Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ο Μόσιαλος διαρρέει ...Παπαδήμο! ...

Σε αδιέξοδο φαίνεται να έχουν οδηγηθεί απόψε οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς ενώ ήταν σίγουρο ότι έως το μεσημέρι θα...είχε υπάρξει λύση και ανακοινώσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τίποτα επίσημο δεν έχει ακόμα ακουστεί.Πάντως για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού όλα δείχνουν ότι έχει τελειώσει το θέμα.

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα, γ... τα υπουργεία μου; Του Σ.Κούλογλου

Η είδηση πέρασε ασχολίαστη: η τρόικα ζητάει τώρα από την προσεχή κυβέρνηση και τα κόμματα που θα την στηρίξουν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της  26ης Οκτωβρίου!! Μετά τον εξευτελισμό των Καννών και την μεγαλειώδη κωλοτούμπα της ΝΔ, αποτέλεσμα των πιέσεων από τις Βρυξέλλες και των δηλώσεων Ολι Ρεν, ένα ακόμη στοιχείο για την σωστή απάντηση στο ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα»: μα φυσικά η τρόικα.

Παπανδρέου: «Αυτοί μας επιτέθηκαν ανελέητα»!

Περιγραφή των συμφερόντων που πολέμησαν την κυβέρνηση, «ανελέητα», όπως είπε, έκανε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η υπόθεση έχει διεθνή χαρακτηριστικά. Αναλύοντας τη λειτουργία του τρέχοντος οικονομικού  μοντέλου, είπε ότι αυτό περισσότερο βοηθούσε  στη συσσώρευση πλούτου, εκτός ελέγχου όμως των κρατών. Και συνέχισε:
«Αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βεβαίως, μπορεί εν μέρει να βοηθά τους λαούς αυτούς, αλλά  και όλα αυτά σε ένα αδιαφανές και διεθνοποιημένο σύμπαν, στο οποίο κυριαρχούν φορολογικοί παράδεισοι, έλλειψη κανόνων, αδιαφάνεια, CDS, hedge funds και τα λοιπά.

Θρίλερ για τον νέο πρωθυπουργό


Θρίλερ χωρίς τέλος στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μεταξύ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Αντώνη Σαμαρά.


Εμμέσως αλλά απολύτως ξεκάθαρα στις διαπραγματεύσεις των δύο κομμάτων λαμβάνουν μέρος και οι Ευρωπαίοι. Το τελεσίγραφο του κ. Όλι Ρεν ότι οι δανειστές απαιτούν εδώ και τώρα γραπτές δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό ότι θα υλοποιήσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί δημιουργεί νέα δεδομένα.


Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια" και αντί γραπτής δέσμευσης δήλωσε ότι "έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου", θέλοντας να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους. Όμως ο κ. Ρεν διεμήνυσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχθούν τίποτα λιγότερο από γραπτές δεσμεύσεις, επιχειρηματολογώντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει το κοινωνικό συμβόλαιο με τους εταίρους της.

Πιέζει και η Αμερική την Αθήνα για επιτάχυνση

Και από τις ΗΠΑ  στέλνονται έντονα μηνύματα  για γρήγορη λύση στην Ελλάδα.
Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της Ντόυτσε Βέλλε ο Λευκός Οίκος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί, «όσο το δυνατό πιο γρήγορα», για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής στις 26 και 27 Οκτωβρίου για την παροχή νέας δανειοδότησης και την απομείωση του χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα.
Στο ίδιο πλαίσιο  κινήθηκε και η εκπρόσωπος του  υπουργείου Εξωτερικών τών ΗΠΑ κ. Βικτόρια Νούλαντ, η οποία εκτίμησε ότι στην Ελλάδα κατέληξαν σε «πολιτική συμφωνία» για να προχωρήσουν.

Ο Κοσκωτάς είναι ο καλύτερος όλων για ... Πρωθυπουργός!!!

Καλύτερα να βάζανε τον Γιώργο Κοσκωτά για Πρωθυπουργό! Είναι ο μόνος που εκτέλεσε την ποινή του και άρα έχει περισσότερες πιθανότητες από όλους, να έχει ... σωφρονιστεί !!!!

Γιώργος Αδαλής

Ονόματα, τηλεφωνήματα, συναντήσεις και ότι άλλο θες βλέπουμε αυτές τις μέρες προκειμένου η χώρα να βρει … Πρωθυπουργό! Ακούστηκε μέχρι και ένα όνομα που είχε εμπλακεί πολιτικά στο....
σκάνδαλο «Κοσκωτά». Και στα διαλλείματα της άγριας αναζήτησης Πρωθυπουργού, όλοι ασχολούνται με την επίθεση στην Ελλάδα, ενός … Βρετανικού reality και μιας ιστοσελίδας που πουλάει κομμάτι-κομμάτι την Ελλάδα!

Τι πράμα είναι αυτό! Κολλημένη είναι η γυναίκα, ή της τα λέει ο άλλος απ' το κοντρόλ; ...

Έλεος πια με την πλύση εγκεφάλου, ότι για όλα φταίει το δημοψήφισμα! ΚΙΤΣΟ, θα σας πάρουν με τις ντομάτες...

Η Ντόρα της έλεγε πως δε φταίει μόνο το δημοψήφισμα κι αυτή τη διέκοπτε και δεν την άφηνε να πει αυτό που ήθελε.
Το ακούσαμε στο τέλος, εν μέσω πολλαπλών διακοπών: για ένα χρόνο ο Αντωνάκης είχε κάνει παντιέρα ρόσα τον αντιμνημονιακό αγώνα.
Αλλά, ακόμα κι όταν ο ευπειθέστατος-με την ηγεσία του-Δεξιός Δένδιας πήγαινε να το ρίξει στις φυλετικές καταβολές του Έλληνα-που πάντα αντιδρά-κι όχι, στο δημοψήφισμα, αυτή το βιολί της: το δημοψήφισμα, το δημοψήφισμα.

Η Νέα Δημοκρατία θα διασπασθεί τους επόμενους μήνες. Μην αμφιβάλλετε καθόλου.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Μετά την αναμενόμενη υπαναχώρηση του ΓΑΠ από το δημοψήφισμα της “εξόδου της Ελλάδας απο την ευρωζώνη”, ο Σαμαράς πέφτει συνέχεια απο γκάφα σε γκάφα, ενώ καθημερινά ξεχνάει όσα είπε την προηγούμενη. Εχει εντυπωσιάσει τους πάντες σε Ελλάδα και.....
εξωτερικό, στη προσπάθειά του να εκετελέσει μια διατεταγμένη υπηρεσία, που δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδας αλλά η στήριξη των δανειστών και η υπογραφή των εγγυήσεων της δανειακής σύμβασης.

Ο Robert De Niro στον ρόλο του Bernie Madoff;

Ο Robert De Niro πρόκειται να ενσαρκώσει τον κεφαλαιούχο Bernie Madoff, σε μια ταινία, την παραγωγή της οποίας θα κάνει ο ίδιος, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
Όπως αναφέρεται, πηγή για την ταινία θα είναι το βιβλίο της Diane Sandell, "Truth and Consequences: Life Inside the Madoff Family". Το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο John Burnham Schwartz.

Πρώτα όλες οι υπογραφές

Επιμένει η  Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της παροχής γραπτών δεσμεύσεων – με υπογραφή -  από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα. Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν,απάντησε με αυτόν τον ρητό τρόπο, όταν ρωτήθηκε, πριν από λίγο, για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος – όπως προκύπτει  από την τελευταία δήλωσή του – αρνείται να δεσμευθεί γραπτώς.

Η τζίφρα Σαμαρά ματαιώνει τη λύση της μεταβατικής; ...

Η Σπυράκη, κουνώντας τα χαρτιά της, ζήταγε να βγει στον αέρα, για να πει την καινούρια δήλωση του Μιχελάκη, που επαναλάμβανε τα όσα πριν από λίγη ώρα είχε πει ο Σαμαράς περί εθνικής αξιοπρέπειας.
Η...κόντρα αυτή του Σαμαρά προς τα αφεντικά της κοινότητας, φαίνεται ικανή να ματαιώσει την τελευταία στιγμή την πολυθρυλούμενη τις τελευταίες μέρες, λύση σωτηρίας της μεταβατικής κυβέρνησης.

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 4 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Λ.Σ- ΕΝΑΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ λιμεναρχειο ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΧΙΧΡΥΣΟΚΛΑΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ Λ.Σ-Ε.Ακτ !

 
 
 

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π. για την εξάρθρωση τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων

Δημοσιεύθηκε από tidis την Τρί, 08/11/2011 - 19:22

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π. για την εξάρθρωση τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων
Έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δεκαοκτώ (18) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τέσσερις (4) Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Τα καραγκιοζιλίκια του ΓΑΠ στον εθνικό κήπο!

Ευ. Βενιζέλος: «Εγώ πάω να κοιμηθώ…»...

Συνάντηση πλέον της μιας ώρας είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη στο γραφείο του δεύτερου στο ισόγειο του Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξε καμία δήλωση, φυσικά, μετά το πέρας της συνάντησης, ενώ ο ... κ. Βενιζέλος εξερχόμενος όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με την νέα κυβέρνηση απάντησε σιβυλλικά: «Εγώ πάω να κοιμηθώ τώρα»! Οι δημοσιογράφοι επέμειναν και ο αντιπρόεδρος επανέλαβε: «Εγώ πάω να κοιμηθώ γιατί πρέπει να επιβιώσω κιόλας…».

Η συνεχιζόμενη κινητικότητα περί τον κ. Κακλαμάνη, έχει πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία, η οποία ωστόσο «δεν αφορά το πρόσωπό του», όπως έλεγαν κάποιοι, υπονοώντας ότι οι φήμες που έφεραν να συζητείται το όνομά του ως ενδεχόμενη λύση, δεν ισχύουν. Κάποιες εικασίες που γίνονται αφορούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ και τον ρόλο του σε περίπτωση δρομολόγησης εξελίξεων στο εσωτερικό της.

Μπακογιάννη: Ο νέος πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι μαριονέτα και λακές

Ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα κυβέρνηση αφήνει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τονίζει, ότι μέχρι το απόγευμα θα πρέπει, να έχει ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε πως στο τηλεφώνημα, που είχε χθες με τον Γιώργο Παπανδρέου τον διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα στηρίξει αυτή την....
κυβέρνηση.

«Όταν με ρώτησε αν θα συμμετάσχω του είπα ότι δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ξέρω τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Δεν πάμε για καρέκλες και οφίκια. Πάμε για την Ελλάδα», είπε στη συνέχεια επεσήμανε, ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι μαριονέτα και λακές.

Δεξί χέρι του Παπαδήμου ο κ. Μπάμπης του ΣΚΑΙ;...

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν από εκείνους που διαπραγματεύτηκε την είσοδο της χώρας στο ευρώ που έγινε αρχές του 2001. Το βιογραφικό του είναι βαρύ και αναπαράγονταν όλες αυτές τις ημέρες από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως (ΜΜ"Ε"), που αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε...
οποιαδήποτε σημαία ευκαιρίας διαφανεί στον ορίζοντα. Ας ενθυμούμεθα σταθερά ότι όλα αυτά τα ΜΜ"Ε" που μέχρι τώρα μας μιλούσαν για τις δάφνες του πρώην τραπεζίτη και επαναλάμβαναν το πόσο καλός και αποτελεσματικός είναι (άραγε που;) χθες έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να πείσουν τους Έλληνες ότι η οικονομία πάει περίφημα και θα έρθουν ξανά οι εύκολες ημέρες.

Τέλος ο Φυντάνης από τον πάγκο του Βύζαντα, παραιτήθηκε και τυπικά

Παρελθόν από τον πάγκο του Βύζαντα Μεγάρων αποτελεί από σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο Ηλίας Φυντάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος τεχνικός παραιτήθηκε, χωρίς η ΠΑΕ να έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση.
Φυσικά, το κλίμα είχε διαμορφωθεί εδώ και αρκετό καιρό, όχι μόνο γιατί ο συγκεκριμένος τόνιζε ότι στερείται εναλλακτικών λύσεων, αλλά και γιατί υπήρχαν οφειλές προς το πρόσωπό του. Φυσικά, δεν πέρασε απαρατήρητη η τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Πιερικό μέσω της οποίας εξήρε το έργο του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια και ουσιαστικά άδειασε τον πρόεδρο του Βύζαντα, Δημήτρη Τραγκουμανίδη.
Σημειώνεται ότι μετά την παραπάνω εξέλιξη, όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Παντέλης θα είναι ο διάδοχος

Έκτακτη γ.σ. της Λίγκα ζήτησε ο Κούγιας λόγω μη επιχορήγησης από ΟΠΑΠ

Επίσημη ανακοίνωση-πρόσκληση προς την διοργανώτρια αρχή έστειλε η πατρινή ΠΑΕ δια χειρός Αλέξη Κούγια, ζητώντας έκτακτη γ.σ. μετά την άρνηση εκ νέου του ΟΠΑΠ να δώσει χρήματα στις ΠΑΕ δημιουργώντας προφανώς ένα πολύ μεγάλο αγκάθι, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:
"Κατόπιν της ανακοίνωσης του Υπουργού Πολιτισμού κ. Πέτρου Γερουλάνου και της με ταυτόσημο περιεχόμενο τοποθέτησης του Προέδρου του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκη περί μη αποδέσμευσης των χρημάτων του ΟΠΑΠ προς χορήγησή τους στις ΠΑΕ λόγω των αθωώσεων

«H Ευρώπη εκβιάζει την Ελλάδα»

H εφημερίδα Financial Times Deutschland  δημοσιεύουν άρθρο με τίτλο «H Ευρώπη εκβιάζει την Ελλάδα». «Το μέσο εκβιασμού είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης» γράφει χαρακτηριστικά.
«Ηη αντιπολίτευση καλείται να δεσμευθεί γραπτά ότι θα ακολουθήσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα περικοπών, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές. Ως μέσο πίεσης χρησιμοποιείται η επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 8 δις Ευρώ, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα κινδυνεύσει με χρεοκοπία»
Η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε ότι χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του πακέτου.

Υπάρχει και Εθνική αξιοπρέπεια...

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την απαίτηση της Ε.Ε. για γραπτές δεσμεύσεις με την υπογραφή και του ιδίου.

Οπως αναφέρει, έχει εξηγήσει γιατί έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων του Οκτωβρίου.

Σε οικονομική κατοχή η Ελλάδα με την υπογραφή της σύμβασης
  • Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου εφόσον υπογραφεί δίνει το δικαίωμα κατάσχεσης και εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές μας
Το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο αποφασίστηκε στη Σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου και υποτίθεται ότι συμφωνήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του

Ηλικιωμένη κάηκε ζωντανή στο σπίτι της!Ζωντανή κάηκε μία 76χρονη γυναίκα που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα στο σπίτι της, όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμά της στο Ξυλόκαστρο.

Οι πυροσβέστες μετά από προσπάθεια κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί στα υπόλοιπα διαμερίσματα του δεύτερου ορόφου της

Κυβέρνηση (αντ)εθνικής ενότηταςΗ υπό σχηματισμό νέα κυβέρνηση, πολύ περισσότερο αν είναι κυβέρνηση Παπαδήμου, θα ονομασθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα είναι όμως κυβέρνηση αντεθνικής ενότητας. Δεν θα είναι κυβέρνηση σωτηρίας, θα είναι κυβέρνηση πολλαπλών καταστροφών για την ελληνική δημοκρατία, για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Δεν θα σώσει την Ελλάδα από τη χρεωκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη, θα τις προκαλέσει.

New York Times: "Το ΔΝΤ ήξερε, αλλά δεν έπραξε ό,τι όφειλε"

Η εφημερίδα Νew York Times σε χθεσινό της μακροσκελές ρεπορτάζ, με τίτλο «Οι αρνήσεις που παγίδεψαν την Ελλάδα», αποκάλυψε ότι από τον Ιούνιο του 2009 οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μέσω ενός προσχεδίου έκθεσής τους, προειδοποιούσαν: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια εκτός ελέγχου περιδίνιση και το χρέος της μπορεί να....
οδηγήσει σε χρεοκοπία.
'Ομως οι Ελληνες αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή, αντιδρώντας, παραπονέθηκαν στο ΔΝΤ και έτσι τα συμπεράσματά του «κουκουλώθηκαν» με ευθύνη και των αξιωματούχων του Ταμείου. Η τελική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα υποβάθμιζε τους κινδύνους για χρεοκοπία και τις συνέπειές της για την ευρωζώνη. Η «Ε» με ανταποκρίσεις της από τις ΗΠΑ είχε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου -μέσω οικείων πηγών του- ήταν πλήρως ενήμερος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο του προσχεδίου και των πραγματικών συνθηκών της ελληνικής οικονομίας.

ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΝΔ!ΔΙΧΑΣΜΟΣ, ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ
ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ φαίνεται ότι καταγράφονται διαφορετικές τάσεις και στο στενό επιτελείο του Αντ. Σαμαρά για το εάν η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχει ή όχι με πολιτικά πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα που κυοφορείται.

Μίλησε κανείς για αστική δημοκρατία;Ύστερα από μία εβδομάδα συμπύκνωσης της πολιτικής κρίσης κι έπειτα από τις ωμές προτροπές των δανειστών κι ουσιαστικά του κεφαλαίου (εθνικού-διεθνούς) εγένετο μάλλον κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης (κεα) καθώς Παπανδρέου-Σαμαράς

Ευ. Βενιζέλος: Το θέμα της νέας κυβέρνησης πρέπει να τελειώνει απόψε

«Πρέπει να τελειώνει απόψε το θέμα της κυβέρνησης γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο νέος πρωθυπουργός θα είναι ο... πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος και για την εξέλιξη αυτή έχει ήδη ενημερωθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση. Το Reuters επικαλούμενο πηγή από το ΠΑΣΟΚ μεταδίδει ότι οι διαπραγματεύσεις για τον κ. Παπαδήμο ολοκληρώνονται και απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες.

TA ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ !‏ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. (Ή ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ - ΑΝΩΝΥΜΟΥ)


Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.
Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς …κανώ;
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Παπαδήμο. Τον θέλει και η Μπαρτσελόνα….
Τον διεκδικεί βέβαια και ο Σίλβιο. Για τη Μίλαν, όχι για την Ιταλία.
Πάντως στη χώρα του “κάνε με μια μέρα πρωθυπουργό και θα δεις” κάνεις δεν ρισκάρει να είναι πρωθυπουργός για….3 μηνες!!!
Σε τέτοιο σημείο έχει φτάσει τη χώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πήγε για καφέ στον Εθνικό Κήπο ο ΠαπανδρέουΜπορεί ολόκληρος ο κόσμος να έχει στραμμένα τα βλέμματά του στην Ελλάδα και να περιμένει με κομμένη την ανάσα τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ωστόσο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν δείχνει να βιάζεται.

«Κυβέρνηση έσχατης λύσης»

«Κυβέρνηση έσχατης λύσης», χαρακτηρίζει τη μεταβατική κυβέρνηση που πρόκειται να σχηματιστεί στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: «Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει στις προεκλογικές υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται ποτέ από τους πολιτικούς τους. Εκείνο που δεν γνωρίζουν, που δεν έζησαν μέχρι τώρα ήταν η διάθεση για συμβιβασμό, απαραίτητο για μια κυβέρνηση συνασπισμού.»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα μπορούσε κάλλιστα να σχηματιστεί πριν από ένα χρόνο ή πριν από μήνες, αλλά «ο Σαμαράς δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του» και καταλήγει:

Άνοδος 2,44% στο ΧΑΜε άνοδο 2,44% έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 779,63 μονάδες, ενώ η ξία των συναλλαγών ανήλθε στα 69,27 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ανοδικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το

Πέντε υπογραφές θέλουν οι Βρυξέλλες για την 6η δόση

Πέντε υπογραφές θέλουν οι Βρυξέλλες για την 6η δόση

Αναμένεται σύγκληση πολιτικών αρχηγών - Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ελλάδα επιστολή δέσμευσης για την τήρηση της νέας συμφωνίας, την οποία θα υπογράφουν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο νέος πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.Όπως ανέφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού

Γ. Παπανδρέου: Τύπου Πορτογαλίας η συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία

Γ. Παπανδρέου: Τύπου Πορτογαλίας η συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία

 Μέσα σε μία ώρα ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Στη συνεδρίαση ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης του αλλά είπε ότι πρέπει να είναι στη διάθεσή του όταν αυτές χρειαστούν. Ηδη μετά τις 4 το απόγευμα τα σχέδια παραίτησης ήταν στα γραφεία των υπουργών, ορισμένοι μάλιστα τις είχαν υπογράψει και τις είχαν στείλει στο Μέγαρο ΜαξίμουΟ κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και ότι θα κλείσει σήμερα Τρίτη η συμφωνία. Η συμφωνία αυτή αυτή θα είναι Τύπου Πορτογαλίας και η δέσμευση που ζητούν το Eurogroup και το ΔΝΤ θα εμπεριέχονται σε αυτή και θα

Γ. Μανώλης: «Ας βάλουν τον... Φούφουτο πρωθυπουργό»


Γ. Μανώλης: «Ας βάλουν τον... Φούφουτο πρωθυπουργό»

Tη διαφωνία του με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων εκ μέρους της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας Συνδικαλισμού και πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα».
«Αφού το έχει πει από την αρχή ο πρόεδρος του κόμματος ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε. Δεν πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα». Όμως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «δεν αποτελεί θέσφατο για εμάς αυτό».

«Γκρίνια» στο εσωτερικό της ΝΔ για το εγχείρημα της συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση...

Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καθώς φαίνεται ότι καταγράφονται διαφορετικές τάσεις και στο στενό επιτελείο του Αντ. Σαμαρά για το εάν η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να... συμμετάσχει ή όχι με πολιτικά πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα που κυοφορείται.

Αυτός ο διχασμός επιτείνει και την καθυστέρηση για να υπάρξει αποτέλεσμα, αφού η ηγεσία του κόμματος δεν έχει αποφασίσει τι πρέπει τελικά να πράξει, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υποχώρηση από την πρωινή επιλογή να δεχθούν τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και από τη ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα.

Nέος πρωθυπουργός της "ισχυρής δημοκρατίας" μας ο Λουκάς Παπαδήμος...

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, ως νέος πρωθυπουργός της χώρας.
Σε λίγα λεπτά αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Α. Σαμαρά. Σήμερα η δανειακή, αύριο τα Σκόπια, μετά το Αιγαίο. Που θα σταματήσουμε;


Που θα σταματήσει αυτή η κατάσταση; Αυτή η ταπείνωση; Αυτή η κατρακύλα του ελληνισμού; Μέχρι πρόσφατα είχαμε από την κ. Μέρκελ, τους γνωστούς εκβιασμούς πριν από κάθε δόση του δανείου της πρώτης δανειακής σύμβασης. Στη συνέχεια και αφού πέρασε ως απόφαση της Συνόδου Κορυφής, την απόφαση της Γερμανικής Βουλής, την οποία είχε λάβει το ίδιο πρωϊ, εκβίασε και πάλι με την 6η δόση για να την αποδεχτεί ο κ. Παπανδρέου. Αμέσως μετά, βρίσκοντας

FT: «Η πραγματική ελληνική τραγωδία είναι οι άπληστοι ολιγάρχες της»


«Η πραγματική ελληνική τραγωδία είναι οι άπληστοι ολιγάρχες της», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου στους Financial Times, το οποίο υπογράφει ο Misha Glenny, συγγραφέας των βιβλίων «The Balkans: Nationalism, War and the Great Powers» και «Dark Market: Cyberthieves, Cybercops and You».
«Ιδιότροπος, αναξιόπιστος και υποκινούμενος ιδεολογικά ήταν κάποια από τα πιο κόσμια επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν για τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τις τελευταίες εβδομάδες του στην πρωθυπουργία», σημειώνει ο συγγραφέας.

Η "κάλπικη" Δημοκρατία..[: Χούντες της εποχής μας! ]


Αφετηριακή, κατά τη γνώμη μας, θέση για την «δημοκρατία» και «δικτατορία» είναι η Μαρξιστική τοποθέτηση για τον χαρακτήρα της πολιτικής εξουσίας τόσο στον Καπιταλισμό, όσο και γενικά στις ταξικές κοινωνίες.

Συνταγματική ή δημοκρατική εκτροπή;Μερικές σκέψεις για τον φιλελεύθερο αυταρχισμό της εποχής μας

Οι φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες λειτουργούν με βάση αυτό που ονομάζουμε «ελεύθερη εντολή»: κάθε τόσα χρόνια οι πολίτες ενός κράτους ψηφίζουν τους αντιπροσώπους τους, οι οποίοι, από τη στιγμή της εκλογής τους και μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν έχουν καμία νομική δέσμευση απέναντι σε όσους τους εξέλεξαν.
Μπορούν, δηλαδή, να ψηφίζουν με «συνειδησιακή ελευθερία» ό, τι κρίνουν καλύτερο (ή ό, τι η ΕΚΤ και ο Αλαφούζος κρίνουν καλύτερο — αλλά

Ο Ήλιος και ο “ηλίθιος” έχουν κοινά τα πρώτα τρία γράμματα...1sun
Όταν το λεγόμενο "κίνημα των αγανακτισμένων" άρχισε να διογκώνεται στο Σύνταγμα, πριν ακόμη προλάβουν οι"ειδικοί" να το μετατρέψουν σε "φερόμενο σαν κίνημα" των πάσης φύσεως και πάσης φυλής "μικροπωλητών", είχα περπατήσει στην πλατεία για επιτόπιο ρεπορτάζ.
Στις 29 Μαΐου στη newstrap ,αναρτήσαμε κείμενο με τίτλο "καλή χώνεψη

Τελικά για όλα φταίνε οι γκόμενες..Ένα μεγάλο ερώτημα, ένα τεράστιο «γιατί» συγκλόνισε την υφήλιο τούτες τις μέρες που η περήφανη Ελλάς έχει πάρει στα χέρια της την παγκόσμια Ιστορία.

Σύσσωμη η ηγεσία του πλανήτη, κραταιοί Ευρωπαίοι ηγέτες, αδάμαστοι τραπεζίτες, ανήσυχες «αγορές» και τοκογλύφοι και πάσης φύσεως δημοσιογραφικοί παπαγάλοι αναρωτιόταν με κομμένη την ανάσα:
Μα καλά, ήταν συμφοιτητές

Θα υλοποιηθεί η απόφαση Μπεγλίτη για τη παραχώρηση σπιτιών,αν φύγει από ΥΕΘΑ;Η απόφαση που υπέγραψε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης για την παραχώρηση σπιτιών από τα θέρετρα σε στελέχη που έχουν πρόβλημα στέγασης είναι θετική αλλά το θέμα είναι να μπει σε εφαρμογή ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.Δηλαδή ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνει ή όχι ο κ.Μπεγλίτης θα πρέπει το ΓΕΕΘΑ να υλοποιήσει την απόφαση τηρώντας φυσικά απολύτως τις διαδικασίες.

Βέβαια ο κ.Μπεγλίτης δέχεται κριτική για το χρόνο της απόφασής του,αλλά το θέμα είναι αν αυτή η απόφαση μπορεί να αφήσει κάτι θετικό για ανθρώπους που πράγματι έχουν ανάγκη βοήθειας.

Γιατί επιμένει σε αντικατάσταση Μπεγλίτη η ΝΔ
Η ΝΔ θα επειμείνει στην αντικατάσταση του ΥΕΘΑ,αν και εφόσον βέβαια βρεθεί πρωθυπουργός και πάμε για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που προέρχονται από τη Συγγρού. Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες αντιδράσεις από ψηφοφόρους της ΝΔ για την απόφασή της να συναινέσει σε κυβέρνηση που θα υπογράψει αυτά που ζητούν οι δανειστές και η παραμονή Μπεγλίτη που αποτελεί “κόκκινο πανί” για μια μεγάλη μερίδα

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει βιβλίο!

Πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η κυκλοφορία βιβλίου από τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με τίτλο «Χαμένες Ευκαιρίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγγραφή του βιβλίου βρίσκεται στο τελικό στάδιό της, και η κυκλοφορία του θα πρέπει να...
αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Όσο για το περιεχόμενό του, που είναι και το βασικό ζητούμενο της είδησης, θα αφορά την περίοδο από την άνοιξη του 1990 μέχρι και το φθινόπωρο του 1993.

ΣΟΚ! «Είσαι γαϊδούρι», είπε σε «φερόμενο» δημοσιογράφο ο Μπουτάρης!


Μπουτάρης: “Να μας διευκρινήσει ο μητροπολίτης Άνθιμος αν τον δήμαρχο τον εκλέγει ο λαός ή τον επιλέγει ο μητροπολίτης”

Χαμός έγινε πριν λίγο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα των σκουπιδιών.
Κάποιος, ο οποίος πηγαίνει συχνά πυκνά στις συνεντεύξεις Τύπου και παρουσιάζεται ψευδώς ως δημοσιογράφος εφημερίδας της πόλης, πήρε το λόγο για να κάνει ερώτηση στον Μπουτάρη. Το ύφος του από την αρχή της ερώτησης ήταν προκλητικό και άρχισε να μιλά επιθετικά στον Μπουτάρη,