Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Αγρότης…με καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ!

Δήλωνε ετήσια  εισοδήματα 1.605 ευρώ από το μάζεμα της ελιάς αλλά  είχε καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ…
Ο λόγος για έναν αγρότη της Μακεδονίας που εντόπισαν  στελέχη του ΣΔΟΕ.
Σε πρόσφατη έρευνα του ΣΔΟΕ  εντοπίστηκε «αγρότης ειδικού καθεστώτος» να έχει την τελευταία δεκαετία συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 106.540 ευρώ και τουλάχιστον έξι τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικά ποσά της τάξης των 10.607.373 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας 45χρονος αγρότης από την περιοχή της Θάσου που είχε επί σειρά ετών κτήματα με ελιές και λάμβανε αντίστοιχες επιδοτήσεις. Την τελευταία τριετία ο 45χρονος φέρεται να ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί.

Ρίχτε τη κυβέρνηση...

... θα φωνάξω με όλη μου τη δύναμη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

Κατά του δημοψηφίσματος και υπέρ των άμεσων εκλογών τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αντισυνταγματικό και το δημοψήφισμα για την κύρωση της νέας συνθήκης

Γράφει ο Αδαμάντινος

Να τελειώνουμε γρήγορα με αυτή τη θέση του Πρωθυπουργού, την οποία μόλις ανέφερε στη Βουλη. Δεν μπορεί μια χώρα πολιτισμού να καταντάει βορρά ενός.

Η συνθήκη την οποία πρόκειται να υπογράψει το ΠΑΣΟΚ αφορά τη διόρθωση των δημοσιονομικών της χωρας. Κάτι τέτοιο δεν....
μπορεί να τεθεί σε ένα δημοψήφισμα. Δεν γίνεται. Ετσι απλά.

Δεν μπορούμε να παιζουμε συνέχεια τις κουμπάρες, τις θείες και τη χήρα με τα 5 ορφανά.

Ανεύθυνη και επικίνδυνη η απόφαση του Παπανδρέου

Για ακόμα μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου καταφέρνει να φέρει το χάος στη χώρα με την απόφαση του.
Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει άμεση εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες, εκείνος προτίμησε να προσφύγει στη βούληση του ελληνικού λαού προκαλώντας καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διατάξεων.
Από την άλλη, έχοντας με την πολιτική του καταφέρει να εξοργίσει τους πολίτες και να οδηγήσει στην απόγνωση εκατομμύρια Ελλήνων συνεχίζει να διχάζει το λαό αντί να ζητήσει από αυτών μία ξεκάθαρη εντολή ώστε να κυβερνήσει.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

Αφού έφτυσαν αίμα οι εμπροσθοφυλακές του Παπανδρέου ,για να μαζέψουν τους βουλευτές στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και να τους απομακρύνουν από το καφενείο της βουλής ξεκίνησε μια ώρα περίπου καθυστέρηση η συνεδρίαση του οργάνου.
Μετά από μια αστεία και έξω από την πραγματικότητα ομιλία, του γραμματέα κατά την διάρκεια της οποίας πληροφορήθηκαν οι βουλευτές… ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να....
μιλήσουν …άλλη φορά, μετά από ένα μήνα περίπου(μετά βίας ορισμένοι βουλευτές συγκρατήθηκαν για να μην γελάσουν) δόθηκε το μικρόφωνο στον πρωθυπουργό.
Ο κος Παπανδρέου .. «αλλού γι αλλού» έδειξε ξεκάθαρα πλέον, ότι δεν κατανοεί σε τι θέση βρίσκεται ο ίδιος ,η κυβέρνηση και το τόπος.

Κλέβουν μέχρι και ελιές στο Αγρίνιο...

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η εγκληματικότητα στο δήμο Αγρινίου αφού οι επιτήδειοι έχουν αρχίσει να κλέβουν μέχρι και ελιές!
Ιδιοκτήτης ελαιώνα, ανακάλυψε πριν λίγες μέρες πως άγνωστοι είχαν κόψει ολόκληρα δέντρα, τα οποία προφανώς και...
τεμάχισαν προκειμένου να τα πουλήσουν ως καυσόξυλα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εκλογές

Όλα τα  κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν το δημοψήφισμα.  Το  ΚΚΕ ζητά σε ανακοίνωσή του «εκλογές τώρα, όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία», προβλέποντας πως του δημοψηφίσματος θα προηγηθούν «απειλές και προβοκάτσια για να γονατίσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξουν το «ναι» στη νέα σύμβαση».  Σημειώνει δε την ανησυχία του πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος βάζει «στο ίδιο τσουβάλι η θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους».

Εκλογές… τώρα ή την άνοιξη


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Στην πτήση της επιστροφής από τις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 27η Οκτωβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχείρησε να «ταξιδέψει» τη σκέψη του στο πολιτικό μάλλον του ΠΑΣΟΚ. Αναζητώντας ένα παράθυρο ευκαιρίας, ώστε να μετριάσει τις συνέπειες και τις παρενέργειες, από τη διαγραφόμενη ως βέβαιη ήττα του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Μια ήττα που αναμένεται για πρώτη φορά μετά το 1981, να προσλαμβάνει χαρακτηριστικά «στρατηγικής» υποχώρησης για το ΠΑΣΟΚ, με μόνιμες απώλειες σε εφεδρείες κοινωνικών ομάδων, οι οποίες το στήριζαν παραδοσιακά, ακόμη και στις πιο δύσκολες «στραβοτιμονιές» της ιστορικής διαδρομής του.
Ευελπιστώντας λοιπόν ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει ως «σχεδόν επιτυχία» τη συμφωνία των Βρυξελλών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, ο Πρωθυπουργός προσδοκούσε βάσιμα να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Κατάφορα αντισυνταγματική η απόφαση του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα!

Ο άνθρωπος αυτός μάλλον δεν έκανε ποτέ τον κόπο να μελετήσει το Σύνταγμα της Ελλάδος και αυτή είναι η «καλή» περίπτωση, γιατί υπάρχει και η πλέον ρεαλιστική, ότι εν γνώση του παραβιάζει το Σύνταγμα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου. Το άρθρο 44 προβλέπει ρητά, πως ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής δεν μπορούν να τεθούν σε δημοψήφισμα! Το εάν θα χρεοκοπήσουμε ή θα κυρωθεί η σύμβαση των Βρυξελλών έχει σαφή δημοσιονομικό χαρακτήρα.

«Ιστορική επιτυχία» χαρακτήρισε την χρεοκοπία ο Παπανδρέου

Κι όμως το είπε κι αυτό ο πρωθυπουργός: είπε δηλαδή, μιλώντας στους αποσβολωμένους βουλευτές στη συνεδρίαση της ΚΟ, ότι η ομολογημένη χρεοκοπία της χώρας είναι «ιστορική επιτυχία». Ευτυχώς δεν τον χειροκρότησε κανείς! Επίσης είπε ότι όλοι όσοι σήμερα γκρινιάζουν και επικρίνουν την κυβέρνηση για την “μεγάλη επιτυχία” θα… αλλάξουν γνώμη μόλις μάθουν ακριβώς τι περιλαμβάνει η συμφωνία!
Κατά τη λογική του πρωθυπουργού φταίνει και τα …
κακά ΜΜΕ που “διαστρεβλώνουν” τις “μεγάλες επιτυχίες” της κυβέρνησης, ενώ κατά τη γνώμη του για την τραγωδία που ζει η χώρα λόγω ΔΝΤ και μνημονίου, φταίνε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις πλην της δικιάς του.

H Ρωσία δεν εγκατέλειψε την θερινή ώρα

Τη δόξα και την δύναμη των τσάρων, καθώς φαίνεται ζήλεψε ο μέχρι τον τέλος του χρόνου πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, αφού με εντολή του η Ρωσία δεν εγκατέλειψε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής την θερινή ώρα με την χειμερινή.
Βεβαίως, είχε φροντίσει να προετοιμάσει τους ρώσους πολίτες για την....
εφαρμογή μίας τέτοιας απόφασης από τον περασμένο Μάρτιο.

Τα αίτια για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης εδράζονται στο ότι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου αυξάνονται δραματικά οι αυτοκτονίες στην αχανή επικράτεια της Ρωσίας και δη στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στον αρκτικό κύκλο.

FT: Αμφίβολης σημασίας δώρο το «κούρεμα»

Η μερική διαγραφή του χρέους θα μπορούσε να αποδειχθεί αμφίβολης σημασίας δώρο για την Ελλάδα αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα FT Deutschland.
Ακόμα παραμένει ασαφές πόσο ακριβώς θα μειωθεί το χρέος μέσω των αποφάσεων της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών. Ήδη είναι σαφές όμως ότι με αυτό δεν θα βελτιωθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Απαγόρευσαν στους βουλευτές να μιλήσουν στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Φιμώνει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος η ηγετική ομάδα, προκειμένου να μην τεθούν σήμερα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των μελών της σε ό,τι αφορά την απόφαση των Βρυξελλών, αλλά και την ακολουθούμενη οικονομική- δημοσιονομική πολιτική που έχει ως....
αποτέλεσμα τη κοινωνική έκρηξη και την χρονική επιμήκυνση της ύφεσης.
Μολονότι πολλοί εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να λάβουν το λόγο στη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας, εντούτοις, όταν επικοινώνησαν με τον γραμματέα της, ώστε να δηλώσουν την πρόθεσή τους, έλαβαν ως απάντηση πως στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσει μόνον ο πρωθυπουργός, ο οποίο ςθα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το περιεχόμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Το τέλος των "ιερών αγελάδων"


thumb
Από το Μαρικάκι

Ό,τι συνέβη ανήμερα της 71ης επετείου για την 28η Οκτωβρίου του 1940 σε όλη τη χώρα είναι τουλάχιστον συγκινητικό και σίγουρα ενθαρρυντικό. Έστω για μια μέρα, ο λαός έγινεν κυρίαρχος αφού εκτόπισε από το δημόσιο πεδίο τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος που πλασάρουν μια ακραία παραδοξότητα – το ξεπούλημα της χώρας στο όνομα της «σωτηρίας» της [τους, δηλαδή] – ως υπέρτατη αλήθεια στην οποία αξιώνουν  πλήρη υποταγή. «Εκτόπισε» από τον πρώτο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα, τον Κάρολο Παπούλια  ως τον τελευταίο νομαρχιακό σύμβουλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους από τις εξέδρες των επισήμων στις επετεικές εκδηλώσεις μικρών και μεγάλων πόλεων της χώρας. Οι «επίσημοι» στην πλειονότητά τους πήραν το μήνυμα ότι δεν εκπροσωπούν πια κανέναν από αυτούς που τους ανέδειξε και κρύφτηκαν.

Ευ. Βενιζέλος: Πίσω από τις κραυγές υπάρχει η φωνή της πατρίδας

Τον κώδωνα του κινδύνου ενώπιον του οποίου βρίσκεται η χώρα κρούει με άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά για πολυεπίπεδη κρίση, που δοκιμάζει την κοινωνική και εθνική συνοχή, κατηγορεί εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και....
διαμορφωτές κοινής γνώμης για αλλοίωση της πραγματικότητας, που έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία να μην συνειδητοποιεί τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα.

Μανιφέστο για μια αληθινή δημοκρατία-Ελλάδα


Βλέποντας την Ιβηρική χερσόνησο σε αναβρασμό, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, κυρίως νέων, να κατακλύζουν τις πόλεις Ισπανίας και Πορτογαλίας, αναρωτιόμαστε γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα. Γιατί συνεχίζουμε να σερνόμαστε πίσω από τα καθεστωτικά συνδικάτα και τα κομματικά σωματεία…Γιατί περιμένουμε να χυθεί αίμα στο δρόμο ώστε να ξεσπάσουμε την οργή μας…Γιατί δεν ξυπνάμε από το λήθαργο του καφέ, κλαμπ, παραλία…
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. Η διεθνής οικονομική σκηνή πιέζει την κυβέρνηση

Η τηλεθέαση της αγανάκτησης...

Tης Πόπης Διαμαντάκου

Αιφνιδιασμένο το τηλεοπτικό τελετουργικό από τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, αποτύπωσε σύγχυση και αδυναμίες στη διαχείριση των εικόνων

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου οι... ομάδες των καθημερινών εκπομπών βρίσκονται στις θέσεις τους έτοιμες για απευθείας συνδέσεις με τις παρελάσεις, σαν εμβόλιμη εορταστική πινελιά στο καθιερωμένο τελετουργικό τους.

Η χώρα και η δημοκρατία στον «γύψο»
Η χώρα και ο λαός της παραδίδονται επίσημα από τον πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και τα συμφέροντα που τον υποστηρίζουν σε ξένη κατοχή. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΓΥΨΟ» ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Παραδίδεται στους δανειστές-δυνάστες μας με όρους που αναφέρονται στην Ιστορία μόνο σε ήττες ύστερα από πολεμικές

Το αόρατο χέρι της μαύρης σκιάς
Γιάννης Φαίλτωρ είπε:
30/10/2011 στις 9:43 am
Φάκτορ εύγε.

«Ας θυμηθούμε ιστορικά ότι μετά το τέλος του ελληνοϊταλικού πολέμου και την τελική κατάληψη της χώρας από τους Γερμανούς, η συνθηκολόγηση της τότε άρχουσα τάξη, είτε γιατί αυτή ήταν φιλικά διακείμενη προς τους Γερμανούς, είτε γιατί θεωρούσε μάταια κάθε μορφή αντίστασης, δημιούργησε ένα τεράστιο πολιτικό κενό το οποίο το αναπλήρωσαν οι κομμουνιστές, μια πολύ μικρή πολιτική δύναμη ως

Η συμπαιγνία των ηγεσιών ΠαΣοΚ και ΝΔ θα αποκαλυφθεί από τον βίαιο τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται να..


.

...αντιμετωπίσουν τον λαό, που όπου νάναι θα χυμήξει στους δρόμους μανιασμένος από την εξαθλίωση και την πείνα.

Ο λαός στη Θεσσαλονίκη, μα και στις άλλες πόλεις, δεν ζήτησε να ματαιωθεί η

Ο λαός προσέφυγε ήδη στο άρθρο 120 του Συντάγματος.


Ο λαός, ξεπερνώντας κόμματα και πολιτικούς, βγήκε στους δρόμους για να επιβάλει μόνος του την διασαλευθείσα νομιμότητα. Το είχαμε γράψει έγκαιρα ότι πολύ σύντομα ο λαός θα συναντούσε το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος. Η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε σε υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και παρέδωσε

Για όλα φταίει ο…ΓκορμπατσόφΟ πατέρας μου ακόμη και σήμερα πιστεύει πως η Σοβιετική Ένωση, έπεσε εξαιτίας του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Πως αυτός ο ιδεολογικός και οικονομικός γίγαντας, κατέρρευσε μετά από 70 χρόνια ιστορίας, επειδή ο Γκορμπατσόφ ήταν πράκτορας των Αμερικάνων ή κάτι τέτοιο.

Τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ μιλούν για το «αβγό του φιδιού»

Πολλοί «αριστεροί» αναδείχτηκαν και αναρριχήθηκαν στην πολιτική και δημοσιογραφική αρένα του καπιταλιστικού καθεστώτος γιατί είχανε την ικανότητα να επενδύουν με «αριστερά» χρώματα και επιχρυσωμένες, αντικαθεστωτικές φόρμες τα σοφίσματα της κυρίαρχης ιδεολογίας και ιδιαίτερα τη «φιλοσοφία» της αστικής σκέψης: Αυτή των απλουστεύσεων και σχηματοποιήσεων…


Το ΠΑΣΟΚ ανήγαγε σε επιστήμη την «αριστερή» ταχυδακτυλουργία και ρητορεία των υπεραπλουστεύσεων.

Ένα από αυτά τα ρητορικά τεχνάσματα είναι το «αβγό του φιδιού»: Το σύγχρονο ιδεολόγημα του πλανητικού φασισμού.

Εκλογές και μετά τι;
Από την επαναφορά του αιτήματος για εκλογές αντικαταστάθηκε η πολυσυζητημένη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις εξελίξεις με τον Αντώνη Σαμαρά να ετοιμάζεται για...show αύριο στη Βουλή.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα προτείνει ως "πακέτο" με τις εκλογές. Εκλογές κι επαναδιαπραγμάτευση; Επαναδιαπραγμάτευση σε τι; Στη "συνταγή"; Δηλαδή θα

Διαρκής άρνηση δημοκρατίας: Η σκοτεινότερη όψη της κρίσης στην Ε.Ε.
Της Ρένας Δούρου *
«Θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για χώρες στις οποίες δεν έχουμε εκλεγεί!», Νικολά Σαρκοζί, σύνοδος κορυφής της 23ης Οκτωβρίου 2011.


«Θα πρέπει να επιβληθεί καθεστώς αυξημένης εποπτείας (Überwachung) στην Ελλάδα»,Άγκελα Μέρκελ, πριν και μετά από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, αναφερόμενη στις χώρες που παρεκκλίνουν της δημοσιονομικής

Έβγαλε στο «κλαρί» τη γυναίκα του για 20 ευρώ 45χρονος από τη ΒέροιαΣτα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 45χρονος από τη Μελίκη Ημαθίας, καθώς επί ένα χρόνο εξέδιδε για 15- 20 ευρώ την 40χρονη γυναίκα του, στην οδό Γιαννιτσών με αποκλειστικό σκοπό το οικονομικό όφελος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο 45χρονος μετέφερε τη 40χρονη γυναίκα με το ΙΧ αυτοκίνητό του στην οδό του «έρωτα», όπου μεσολαβούσε στην ανεύρεση πελατών και μεριμνούσε για την ασφάλειά της, παρακολουθώντας από κοντινή

Προβληματική και η νέα συμφωνία...


Του Γιώργου Κύρτσου
Η μελέτη των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η νέα συμφωνία δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που συνδέονται με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης ούτε θα βγάλει τις προβληματικές ευρωπαϊκές οικονομίες από την ύφεση.

Προφανείς ελλείψεις

Εάν κρίνουμε από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, δεν πρόκειται να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ούτε θα....

Στο 17,6% η ανεργία στην Ελλάδα κατά την Eurostat...

Μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από την ΕΛΣΤΑΤ «μετράει» την ανεργία στην Ελλάδα η Eurostat.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία αναφέρει πως τον Ιούλιο η ανεργία στην Ελλάδα έφτανε στο 17,6%, ενώ... στο δικό της δελτίο για τον ίδιο μήνα η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραφε την ανεργία στο 16,5%.

Σε σχετική υποσημείωση η Eurostat αιτιολογεί τη διαφορά στα ποσοστά σημειώνοντας ότι η δική της μέτρηση βασίζεται στην εξαγωγή δεδομένων απευθείας από την έρευνα εργατικού δυναμικού (EU Labor Force Survey).

Το 2012 θα ψάξουν το "σωματίδιο του θεού"

νετρίνο χιγκς cern

Σε αναμονή βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα για τα νέα δεδομένα που θα φέρει η έρευνα στον επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) που ίσως φέρουν επανάσταση σε ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τον κόσμο. Συγκεκριμένα,  για το 2012 μετατίθεται η εύρεση του μποζονίου του Χιγκς, του λεγόμενου και ''σωματιδίου του Θεού'', καθώς με το τέλος του Οκτωβρίου τερματίστηκαν και οι συγκρούσεις πρωτονίων μέσω των πειραμάτων ATLAS και CMS, που θα αρχίσουν πάλι του χρόνου τον Μάρτιο, όπως αναφέρει το περιοδικό  "Nature".Οι έρευνες θα δείξουν αν το σωματίδιο υπάρχει ή όχι. Οι επιστήμονες έχουν ορισμένα στοιχεία ότι το σωματίδιο -το οποίο προσδίδει μάζα σε όλα τα άλλα σωματίδια της ύλης, γι' αυτό η ανακάλυψή του θεωρείται κομβικής

Πιάστηκε με κοκαΐνη στην Πάτρα

Συνελήφθηαπο αστυνομικούς της  Ασφαλείας Πατρών, ένας 24χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή  ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών εντόπισαν τον 24χρονο να κατέχει μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία κοκαΐνης συνολικού βάρους τριών γραμμαρίων την οποία στην θέα των Αστυνομικών έριξε στο έδαφος.Έπειτα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ακόμη νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 11 γραμμαρίων περίπου, μια

Και ο Βενιζέλος το βιολί του…

Ενώ η κοινωνία βράζει και ο πολιτικός κόσμος είναι σε κατάσταση νευρικής κρίσης, ο Βαγγέλης Βενιζέλος βρήκε ευκαιρία για δημαγωγία.
Με σημερινό του άρθρο αναφέρεται στα επίπεδα της κρίσης και επισημαίνει πως «η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήµατα και να αγνοεί κρίσιµα δεδοµένα που απορρέουν από το συσχετισµό των δυνάµεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Πάτρα: Με ΜΑΤ θα κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα...

"Με τα ΜΑΤ θα πηγαίνουν πλέον αυτοί που πάνε να διακόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα απο σπίτια και καταστήματα"... Τα είπε στο Ράδιο Γάμμα και στον Μιχάλη Μπαϊρακτάρη ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ , κ. Κανελλόπουλος, αναφέροντας μάλιστα και παραδείγματα απο την Πάτρα όπου πολίτες δεν άφησαν συνεργεία της ΔΕΗ να κόψουν το ηλεκτρικό. Ακούστε τι είπε:

Στην τελική ευθεία η φετινή "Ανάβαση Πιτίτσας"

Στο Πλατάνι Αχαΐας (8χλμ. από την Πάτρα) θα διεξαχθεί τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος αναβάσεων για το 2011 που αναμένεται όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, να συγκεντρώσει πολλούς φίλους του αυτοκινήτου καθ΄ όλο το μήκος της διαδρομής του.
Ο λόγος για την ιστορική και γνωστή σε όλους ιστορική ανάβαση «Πιτίτσας» που παρά την γενικότερη κρίση και στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο.
Ο αγώνας προσμετρά στο πανελλήνιο

Ορμή Λουξ: Επιστολή σε Τελώνη για να ανοίξει το Κουκούλι

Για σήμερα έχει προγραμματίσει η διοίκηση της Ορμής Λουξ να στείλει και εγγράφως το αίτημά της προς τη διοίκηση του ΠΕΑΚ και προσωπικά στον πρόεδρό της Γιώργο Τελώνη, με το οποίο θα του ζητάει το «πράσινο φως» για να ανοίξει έστω και για προπονήσεις το εθνικό κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι.
Το πρόβλημα με το ειδικό τάραφλεξ που χρειάζεται να τοποθετηθεί στον αγωνιστικό χώρο, έχει βρεθεί από το εξωτερικό (Γαλλία) με την ουσιαστική συνδρομή και της Ευρωπαϊκής

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Έξι παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα

Με την αναμέτρηση της Νίκης Πρ. με τον Προμηθέα να είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες, συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η ομάδα του Φίλιππα Ροδόπουλου που κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, όντας αήττητη στην κορυφή, θα κοντραριστεί με τον Προμηθέα που θέλει το «ροζ» φύλλο για να πλησιάσει και αυτός προς τα ψηλά.
Συνοπτικά το πλήρες σημερινό πρόγραμμα με τους ορισθέντες διαιτητές, είναι το παρακάτω:
Γηπ. Αέθλειο 8μ.μ., Λεχαινά-Πυρσός, Δαρλαμήτσος και Γιώτη
Γηπ. Ροϊτίκων 9μ.μ., Γλαύκος-Παναχαϊκή, Παναγιώτου και Θεοδωρόπουλος
Γηπ. Αιγίου 8μ.μ., Ήφαιστος/Αχιλλέας-ΕΑΠ, Πίγκας και Βλάχος

Γιουρόπα Λιγκ: Οι διαιτητές των αγώνων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο Σκωτσέζος διαιτητής, Ουίλιαμ Κόλουμ, ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο την προσεχή Πέμπτη (22:05), στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League.
Ο Κόλουμ έχει αρνητική προϊστορία με τις ελληνικές ομάδες, καθώς όταν ήταν διαιτητής ο 32χρονος Σκωτσέζος, καμιά ομάδα της χώρας δεν κέρδισε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η οικονομική κρίση σώζει τον γάμο!


Η οικονομική κρίση σώζει τον γάμο!


Η οικονομική κρίση σώζει τον γάμο. Κάθετη πτώση στις αιτήσεις των διαζυγίων παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να παραμείνουν μαζί αφήνοντας στο περιθώριο τις διαφορές τους, φοβούμενοι την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
Ο τρόμος της ανεργίας, η

Α2 μπάσκετ: Ο Μπογονικολός αύριο στην προπόνηση του Παγκρατίου...

Η βαριά ήττα του Παγκρατίου από τον ΟΦΗ στηνν Α2 εθνική του μπάσκετ έκανε έξαλλο το Νίκο Μπογονικολό, που σκοπεύει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του!
Ο επικεφαλής της πενταμελούς επιτροπής μπάσκετ του συλλόγου του Μετς θέλει να «ταρακουνήσει» το αγωνιστικό τμήμα, ειδικά εν όψει του «τελικού» με τον Πιερικό, εντός έδρας το ερχόμενο Σάββατο. Το συγκρότημα του Τάκη Καλαντζή έχει «κολλήσει» στη μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα χαμηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Ανεξέλεγκτη πολιτική χρεοκοπία !!!Ετικέτες


thumb
Φαίνεται ότι το 60% των Ελλήνων είναι «υπερπατριώτες», αν όχι και πατριδοκάπηλοι εθνικιστές. Ή μήπως «φασίζουσες μειοψηφίες»; Πώς αλλιώς εξηγείται το 58,9% (Το Βήμα, Κάπα Research) που αξιολόγησε «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» την ανακοίνωση περί «κουρέματος» 50% σε ένα μέρος του ελληνικού χρέους, όπως αυτό αποφασίστηκε στην ευρωσύνοδο κορυφής της

"Επίθεση" Κούγια σε όλα τα μέτωπα, παραδίδει τα δελτία των παικτών στην ΕΠΟ!!!

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκανε γνωστό ότι αύριο το πρωί θα παραδώσει στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών!
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή έκανε, λοιπόν, γνωστό ότι:
"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι μετά το χθεσινό διαιτητικό όργιο του γνωστού από το παρελθόν για τις διαιτητικές συμπεριφορές του Κατσικογιάννη, τότε που στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχούσε ο Τσακογιάννης και η παρέα του, αύριο το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξης Κούγιας θα παραδώσει στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξης Κούγιας επικοινώνησε με τον αρμόδιο ορισμού διαιτητών Β’ Εθνικής και μέλος της ΚΕΔ ο οποίος δυστυχώς αγνοούσε το παρελθόν Κατσικογιάννη και τα όσα έχει κάνει υπέρ της Ηλιούπολης και εις βάρος όλων των αντιπάλων της, μεταξύ των οποίων και η Παναχαϊκή.
Αγνοούσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι σήμερα ανεπάγγελτος, εργαζόταν μέχρι τώρα ως

Μπάσκετ: Ποινή τριών αγωνιστικών στην έδρα της ΑΕΚ

Τα επεισόδια που έγιναν στον εντός έδρας παιχνίδι της με τον Πανελευσινιακό, η ΑΕΚ στην Α2 εθνική μπάσκετ, θα τα «πληρώσει» με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε λοιπόν η ΑΕΚ για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Βασίλη Γιαννουλάκου. Αν η ΑΕΚ δεν κάνει έφεση και η η ποινή μένει ώς έχει τότε θα εκτίσει την ποινή της κόντρα σε Παγκράτι, Πιερικό και Ερμή Λαγκαδά.

Έξοδος από το Δημόσιο για 24.000 υπαλλήλους σε 15 ημέρες
Μέσα σε δύο εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί οι λίστες ώστε από την 1η Δεκεμβρίου να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Την ίδια ημερομηνία θα βγουν υποχρεωτικά σε σύνταξη όσοι έχουν συμπληρώσει τα έτη εργασίας. Αυτοί οι υπάλληλοι υπολογίζονται σε 4.000 και είναι όσοι ως τώρα είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην υπηρεσία τρία επιπλέον χρόνια.

Ν.Ο. Πατρών: Πολύ προσεχτική η προπονητική δουλειά που γίνεται

Εντατική και συστηματική δουλεια για τους προπονητές όλων των ομάδων και κύρια στην υπομομή πόλο του ΝΟΠ καθ' όλη την διάρκεια του προπονητικού τουρνουά (χωρις βέβαια να υπολογίζουν αργίες και Σαββατοκύριακα). Δεν σταματούν στιγμή να καθογηγούν, διορθώνουν και να συμβουλεύουν τους αθλητές τους, όλη την ώρα.
Παράλληλα οταν βρούν ευκαιρία συζητούν μεταξύ τους - ως καλοί φιλοι και συναθλητές οι περισσότεροι - για να ανταλλαξουν εμπειρίες, απόψεις και ενθάρρυνση ώστε να συνεχίσουν το δυσκολο έργο τους.

Καταπληκτικό άρθρο του Μ.Μαζάουερ στους New York Times: "Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη."Του Μαρκ Μαζάουερ*
Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που. αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.

Το ντόμπερμαν...

... της πιο ακραίας συντηρητικής και αντιδραστικής δημοσιογραφίας ...

Ό,τι πιο αντιδραστικό έχουμε διαβάσει τελευταία.
Ο Ντερμπεντέρης παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι μαθητές που μουντζώνουν προέρχονται από πατεράδες και μανάδες που... επίσης μουντζώνουν, βγάζει πάνω στο χαρτί τα πιο ακραία, συντηρητικά και αντιδραστικά ένστικτα του ...

Τα παιδιά που μουντζώνουν
 

Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Ενα παιδί που μουντζώνει τους επισήμους στις παρελάσεις λέει ελάχιστα πράγματα για το ίδιο το παιδί. Ακόμη λιγότερα λέει για τους επισήμους ή για την Πολιτεία που εκπροσωπούν.
Αντιθέτως, λέει πολλά για το σπίτι του παιδιού, τους γονείς του, το σχολείο του, τους δασκάλους του.
Διότι σίγουρα μουντζώνουν κι αυτοί. Και ακόμη πιο σίγουρα έχουν πείσει το παιδί ότι μεγαλώνει σε μια κοινωνία που αξίζει μόνο τη μούντζα του.

Παναχαϊκή: Ψυχολογικές ντόπες Σεροπιάν στους ποδοσφαιριστές

Πρωινή ήταν η σημερινή προπόνηση των παικτών της Παναχαϊκής και την επόμενη του πολύ άσχημου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, με την ήττα στην Αγυιά από τον Πλατανιά.
Προπόνηση πρώτη της εβδομάδας ενόψει του επόμενου αγώνα, πολύ πιο δύσκολου που ακολουθεί και πρώτου μακριά από την Πάτρα, κόντρα στην Βέροια.
Στόχος της πατρινής ομάδας να μπορέσει να «ρεφάρει» το ταχύτερο δυνατό την χθεσινή γκέλα και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία πριν το ξεκίνημα της προπόνησης, του Μουράτ Σεροπιάν.
Ο Αρμένιος τεχνικός της ομάδας σε μια του προσπάθεια να μείνει οριστικά πίσω η ήττα αυτή,

Βόλεϊ: Δύσκολο έργο της ΕΑΠ μεθαύριο στην Σύρο

Συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΕΑΠ μεθαύριο το απόγευμα (7μ.μ.) στη Σύρο με τον τοπικό Φοίνικα σε παιχνίδι που έχει αναβληθεί από την 2η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ ανδρών λόγω της απεργίας τότε των ναυτεργατών.
Για την πατρινή ομάδα, η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη κόντρας τους νεοφώτιστους μεν γηπεδούχους, που παρουσιάζονται πολύ δυνατοί και αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν τον τίτλο!
Όσο για την αποστολή της ΕΑΠ, αύριο θα πάρει

Πόλο: Πολύτιμες εμπειρίες των Κορασίδων της Ν.Ε. Πατρών

Τις πρώτες τους αγωνιστικές παραστάσεις πήραν οι μικρές πολίστριες του νεοσύστατου τμήματος Κορασίδων της ΝΕΠ, συμμετέχοντας στην α΄ φάση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος.
Οι αγώνες έγιναν επί τρεις ημέρες στα κολυμβητήρια Νίκαιας, Γλυφάδας και Νέας Σμύρνης και οι μικρές αθλήτριες της Αννας Χαραλαμπίδου αγωνίστηκαν κόντρα σε σαφώς πιο έμπειρες και μεγαλύτερες ηλικιακά αντιπάλους.
Για την ιστορία, τα αποτελέσματα της ΝΕΠ είχαν ως εξής:

«Πανικόβλητη η ηγεσία ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση από το Κομμουνιστικό Κόμμα

Σφοδρή επίθεση στην πανικόβλητη -όπως τη χαρακτηρίζει- ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, τόσο η επίσκεψη όσο και οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, «δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο».«Εκείνοι που έκαναν σημείο αναφοράς τους το Δεκέμβρη του 2008 και την Κερατέα, μιλώντας για εξεγέρσεις, έρχονται τώρα να επαναλάβουν τα ίδια που νύχτα μέρα ακούγονται από τα μεγαλοαστικά κόμματα περί κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής ομαλότητας. Αποδεικνύουν έτσι ότι η πολιτική τους είναι ένα εκκρεμές στο πλαίσιο πάντα της διαχείρισης του συστήματος», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγελίες φίλων του Απόλλωνα για εισιτήρια "μαϊμού" με 10 ευρώ στην Λευκάδα!!!

Σοβαρές καταγγελίες πατρινών φιλάθλων που πήγαν μέχρι την Λευκάδα και παρακολούθησαν τη μεγάλη νίκη του Απόλλωνα επί της τοπικής Δόξας στην Α2 μπάσκετ, έγιναν σήμερα το μεσημέρι στην αθλητική ζώνη του ράδιο «Γάμμα» (1-3μ.μ.).
Πιο συγκεκριμένα, τα επώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν (ένα εξ΄ αυτών βγήκε και στον αέρα με τον Βασίλη Βασιλόπουλο στην άλλη άκρη της γραμμής) έλεγαν ξεκάθαρα ότι οι πλέιστοι των πατρινών φιλάθλων που πήγαν μέχρι το νησί, υποχρεώθηκαν από τους γηπεδούχους να πάρουν στα εκδοτήρια εισιτήρια των 10 ευρώ, για να μπουν στο κλειστό.