Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η ακυβερνησία στην Ελλάδα πυροδοτεί στρατηγικές από τους οικονομολόγους στην Ευρώπη

Σαφή προειδοποίηση στέλνουν αρθρογράφοι από ξένα δίκτυα να αφήσει για λίγο την Ελλάδα και να κοιτάξει την Ιταλία, καθώς η Ελλάδα μπορεί να μοιάζει για βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης, αλλά η οικονομική κατάσταση της Ιταλίας μοιάζει με ατομική βόμβα! Υπάρχει όμως και ένα άλλο σαφές αυτή την στιγμή πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.
Το διαθέσιμο ρευστό, που μπορεί να ρίξει στο τραπέζι της «σωτηρίας» και αυτό δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να φτάνει για όλους τους «αναξιοπαθούντες»!
Αυτό σημαίνει, ότι έχουν αρχίσει και πυροδοτούνται σενάρια, για το εάν θα θυσιαστεί κάποιος και φανταστείτε μόνοι σας, ποιος είναι αυτός, αλλά και πάλι σε λίγους μήνες το ντόμινο θα οδηγήσει στην ίδια θέση την υπόλοιπη Ευρώπη, ή θα αποχωρήσει η Γερμανία στο τέλος από την Ευρωζώνη και εκεί θα καταρρεύσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Μεταβολή του καιρού με άκρως χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά περιμένουμε σταδιακά από την Παρασκευή

Ψυχρές αέριες μάζες από την Βορειοανατολική Ευρώπη θα "κατηφορίσουν" προς στην χώρα μας προκαλώντας κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η θερμοκρασία το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου θα σημειώσει δραματική πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί, που τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Βαρύτατοι υπαινιγμοί Κομισιόν για κερδοσκοπία στην Ελλάδα ....που συσχετίζεται με πολιτικά γεγονότα.

Του Γιάννη Αγγέλη

Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Είναι σε βάρος της οικονομίας της χώρας και σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου θα υπάρξει συνέχεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν....
πρόκειται να τα αντιπαρέλθει...».

Λόγω της συγκυρίας αλλά και του σημείου που βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες οι παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Παπαδήμος: Ακόμα και τώρα να μου το ζητήσουν, θα δεχθώ...

Σύμφωνα με συνομιλητές και στενούς κύκλους από το περιβάλλον του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είναι διατεθειμένος ακόμη και τώρα -αν του ζητήσουν να αναλάβει την...θέση του πρωθυπουργού στην μεταβατική κυβέρνηση - να δεχτεί.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι στο τηλεφώνημα που του έγινε από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στη διάρκεια της σύσκεψης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προτάθηκε να αναλάβει την θέση του υπουργού των Εξωτερικών.

Το κότερο έγινε “Τιτανικός”

Έχω και κυβέρνηση… Πάμε μια βόλτα;

-Θα πάμε, βρε παιδάκι μου μια βόλτα… αλλά δε μου λες. Τον μπαμπά σου…, πώς τον λένε τον μπαμπά σου;

Ε; Ανδρέα…

-Αυτός είσαι! Μπράβο παιδάκι μου. Να....
μου ζήσεις!

Έχω και κυβέρνηση… Πάμε μια βόλτα;

-Ναι, έχει και κυβέρνηση, αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ καλό παιδί.

Έχω και κυβέρνηση… Πάμε μια βόλτα;

Oταν θα έχει ψηφίσει η ΝΔ τις εγγυήσεις με ενα τραπεζίτη Πρωθυπουργό, τι νόημα εχουν οι εκλογές;

Γράφει ο Αδαμάντινος

Το λάθος των πολτικών του σήμερα είναι ότι ο λαός είναι ηλίθιος. Εχουν κανει λάθος. Η παραπληροφόρηση η προσφερόμενη αφειδώς απο τα ΜΜΕ υπερ συγκεκριμένου τραπεζίτη θα αποβει εις βαρος της χωρας.

Η ΕΚΤ είναι μέρος της Τρόικας που δανείζει τη χώρα και τα δύο κόμματα επιμένουν να επιλέξουν τραπεζίτη σχετιζόμενο με τα δάνεια και τις πηγέ τους. Τι είδους πολιτική θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα τέτοιο άτομο; Εθνική, φιλελληνική ή τι άλλο+

Η επιλογή Παπαδήμου δεν....
θεωρείται απο τον λαό αποδεκτή, αφού ήταν ο διοικητής της ΤτΕ την εποχή της φούσκας του χρηματιστηρίου επι κυβέρνησης Σημίτη (swaps with Goldman-Shachs) και επιπλέον πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αλλά και παλαιά εργαζόμενος στη FED. Ενας τραπεζίτης - δορυφόρος της Τρόικα και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής προωθείται για Πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας!

«Τραγική φιγούρα ο Παπανδρέου»

Η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost θεωρεί τον κ. Γιώργο Παπανδρέου τραγική φιγούρα.
«Κανένας πολιτικός στη χώρα δεν κινήθηκε με τόση συνέπεια και αδιαφορία για το δικό του πολιτικό κόστος. Ο Παπανδρέου φαντάζει σαν την ενσάρκωση της ηθικής σε μια θάλασσα από οργανωμένη ανευθυνότητα, ακόμα και αν η πρόταση του για δημοψήφισμα συνάντησε την άρνηση της ΕΕ.

Μηχανισμός μετατάξεων «πράσινων παιδιών»

Πώς είναι δυνατόν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ να χρειάζονται απαραίτητα… νοσηλεύτριες και βοηθούς μαιευτικής;
Και ποιο θα είναι το ακριβές αντικείμενο ενός… οδοντοτεχνίτη στο λογιστήριο του ιδρύματος; Τις απαντήσεις γνωρίζουν η διοίκηση του ΙΚΑ και τα «πράσινα» υπηρεσιακά συμβούλια, που έχουν επιδοθεί τελευταία σε ένα όργιο εσωτερικών μετατάξεων ημετέρων προκειμένου να τους....
γλιτώσουν από την εφεδρεία που οδηγεί σε απόλυση.

Αυτοεξευτελίστηκαν...

Κατάπιε τη γλώσσα της, η Τρέμη...

Εκεί που κάναν σενάρια και βρίζαν τον Παπανδρέου, βγαίνει ξαφνικά ο Χασαπόπουλος και τους λέει ότι: ο κύριος Παπαδήμος έχει ένα πρόβλημα να δεχτεί, επειδή ο κύριος Σαμαράς δε βάζει την υπογραφή του (όπως του το ζητάνε οι Βρυξέλλες) .
Η Τρέμη πήγε να καταπιεί τη γλώσσα της. Δεν...ήξερε τι να πει και δικαιολογήθηκε, λέγοντας "μας έχουν φλομώσει όλες αυτές τις μέρες στα ψέμματα" .

Τι μας λες ρε Σαμαρά! Αν γίνουν εκλογές και….

…δεν βγει αυτοδυναμία, παλι θα κάνετε τα ίδια μέχρι να σχηματίσετε κυβέρνηση;

Όποιον θέλετε, κύριε Παπανδρέου...

Πληροφορία, που κυκλοφορεί στους ρεπόρτερ, που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Σαμαράς είπε πριν από λίγο στον Παπανδρέου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, "εμείς, δεν...

έχουμε πρόβλημα, ούτε με τον κύριο Παπαδήμο, ούτε με τον κύριο Πετσάλνικο, ούτε με οποιοδήποτε άλλο μας προτείνετε" .
Λίγο πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, στο παρά 1, ο Μιχελάκης στη Συγγρού, έδινε την εξής δήλωση, στους δημοσιογράφους: εμείς δε ρωτηθήκαμε για τον κύριο Παπαδήμο. Αλλά, αν μας ρωτούσαν, δε θα είχαμε αντίρρηση.

Μεγάλο αλαλούμ με την επιλογή Πετσάλνικου!

Μεγάλο αλαλούμ με την επιλογή Πετσάλνικου!

Αναβλήθηκε για αύριο το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Αποχώρησε ο Γ. Καρατζαφέρης - Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, ενστάσεις κι από την πλευρά βουλευτών της Ν.Δ.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Πριν καν ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού οι αντιδράσεις είναι πολλές. Ο Γ. Καρατζαφέρης αποχώρησε εκνευρισμένος από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών κατηγορώντας για συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ «πράσινοι» και «γαλάζιοι» βουλευτές αντιδρούν στην επιλογή Πετσάλνικου με τους τελευταίους να «απειλούν» ότι δε θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές και της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για Πετσάλνικο

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από υπουργούς, για την επιλογή Παπανδρέου να επιλέξει για νέο πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Οργή και από τους βουλευτές της ΝΔ. Οι προθέσεις και οι προτιμήσεις των πρώτων τη τάξη υπουργών της κυβέρνησης ακούστηκαν από νωρίς το πρωί.
Πρώτα ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης και μετά η Άννα Διαμαντοπούλου που ζήτησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης να είναι τεχνοκράτης. «Φωτογράφισαν» μάλιστα τον Λουκά Παπαδήμο. «Γιατί αποκλείστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος;» έλεγαν βουλευτές. Κάποιος φέρεται να είπε: «Κάναμε τόση φασαρία για να κάνουμε πρωθυπουργό τον αρχικηπουρό του Παπανδρέου;». Αντίθετος με την επιλογή Πετσάλνικου είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στα βράχια οδηγούν τη χώρα!

Εδώ και αρκετά 24ωρα, η χώρα είναι ακυβέρνητη και όλα έχουν παραλύσει! Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο πλέον. Ο κόσμος έχει αναστατωθεί από την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να τροφοδοτήσει με λύσεις την χώρα. Ενώ έχουν συμφωνήσει, όχι μόνο επί της Αρχής, αλλά σε όλα τα επιμέρους πολιτικά ζητήματα, εδώ και μέρες δεν καταφέρνουν να.....
ξεμπλοκάρουν τη χώρα και την οδηγούν στα βράχια!

Είναι απίστευτη η ζημιά που έχει προκληθεί στην κοινωνία ενώ ο φόβος για πλήρη διάλυση της οικονομίας έχει διαχυθεί ακόμη και στους πλέον ανυποψίαστους με την πολιτική!

Καρατζαφέρης: Λυπάμαι που παρέσυραν και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Ο Καρατζαφέρης που όπως καταγγέλλει τον έβαλαν σε ένα γραφείο μόνο του, και δίπλα του σε άλλο γραφείο τα έλεγαν μεταξύ τους οι Παπούλιας Παπανδρέου και Σαμαράς, αποχώρισε οργισμένος λέγοντας "είναι απαράδεκτο αυτό, λυπάμαι εξαιρετικά για...τα παιχνίδια τακτικής των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά, που παρέσυραν δυστυχώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρωθυπουργός Φ. Πετσάλνικος - Κυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ

Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΠαΣοΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ είναι τελικά ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ότι τα τρία κόμματα ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφωνούν στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ως νέου πρωθυπουργού. Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή τον κ. Ι. Μουμούρα (σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά). Δεύτερος αντιπρόεδρος παραμένει ο κ. Πάγκαλος

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ή Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ακόμη, πιθανώς στο Υπουργείο Αμυνας θα τοποθετηθεί από τη ΝΔ ο κ. Π. Χηνοφώτης.

Από το ΛΑΟΣ θα τοποθετηθούν στην κυβέρνηση ο κ. Βορίδης και ο κ.Κιλτίδης.

Ο διάλογος Παπανδρέου - Παπούλια

Ο διάλογος Παπανδρέου - Παπούλια
«Είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η δυνατότητα συνεργασίας πολλών πολιτικών δυνάμεων, ανοίγει νέα ευκαιρία και μια άλλη σελίδα στην ιστορία της χώρας.

Θα είναι η βάση για περαιτέρω αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και αποτελεί εδραίωση για να κλειδώσει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, που είναι πολύ σημαντική», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός, μόλις μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Υπάρχει ανακούφιση γιατί τα τελευταία 24ωρα περιμέναμε τη νέα κυβέρνηση, η οποία επωμίζεται πολλά. Θα βοηθήσουμε όλοι να πετύχει το έργο της που είναι πολύ σημαντικό. Ο λαός περιμένει να αποδώσει το έργο της νέας κυβέρνησης», απάντησε ο Κ. Παπούλιας.

Παπανδρέου: Θεσμική επιλογή ο νέος πρωθυπουργός

«Είναι θεσμική επιλογή ο νέος πρωθυπουργός», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όπως είπε, «οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου βάζουν μαζί πλάτη για να κάνει η χώρα τα απαραίτητα βήματα και να μείνει στο ευρώ. Να βγει από την κρίση, στην οποία μπήκε λόγω σφαλμάτων και λόγω της παγκόσμιας αρνητικής συγκυρίας».«Σήμερα παρά τις διαφορές μας – που είναι υπαρκτές – αναλαμβάνει μία κυβέρνηση που υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις», είπε εξηγώντας ότι κάνουμε πράξη το αναγκαίο και αυτονόητο (...) Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι έπρεπε να συνεργαστούμε.

Φίλιππος Πετσάλνικος ο νέος πρωθυπουργός


Ο Φίλιππος Πετσάλνικος ο νέος πρωθυπουργός
Αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού αλλά και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Μετά το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και έχει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός που θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

Αναλαμβάνει κυβέρνηση Πολιτικών δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμική επιλογή...

Διάγγελμα - Απολογισμός...

Ο Παπανδρέου στο διάγγελμά του είπε πως αυτή η Κυβέρνηση υπερβαίνει κομματικές αντιλήψεις.
Και στόχο έχει να προστατέψει την ιστορική συμφωνία της 26-27 Οκτωβρίου.
Δεν είπε το όνομα του Πετσάλνικου, αλλά τον φωτογράφισε λέγοντας πως... είναι θεσμική επιλογή.

Συνέντευξη τύπου Αλέξη Κούγια

Το πάρον και το μέλλον της Παναχαϊκής ήταν το κύριο θέμα της σ/τ που παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας πριν από λίγο.
Ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε και την επιστροφή του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο των κοκκινόμαυρων.
Ακούστε ολόκληρη την σ/τ του Αλέξη Κούγια όπως αυτή "ζωντανά" μεταδόθηκε από το Ράδιο Γάμμα.

ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ (ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ) ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π., για την εξάρθρωση τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Ο αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται στα είκοσι ένα (21) άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε (5) Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Στη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, κατηγορούνται άλλοι έξι (6) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ένας υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών διαρκούν από το Μάρτιο του 2011, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), για την εξάρθρωση τεσσάρων (4) πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Στις 6 μμ η συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου

Στις 6 μμ τελικά θα γίνει η συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο Σκάι.

"Eυρώ 2" και σωζώμαστε (;) - Γαλλικό "Plan B for South"

Φαίνεται ότι πάμε τελικά στην ... "δραχμέτα" ή "Ευρώ 2" αν στο νέο νόμισμα εισέλθει και η Γαλλία προς αντικατάσταση του ευρώ, αφού μετά το Spiegel, του οποίοου το δημοσίευμα ανέδειξε προχθες μόνο το defencenet.gr, για ένα εναλλακτικό νομισματικό πλάνο τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανέρχεται,, σύμφωνα με τη....
Le Monde, το «σχεδίο Β».

Είναι το σχέδιο διχοτόμησης της ευρωζώνης σε Βόρειους και Νότιους ποου προβλέπει τη μαζική «κοπή» ευρώ από την ΕΚΤ αλλά και την εισαγωγή νέων εθνικών νομισμάτων για εσωτερική χρήση από τα μέλη της (διασπασμένης) Ευρωζώνης.

«Μόνο έτσι θα μπορούσε να αποτραπεί ξ κατάρρευση της Ευρωζώνης», αναφέρει στον Monde ο Ζαν-Πιερ Βεσπερινί, μέλος του γαλλικού Συμβούλιο Οικονομικών Αναλύσεων (CAE) το οποίο επέχει ρόλο ειδικού συμβούλου στον εκάστοτε Γάλλο πρωθυπουργό.

Οργανωμένο κίνημα «δεν πληρώνω» από Δήμους

Στο ισόγειο του δήμου Νίκαιας στήθηκε γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ), και το μάζεμα των δικαιολογητικών για ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιβολής του νέου τέλους ακινήτων.
Παράλληλα, ο δήμος σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, συζήτηση στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).

Stern: Μια ακόμη μέρα χαμένη για την Ελλάδα

Η Ευρώπη περιμένει πράξεις από την Ελλάδα.. Προς το παρόν, όμως, η ελληνική κυβέρνηση έχει μείνει μόνο στα λόγια. Αυτό διατυμπανίζουν ατ γερμανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς εκατοντάδες δημοσιογράφοι από μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου, ξημεροβραδιάζονται στο κέντρο της Αθήνας, περιμένοντας να βγει. άσπρος καπνός από την ταράτσα του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι δεσμεύσεις που ζητά η τρόικα έως το 2015 για τη δόση και το δάνειο


Γραπτές εγγυήσεις για μόνιμο τέλος στα ακίνητα και για την λήψη νέων μέτρων αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ έως τον Ιούλιο του 2012 ζητά μεταξύ άλλων από τα κόμματα η τρόικα. Άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα προηγηθούν της 6ης δόσης, παρεμβάσεις που θα γίνουν από τη νέα κυβέρνηση αλλά και συμφωνία για μέτρα που θα υλοποιήσει το σχήμα που θα προκύψει από τις εκλογές ζήτησαν οι υπουργοί οικονομικών από την Ελλάδα.

18.600 € ενοίκιο για κυλικείο νοσοκομείου


Απο: Ηλεία Οικονομία


Στις 18.600 ευρώ/μήνα η εκμίσθωση του Κυλικείου του Νοσοκομείου Πύργου
Έγινε  ο πλειοδοτικός διαγωνισμός γιά την εκμίσθωση του κυλικείο του Νοσοκομείου Πύργου.
Η τιμή εκκίνησης ήταν 7.000 ευρώ τον μήνα.
Ο πλειοδοτών ανάδοχος γιά την μίσθωσή του έδωσε γιά ενοίκιο το ποσό των

Σιδηροδέσμιοι και κρύβοντας τα...πρόσωπά τους οδηγήθηκαν πριν μισή ώρα στην Εισαγγελία Πειραιά ο κατηγορούμενος αντιναύαρχος και οι άλλοι 4 αξιωματικοί του Λ.Σ !

Αυτό λέγεται κατάντια !
Πριν μισή ώρα,  ο πειρατής , Χάρης Μπόλκας είδε τον γνωστό σε όλους μας υποναύαρχο και τους άλλους 4 , την ώρα, οι οποίοι , συνοδεία ισχυρής δύναμης του Λ.Σ οδηγήθηκαν, στα δικαστήρια Πειραιά.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά απο εντολή του Προισταμένου της Εισαγγελίας Πειραιά κ. Ποιμενίδη προς το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Λ.Σ να ξεκινήσει έρευνα εις βάθος, γιατί υπάρχαν πληροφορίες, που έφεραν σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών  εμπλεκόμενους λιμενικούς.
 Οι κατηγορούμενοι λιμενικοί έκρυβαν τα πρόσωπά τους.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρωθυπουργό μαριονέτα»...Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με γραπτή δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο και η οποία αναφέρει τα εξής:

ξυρισμένος και χωρίς μουστάκι έπινε τον καφέ του ο Μάκαρος


Ο Ψωμιάδης μόλις που έχει βγει από το γραφείο του ανακριτή έχοντας δίπλα του τον δικηγόρο του κ. Στάθη
Σε καφετέρια στα Σκόπια απολάμβανε τον καφέ του ο Μάκης Ψωμιάδης, όταν συνελήφθει από Σκοπιανούς αστυνομικούς, έχοντας

H λίστα των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ...Ο Πρόεδρος της ΝΔ ακολούθησε την μέση οδό για την συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για ... συμμετοχή πολιτικών προσώπων, αποφασίστηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να μην ενταχθούν κοινοβουλευτικά στελέχη.

Μία υπογραφή χρειάζεται και ο Ρεν και η Ελλάδα

Σοφία Βούλτεψη

Η θύελλα που ξέσπασε χθες, όταν έγινε γνωστό πως προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση, πρέπει, κάτω από ένα δεσμευτικό επί των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου κείμενο, να μπουν πέντε υπογραφές, ουδεμία σχέση έχει με το πένθιμο, πλην όμως, αυτάρεσκο κλίμα, που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του....
υπουργικού συμβουλίου.

Το κύκνειο άσμα του κ. Παπανδρέου – ενώ συνεχιζόταν η περιπέτεια αναζήτησης πρωθυπουργού και «κλείδωνε» το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου αλλά καθυστερούσε η ανακοίνωσή του – δεν περιλάμβανε και πάλι ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για το απονενοημένο διάβημα του δημοψηφίσματος.

H Le Monde έδεσε τον Παπανδρέου με τον Μπερλουσκόνι

Kαι ενώ νομίζαμε ότι με τα όσα διαδραματίζονται στην Ιταλία τα διεθνή μέσα θα «ξεχάσουν» έστω για λίγο την Ελλάδα, κάναμε λάθος!
Η γαλλική «Le Monde» φιλοξενεί μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου ντυμένο τσολιά και δεμένο μαζί του τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ....ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ !!!

Η νέα συμφωνία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της κυβέρνησης που θα προκύψει και της ΕΕ απαιτεί, όπως διαμηνύουν αυστηρά οι Βρυξέλλες, γραπτές δεσμεύσεις προς το Eurogroup και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θά επιστρέψει στή δραχμή καί θα τηρήσει τις αποφάσεις γιά τήν νέα μορφή τού νομίσματος πού αποφάσισαν στή Συνόδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Οι Βρυξέλλες απαιτούν οι δεσμεύσεις αυτές να έχουν υπογραφή από τον νέο πρωθυπουργό, τον....
νέο υπουργό Οικονομικών, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, καθώς και των κ. κ. Γ. Παπανδρέου, Τζούλια Αλεξανδράτου, Μάκη Ψωμιάδη, Kων/νο Μητσοτάκη, Κ.Σημίτη, Α.Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά.
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά στις απαιτήσεις των Βρυξελλών για γραπτές εγγυήσεις καί τήν επιστροφή στή δραχμή . "Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια καί κοινό νόμισμα. Έχω εξηγήσει γιατί έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέσει σε αμφιβολία. Δεν υπογράφω, αρκεί η προφορική μου δέσμευση γιά τήν καταστροφή τής χώρας" κατέστησε σαφές ο κ. Σαμαράς.

Μέσα στη σύγχυση πιάσαν και τον Μάκη Ψωμιάδη...

Συνελήφθη πριν από λίγο ο Μάκης Ψωμιάδης.

Παπούλιας: Τελείωσε...

Στις 5 η ωρα η συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια...

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μόλις βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο και είπε στους ... δημοσιογράφους ότι τελειώσαμε.
Το ραντεβού Παπανδρέου - Παπούλια κανονίστηκε στις 5 η ώρα...

New York Times: Η Ελλάδα ακόμη μία φορά πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον

Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιο της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ίσως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην...
αρχαιότητα.
Του Μαρκ Μαζάουερ*
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Ίσως το καλύτερο άρθρο που έχει γραφτεί μέχρι αυτή τη στιγμή για τα όσα περνάμε


Χρήστου Γιανναρά

Mε το ανθρώπινο υλικό που διαθέτουν τα δύο κόμματα εξουσίας, η συντελεσμένη καταστροφή της χώρας είναι αδύνατο να μην εξελιχθεί σε ιστορική τραγωδία. Kαι εντελώς αδύνατο να στοιχειοθετηθεί προοπτική ανάκαμψης. Δεκαεφτά μήνες τώρα περιφρονείται βάναυσα η στοιχειώδης λογική: Δεν είναι δυνατό οι αυτουργοί της καταστροφής να διαχειρίζονται τη σωτηρία μας από τις εφιαλτικές συνέπειες των εγκλημάτων τους.
Bασικό αίτιο της συντελεσμένης καταστροφής δεν είναι το κοινωνικό κράτος που το αφανίζουν, είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος που δεν διανοούνται, οι αχρείοι, να το θίξουν έστω κατ' ελάχιστο. Eίναι σκέτη παράνοια να περιμένουμε από τους φαύλους να πατάξουν τη φαυλότητα, από τους αποδεδειγμένα σπιθαμιαίους και ιδιοτελείς να συνεγείρουν την κοινωνία σε τιτάνιο άθλημα δημιουργικού μόχθου και αυταπάρνησης.

«Παίζει» υποψηφιότητα Βενιζέλου για πρωθυπουργία

 Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της υπό παραίτηση κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος,  όπως πάνε τα πράγματα, είναι ο επικρατέστερος ο επόμενος πρωθυπουργός,  αφού δεν πρόκειται το θρίλερ για την επιλογή προσώπου συνεχίζεται και τα δύο κόμματα δεν έχουν ακόμα καταλήξει.

ΔΝΤ: Κοινή στάση με ΕΕ για τις εγγυήσεις

Το ΔΝΤ διαμηνύει ότι κινείται στην ίδια γραμμή με τους εταίρους του στην τρόικα σε ό,τι αφορά την απαίτηση γραπτής δέσμευσης των ηγετών των δυο μεγάλων ελληνικών κομμάτων.
Σύμφωνα με ενημέρωση αρμόδιου αξιωματούχου, αλλά και τις επισημάνσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, προκύπτει ότι η δέσμευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και η αποκατάσταση κλίματος πολιτικής σταθερότητας που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη διακυβέρνηση της Ελλάδας και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αποτελούν και για το ΔΝΤ προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης και τη συμμετοχή του σε περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας μας.
Αν και το ΔΝΤ δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημη σχετική τοποθέτηση, αρμόδιος αξιωματούχος του δήλωσε στη DW ότι «δεν υφίστανται διαφοροποιήσεις μεταξύ Ταμείου και Κομισιόν» και πως «το Ταμείο θα είναι στην ίδια γραμμή με την Κομισιόν στην αναζήτηση διαβεβαιώσεων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τους ηγέτες των δυο μεγάλων κομμάτων».

«Επιτακτική ανάγκη» ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης...

Τη σημασία άμεσης συγκρότησης μιας «ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας» υπογραμμίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος, προειδοποιώντας ότι μια καθυστέρηση θα πλήξει ακόμη περισσότερο την... αξιοπιστία της χώρας.

«Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία», τονίζει ο κ. Προβόπουλος στους Financial Times.

Κοροϊδευαν με τον Παπαδήμο!...

Παπανδρέου και Σαμαράς δεν συμφώνησαν ποτέ σε πιθανή λύση Παπαδήμου...

Από μία διαρροή που έγινε πριν από λίγο προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει με... τον κ. Λουκά Παπαδήμο! Κατά τον κ. Βενιζέλο, οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς όχι απλώς δεν συμφώνησαν ποτέ σε πιθανή λύση Παπαδήμου, αλλά ούτε καν συζήτησαν το ενδεχόμενο να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Ευρωλίγκα μπάσκετ: Μεγάλη δοκιμασία του Ολυμπιακού στην Ιταλία με την Καντού

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου της Ευρωλίγκας, θα ψάξει σήμερα (09/11, 21.45, Novasport 3) κόντρα στην Καντού ο Ολυμπιακός.
Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετράει ήδη δύο αρνητικά αποτελέσματα μακριά από το ΣΕΦ, στο Μπιλμπάο και τη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ, και δεν έχει πλέον περιθώριο για νέα ήττα, εφόσον δεν θέλει να μείνει από πολύ νωρίς πίσω στην κατάταξη. Εξάλλου, ο Σέρβος τεχνικός έχει θέσει ως κύριο στόχο της ομάδας για τους επόμενους μήνες την πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Για να τον πετύχουν, οι Πειραιώτες θα πρέπει να κερδίσουν και εκτός έδρας.
Από την άλλη, η ιταλική ομάδα παραμένει αήττητη στο «σπίτι» της ύστερα από τρεις αγωνιστικές, έχοντας ρεκόρ 2-1. Η Καντού επικράτησε στην πρεμιέρα

Ποδόσφαιρο: Σέντρα σήμερα στο κύπελλο Ελλάδας

Στην Ριζούπολη είναι στραμμένη η προσοχή για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Απόλλων θα υποδεχθεί τον Πανηλειακό.
Σήμερα λοιπόν το Κύπελλο Ελλάδας παίρνει την...σκυτάλη με την πρώτη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού στην χώρα. Η πρώτη… πράξη περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις, στις οποίες μετέχουν οι ομάδες της Football League 2.
Το σημαντικότερο παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της Ριζούπολης, όπου ο Απόλλων Σμύρνης θα υποδεχθεί τον Πανηλειακό. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 και είναι νοκ-άουτ.
Νωρίτερα στις 14:15 στο γήπεδο του Ρουφ, ο τοπικός ΠΑΟ θα φιλοξενήσει τον ΑΟ Χανιά και στη Τσαριτσάνη, ο Οικονόμος θα αντιμετωπίσει τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Β' εθνική: Η 3η αγωνιστική θα γίνει σε...τρεις δόσεις!

H Football League ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, η οποία θα ανοίξει την αυλαία της την Παρασκευή (11/11) και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (14/11) στην Πάτρα με το μεγάλο παιχνίδι της Παναχαϊκής κόντρα στον Πανθρακικό.
Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής είναι το παρακάτω:
- ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΓΗΠ. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΑΓΥΪΑ - ΠΑΤΡΑ 14/11/11 19:00 OTE-TV
- ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 11/11/11 19:00 OTE-TV
- ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 13/11/11 15:00
- ΛΑΡΙΣΑ-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗΠ. ARENA ΛΑΡΙΣΑΣ 12/11/11 17:00
- ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ 13/11/11 14:00
- ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 13/11/11 15:00
- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΓΗΠ. ΕΥΟΣΜΟΥ 13/11/11 15:00
- ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΩΜΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ΓΗΠ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗ 13/11/11 15:00
- ΦΩΚΙΚΟΣ-ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 13/11/11 15:00.

με κυβέρνηση εθνικής ντροπής...εμείς τι κάνουμε?

Όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους δυο αποτυχημένα κόμματα εξουσίας που οι πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα του αφανισμού της, καλό είναι να επιστρατεύσουμε την απλή αριθμητική για να αξιολογήσουμε την ανίερη συμμαχία:ένα λοιπόν κόμμα με ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς, όταν συνενωθεί με ένα άλλο επίσης ανίκανων και διεφθαρμένων, σίγουρα τους αυξάνει στο...
διπλάσιο. Και το κακό όμως που θα προκαλέσουν και οι δυο μαζί θα είναι επί δύο. Άρα δεν προκύπτει σε καμιά περίπτωση αφαίρεση των δεινών μας, ούτε διαίρεση του δυσβάσταχτου άχθους που μας επιβάλλουν, αλλά πάντα ΠΡΟΣΘΕΣΗ και ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ.

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Λαυρεντιάδης

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Λαυρεντιάδης

Δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στις δανειοδοτήσεις της Proton Bank

Στις 22 Νοεμβρίου θα καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση της Proton Bank ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και έξι ακόμη άτομα από την ίδια τράπεζα που ήταν υπεύθυνα για τις δανειοδοτήσεις.Και οι επτά ύποπτοι είχαν κληθεί σήμερα από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση, όπως ήταν όμως αναμενόμενο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις γραπτές εξηγήσεις τους.Η υπόθεση αφορά δάνεια ύψους περίπου 700.000.000 ευρώ που δόθηκαν την περίοδο όπου ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος της Proton

Τα κορόιδα δεν βλέπουν τον πρωθυπουργό...Βρε κορόιδα αυτός πρέπει να γίνει ο νέος πρωθυπουργός στην χώρα.
Είναι επαίτης, ανήκει στους  ενδεείς, είναι πολυτάλαντος και πολυμήχανος και έτσι τη βγάζει καθαρή. Αυτός θα βοηθήσει τον Ελληνικό λαό να ανασάνει, να του δείξει που είναι οι καθαρότεροι- βρώμικοι κάδοι σκουπιδιών για να βρει φαγητό.
Κορόιδα, τον έχετε μπροστά σας και δεν τον βλέπετε;