Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Βενιζέλος, τέλος !

ΤΟΝ "ΕΚΑΨΑΝ" ΟΙ... "ΦΡΟΥΡΟΙ" ΤΟΥ!

Ήταν το πιο πολυσυζητημένο σενάριο, στην τρέλα των ημερών. Διέρρεε, άλλωστε και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα αναλάμβανε πρωθυπουργός σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κατόπιν αποτυχίας εθνικής συνεννόησης. Αυτό το σενάριο όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Athens Post, δεν "παίζει" πλέον.
Πλέον θεωρείται μάλλον ακραίο, ή απίθανο το ενδεχόμενο να προτείνει ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Οικονομικών για να αναλάβει την επόμενη μέρα. Θα ήταν μια καλή λύση, ώστε να πετύχει ο ΓΑΠ τον στόχο του- να είναι παρών και....
να επηρρεάζει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, λένε κάποιοι.

Η Εύα δεν αμάρτησε...

Απάντηση μέσω Facebook...

Ύστερα από τον «πόλεμο» που ξέσπασε στο Διαδίκτυο με αφορμή την αλλαγή στάσης της Εύας Καϊλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε την απάντησή της μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας της στο Facebook.

Η... θετική ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το βράδυ της Παρασκευής, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες που ήλπιζαν στην πολιτική αποστασιοποίησή της με αποτέλεσμα τα προφίλ της, τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter να κατακλυστούν από εκατοντάδες σχόλια.

Ο Παπανδρέου δεν φεύγει αν δεν συνεργαστεί ο Σαμαράς

Η συναίνεση και η κυβέρνηση συνεργασίας είναι το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί αυτή την στιγμή τις πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος στην χθεσινή του ομιλία, δήλωσε πως ξεκινά τις επαφές και τις κινήσεις του για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας σήμερα επισκέφθηκε τον....
πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Γραφικός...

"Έβλεπα το κύριο Μιχελάκη να κουνάει τα χαρτιά της δανειακής σύμβασης και μου ερχόταν να παρέμβω" είπε η Ντόρα περιγράφοντας ως γραφικό τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.
Πριν από ... τη Ντόρα βέβαια τον είχε ξεφτιλίσει και ο χαρτογιακάς Παπακωνσταντίνου.
Του είπε πως αυτά που υποστηρίζει ότι γράφονται στις πρώτες σελίδες της δανειακής σύμβασης είναι στο μυαλό του και όχι στο κείμενο . Εν ολίγοις λέει ανοησίες.

Αποκλειστικό: Γιατί ο ΓΑΠ δεν θα κάνει ΠΟΤΕ εκλογές

Όργιο φημών και παραπληροφόρησης κατακλύζει την Ελλάδα καθώς ξένα και ντόπια μέσα ενημέρωσης ασκούν πρωτόγνωρες πιέσεις στον Σαμαρά για να δεχθεί συγκυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής ακούσαμε ή διαβάσαμε τις εξής απίστευτες «πληροφορίες»:

Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για οικουμενικό πρωθυπουργό τον Πέτρο Μολυβιάτη και αν δεν....
δεχθεί αυτός τον Δήμα, τον Αβραμόπουλο και τον Σουφλιά, κατά σειρά.

Μάλιστα ο Καρατζαφέρης , που έμεινε μόνος του με τον Παπανδρέου να ψάχνουν συγκυβερνήτες, διαφώνησε με την επιλογή Δήμα επειδή λέει του φέρνει στο μυαλό την περίοδο της κυβέρνησης Τζανετάκη.

GAP (κενό) εξουσίας…

Κυβέρνηση Παπανδρέου χωρίς μέλλον. Κυβέρνηση αναζητά… πρωθυπουργό, αναζητά υπουργούς και αναζητά συναίνεση. Άδειο πουκάμισο αποδεικνύεται ότι είναι όλο αυτό το “σκηνικό” της συναίνεσης, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συνάντησε τον Κάρολο Παπούλια ως ο πρωθυπουργός, του οποίου η κυβέρνηση έλαβε νωπή εντολή για να… αποχωρήσει!

Καραμανλής, ο πρωθυπουργός...

Αποκλειστικό...

Το Κώστα Καραμανλή θα προτείνει αύριο στο πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Καρατζαφέρης ως το κατάλληλο πρόσωπο που, υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο μιας κυβερνησης εθνικής σωτήριας.
Ο Καρατζαφέρης με... τη κίνηση αυτή θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση το Σαμαρά ο οποίος παρά το γεγονός ότι στη πραγματικότητα δεν θα θελε ποτέ πρωθυπουργό τον Καραμανλή, δεν θα μπορεί, από την άλλη, εύκολα να τον απορρίψει.

Aηδία προ της Αβύσσου...

Είναι πραγματικά άξιοι συμπάθειας οι - όπως φαίνεται - ολίγοι εναπομείναντες υποστηρικτές της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας. Όχι εκείνοι που συντηρούν στο μυαλό τους και δεύτερες σκέψεις του τύπου "μένουμε στο ευρώ όσο αντέχουμε, κι άμα βγούμε βλέπουμε" αλλά όσοι θεωρούν το ευρώ και την Ευρώπη κομμάτι της ύπαρξης της χώρας, του πολιτισμού και της διαχρονικής της πορείας. Που θεωρούν τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας το ευρώ και την Ευρώπη όσο - ας πούμε και....
την Πελοπόννησο ή την Κρήτη.

Καρατζαφέρης: Απο το χώρο της ΝΔ ο νέος πρωθυπουργός...

Ντερμπεντέρης: Για κορόιδο πάτε να πιάσετε τον Σαμαρά...

Ο Καρατζαφέρης ξεφούρνισε το μισό μυστικό. Από το χώρο της ΝΔ προέρχεται το πρόσωπο που θα προτείνει στο πρόεδρο της Δημοκρατίας, για πρωθυπουργό.
Ο Ντερμπεντέρης αντέδρασε αμέσως υπέρ Σαμαρά. "Για κορόιδο ψάχνετε?".
Και ... συνέχισε σαν αυτόκλητος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: Σιγά που ναι κορόιδο ο Σαμαράς να δεχθεί πρόσωπο από τη ΝΔ και να χρεωθεί ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η κοσμοθεωρία σπουδαίων ανθρώπων μέσα από ένα απλό γεγονός,

Φιλοσοφία

ΓΕΓΟΝΟΣ: Ένα κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί διέσχισε το δρόμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

ΠΛΑΤΩΝ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκεται η αλήθεια.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ως ομαδική ψυχοθεραπεία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Είναι θλιβερό, εξοργιστικό, ιδιοτελές: Η χώρα, με ευθύνη του κ. Παπανδρέου και των υπουργών που έλαβαν μέρος στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο – ολονυχτία της 31ης Οκτωβρίου, βρέθηκε ξαφνικά χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς συμμάχους και χωρίς κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά, επί δύο ολόκληρες ημέρες, μια ταπεινωμένη και άφραγκη χώρα παρακολουθούσε αυτούς οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι της, να....
παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τον λαό, ενώ στην πραγματικότητα απλώς είχαν ριχτεί σε άλλη μια κούρσα διαδοχής.

Μην μου κάνεις τη δασκάλα κυρία Τρέμη...

... δεν ήρθα εδώ για να μου πείτε πως θα μιλάω...

Ξεκατινιάστηκαν. Ο Παπακωνσταντίνου την είπε άσχετη ("αγνοείται μια σειρά γεγονότων") και η Τρέμη του επέστρεψε το χαρακτηρισμό ("το ίδιο θα μπορούσα να πω και εγω για σας αλλά δεν το κάνω").

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τώρα απειλούν και για την 6η δόση οι Γερμανοί!

Η “μπλόφα” του Γιώργου Παπανδρέου, με το δημοψήφισμα και όλο το ντόμινο που προκάλεσε τριγμούς σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, αλλά και η στάση του τις ημέρες που πέρασαν μέχρι να φτάσουμε στο σημείο “μηδέν”, ήταν καθοριστικά για να αλλάξουν στάση οι Γερμανοί.
Αν και σε σχέση με τους Γάλλους ήταν αρκετά “ευέλικτοι” σχετικά με το ελληνικό “ζήτημα”, τώρα υπάρχουν φωνές στη Γερμανία που επιμένουν ότι η Ελλάδα τους εξαπάτησε για μία ακόμη φορά. Δεν είναι τόσο η πολιτική ακυβερνησία, εξαιτίας των χειρισμών του Γιώργου Παπανδρέου, όσο η στάση της ελληνικής πελυράς στις Κάννες που τους έχει κάνει έξαλλους!

Ξορκίζουν τις εκλογές επειδή δεν ξέρουν το αποτέλεσμά τους...

Στη γραμμή της «εθνικής συννενόησης» και ο Παπούλιας...

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής», σύμφωνα και με το (παράδοξο) νόημα που είχε η ...

ψήφος εμπιστοσύνης 153 βουλευτών προς την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Το «μαγειρείο», λοιπόν, ξεκίνησε. Μόνο που ούτε το «φαγητό» είναι γνωστό ούτε τα «υλικά» ούτε η «δοσολογία»... Και τούτο διότι η επιχείρηση για τη συγκρότηση κυβερνητικής «συμμαχίας των προθύμων» παρουσιάζει –ήδη- έλλειμμα... προθυμίας.

Η έπαρση της δωσίλογης κυβερνητικής πώρωσης…

Ο κυβερνητικός θίασος έδωσε, χθες στη Βουλή, μία από τις πιο άθλιες, γελοίες και γλοιώδεις παραστάσεις.

Η αχρειότητα, η διπροσωπία και η ψευτιά, η υποκρισία και η λακεδίστικη κακουργία αποτυπώθηκαν στα πρόσωπα των παρασίτων της κυβέρνησης στην πιο ελεεινή και μοχθηρή δωσίλογη μορφή…

Ο ΓΑΠ ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες παραστάσεις της πωρωμένης κακουργίας του. Ξεπέρασε ακόμα και την ηδονική ηρεμία της δωσίλογης αναισθησίας του…

Ο ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...


ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ...
Ο μόνος που είπε το σωστό όνομα που πράγματι παίζει για υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Ο Βερύκιος πριν από λίγο πέταξε στον αέρα του Alpha το όνομα του Πέτρου Μολυβιάτη. Ο Βερύκιος γνωρίζει από πολύ παλιά τον Κάρολο Παπούλια. Και ξέρει πως...

Εδώ η χώρα χάνεται, ο Πάγκαλος… στην Κίνα!

Τις πιο κρίσιμες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος (!) της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος βρίσκεται στην Κίνα και συνεχίζει τις επαφές που έχει στη μακρινή χώρα…
Συζητάει, λένε, ζητήματα σε τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την περιοχή Γκουανγκτόνγκ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Wang Yang.

Θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική Αθηνών - Πατρών

Θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική Αθηνών - ΠατρώνΔύο νεαροί ξεψύχησαν στην άσφαλτο
Τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, μεγάλο όχημα, ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου που οδηγούσε 44χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα αντιθέτως κινούμενο επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος .Από την σύγκρουση που ήταν σφοδρή, έχασαν την ζωή τους, ο 22χρονος οδηγός και ο 23χρονος επιβάτης του Ι.Χ αυτοκινήτου, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 24χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου και ελαφρά ο 44χρονος οδηγός του φορτηγού. Προανάκριση ενεργεί η τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.

Προβάδισμα 7 μονάδων δίνουν στη Ν.Δ. νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 7 μονάδων δίνουν στη Ν.Δ. νέες δημοσκοπήσεις
Σε νέα δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το 52% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ για κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,5%.Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το «Έθνος της Κυριακής», το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών και το 10,3% υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 5 στους 10 (54,85)πάντως εκτιμούν πως η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική. Στην πρόθεση ψήφου της συγκεκριμένης δημοσκόπησης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διαφορά 7,15 μονάδων.

Δεν τα βρίσκουν Παπανδρέου - Σαμαράς

Δεν τα βρίσκουν Παπανδρέου - Σαμαράς

Επιμένει σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου η Ν.Δ. - Έντονες διεργασίες στο παρασκήνιο - Αύριο η συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά

Εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου πρότεινε και έβαλε στο τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της χώρας. Παράλληλα, άφησε μια χαραμάδα για περαιτέρω συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής λέγοντας ότι η αρχική πρόταση της Ν.Δ. για μεταβατική κυβέρνηση υπηρεσιακού τύπου παραμένει στο τραπέζι.Το κύριο χαρακτηριστικό πάντως της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ήταν η διαβεβαίωση – το επανέλαβε δύο φορές – και προς το εξωτερικό ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει και θα στηρίξει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

Στην τελική ευθεία στο σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρώπη

Η χώρα ζει από χθες την τελευταία πράξη του δράματος. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση προς την καταστροφή, μια τρελή πορεία στο πουθενά.

Ξεκινώντας από την κάνναβη και καταλήγοντας στην μεθαδόνη, με μια ενδιάμεση στάση στα μελλοντικά πετρέλαια μέσω… Fyrom, το σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ μέσω μιας άτακτης χρεοκοπίας μπαίνει στην....
τελική ευθεία.

Ούτε... πρόβατα,ούτε... κότες! εκτελεστικά όργανα είναι

Σήμερα μετά την χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι θα μιλούν για…πρόβατα, άλλοι θα τους πουν …κότες. Αυτό που πετύχανε χθές είναι να αφαιρεθεί από το λαό και το παραμικρό δικαίωμα να αποφασίσει για το πώς θα είναι η ζωή του τα επόμενα χρόνια, να υπάρξει με τη μια ή την άλλη μεθόδευση κυβέρνηση που θα...
εφαρμόσει τη δανειακή σύμβαση.

Το θέατρο – παράσταση χειρίστου είδους – που παίχτηκε παράλληλα στη σκηνή της Βουλής και στα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών είχε ένα και μόνο στόχο: Αυτή η Βουλή, αφήνοντας απέξω τη θέληση του κυρίαρχου λαού, να δώσει τη λύση που επείγεται το κεφάλαιο. Να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση. Κι αφού πήραν την έγκριση, τότε ο «κυρίαρχος λαός» να διαλέξει ποιος από τους εκλεκτούς της αστικής τάξης θα κρατά το βούρδουλα τα επόμενα χρόνια.

Οι τραπεζίτες και οι νταβατζήδες τρέμουν το τέλος γιατί ο Παπανδρέου αποφάσισε να τους πάρει μαζί του στη κόλαση...

Το χυδαίο παιγνίδι με τις διαφημίσεις τη στιγμή που δεν δίνουν τα λεφτά στους καταθέτες τους...
Έστω και αργά ο Παπανδρέου αποφάσισε να πηδήξει τους διεφθαρμένους τραπεζίτες που έδιναν δάνεια με τη σέσουλα στα μαγαζιά των νταβατζήδων κι αυτοί δίνουν τα ρέστα τους για τον Βενιζέλο με την ελπίδα ότι θα τους διασώσει.

Στο...
κάτω κάτω το δημοψήφισμα ήταν από τις σωστές πρωτοβουλίες του Παπανδρέου. Ο λαός θα έπρεπε να αποφασίσει για τον τρόπο θανάτωσής του.

"Η Μέρκελ δεν βοήθησε την Ελλάδα,όσο και όταν έπρεπε".Γ.Σρέντερ.


"Η Άγγελα Μέρκελ άσκησε με καθυστέρηση την εξουσία της στην κρίση χρέους της ευρωζώνης και ήταν το πιο σωστό πράγμα που μπορούσε να κάνει, ακόμα και αν υπήρξαν αντιδράσεις από το κόμμα της και από την κοινή γνώμη στη Γερμανία", δήλωσε ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς. "Η καγκελάριος ανέλαβε με καθυστέρηση την ευρωπαϊκή ευθύνη", τόνισε ο Σρέντερ, που ηγείτο της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005 και πρόσθεσε: "Τώρα υπάρχει

Μέρκελ:"10 χρόνια θα κρατήσει η κρίση στην Ευρώπη"


Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, στο εβδομαδιαίο μήνυμά της προς τους Γερμανούς στην ιστοσελίδα της, πως η Ευρώπη θα χρειαστεί μια δεκαετία για να εξυγιάνει τα οικονομικά της και να βγει από την κρίση χρέους.


Η επίλυση της κρίσης χρέους "είναι ένας δρόμος που απαιτεί πολλές προσπάθειες, στον οποίο θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα", τόνισε η Μέρκελ μια ημέρα μετά τη σύνοδο της G20 στις Κάννες. 


"Η κρίση χρέους δεν περνά σε μια στιγμή. Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί μια δεκαετία για να βρεθούμε και πάλι σε μια καλύτερη θέση", πρόσθεσε η καγκελάριος και επισήμανε πως οι χώρες της

Ιράν:Ο Σαρκοζί αποκλείει προληπτικές επιθέσεις,οι ΗΠΑ ανησυχούν


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα μίας προληπτικής επίθεσης εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, εκτιμώντας ότι υπάρχει ακόμη "δρόμος" μεταξύ αυτού του σεναρίου και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.


"Προληπτικές επιθέσεις; Βιάζεστε. Δεν γίνεται έτσι. Υπάρχει ο διάλογος, όταν δεν καταλήγει κάπου υπάρχουν οι κυρώσεις και αν οι κυρώσεις δεν αρκούν υπάρχουν και άλλες κυρώσεις, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να διευθετεί τα πάντα με τα όπλα",

Σοκ στη showbiz! Πυροβολήθηκε η αδελφή της Όλγας Φαρμάκη!Ένα απίστευτο ατύχημα έχει προκαλέσει σοκ στον χώρο της showbiz! Την πιο μεγάλη μάχη στη ζωή της δίνει η αδελφή της Όλγας Φαρμάκη, Γωγώ.
Η πανέμορφη ηθοποιός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΝΙΜΙΤΣ, έπειτα από ένα ατύχημα που σημειώθηκε στο σπίτι τους, στο Παλαιό Φάληρο και έχει συγκλονίσει όλη τη showbiz. Η Γωγώ πυροβολήθηκε κατά λάθος από το όπλο του επιχειρηματία και συντρόφου της Όλγας Αλέξανδρου Αγγλούπα, ο οποίος συντρετιμμένος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε.

Ξένα ΜΜΕ: «Ο Παπανδρέου κέρδισε για να χάσει»Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος συνεχίζει να είναι η Ελλάδα λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων. Σύσσωμος ο ξένος τύπος με εκτενή ρεπορτάζ σχολιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα μας. Όλοι περιμένουν με «κομμένη την ανάσα» τις επόμενες κινήσεις των πολιτικών.

BBC: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετωπίζει την πρόκριση της ενότητας » είναι ο τίτλος ενώ στο κείμενο

Κρατούσε 20χρονη σπίτι του και την βίαζε!Στα χέρια της αστυνομίας είναι ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 47 ετών, καθώς κατηγορείται για παράνομη κατακράτηση και βιασμό σε βάρος μιας αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, ηλικίας 20 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της 20χρονης στο Τμήμα Ασφαλειας Κυψέλης ο 47χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 1-11-2011 έως 4-11-2011 την κρατούσε παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα του στη Πάτρα όπου και την βίαζε.

«Παίζει» και το όνομα του Σταύρου Δήμα για μεταβατικός πρωθυπουργός!Και το όνομα του Σταύρου Δήμα «παίζει» τις τελευταίες ώρες σαν πρόταση προς τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει «μεταβατικός» πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ένα πρόσωπο που να το εμπιστεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση (και είναι αντιπρόεδρός της) και να μην τις προκαλεί σύνδρομο «παγίδευσης».

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι μπορούν να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και «αγκάθι» εξακολουθεί να αποτελεί το προαπαιτούμενο

Μην μπλεκόμαστε με λάθος δίλημματα !!!

Η κατάσταση είναι γενικά μπερδεμένη (αχ αυτή η διαίρεση με το μηδέν...) αλλά μην λύνουμε λάθος προβλήματα (η τουλάχιστον μην παρεξηγούμαι γιατί γκρινιάζω) και, προς τούτο, λίγες απλοϊκές προτάσεις:1) Το ερώτημα ΔΕΝ είναι εάν είναι καλύτερο νόμισμα το ευρώ ή η δραχμή: Σαφώς και είναι καλύτερο το ευρώ από την δραχμή. Αντιπροσωπεύει μια μεγάλη οικονομία με πολλές συναλλαγές, και είναι σταθερό και πειθαρχημένο.

Τρώγοντας στις Κάνες με τους ισχυρούς το 1211


Την εποχή του Μεσαίωνα οι Κάνες ήταν φέουδο που ανήκε στο Μοναστήρι του Λερέν.Στο καλύτερο πανδοχείο των Κανών από την προηγούμενη μέρα οι προετοιμασίες έδιναν και έπαιρναν γιατί εκείνο το βράδυ στις 2 Νοεμβρίου του 1211, ημέρα Τετάρτη, λίγο μετά τη δύση του ήλιου θα γινόταν συνάντηση των Μ20, δηλαδή, των αρχόντων των 20 μεγαλύτερων κρατιδίων-φέουδων του τότε γνωστού κόσμου. Θα συζητούσαν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με την αύξηση των τιμών στα σιτηρά, τις αναταραχές που ξέσπασαν σε όλα τα κρατίδια από την άρνηση των μικροκαλλιεργητών να πληρώσουν και άλλους φόρους καθώς επίσης και το τι θα γινόταν με κρατίδιο της Γραικίας το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καλοκαιρινό θέρετρο για το οποίο μαθεύτηκε πως τελευταία κινδύνευε με χρεοκοπία.

Πασοκόψυχοι...(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)Εδώ στη ρωγμή του χρόνου ντύνομαι να μην κρυώνω του Κακλαμάνη το μειδίαμα και του Καρατζαφέρη την ονείρωξη.
Βγαίνει ο Απόστολος από τη Βουλή με την καμπαρντίνα τη χακί και χαμογελά θριαμβευτικά, έχοντας τη σπάνια έως μοναδική ευκαιρία να τα χώσειστo Mega μέσα από το Mega, καθώς φαντασιώνεται πως είναι οαντιμιντιακός

΄Εκτακτο: Κατέρρευσε το Σινικό Τείχος μόλις ανέβηκε ο Πάγκαλος


 

Το πρώην Σινικό Τείχος

Κάνει μεγάλη εντύπωση που μέσα στο γενικό μπάχαλο , λείπει ο Πάγκαλος. Και λίγοι αναρωτιούνται που είναι... Είναι όμως δικαιολογημένος. Βρίσκεται στην Κίνα, για επίσημη επίσκεψη ή μυρίστηκε τι θα γινόταν και πήγε εκεί.

Μέχρι χθες τουλάχιστον ήταν στο Πεκίνο. Δεν ξέρουμε αν απόψε θα είναι στη Βουλή για την ψηφοφορία.

Έμεινε όμως εκεί gια για έναν πρόσθετο λόγο:

Νεκρός ο ηγέτης των ανταρτών στη Κολομβία


Δυνάμεις του στρατού σκότωσαν τον Αλφόνσο Κάνο, ηγέτη της αντάρτικης παράταξης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) χθες, καταφέρνοντας άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στην ένοπλη οργάνωση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.Οι FARC έχουν υποστεί μια σειρά από βαριά χτυπήματα στην διάρκεια της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων εναντίον τους, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, η οποία χρονολογείται από το 2002. Την περίοδο αυτή έχασαν πολλούς σημαντικούς

Σε 11 μέρες ολοκληρώνεται η γεώτρηση στη Κύπρο


Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 11 περίπου μέρες εργασίας. 
Ωστόσο, παραμένουν τα ερωτηματικά σε σχέση με το τι θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δοκιμαστικής

Στέγαση ΕΠΟΠ:γιατί τους "ρίχνουν" συνέχεια;Ερώτημα στο ΓΕΣ


Γιατί δεν γίνεται απολύτως τίποτα για το θέμα της στέγασης των ΕΠΟΠ; Αφορμή για το ερώτημα ένα ερώτημα ΕΠΟΠ, προς το Onalert.

Υπηρετεί 10 χρόνια στη Σάμο. Ούτε ένα από τα διαμερίσματα που υπάρχουν για τις ανάγκες των στρατιωτικών δεν έχει δοθεί σε ΕΠΟΠ. Τους επόμενους μήνες άλλα 12 διαμερίσματα θα διατεθούν τα οποία είχαν πει ότι προορίζονταν για ΕΠΟΠ,λέγεται ότι θα

ΗΠΑ:"Η Κίνα κλέβει τη τεχνολογία μας κι έτσι αναπτύσσεται"


Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας βασίζεται στη συστηματική και αυξανόμενη κλοπή τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών της Δύσης. Αυτό αναφέρει επίσημη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, που περιγράφει με ασυνήθιστη σαφήνεια αυτό που θεωρεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τον θεμιτό εμπορικό ανταγωνισμό.«Οι κινέζοι πράκτορες είναι οι πιο ενεργοί και επίμονοι παράγοντες οικονομικής κατασκοπείας στον κόσμο», τονίζεται στην έκθεση, που παρουσιάστηκε χθες στο Κογκρέσο. «Ιδιωτικές εταιρείες και ειδικοί του κυβερνοχώρου έχουν εντοπίσει την πηγή των

Λιβύη:"Θα καταστρέψουμε τα χημικά όπλα"


Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης δεσμεύθηκε να συνεχίσει την καταστροφή των αποθεμάτων των χημικών όπλων που υπάρχουν στη χώρα, η οποία είχε ξεκινήσει επί των ημερών του εκλιπόντος ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OIAC). 


"Οι νέες αρχές κληρονόμησαν τις υποχρεώσεις του παλαιού καθεστώτος ως μέλη του OIΑC", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικλ Λούαν, εκπρόσωπος του OIAC. "Οι νέες αρχές δέχθηκαν

Κουτρουμάνης:«Αν δεν υπάρξει συνεργασία, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ηγεσίας»Τι σας λέγαμε νωρίτερα στο star.gr; Το είπε και ο κ. Κουτρουμάνης τώρα! Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο Βήμαfm υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ηγεσίας αν δεν συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, σε συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας»!

Παρόλο που οι ίδιοι οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δήλωναν χθες και προχθές ότι πρέπει να αλλάξει κάτι (πάρτε για παράδειγμα τον κ. Λοβέρδο που είπε «δεν μπορούμε να κυβερνάμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα») ο κ. Κουτρουμάνης επέμεινε ότι σε περίπτωση διαφωνίας… δεν

Δημοκρατία είναι...Δημοκρατία είναι...
όταν σου επιβάλουν μια κυβέρνηση που δεν έχεις ψηφίσει,
με μέλη τα οποία δεν ξέρεις,
για να υπογράψει μια διεθνή σύμβαση που δεν θέλεις,
με όρους που δεν έχεις μάθει,
και το εκβιάζουν αυτό από το εξωτερικό,
διορισμένοι τραπεζίτες και αρχηγοί άλλων χωρών

Εκλογές ή τίποτα...

Πολώνει το κλίμα ο Σαμαράς...

Δεν δίνει λευκή επιταγή στη κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, λέει ο Σαμαράς σε μακροσκελή δήλωση του.
Επαναλαμβάνει πως... η μόνη λύση είναι οι εκλογές κι όχι κυβέρνηση μακράς διαρκείας... .

''Mε απομόνωσε, με χτύπησε και με βίασε''!Η 27χρονη κατήγγειλε το βιασμό της, στην αστυνομία
- Ο εφιάλτης της ξεκίνησε, όταν ο 58χρονος που κατηγορεί, την οδήγησε σε ερημική περιοχή...

Το πρωί της περασμένης Τρίτης (01-11-2011), η 27χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ότι μία μέρα νωρίτερα, ο 58χρονος, αρχικά την οδήγησε σε ορεινή περιοχή της Καβάλας και στην συνέχεια, ασκώντας σε αυτή ψυχολογική και σωματική βία, τη βίασε!

Και τώρα! Tι θα κάνουν όλοι εκείνοι που του ζητούσαν να φύγει;;;Τελεσίγραφα, απειλές για παραιτήσεις....
Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όλες τις προηγούμενες ημέρες έβγαιναν με φανατισμό στα παράθυρα, στο περιστύλιο της Βουλής ακόμα...
και μέσα στο κοινοβούλιο και έλεγαν ότι ο Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί.

Στερνό αντίο στον Γιώργο, ή: οι πασοκάνθρωποι και η ΑριστεράΣτερνό αντίο στον Γιώργο, ή: οι πασοκάνθρωποι και η Αριστερά
Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων των τελευταίων ημερών η δυσκολία είναι να ξεχωρίσει κανείς το καινούργιο από το αναπάντεχο, ποιες από τις εξελίξεις έχουν μια σημασία που ξεπερνά τα αναμενόμενα. Όσον αφορά το θρίλερ για τη διαδοχή του Παπανδρέου, το πώς και πότε έχει πια μικρή σημασία.

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Κι αυτός ο πρωθυπουργός θα φύγει

Οι πιο χρωματιστές πόλεις του πλανήτη!!(PHOTOS)


Οι πιο χρωματιστές πόλεις του πλανήτη!!(PHOTOS)
Πόλεις από όλο τον πλανήτη που είναι γεμάτες χρώματα και μας χαρίζουν μια εντυπωσιακή οπτική. Τα έντονα χρώματα στα σπίτι είναι μέρος της κουλτούρας και του πολιτισμού για διάφορους λαούς, ενώ άλλοι απλά για λόγους αισθητικής τα χρησιμοποιούν. Σας παρουσιάζουμε γειτονιές γεμάτες χρώματα από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Λιάνα Κανέλλη! Η Μελίνα της εποχής μας; (VIDEO)
Στο αγγλικό κανάλι CHANNEL4 εμφανίστηκε ζωντανά η Λιάνα Κανέλλη για να σχολιάσει το δημοψήφισμα, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση στην Ελλάδα, τη φορολογία και τους πλούσιους Έλληνες.
Από την Τελέσιλλα
"Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, είμαστε υπερήφανοι! Ακόμα χρειάζεστε την Ακρόπολη...", είπε η Λιάνα

ΣΟΚ! Οι Γάλλοι «κουράστηκαν» να μας πληρώνουν!Δημοσκόπηση – σοκ

Το 89% των Γάλλων εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, το 63% διαφωνούν με την ...
προοπτική της αύξησης της συμμετοχής της Γαλλίας στο νέο πακέτο χρηματοδότησης και στήριξης της χώρας μας και ένα ποσοστό της τάξης του 32% δηλώνουν απολύτως ενάντιοι, «εχθρικοί» σωστότερα, απέναντι στην Ελλάδα, είτε ως μέλος της ΕΕ, είτε ακόμα κι αν αυτή αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση!

The Nation 21/11/2011


 

Το παρόν άρθρο του The Nation, είναι άκρως επίκαιρο, σήμερα που ο Παπανδρέου ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης από τους υπαλλήλους του, που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εντάξει δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ως υπαλλήλους τις κοτούλες που έχεις στα κλουβιά για να σου γεννούν αυγά, ακόμα και αν αναφερόμασταν σε ορνιθοτροφείο των Μεγάρων και όχι στο ΠΑΣΟΚ. Πως όμως αλλιώς να τους πεις και να ταιριάζει, αφού θα του δώσουν την "εμπιστοσύνη" τους, ενώ ακόμα και ένα αμερικάνικο έντυπο, έστω και δι μέσου της ανταποκρίτριας του, έχει από καιρό διαγνώσει, όχι την ακαταλληλότητα του, αλλά την πλήρη ανικανότητα και εθελοδουλεία του ανδρός.
Διαβάζοντας σήμερα την ηλεκτρονική έκδοση

Απειλούν με φυλάκιση τον Διευθυντή Ενέργειας της Κύπρου!


Πειθαρχική έρευνα εναντίον του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Σόλωνα Κασίνη, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, στη Κύπρο. Η έρευνα αφορά σε διαρροές εμπιστευτικών εκθέσεων ενημέρωσης της εταιρείας NobleEnergy για τη γεώτρηση προς εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Την είδηση , δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της η

"Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη,εξαιρετικά αμφίβολο",λέει ο Independent


“Το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο. Η κυβέρνηση επιβίωσε στη ψηφοφορία εμπιστοσύνης χωρίς κανένα σημάδι της συναίνεσης,που η ΕΕ έχει ζητήσει ως αντάλλαγμα για το προτεινόμενο πακέτο διάσωσης”,γράφει ο βρετανικός Independent.
“Ήταν μια πύρρειος νίκη για τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα που αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Χθες το βράδυ όλοι περίμεναν ότι όπως είχε υποσχεθεί,θα έλεγε στο Κοινοβούλιο ότι θα αρχίσουν συνομιλίες αμέσως για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας και ανέμεναν να