Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Οι Γάλλοι σοσιαλιστές δε συγχαίρουν τον Παπαδήμο

Μπορεί ο Νικολά Σαρκοζί να συνεχάρη την Παρασκευή το Λουκά Παπαδήμο για την εκλογή του, ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και για το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Γαλλίας.
Οι Σοσιαλιστές, ο υποψήφιος πρόεδρος των οποίων Μισέλ Ολάντ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, με ενα επιθετικό κείμενο σχετικά με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην ελληνική κυβέρνηση, επικρίνουν τις εξελίξεις και δίνουν το στίγμα μιας δύσκολης συνεργασίας της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πιο συγκεκριμένα κάνουν ειδική μνεία στο Γιώργο Καρατζαφέρη, αναφέροντας πως ο «πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας, που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση.

Το MEGA αποφασίζει και διατάσσει...

Tης Αντας Ψαρρά

Ιδιαίτερα προσεκτική στις αναφορές της μέσα αλλά κι έξω από τη Βουλή και ειδικά στο δελτίο του Mega, που αποτελεί και τον κύριο πόλο της νέας «εθνικής» προπαγάνδας, ήταν τις ημέρες αυτές η... γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ως προς τις ευθύνες του διασυρμού της χώρας από τον κ. Παπανδρέου.

Οσο κι αν προσπαθούσαν οι εκφωνητές του δελτίου να της αποσπάσουν εκείνες τις δηλώσεις που θα ισχυροποιούσαν τη γραμμή της απόλυτης απαξίωσης και εξευτελισμού του απερχόμενου πρωθυπουργού, η κυρία Παπαρήγα κράτησε τις πολιτικές, αλλά και ιδεολογικές της αποστάσεις από τη δαιμονοποίηση ενός και μόνο κεντρικού προσώπου της εξουσίας. Γνωρίζει, εξάλλου, πολύ καλά η κυρία Παπαρήγα το ρόλο των κεντρικών ΜΜΕ και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τα κεντρικά τους δελτία.

Τηλε-διάσκεψη “τριμερούς” για την έκτη δόση

Tην πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί με τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, συζητήθηκε η πορεία εκταμίευσης της περιβόητης έκτης δόσης…
Μέρκελ και Σαρκοζί κατέστησαν για μία ακόμη φορά σαφές, ότι αν και τα μηνύματα από την αλλαγή της κυβέρνησης είναι θετικά, απαιτούν την πιστή εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μπορεί να έφυγε από το προσκήνιο ο πρώην πρωθυπουργός, η παρακαταθήκη που άφησε είναι ιδιαίτερα βαριά…

Στοπ στον ανένδοτο, υποχώρηση τώρα!!!

thumb
Καλώς τα παιδιά τα ατίθασα»! Με αυτή τη  φράση υποδέχθηκε την Κυριακή το βρά­δυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο γρα­φείο του, στο υπουργείο Οικονομικών, την... τρόικα της Ν.Δ., δηλαδή τους κυ­ρίους Σταϊκούρα, Λαζαρίδη και Σταμά­τη, προκειμένου να αρχίσουν οι συζη­τήσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατευθυνόταν στο σπίτι του στην Κηφισιά με την ελπίδα να πέσει για ύπνο και να ξυπνήσει στις 19 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή των προγραμματισμένων εκλογών.
Μόνο που τα πράγματα δεν ήρθαν... ακριβώς έτσι και ο Σαμαράς έχει χάσει τον ύπνο του από τις ραγδαίες εξελί­ξεις και από τις συνέπειες που έχουν αυτές στο κόμμα του, αφού η κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μεταδόθη­κε με μεγάλη ευκολία στη Ν.Δ. Ο εφι­άλτης που ζει μάλλον θα πάρει καιρό να τελειώσει...

Και όμως, η ευρωζώνη μπορεί να σωθεί

Σε σχέση με την κρίση της ευρωζώνης, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Όλοι την περίμεναν. Οι σκεπτικιστές τα είχαν προβλέψει από τότε που το όλο εγχείρημα ήταν απλά μια σκέψη στο μυαλό κάποιων.

Η τύχη της Ευρώπης είχε προβλεφτεί. Απλά οι ηγέτες της δεν προετοιμάστηκαν. Αν το έκαναν, θα δημιουργούνταν αμφιβολίες για την....
βιωσιμότητα της ευρωζώνης. Για αυτό προτίμησαν να αγνοήσουν τις αμφιβολίες, και να μην προχωρήσουν σε εναλλακτικά σχέδια.

Οι απόψεις δεν είναι πουκάμισα

Ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο πλέον κρίσιμος από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού, σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση, για τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε λύση εθνικής ευθύνης και συνέχειας, στηρίζοντας την Κυβέρνηση Παπαδήμου στο πιο κορυφαίο επίπεδο, μέσω των δυο αντιπροέδρων της Παράταξης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και ....
Σταύρου Δήμα, καθώς και στελεχών πρώτης γραμμής.

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία αυτοαναιρείται. Διατηρεί την πολιτική αυτονομία της, και την προσήλωσή της στον εθνικό στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων του Μνημονίου, στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των βαρών που σηκώνει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια.

Και ο μήνας έχει 9 για τον Πάγκαλο…

Κάτι ξέρανε και αφήσανε το Θεόδωρο Πάγκαλο στη θέση του. Ο άρτι αφιχθείς από την Κίνα αντιπρόεδρος, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε πως η κοινωνία αλλάζει, γι’ αυτό και τα κόμματα πρέπει να αλλάξουν για να ανταποκριθούν.
Όσο για το θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δεν εξετέθη, αλλά υπενθύμισε παλιά του δήλωση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αρκετοί εν δυνάμει πρόεδροι!

Με τους αντιπροέδρους της υπουργούς, ψάχνει άλλοθι


Σε τεντωμένο σχοινί κινείται πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι και την κυβέρνηση Παπαδήμου στηρίζει, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας, και ταυτόχρονα δεν συγκυβερνάει. Κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «με συγκεκριμένη ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου».
Ο έτερος «γαλάζιος» αντιπρόεδρος, Σταύρος Δήμας, υπουργός Εξωτερικών «Ολοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της και ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της», δήλωσε χθες το βράδυ. «Η Ν.Δ. πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς, το Αμυνας και το Εξωτερικών» συνέχισε. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει, εκεί που πρέπει. «Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί... Η πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος».

Αντιπαπανδρεϊκή υστερία...

Για τη ΝΔ του μίλαγε η Σπυράκη, για την "αυτοκτονική ιδέα" του Παπανδρέου (δημοψήφισμα) έβγαζε λόγο το αναπληρωματικό ντόμπερμαν, ο Στραβελάκης ...
 

Δεν μας αρέσει η λέξη, πλην όμως εκφράζει την πραγματικότητα : Λύσσα!
Κάθε βράδυ βγάζουν λόγους της πεντάρας κατά Παπανδρέου και της "τυχοδιωκτικής" και "αυτοκτονικής" ιδέας του δημοψηφίσματος .
Είπε, είπε, ο Στραβελάκης - μέχρι και τη κατινιά της Τρέμη επανέλαβε: Βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας - έβαλε και... το Καψή στο κόλπο και πάλι ανικανοποίητος ήταν.

Σαμαράς: «Δεν δέχομαι ούτε βέτο, ούτε αναβολή των εκλογών»

Αποφασισμένος να μην δεχθεί πολύμηνη αναβολή των εκλογών εμφανίζεται Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με συνέντευξη του στην Real News και στέλνει αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του.
“Κάνουν λάθος, όσοι φαντάζονται τις εκλογές, μήνες μετά τις 19 Φεβρουαρίου,» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, καθιστώντας σαφές ότι είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί μεγάλες αποκλείσεις από την....
ημερομηνία των εκλογών που έχει συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ είναι διατεθειμένη, αν κριθεί απαραίτητο να δεχθεί μια αναβολή των εκλογών για ορισμένες εβδομάδες, όχι όμως να αναβληθούν οι εκλογές για μήνες μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ο κ. Σαμαράς εκθέτει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αποκαλύπτει ότι δεν είχε υπάρξει καμία πρόταση να αναλάβει ως Πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος, μέχρι και την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων. «Πρόταση στον Λουκά Παπαδήμο δεν είχε γίνει μέχρι την παραμονή της επιλογής του,» σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Επικοινώνησε με τους προϊσταμένους του...

... Μερκελ και Σαρκοζί, ο Παπαδήμος. Ακόμη εκβιάζουν για την 6η δόση...

Καλά ο "επικίνδυνος" και "τυχοδιώκτης" Παπανδρέου έφυγε. Γιατί τα αφεντικά - οι τύραννοι, είναι η σωστή λέξη- δεν ξεμπλοκάρουν ακόμη την 6η δόση?
Ο ... Παπαδήμος επικοινώνησε - κατά το ρεπορτάζ του ΜΕGΑ. Σιγά την είδηση- σήμερα μαζί τους.

Σαν τον… Φρέντυ Κρούγκερ παρομοίασε τη νέα κυβέρνηση ο Χάρρυ Κλυνν!

Ο γνωστός ηθοποιός, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, «χτύπησε» και πάλι, με ένα λακωνικό, αλλά καυστικό σχόλιο, για τη νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως μόλις τους είδε… αγριεύτηκε!
Συγκεκριμένα ο Χάρρυ Κλυνν έγραψε:

Με το βλέμμα στην εκταμίευση της έκτης δόσης έπιασαν δουλειά τα στελέχη της νέας κυβέρνησης...

Δουλειά έπιασαν από σήμερα τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, με άμεση προτεραιότητα την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και την άμεση εκταμίευση της έκτης δόσης. Το μεσημέρι ο ...

Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Παράλληλα, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί βρέθηκαν από το πρωί στα γραφεία τους. Την Δευτέρα ξεκινά στη Βουλή η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συνάντηση Παπαδήμου-Βενιζέλου
Η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και οι κινήσεις για την αποδέσμευση της έκτης δόσης βρέθηκαν στην ατζέντα της πρώτης κατ’ ιδίαν συνάντησης του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και κράτησε περίπου μία ώρα.

Όταν η ιστορία έχει… κέφια!

Παραμονές του Πολυτεχνείου και η κυβέρνηση… σωτηρίας έχει στις τάξεις της ως υπουργό τον… τσεκουράτο Μάκη Βορίδη, υφυπουργό τον «μπουμπούκο» Άδωνι Γεωργιάδη και το «γομάρι» πλέον Αστέριο Ροντούλη. Ο Πλεύρης γιατί δεν μπήκε; Γιατί τέτοια… αδικία;

Στο 73% η αποδοχή του Λουκά Παπαδήμου από τους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα...

Πιο ασφαλής για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη αισθάνεται η πλειονότητα των πολιτών μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες επιδοκιμάζουν την...


τοποθέτηση Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».

Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

Ήττα Απόλλων με 72-67 αλλά πάντα στην κορυφή


Με 72-67 ηττήθηκε πριν από λίγο ο Απόλλων στην Αθήνα από την Κηφισιά, συνεχίζει όμως να είναι στην κορυφή της Α2 εθνικής μπάσκετ, αφού και οι Ίκαροι Σερρών έχασαν στη Λευκάδα από την Δόξα με 73-67.

Την Τετάρτη η ψήφος εμπιστοσύνης...

Τη Δευτέρα, στις 19:00 το απόγευμα, αρχίζει η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, που ορκίστηκε την Παρασκευή.
Η διαδικασία αρχίζει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον... νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κόκκινο πανί οι εκλογές για ΔΝΤ και Βερολίνο


Η, φέρουσα τη σφραγίδα του Βερολίνου, επιλογή του διεθνούς τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου για τον πρωθυπουργικό θώκο αντανακλά τη νέα γερμανική πραγματικότητα στην ευρωζώνη. Ητοι, «τεχνοκρατικές μεθοδεύσεις» για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ζώνης άνευ των δυσχερειών που φυσιολογικά ανακύπτουν από δύσκολες επιλογές και υλοποιήσεις αποφάσεων εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων των χωρών της περιοχής.
«Δεν είναι δυνατόν η Κριστίν Λαγκάρντ να υποστηρίξει στον οργανισμό τη συνέχιση της διανειοδότησης στην Ελλάδα και μετά η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές» Επί του προκειμένου, εκ των κυρίαρχων στοιχείων του πυλώνα της γερμανικής προσέγγισης είναι η αποφυγή εκλογών που μπορούν να προκληθούν από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας.

Μπάσκετ: Ημίχρονο στην Κηφισιά: Κηφισιά-Απόλλων 38-29


Γιούνκερ: Να τιμήσετε τις δεσμεύσεις σας!

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έστειλε το δικό του μήνυμα στο Λουκά Παπαδήμο και τους νέους υπουργούς. Δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρώπης.
“Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, δε θα αφήσει να πλανάται η σκιά της αμφιβολίας για τη δέσμευσή της να βγάλει την Ελλάδα από τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει”.

Α2 μπάσκετ: Με 4 αθλητές συνεχίζουν Απόλλων και Κηφισιά!!!


Επανήρχισε πριν από λίγο το δραματικό παιχνίδι του Απόλωνα στην Αθήνα με την Κηφισιά, με μια "σαρωτική" αποβολή παικτών και από τις δυο ομάδες από τους διαιτητές, που αποφάσισαν και οι δυο ομάδες να συνεχίσουν μόνο με τέσσερις αθλητές, μια και όλοι οι άλλοι αποβλήθηκαν για τη σύρραξη που είχε προηγηθεί.
Πλέον, για τον Απόλλωνα η 4άδα που συνεχίζει είναι Δανιήλ, Καπερώνης, Πετρόπουλος και Θανόπουλος, ενώ στον πάγκο έχουν μείνει μόνο οι Κοτσίρης και Λιανός, αφού όλοι οι υπόλοιποι επίσης αποβλήθηκαν!
Επειδή πάντως υπάρχει ακόμη κάτι παραπάνω από 25 αγωνιστικά λεπτά, οπότε και μένει να φανεί το με πόσους τελικά αθλητές θα τελειώσει το παιχνίδι η κάθε ομάδα, μια και όπως προαναφέρμαε, όλοι οι άλλοι από την 12άδα που έχει δηλωθεί στο φ.α., έχουν αποβληθεί.

Κι όμως, πληρώνουμε τους… Γερμανούς...

Την τελευταία διετία, η Γερμανία έχει επωφεληθεί κατά 9 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, με τους Έλληνες να πληρώνουν για τις φοροαπαλλαγές των Γερμανών 8 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014!
Αυτό προκύπτει από έρευνα του επικεφαλής οικονομολόγου της ολλανδικής τράπεζας ING στο Βέλγιο Κάρστεν Μπρζέσκι, η οποία...
δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.
"Επί αρκετό χρονικό διάστημα η γερμανική οικονομία συγκαταλέγεται μεταξύ των ολίγων εκείνων που ευνοούνται από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Πράγματι, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί πλέον να βρίσκει σχεδόν δωρεάν διεθνή χρηματοδότηση", παρατηρεί ο αναλυτής του ολλανδικού τραπεζικού ομίλου.
Όπως επεξηγεί, όταν το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας ξεπέρασε το 7% και το επιτόκιο ακόμη και της Γαλλίας έχει φθάσει στο ιστορικά υψηλό επίπεδο 3%, το Βερολίνο εκδίδει 10ετή ομόλογα με επιτόκιο 1,7%, διετή με μόλις 0,3% και εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο που έπεσε στο... 0,08%, ενώ προ ενός μηνός βρισκόταν στο 0,3%.

Επεισόδια και διακοπή στην Κηφισιά (18-19) στο ματς του Απόλλωνα!!!


Εδώ και μερικά λεπτά το ματς του Απόλλωνα στην Κηφισιά έχει διακοπή με την πατρινή ομάδα να προηγείται 19-18 (6.46 πριν το τέλος του ημιχρόνου), αφού μετά από μια αψιμαχία του Κρόλο με αθλητή των γηπεδούχων, ακολούθησαν "περίεργα" διαιτητικά σφυρίγματα που δημιούργησαν εκνευρισμό και διαμαρτυρίες μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο και έτσι οι ρέφερι διέκοψαν προσωρινά την αναμέτρηση και μένει να φανεί ποιες και αν θα επιβάλουν ποινές για να επαναρχίσει η αναμέτρηση.

Η Ελλάδα, το Ιράν και το πετρέλαιο…


Όπως αποκαλύπτει το διεθνές πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, στρέφεται στο… ιρανικό πετρέλαιο! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι τράπεζες δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν την αγορά, καθώς πλανάται ο φόβος μία πιθανής κατάρρευσης.
Οι εμπορικές κυρώσεις. που έχουν επιβληθεί στο Ιράν και η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, στρέφουν πολλές εταιρίες να εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν με “ανοιχτή πίστωση”, καθώς -ως παραγκωνισμένη αγορά- δυσκολεύεται ούτως ή άλλως να πουλήσει το πετρέλαιό της!

Συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος.
Η συνάντηση ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και κράτησε μία περίπου ώρα. Βασικά θέματα της ήταν η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και οι κινήσεις για την αποδέσμευση της 6ης δόσης.

«Τα κράτη-μέλη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βγουν από την κρίση»...

Την πεποίθησή του ότι τα κράτη–μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να κάνουν περισσότερα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να εκχωρήσουν μερικές από τις ευθύνες τους, σχετικά με... τις δημοσιονομικές πολιτικές και τη σύνταξη των προϋπολογισμών, στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, που εκείνοι θα βρουν διέξοδο στην κρίση χρέους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, ο Β.Σόιμπλε επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ιταλία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, τα οποία προέκυψαν από την έλλειψη εμπιστοσύνης των Αγορών.

«Τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας δεν είναι τόσο άσχημα. Τα προβλήματα ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν...Μπορούν να επιλυθούν από την ίδια την Ιταλία. Αυτό που έχει να αντιμετωπίσει η Ιταλία, δεν συγκρίνεται με το βουνό, που πρέπει να ανέβει η Ελλάδα» δήλωσε ο Σόιμπλε.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Διαβάσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι πέτυχε και τους 4 στόχους που είχε θέσει.

Ας δούμε όμως ποιόν στόχο έπιασε ο Σαμαράς στην πραγματικότητα....

1. Είπατε ότι καταφέρατε να μην γίνει δημοψήφισμα. Εν μέρει, γιατί κανείς δεν ήθελε το δημοψήφισμα και ιδιαίτερα η τρόικα που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφήσει να γίνει.

2. Ο 2ος στόχος είπατε ότι ήταν να αλλάξει ο Πρωθυπουργός.Κύριε Σαμαρά είχατε πει εξ αρχής ότι δεν συζητάτε με τον ΓΑΠ Πρωθυπουργό, και ότι πρώτα θα παραιτηθεί και μετά θα.....
μιλήσετε. Τελικά ξεκινήσατε συζητήσεις με τον ΓΑΠ στην θέση του Πρωθυπουργού και μάλιστα έκανε και δύο Υπουργικά συμβούλια. Εκτός αυτού θα τον έριχνε η δικιά του κ. ομάδα, άρα ούτε αυτόν τον στόχο υλοποιήσατε.

Επιστολή-καταπέλτης Ελληνίδας στο βρετανικό Channel 4: Αντί να μας διασύρετε, επιστρέψτε μας αυτά που μας χρωστάτε!

Μετά τη «φαεινή» και άκρως προσβλητική ιδέα του αγγλικού καναλιού 4 να στήσει ένα ολόκληρο ριάλιτι, με τίτλο «Γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα», διακωμωδώντας με το χειρότερο τρόπο την Ελλάδα και τους Έλληνες, μια υπερήφανη Ελληνίδα έστειλε επιστολή-καταπέλτη στο κανάλι, την οποία και νομίζουμε ότι αξίζει να σας παραθέσουμε αυτούσια…
«Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4, πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτι, το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ. Επειδή είστε αγενείς και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι’ αυτό, διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ, διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!

Βενιζέλος: «Τώρα νιώθω πιο ισχυρός και πιο έτοιμος...»Την εκταμίευση 88 δισ. ευρώ αναμένει η νέα κυβέρνηση μέχρι τις αρχές Μαρτίου από το πρώτο και δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δίκαιης κατανομής βαρών και αποκατάστασης των αδικιών.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τόνισε ότι με το ποσό αυτό υπάρχει δυνατότητα ανάσχεσης της ύφεσης και της ανεργίας, καθώς 30 δισ. ευρώ θα δοθούν για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 30 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις για την ανταλλαγή ομολόγων και 20 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του προϋπολογισμού, πλέον των 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης που εκτιμάται ότι θα εκταμιευθεί μέσα στο μήνα.

Τελεσίγραφο του ΣΔΟΕ σε 12.558 επιχειρήσεις...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν 12.558 μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ, οι οποίες από τις αρχές του έτους δεν έχουν υποβάλει τουλάχιστον μία... προσωρινή δήλωση ΦΠΑ. Η σχετική λίστα έχει καταρτιστεί έπειτα από διασταύρωση στοιχείων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αξιολογώντας τη φορολογική συμπεριφορά όλων των επιχειρήσεων οι οποίες το 2010 είχαν τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ.
Εξετάστηκε ποιες από αυτές είχαν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ το 2010 και πόσες από αυτές δεν έχουν υποβάλει τουλάχιστον μία δήλωση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ετσι προέκυψε κατάλογος 12.558 επιχειρήσεων οι οποίες δεν έχουν υποβάλει τουλάχιστον μία προσωρινή δήλωση ΦΠΑ και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με προσωρινούς ελέγχους και ενδεχομένως Αυτόφωρο, στον βαθμό που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους υπερβαίνουν τα 75.000 ευρώ και δεν φροντίσουν στο μεταξύ να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους.

Διμέτωπο αγώνα σε Αθήνα και Βρυξέλλες ξεκινά ο Παπαδήμος

Δευτέρα και Τρίτη είναι αφιερωμένες στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Αμέσως μετά ο Λουκάς Παπαδήμος πρόκειται να αναχωρήσει για Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείεται στους προορισμούς του να προστεθούν το Παρίσι και το Βερολίνο. Όπως επισήμανε και στην πρώτη του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, η αξιοπιστία της χώρας είναι στο μηδέν και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο νέος πρωθυπουργός θα δει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ενώ έχει ήδη προγραμματίσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Στόχος του είναι να πάρει άμεσα το ΟΚ για την έκτη δόση και να οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η συναίνεση που άργησε… δεκαετίες

Επί δεκαετίες ολόκληρες, το πολιτικό σύστημα ανακύκλωνε τις ίδιες πολιτικές. Προσπαθούσε να επιβιώσει, με “αντιπολιτευτικές” πρακτικές. Προσπαθούσε να επιβιώσει με τους υψηλούς τόνους αντιπολίτευσης, με τη σκανδαλολογία χωρίς αποδείξεις, με την πόλωση. Και μας οδήγησαν στην καταστροφή. Τώρα, μετά το σχηματισμό της μεταβατικής τρι-κομματικής κυβέρνησης, ανακάλυψαν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει για το καλό της πατρίδας…
Μα αν είναι έτσι, πως και δεν το είχαν καταλάβει αυτό τα “σαϊνια” της πολιτικής; Αν πρόκειται να είναι αποτελεσματικό αυτό το σύστημα της τριαρχίας, γιατί άργησε τόσες δεκαετίες; Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα έχει, παραδόξως, μία αντιπολίτευση που θα είναι ταυτόχρονα και συμπολίτευση.

Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”

Όταν περνούσαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για την πρώτη επίσημη σύσκεψη που θα οδηγούσε στον σχηματισμό κυβέρνησης οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, πήγε λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ήταν χαμηλών τόνων, εξαιρετικά ευγενής αλλά απολύτως αποφασιστικός για όλα όσα έχει και θέλει να κάνει.

Τους εξήγησε ότι η σύσκεψη αυτή δεν θα είναι η τελευταία αλλά θα μετεξελιχθεί σε μια μορφή οργάνου που θα διαχειρίζεται τα πάντα.

Σίγουρος και απολύτως αποφασισμένος για όσα θέλει να εφαρμόσει του εξήγησε ότι αυτο το.....
όργανο, αυτή η επιτροπή θα μπορεί να έχει λόγο σε θέματα σημαντικά.

“Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…”

Η Άνγκελα Μέρκελ έδειξε το “σκληρό” της πρόσωπο στις Κάννες. Στη συνέντευξη που έδωσε εκείνο το βράδυ, είχε αποδείξει ότι προκειμένου να σώσει την δική της πολιτική καριέρα, με πρόσχημα το ενιαίο νόμισμα, θα θυσίαζε την Ελλάδα. Όμως… Όχι!
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας! Η Καγκελάριος διαβεβαιώνει τώρα ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση… Η Μέρκελ μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην… “ωραία και βαθιά φιλία (!!!) μεταξύ των δύο λαών”.

Με τους αντιπροέδρους της υπουργούς, ψάχνει άλλοθι...

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι και την κυβέρνηση Παπαδήμου στηρίζει, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας, και ... ταυτόχρονα δεν συγκυβερνάει. Κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «με συγκεκριμένη ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου».
«Ολοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της και ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της», δήλωσε χθες το βράδυ. «Η Ν.Δ. πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς, το Αμυνας και το Εξωτερικών» συνέχισε. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει, εκεί που πρέπει. «Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί... Η πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος».

Θ. Πάγκαλος: «Δεν υπάρχει θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ»

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Για το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι  για δύο λόγους ήταν λάθος  «πρώτον, διότι το ερώτημα ήταν δύσκολο. Τι να ρωτήσεις το λαό; Αν πρέπει να εφαρμοστεί το PSI;», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να θέτουν απλά και κατανοητά ερωτήματα.
Ο δεύτερος λόγος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είναι ότι τα δημοψηφίσματα είναι «ανάθεμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

SEX: Τι προδίδει το πάνω χείλος για την σεξουαλικότητα των γυναικών ?


Σύμφωνα με την έρευνα, που επικαλείται η Daily Mail, οι γυναίκες...

που

έχουν περισσότερο “σχηματισμένη” γραμμή στο πάνω χείλος, έχουν και 12
φορές περισσότερες πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό από τη σεξουαλική
πράξη και μόνο, σε σχέση με όσες έχουν πιο “φλατ” πάνω χείλος.

Το πρώτο ξενοδοχείο του κόσμου λειτουργεί από το 718 μ.Χ.


Το πρωτο ξενοδοχειο του κοσμου λειτουργει απο το 718 μ.Χ.

Η ιστορία του ξενοδοχείου «Ryokan Hoshi» ξεκίνησε το 717 μ.Χ., όταν ο Taicho Daishi, ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους Βουδισμού στην ιστορία της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκε στο όρος Hakusan για να εκτελέσει τις εκπαιδευτικές ασκήσεις του. Ένα βράδυ, την ώρα που κοιμόταν, το Πνεύμα του Βουνού εμφανίστηκε στον ύπνο του και του μίλησε για μια θαυματουργή πηγή στο χωριό Awazu, 20-24 χιλιόμετρα από τους πρόποδες του βουνού.

Γλυπτά έργα τέχνης από… ζάρια!


perierga.gr - Γλυπτά έργα τέχνης από... ζάρια!


Από μικρός είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα ζάρια, και όχι μόνο για να φέρνει »διπλές» ή «εξάρες»! Η αγαπημένη του ασχολία ήταν να φτιάχνει «πύργους» με αυτά, σε διάφορα σχήματα και σχέδια, φροντίζοντας κάθε φορά να τους μεγαλώνει σε όγκο και ύψος, προσέχοντας, όμως, να μη γκρεμίζονται στο έδαφος. Ο Tony Cragg εκπαιδεύτηκε χρόνια σε αυτό και το πετύχαινε όλο και καλύτερα, σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που απέκτησε εμμονή με τα ζάρια!

Με το χέρι στην τσέπη μέχρι τις γιορτές...

Μισή ντουζίνα φόρους και χαράτσια (σχεδόν ένα κάθε βδομάδα μέχρι το τέλος του χρόνου) θα πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Με ... μισό μήνα καθυστέρηση ξεκινά, από... Δευτέρα, η αποστολή περίπου 3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών που καλούν τους φορολογουμένους να πληρώσουν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος 2010 αλλά και της ειδικής εισφοράς, τα οποία θα έπρεπε –εάν λειτουργούσε στοιχειωδώς το Taxis- να είχαν φτάσει σε όλους ανεξαιρέτως ως τον Οκτώβριο το αργότερο.

Η τραγική καθυστέρηση στον υπολογισμό και την εκτύπωση των πολυεκκαθαριστικών της εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να ζητησει από τους φορολογούμενους να σπεύσουν να πληρώσουν... από μόνοι τους την 2η δόση των δόσεων (για όσους είχε ήδη υπολογιστεί η πρώτη), αλλά και αυτή η διορία έληξε στις 9 Νοεμβρίου.

23-26 Νοεμβρίου το τέλος της Ευρωζώνης???? (ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΗ???)
Η ελληνική χρεοκοπία, ο πανικός στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα και μια ευρύτερη τραπεζική κρίση έχουν πλέον ημερομηνία. Σύμφωνα με την εταιρεία Exclusive Analysis, που μελετά και αναλύει το παγκόσμιο ρίσκο, υπάρχουν 65% πιθανότητες όλα αυτά να συμβούν από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Έχοντας κάνει τα δικά τους τεστ κοπώσεως στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας διαφορετικά σενάρια, οι αναλυτές της Exclusive Analysis κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν στο δρόμο που ακολουθούν σήμερα.

Πολιτικοί και τραπεζίτες μαζί μας σώζουνε...Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Οι κύριοι υπεύθυνοι για την πολιτική, ηθική και κοινωνική κρίση διόρισαν έναν εκπρόσωπο των υπευθύνων για την καθαυτή οικονομική κρίση ως σωτήρα…

Μαζί μας σώζουνε…

Το γεγονός πάντως ότι πριν μια εβδομάδα ήμασταν ο κυρίαρχος λαός που κρατούσε τη μοίρα της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου στην απόφαση του, και σήμερα

Το "Χρονικό" του πρώτου ραντεβού!!!


Πως σκέφτονται τα δύο φύλα πριν και κατά την διάρκεια του 1ου ραντεβού; Καρέ-καρέ οι σκέψεις Ανδρών και Γυναικών...

Μετά τις προγραμματικές, έρχεται η δόση…

Μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζει ότι η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8 δισ ευρώ, θα ξεμπλοκάρει, αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου. Στρώνουμε από τώρα το κόκκινο χαλί να την υποδεχτούμε… Να δούμε όμως τι θα έχουν να μας ζητήσουν όταν πλησιάσει η ώρα για την επόμενη δόση… Για το επόμενο πακέτο…

Νέα μαύρη «τρύπα» 1 δισ. ευρώ...

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011. Κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της... κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε με έμφαση ότι «τα δύσκολα μέτρα έχουν ψηφιστεί. Το πολιτικό κόστος έχει αναληφθεί. Ο ελληνικός λαός ξέρει τι έχει μπροστά του τη χρονιά που έρχεται. Δεν απαιτούνται νέα μέτρα, δεν απαιτούνται νέες περικοπές, νέες θυσίες. Πρέπει όμως να εφαρμόσουμε με συνέπεια, με συστηματικότητα όλα τα ψηφισθέντα και ισχύοντα μέτρα, ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2012 με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Αδειασε» τη ΝΔ με το «καλημέρα» ο νέος υπουργός Αμυνας

«Αδειασε» το κόμμα του με το «καλημέρα» ( ΣΣ με το «καλησπέρα» καλύτερα , λόγω της ώρας) ο νέος υπουργός ‘ Αμυνας κ. Αβραμόπουλος :Ενώ λίγες ημέρες πριν η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει δια του τομεάρχη Αμυνας βουλευτή κ. Ν Μαργαρίτη Τζήμα ότι δεν θα αναγνωρίσει τις πρόσφατες αλλαγές στο στράτευμα τονίζοντας επί λέξει  «δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος», ο κ. Αβραμόπουλος  στην πρώτη του ομιλία μέσα στο Πεντάγωνο το έκανε …γαργάρα  με μια απλή πλην  δεσμευτική  κουβέντα:
«Το κράτος έχει συνέχεια. Η μεταβατική κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, διασφαλίζει την συνέχιση της λειτουργίας του έθνους. Κοιτάμε μπροστά και αυτή την συνέχεια σήμερα μπροστά σας, την αντιπροσωπεύει και η σύνθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας>> .

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με… φιλικές συμμετοχές!

Όταν κάτι ξεκινά ως οπερέτα, είναι αδύνατον να εξελιχθεί σε αριστούργημα της κλασικής δραματουργίας.
 

Η περιπέτεια της ασυνεννοησίας και διαφόρων άλλων ψυχαναγκαστικών καταστάσεων ξεκίνησε (στις 15 του περασμένου Ιουνίου) με αναζήτηση πρωθυπουργού και κατέληξε χθες σε… αναζήτηση αντιπολίτευσης!
Και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με… φιλικές συμμετοχές.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε καν στον κόπο να φέρει, έτσι για να τηρηθούν τα προσχήματα, κάποια νέα πρόσωπα στο «νέο» κυβερνητικό σχήμα.
Αντίθετα διατήρησε αυτούσιες και... αμόλυντες τις (ανίκανες, διαφορετικά γιατί έγινε όλο αυτό το νταβαντούρι;) ηγεσίες όλων σχεδόν των υπουργείων και απομακρύνοντας μόνο μερικούς υπουργούς και υφυπουργούς, προκειμένου να χωρέσουν – στο ήδη διογκωμένο υπουργικό συμβούλιο – υπουργοί και υφυπουργοί από την πλευρά των δύο εταίρων του.

Σύγκρουση Σαμαρά – Χαρβαλιά που κινείται στο πνεύμα Φαήλου...

Συλλογή υπογραφών για σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ...
 

Οριακά περιγράφονται οι σχέσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και του συμβούλου του, δημοσιογράφου, Γιώργου Χαρβαλιά. Οι γνωρίζοντες τις ισορροπίες στη συντηρητική παράταξη, μιλούν για... σύγκρουση, των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να κινείται στο πνεύμα του Φαήλου Κρανιδιώτη που κάνει λόγο για «Κυβέρνηση συμβιβασμού», αλλά και «Πρωθυπουργό της εξόδου από το ευρώ»! Μάλιστα στην ίδια γραμμή κινείται και ο παραταξιακός Τύπος της ΝΔ, «Ελεύθερος Τύπος» που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η «Δημοκρατία» που στηρίζει Σαμαρά!

Ένας απολογισμός των ημερών και μία ελπίδα…

Μπορεί τώρα να σωθούμε οικονομικά αλλά κάποιος πρέπει να φροντίσει και για την σωτηρία της κοινωνίας.
Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Πραγματικά το πολιτικό σύστημα ταρακουνήθηκε. Τα γεγονότα ήταν πάρα πολλά! Φτάσαμε τελικά στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Πώς όμως φτάσαμε και τι πρέπει να την ακολουθήσει;
Προ της επιλογής Παπαδήμου οι Παπανδρέου – Σαμαράς έφτασαν να προτείνουν τον κ. Πετσάλνικο για Πρωθυπουργό. Επρόκειτο πραγματικά για μία επιλογή που εκνεύρισε τους πάντες!!! Ο κόσμος βιώνει την κρίση καθημερινά στο πετσί του και οι Παπανδρέου – Σαμαράς θεώρησαν ότι ένας πολιτικός του «βεληνεκούς» του Πετσάλνικου θα μας έβγαζε από την κρίση και θα λάμβανε ουσιαστικές αποφάσεις! Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οργανώθηκαν και απείλησαν με παραίτηση.

Λαγκάρντ: «Χαίρομαι για τον διορισμό Παπαδήμου»...

Ικανοποιημένη από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ιταλία δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι σημασία για τις δύο χώρες έχει η πολιτική σταθερότητα. «Χαίρομαι για τον ...

διορισμό του Λουκά Παπαδήμου, με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες αμέσως για την εξέταση της καταβολής της έκτης δόσης», τόνισε.

«Αυτό που επιθυμούμε στο ΔΝΤ είναι μια πολιτική σταθερότητα και μια πολιτική σαφήνεια στις δύο αυτές χώρες», είπε η κυρία Λαγκάρντ, μιλώντας για την Ελλάδα και την Ιταλία από το Τόκιο όπου βρίσκεται. «Πιστεύω ότι σημαντική πρόοδος επιτεύχθηκε», πρόσθεσε.

Μετά το θρίλερ…η επιστροφή της Τρόϊκας

Στην Αθήνα επιστρέφει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η αποστολή της τρόικας προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ρόιτερ.
Η τρόικα, όπως αναφέρει το Ρόιτερ, θα ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι έχουν γίνει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση, αλλά και για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Ο Παπαδήμος, η Συγγρού και η Ιπποκράτους

Η χθεσινή δήλωση Σαμαρά δείχνει τον βαθμό ενδιαφέροντος της σημερινής ΝΔ για την επαναφορά τη χώρας σε τροχιά σταθερότητας...
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, η Συγγρού είπε: “οι εκλογές θα γίνουν σύντομα…”. Με το που ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς προσέφερε στην κοινωνία 413 συνθηματολογικές λέξεις (στον ιστότοπο ΝΔ τις δημοσιεύουν όπως εκφωνήθηκαν, ως ποίημα), που στοχεύουν στην ακύρωση της ηρεμίας που οι Έλληνες ένοιωσαν με την ανάληψη της εξουσίας από έναν άνθρωπο, που “δεν είναι πολιτικός”. Εξ επαγγέλματος, εννοούσε, γιατί όλοι είμαστε πολιτικά όντα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Η Μαρία Σπυράκη στο aixmi.gr έδωσε τον τόνο του προβληματισμού: “Η θέση που ανέλαβε [ο Λουκάς Παπαδήμος] εκ των πραγμάτων τον οδηγεί τον εμπλέκει στην καθημερινή πολιτική διαχείριση.

«Η κοινωνία αλλάζει, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα κόμματα» δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος...

Την άποψη ότι όσο η κοινωνία γίνεται πιο πολύπλοκη, είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα κόμματα δεν είναι αιώνια.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έως...


ότου τελικά επιλεγεί ο κ. Παπαδήμος, σημείωσε ότι υπάρχει σύγχυση στην κοινωνία, όμως εξέφρασε την ελπίδα να μπορεί κάποτε ένας πολιτικός να διασχίσει την πλατεία Συντάγματος χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Κάποιος για τη βρωμοδουλειά. ( Έχουμε πόλεμο), του Γιώργου Πήττα

«Ο χρόνος της Ιταλίας τελειώνει, πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους, οι αγορές δεν μπορούν να περιμένουν άλλο». (φράση από τα δελτία ειδήσεων της Παρασκευής). «Η χειρότερη δουλειά στην Ευρώπη» (για την αποστολή που ανέλαβε ο κος Παπαδήμος). Σέβομαι  τις απόψεις που βλέπουν τον κύριο Παπαδήμο περίπου ως μεσσία. Αντιλαμβάνομαι τις ανακουφισμένες αντιδράσεις καθώς το πολιτικό κατεστημένο του τόπου φρόντισε καλά, με τις για τέσσερις μέρες συνεχείς παλινδρομήσεις να δημιουργήσει μία κινηματογραφική αγωνία ώστε το τέλος του έργου να επιδράσει ως κάθαρση στο δράμα.

 Νιώθω αηδιασμένος που καταντήσαμε να βλέπουμε τους κους Βορίδη, Γεωργιάδη και Ροντούλη να ορκίζονται υπουργοί σε μια Ελληνική Κυβέρνηση και αδυνατώ να στρογγυλέψω την άποψή μου επ’ αυτού.