Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Απόψε ξέχασαν το δημοψήφισμα...

... και καταφεύγουν στα επιχειρήματα του Παπανδρέου για τη κρίση...

Λέξη - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - για το δημοψήφισμα, από τα ντόμπερμαν. Η μεγάλη δε πλάκα είναι ότι ... όσον αφορά τη κρίση στη Κοινότητα επαναλαμβάνουν, ιδιαίτερα ο Ντερμπεντέρης, αυτά που έλεγε μέχρι χθες ο Γιώργος.

Μόνο δήλωση φρονημάτων δε μας έχουν ζητήσει!

Η “χούντα” του ΔΝΤ επιμένει ότι δεν πρόκειται να δούμε χρήματα αν δεν υπογράψουν οι πολιτικοί αρχηγοί επιστολή με την οποία να δεσμεύονται για το… μέλλον. Το ΔΝΤ και οι δανειστές, όπως έχει αποκαλύψει πολλές φορές η www.prionokordela.gr παίζουν έναν ιδιαίτερα βρώμικο ρόλο στην υπόθεση “ελληνικό χρέος”.
Και συνεχίζουν να παίζουν τον ίδιο ρόλο, αφού τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και ο νυν, δεν μπόρεσαν να σηκώσουν ανάστημα. Δεν μπόρεσαν να βάλουν ένα “φρένο” στις αυξανόμενες και εξωπραγματικές απαιτήσεις τους. Κάποιος όμως πρέπει να τους βάλει ένα “φρένο”.

Οι «5» και ο Καμμένος

Η ομάδα των «6» στη ΝΔ δεν είδε με καλό μάτι την κατάληξη της υπόθεσης με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος ως γνωστόν διεγράφη από την Κ.Ο αλλά όχι και από το κόμμα.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, κάθονταν όλοι στα «ορεινά» έδρανα και περίμεναν τι θα γίνει με το βουλευτή. Συζητούσαν και σχολίαζαν χαμηλόφωνα αλλά, όπως με....
διαβεβαιώνει αυτόπτης μάρτυρας, ήταν εξαρχής πεπεισμένοι ότι ο Πάνος Καμμένος δεν επρόκειτο να διαγραφεί και από το κόμμα.

Επιστροφή στο χωριό!

Οικογένειες, άνεργοι, ακόμη και νέοι  που δεν βλέπουν κανένα φώς στο τούνελ…της πρωτεύουσας  μετακομίζουν σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Οι περισσότεροι εσωτερικοί μετανάστες,, επιστρέφουν στα πατρικά τους. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι και φεύγουν χωρίς δουλειά, με την ελπίδα ότι σε μικρότερο τόπο θα επιβιώσουν…

Λαμόγια: η ετυμολογία της λέξης

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, στον αγώνα Παναθαναϊκού – Εργοτέλη (22/10/2011), αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων»
Ο διαιτητής διέκοψε για 8 λεπτά τον αγώνα, προκειμένου να κατέβει το πανό, επικαλούμενος ότι προσβάλει το φίλαθλο πνεύμα.

Το σύνθημα είχε, σαφέστατα, πολιτικό χαρακτήρα και....
ισοπεδωτικό, αφού αναφερόταν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς,
αλλά για να διαπιστώσουμε αν ήταν και υβριστικό πρέπει να ερμηνεύσουμε τον όρο “Λαμόγιο/α”

Φακελάκι για επανασύνδεση της ΔΕΗ

Συνέβη και αυτό!

Η σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία της Μέρκελ...

Ρήξη στις σχέσεις Γερμανίας - Γαλλίας, για το ευρώ...

Δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα τους οι αδύναμες οικονομίες των κρατών μελών της ευρωζώνης αναζητώντας στήριξη στην ΕΚΤ, είπε η Μέρκελ προκαλώντας πάλι αναστάτωση αλλά και ρήγματα στις σχέσεις της με τον Σαρκοζί.

Τα επεισόδια τρόμαξαν την κυβέρνηση!

Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε προγραμματίσει για το απόγευμα της Πέμπτης ένα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο αυτό αναβλήθηκε για το πρωί της Παρασκευής. Προφανώς ο φόβος των επεισοδίων, ή ακόμη και φόβοι για “εκτεταμένα επεισόδια” πέριξ της Βουλής ανάγκασαν την κυβέρνηση να μεταφέρει τη συνεδρίαση!

Αύριο η τρόικα στην Αθήνα...

Ξεκινούν τις συναντήσεις με Βενιζέλο και αναμένουν ραντεβού με τον Πρωθυπουργό...

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι επικεφαλής της τρόικας θα βρεθούν την Παρασκευή στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των συζητήσεων που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ, και... τη έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Mπαίνει …γερμανικό κλειδί για να κλείσει η στρόφιγγα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα!

Mπαίνει …γερμανικό κλειδί για να κλείσει η στρόφιγγα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα!
Περίπου 60 δισ. ευρώ από ανείσπρακτους φόρους (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις) χάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ειδικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force)  που παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.
Μάλιστα ο  κ. Ράιχενμπάχ κατά την παρουσίαση της έκθεσης ανέδειξε την πάταξη της φοροδιαφυγής ως βασική προτεραιότητα της Ομάδας Δράσης.
Στην έκθεση αναφέρεται πως ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 δισ. ευρώ από τις φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο μπορεί να εισπραχθεί, ενώ περίπου τα 30 από τα 60 δισ. ευρώ βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασης, η διάρκεια του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Ο αμαθέστατος κυρ Καρατζαφέρης...

"Αυτό το αγλάισμα της αρλούμπας, της αμορφωσιάς και της αμετροέπειας"...

Ο άνευ ορίων κομποτινισμός του κυρ Καρατζαφέρη - την ελληνική γλώσσα επικαλέσθηκε πάλι ο αμαθέστατος, ως την «πλουσιώτερη» στον κόσμο, ήτις διαθέτει «λέξεις που δεν τις έχουν οι άλλες γλώσσες όπως «μπέσα» και «φιλότιμο»». Και εις ό,τι αφορά την... «μπέσα» η λέξη είναι αλβανική «bese» και σημαίνει ακριβώς το ίδιο «λόγω τιμής» ή «κρατώ τον λόγο μου», εις ό,τι δε αφορά τη λέξη «φιλό-τιμο» κι αυτή υπάρχει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπου συνδυάζονται οι έννοιες του ρήματος τιμώ και του ουσιαστικού τιμή.

Οι Γερμανοί το βιολί τους για την επίμαχη υπογραφή!

Ο Γερμανός υφυπουργός οικονομικών, λειτουργώντας στην ουσία ως “κυβερνητικός εκπρόσωπος” της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ τόνισε και αυτός ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκτη δόση είναι οι ενυπόγραφες επιστολές από τις πολιτικές δυνάμεις. Εκείνοι μπορούν άραγε να μας στείλουν ενυπόγραφη επιστολή ότι το πρόγραμμα που μας αναγκάζουν να ακολουθήσουμε θα είναι αποτελεσματικό;

Αποχωρεί από την Ελλάδα η BNP ParibasΤην οριστική αποχώρησή της από την Ελλάδα, από τις 23 Ιανουαρίου του 2012, ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, εξαιρώντας μόνο τις εφοπλιστικές δραστηριότητες (Shipping) και τις δραστηριότητες των Off Shore εταιρειών.

Η συγκεκριμένη τράπεζα λειτουργεί στη χώρα μας από το 1981 και η απόφασή της αυτή θα οδηγήσει στην απόλυση 100 εργαζομένων.

Για «προσβλητική» και «προκλητική» συμπεριφορά στην Ελλάδα, μιλά η ΟΤΟΕ. Τονίζει μάλιστα ότι η επιλογή της τράπεζας «έχει πολιτικό χαρακτήρα»

Η ΠΟΡΕΙΑ                Η ΠΟΡΕΙΑ

Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό , ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.
Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα στρατηγού.

Μέρκελ: Δεν θα λύσει την κρίση η ΕΚΤ.


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε ριζοσπαστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

«Eάν κάποιοι πολιτικοί πιστεύουν ότι την ευρωκρίση μπορεί να τη λύσει η ΕΚΤ, σφάλλουν», είπε.
Η κρίση, συνέχισε, δεν θα λυνόταν άμεσα ακόμα και αν...
η ΕΚΤ αναλάμβανε τον ρόλο του «δανειστή έσχατης ανάγκης» (lender of last resort).
«Είμαι πεπεισμένη ότι μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να επιλύσουν την κατάσταση», είπε, προσθέτοντας ότι «η Eλλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση στην Ευρωζώνη».

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετεΧιλιάδες νέοι στο Πολυτεχνείο

Στο Πολυτεχνείο το 1973 ήταν μερικές χιλιάδες ωραίοι και γενναίοι νέοι…

…εσένα πώς κατάφεραν να σε κάνουν να πιστέψεις ότι εμείς είμαστε λίγοι;

Αλλάζει πάλι το σήριαλ με την υπογραφή Σαμαρά.


Χθες ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιουνκέρ, αρχικά δήλωσε ότι αναμένει επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.
Όμως στη συνέχεια βγήκε ο εκπρόσωπός του κ. Γκι Σουλέρ και είπε ότι...
το Eurogroup αναμένει μία επιστολή, την οποία θα υπογράφει ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος και θα συνυπογράφουν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού. Με λίγα λόγια η ηγεσία της ΕΕ, επιμένει ώστε με κάποιο τρόπο να πάρει την γραπτή δέσμευση και του Αντώνη Σαμαρά.

Καζάκης: Η κυβέρνηση αυτή δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.


Έχουν βάλει τα κεφάλια τους μέσα στο καβούκι τους όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας και ουδόλως αρθρώνουν λέξη για την συνταγματική εκτροπή που έχει επισυμβεί στη χώρα μας με την συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Δυστυχώς, αυτή την πνευματική ηγεσία έχουμε, γι’ αυτό και το λίκνο της Δημοκρατίας, κατάντησε ο περίγελος της υδρογείου..
Από αυτό εδώ το blog , πρώτοι είπαμε ότι...
γίνεται Παραβίαση του Συντάγματος, σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας; Περιμέναμε λοιπόν, έστω κάποιον νομικό και κυρίως συνταγματολόγο να αρθρώσει κάποια λέξη, έστω προβληματισμό. Δυστυχώς τίποτα. Απέραντη ολοκληρωτική έρημος.

ΣΟΣ. Εκτός ελέγχου η Ευρωζώνη.


Το ντόμινο πλέον ξεκίνησε. Το πουλόβερ του ευρώ άρχισε να ξηλώνεται και η Ελλάδα δεν αποτελεί τώρα πια την προτεραιότητα της Ευρωζώνης. Μετά την Ιταλία, στον τρελό χορό των spreads μπήκαν πλέον η Ισπανία αλλά και η ίδια η Γαλλία.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν σήμερα τα spreads των δεκαετών ομολόγων της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας σε όλη...
τη μέχρι σήμερα ζωή της Ευρωζώνης.

Το spread των γαλλικών δεκαετών ομολόγων από

Τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλο σώσιμο! Σταματήστε το σώσιμο!
pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Τρία σε ένα. Νοικοκυρεμένα.
Την είπε την αλήθεια ο Καρατζαφέρης. «Ξεχάστε τα τρία κόμματα. Δεν έχουν και μεγάλες διαφορές μεταξύ τους», είπε. Έθεσε και τη διαχωριστική γραμμή: «Ευρωπαϊστές ενάντια στους κομμουνιστές»!
Μπράβο Γιώργο (Παπανδρέου), μπράβο Αντώνη! Μπράβο και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν βρέθηκε ένας να απαντήσει στο σπεκουλάρισμα του Καρατζαφέρη.
Μάλλον δεν προσβλήθηκε κανένας για να νιώσει την ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Θα ήταν η πιο πετυχημένη πολιτική φάρσα και συγχρόνως η εκφραστικότερη πολιτική τραγωδία αν, σε μέρες μνήμης και

Νομοσχέδιο εξαγοράς της θητείας ανακοινώνει ο Ερντογάν. 4 δισ. Ευρώ έσοδα για το τουρκικό δημόσιο


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η κυβέρνηση Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το νομοσχέδιο της εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας από τούρκους πολίτες , οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση.
Η είδηση της εξαγοράς της θητείας προκάλεσε ενθουσιασμό σε περίπου 400.000 δικαιούχους που αναμένεται να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. To τουρκικό δημόσιο μεσά σε ελάχιστους μήνες θα κερδίσει από την εξαγορά της θητείας τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια Ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal που έχει ως τίτλο « η ηλικία 30, το κόστος 25 χιλιάδες λίρες» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ερντογάν προβλέπει. την χρήση του δικαιώματος της εξαγοράς σε όσους είναι άνω των 30 ετών και δεν έχουν υπηρετήσει ακόμη στον τουρκικό στρατό. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταβάλλουν 25 χιλιάδες τουρκικές λίρες (11.500 Ευρώ) σε περίπου 4 δόσεις και θα υπηρετήσουν μόλις 3 εβδομάδες.

Kαμμένος :O αγώνας συνεχίζεται!!!


Πριν από λίγο και μετά τη διαγραφή του ο Π άνος Καμμένος έκανε την παρακάτω δήλωση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook
Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, θα παραμείνω συνεπής :
-με τον όρκο μου στο Σύνταγμα και τους πολίτες
-με την καρδιά μου στις αρχές και αξίες που υπηρέτησα και θα υπηρετώ
-με την ψυχή μου στην....
Πατρίδα μου την Ελλάδα

... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ
-για την εμπιστοσύνη τους τούς χιλιάδες πολίτες που με στήριξαν, και που με τα μηνύματα τους συνεχίζουν να με στηρίζουν, να με ενθαρρύνουν και να μου δίνουν δύναμη και ισχύ

Εξαιρούνται από την εφεδρεία οι πυροσβέστεςΕξαιρούνται από την εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι ένστολοι του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε έγγραφο του – απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ ο υπουργός Προστασίας, Χρ. Παπουτσής, εξηγεί ότι «προκειμένου να αποκατασταθεί εργασιακά ένας μεγάλος αριθμός εποχικών πυροσβεστών και, παράλληλα, να ενδυναμωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΠΣ, με την αξιοποίηση ενός ήδη έμπειρου δυναμικού στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο υπουργική απόφαση για τη διαδικασία πρόσληψης πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης και

Καρατζαφέρης: χτυπούν εμένα στη Γαλλία για να πλήξουν τη Μαρί ΛεπένΣτις δυσκολίες του εγχειρήματος της συγκυβέρνησης, στις κατηγορίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι η ακροδεξιά εισήλθε στην κυβέρνηση, όπως και στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΑ Α. Σαμαρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή στο «Ράδιο 9» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Σκέφτομαι τις συνέπειες που θα προκύψουν αν δεν πετύχει το πείραμα της συγκυβέρνησης. Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία του. Για αυτό το λόγο είπα και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς: “ Προσέξτε την υπονόμευση του εγχειρήματος από κάποιους δικούς σας. Αν δεν πετύχει, δεν υπάρχει μετά. Καληνύχτα” » τόνισε για την συγκυβέρνηση.

Για το ζήτημα των ταξί που θα διαχειριστεί ως υπουργός ο βουλευτής του Μ. Βορίδης δήλωσε πως φοβάται ότι «ο κ. Ραγκούσης είχε μπλέξει το θέμα των ταξί με ένα αρκετά περίεργο τρόπο. Ο κ. Βορίδης ψάχνει όλες εκείνες τις πηγές για να δούμε πως έχει εμπλακεί το θέμα με την τρόικα, ενώ δεν ήταν θέμα τρόικας. Αν χρειαστεί, θα επισκεφτώ

Θα μπουν επενδυτές από το Κατάρ στην ΑΕΚ;Οι φήμες που θέλουν υποψήφιους επενδυτές να μπαίνουν στην ΑΕΚ ολοένα και φουντώνουν! Τι απαντούν όμως οι εκπρόσωποι της ομάδας;

Από το πρωί στον ελληνικό τύπο γίνεται εκτενέστατη συζήτηση πως επενδυτές από το Κατάρ θα είναι πλέον στην ομάδα!

Τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης

Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην παγκόσμια οικονομική κρίση...Γράφει ο 29-26
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου, που κόντρα στην κρίση δεν έχει ανεργία και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν όμως ότι...


εκεί έχουν γίνει τα μεγαλύτερα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την μεταφυσική. Πάντα, βέβαια, με βιτρίνα διάφορες έρευνες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών ομάδων αλλά και πάντα με συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Οι "προγραμματικές" των Αρχηγών για στέγαση-μεταθέσεις και θητεία“Προτεραιότητα το προσωπικό”, είπαν ομόφωνα οι τέσσερις Αρχηγοί που έκαναν “προγραμματικές δηλώσεις” στην πρώτη τους επαφή με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

Τα δεδομένα είναι δραματικά σ΄ ότι αφορά τα οικονομικά των ΕΔ,ωστόσο κάποια μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί για να στηριχθούν οι ασθενέστεροι οικονομικά στρατιωτικοί.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, είπε ότι με σχετική διαταγή , όλοι οι κατώτεροι αξιωματικοί και το προσωπικό μπορεί να συτίζεται καθημερινά στις μονάδες ανεξάρτητα αν έχει υπηρεσία ή όχι. Το μέτρο αυτό μπορεί να ανακουφίσει πραγματικά τους ΕΠΟΠ, οι οποίοι με το μισθό που παίρνουν κυριολεκτικά πνίγονται!

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ - Έπεσαν δακρυγόνα


Σύγκρουση αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ σημειώθηκ στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ερμού στην Πάτρα.
Οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της πόλης για την επέτειο του Πολυτεχνείου με συνθήματα κατά του συστήματος κλπ.
Την πορεία των αντιεξουσιαστών ακολουθούσε διμοιρία των ΜΑΤ. Στην Κορίνθου και Ερμού υπήρξε ένταση.
Οι αντιεξουσιαστές γύρισαν και επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με νεράτζια και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους και τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα.

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2012Αύριο κατατίθεται στη Βουλή, ο προϋπλογισμός του 2012. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα θα συζητηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο. "Αγκάθι" θεωρείται το πού θα κλείσει τελικά το φετινό έλλειμμα, αφού όπως φαίνεται θα είναι πάνω από το 9% του ΑΕΠ, καθώς στο δεκάμηνο η «μαύρη τρύπα» των εσόδων διευρύνθηκε στα 4,5 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την υστέρηση των εσόδων κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος, λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης, βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων.

«Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!»

«Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!»Μια ξεκαρδιστική μουσικοθεατρική παράσταση στο Badminton
Τραγούδια για κοντούς, καμένες από κοντό, πολύ ωραίους, έχοντες και κατέχοντες ρετιρέ, για λαϊκά κορίτσια, για αγόρια με κοιλίτσα, για Καραγκιόζηδες, καραγκιοζάκους και καραγκιόζαρους, για όσους δε δουλεύουν, μποέμ εκ πεποιθήσεως, κυρά-Μαρίες, ρομαντικούς δειπνιστές, λάτρεις των εκδρομών και της κομψής αλητείας, πεθερόπληκτους, Λούλες, δίμετρες Ρωσίδες, καμένους από Ρωσίδα, «βούρτσες», νταρντάνες με φουστανάκια με δαντέλα, μπουζουκομάχους, μπουζουκοβόρους, ζαμανφουτίστες, σοκολατολάγνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο Παράρτημα

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η πορεία του ΠΑΜΕ - Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο Παράρτημα  Δακρυγόνα έπεσαν το πρωί στο κέντρο

Δακρυγόνα έπεσαν το πρωί στο κέντρο

Στην πλατεία Γεωργίου επιστρέφει αυτή την ώρα η πορεία που πραγματοποιούν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας τα μέλη του ΠΑΜΕ. Η πορεία πέρασε μπροστά από το βρετανικό προξενείο χωρις να δημιουργηθούν επεισόδια. Στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου βρίσκεται συγκεντρωμένη και μια μικρή ομάδα αγανακτισμένων πολιτών.
 Ηλεκτρισμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί νεολαία, φοιτητές, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της πόλης καθώς και αρκετοί αντιεξουσιαστές. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή η πορεία που θα έχει ως κατάληξη το μνημείο Τεμπονέρα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η συμμετοχή του κόσμου είναι μικρότερη από την περσινή.

Η Moody's υποβάθμισε 12 γερμανικές τράπεζες!


Όπως πληροφορούμαστε, ο οίκος αξιολόγησης Moody's, υποβάθμισε σήμερα 10 γερμανικές κρατικές τράπεζες, κάτι που δείχνει σαφέστατα ότι η κρίση δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη τελικά ούτε τη Γερμανία.

Ο οίκος Moody's προέβη σ’ αυτή την υποβάθμιση γιατί, θεωρεί πως οι γερμανικές τράπεζες δεν θα...
έχουν τελικά την ανάλογη στήριξη σε περίπτωση

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων
Επέμβαση έκαναν δυνάμεις των ΜΑΤ στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στους Αμπελόκηπους ενώ προχώρησαν και σε μία σύλληψη.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ όπου «βροχή» πέφτουν οι πέτρες ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ

Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑΔιμοιρίες των ΜΑΤ κυνηγούν αντιεξουσιαστές
Μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώνονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από μεμονωμένες ομάδες κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι νεαροί πετάνε πέτρες και κατεβαίνουν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου και συνεχίζονται τα επεισόδια.

Διμοιρίες των ΜΑΤ κυνηγούν στην Λ.Αλεξάνδρας μεγάλη ομάδα ατόμων

Μέρες του 36 στο Κοινοβούλιο του 2011Πριν φτάσουμε στην «4η Αυγούστου» είχε προηγηθεί η 16η Απρίλη του 1936.
Τότε τα δυο μεγάλα κόμματα, το Λαϊκό (σ.σ.: σαν να λέμε η «Νέα Δημοκρατία» της εποχής…) και το κόμμα των Φιλελευθέρων (σ.σ.: σαν να λέμε το «ΠΑΣΟΚ» της εποχής…), συνέπραξαν. Και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μεταξά.
Επρόκειτο για εκείνο το αστείο ανθρωπάκι που δεν διέθετε παρά μόλις 7 βουλευτές στη Βουλή του 1936.

Μολότοφ και δακρυγόνα στην αμερικανική πρεσβεία

Μολότοφ και δακρυγόνα στην αμερικανική πρεσβείαΦωτιές, πετροπόλεμος, χημικά και στην πλατεία Μαβίλη
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από την αμερικανική πρεσβεία όπου λίγο πριν τις 6 έφτασε η κεφαλή της μεγάλης πορείας για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Οι αντιεξουσιαστές πετούν πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έχουν ανάψει φωτιές και σε αρκετούς κάδους απορριμμάτων, ενώ σπάνε και βιτρίνες καταστημάτων. Κουκουλοφόροι με λοστούς, ενώ με λοστούς προσπαθούν να σπάσουν υποκαταστήματα τραπεζών.

Η νέα προκλητική καμπάνια της Benetton έχει ...διπλωματικό θέμα!


Ο πρόεδρος Ομπάμα,φιλάει στο στόμα τον Κινέζο ομόλογό του ,ο Νετανιάχου τον ηγέτη των Παλαιστινίων,η Μέρκελ το Σαρκοζί (αυτό έχει γίνει) και πολλά άλλα αταίριαστα πολιτικά "ζευγάρια". Όλα αυτά σε φωτογραφίες από τη νέα προκλητική καμπάνια ποιας άλλης της Benetton,που έχει οπωσδήποτε ...διπλωματικό θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ρυμουλκώντας τον Σαμαρά στην όχθη του Μνημονίου...


Του Σταύρου Λυγερού
O τυχοδιωκτικός ελιγμός του Παπανδρέου να ανακοινώσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος λειτούργησε σαν ανθρώπινη βόμβα. Με τις πολιτικές αντιδράσεις που πυροδότησε εντός και εκτός Ελλάδας, παρήγαγε συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα. Το πρώτο ήταν ο Παπανδρέου να χάσει την πρωθυπουργία. Μπορεί η καρέκλα του να έτριζε εδώ και καιρό, αλλά, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει τα εξευτελιστικά για τη χώρα γεγονότα στις Κάννες, θα μπορούσε ίσως να κρατηθεί στο τιμόνι για κάποιο διάστημα ακόμα. Το δεύτερο πολιτικό αποτέλεσμα ήταν....
να κάμψει την άμυνα του Σαμαρά και, σ’ ένα βαθμό, να τον ρυμουλκήσει στην όχθη του Μνημονίου.

Ολοκληρωτικό Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα
Ο κόσμος ολόκληρος ζει πάνω σε μια παγκόσμια φούσκα. Πιο συγκεκριμένα μόνο το (1/15) του Παγκόσμιου ΑΕΠ αντιστοιχεί σε πραγματική παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.

Τα υπόλοιπα (14/15) είναι μια πλασματική φούσκα δηλαδή μια απλή υπόσχεση πληρωμής. Με βάση αυτή την υπόσχεση πληρωμής, ένας επόμενος ‘επενδυτής’ δημιουργεί ένα άλλο οικονομικό παράγωγο. Έτσι έχουν δημιουργηθεί αλυσίδες παραγώγων. Όταν όμως κάποιος από την αλυσίδα που έχει δομηθεί, αρχίσει – για τον οποιοδήποτε λόγο - να μην πληρώνει, και άρα αίρεται η εμπιστοσύνη αφού η υπόσχεση δεν εκπληρώνεται, τότε θα αρχίσει η διαδοχική ακύρωση πληρωμών και τότε θα έχουμε μια διαδοχική κατάρρευση των οικονομικών παραγώγων. Τότε θα έχουμε ένα τεράστιο οικονομικό κραχ, το οποίο θα καταστρέψει τον κόσμο έτσι όπως αυτόν τον ξέρουμε σήμερα.

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Ο λύκος με την προβιά και...οι δημόσιοι υπάλληλοι !!!
Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ

Είπε ο Παπαδήμος στην πρώτη του ομιλία στη βουλή: «Η κρίση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία. Αρκεί να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό.
Καλώ τους δημόσιους λειτουργούς της χώρας, όλους όσους εργάζονται στις εφορίες, στα σχολεία, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μην πάνε χαμένες οι δικές τους θυσίες αλλά και επειδή η δική τους συμβολή είναι καθοριστική για την ευόδωση της κοινής προσπάθειας».

Τι ανήγγειλε για το "εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΔ" ο ΥΕΘΑ


Τη δημιουργία μηχανισμού ο οποίος θα καταγράψει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΔ και θα επιχειρήσει να το συνδέσει με τις ανάγκες της κοινωνίας ιδιαίτερα στη περιφέρεια ,ανήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στηη Βουλή ο ΥΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΔ:

"Το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνιμοι και έφεδροι, διαθέτει , ανεκτίμητο πλούτο γνώσεων και ικανοτήτων, που ποτέ όμως δεν έχει αξιοποιηθεί με συγκροτημένο τρόπο από την ελληνική πολιτεία προς όφελος, πέραν της Άμυνας, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης.

"Εδώ Φτωχοκομείο". To ραδιοφωνικό μήνυμα της Δαμανάκη, για την 17η Νοέμβρη 2011


Κυρίες και κύριοι, διακόπτουμε τις αναρτήσεις μας για να συνδεθούμε με τη Μαρία Δαμανάκη στις Βρυξέλλες . για ένα έκτακτο ραδιοφωνικό μήνυμα της 17ης Νοέμβρη 2011

¨ Εδώ Φτωχοκομείο, εδώ Φτωχοκομείο
Εδώ ο ελεύθερος ραδιοσταθμός των..

Βρυξελλών.
Είμαστε κυκλωμένοι από παντού, ή υπακούουμε στους δανειστές η επιστρέφουμε στη δραχμή.
Εδώ Φτωχοκομείο, εδώ Φτωχοκομείο.
Είμαστε κυκλωμένοι παντού, τα τανκ πλησιάζουν.
Ανεβασμένοι τα κάγκελα του Μαξίμου Παπαδήμος και ΄Βενιζέλος , απέναντι στο τανκς με τις δραχμές που απειλεί να μπει μέσα.

Αγγελωτός σταυρός !!!


Η αντικατάσταση κάθε τι Ελληνικού με κομματική συνείδηση στον Ελληνικό χώρο βοηθάει άριστα να μεγαλώνουν οι παρωπίδες και οι ωτοασπίδες για να μην ακούμε και να μην βλέπουμε γύρω μας τις αλήθειες που λένε οι εξουσιαστές και οι εντόπιοι πουλημένοι παρατρεχάμενοι γλείφοντας το κόκκαλο που τους πετάνε.
Η φράου Αγγέλα τα είπε στο συνέδριο του κόμματός της καθαρά : «Τα ιρλανδικά προβλήματα είναι σλοβακικά προβλήματα, τα ελληνικά προβλήματα είναι ολλανδικά προβλήματα και τα ισπανικά

Δωρεάν μετακινήσεις για τους στρατιωτικούς.Τι θα κάνει ο Βορίδης;Ο ΣΥΣΜΕΔ επαναφέρει στο νέο υπουργό Μεταφορών το Μ.Βορίδη το θέμα της δωρεάν μετακίνησης στρατιωτικών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ελπίζουν προφανώς ότι τα όσα δημοσίως δηλώνουν για τις ΕΔ,τα στελέχη του ΛΑΟΣ ίσως να μην αφήνουν πολλά περιθώρια στο κ.Βορίδη να αδιαφορήσει για το θέμα.

Ο ΣΥΣΜΕΔ σε έγγραφό του προς το κ.Βορίδη ,αναφέρει:
Μετά τη συνεχόμενη επίθεση στο εισόδημα των Ελλήνων στρατιωτικών, την κατευθυνόμενη απαξίωσή τους και τη δραστική μείωση ή/και κατάργηση δρομολογίων των Υπηρεσιακών λεωφορείων κατέστη αναγκαία, πλέον, η μετακίνησή τους προς και από τις στρατιωτικές Μονάδες με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Για αλλαγή στάσης στο θέμα της λαθρομετανάστευσης κατηγορεί την Ελλάδα η ΕΕ


Παλινωδίες, προχειρότητες και παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον Έβρο αναδεικνύονται από την απάντηση που έδωσε η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου. Άλλα σχεδίαζε η κυβέρνηση στην αρχή, άλλα αποφάσισε να κάνει τελικά και έφτασε πλέον στο τέλος του 2011 να αγωνιά για την έγκριση της χρηματοδότησης των πλάνων της από τις Βρυξέλλες. Στην αρχή προέκρινε προσωρινή λύση με την ενοικίαση εγκαταστάσεων και σήμερα, όπως λέει η Κομισιόν, «αναθεώρησε την πρότασή της» και κατέθεσε σχέδιο για τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων. Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «η περάτωση των πρώτων ετήσιων προγραμμάτων για το 2007 και το 2008 βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα»!

Στην απάντηση σημειώνεται ότι το συνολικό πόσο που διατίθεται από την Ε.Ε. το 2011 στην Ελλάδα από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ανέρχεται στα 40.919.760 ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμο, ενώ την ίδια στιγμή διαπιστώνεται αλλαγή στις αρχικές ελληνικές θέσεις και προτάσεις για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στην περιοχή του Έβρου.

Αι ημέτεραι δυνάμεις των τραπεζιτικών έλαβον ψήφον εμπιστοσύνηςΑι ημέτεραι* βουλευτικαί δυνάμεις σήμερον την 16 Νοε 2011 και περί 19:30 ώρας απογευματινής υπερψήφισαν την ορισθείσαν κυβέρνησην Παπαδήμου προκειμένου αναζητήσουν διέξοδον εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχεν εισέλθει η χώρα που οδηγείτο εις τον κρημνόν.

Αι ημέτεραι* δυνάμεις των τραπεζιτικών έλαβον: 255 ΝΑΙ έναντι 38 ΟΧΙ επί συνόλου 293 ψηφισάντων.
[* κατά την γνώμιν των τραπεζιτών]

Άγνωστον μέχρι τούδε αν ο διορισθείς πρωθυπουργός απευθύνει αναλόγου περιεχομένου διάγγελμαν εις τον Ελληνικόν λαόν ως οπτικοακουστικόν υλικόν

God save the Banks!


 

Τι νομίζατε δηλαδή; Ότι θα πληρώσουν την κρίση τα κέρδη και οι τζογαδόροι των αγορών και των χρεοκοπημένων τραπεζών;

Η Μεσόγειος,πάλι "θερμαίνεται".Ο Αβραμόπουλος στη Κύπρο


Στην “ταραγμένη” Κύπρο ο νέος ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ταραγμένη λόγω των εκτιμήσεων της Noble Energy για τα αποθέματα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12,εκτιμήσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αρχικές υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις.Από 3 έως 9 τρις εκτιμούν τα αποθέματα οι άνθρωποι της εταιρείας κι έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στη Λευκωσία.

Ταραγμένη,λόγω της κινητικότητας που άρχισε να δείχνει και πάλι η Άγκυρα. Κινητικότητα και επιθετικότητα. Από τη μία ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την Shell για έναρξη ερευνών σε περιοχές που δεν διευκρινίζει με ακρίβεια. Αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές να περιλαμβάνουν κυπριακή αλλά και ελληνική ΑΟΖ. Η υπερπτήση τουρκικών μαχητικών στο Καστελόριζο,έχει προβληματίσει την ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Η Γενιά που σταμάτησε την πρόοδο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Αν αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε προς τα πίσω, το κουβάρι της εθνικής μνήμης, αναπόφευκτα θα σταματήσουμε… απότομα στο Πολυτεχνείο. Ως ιστορικό γεγονός, ως συγκινησιακή θυσία, ως σημείο αναφοράς για την απαρχή μιας νέας πολιτικής περιόδου, που βαφτίστηκε Μεταπολίτευση.
Κυρίως όμως, επειδή το Πολυτεχνείο παρέδωσε στο εθνικό μέλλον, έναν ενοχικό επίγονο: Τη Γενιά του. Τη Γενιά του Πολυτεχνείου, που διακήρυξε την αλλαγή της Ελλάδας, τον εκσυγχρονισμό μιας χώρας που έρχεται από πολύ μακριά, και πηγαίνει ακόμη πιο μακριά, για να καταλήξει τελικά, στις μέρες μας, κάτω από το βάρος της εθνικής συρρίκνωσης, να περνάει στην Ιστορία ως η Γενιά που σταμάτησε την πρόοδο.

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Η Σφήκα "τσίμπησε" τα Αραχωβίτκα (74-63)

Με την πρώτη ήττα των Αραχωβιτίκων από τη Σφήκα (74-63) και την παρουσία πλέον στην κορυφή μόνο του Υπερίωνα Αμαλιάδας, μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη, ολοκληρώθηκε χθές η 6η αγωνιστική στην Α2 ΕΣΚΑ-Η.
Στα άλλα παιχνίδια του προγράμματος ο Σπόρτιγκ επικράτησε των Ιτεών 72-63 και παρέμεινε στα ψηλά, ενώ τα Ροϊτικα ο Αχαιός Σαραβαλίου συνέχισε την ανοδική του πορεία επικρατώντας με το εντυπωσιακό 71-59 του Πρ. Ηλία/ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος σημείωσε τη 2η νίκη του κερδίζοντας στον Πύργο τον Ιφιτο 66-71, ενώ ο Αχαιός'47 με αντεπίθεση διαρκείας στο β ημίχρονο κέρδισε τον Πανελλήνιο 69-57.
Αναλυτικά είχαμε:

Γράμμα του Α. Γεωργιάδη στον Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αγαπητέ μου Γιώργο
 

Σου γράφω αυτές τις γραμμές παρ ότι τις  μέρες που ακολούθησαν την ορκωμοσία μου είμαι πολύ απασχολημένος.  Τρώω αρκετή ώρα για  να εξοικειωθώ με το καινούργιο αντικείμενο μου στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά τον περισσότερο χρόνο μου τον τρώω αλλού:  τσιμπιέμαι για να βεβαιωθώ ότι δεν ονειρεύομαι και είμαι πράγματι υφυπουργός.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣΠροβληματισμός στη ΝΔ…

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κύκλους της ΝΔ, μετά και τη νέα διαγραφή που έγινε χθες. Η διαφορετική αντιμετώπιση του Σαμαρά , προχώρησε σε διαγραφή του Π. Καμμένου μόνο από τη ΚΟ της ΝΔ, ενώ ...

Το “σκέφτεται” το ΔΝΤ να μας ξαναδανείσει!

Επί δύο χρόνια ακολουθούμε πιστά, και μερικές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο, τις επιταγές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των υπόλοιπων δανειστών μας. Μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα “συμμόρφωσης” των δημοσιονομικών μας, αλλά άσπρη μέρα δεν είδαμε. Τώρα, οι πληροφορίες, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συγκλίνουν στο ότι το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό, όχι μόνο για την εκταμίευση της έκτης δόσης, αλλά και για τη συνέχιση της χρηματοδότησης εν γένει.

Τεχνοκράτες: Ο τρίτος δρόμος προς την καταστροφή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν εδώ στην Ελλάδα δεν είχαμε την ειδική περίπτωση που ακούει στο όνομα Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του – χθες μίλησε με τον Μπαράκ Ομπάμα και ανέλυσε μαζί του τα των διεθνών οικονομικών εξελίξεων και τα της Αραβικής Άνοιξης, βεβαίως – θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει το «una faccia, una razza».

Και ισχύει, διότι η περίπτωση Παπανδρέου αποτελεί προφανώς την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα – αν και έχει ξεπεράσει και αυτόν τον κατασυκοφαντημένο Μπερλουσκόνι, ο οποίος άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί ομαλά, παραιτήθηκε κανονικά και δήλωσε πως θα....
στηρίξει την κυβέρνηση Μόντι (χωρίς να μπλέκεται στα πόδια της, ασκώντας διεθνή πολιτική).