αστραπή στην Αθήνα ο επικεφαλής της διεθνούς των τραπεζιτών κ. Τσάρλς Νταλάρα, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ένας προϋπολογισμός με… ιδιαιτερότητες

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Μετά τη σχετική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Λουκά Παπαδήμο πλέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό για το 2012. Μια δύσκολη «ζαριά» για τη νέα κυβέρνηση, η οποία προέκυψε από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και....
του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Με δεδομένη την εξαιρετικά αρνητική εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πολιτική αβεβαιότητα του τελευταίου μήνα οδήγησε στην αποδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών, και την περαιτέρω μείωση των εσόδων, ο νέος προϋπολογισμός αναμένεται να συνεπάγεται τη λήψη πρόσθετων, επώδυνων μέτρων.

Ποιοι «έφαγαν» τον Γιωργάκη;

Ποιοι τον έβαλαν να «αυτοκτονήσει» με την πρόταση για δημοψήφισμα; Με ποιων τις «πλάτες» προκάλεσε ταραχή σε ολόκληρο τον Πλανήτη;  Γιατί μαζί του θα την «πληρώσει» και ο διαβόητος Άκερμαν;
Όταν ο Σαμαράς αποκαλούσε τυχοδιώκτη τον πρώην πλέον Πρωθυπουργό, για την πρόσφατη και ανεξήγητη πρότασή του για δημοψήφισμα, μάλλον χάρη του έκανε …Μάλλον περί φιλοφρόνησης επρόκειτο. Γιατί; Γιατί, ακόμα και ο τυχοδιώκτης έχει ως….
ανθρωπότυπος κάποια καλά στοιχεία, που τον χαρακτηρίζουν. Στοιχεία, όπως είναι το αυτόβουλο και βέβαια η αποφασιστικότητά του στο να στηρίζει με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τις επιλογές του …Ακόμα και τις πιο ακραίες επιλογές του. Τι από όλα αυτά όμως αφορά τον Παπανδρέου; Τίποτε απολύτως. Ο Γιωργάκης είναι ένας άβουλος ανθρωπάκος …Ένας ανθρωπάκος, ο οποίος στις ελεύθερες ώρες του θα πρέπει να κάνει «ασκήσεις θάρρους» …Ένας εξαρτώμενος «μαμάκιας», ο οποίος παραμένει παθολογικά «ανήλικος» ακόμα και στην ηλικία των εξήντα ετών …Ένας ανθρωπάκος, ο οποίος νιώθει ασφαλής μόνον όταν εκτελεί εντολές άλλων.

Τους έπιασε ο πόνος, για τον Γιώργο...

Καψής: Δεν είναι γαντζωμένος στη καρέκλα του...

Αφού για ένα μήνα όλο το μαγαζί - ο Ιορδάνης λιγότερο - του φορτώνουν όλες τις αμαρτίες του πλανήτη και τον πυροβολούν σε κάθε ευκαιρία, ξαφνικά τον συμπόνεσαν.
Κι άρχισαν τα κολακευτικά σχόλια. Καψής: Ο Παπανδρέου συζητάει όλα τα ενδεχόμενα και... εκείνο της αποχώρησης του. Δείχνει πως δεν είναι γαντζωμένος στη καρέκλα.

Χάνουν από την πόρτα, παίρνουν από το παράθυρο

Του Σταυρου Λυγερου

Οταν ανακοινώθηκε η απόφαση - πλαίσιο της 27ης Οκτωβρίου είχαμε διατηρήσει επιφυλάξεις, επειδή η πείρα έχει αποδείξει πως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Οι δημοσιευμένες πληροφορίες για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και στις τράπεζες για τους όρους του κουρέματος δικαιώνουν εκείνες τις....
επιφυλάξεις. Η ρητορική για «κούρεμα» του χρέους κατά 50% είναι απολύτως παραπλανητική. Από το «κούρεμα» εξαιρούνται κυρίως το δάνειο της τρόικας και τα ομόλογα 62 δισ. που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τη δευτερογενή αγορά.

Αρμαγεδών...

Είμαστε η μόνη χώρα που μετά το πόλεμο (Β' Παγκόσμιο) για 4η συνεχή χρονιά έχουμε προϋπολογισμό με... δείκτες ύφεσης.

Δείτε τι μας περιμένει να πληρώσουμε τώρα στα τέλη κυκλοφορίας

Το ένα χαράτσι μετά το άλλο.
Τώρα έρχονται ακόμα πιο τσουχτερά από πέρισι, τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων.
Γα το 2012 είναι δύο «ταχυτήτων», ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης.
Για τα επιβατικά Ι.Χ. τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα.
Πιο συγκεκριμένα για την απόκτηση του σήματος στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πληρώσουμε:

Η χώρα έχει συνέχεια, απαντά ο Ευ.Βενιζέλος στην απαίτηση για έγγραφες δεσμεύσεις...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η χώρα έχει συνέχεια και θεσμική σοβαρότητα, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση σχετικά με την απαίτηση του Eurogroup για τις έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να...

καλύψει η κυβέρνηση την άρνηση του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τέτοια επιστολή.

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

REPORTER

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τη μόνιμη πλέον αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, και την εντεινόμενη πίεση που ασκείται στον πρώην πρωθυπουργό, για να ανοίξει άμεσα ο ίδιος, και χωρίς να προηγηθεί συγκρουσιακή πορεία, τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.

Σήμερα το μεσημέρι, μετά το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, και αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2012, ο αντιπρόεδρος της....
κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών πέρασε την πόρτα του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή.

Ξεκίνησε η διαδοχή?...

Ο Παπανδρέου ξεκίνησε σήμερα ένα κύκλο συναντήσεων με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να διερευνήσει το πώς βλέπουν την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.
Ο πρόεδρος του κόμματος συναντήθηκε με Ρέππα, Βενιζέλο ενώ ... πρόκειται να δει τους Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Παπουτσή, Άννα Διαμαντοπούλου, και τον… Κώστα Σκανδαλίδη. Τις επόμενες ημέρες θα συναντήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους.

‘Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Αυξημένος ο κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες αλλά και περίοδοι ξηρασίας σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη…

Η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει πιο έντονα καιρικά φαινόμενα τα επόμενα χρόνια, κάνοντας τις ημέρες του χειμώνα πιο κρύες και τα καλοκαίρια πιο ζεστά, αναφέρει νέα έκθεση του ΟΗΕ. 
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και εκλύονται λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων να επηρεάσουν τα κλιματικά μοντέλα.

Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι αναζητούν υπονομευτές

Σοφία Βούλτεψη

Η Ευρώπη συγκλονίζεται συθέμελα από μια πρωτοφανή κρίση που βαθαίνει και εξαπλώνεται.

Η μία χώρα μετά την άλλη δέχονται τις επιθέσεις των κερδοσκόπων σ’ αυτόν που πλέον αποτελεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια ώρα, ουδείς δείχνει να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει. Εκτός και εντός συνόρων.

Δεν αντιλαμβάνεται δηλαδή κανείς πως όταν έχει ξεσπάσει πόλεμος, οι σύμμαχοι σταματούν να σκέπτονται ο καθένας το συμφέρον του και ρίχνονται όλοι μαζί στον κοινό αγώνα κατά του εχθρού.

Έτσι συνέβαινε πάντα σε όλους τους πολέμους. Σε όλους, εκτός από αυτόν.

Ά. Τσιγκρής: «Να Καταργηθεί το Χαράτσι Γιατί Είναι Παράνομο…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής (δικηγόρος – καθηγητής της Εγκληματολογίας) -με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε τροποποιήσεις και απαλλαγές από το “ειδικό τέλος ακινήτων”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει άμεσα και με νόμο την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα.
Πρόκειται για έναν κατάφορα αντισυνταγματικό φόρο, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία και τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου μας.

Φουντώνει ο γαλλο – γερμανικός πόλεμος για το ρόλο της ΕΚΤ


Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κρίση βρίσκεται αυτές τις μέρες στο μικροσκόπιο, καθώς η Γαλλία επιθυμεί ενίσχυση του ρόλου της, ενώ η Γερμανία είναι αντίθετη και προτείνει αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ.

Λόγω των ανεξάντλητων πόρων της ΕΚΤ, εξετάζεται κάθε ιδέα, τη στιγμή που όλο και περισσότερες ''μεγάλες'' χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και τώρα και η Γαλλία, αντιμετωπίζουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσωσης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πάντως έχει δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετη με αυτή την προοπτική, όπως άλλωστε και η ίδια η ΕΚΤ. Αν και Μέρκελ και Σαρκοζί δείχνουν να τα ''έχουν βρει'' στο θέμα αυτό,

Γάλλοι-Γερμανοί "ξέχασαν" τα δις για άχρηστα όπλα...και ειρωνεύονται!


Οι Γάλλοι,όπως και οι Γερμανοί ξέχασαν πολύ γρήγορα τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που έχουν εισπράξει από την Ελλάδα,από πωλήσεις όπλων που πολύ συχνά αποδείχτηκαν τουλάχιστον …ατυχείς!
Οι Γερμανοί που …μας τραβάνε το αυτί ,κάθε μέρα, ξεχνούν την υπόθεση της Siemens, ξεχνούν το ρεζιλίκι με το υποβρύχιο που …έγερνε αλλά και με τα άρματα μάχης Leopard που άρχισαν να έχουν …ρωγμές από τα πρώτα τεστ και ακόμη δεν μας τα έχουν διορθώσει. Μιλάμε για αγορές που τις πληρώσαμε 6 δις και βάλε!

Τώρα τη σκυτάλη των ειρωνιών κατά της Ελλάδας,τη πήραν οι Γάλλοι. Που προφανώς …έχουν ξεχάσει τα “τυφλά” Mirage που πέρασαν χρόνια για να μπορούν να …βλέπουν, ξέχασαν τα προβληματικά συστήματα

ΗΠΑ:"Επίθεση στο Ιράν,θα επηρεάσει τη παγκόσμια οικονομία"


Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα των αμερικανικών ανησυχιών για τις αθέλητες συνέπειες οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν κατά τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα με τον ισραηλινό ομόλογό του, περιλαμβανομένης των εν δυνάμει επιπτώσεών της στην παγκόσμια οικονομία.Η ένταση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει αυξηθεί αφότου η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Τεχεράνη φαίνεται πως έχει εργαστεί για το σχεδιασμό μιας ατομικής βόμβας και ενδέχεται να εξακολουθεί να διεξάγει μυστικές έρευνες με στόχο την κατασκευή της.Στην κατεχόμενη Κερύνεια πέφτουν οι υπογραφές ΤΡΑΟ - Shell


Στην κατεχόμενη Κερύνεια θα υπογραφεί η συμφωνία της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας, ΤΡΑΟ, με τη Shell για την εκτέλεση γεωτρήσεων στην Αττάλεια και βόρεια της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ της Τουρκίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες στον τουρκικό και τουρκοκυπριακό Τύπο.

Η εφημερίδα «Χαμπερντάρ» γράφει ότι στις 26 Νοεμβρίου αναμένεται να μεταβούν στα κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ), Γιουρντάλ Οζτάς και αρμόδιοι της εταιρείας Shell. Εκεί θα γίνει σύσκεψη με αρμοδίους του κατοχικού καθεστώτος στο ξενοδοχείο Acapulco στην κατεχόμενη Κερύνεια, κατά την οποία αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για τις γεωτρήσεις.

… Σου τα σκοτώνουν τα παιδιά που τραγουδούν για Λευτεριά. ''Εδώ Πολυτεχνείο''


Σου τα σκοτώσαν τα παιδιά που ζητούσαν Λευτεριά, εκεί στο Πολυτεχνείο.


16 Απριλίου 1967: Στα πλαίσια ενός κύματος δικτατοριών, εν μέσω του τότε παγκόσμιου παιχνιδιού που αποκαλούντο ψυχρός πόλεμος, εγκαθιδρύεται στην Ελλάδα η Χούντα των Συνταγματαρχών. Την ίδια περίοδο, εκτός της χώρας μας, στρατιωτικές δικτατορίες εθνικιστών ή αξιωματούχων του στρατού εγκαθίστανται σε Χιλή, Αργεντινή, Πορτογαλία και Ισπανία. Ο λόγος ήταν ο εξής απλός: Ο συνασπισμός της Δύσης, με πρωτοστάτησα την Αμερική, φοβόταν την επικείμενη εξάπλωση του κομμουνισμού στα δυτικά έθνη που επιχειρούσε η Σοβιετική Ένωση.

Το στοίχημα για εθνικό ηγέτη
Με έναυσμα την άποψη πολλών ότι οι ηγεσίες της Ευρώπης στέκονται κατώτερες των περιστάσεων τις οποίες η παρούσα κρίση αναδεικνύει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εποχή των ηγετών πέρασε, εξέφρασα την άποψη ότι αντίθετα, ακριβώς για αυτόν τον λόγο η εποχή των ηγετών τώρα αρχίζει.
Η εποχή αυτή με τα τόσα προβλήματα για τον απλό κόσμο θα αναδείξει ηγέτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη και ακόμα πιο ειδικά και συγκεκριμένα στην πατρίδα μας την Ελλάδα.
Μέσα σε όλα τα γεγονότα της κρίσης χρέους που βιώνουν οι Ευρωπαϊκές οικονομίες, η περίπτωση της χώρας μας είναι μοναδική και ξεχωρίζει με τον χειρότερο τρόπο, όχι γιατί έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως προσπαθούν οι εταίροι μας να μας πείσουν, αλλά για τον ανήθικο και βίαιο τρόπο που επέβαλαν τις λύσεις τους και η πρόθυμη προηγούμενη κυβέρνηση κλήθηκε να υλοποιήσει.

Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην παγκόσμια οικονομική κρίση.Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου, που κόντρα στην κρίση δεν έχει ανεργία και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν όμως ότι εκεί έχουν γίνει τα μεγαλύτερα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την μεταφυσική. Πάντα, βέβαια, με βιτρίνα διάφορες έρευνες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών ομάδων αλλά και πάντα με συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.
Τον Μάιο του 1961 συνέβη το εξής απίστευτο πείραμα με τα συνταρακτικά για τις Μυστικές υπηρεσίες αποτελέσματα: Σε 100 εθελοντές, μεταξύ 30 και 50 ετών τέθηκε μεταξύ άλλων

Διήμερη περιοδεία του Νίκου Τσούκαλη στη Λακωνία

Διήμερη περιοδεία στο νομό Λακωνίας  πραγματοποιεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης στις 18 και 19-11-2011. Στα πλαίσια της περιοδείας που διοργανώθηκε από τη Ν.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ Λακωνίας ο κ. Τσούκαλης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής την αγορά του Γυθείου και  συναντήθηκε  με το δήμαρχο της πόλης κ. Πέτρο Ανδρεάκο και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας  κ. Ντία Τζανετέα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας  έδωσε  συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση μελών και φίλων, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ για την έξοδο απ’ την κρίση.

Οι εθνικοί μας κλέφτες
Οι εθνικοί μας κλέφτες
Photo:gamillos.
Η πορεία του Πολυτεχνείου παραδοσιακά μεταφέρει ένα οργισμένο μήνυμα κατά του ξένου παράγοντα, εν προκειμένω του αμερικανικού. Στη φόρτιση της φετινής διαδήλωσης το λαϊκό ανάθεμα συμπεριέλαβε και τη Γερμανία ή, πιο γενικά, αυτούς που στίβουν την πατρίδα σαν διψασμένο σφουγγάρι. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας από αυτούς, τόσο ο Λευκός Οίκος, όσο και η καγκελαρία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για τα 60 δισεκατομμύρια των ανείσπρακτων φορολογικών οφειλών προς το ελληνικό δημόσιο. Βέβαια κάποιος μπορεί να γράψει στα σχόλια ότι στον ξένο δάχτυλο οφείλεται και η καχεξία αυτού του κράτους. Όμως έτσι θα βρεθούμε όλοι να αναζητούμε την πεταλούδα από τη θεωρία του χάους, που προκαλεί την καταιγίδα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Πανευρωπαϊκό “margin call”...


Του Γιώργου Καισάριου Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε ένα λογαριασμό margin, όπου στον κωδικό έχουμε βάλει 1.000 ευρώ και έχουμε δανειστεί άλλα 3.000 margin και το σύνολο είναι 4.000.
Δεν θέλει πολύ να καταλάβει κανείς ότι αν το χαρτοφυλάκιο μας μειωθεί κατά 25,01%, το χαρτοφυλάκιο θα είναι κόκκινο. Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει κόκκινο, σημαίνει ότι έχουμε χάσει τα πάντα και...
χρωστάμε και από πάνω.
Η ελληνική οικονομία είναι ένας τέτοιος κωδικός. Παίζαμε δηλαδή με margin πολλές φορές τα ίδια μας κεφάλαια και αρνούμαστε να πουλήσουμε όταν έπρεπε, διότι ορισμένοι μας έλεγαν ότι η ΕΜΠ είναι αραβικό άλογο και θα μας πάρουν τα χαρτιά (αλήθεια που χάθηκε αυτή η ψυχή;).

Σήμερα είμαστε ακόμη πιο άοπλοι…


Όχι! Δεν ενέδωσε όλη η μαθητική και φοιτητική γενιά του Πολυτεχνείου. Αυτοί που τότε ήταν πράγματι εκεί, μέσα ή έξω, το γνωρίζουν πολύ καλά και απλώς απαξιούν και να συμμετέχουν σε αυτήν την ισοπεδωτική κουβέντα.
Η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουν οι νεότεροι είναι πως τότε υπήρξε κι ένα πλήθος - μικρό ή μεγάλο κανείς δεν γνωρίζει - που παρότι ενεργό στην τότε εξέγερση ούτε τη σκέψη του νάρκωσε στα μολυσμένα προϊόντα της μεταπολίτευσης ούτε εξευτέλισε τη ζωή του. Ένα πλήθος, κυρίως ανώνυμο, που βάδισε ασύντακτα και επιβίωσε και δημιούργησε στο περιθώριο της δανεικής ευημερίας.

Aλέξης Τσίπρας> Λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο...«Η πρόσφατη αλλά και παλιότερη ιστορία του ελληνικού λαού, κυρίως όμως η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ΄73 καταδεικνύει ότι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα της οικονομικής ελίτ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, συνοδευόμενος από τον συμπρόεδρο του κόμματος Die Linke Κλάους Ερνστ και αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ.
"Ο ελληνικός λαός κατέκτησε με αγώνες την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του. Δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Και όποιος τολμήσει να του την στερήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Το μήνυμα της εξέγερσης του

Πώς "έδεσαν" την Ελλάδα - Μέχρι το 2010 όλο το χρέος ήταν σε ... δραχμές!


Image


Ένα τεράστιο εθνικό σκάνδαλο σε σχέση με το εθνικό χρέος, ένα πραγματικό έγκλημα αποκαλύπτεται τώρα ότι συντελέστηκε με την πρώτη σύμβαση του Μαίου του 2010 και τείνει να ολοκληρωθεί τώρα με την δανειακή σύμβαση που έχουν συμφωνήσει να την υπογράψουν όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ:

"Ηλεκτροσόκ" σε αξιωματικούς των ΕΔ!


Έχουν μπλέξει άσχημα όσοι στρατιωτικοί διαμένουν με τις οικογένειές τους σε ΣΟΑ! Το μπλέξιμο έχει να κάνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ,θέμα που έχει θίξει το Onalert.

Μία επιστολή αξιωματικού περιγράφει με σαφήνεια τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν οι αξιωματικοί που μένουν σε ΣΟΑ.Η επιστολή έφθασε στο Onalert,μέσω του ΣΥΣΜΕΔ, ο οποίος παρακολουθεί αυτό το ζήτημα αναζητώντας λύση.

Η επιστολή του αξιωματικού:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι, θεωρώ ότι, είστε, ίσως, ο μοναδικός

Αρχίσαν τα μαχαιρώματα στο ΥΕΘΑ ,πίσω από τις ...κουρτίνες!Άρχισαν τα όργανα και τα μαχαιρώματα; Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ πρέσβης Γιώργου Γεωργίου πέρασε μαύρη μέρα γιατί πληροφορήθηκε ότι πίσω από τη πλάτη πέφταν φήμες και “μαχαιριές”. Η πρόθεσή του να αλλάξει κουρτίνες στο γραφείο που του έδωσαν, μεταφέρθηκε στους πολυδαίδαλους και σκοτεινούς διαδρομούς του ΥΕΘΑ,ως “πληροφορία” που έλεγε ότι “ο πρέσβης θα βάλει κουρτίνες αξίας 15.000 ευρώ”!

Η διπλωματική του καριέρα του επιβάλει ψυχραιμία και την

Απίστευτο θράσος: Έστειλαν λογαριασμό νοσοκομείου σε θύμα της έκρηξης στην Κύπρο!


Το θράσος και η αδιαφορία ορισμένων δεν έχουν όρια. Ενώ η Κύπρος δεν έχει ξεχάσει ακόμη το τι έγινε τον Ιούλιο από την έκρηξη στο Μαρί και τα 13 θύματα κάποιοι στέλνουν λογαριασμούς σε θύματα!

Για τη νοσηλεία του 28χρονου ειδικού αστυφύλακα Χριστόδουλου Αντωνίου στο νοσοκομείο, η οικογένεια του έλαβε τις προηγούμενες μέρες ένα λογαριασμό €833.

Μετά την έκρηξη στο Μαρί, ο 28χρονος νοσηλεύτηκε στην εντατική με πολύ σοβαρά τραύματα και υποβλήθηκε σε σωρεία χειρουργικών επεμβάσεων σε Κύπρο και εξωτερικό, ενώ σήμερα νοσηλεύεται στο Ισραήλ, όπου παλεύει για να ξαναβρεί το φως του.

Νταβούτογλου: «Κίνδυνος εμφυλίου» στη Συρία


Για τον κίνδυνο να εξελιχθούν οι αναταραχές στη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι λιποτάκτες του συριακού στρατού «το τελευταίο διάστημα εξεγείρονται και το γεγονός αυτό αποτελεί κίνδυνο για έναν εμφύλιο πόλεμο», όπως είπε. Μέχρι τώρα, «είναι δύσκολο να μιλήσουμε για εμφύλιο πόλεμο, γιατί σε έναν εμφύλιο πόλεμο υπάρχουν δύο πλευρές που μάχονται. Και σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι οι πολίτες που δέχονται επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ομως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, η κατάσταση αυτή να μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου.

"Erdogan's Way".Εξώφυλλο στο Time ο Τούρκος πρωθυπουργός


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι στο εξώφυλλο του περιοδικού Time στο τεύχος της 28ης Νοεμβρίου.
Ο τίτλος που θα συνοδεύει τη φωτογραφία του με σταυρωμένα τα χέρια θα είναι “Erdogan’s Way”.
Στο ρεπορτάζ γίνονται αναφορές στη πολιτική Ερντογάν με τα ανοίγματα στον αραβικό κόσμο και την υποδοχή που του επεφύλαξαν στο Κάϊρο.
Επίσης γίνεται αναφορά σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Maryland σύμφωνα με την οποία ο Ερντογάν ήταν ο πιο δημοφιλής ηγέτης στον αραβικό κόσμο το 2010.
Το Time προφανώς δεν πήρε …χαμπάρι τη στάση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

Τι έγινε, που βρισκόμαστε, που μας πάνε…
Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Όλοι πλέον συμφωνούν πως η κυβέρνηση Παπανδρέου ή ήταν απολύτως και επικίνδυνα ανεπαρκής ή εκτελούσε ένα στρατηγικό σχέδιο. Εάν προσεγγίσουμε με επιείκεια τα όσα μέχρι σήμερα έγιναν, διαπιστώνουμε πως είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, στην Ελλάδα επιβλήθηκε ένα καθεστώς ομηρίας, με χαρακτηριστικά τυπικής δημοκρατίας αλλά ουσιαστικής κατοχής από τις «δάνειες δυνάμεις».
Το σχέδιο ολοκληρωτικής άλωσης της χώρας (και όχι μόνο της οικονομίας) τέθηκε σε εφαρμογή με το περίφημο Μνημόνιο ένα και συνεχίστηκε μέσα από ένα καθεστώς συνεχόμενων κινήσεων που έγιναν με χρονικό συντονισμό. Οι πολίτες τέθηκαν σε καταστολή με την βοήθεια των ΜΜΕ και όλα έβαιναν καλώς. Το «σύστημα» γνωρίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια είναι σχετικά στενά,

Από το “θα” στο “πρέπει”


Από το “θα” στο “πρέπει”

Όσες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, έδιναν πολύ μεγάλο ποσοστό αποδοχής της κοινής γνώμης στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου. Δικαίως, λοιπόν, κάποιος θα περίμενε στις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, να δει τα άνω θεωρεία του Κοινοβουλίου κατάμεστα με φαν του Παπαδήμου. Σε κάθε του πρόταση θα πανηγύριζαν ανεμίζοντας κασκόλ, όπως ακριβώς κάνουν οι οπαδοί που πάνε να παρακολουθήσουν την ανοιχτή προπόνηση της ομάδας τους. Αντιθέτως, η ολομέλεια της Βουλής θύμιζε συνέδριο.
Ο πρωθυπουργός, με σταθερή ένταση στην φωνή του και αργή εκφορά λόγου απευθυνόταν σε όλους

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 60% ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ!


ΒΙΑΙΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για το νέο μισθολόγιο-πεινολόγιο, το οποίο ρίχνει στον "καιάδα" της εξαθλίωσης εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων θα εργάζονται και θα χρωστάνε(!) εξαιτίας των δόσεων των δανείων που παρακρατούνται από τους μισθούς τους. Συγκεκριμένα, το νέο μισθολόγιο περιλαμβάνει ισοπέδωση των επιδομάτων, μειωμένο μισθολόγιο

Η επιμονή για "γερμανοποίησή" της, οδηγεί την Ευρωζώνη σε διάλυση.


Η κατάσταση στην Ευρωζώνη χτύπησε κόκκινο. Οι οικονομίες των κρατών της Ευρώπης καταρρέουν η μια πίσω από την άλλη, στην τελική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι «αγορές». Απόψεις, όπως έκδοση ευροομόλογου ή ομοσπονδοποίηση των κρατών της Ευρωζώνης, εκτός του ότι απαιτούν αποφασιστικότητα από όλα τα κράτη για διάθεση της περιουσίας τους σε έναν κοινό ευρωπαϊκό στόχο και παραχώρηση της Εθνικής τους Κυριαρχίας (πράγμα απίθανο), απαιτούν ταυτόχρονα....
και μεγάλη άνεση χρόνο για τις σχετικές χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι άκαιρες και δεν προσφέρουν καμία άμεση λύση.

Εξομολόγηση: 20 χρόνια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μου...(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)Βγάζω τα μάτια μου μετρώντας τα φασούλια... Και γρήγορα-γρήγορα γιατί τα spreads μου ξεφεύγουν και δεν θα προλάβω. Στην αρχή, λοιπόν, οι δύο που νομίζουν ότι είναι Μεγάλοι, είχανε Ψυχρό Πόλεμο και τσακωνόταν μέχρι τελικής φθοράς του ενός και ζορίσματος του άλλου. Μετά τέλειωσε, και εγώ μπόρεσα, επιτέλους, να επανενωθώ. Για να επανενωθείς θες λεφτά. Έσοδα, εξαγωγές, θετικά ισοζύγια εμπορικών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Κεφάλαιο για επενδύσεις, επενδύσεις για εξαγωγές, αγορά φτιαγμένη για τις εξαγωγές, να εισρέει χρήμα. Χρήμα που γίνεται κεφάλαιο, και όχι κατανάλωση, για να γεμίζει το σεντούκι... Και κοίτα την κατάσταση στα επιτόκια των περιοίκων πριν 1999:

Η Courtney Love τα πέταξε έξω σε Live στην Βραζιλία


Η Courtney Love τα ήπιε, τα πέταξε έξω και τραγούδησε topless σε Live στην Βραζιλία..
Δείτε την

Τότε με τα Τανκς και τώρα με τις Μπανκς !!Τότε με τα Τανκς και τώρα με τις Μπανκς (Τράπεζες)!
«Κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία… χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας… η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων…»

Samuel Huntington – Έκθεση της “Τριμερούς Επιτροπής” (1975)
Η σημερινή μέρα, 17 Νοεμβρίου 2011, είναι μέρα μνήμης για την Εξέγερση του ’73, η οποία συνεχίζει να είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Το αίτημα «να φύγουν οι Αμερικανοί», παίρνει την μορφή να φύγουν οι πολυεθνικοί μηχανισμοί (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα) που με πρόσχημα την

300 ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 18 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ


Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου των Ελευθέρων Πολιτών καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως μια νέα προσπάθεια να περάσουν οι ξεπερασμένες και αποτυχημένες πολιτικές του Μνημονίου, μέσα από...

Το νέο σώμα ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ…δια χειρός κ. Μάκη Βορίδη !!!
Την επίσημη εμφάνιση του πραγματοποίησε χθες, το νέο σώμα ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ με απόφαση του νέου υπουργού μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη.
Βέβαια, το σώμα αυτό, δεν είναι τόσο νέο αν σκεφτεί κανείς ότι έχει γίνει σύνθημα τα τελευταία τριάντα χρόνια, βίωμα, και κάποιες στιγμές ίσως και καθημερινότητα των πολιτών που διαμένουν ή κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας.
Το σώμα αυτό λοιπόν, δεν είναι άλλο από τις μονάδες αποκατάστασης της τάξης… τα γνωστά σε όλους μας ΜΑΤ. Σύμφωνα με

Έρχεται νέο σοκ!Μειώσεις μέχρι και 500 ευρώ στους στρατιωτικούς!


Μπορεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να λέει σε συνεντεύξεις του, ότι “περικοπές τέλος”,μπορεί οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να υποστηρίζουν ότι “πρώτα απ΄ όλα το προσωπικό”,ωστόσο ενδέχεται όλοι να λογαριάζουν χωρίς τη σκληρή τρόϊκα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OnAlert δύο επιτροπές, μία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έλαβαν εντολή να καταθέσουν, στα τέλη του 2011 το αργότερο αρχές του 2012, τις προτάσεις τους αναφορικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι πληροφορίες του OnAlert, κάνουν λόγο για κατάργηση των επιδομάτων και δραστική μείωση των εισοδημάτων των ένστολων της μέσης τάξεως των 400 - 500 ευρώ!

Αμεση λειτουργία του EFSF απαιτεί ο Ντράγκι


Εντείνει τις πιέσεις για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων για το EFSF ο Μάριο Ντράγκι .

Μιλώντας στο European Banking Congress στη Φρανκφούρτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίστηκε εκνευρισμένος για την αργή πρόοδο των κυβερνήσεων της ευρωζώνης στην εφαρμογή των αποφάσεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς, όπως τόνισε, το EFSF ήταν να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον ενάμιση χρόνο νωρίτερα, ενώ και ο ενισχυμένος ρόλος αποφασίστηκε πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Το μυστήριο της δολοφονίας Τσάπμαν!Είχε σχέση με τη Κύπρο;


Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μυστηριώδη δολοφονία της δημοσιογράφου Αν-Ντόροθι Τσάπμαν, μιας νεαρής Βρετανίδας η οποία βρέθηκε νεκρή, ένα απόγευμα του Οκτωβρίου του 1971, σε μια θαμνώδη περιοχή κοντά στο Καβούρι. Ένα πέπλο σιωπής απλώθηκε πάνω από την υπόθεση και συνέτεινε στην διαγραφή από τις μνήμες, της στυγερής δολοφονίας της δημοσιογράφου η οποία είχε άμεση σχέση, όπως πιστεύεται από ελληνικούς κύκλους, με την τραγωδία που ακολούθησε στην Κύπρο.
Το κακοποιημένο, μισόγυμνο και στραγγαλισμένο σώμα της Τσάπμαν έκρυβε πολλά μυστικά σχετικά με τα κίνητρα της δολοφονίας. Οι αρχές «φόρτωσαν» τον φόνο σε ένα τυχαίο άνθρωπο με το όνομα Νίκος Μουντής, τον οποίο αρχικά καταδίκασαν αλλά μετά από μερικά χρόνια αναγκάστηκαν να τον αθωώσουν, δηλώνει στο Sigmalive o Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ), Χρήστος Ιακώβου.
Τόσο η Χούντα όσο και οι πρώτες Ελληνικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν, συνέχισαν το ίδιο μοτίβο. Για χρόνια, η εκδοχή για το θάνατό της ήταν ότι την στραγγάλισε κάποιος άγνωστος με τον οποίο είχε σκοπό να κάνει σεξ. Εκδοχή που, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΚΥΚΕΜ, ακούγεται γελοία για μια ευφυή δημοσιογράφο και πτυχιούχο ψυχολογίας. 
 
Πρωτοφανή χαρακτήρισε ο

Η Γερμανική κυβέρνηση αδιαφόρησε για τη δράση των νεο-ναζί


Σάλο έχει προκαλέσει στην Γερμανία η αδιαφορία των αρχών στην ύπαρξη ακροδεξιάς οργάνωσης με νεοναζί που δολοφονούσαν Τούρκους μετανάστες αλλά και έναν Έλληνα.

Εξηγήσεις ζητά η τουρκική κυβέρνηση από τη γερμανική για το πώς απέτυχε να εντοπίσει νωρίτερα ομάδα νεοναζιστών που σκότωσε οκτώ τούρκους μετανάστες μέσα σε έξι χρόνια, καθώς και έναν έλληνα μετανάστη, τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη, και μία γερμανίδα αστυνομικό. Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούνται ότι «εθελοτυφλούσαν» καθώς είχαν στρέψει όλη την προσοχή τους στους ακροαριστερούς και τους ακραίους ισλαμιστές.
Οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως η οργάνωση Εθνικοσοσιαλιστική Αντίσταση, η «μεγαλύτερη ομάδα

Πάει πίσω το κράνος νέας γενιάς του αμερικανικού στρατού


Σε νέες δοκιμές θα υποβληθούν τα ελαφρότερα κράνη νέας γενιάς, αναβάλλοντας εκ νέου την παράδοσή τους στον αμερικανικό στρατό μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού έριξαν το φταίξιμο στον κατασκευαστή του νέου κράνους, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες δοκιμών αποδείχθηκε ότι στερούνται αξιοπιστίας.

Η τελευταία εμπλοκή που προέκυψε θα μπορούσε να καθυστερήσει την παράδοση ακόμη και δύο χρόνια, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε να είναι διαθέσιμα στο πεδίο της μάχης εντός του 2010. Η νέα δοκιμή αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο μήνα.

Το νέο κράνος είναι φτιαγμένο από πολυαιθυλένιο υψηλού μοριακού βάρους (πρόκειται για ένα είδος πλαστικού), είναι πολύ πιο ελαφρύ σε σχέση με τους προηγούμενους τύπους και οι προδιαγραφές θέλουν να μπορεί να σταματά σφαίρες των 7,62 χιλιοστών από τυφέκιο.

Θα μπορέσουν κάποτε οι πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και όχι σταλμένοι εθνοσωτήρες;Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Πολύς αγώνας, πολλές συζητήσεις, πολλά δάκρυα και εκνευρισμοί, σχηματίσθηκε όμως η «ποθούμενη» κυβέρνηση. Όλη η πλάση ήταν στραμμένη πάνω στην Ελλάδα, τι θα γίνει, θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, θα υπάρξει συναίνεση για τη δημιουργία καινούργιας κυβέρνησης; Με την απειλή βέβαια της τρόικας, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία να μην γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης (υπάρχει και η 7η). Και τώρα τι έγινε, πρόκειται να αλλάξει κάτι;
Καταρχάς, δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο σχηματίσθηκε αυτή η κυβέρνηση, νομικός δεν είμαι, αλλά γράμματα γνωρίζω. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος άρθρο 37, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό, τον αρχηγό του κόμματος με την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών

Γερμανικά σχέδια για ευρωπαϊκό υπέρ-κράτος αποκαλύπτει η Telegraph
Η Γερμανία έχει καταστρώσει μυστικά σχέδια για να αποτρέψει τη διεξαγωγή ενός βρετανικού δημοψηφίσματος για την αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν τω μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς το πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και βρέθηκαν στην κατοχή της The Daily Telegraph.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, αναμένεται να πει στον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron ότι η Βρετανία δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τις αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ, παρά το αίτημα υψηλόβαθμων Βρετανών Συντηρητικών για να επαναπατριστούν περισσότερες εξουσίες στη Βρετανία, αναφέρει η Telegraph.

Λουκάς Παπαδήμος. O νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και τα πρώτα μαύρα σύννεφα…


Σύννεφο σε σχήμα ανδρικού μορίου πάνω από την Ελλάδα

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο οποίος παραλαμβάνει τη χώρα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή γενικευμένης κρίσης και πανικού.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για αυτόν όπως μερικοί δημοσιογράφοι πιστεύουν καθώς ο Παπαδήμος δεν αποτελεί πολιτικό πιόνι που απλά καλύπτει το κενό μέχρι την επόμενη εκλεγμένη κυβέρνηση.
Η διάσωση της Ελλάδας από την κρίση αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του νέου πρωθυπουργού, αν και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.