Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η "Λύσσα" και η άλλη...

Κάλεσαν και τη Μιλένα στο "πάρτυ" ...

Καλά, είναι για γέλια οι άνθρωποι. Κάλεσαν ποιον, τη Μιλένα, να βγάλει το άχτι της κατά Παπανδρέου και..να στηρίξει την πολεμική που οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει εναντίον του.
Τι είπε η Μιλένα; Τις χιλιοειπωμένες αηδίες τους.

Της κρίσης η κατάθλιψη

thumb
Αυξήθηκε η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωσικών φαρμάκων την τε­λευταία 5ετία κατά 35% και κατά 18,6% αντίστοιχα, σύμφωνα με μελέτη της Εθνι­κής Σχολής Δημόσιας Υγείας, για τα έτη 2009 και 2011. Στη μελέτη φαίνεται ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης και όσο μεγαλύτερος ο αριθμός όσων ερ­γάζονται σε μια οικογένεια τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να εκδηλώσουν κρί­σεις άγχους. Ειδικά οι γυναίκες εμφανίζουν υψηλότερο επίπεδο άγχους έναντι των ανδρών, ενώ πιο ευπαθείς ψυχικά πληθυσμιακές ομάδες είναι οι άνεργοι, οι συνταξι­ούχοι και οι νοικοκυρές.

Δηλαδή, το "πατατράκ" στις Κάννες, ήταν εκβιασμός; ...

Του ξέφυγε του Ντερμπεντέρη και ομολόγησε το στημένο Φιλιππικό κατά Παπανδρέου...

Η μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Μέσα σε δυο λεπτά. Εκεί που λέγαν ότι "πάθαμε πατατράκ στις Κάννες" , "ξεφτιλιστήκαμε" κι άλλες αηδίες, ξαφνικά τα γύρισαν όλα τούμπα.
Ο Ντερμπεντέρης δεν μπορούσε να διανοηθεί πως...μας μπλοκάρουν την 6η δόση, γιατί αρνείται ο Σαμαράς να υπογράψει την έγγραφη δέσμευση.Δηλαδή, είναι ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των Βρυξελλών, όπως στις Κάννες, αναρωτήθηκε ο Ντερμπεντέρης.

Επιστολή 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο για το τέλος στα ακίνητα

Την απαλλαγή εκείνων των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν «προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επι συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας εως του εμβαδού των 80 τμ και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο».

Τα τιποτένια ντόπερμαν...

... αμύνονται για τα όσα είπε για τα διαπλεκόμενα Media ο Παπανδρέου, εξαπολύοντας εναντίον του άγρια και με χυδαίο τρόπο, επίθεση...

Πρετεντέρης, Τρέμη και Τσίμας-τα κατά Στάθη, τιποτένια και λυσσασμένα ντόπερμαν-άρχισαν να βρίζουν, εν χορώ, τον Παπανδρέου, για τα όσα είπε για το δημοψήφισμα και για τα ύποπτα κέντρα Τύπου, που επεχείρησαν με όπλο αυτό να τον πλήξουν.

Πριν 11 χρόνια μοίραζε δάνεια αφειδώς και τώρα… ήρθε να εισπράξει με τόκο!

Το δημοσίευμα, που βλέπετε, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η συνέντευξη του Λουκά Παπαδήμου στην εφημερίδα «Τα Νέα», στις 17 Ιουνίου 2000. Πριν από 11 χρόνια, ο τότε επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, έταζε δάνεια, μέσα από συνέντευξή του, σε όλο τον κόσμο και μάλιστα, χωρίς περιορισμούς!

Οι εταίροι μας φοβήθηκαν την απόφαση του λαού! ...

Ξέσπασμα Γιώργου για το δημοψήφισμα. Και παραίνεση προς Σαμαρά να μην ακούει ακραίες φωνές...

Ο Παπανδρέου, απελευθερωμένος από την πρωθυπουργία, τα έριξε σαν αρχηγός του πρώτου κόμματος, προς όλους για το δημοψήφισμα.

Το νέο μισθολόγιο φέρνει… μαχαίρι

Από το «μαχαίρι» της τρόικας δεν πρόκειται να γλυτώσουν οι μισθοί του Δημοσίου, όποια και αν είναι η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Οι δανειστές μας είναι εξαιρετικά πιεστικοί σχετικά με ο,τιδήποτε αφορά στον Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα μάλιστα με εγκύκλιο, που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο εισαγωγικός μισθός υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ορίζεται στα 780 ευρώ.

Νέες πιέσεις για υπογραφές από τις Βρυξέλλες...

Η Ευρωζώνη αναμένει απο τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σαφείς και έγγραφες δεσμεύσεις σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει στους ευρωπαίους εταίρους της γραπτές εγγυήσεις ότι...

δεσμεύεται να μειώσει το χρέος της, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» επανέλαβε ο Αμαντέου Αλταφάζ διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα υποδείξει «με ποιον ακριβώς τρόπο θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως».

ΔΗ.ΣΥ.: Να απαγορευτεί ο δανεισμός των κομμάτων από τις τράπεζες

Την απαγόρευση του δανεισμού των κομμάτων από τις τράπεζες με νομοθετική ρύθμιση ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή δημοσιεύματα, που αποκαλύπτουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται με δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, καθώς εξαντλήθηκαν τα περιθώρια δανεισμού τους από την Αγροτική Τράπεζα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη πριν λίγες ημέρες είχε ξαναθίξει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, και....
τώρα επανέρχεται κάνοντας λόγο για δανεισμό χωρίς διαφάνεια.
Όπως τονίζεται όλα αυτά συμβαίνουν «σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα για τη θέση των κομμάτων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αυξάνεται και ο χρόνος χρηματοδότησης με βάση την παρούσα κατανομή ψήφων έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της συμφωνίας για πρόωρη προκήρυξη εκλογών».

Συναντά το «Διευθυντήριο» της Ε.Ε. ο Παπαδήμος

Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα συναντήσει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.
Θα είναι η πρώτη φορά για τον Λουκά Παπαδήμο, που θα έχει τέτοιου επιπέδου συνάντηση και θα είναι ο «βασικός» συνομιλητής, από την πλευρά του «αδύναμου κρίκου».

Ψήφος ανοχής ή ψήφος εμπιστοσύνης;...

Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια συνήθης κοινοβουλευτική διαδικασία.

Γιατί ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε ερήμην του ελληνικού λαού.

Δεν εξελέγη. Διορίστηκε.

Είναι...
αποτέλεσμα συμβιβασμών για να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη ανάγκη.

Η κυβέρνηση του αποτελεί μια αναγκαστική συγκατοίκηση.

Επομένως, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να έχει, και για περιορισμένο χρόνο, την ανοχή της Ν.Δ.

Μάχη κατασκόπων στο Οικοπεδο 12 της Κύπρου για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου

«Πόλεμος πληροφοριών» των Μυστικών Υπηρεσιών 4 κρατών έχει ξεσπάσει για τις γεωτρήσεις στην Αν Μεσόγειο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μερίδα του τουρκικού τύπου – ωστόσο, είτε ισχύει έτσι όπως το γράφει, είτε δεν ισχύει ακριβώς, το βέβαιο είναι ότι οι μυστικές υπηρεσίες των άμεσα εμπλεκόμενων κρατών, αλλά και πολλών άλλων εμμέσως ή δια της πλαγίας ενδιαφερομένων, έχουν ανοίξει… «υποκαταστήματα» στην περιοχή και έχουν στείλει λαγωνικά κοντά στις πηγές…

Την τεχνολογική αναβάθμιση του TAXIS, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών...

Αναβαθμίζεται τεχνολογικά το ΤΑΧΙS προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο των διασταυρώσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και για να υποστηρίξει νέες φορολογικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των φορολογούμενων.

Η ...Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τις εργασίες υλοποίησης του νέου κέντρου δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν κάνει πίσω η ΝΔ για τις υπογραφές…

Επιμένει όλο και πιο σκληρά μέρα με τη μέρα ο Σαμαράς για το θέμα των υπογραφών. Σύμβουλος του τόνιζε και πάλι σήμερα πως δεν νομιμοποιούνται ηθικά να ζητούν χαρτιά με τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν υπάρχει δεσμευτικός χαρακτήρας στην πράξη.
Αυτή είναι μια από τις κόκκινες γραμμές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και δεν προτίθεται να πάει παραπέρα σε αυτό το θέμα.

Ευρώ και ευρωζώνη στη «μέγγενη» των διεθνών αγορών...

 Εξαπλώνεται προς τον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα η κρίση Ιταλίας και Ισπανίας - Πτώση 3,57% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ημέρα με την ημέρα επιβεβαιώνονται οι φόβοι των αγορών για μετάδοση της κρίσης χρέους από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας προς τον πυρήνα της ευρωζώνης.

Σ. Χατζηγάκης: Τα γυρίζει για τα "σταγονίδια" μετά την διαγραφή του

Τα γυρίζει μετά την διαγραφή του ο Σωτήρης Χατζηγάκης και υποστηρίζει ότι η κατηγορία του για ακροδεξιά σταγονίδια δεν αφορούσε βουλευτές της ΝΔ αλλά τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος και αποκαλύπτει ότι τόσο καιρό που παρέμενε στην ΝΔ διαφωνούσε με τις επιλογές που γίνονταν.

«Σήμερα η διαφωνία μου δεν είναι ξαφνική, δηλ. δεν σηκώθηκα ένα πρωί να πω για σταγονίδια, η διαφωνία μου διατυπώνεται εδώ και....
ενάμιση χρόνο,» είπε , μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm αλλά και στο Ράδιο 9 λίγο αργότερα.

Σε πλειστηριασμό το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου


Mikroutsikos
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, βγαίνει στο «σφυρί» το σπίτι του παρουσιαστή Αντρέα Μικρούτσικου που βρίσκεται στην Κηφισιά.
Με ανακοίνωση της τράπεζας, ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στο Κορωπί.

Συνελήφθη ο Γιώργος Πετζετάκις για χρέη προς το Δημόσιο


PetszetakisΣτα δίχτυα της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας πλαστικών σωλήνων Γιώργος Πετζετάκις.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο επιχειρηματία στο σπίτι του στη Βούλα αφού φέρεται να χρωστάει φόρους στο δημόσιο ύψους 2.300.000 ευρώ.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου επιδιώκει ο Παπανδρέου

Θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου, έθεσε χθες στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται απ΄το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «Μεταξύ άλλων, υπάρχει και το....
θέμα εκλογικού συστήματος, το οποίο θίξαμε στη συζήτηση. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή πλατφόρμα ή μια κοινή προσέγγιση, αλλά είναι από εκείνα τα θέματα που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε.

Αυτή η ΕΕ δεν θα πάει μακριά...

Tου Γιώργου Δελαστίκ

Με την πολιτική που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Ευρωζώνη και στην υπόλοιπη ΕΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να μακροημερεύσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στη σημερινή της μορφή! Αυτό το αδιανόητο πριν από ... μερικούς μόλις μήνες συμπέρασμα είναι πλέον διάχυτο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οποιο σοβαρό έντυπο, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και αν ανοίξει κανείς, θα διαβάσει σχετικά άρθρα.

Αλλεπάλληλες δηλώσεις κάνουν επί του θέματος και πολιτικοί πρώτης γραμμής, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο υπουργός της επί των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ορδές άλλων πολιτικών ή ευρωκρατών. Δηλώσεις όμως όχι τυπικές, που να λένε ότι "θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να υπερασπίσουμε το ευρώ πάση θυσία", αλλά δηλώσεις που αναφέρονται σε μια διαφορετική ΕΕ.

Αυτό που με ανησυχεί είναι...
Δηλαδή αν βάζαμε τη Μέρκελ να κάνει προγραμματικές τι διαφορετικό θα ακούγαμε;
Δεν θα μας εκβίαζε και αυτή "ή ευρώ ή δραχμή" και θα υπέθετε βέβαια ευρώ οπότε έθεσε το δεύτερο εκβιασμό "αν ευρώ τότε μέτρα".
Και συνέχισε. Ανταγωνιστικότητα, δηλαδή μείωση μισθών,
Άνοιγμα επαγγελμάτων, όπως πουθενά στην Ευρώπη, απλώς για να ωφεληθούν ξένοι και εγχώριοι "επενδυτές".

Οι 7 μύθοι του Ελληνικού χρέους.Έλληνας καθηγητής από ΗΠΑ,τους αναλύει


Υπάρχουν και απόψεις επιστημονικές και μάλιστα από τις ΗΠΑ,που υποστηρίζουν ότι τελικά η παραμονή στο ευρώ δεν είναι σώνει και καλά μονόδρομος.

Μια τέτοια φωνή είναι και του Στέργιου Σκαπερδα καθηγητή Οικονομικών στο University of California .Σε μια 26σελιδη μελέτη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το συμφέρον μας είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Ποιοι είναι οι επτά μύθοι;

Στο χείλος του γκρεμού Ιταλία και Ισπανία - Οι αγορές πυρπολούν από άκρη σε άκρη την ευρωζώνη


- Στα υψηλότερα επίπεδα από τη σύσταση της ευρωζώνης διαπραγματεύονται τα spreads και σε Γαλλία, Αυστρία και Βέλγιο
- Πέφτουν ευρώ και ευρωπαικά χρηματιστήρια
- Πάνω από -3% η πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
- Μάταια προσπαθεί να στηρίξει Ιταλία και Ισπανία η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αγοράζοντας σαν ''τρελλή'' τα ομόλογα τους
- Αναλυτές προβλέπουν διάσπαση της ευρωζώνης

Η διάχυση της κρίσης δανεισμού σε όλη πλέον την ευρωζώνη είναι ολοφάνερη.

Τα spreads στην Ιταλία ανέβηκαν στις 516 μονάδες βάσης, στην Ισπανία στις 451 μ.β, ενώ στην Πορτογαλία υπάρχει μία ''σταθεροποίηση'' στις 962 μ.β και στην Ιρλανδία στις 644 μ.β.

Παραίτηση του υποψηφίου προέδρου της ΟΝΝΕΔ με επίθεση στον ΣαμαράΤην παραίτησή του από τη ΝΔ υπέβαλλε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Χατζής, ο οποίος σε πολυσέλιδη επιστολή επιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία του στη συγκυβέρνηση, ενώ χρησιμοποιεί εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τη ΝΔ «κόμμα- τραβεστί» και τον Γ. Παπανδρέου «εθνοπροδοτική, εμετική μαριονέτα»!

«Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, «δεν υπάρχει

Η ανεργία είναι Βλάκα!Η ανεργία είναι Βλάκα!

Όταν ο άνθρωπος στερείται το ακρογωνιαίο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δικαίωμα της εργασίας, η κοινωνία οδεύει για εκτροχιασμό. Όταν το δικαίωμα αυτό το στερείται σκοπίμως, προκειμένου να λάβει αυξημένα προνόμια μια κάστα ανθρώπων -η παρασιτοκρατία-, τότε η κοινωνία οδεύει προς έκρηξη και απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης!

Η “επίσημη” ανεργία του Αυγούστου, στο ζενίθ της ελληνικής τουριστικής κίνησης, έφτασε στο 16,8% κατά την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ η Eurostat την υπολογίζει στο 17,6%.
Επίσημη είναι η υποτιθέμενη ανεργία, που δεν περιλαμβάνει όσους δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας, όπως όποιον πρωτομπαίνει στην αγορά εργασίας μετά τις σπουδές, όπως εκατοντάδες χιλιάδες

Το λίκνο της δημοκρατίας αναστατώνει τον κόσμο
Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ίσως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.

Σιωπή από Καρατζαφέρη για απλή αναλογική!


Ο λαλίστατος κ. Καρατζαφέρης, όταν τις προάλλες είδε ότι μάλλον το κόμμα του μένει έξω από το κυβερνητικό σχήμα, άρχισε να μιλάει για μη μείωση μισθών, για ψήφιση νόμου για τους αλλοδαπούς κ.λ.π. Εκτός από αυτά, υπενθυμίζουμε, πως ένα από τα πάγια αιτήματα του κόμματός του είναι και η ψήφιση νέου εκλογικού νόμου που θα καθιερώνει την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα.
Όμως, από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ κλήθηκε να...
συμμετάσχει στην αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Καρατζαφέρης, με μια θεαματική πολιτική κυβίστηση, ξέχασε αμέσως τα περί απλής αναλογικής, τα περί αλλοδαπών, τα περί μισθών κ.λ.π.

Απίστευτο: 100 ευρώ πρόστιμο, αν δεν ζητήσετε απόδειξηΣκούρα θα τα βρουν σε λίγο καιρό , όσοι δεν παίρνουν απόδειξη για τις αγορές τους. Κατά λάθος ή επίτηδες, αν σας πιάσουν δεν θα εξετάσουν τέτοιες λεπτομέρειες! Αντίθετα, θα κοπεί αμέσως το… χαρτάκι που θα λέει ότι πρέπει να πληρώσετε 100 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβλέπεται η επιβολή προστίμου 100 ευρώ, σε βάρος των φυσικών προσώπων που θα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους.

Σουλτς : το πνευματικό ανάστημα Καρατζαφέρη είναι μάλλον περιορισμένο !Συνεχίζεται η κριτική από τους Σοσιαλιστές και τους «Πράσινους» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και από ξένα ΜΜΕ, για τη συμμετοχή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτή την φορά ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς, που έκανε δηκτικά σχόλια για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Στρασβούργο, για τις θέσεις που είχε διατυπώσει παλαιότερα ο Γ. Καρατζαφέρης εναντίον Εβραίων, κομμουνιστών και ομοφυλόφιλων, όπως και για τον ισχυρισμό του ότι κανείς Εβραίος δεν συμπεριλαμβανόταν στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μείωση 5,2% στο ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο


Μείωση κατά 5,2% εμφάνισε το ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2010.
Σημειώνεται ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο δείχνουν μείωση του ΑΕΠ κατά 7,4%.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, οι τριμηνιαίες εκτιμήσεις του ΑΕΠ της περιόδου 1ο τρίμηνο 2005 – 2ο τρίμηνο 2011 είναι αναθεωρημένες λόγω κυρίως της αναθεώρησης των ετησίων εθνικών λογαριασμών για την περίοδο 2005‐2010, της εφαρμογής βελτιωμένης μεθόδου (Denton method) για την προσαρμογή των τριμηνιαίων εκτιμήσεων του ΑΕΠ στα αντίστοιχα ετήσια αποτελέσματα του ΑΕΠ, της εφαρμογής της νέας

"Αποκαθήλωση" Μπεγλίτη!Υπουργικό e mail τέλος!


Ιεραρχικά θα υποβάλλουν στο εξής τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από διαταγή που πρόκειται να εκδώσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος εκδίδει τη σχετική διαταγή, μετά την επισήμανση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, δεν πρέπει να παρακάμπτεται η ιεραρχία, πράγμα που συμβαίνει από τη λειτουργία τμήματος μέριμνας προσωπικού του στρατιωτικού γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας.Τι λέει η MIG για Abu Dhabi Mar και ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Στη συμφωνία με την Abu Dhabi Mar αναφέρεται ανακοίνωση της η Marfin Investment Group, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η MIG αναφέρει ότι η στρατηγική συνεννόηση με τον όμιλο εταιρειών ADM αναμένεται να αναπτυχθεί και να υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2012. Η ADM αναμένεται να καταστεί μέτοχος στη MIG εντός των επομένων ημερών. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής της θα καθοριστεί από την επίτευξη συμφωνίας με σημαντικούς υφιστάμενους μετόχους για την πώληση μετοχών τους, όμως βάσει των μέχρι στιγμής ενδείξεων το αρχικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να είναι μικρότερο του 5%.
Σύμφωνα με την από 1.11.2011 ανακοίνωση της MIG, το Διοικητικό της Συμβούλιο έχει αποφασίσει την έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) σε δυο σειρές με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Λόγω των διαρκών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον οι

Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις...[: Δικτατορία Αγορών! ]
Ψωμί παιδεία Ελευθερία – η χούντα δεν τελείωσε το ΄73.
Το σύνθημα αυτό χαρακτήρισε τον ξεσηκωμό του Ιούνη, ανέδειξε το οξύτατο δημοκρατικό πρόβλημα της εποχής μας σε άμεση σύνδεση με το καθοριστικό κοινωνικό ζήτημα κι έδειξε πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Πως τα φέρνει η ζωή… Να είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή η σύγχρονη «χούντα» των αγορών, που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από το κυνοβούλιο των

Εγχειρίδιο Νομικής Αντιμετώπισης του Χαρατσιού της Δ.Ε.Η.mpriza.jpg

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Για να μην παρεξηγιόμαστε
2. Απαντώντας σε βασικά ερωτήματα:

α. Ποια είναι η σχέση μας με τη ΔΕΗ και τι δικαιώματα έχει απέναντί μας;
β. Μπορώ να εμποδίσω τον ΔΕΗτζή που έρχεται να πάρει την ένδειξη του μετρητή ή να κόψει το ρεύμα;
γ. Τι ισχύει για το ειδικό τέλος ακινήτων;
δ. Μπορώ να πάω στη ΔΕΗ και να ζητήσω να πληρώσω μόνο την αξία του ρεύματος ή να καταβάλω κάποιο ποσό με επιφύλαξη;
ε. Ισχύει ότι αν πληρώσω το λογαριασμό μέσω τραπεζικού ΑΤΜ, μπορώ να μην καταβάλω το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι και στα υπόλοιπα τέλη;
στ. Είναι αλήθεια ότι όσο η οφειλή μου προς της ΔΕΗ είναι κάτω από 5.000 ευρώ, δεν έχω κίνδυνο ποινικής δίωξης;
3. Αναζητώντας την ελεύθερη πρόσβαση στο ρεύμα

Πακιστάν: Αεροπορική επίθεση με έξι νεκρούς


Τουλάχιστον έξι ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επίθεσης με πυραύλους, που πραγματοποίησε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε ο πακιστανικός στρατός.

Τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη έχουν τη βάση τους στο γειτονικό Αφγανιστάν, θέτουν συχνά στο στόχαστρό του ενόπλους ισλαμιστές στο Πακιστάν από το 2004 και ορισμένες φορές σε καθημερινή βάση.

Ραγδαία μείωση της ανεργίας στην Τουρκία. Μειώθηκε κατα 450.000 άτομα!!


MΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Σε ακριβώς αντίθετη πορεία με τη χώρα μας βρίσκεται η Τουρκία, στο θέμα της ανεργίας.
Οι γείτονες μας με τη ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας του κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των ανέργων κατά 450.000 άτομα μέσα σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας τον Αύγουστο του 2011, η ανεργία στο 9.2%, από το 11.2% που ήταν το 2010.
Ο αριθμός των ανέργων έπεσε στα 2.52 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να καταγραφεί μια μείωση ανέργων κατά 450.000 άτομα. Στο σύνολο του 2010 η ανεργία

Νεοναζί ήταν οι «δολοφόνοι του κεμπάπ»Έξι χρόνια μετά την εκτέλεση– μυστήριο του Θεόδωρου Βουλγαρίδη, έλληνα μετανάστη στο Μόναχο, οι γερμανικές αρχές φαίνεται ότι βρέθηκαν στα ίχνη των δολοφόνων του. Ποιοι είναι αυτοί; Μια ομάδα από νεοναζί, οι οποίοι φέρονται να έχουν διαπράξει άλλες εννέα δολοφονίες, μία γερμανίδας αστυνομικού και οκτώ τούρκων μεταναστών.

Στο σπίτι μιας 36χρονης γυναίκας, της Μπεάτε Τσέπε, γνωστής στους αστυνομικούς κύκλους για τις νεοναζιστικές της πεποιθήσεις, βρέθηκαν όπλα και dvd με την ανάληψη ευθύνης για τους δέκα συνολικά φόνους. Πολλά από τα θύματα ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων, όπως και ο Έλληνας, γι’ αυτό και συχνά ο γερμανικός Τύπος έκανε λόγο για... «δολοφόνους του κεμπάπ».

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ"Όλες οι αναρτήσεις

7.000 τουλάχιστον Αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου ,από το φόβο επεισοδίων, την ίδια ώρα που οι «έγκυρες» δημοσκοπήσεις δίνουν 73% αποδοχή στο νέο Πρωθυπουργό…

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στη Κοινοβουλευτική του ομάδα είπε πως ο ίδιος προκάλεσε την Κυβέρνηση Παπαδήμου και τη στηρίζει διατηρώντας όμως θεσμικά το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το κόμμα του..

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ενέκριναν πριν 2 εβδομάδες την 6η δόση- και υποσχέθηκαν ότι θα τη καταβάλλουν με το που ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση-

"Μεταβατική" ο Σαμαράς, "συνεργασίας" ο Παπαδήμος.


Πριν τρελαθούμε εντελώς σ’ αυτόν τον τόπο, καλό θα ήταν η πολιτική ηγεσία της χώρας να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα και να πει κάποιες αλήθειες, έστω και την ύστατη στιγμή της καταστροφής. Δείτε για παράδειγμα την διάσταση απόψεων μεταξύ του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του διορισμένου πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς μιλάει συνεχώς και σε όλους τους τόνους, για....

Απεστάλη η 12η παρτίδα εκκαθαριστικώνΑπεστάλη στους φορολογούμενους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων η 12η παρτίδα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2011.

Τα 79.123 σημειώματα είναι χρεωστικά και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 118,5 εκατ. ευρώ, ενώ 112.367 είναι πιστωτικά και οι επιστροφές φόρου ανέρχονται σε 66,837 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 160.667 σημειώματα είναι μηδενικά.

Από τα 352.157 εκκαθαριστικά τα 310.959

Με Μπαρόζο και Ρομπάι θα συναντηθεί ο ΠαπαδήμοςΜε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα συναντηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στις συναντήσεις αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της έκτης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα, για την οποία η Κομισιόν επιμένει να θεωρεί ως

ΣΥΣΜΕΔ:"Μεταχειρίζεστε τους στρατιωτικούς σαν πολίτες Β' κατηγορίας"


“Οι Έλληνες στρατιωτικοί δέχτηκαν αναιτιολόγητη και βάναυση επίθεση στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, τα οποία αλλοιώθηκαν, μετατράπηκαν και τροποποιήθηκαν με στόχευση, προφανώς, το ηθικό τους, χωρίζοντας τους εν αποστρατεία συναδέλφους μας σε αξιωματικούς δύο κατηγοριών”,αναφέρει σε εκτενή ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ και επισημαίνει:

“Η αποστρατεία των Ελλήνων στρατιωτικών γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις, αφού εκπλήρωσαν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Η αίτηση αποστρατείας (και όχι παραιτήσεως) από το μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται αποδεκτή από τους κ. κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την αποστρατεία του το μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει στην εφεδρεία και άρα στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, για 10 - 15

Le Monde: Στο «διευθυντήριο» της Goldman Sachs Παπαδήμος, Μόντι και Ντράγκι


Μέλη και οι τρεις της «κυβέρνησης (Goldman) Sachs», ενός δικτύου που είχε στήσει η αμερικανική εταιρία στην Ευρώπη και βοήθησε στη... διευκόλυνση με το χρέος της Ελλάδας.

Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα. Πρώτα, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια... τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι.

Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων. Ανήκαν στο «διευθυντήριο» της Goldman Sachs στην Ευρώπη ή αλλιώς στην «κυβέρνησης Sachs», καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη «Γηραιά Ήπειρο», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monde.

Ντοκουμέντο: έβγαζαν αποφάσεις μες στη νύχτα!


Δεν ήταν μόνο η «νυχτερινή» παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Στο ΥΕΘΑ έκαναν «υπερωρίες» και για υπογραφές εγγράφων, που η τέως πολιτική ηγεσία δεν ήθελε να αφήσει σε εκκρεμότητα.

Το ντοκουμένο προέρχεται από την εφαρμογή «Διαύγεια», στην οποία καταγράφονται κατά ημερομηνία και ώρα τα έγγραφα που υπογράφει ο υπουργός. Ο ηλεκτρονικός «ρουφιάνος» δείχνει ότι γύρω στις 8 το βράδυ εμφανίζεται να γίνεται η ανάρτηση πολλών εγγράφων, συγκριτικά περισσότερων απ' όσων είχαν «ανεβάσει» στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Στην Antiqua αν η Χούντα ήξερε από δημοσκοπήσεις θα βασίλευε ακόμα !!!hanging Στην Antiqua αν η Χούντα ήξερε από δημοσκοπήσεις θα βασίλευε ακόμα
Στην Antiqua το καθεστώς μέχρι πρόσφτα ήταν οικογενιακή Δημοκρατία.
Τα τελευταία 50 χρόνια η χώρα κυβερνιέται από κάποιο Δικτάτορα. Δικτάτορες ήταν πολλοι, από βασιλιά Τοτο μέχρι τον πρόσφατο εκλεγμένο οικονομικό δολοφονο George III.
Κανείς από αυτούς όμως δεν κατάφερε από την πρώτη μέρα να βάλει στο παιχνίδι της εξουσιάς τις δημοσκοπήσεις.
Τώρα στην Antiqua το καθεστώς έχει αλλάξει, οχι για το καλό του λαού αλλά των τραπεζών, καναλιών, ΜΜΕ και κοτζαμπάσηδων.
Τώρα η Antiqua έχει ένα είδος Τραπεζικής Δημοκρατίας. Ο νέος άρχοντας της χώρας, Priestexecutioner είναι Τραπεζίτης.

Η Παναχαϊκή το Σάββατο (5μ.μ.) στην Κατερίνη και χωρίς κάμερες

Ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Football League, με τηλεοπτικές καλύψεις σε Κομοτηνή και Βέροια.
Οι πέντε από τις εννέα αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το Σαββατο (19/11), με τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα Πανθρακικός - Καλλιθέα, ενώ οι υπόλοιπες θα διεξαχθούν την Κυριακή (20/11) και θα καλυφθεί από το OTE TV το ντέρμπι Βέροια - ΑΕΛ.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι της Παναχαϊκής στην Κατερίνη κόντρα στον Πιερικό, δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη και θα διεξαχθεί το Σάββατο, ξεκινώντας στις 5μ.μ.
Αναλυτικά:

Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές;
ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ:

To αγγλικό δίκαιο καίει τη “σωτηρία”

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές; Γιατί θέλουν γραπτές εγγυήσεις από τον Σαμαρά και γιατί περιορίστηκαν στις προφορικές όταν δεν τις έδωσε; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στη γρήγορη ανάληψη νέων δεσμεύσεων από τη Βουλή;

Ο Τσάβες φοβάται για πυρηνικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή


Για τον κινδύνο ενός πυρηνικού πολέμου στη Μέση Ανατολή λόγω των εντάσεων ανάμεσα στο Ιράν και τους Δυτικούς για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να σημάνει το τέλος του κόσμου», ανέφερε ο Τσάβες. Όπως είπε ο ίδιος «οι πρώτοι που ευθύνονται για τον κίνδυνο αυτόν είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, ανάμεσά τους και το Ισραήλ, που έχουν στην κατοχή τους πολλές ατομικές βόμβες».

Μενδρινός: "Μια γροθιά όλοι στην Παναχαϊκή για να έλθει η άνοδος"

Για την πρώτη νίκη της Παναχαϊκής στην Football League και για τους προσωπικούς του στόχους μίλησε ο Κώστας Μενδρινός σήμερα το πρωί, δίνον τας ξεκάθαρα και το στίγμα ενότητας που υπάρχει στην ομαδα.
Το πάθος και η αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με την ποιότητα που διαθέτει η Παναχαϊκή είναι σύμφωνα με τον Κώστα Μενδρινό τα στοιχεία που θα φέρουν την επιτυχία στην ομάδα της Πάτρας. Αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε ο μέσος της Παναχαϊκής:
«Περιμέναμε τη νίκη πως και πως και πιστεύω να έρθουν πολλά καλά αποτελέσματα για να πανηγυρίσουμε αυτό που θέλουμε. Θέλαμε την πρώτη νίκη καθώς έχουμε και το -5 που μας βαραίνει. Θέλουμε να καλύψουμε τη διαφορά και να μπούμε στον χορό των πρώτων θέσεων.

Τι απάντησε ο Συνήγορος του Πολίτη για επαναφορά αποστράτου“Νίπτει τα χείρας του” ο Συνήγορος του Πολίτη στην απάντησή του σε απόστρατο που ζητούσε την επαναφορά του στο στράτευμα,αφού υποστήριζε ότι “έπεσε σε πλάνη περί της κατάστασης που περιήλθε μετά τη συνταξιοδότησή του λόγω της μονομερής από μέρος της πολιτείας
εφαρμογής περικοπών στη σύνταξή του”.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ουσιαστικά του απαντά ότι δεν μπορεί να εξετάσει την αναφορά του αλλά επισημαίνει ότι μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια.

ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ