Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων online σε όλον τον κόσμο

Η κρίσιμη αποψινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, απασχολεί βεβαίως τα περισσότερα διεθνή μέσα, τα οποία ενημερώνουν, λεπτό πρός λεπτό, τις ιστοσελίδες τους με ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην χώρα μας.

Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού

Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού

Κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου

Με καταγγελίες για υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου από οργανωμένα εξωθεσμικά συμφέροντα που βρίσκουν ανταπόκριση και εντός του κυβερνώντος κόμματος, εμφανίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής σειρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση επί της πρότασης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση.«Δεν μπορώ πέμπτη φάλαγγα στο Κοινοβούλιο. Δεν μου κάνει γονατιστός πρωθυπουργός. Με το χέρι στην καρδιά, δεν δέχομαι πρωθυπουργό με όρους. Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε όρθιο Έλληνα πρωθυπουργό», ανέφερε ο Σήφης Βαλυράκης.

Διαμαντοπούλου: Η εθνική συναίνεση είναι το ζητούμενο για τη χώρα


Στην ανάγκη συναίνεσης και την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αναφέρθηκε κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.Μεταξύ άλλων η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Μπροστά μας έχουμε μία πολύ δύσκολη πορεία. Απειλείται ένα σημαντικό κεκτημένο,  η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η συνέχεια της ύπαρξής της στο ευρώ. Εάν δε δράσουμε όπως πρέπει η χώρας μας θα πει σε ένα σκοτεινό τούνελ. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε απόλυτη ειλικρίνεια και συνειδητοποίηση του τι έχουμε μπροστά μας. Τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου την πέτυχε αυτή η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ. Χρειαζόμαστε συναίνεση. Ο νόμος για το νόμο πλαίσιο ψηφίστηκε με συναίνεση. Είναι πολύ δύσκολο να έρθει και να τον αλλάξει ένας άλλος υπουργός.

Reuters : τρία δραματικά σενάρια για την Ελλάδα

Reuters : τρία δραματικά σενάρια για την Ελλάδα
Το πολιτικό δράμα στην Ελλάδα επιταχύνεται. Με αυτή την εκτίμηση τιτλοφορείται σημερινό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters το οποίο αναφέρεται σε τρία σενάρια για τις πολιτικές στις επόμενες εβδομάδες.
Κοινό σημείο και των τριών υποθέσεων είναι η κατάληξη: η Ελλάδα βυθίζεται ουσιαστικά σε παρατεταμένη ακυβερνησία που δημιουργεί με τη σειρά της ερωτηματικά για τη στάση των δανειστών της χώρας. Το Reuters σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει χρήματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου επικαλούμενη τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου. Οι συντάκτες του κειμένου χρησιμοποιούν τις λέξεις «χάος» και «διαλυτικό κλίμα» για να περιγράψουν τις ημέρες που θα ακολουθήσουν στη χώρα μας, σύμφωνα με τις τρεις υποθέσεις:

Εύσημα Σρέντερ σε Παπανδρέου

Κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ επικροτεί τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Σρέντερ ανέφερε πως η καγκελάριος Μέρκελ, έχει αναλάβει βαρύ φορτίο σε σχέση με την διάσωση της Ευρώπης, ωστόσο επεσήμανε ότι «τώρα όμως, διατρέχει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει αντίσταση από το κόμμα της και τους ψηφοφόρους της. Αλλά κάνει το σωστό, θα πρέπει να κινδυνεύεις να χάσεις την εξουσία, προκειμένου να υπερασπιστείς πολύ σημαντικές πεποιθήσεις», είπε χαρακτηριστικά. Ο Σρέντερ απέδωσε εύσημα στον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου καθώς κάνει, ακριβώς αυτό, όπως είπε.Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο κ. Παπανδρέου δύσκολα μπορεί να εφαρμόσει ό,τι του ζητούν από την Ευρώπη. Οι συντηρητικοί σε όλη την Ευρώπη, δεν έκαναν και πολλά πράγματα, ώστε να πείσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να σταματήσει να ενεργεί τόσο ανεύθυνα».

«Θα μείνει στην ιστορία η ευθύνη της σημερινής βραδιάς»

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς.«Καλούμαστε να αποφασίσουμε σε μια διαδικασία ελιγμού, η επιλογή είναι αστόχαστη», δήλωσε ο κ. Αλευράς, «ο πρωθυπουργός αδυνατεί να μιλήσει για κρίση, με τόλμη και ειλικρίνεια», συμπλήρωσε.«Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει, η επιλογή να καταψηφιστεί η κυβέρνηση, θα προκαλέσει ακυβερνησία. Η ευθύνη της σημερινής βραδιάς, θα μείνει στην ιστορία», κατέληξε ο βουλευτής.

«Δεν είναι η ώρα για εκλογές αλλά για εθνική συνεννόηση»

«Δεν είναι η ώρα για εκλογές αλλά για εθνική συνεννόηση»
Εθνική συνεννόηση ως στρατηγική επιλογή για την έξοδο από την κρίση, με τη διαμόρφωση όρων εθνικής ομοψυχίας, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου γιατί, όπως είπε «η κρίση είναι βαθιά και ο χειμώνας της χώρας θα είναι μακρύς και βαρύς».«Σφάλαμε αλλά δεν προδώσαμε. Υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας, δεν αποδειχθήκαμε φρόνιμοι και συνετοί. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για όσα άστοχα πράξαμε αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να παραιτηθούμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου, εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι «η ιστορική κρίση θα δικαιώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τις προσπάθειες που έκανε να κρατήσει ζωντανή τη χώρα».

«Οφείλω ευγνωμοσύνη στον Πρωθυπουργό για την αδιάκοπη προσπάθεια του να αναστηλώσει το κύρος της χώρας. Η όποια επιτυχία του μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκε με ελάχιστη υποστήριξη», είπε ακόμη ο κ. Παπανδρέου.

Αλλαγή σκυτάλης ή τον ρίχνουν

Αλλαγή σκυτάλης ή τον ρίχνουν

Τελεσίγραφο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε Παπανδρέου για μεταβατική κυβέρνηση

Με το βλέμμα ήδη στην επόμενη ημέρα για τη χώρα, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εντατικές είναι οι διεργασίες και οι επαφές στο παρασκήνιο ενώ για απόψε είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλώντας στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου συναίνεσε στην πρόταση Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση με την προϋπόθεση αφενός να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση αφετέρου να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης απόψε.

«Απρόβλεπτος εταίρος» η Ελλάδα

«Αμφιλεγόμενη», είναι επίσης η εικόνα της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό περιβάλλον, διότι, σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτολόγο, από τη μια υπάρχει κατανόηση για την πολυπλοκότητα της κατάστασης και την επιδίωξη του Παπανδρέου να νομιμοποιήσει την πολιτική του με ένα «ναι» του ελληνικού λαού, από την άλλη όμως η μονομερής και απροσδόκητη αναγγελία δημοψηφίσματος προσδίδει στην κυβέρνησή του, στις πολιτικά κόμματα και στην Ελλάδα γενικά το χαρακτηριστικό του «απρόβλεπτου εταίρου».
Ιδιαίτερα στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης που εγγυώνται τα δανειοδοτικά πακέτα προς την Ελλάδα.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ;


Καθένας από εμάς είναι αποτέλεσμα πολλών επιρροών. Ωστόσο κάποια άτομα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωσή μας. Είναι τα πρότυπά μας, τα οποία συνειδητά ή ασυνείδητα μιμούμαστε.
Ίσως ήδη ξέρεις ποιο είναι το πρότυπό σου σε αυτή τη ζωή.
Ή μήπως όχι;

Οι υγιείς να βγάλουν απόψε τον ζουρλομανδύα


Ο κ. Γ. Παπανδρέου άνοιξε χθες την πόρτα του φρενοκομείου σαλπίζοντας προσκλητήριο προς νέους τροφίμους.

Όλα όσα συνέβησαν χθες αποτελούν την επιτομή του ψυχαναγκασμού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και εκείνα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος - η πλειοψηφία – που εξακολουθούν να χειροκροτούν τον αρχηγό τους, κατέπληξαν το πανελλήνιο με την προθυμία τους να «ταξιδέψουν» στον κόσμο των παραισθήσεων.

Με αποκλειστική τους ευθύνη όλοι όσοι κράτησαν χθες αυτή την παράφρονα στάση στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετέτρεψαν τη χώρα σε μια σκηνή θεάτρου του παραλόγου.

Μόνος του, κλεισμένος στο γραφείο του...

Οι συνεργάτες του λένε πως επιμελείται το λόγο που θα εκφωνήσει σε λίγο. Είναι...κλεισμένος, μόνος του, στο γραφείο του στη Βουλή και παίρνει τις τελευταίες και πιο κρίσιμες αποφάσεις...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Πρώτη φορά στα χρονικά ύπαρξης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού θεσμού αυτής χώρας, φτάνουμε να ζήσουμε την γελοιωδέστερη στιγμή της πολικής ζωής του τόπου!
Μία σχιζοειδής προσωπικότητα, που ούτε την λειτουργία των θεσμών δεν πρέπει να γνωρίζει καλά – καλά, ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί αύριο και σήμερα οι βουλευτές του, του λένε «ναι σε εμπιστευόμαστε σήμερα, για να παραιτηθείς αύριο»!

ΜoneyWeek: «Είναι η Ελλάδα η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;»

Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.

«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο....
MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει.

"Και δεν εννοώ τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ βουλευτές στη Ν.Δ. " ...

Ξαφνικά, της ξέφυγε. Εκεί που μίλαγε για διάφορους αγανακτισμένους βουλευτές, που την πιάνουν και της εκμυστηρεύονται την οργή και τα πάθη τους, το...αμόλησε.

H ΓΚΑΦΑ ΣΑΜΑΡΑ ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ.

Μέγιστη πολιτική γκάφα διέπραξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμφωνώντας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ για σύντομο χρονικό διάστημα , παράλληλα με την από κοινού υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης .

Ενώ όλη η Ελλάδα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και ιδεολογίας περίμενε πως και πως το χαρμόσυνο νέο της....
παραίτησης Παπανδρέου ή της ανατροπής του , ώστε να κυβερνηθεί από ένα κανονικό πρωθυπουργό (για άλλους Σαμαράς , για άλλους Βενιζέλος , για άλλους Παπαδήμος ) , και να υπάρξει επιτέλους ελπίδα ότι μπορεί να μπούμε σε ένα σωστό δρόμο , και θα αρχίσει να φαίνεται ένα αχνό φως στο βάθος του τούνελ , ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα παιδαριώδες τακτικό λάθος ανακοινώνοντας ότι στηρίζει τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη χωρίς να έχει παραιτηθεί πρώτα ο Γ.Παπανδρέου.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΖΑΣ!Παρακολουθώντας κι εγώ χτες την υπερπαραγωγή με τίτλο "η διάσωση της Ελλάδας" θυμήθηκα ένα περιστατικό που ήμουν μάρτυρας πριν μερικά χρόνια.

Καθόμουν σε ένα επαρχιακό καφενείο και στο διπλανό τραπέζι ήταν μια παρέα καλοντυμένων εκ των οποίων ένας ήταν γιατρός και μιλούσε για μια προσωπική του ιστορία. Ελεγε λοιπόν για το πως χώρισε με τη γυναίκα του, άδικα, γιατί είχε μια μικρή περιπέτεια με μια

Γυρίζουν την πλάτη στον Παπανδρέου, Μέρκελ-ΣαρκόζιΣχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται ότι έχει έτοιμο ο γαλλογερμανικός άξονας, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της Α. Μέρκελ, Γκέπργκ Στράιτερ, και πληροφορίες από το Παρίσι.

Πρόκειται για ένα «σχέδιο άμυνας», όπως το αποκαλούν, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς Μέρκελ και Σαρκοζί , φαίνεται να μην εμπιστεύονται πλέον τον Γιώργο Παπανδρέου και φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν μέτρα σε περίπτωση που ο Έλληνας πρωθυπουργός προκαλέσει νέα αναταραχή στην ευρωζώνη.

CNN: Ο Βενιζέλος δεν διέψευσε κατηγορηματικά ότι τυπώνει δραχμή!Άρθρο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δημοσίευσε το CNN.

Στο άρθρο που υπογράφεται από τη δημοσιογράφο Νίνα Ντος Σάντος τονίζεται ότι μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έδωσε κατηγορηματική διάψευση για το αν η Ελλάδα τυπώνει δραχμές σε αυτό το στάδιο.

Αν και η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πόρτα εξόδου για την Ελλάδα είτε γιατί δεν θα το θελήσει η ίδια είτε γιατί δε θα αποδεχθεί έξοδό της η Ευρωζώνη, αφήνει

Προτίμησε τον... ύπνο από το τένις ο ΝαδάλΝα... ξεκουραστεί και να μην πάει στο masters του Παρισιού αποφάσισε ο Ράφαελ Ναδάλ, που έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω Facebook!
«Γεια σε όλους. Δεν θα παίξω στο επερχόμενο τουρνουά στο Παρίσι. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αυτό όμως έπρεπε να κάνω ώστε να προετοιμαστώ καλά για το τέλος της σεζόν, αλλά και εν όψει του 2012», έγραψε στο προφίλ του ο Ισπανός πρωταθλητής και No2 στην παγκόσμια

Το βολικό ιστορικό ψέμα του Σαμαρά στην Βουλή για το 1965


Επειδή έχουμε μια ευαισθησία στο θέμα της αποστασίας είπαμε να «κράξουμε» τον Σαμαρά για το ιστορικό του ψέμα στην Βουλή. Ότι δήθεν στην αποστασία του Παπανδρέου το 1965, τον έριξαν γιατί ζήταγε εκλογές…..
μόνο που μπέρδεψε την αποστασία με την δικτατορία και σκοπίμως. Ας τα πάρουμε με την σειρά :
Ο Γεώργιος Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές του 1964 και ετοιμάζεται με την Ένωση Κέντρου να αλλάξει την χώρα. Όχι καμμιά επανάσταση, αλλά βασικές αλλαγές σε θέματα παιδείας και οικονομίας. Ο τότε νέος του γιος και καθηγητής από την Αμερική Ανδρέας Παπανδρέου είναι στην κυβέρνηση και από την αρχή

Τρέμη, αλά Μέρκελ...

Το MEGA καλεί τον Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του...

Καλά, τι έχουν πάθει οι άνθρωποι, ποιοι νομίζουν ότι είναι; Είναι δυνατόν να ξεκινάει δελτίο ειδήσεων και...η παρουσιάστρια να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για τη στάση του και να του υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει;

Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες
Δεν μπορώ να φανταστώ σε ποια χώρα ο Γ. Παπανδρέου θα συνέχιζε να είναι πρωθυπουργός ύστερα από τις προσβλητικές – σε βαθμό ατίμωσης – δηλώσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί τα ξημερώματα της Πέμπτης στις Κάννες. Ίσως μόνο σε αυτήν τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση ανεπίσημης πτώχευσης και φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα και τη ρετσινιά της πλήρους

Ελλάδα: Η κατάρρευση της Δημοκρατίας
Του ιστολογίου Golem XIV

Ό,τι και αν συμβεί σήμερα στην Ελλάδα, ένα πράγμα είναι σαφές: η περιφρόνηση του ηγέτη της για τη Δημοκρατία είναι πλέον κραυγαλέα και σαφής.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όπως αυτή εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, μέχρι που πήγε στη σύνοδο της G20, οπότε ξαφνικά είδε τα πράγματα διαφορετικά και τάχθηκε κατά του

Μήπως ξεχάσαμε πως είναι κλέφτες και πρέπει να μπούνε φυλακή;
Το «για να πάμε σε εκλογές πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις» μεταφράζεται σε «για να εξασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις πρέπει να παραχωρήσουμε την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της χώρας». Τουλάχιστον, γι αυτό θέλουν να μας πείσουν όσοι ισχυρίζονται πως… «μαζί τα φάγαμε»!
Το θέμα λοιπόν δεν είναι πως θα εξασφαλίσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Ας τελειώνει επιτέλους αυτό το παραμύθι. Το θέμα είναι κυρίως και πρωτίστως το πως θα εξασφαλίσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας! Και

Ολλανδικό σουξέ με τίτλο «F U PAPANDREOU»...(VIDEO CLIP)
Ένα ολοκαίνουριο ολλανδικό βιντεάκι, περιγράφει ντροπιαστικά όλα αυτά που ζούμε στην Ελλάδα, στο ρυθμό του Amadeus του Falco…

Δείτε το βίντεο:

Καρατζαφέρης: «Τα παιδιά της Βοστώνης. Ο αρχολίπαρος κι ο σπουδαρχίδης»...


Δηλώσεις περισσότερο για το ακουσθήναι έκανε ο Γ. Καρατζαφέρης προσερχόμενος στη Βουλή και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.

"Εάν τα παιδιά της Βοστώνης δεν πάψουν να συμπεριφέρονται ο μεν...
ένας ως αρχολίπαρος ο δε άλλος ως σπουδαρχίδης, ο τόπος δεν θα δει προκοπή", δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης προκαλώντας πάντως την άμεση αντίδραση του....

Τα Φιλαράκια...που βασικός τους στόχος είναι να γ@μήσουν τις ζωές των άλλων.


Επειδή αυτές τις μέρες οι σχέσεις μίσους και αγάπης δίνουν και παίρνουν, ας δούμε το ζήτημα όπως είναι στην ουσία του…

Περιγραφή σειράς: Τα κεντρικά πρόσωπα είναι έξι μεσήλικες -και βάλε-, που διάφορες περιστάσεις τους έφεραν κοντά να κάνουν πολύ στενή παρέα και να γίνουν “Τα Φιλαράκια”.
Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, οι σχέσεις τους, τους φέρνουν πότε πιο κοντά και πότε τους χωρίζουν αλλά πάντα η φιλία τους παραμένει το σταθερό τους σημείο. Ο Tόνυ με την Ντόρα μετά από κάποια προβλήματα έπαψαν να συγκατοικούν.

Λαγκάρντ: Θα επιλυθεί η πολιτική κρίση στην Ελλάδα

Σύντομα αναμένει να επιλυθεί η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, ώστε να συνεχιστούν κανονικά οι σχέσεις του ΔΝΤ με τη χώρα, δήλωσε η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Το δημοψήφισμα των Ελλήνων είναι μια μοναδική ευκαιρία αντίστασης στο νέο ολοκληρωτισμό
Του ιστολογίου Golem XIV*

Γιατί προκήρυξε δημοψήφισμα ο Παπανδρέου;

Κατά τη γνώμη μου, ο πιθανότερος λόγος είναι ένας:

Θεωρώ ότι το ίδιο το γεγονός της αναγγελίας του δημοψηφίσματος είναι μια σαφής ένδειξη του πόσο βέβαιος είναι ότι χωρίς αυτό, δεν θα είναι σε θέση να εξακολουθήσει να επιβάλλει στον ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας στα οποία εμμένουν το ΔΝΤ και η ΕΕ.

Δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ...

Στο επίκεντρό τους η διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου...

Κορυφώνονται οι διεργασίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ήδη από...
το πρωί βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος εκφράζουν δημοσίως τις απόψεις τους για τη διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου την επαύριο της ψηφοφορίας.

Αντώναρος: Έχει καταλάβει ο Παπανδρέου ότι είναι επικίνδυνος;Σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Από την περασμένη εβδομάδα μέχρι σήμερα ο κ. Παπανδρέου έφερε όχι μόνο τη χώρα μας πάνω κάτω αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη και το διεθνές οικονομικό σύστημα. Το έχει καταλάβει ή δεν το έχει καταλάβει; Έχει καταλάβει ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος; Είναι πρώην

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣΕπιγραμματικά. Για να μην πέσουμε στην ψευτοκαθωσπρεπική κόπρο του Αυγείου Καθεστώτος Συστήματος της Χώρας.
Οι βασικές αλήθειες μαθηματικής βεβαιότητας και συζυγείς ασφαλείς προβλέψεις για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας από τη νεοελληνική ποταπότητα και προχωρώντας βαθμιδωτά στα σπουδαιότερα, επανακάμπτοντας δε και επιστρέφοντας πάλι εν τέλει στα καθ’ ημας.

Μέρος Α
Η Ιεραρχία της Αποτυχίας: ο Πίθηκος, ο Αφύσικος και ο Χωλός

Για ποιον χτυπάει την καμπάνα το Βενιζέλος;

Πηγαδάκι με καμιά δεκαριά βουλευτές είχε κάνει νωρίτερα στη Bουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος. Ρήγας, Μαγκούφης, Παντούλας, Φαρμάκη, Θ.Οικονόμου, Βλατής, Χατζηοσμάν, Τσώνης, ρωτούσαν την εκτίμηση του για την αποψινή ψηφοφορία.
«Θεωρώ ότι θα είναι επαρκείς οι αριθμοί των υπευθύνων» τους απάντησε, εξηγώντας τους παράλληλα ποια θα...
πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα για την Αθήνα σε σχέση με τις οικονομικές της εκκρεμότητες.

«Ο Παπανδρέου στις Κάννες μιλούσε για αποτραπέν πραξικόπημα»Image
Δεύτερη μαρτυρία που αυτή την φορά αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για συκοφαντική επίθεση του ιδίου κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Jean Quatremer ο οποίος ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κάννες

Ο μοναδικός ηγέτης παγκοσμίως που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να ... φύγει.

Γράφει ο 29-26

Κάθε φορά πιστεύουμε οτι τα έχουμε δει όλα απο αυτόν τον άνθρωπο αλλά κάθε φορά η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Το μεγαλωμένο ως μελλοντικός πρωθυπουργός παιδί, αυτά έμαθε αυτά κάνει: πηγαίνει στο ΔΝΤ, σε κουρέματα, σε χρεοκοπίες, σε δημοψηφίσματα και σε κάθε του απόφαση έχει τα δίποδα να τον χειροκροτούν απο κάτω.

Ο τελευταίος εκβιασμός: ψηφίστε με για να φύγω. Επειδή θέλω να φύγω ως επιτυχημένος. Και αυτή την στιγμή υπουργοί και βουλευτές έχουν πέσει πάνω του να τον πείσουν οτι....
είναι επιτυχημένος αλλά πρέπει να φύγει γιατί ''ο λαός δεν τον καταλαβαίνει''. Τα κάνουν όλα για να τον ξεφορτωθούν. Όπως οι στενοί συγγενείς λένε στον τρελό ανιψιό οτι ο γάιδαρος πετάει.

Η πρώτη διαταγή του νέου Α/ΓΕΕΘΑ και οι φήμες...πραξικοπήματοςΣτη πρώτη του Ημερήσια Διαταγή ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος,τόνισε ότι είναι “βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα στην αποστολή αυτή όπως μέχρι τώρα, αποτρέποντας οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια ή και σκέψη από οποιοδήποτε και αν προέρχεται τιμώντας την ιστορία, τις παραδόσεις μας και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού”.
Ελπίζουμε ότι τα περί κακόβουλης ενέργειας αφορούν στις εξωτερικές απειλές που είναι δεδομένες και σοβαρές και δεν έχουν να κάνουν με

Το CNN λέει ότι τυπώνουμε δραχμές,το ΥΠΕΞ διαψεύδειΤο CNN σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ,αναφέρει ότι στη συνέντευξη που έδωσε ο ΥΠΕΞ Σ.Λαμπρινίδης, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν τυπώνει δραχμές.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στη συντάκτρια του άρθρου Nina dos Santos, στην οποία αναφέρει:

«Αγαπητή κυρία dos Santos,Σχετικά με το άρθρο σας, θεωρώ την αναφορά σας

Στις 8 μιλάει ο Παπανδρέου...

Πάνω στα δελτία ειδήσεων, στις οχτώ, θα ανέβει στο Βήμα της Βουλής ο Παπανδρέου να μιλήσει ο Παπανδρέου.
Η απόφαση να βγει νωρίτερα ( κανονικά θα έπρεπε να μιλήσει γύρω στις εντεκάμισυ), ελήφθη για να τοποθετηθεί με...μεγαλύτερη σαφήνεια, πάνω στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.


/11/11

ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ;

Μάγκες μου, δείτε αυτό που αποκάλυψε ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer, συνεργάτης της Λιμπερασιόν, ότι δηλαδή ο Γιωργάκης στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το δημοψήφισμα στον Σαρκοζί του είπε ότι το έκανε επειδή φοβάται πραξικόπημα στην Ελλάδα

Το κείμενο στα γαλλικά όπως το ανάρτησε ο δημοσιογράφος στο Τουίτερ (φωτο) είναι το εξής: Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d'un coup d'Etat. Pas moins...

Αν λέει αλήθεια λοιπόν ο Γάλλος (είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες γι αυτό λόγω του κύρους

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Η ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλος τηλεφώνησε πριν λίγο στην Βάσω Παπανδρέου, για να την πείσει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό. Η κα.Παπανδρέου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας αν και ο...
Βενιζέλος της εγγυήθηκε πως από αύριο θα αρχίσουν οι συνομιλίες για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας αρνήθηκε να του πει το ΄ναι΄...

Γιώργος, Νίκος, Αντρίκος αποφάσισαν τι θα γίνειΦωτιά έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα από τις ατελείωτες συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους αδελφούς του Νίκο και Αντρίκο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και συναντήσεις μεταξύ τους, ενώ μία από αυτές έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Νίκος και ο Αντρίκος ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr τα τρία αδέλφια εξετάζουν όλα τα σενάρια και

Φίλοι Νεοδημοκράτες...καλώς ήρθατε στον κόσμο του μνημονίου !!!


Επειδή, από χθες γίνονται πολλά σχόλια από φίλους αναγνώστες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τηλέφωνα για αυτά που γράψαμε σχετικά με την απόφαση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να εισέλθει στο χώρο των μνημονιακών δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και ΝΔ πλέον), θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
Η Νέα Δημοκρατία, από την αρχή ήταν προδιαγεγραμμένο, ότι....
δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Ένα στυλό που να γράφει παρακαλώ
Ρε λαμόγια των κομμάτων του Μνημονίου νομίζετε ότι θέλουμε να φύγει ο Παπανδρέου γιατί ήταν καραφλός ή επειδή είχε μουστάκι;
Τον ρίξαμε γι' αυτά που υπέγραφε και τώρα θα αλλάξουμε απλώς στυλό για να υπογράψει τα ίδια κάποιος άλλος;
Εδώ και τώρα εκλογές και ταυτόχρονο δημοψήφισμα για δέσμευση πολιτικής εναντίον των Μνημονίων και των Δανειακών συμβάσεων. Εναντίον των διεθνών τοκογλύφων και των συνεργατών τους εγχώριων διαπλεκόμενων.

Όλα τα άλλα είναι εκτροπή και κοινοβουλευτική ΧΟΥΝΤΑ και δεν θα το ανεχτούμε.

"Εποπτευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία",το πολίτευμά μας.
Τα γεγονότα τρέχουν και δεν τα προλαβαίνουμε! Εδώ και δύο χρόνια, κάθε τρεις μήνες περίπου, ο πρωθυπουργός, μας σώζει απο την καταστροφή! Καλά να τον έχει ο Θεός! Γερό και δυνατό!!!
Τελευταία θαρρώ, μας έσωσε με την δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου!!

Oprah Winfrey: έπεσε με το αμάξι σε δέντρο για χάρη ενός άνδρα!Τέλος στη ζωή της για τα μάτια ενός άνδρα επιχείρησε να βάλει η Oprah Winfrey! Κι αν η ιστορία είναι παλιά, μόλις σήμερα αποκαλύφθηκε ποιός ήταν ο μορφονιός που έκανε την «ζημιά»: ο ραδιοφωνικός παραγωγός Tim Watts!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «National Inquirer», η 57χρονη παρουσιάστρια και ο Wattsείχε σχέση και ετοιμάζονταν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1981. Κι ενώ η Oprah

Δημοψήφισμα Τώρα!


 


Για κάποιους η πολιτική διαμάχη είναι γινάτι. Μια διαμάχη προσβολών.


Ο εξευτελισμός ΓΑΠ χθες το βράδυ δεν είναι παρά ο εξευτελισμός της οποιαδήποτε πολιτικής επαναδιαπραγμάτευσης όλων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από το πρώτο μνημόνιο.


Ο ΓΑΠ δεν έκανε παρά μια κλασική κίνηση οικειοποίησης της πολιτικής ατζέντας των αντιπάλων του. Σύσσωμη η αντιπολίτευση

Έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός»Έκλεισαν λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, μετά από αίτημα της αστυνομίας προς τη διοίκηση της ΑΜΕΛ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με αφορμή τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν το ΚΚΕ και άλλοι φορείς έξω από τη Βουλή, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όσοι θέλουν να φθάσουν με το μετρό στο

Επεισόδια με κουκουλοφόρους στα ΕξάρχειαΠέντε αστυνομικοί που πήγαιναν να αναλάβουν υπηρεσία δέχτηκαν το μεσημέρι επίθεση από ομάδα 25 νεαρών, ορισμένων κουκουλοφόρων, στην Οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Οι άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα, λοστούς, ακόμα και... τσεκούρια στους αστυνομικούς ενώ προξένησαν υλικές ζημιές στα μηχανάκια των αστυνομικών.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο

Πρωτόπαπας: «Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για εθνική κυβέρνηση»Τη βεβαιότητα ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι «αν σήμερα πάνε όλα ομαλά, ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Ν.Δ. αλλά και με τα άλλα κόμματα για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Με ευρύτερη

Αυτοί είναι οι Έλληνες!Βοήθεια στους Αυστραλούς,που δεν θέλουν να μας βοηθήσουν!


Συγκινήθηκε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, όταν τον επισκέφθηκε μια επιτροπή ομογενών και του επέδωσε μια επιταγή 100.000 δολαρίων.Τα χρήματα ήταν για τους πληγέντες από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν το Κουίνσλαντ στις αρχές του τρέχοντος έτους.Και ο κ. Ραντ δεν έκρυψε την συγκίνησή του αλλά και τα καλά του λόγια για τον Ελληνισμό της

Η φαρσοκωμωδία του Δημοψηφίσματος και η εθνική ενότητα χωρίς τον λαό
Ήταν ζήτημα ελαχίστου χρόνου αυτό το περιβόητο Δημοψήφισμα να αποδειχθεί ως άλλη μια ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία -μοιραία αυτή τη φορά.

Του την έφεραν πολύ άσχημα του ΓΑΠ οι υπουργοί του, που θέλοντας να σώσουν ότι απέμεινε από τα πολιτικά τομάρια τους πήδηξαν πρώτοι από το καράβι, όταν αυτό, μετά από τις έντονες εσωτερικές και εξωτερικές αντιδράσεις, άρχισε να βυθίζεται.


Γιατί δεν γίνεται μετά από σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου να