Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε όσο ψεύτης περιμέναμε...

H λήξη της πολιτικής αστάθειας των τελευταίων ημερών μπορεί μεν να βρίσκει τον Γιώργο Παπανδρέου με την ιδιότητα του...απλού βουλευτή, βρίσκει όμως και τον... Αντώνη Σαμαρά εγκλωβισμένο στα αδιέξοδα που ίδιος δημιούργησε.

Με τους δημοσιογράφους να ασχολούνται κυρίως με τη σφαγή στο ΠΑΣΟΚ, το χάος της Νέας Δημοκρατίας δεν έλαβε ανάλογης δημοσιότητας. Το ότι για παράδειγμα ο Αβραμόπουλος κόντεψε να φάει και ξύλο από αφηνιασμένους ΠΟΛΑΝιτες, δεν χώρεσε στο δελτίο του Mega ή στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ούτε το ότι...
...ο Καρατζαφέρης έμοιασε στα μάτια του κόσμου πολύ πιο σοβαρός από τον...αντιμνημονιακό Σαμαρά.

Μετά τον Ψωμιάδη: μήπως να συλληφθούν και οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί; Του Σ. Κούλογλου

Γράφεται συχνά ότι η σημερινή κρίση είναι η μεγαλύτερη που περνάει η χώρα από την μεταπολίτευση του 74.  Μάλλον πρόκειται  για υπεραισιόδοξη εκτίμηση.  Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να σχηματίσει κυβέρνηση και τα όσα κωμικοτραγικά παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, ίσως να μην έχουν προηγούμενο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Κυβερνήσεις σχηματίζονταν με σχετική ευκολία ακόμη και τα πιο ταραγμένα χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδας , στον εμφύλιο πόλεμο τα χρόνια 46-49 ή  την περίοδο της αποστασίας το 1965.  Και σίγουρα δεν υπάρχει προηγούμενο η επερχόμενη κυβέρνηση να αναγγέλλεται με τηλεοπτικό διάγγελμα του απερχόμενου πρωθυπουργού, να σιγοντάρεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά στο τέλος να αποδεικνύεται φούσκα, όπως έγινε χθες.

«Έχετε ακόμη λεφτά για ψώνια;»

Στο Βέλγιο, πωλήτρια απόρησε όταν πήρε στα χέρια της την πιστωτική κάρτα ελληνίδας πελάτισσας. «Έχετε ακόμη λεφτά για ψώνια;», ρώτησε. Οι Έλληνες στα μάτια των Ευρωπαίων θεωρούνται πολλοί φτωχοί. Όμως το περίεργο είναι ότι οι αριθμοί λένε άλλα πράγματα!

Την ημέρα που ξεκινά το Γερμανικό καρναβάλι ορκίζεται η Κυβέρνηση στην Ελλάδα...ήμαρτον!!!

...και τελειώνει 19 Φεβρουαρίου 2012.....σας θυμίζει κάτι η ημερομηνία;
Αν αυτό δεν έιναι σύμπτωση τότε είναι φάρσα της Ιστορίας.

Κάθε χρόνο στις 11/11, στις 11:11 ξεκινά πρώιμα η καρναβαλική περίοδος στην Γερμανία ,
Το Καρναβάλι τελειώνει 19 Φεβρουαρίου 2012
Σύμπτωση;

Στις 11/11 ορκίζεται η νέα κατοχική Κυβέρνηση των εκλεκτών των Γερμανών στην Ελλάδα. Μια Κυβέρνηση που....
υποτίθεται ότι θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 2012.

Τις Πταίει;

Έληξε λοιπόν το .... που είχε στηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο εδώ και τρεις μέρες. Το αποτέλεσμα... ο Λ. Παπαδήμος.
Ο νέος Πρωθυπουργός κατ΄εντολή των τριών κομμάτων.
Ο νέος Πρωθυπουργός της κομματικής σωτηρίας.

Τεχνοκράτης και τραπεζίτης.
Οικονομολόγος και.....
φυσικός.
Οικονομικός εμπειρογνώμονας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ,
έπειτα διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και...τέλος αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η απάτη του MEGA ...

...με τους 50...

Το παίξαν στο βίντεο. Το χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα στη κουβέντα που κάναν. Κι όταν ο ένας από τους "50", ο Γ. Ντόλιος βγήκε στο παράθυρο, η ... πρώτη ερώτηση - τοποθέτηση - από τη Τρέμη ήταν "δηλαδή μιλάμε για το 1/3 της δύναμης του ΠΑΣΟΚ.

ο έντιμος πατριώτης τεχνοκράτης και τα λαμόγια

ο Παπαδήμος
είναι τραπεζίτης
είναι τεχνοκράτης
είναι οικονομολόγος
αλλά είναι
έντιμος
σοβαρός 
ειλικρινής
πατριώτης
καλός διαχειριστής
και 
μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και θα το κάνει

Πρέπει να πάρει ο κόσμος την εξουσία !!!


Περικλής Κοροβέσης: 

Εάν, στη σημερινή κατάσταση, δεν πάρει ο ίδιος ο κόσμος πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς, όπως με αγροτικούς συνεταιρισμούς, εμπορικούς συνεταιρισμούς, εναλλακτικό εμπόριο, οτιδήποτε, έχοντας μπει στον αστερισμό του κέρδους θα πηγαίνουμε από φτώχεια σε φτώχεια. ΟΠερικλής Κοροβέσης μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη, για τον αέναο φαύλο κύκλο ενός οικονομικού πολέμου και προτείνει λύσεις.

Επτά Μύθοι για την Κρίση του (Ελληνικού) Χρέους
Tου Στέργιου Σκαπέρδα
Καθηγητή Οικονομικών
University of California, Irvine
Αρχική έκδοση στην Αγγλική, 28 Οκτωβρίου, 2011,
και μετάφραση στα Ελληνικά. (1)

Στις απόψεις που παρουσιάζονται στον ευρείας κυκλοφορίας ελληνικό Τύπο υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λαθεμένων αντιλήψεων και μύθων σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες της κρίσης, καθώς και με τις πολιτικές τις διαθέσιμες για την καταπολέμησή της. Μερικές από τις αντιλήψεις αυτές αναπαράγονται συνειδητά από την κυβέρνηση και τον Τύπο παρ’ ότι ξέρουν πως δεν είναι σωστές. Ενώ κάποιες άλλες είναι κατά τα φαινόμενα απόψεις που συμμερίζονται τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και η πλειοψηφία του Τύπου.

Οι 5 γαλάζιοι στην κυβέρνηση

Με τουλάχιστον 5 έμπειρα στελέχη της συμμετέχει η ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Ειναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Στ. Δήμας που θα είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Σαμαρά ο

Πόσο μακριά θα πάει αυτή η Βουλή; Πόσο μακριά θα πάει η πολιτειακή ανωμαλία;


Υπενθυμίζουμε, για να μην το ξεχνάμε ότι αυτή η Βουλή και ειδικότερα η πλειοψηφία αυτής της Βουλής, εκλέχτηκε με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Ο λαός παραπλανήθηκε, ψήφισε μια υποτίθεται φιλολαϊκή πλειοψηφία βουλευτών και από τότε τι βλέπουμε;

Η ίδια αυτή Βουλή, η οποία έχει εκλεγεί με άλλη προοπτική και άλλον προσανατολισμό, τελικά κάνει εντελώς αντίθετα και καταστροφικά πράγματα.
1) Έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ και στην τρόϊκα
2) Παραβίασε το Σύνταγμα.
3) Παρέδωσε....
σημαντικά τμήματα της Εθνικής Κυριαρχίας.

Το Colpo Grosso της λεηλασίας κρατών
  • ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας!
Η επιμονή διάσωσης του Ευρώ και η πάση θυσία να προλάβουν να οργανώσουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) για τη “σωτηρία” των ευρωπαϊκών λαών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας που στήνεται στις πλάτες όλων μας! Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή Ευρωπαϊκός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ;
Τις τελευταίες μέρες και μετά την άρνηση του ελληνικού λαού στη νέα σύμβαση, ζούμε ένα θέατρο παραλόγου! Ένα θέατρο που ίσως δεν έχει προηγούμενο με κατάλυση κάθε συνταγματικής νομιμότητας και κάθε λαϊκής βούλησης…

Σήμερα, Αύριο , Χθες-Δίχως εμάς, τίποτε που αφορά σε μας, είναι για μας.


Δίχως εμάς, τίποτε που αφορά σε μας, είναι για μας.
Shankill, Belfast NI.
Γιορτάζουμε εθνικές επετείους, μεγάλα ’ΟΧΙ’ και μαθαίνουμε να θαυμάζουμε κατορθώματα του παρελθόντος σχεδόν μηχανικά πια. Μαθαίνουμε να παπαγαλίζουμε ιστορία, την ιστορία των προγόνων μας και κάθε που κάποιος μας αμφισβητεί άλλο δεν έχουμε, παρά να κάνουμε αναφορά στο τι υπήρξαν άνθρωποι που κατοίκησαν στο γεωγραφικό αυτό τόπο 2500 χρόνια πριν. Μα δε μαθαίνουμε να γράφουμε ιστορία. Επικαλούμαστε τον πολιτισμό του τότε και κρύβουμε πίσω από αυτόν την απαιδευσιά του σήμερα.

Και είναι αυτό το σήμερα τόσο φτηνό και άδειο που ίσως και να δίνει μια γεύση από το αύριο που θα ΄ρθει να μας καταρρακώσει, σκοτεινό και γεμάτο χίμαιρες. Σ’ αυτό το σήμερα πρέπει να γίνουν τα λόγια πράξη, σ’ αυτό το σήμερα πρέπει να δράσουμε όχι για να φτάσουμε τους προγόνους μας, μα για να γίνουμε εμείς…όχι μεγάλοι, όχι άξιοι επαίνου, να γίνουμε απλώς Εμείς!

Καληνύχτα, ιντερνετικέ πρωθυπουργέ!

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποτελεί παρελθόν μόνο από το Μέγαρο Μαξίμου,αλλά και από τις «αγαπημένες» σελίδες στο ίντερνετ. Οι ιντερνετικοί λογαριασμοί στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης περνάνε πλέον στα χέρια του κ. Λουκά Παπαδήμου. Δεν ξέρουμε αν θα είναι πιστός… χρήστης της τεχνολογίας, αλλά ο προκάτοχός του έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να αφήσει ένα δυνατό… επιτελείο στον διάδοχό του.

Εθνική προδοσία και δανειακή σύμβασηπράξη εθνικής προδοσίας
Η νέα δανειακή σύμβαση, καταστρέφει την ικανότητα
ύπαρξης της Ελλάδας ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους.
Toυλάχιστον ο γράφων έχει αποφύγει μέχρι τώρα την υιοθέτηση βαριών εκφράσεων, γιατί δεν πιστεύει σε αυτό το είδος πολιτικού λόγου.

Αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει την τραγωδία που τον πλήττει με το μυαλό του όσο γίνεται καθαρότερο. Οι αυτοκρατορίες, και αυτοκρατορία είναι αυτή που μας επιτίθεται, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με την παλληκαριά, χρειάζεται και πολύ μυαλό. Πατριώτες είναι πολλοί που λένε π.χ. ΅επιστροφή στη δραχμή τώρα΅ ή ΅αποδέσμευση από την ΕΕ΅, μόνο που το επίπεδο της στρατηγικής σκέψης τους είναι στο επίπεδο εκείνων που έφτιαξαν ξύλινα τείχη γύρω από την Αθήνα και τους έκαψε μέσα ο Ξέρξης.

Αν όμως αληθεύουν αυτά που φαίνεται πως συνεπάγεται η νέα δανειακή σύμβαση, τότε θα λέγαμε μεγάλο ψέμμα, μη χαρακτηρίζοντας τη σύναψή της πράξη εθνικής προδοσίας. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής δεν

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, υπάρχουν μόνο ελεύθεροι ή δούλοι.


του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

(Αθήνα, 6.11.2011)

Ποιος θα μας έλεγε ότι φτάνουμε στο σημείο να χρειάζεται να επικαλούμαστε τον Ρήγα για ένα πρόβλημα που αναλογικά συμβαίνει και τώρα;

Δεν είμαστε ακόμη σε σκλαβιά και φυλακή, αλλά στα πρόθυρα.

Η κατάσταση μοιάζει με αυτή του 1941, όταν επήλθε η κατάκτηση από τους Γερμανούς. Και όπως

Όσο η Ελλάδα ομφαλοσκοπεί, Γερμανοί και Γάλλοι, "στήνουν" την ΕΕ, των δύο ταχυτήτων...


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο ευρωπαϊκά ταμπού, εν μέσω της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει περάσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και αποκτά πλέον «υπαρξιακές» προεκτάσεις. Χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν αυτός που «γκρέμισε» το ταμπού της ενοποίησης εντός της Ενωσης: μια Ευρώπη με 27 και προσεχώς με 35 μέλη δεν μπορεί να είναι λειτουργική παρά μόνο...
κινούμενη με δύο ταχύτητες, είπε.

Πάνω από 900.000 άνεργοι - άλμα στο 18,4%...


Ενας στους δύο νέους, ένας στους τρεις ως 34 ετών και μία στις τέσσερις γυναίκες δεν έχουν δουλειά, δείχνουν τα νέα στοιχεία.

Παρά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ο Αύγουστος επεφύλασσε νέο αρνητικό ρεκόρ για την εγχώρια αγορά εργασίας.

Τον τελευταίο θερινό μήνα ο δείκτης...
της επίσημα καταγεγραμμένης ανεργίας έκανε άλμα σχεδόν 2% σε ένα μήνα και έφτασε στο 18,4% από 16,5% τον Ιούλιο. Ενα χρόνο πριν βρισκόταν μόλις στο 12,2%.

Στον καναπέ μας εμείς.


Εντάξει, τα ΜΜΕ έκαναν τη δουλειά τους. Διορίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας!!, Τα κανάλια αποσύρθηκαν από το Προεδρικό Μέγαρο και εμείς, που παρακολουθούσαμε με αγωνία στις τηλεοπτικές οθόνες, για το ποιος θα μας σώσει, ας παραμείνουμε στον καναπέ μας. Εξάλλου σε λίγο αρχίζουν και τα τουρκικά σήριαλ. Ας εκπολιτιστούμε επ’ ευκαιρία.
«Η δημοκρατία ενίκησε», που έλεγε και κάποιος τύπος από το παρελθόν. Σήμερα τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ....
μας έλεγαν από το πρωϊ ότι το 70% του λαού θέλει Παπαδήμο για πρωθυπουργό. Προφανώς έχουν τηλεπαθητικές ιδιότητες.

Tα ΣΚΙΑΧΤΡΑ !...

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΣΑΝ 3 μέρες το λαό, τον φλόμωσαν στα ψέμματα και ρίχνουν το "βάρος" στο... ΠΑΣΟΚ...

Ντερμπεντέρης - Τρέμη το όνειδος της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας! Όλες τις αμαρτίες τους για τη παραπληροφόρηση του λαού τις έριξαν απόψε στο ΠΑΣΟΚ .
Ανέθεσαν κι ένα ρολάκι στο Χασαπόπουλο για να πει: Το όργιο των φημών είχε στόχο να ακυρώσει την υποψηφιότητα του Παπαδήμου!
Και μόλις τόλμησε να πει - εκτός σεναρίου - και σήμερα επιμένουν στο Μαξίμου, πέσαν πάνω του με νύχια γαμψά.

Κυβέρνηση στις υπηρεσίες των τραπεζιτών και των αγορών.Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τόσες μέρες, αφού καταπατήθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί και το Σύνταγμα, κατάφεραν, τελικά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή του κ. Καρατζαφέρη, να...
επιλέξουν κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εντολή του

Παπαδήμος, η χαρά του λαού...
Ο λαός μπορεί τώρα να ανακουφιστεί. Στις τουαλέτες ή και αλλού. Μπορεί να βγει και στους δρόμους ακόμα και να πανηγυρίσει.

Το σάπιο πλέον πολιτικό σύστημα στριμώχτηκε στη γωνία, με κατεβασμένη την ουρά, ηττημένο και αδύναμο.

Προσπάθησε χθες να παίξει τα τελευταία του χαρτιά με Πετσάλνικο, Βενιζέλο κλπ, μα δεν πρόκανε.

Ο λαός ξεσπάθωσε. Οι βουλευτές ξεσπάθωσαν. Άρχισαν να στέλνουν εδώ κι εκεί σωρηδόν επιστολές διαμαρτυρόμενοι για την καταρράκωση της αξιοπρέπειάς τους, για το πώς θα ήταν δυνατόν ένα ολίγιστος πολιτικός, να αναλάβει να οδηγήσει το έθνος στην οδό της σωτηρίας, όταν μάλιστα οι άριστοι κι οι εκλεκτοί βρίσκονταν ήδη απ’ όξω πανέτοιμοι, αδέκαστοι και αποφασιστικοί. Αδίστακτοι; Μπα! Ούτε κατά διάνοια.

Reuters: Ένας ήρεμος ακαδημαϊκός στη χαοτική Ελλάδα


Με τον τίτλο «ο ήσυχος ακαδημαϊκός Παπαδήμος αναλαμβάνει την χαοτική Ελλάδα» υποδέχεται το Reuters τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας στη χώρα μας. Ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχει μία ειρωνεία στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα του να επιβιώσει στην....
ευρωζώνη: Ήταν ένας από αυτούς που βοήθησαν εξ αρχής την Ελλάδα να μπει στο ευρώ. «Ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1994- 2002, ο προσεκτικός, λιγομίλητος τεχνοκράτης πάλεψε τον εκτινασσόμενο πληθωρισμό και προσπάθησε να επιβάλει νομισματική πειθαρχία σε μια χώρα που δεν είχε καθόλου», αναφέρει το Reuters. Στην πορεία, μάζεψε αρκετά

Στο 198,3% βλέπει η Κομισιόν το χρέος το 2012


Στο 198,3% του ΑΕΠ εκτιμά η Κομισιόν ότι θα εκτιναχθεί το ελληνικό χρέος το 2012. Συγκεκριμένα, το χρέος προβλέπεται ότι θα αυξηθεί από το 162,8% του ΑΕΠ φέτος, στο 198,3% το 2012 και θα σταθεροποιηθεί την επόμενη χρονιά, στο 198,5%.
Η Κομισιόν, στις φθινοπωρινές της προβλέψεις, κάνει λόγο για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5,5% φέτος και κατά 2,8% το 2012, με την ύφεση να δίνει τη θέση της σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2013 και μετά, όταν αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%.

Κοντά στο ένα εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα...

Οι άνεργοι "οδεύουν" ταχέως προς τον "εφιαλτικό" αριθμό του ενός εκατομμυρίου ατόμων, καθώς αυξήθηκαν κατά περίπου 295.000 άτομα μέσα σε ένα έτος.
Ακόμη, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ξεπερνά τον αριθμό των απασχολουμένων κατά περίπου... 400.000 άτομα, ενώ η ανεργία στους νέους ανήλθε στο 43,5%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο εφέτος ανήλθε σε 18,4%, έναντι 12,2% τον Αύγουστο 2010 και 16,5% τον Ιούλιο 2011.

Στον «αέρα» το Σύνταγμα με τη συναίνεση των κομμάτων!Στον «αέρα» βρίσκονται από πλευράς τήρησης του Συντάγματος οι διαδικασίες που τηρήθηκαν από τους πολιτειακούς παράγοντες προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε συγκυβέρνηση. Το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης επιζητούσε επιτακτικά να δοθεί λύση στο ζήτημα της ιδιότυπης ακυβερνησίας των τελευταίων ημερών οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις. Εάν μάλιστα όλα αυτά συνέβαιναν άλλες εποχές (και πολύ περισότερο με άλλα πολιτεύματα) πολλοί θα μιλούσαν για «συνταγματικό πραξικόπημα».

Βαρυχειμωνιά με χιόνια το ΣαββατοκύριακοΠρώτη ανάρτηση 16:14
Ραγδαία είναι η μεταβολή του καιρικού σκηνικού το Σαββατοκύριακο με βροχές χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:

Σάββατο 11/11/2011

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται συννεφιές και τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχει συννεφιά.

Άρχισαν τα όργανα μεταξύ Παπαδήμου – ΠαπανδρέουΣοβαρό πολιτικό θέμα δημιουργείται με αφορμή τους όρους που φερόταν να έχει θέσει ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως διέρρεε την περασμένη νύχτα το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δεχθεί να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε επίσημη αναφορά σε τρεις όρους από τον Λουκά Παπαδήμο, τους οποίους μάλιστα είχε αποδεχθεί και ο κ. Παπανδρέου.

Στο ξημέρωμα της άλλης μέρας ωστόσο, ο νέος πρωθυπουργός διέψευσε τον κ. Παπανδρέου, λέγοντας -στην πρώτη του δήλωση- ότι δεν είχε θέσει ποτέ όρους.

Ισχυρή σεισμική δόνηση

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στις 19:25 στην Ναύπακτο και στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο η δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Habemus PapaΔήμιο
Πολλοί είναι στην ΕΕ –σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters- που θέλουν να δουν την Ελλάδα να παραχωρεί μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την πρόταση, που κινείται στον ίδιο άξονα με την Ολλανδία που προτείνει «κηδεμονία» για τις χώρες που ζητούν οικονομική βοήθεια, η ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα ενισχυθεί με εκατοντάδες στελέχη.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ……ούτε Γη είναι, ούτε ήλιος. Αυτά είναι τα μόνα απαραίτητα για να ζήσει ο άνθρωπος. Ξάφνου βρεθήκαμε να έχουμε μετατραπεί σε ευρωανθρώπους.
Πειστήκαμε ότι δεν υπάρχει ζωή μετά το ευρώ. Ότι χωρίς το ευρώ η ζωή τελειώνει.

Κι όμως, το ευρώ αντικατέστησε τη δραχμή το 2001 (σε φυσική μορφή το 2002). Δηλαδή ζούμε με το ευρώ μια δεκαετία μόνο. Τόσο είναι, ούτε μέρα παραπάνω. Κι όμως, ίσως φανεί απίστευτο σε κάποιους, αλλά και πριν το 2001 ζούσαμε κανονικά, αγοράζαμε ρούχα, αυτοκίνητα, ερωτευόμασταν, γεννούσαμε παιδιά, δουλεύαμε, πληρωνόμασταν, ταξιδεύαμε και, κυρίως, γελούσαμε!

Μήπως αλλάξαμε Πολίτευμα;Δέχομαι ότι υπάρχει σύγχυση, παραπληροφόρηση, μπέρδεμα, δυσκολίες, θέατρο και τέτοια...

Αλλά είναι δυνατόν; Δύο άτομα αποφασίζουν και διαπραγματεύονται για υποψήφιο πρωθυπουργό και τις ...αρμοδιότητές του; Ή είναι ένα το άτομο και τρεις ή παρασκηνιακοί; ΄Η είναι πέντε; Τι είναι όλοι αυτοί; Συμπροεδρεύοντες Πρόεδροι Προεδρικής Δημοκρατίας που αποφασίζουν για το ...Εκτελεστικό υπό την αιγίδα μιας γλάστρας και 2-3 επιχειρηματιών; Είμαστε με τα καλά μας;

Wikileaks: Η Γερμανία δεν έκανε τίποτα για να σώσει την Ελλάδα


Αποκαλυπτικό έγγραφό της Wilikeaks. Λανθασμένη και ανεύθυνη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βερολίνο Philip D. Murphy, η στάση της Γερμανίας από το 2010 (Pic)

Στέφανος Νικήτας Δημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 10 2011 09:14 Ενημερώθηκε: Νοέμβριος 10 2011 09:16
Έγγραφο του Wikileaks και δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει τη "φοβερή άγνοια και λανθασμένες εκτιμήσεις" της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010.

ΣΟΚ! Στην Παγκόσμια μυστική ελιτίστικη κυβερνηση ο Λουκάς Παπαδήμος!Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (TRILATERAL COMMISION) ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Ζούμε μέρες απόλυτης παράνοιας, με μια κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στα ξένα συμφέροντα, ετοιμάζεται να φέρει ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόσωπο που συμμετέχει στην Τριμερη Επιτροπή μιας Παγκόσμιας Μυστικής ελιτίστικης κυβέρνησης. Και αυτό, με την νέα μορφή της.."κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας" χέρι - χέρι με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μιλάμε για την απόλυτη ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Η Ρώμη καίγεται. Η Ευρώπη χωρίς σχέδιο


Η Ιταλία κοιτά κατάματα την άβυσσο, καθώς με το κόστος δανεισμού της να ξεπερνά πλέον το 7%, έχει πρακτικά αποκλειστεί από τις αγορές ομολόγων, την ώρα που διαθέτει ένα χρέος ύψους 1,9 τρισ. ευρώ αλλά κανένα προστατευτικό δίχτυ από την ΕΕ ή το ΔΝΤ.
Τρεις ημέρες αφότου η Σύνοδος του G20 απέτυχε να μοχλεύσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF, ώστε αυτός να έχει δύναμη πυρός 1 τρισ. ευρώ, οι αγορές επιτέθηκαν στα ομόλογα της Ιταλίας, ποντάροντας ακριβώς στο γεγονός ότι η χώρα είναι πλέον απροστάτευτη απέναντι στις διαθέσεις τους.

47 επιχειρηματίες χρωστούν... 11,4 εκατομμύρια στο ΔημόσιοΟύτε έναν, ούτε δύο, αλλά… 47 επιχειρηματίες για μη καταβολή ΦΠΑ έχει στα χέρια του ο ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι δεν κατέβαλαν φόρους με αποτέλεσμα να έχουν χρωστούμενα από ΦΠΑ, που αγγίζουν τα 11,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι φόροι φτάνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Αλ. Τσίπρας: Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας η νέα κυβέρνηση«Η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου

«Εδώ αλλάζει η κυβέρνηση κι εγώ θα σκεφτώ την κούραση;»Τον βλέπουμε στον «αέρα» του mega ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος περιγράφει πόσο λίγο έχει κοιμηθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού οι ραγδαίες εξελίξεις δεν άφησαν κανέναν ρεπόρτερ του πολιτικού ρεπορτάζ να ξεκουραστεί.

«Η δική μου αϋπνία ξεκίνησε νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου μετά την εκπομπή, φύγαμε για Βρυξέλλες. Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ήταν η σύνοδος, όπου είχαμε ολονυχτία. Πέμπτη και Παρασκευή είχαμε φουλ δουλειά και το Σαββατοκύριακο την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Μπαίνοντας στην νέα εβδομάδα ξεκίνησαν οι διαδικασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας μέχρι την Πέμπτη που μείναμε έξω από την Βουλή μέχρι τις 03:00. Την Παρασκευή γύρισα στο σπίτι της 03:00 και ξύπνησα στις 05:30 για να πάω στην εκπομπή».

Πως βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επιλογή Παπαδήμου

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δε θα μπορούσαν να μην έχουν τον Λουκά Παπαδήμο στην κορυφή της θεματολογίας τους. Η γερμανική έκδοση των Financial Times επισημαίνει με «νόημα» ότι ο κ. Παπαδήμος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ τονίζει ότι έθεσε ως βασικό στόχο της κυβέρνησής του την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πόσο κινδυνεύει το ευρώ με κατάρρευση;


Οσο κι αν οι δημοσκοπήσεις βγάζουν ότι οι Ελληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, έντονος προβληματισμός επικρατεί στον ξένο Τύπο εάν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει μέλλον.

Οι Times γράφουν ότι εάν όλες οι χώρες της ευρωζώνης εξακολουθούν να αδυνατούν να αποδεχθούν ότι πρέπει να αναλάβουν συλλογικές ευθύνες για τα χρέη των άλλων, στη συνέχεια, μένουν μόνο δύο επιλογές για το ευρώ: «Μία είναι να εγκαταλείψουν το νόμισμα συνολικά, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει χάος και ίσως μια μεγάλη ύφεση, δεδομένης της ολοκλήρωσης των χρηματοπιστωτικών συστημάτων της Ευρώπης. Η

Δείτε τι κερδίζει η Γερμανία από την κρίση!!!


«Η Γερμανία επωφελείται από την καταστροφή στην Ευρωζώνη. Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις χειμαζόμενες χώρες και αγοράζουν μαζικά γερμανικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνται σίγουρα. Εντοκα εξάμηνης διάρκειας αποδίδουν τόκο μόλις 0,08% - η Γερμανία πλέον δανείζεται ουσιαστικά τζάμπα.
"Το επιτόκιο στην έκδοση αυτή ήταν χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά" ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης....

Το πρώτο σου χρέος, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους !!!


Κι όντως δεν ξέρω. Αμίλητα, ακούνητα στρατιωτάκια. Αγαλματάκια. Ο στρατός που φυλάει την ηρεμία είμαστε εμείς. Εμείς που θα έπρεπε να τη διαταράσσουμε. Αναζητούμε το χρέος των άλλων. Απαιτούμε να κάνουν το χρέος τους. Στην πατρίδα, στη σοβαρότητα, στους πολίτες, στη Δημοκρατία.
Κι όμως εμείς έχουμε ξεχάσει να κάνουμε το δικό μας. Παρασυρθήκαμε από την κριτική και αφήσαμε να μουχλιάσουν οι εαυτοί μας. Λαπάδες. Και το χρέος μας πεταμένο σε μια αποθήκη με άχρηστα υλικά.

Το να βάζεις σε μία χρεωκοπημένη χώρα Πρωθυπουργό τραπεζίτη είναι σαν...


...να βάζεις έμπορο ναρκωτικών διευθυντή σε κλινική απεξάρτησης!!!


Το πιο μυστηριώδες πλάσμα που βρέθηκε στη Γη!Ένα πολύ μυστηριώδες πλάσμα βρέθηκε νεκρό, πιθανότατα στην Ταϋλάνδη.Κανείς δεν γνωρίζει για το τι ακριβώς πρόκειται, ωστόσο απ’οτι φαίνεται οι χωρικοί που το ανακάλυψαν προσπαθούν να το “ξορκίσουν”.Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν…

Τον πήρε η γραμματέας του Λουκά...

Αλλάξαν τα πράγματα.
Ο Μπενίτο έμαθε πως παραμένει στη θέση του, δια της γραμματέως του Λουκά Παπαδήμου. Δεν... του το παίρνουν το Υπουργείο Οικονομικών, και τον κρατάνε στην διακοσμητική θέση του Αντιπροέδρου.
Από το μεσημέρι η γραμματέας του Λουκά, πήρε μια λίστα υποψηφίων υπουργών, κι άρχισε τα τηλέφωνα.

Ντ. Μπακογιάννη: "Ο Σαμαράς δεν θέλει να μπούμε στη νέα Κυβέρνηση

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε δημόσια ότι η ΝΔ θέτει βέτο για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα κυβέρνηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ είπε ότι αν της το ζητούσε ο Λουκάς Παπαδήμος στην περίπτωση που αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, φυσικά και θα....
αποδεχόταν την πρόταση αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν διαφωνίες.

«Ο κ. Παπανδρέου μου είπε ότι η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, έχει αντιρρήσεις και του είπα ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία σε ό,τι με αφορά. Το πρόβλημα για τη Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι κανενός είδους καρέκλα. Για εμάς είναι σημαντικό να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Θα τη στηρίξουμε αν γίνει διότι πιστεύουμε αυτό που έλεγα εδώ και ένα χρόνο τώρα», συμπλήρωσε η κα Μπακογιάννη αποκαλύπτοντας έτσι μέρος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το τραγουδι της Βασως!

Ποιον ενδιαφέρει με ποιον πρωθυπουργό θα χάσει το ΠΑΣΟΚ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όσοι σ’ αυτή την χώρα διατηρούν σώας τας φρένας, αν και αηδιασμένοι από το διαρκώς αυτογελοιοπούμενο – στην προσπάθειά του να διασωθεί – πολιτικό της προσωπικό, έχουν, πιστεύω, μια σειρά ερωτήματα να θέσουν. Προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Γνωρίζουν (οι διατηρούντες σώας τα φρένας) ότι δεν πρόκειται να λάβουν λογικές απαντήσεις.

Αλλά η κοινή και άδολη λογική – αν και είδος εν ανεπαρκεία - είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Μαζί με κάποια σχέδια…


Ερώτημα 1ο, απευθυνόμενο προς όλους εκείνους (Παπανδρέου, Βενιζέλο και άλλα ανησυχούντα σήμερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ), καθώς και προς φερέφωνα που ερμήνευαν τη βούληση του λαού, ο οποίος τάχατες δεν επιθυμεί εκλογές, αλλά… αλλαγές και που δήλωναν πως πρόωρες εκλογές θα ήσαν κάτι το καταστροφικό για τη χώρα:

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σε εξέλιξηΚλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια καθώς σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις πολιτικές εξελίξεις.

«Ο εκβιασμός και η απειλή ότι διαφορετικά δεν θα μας δώσουν την έκτη δόση δεν πρέπει να περάσουν. Μετά από δύο μήνες θα μας εκβιάζουν πάλι με νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια για να μας δώσουν

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

αντιπολίτευση, Παπαδήμος, εκλογές, κυβέρνηση

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τον νέο πρωθυπουργό και την υπό σχηματισμό νέα κυβέρνηση. Σε κοινή γραμμή ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου σημειώνουν, την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ κάνει λόγο για “μαύρη συμμαχία” ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, επισημαίοντας ότι η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, στη θέση του νέου πρωθυπουργού “είναι επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ”.
Την ίδια ώρα, για “ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας” μιλά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως “η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μία πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση”. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η επιλογή Παπαδήμου αποτελεί για τους υποστηρικτές του μνημονίου εγγύηση ότι “θα

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδος

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδος

Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ο βραχύβιος χαρακτήρας τους

Η μεταβατική κυβέρνηση «ευρύτερης συνεργασίας», όπως τη χαρακτήρισε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στις πρώτες του δηλώσεις, είναι η έβδομη με τέτοια χαρακτηριστικά στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας.
Για διαφορετικούς λόγους έχουν συγκροτηθεί, τις τελευταίες δεκαετίες, ως αποτέλεσμα συνεργασίας ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων, έξι κυβερνήσεις συνεργασίας: η οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα, η κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη, η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας του Κέντρου με την ΕΡΕ, τις παραμονές του χουντικού πραξικοπήματος, η λεγόμενη «επτακέφαλος κυβέρνησις» του Δημητρίου Μάξιμου, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου, αμέσως με την Κατοχή.