Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Βρυξέλλες: Συμφωνήσαν ότι δεν συμφωνούν σε τίποτα

Κατά τον συνήθη ευρωπαϊκό τρόπο, η συμφωνία που φαινόταν ανέφικτη μέχρι τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκε θριαμβευτικά στις 04:00 τα ξημερώματα.

Η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα που έχει η ευρωζώνη – και ενδεχομένως να μην σκόπευε να τα....
αντιμετωπίσει. Υπάρχει ακόμη η επείγουσα ανάγκη να ανακτηθεί η ανάπτυξη στις οικονομίες που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη λιτότητα. Ο κίνδυνος ύφεσης παραμένει, ειδικότερα για τις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου.

Ηπιο «κούρεμα» για τη Βουλή...

«Κούρεμα» κατά 13,65% προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού της Βουλής για το 2012 ή αλλιώς μείωση κατά 27 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό «μπάτζετ» θα αγγίξει τα 171 εκατ. ευρώ, ποσό χαμηλότερο του προϋπολογισμού του 2006. Η τελευταία χρονιά που... είχε αυξηθεί ο προϋπολογισμός ήταν το 2009, κατά 4,8%. Μετά άρχισε να χαμηλώνει ο «πήχης», στο μείον 1,7% το 2010 και άλλο ένα 9,2% το 2011. Το 2012 οι μειώσεις προκύπτουν κυρίως από τις περικοπές στη μισθοδοσία του προσωπικού (μερίδιο 70%) και λιγότερο από τις λειτουργικές δαπάνες (30%). Σε πρώτη ανάγνωση, οι βουλευτές δεν φαίνεται να χάνουν κάτι παραπάνω, εκτός της άπαξ περικοπής ενός μισθού, που προαναγγέλθηκε τον περασμένο μήνα στη ΔΕΘ. Υπάρχει κι άλλο περιθώριο;

«Πρόεδρε πρέπει να φάς τον Παπουτσή, όχι να παραιτηθεί!»

Mετά και από τα γεγονότα της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου (ειδικά στη Θεσσαλονίκη) δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν τόσο την παραίτηση του κ. Παπουτσή από την θέση του Υπουργού.
Όμως δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί του κ. Παπανδρέου (παλιοί πολέμιοι του κ. Παπουτσή) βρήκαν την ιδανική ευκαιρία και προχώρησαν πολύ περισσότερο. Δεν ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού αλλά την....
απομάκρυνσή του από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Έπρεπε να το περιμένει ο Παπουτσής

Ένα λάθος πλουτίζει τη Γερμανία κατά 55 δισεκατομμύρια ευρώ!

Συμβαίνουν και στις… καλύτερες οικογένειες λάθη στα οικονομικά στοιχεία, αλλά δεν είναι όλα σαν αυτά της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Στη Γερμανία, πάντως, δεν στεναχωρήθηκαν διόλου από το λάθος δύο λογιστών, οι οποίοι φαίνεται πως από σφάλμα σε λογιστική εγγραφή χρέωναν το κράτος κατά 55 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα, φθάνοντας το χρέος της χώρας στο 8,3%, ωστόσο το λάθος δεν άργησε να αποκαλυφθεί…
Πιο συγκεκριμένα, κατά το λογιστικό έλεγχο της τράπεζας FMS Wertmanagement, οι λογιστές αφαίρεσαν αντί να προσθέσουν κονδύλια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το δημόσιο χρέος. Το γεγονός αυτό και η διόρθωση του χρέους στο 8,1% ανακοινώθηκε μάλιστα επίσημα από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δε γλίτωσε τα ειρωνικά σχόλια των αντιπάλων πολιτικών δυνάμεων, που κάλεσαν για σοβαρότητα την κυβέρνηση.

Την φτώχεια των Ελλήνων δείχνει η συρρίκνωση των καταθέσεων

Δραματική συρρίκνωση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) – Στις φτωχότερες χώρες η Ελλάδα

Πλέον η χώρα μας βρίσκεται στα επίπεδα χωρών του πρώην ανατολικού μπλόκ , καθώς τον Αύγουστο οι κατά κεφαλήν καταθέσεις μειώθηκαν 2011 στα ....
16.796 ευρώ.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", το επίπεδο των κατά κεφαλήν καταθέσεων στην Ελλάδα, μπορεί πλέον να συγκριθεί με χώρες εκτός ευρωζώνης, καθώς η χώρα μας βρίσκεται αμέσως πριν τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Οργή και φόβος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ…

Κρατώντας χαμηλούς τόνους, οι περισσότεροι βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν τους πανηγυρισμούς για τα αποτελέσματα τις Συνόδου και οι δηλώσεις τους είναι φειδωλές μέχρι να έχουν στα χέρια τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης.
Όπως δήλωσαν κάποιοι, ένα κούρεμα του δημόσιου χρέους κατά 50%, παρόλο που είναι σημαντικό, δεν θα πρέπει να σηματοδοτεί πανηγυρισμούς.
Άλλοι δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τη δυσαρέσκειά τους για ορισμένους υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη που επιδεικνύουν αναποφασιστικότητα, με αποτέλεσμα να γεννιέται η ανάγκη για λήψη νέων σκληρότερων και δυσβάσταχτων για το λαό δημοσιονομικών μέτρων.

Μέρκελ: "Αντίπαλοι είναι οι αναδυόμενες οικονομίες"

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, κάλεσε τους Γερμανούς να επιδιώξουν την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς βαριά χρέη, επισημαίνοντας ότι το «κλειδί» για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι στενότερες σχέσεις.
«Αν δεν ενωθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα απέναντι σε 1,3 δισεκατομμύρια Κινέζους, 1,2 δισεκατομμύρια Ινδούς  και...
. πολλούς άλλους», είπε η Μέρκελ μιλώντας σε Γερμανούς επιχειρηματίες, μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στο Ντέγκεντορφ της Βαυαρίας.

Καθημερινά η Δημ. Συμμαχία ζητά εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής ανάγκης

Καθημερινά πλέον η Δημοκρατική Συμμαχία ζητά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.
Τόσο η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και επιτελικά στελέχη του κόμματος, με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι τώρα ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι επιτακτική ανάγκη ενώ εναλλακτικά υποστηρίζουν πως είναι μονόδρομος η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, αφού πρώτα χαρακτήρισε την....
κυβέρνηση ανίκανη και ανύπαρκτη, ανέφερε ότι μια υπερκομματική κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης είναι η λύση για να προστατευτεί η νομιμότητα και η Δημοκρατία.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ολοκληρώνονται σήμερα στον 'Άγιο Νικόλαο Λασιθίου οι εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο που πραγματοποιούνται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.
Στο περιθώριο των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ καθώς και με....
εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης .

Να μη κουνάμε το δάχτυλο στη κοινωνία...

Ασυναρτησίες. Ανησυχεί , λέει ο Χασαπόπουλος, η κυβέρνηση για τα έκτροπα. Ψάχνει να βρει τρόπο εκτόνωσης. Θεωρεί φυσιολογικό να εξεγείρεται ο λαός κι όσο σφίγγουν τα μέτρα τόσο θα μεγαλώνουν οι αντιδράσεις.

Καμίνι που… βράζει ΚΑΙ το Καραϊσκάκη!

Ούτε στο Καραϊσκάκη ξέφυγαν από την οργή του κόσμου οι Έλληνες πολιτικοί. Με συνθήματα και πανό, το περιεχόμενο των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις μεταφέρεται «κανείς βουλευτή ξανά στο Καραϊσκάκη. Είστε ανεπιθύμητοι» και «αλήτες, προδότες πολιτικοί, Θα κάψουμε εσάς και τη Βουλή» και σε κάποιες άλλες όχι… Δείτε τις φωτογραφίες 

Το ΟΥΣΙΩΔΕΣ είναι το λαϊκό «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή

Ένα από τα πιο φορεμένα τεχνάσματα της καθεστωτικής απάτης είναι η επικάλυψη και η εξαφάνιση του ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ και η υποκατάστασή του με το ΕΠΟΥΣΙΩΔΕΣ.

Αυτό το τέχνασμα «πατάει» πάνω στην καθεστωτική «φιλοσοφία» της τυπικής λογικής: Στην απλοϊκή εξισωτική μέθοδο που ανάγει σε ΚΟΙΝΟ παρανομαστή τα.....
πρωτεύοντα και δευτερεύοντα στοιχεία της πραγματικότητας.

Με τέτοιου είδους λογιστικές ακροβασίες, για «υποκινητές» των γεγονότων στις παρελάσεις κ.λπ, η κυβέρνηση των ανδρεικέλων και τα προπαγανδιστικά της ιερατεία, επιχειρούν να «πνίξουν» και να εξαφανίσουν το ΟΥΣΙΩΔΕΣ των γεγονότων: Ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός, μέσω του ιστορικού θεσμού των εθνικών παρελάσεων, ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΕ εναντίον της…

Έσοδα 25 δισ. ευρώ απ΄το πρόγραμμα Helios

Έσοδα της τάξεως των 20-25 δισ. ευρώ για διάστημα 25 ετών αναμένεται να αποφέρει στο Eλληνικό Δημόσιο το «Project Hλιος» και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την απομείωση του δημόσιου χρέους, είτε μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων είτε με απευθείας αποπληρωμή.
Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια συνέντευξη Tύπου που.....
έδωσε με την εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Μαρία βαν ντερ Χέβεν, για την παρουσίαση της έκθεσης του Οργανισμού για την Ελλάδα. Σχολιάζοντας την απόφαση της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, στο κείμενο της οποίας γίνεται ονομαστική αναφορά στο «Project Hλιος», ως ένα από τα μέσα για την εξασφάλιση επιπλέον 15 δισ. ευρώ πέραν των 50 δισ. που προβλέπεται να προέλθουν από τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «δίνει μια πολύ μεγάλη ανάσα και αφαιρεί ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

Μπαρόζο: «Κατ’ εξαίρεση» έγινε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους...

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έγινε «κατ’ εξαίρεση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε χθες ότι πρέπει να...

αποτραπεί το ενδεχόμενο άλλες χώρες να ζητήσουν μείωση του χρέους τους. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα ρυθμιστούν σε δύο με τρία χρόνια.

«Άφαντοι» 60.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Περίπου 60.000 συνταξιούχους που δεν εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα αναζητά το ΙΚΑ αν και έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από τότε που άρχισε η απογραφή των συνταξιούχων.

Και μάλιστα, αυτοί οι χιλιάδες συνταξιούχοι όχι μόνο δεν έχουν κάνει απογραφή, αλλά ουδέποτε πήγαν στα ταμεία έστω να....
διεκδικήσουν τη σύνταξή τους, μιας και θα τους είχε κοπεί. Ωστόσο, το ΙΚΑ δεν έχει ακόμα αποδείξεις για το που είναι όλοι αυτοί οι «χαμένοι» συνταξιούχοι, εάν υπάρχουν ή είναι νεκροί και τόσο καιρό κάποιοι εκμεταλλευόντουσαν τις συντάξεις τους.

Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από παρθενορραφή
Οι αντιδράσεις του κόσμου στις χθεσινές παρελάσεις έχουν ασφαλώς την χάρη τους γιατί αποδεικνύουν τον διχασμό και την μεταβλητότητα της κοινωνίας μας.
Αρκετοί από αυτούς που σήμερα διαδηλώνουν είναι οι ευνοημένοι του χθες που πίστευαν ότι αρκεί ένας πέτσινος διορισμός ένα συντεχνιακό προνόμιο για να λύσουν το πρόβλημα τους και να πορεύονται στο διηνεκές ζώντας σε ένα κράτος που διαρκώς ξεχαρβαλώνονταν και διαλύονταν είτε με την ανοχή μας είτε με την συνενοχή μας.
Μάλιστα είμαι πεπεισμένος ότι αν κάποιος αύριο το πρωί επέστρεφε μισθούς επιδόματα και προνόμια του χρόνου πάλι θα βλέπαμε στις παρελάσεις τον κόσμο να τρέχει πίσω από τους ίδιους άχρηστους ημιμαθείς πολιτικάντηδες.
Ενώ βλέπαμε τι έρχεται ενώ διαισθανόμαστε ότι η

Τι έκανες στον πόλεμο Παπούλια;...

Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.

Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν...

θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το Wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών.

Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!

«Μήπως ν’ ἀποφασίζουν γι’ αὐτὰ οἱ Εὐρωπαῖοι;»Πάνω στὴν ἀναμπουμπούλα, στὴν σύγχυση καὶ στὰ ἀπανωτὰ χτυπήματα, ὀλίγοι συμπολίτες μας ἀναρωτιοῦνται μόλις μαθαίνουν τὸ ἀναγκαῖο τῆς ὑπογραφῆς ἑνὸς ἀπὸ τοὺς κλώνους τοῦ κ. Ράιχενμπαχ γιὰ κάθε οἰκονομικὴ ἀπόφαση: «Μήπως, ἔτσι ποὺ τὰ κάναμε, νά’ναι καλύτερα νὰ ἀποφασίζουν γι’ αὐτὰ οἱ Εὐρωπαῖοι (σ.σ.: διάβαζε: Γερμανοί); Ἔστω, μόνο γιὰ τὰ οἰκονομικά. Ξέρουν καλύτερα…»
Δὲν τὸ πολυπιστεύουν, ἀλλὰ στὴν ἀπελπισία τους τὸ λένε. Δὲν ἀναφερόμαστε σὲ

Θα παίξουν στα… ζάρια τη χρεοκοπία μας!

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι η χώρα τελικά δε χρεοκόπησε, αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η ελληνική κοινωνία έχει προ πολλού χροεκοπήσει. Οι θεσμοί έχουν επίσης χρεοκοπήσει… Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να δούμε τί γίνεται και με την κανονική χρεοκοπία…
Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής μπορεί να προβλέπει «κούρεμα» 50%, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πιστωτικό γεγονός και να χρειαστεί τελικά να πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου, τα γνωστά CDS… Η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής Παραγώγων, η ISDA, είναι αυτή που θα δώσει την οριστική «λύση» στις διαφορές ανάμεσα σε αγοραστές και πωλητές των ασφαλίστρων κινδύνου των ελληνικών ομολόγων του δημοσίου.

Αμφισβητούνται οι επιστημονικοί ισχυρισμοί για τα προβιοτικά

Μέχρι στιγμής, οι ισχυρισμοί για τα οφέλη των «ζωντανών» γιαουριών παραμένουν αστήρικτοι  
Μέχρι στιγμής, οι ισχυρισμοί για τα οφέλη των «ζωντανών» γιαουριών παραμένουν αστήρικτοι  
Άφαντα τα βακτήρια
Λονδίνο - Πείραμα που συγχρηματοδοτήθηκε από βιομηχανία γαλακτοκομικών απέτυχε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς ότι τα προβιοτικά γιαούρτια και επιδόρπια βοηθούν τη μικροχλωρίδα του εντέρου.
Η έρευνα, πάντως,

Ο Τσίπρας… φλερτάρει με τον Μίκη

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Η πολιτική συγκυρία μοιάζει να ευνοεί… σκανδαλωδώς τον Συνασπισμό, καθώς η πολιτική παράταξη της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει διαρκώς έδαφος και… ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επωφελούμενη της προϊούσας φθοράς του...
ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιστώνεται προσωπικά τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματός του, γνωρίζει ότι η ευκαιρία είναι μοναδική, και η συγκυρία ιδανική.

Ανοίγει εκ νέου το ιστορικό θέατρο Μπολσόι

Το θρυλικό θέατρο Μπολσόι ανοίγει ξανά τις πύλες του στους φιλότεχνους όλου του κόσμου, μετά από έξι χρόνια που παρέμεινε κλειστό προκειμένου να ανακαινιστεί.
Στο γκαλά που οργανώνεται για τα εγκαίνια απόψε αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο σταρ της όπερας, τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα Ρώσων συνθετών, όπως του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι και του

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1 - 7 Νοεμβρίου)

Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF
Αθήνα - Με την ευκαιρία της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ενώνει τη φωνή της με άλλους παγκόσμιους φορείς και συνεργάτες σε μια κοινή έκκληση για να περάσει το μήνυμα για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στο ευρύ κοινό, με στόχο οι νέοι άνθρωποι τόσο στον αναπτυσσόμενο

ΘΡΙΑΜΒΟΣ του Απολλωνα στην Λευκάδα με 70-66 στην παράταση

Μεγάλη νίκη μέσα στη Λευκάδα πήρε ο Απόλλωνας πριν από λίγο με 70-66 μετά από παράταση και συνεχίζει αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίς της Α2 εθνικής, μαζί με τους Ίκαρους Σερρών που νίκησαν εύκολα στο Άργος την τοπική και ουραγό ΑΕΚ με 88-63.
Η μεγάλη αυτή βίκη του Απολλωνα πανηγυρίστηκε έξαλλα από 150 και πλέον πατρινούς που τον ενίσχυσαν και φαίνεται πλέον ότι ανοίγει ο δρόμος για να δοθεί η μάχ της επιστροφής στην Α1 εθνική με επιτυχία.

Το μυστικό τελεσίγραφο των δανειστών και το μεγάλο ξεπούλημα!

Όπως αποκαλύπτει η prionokordela.gr, η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής έχει πολλές «παγίδες». Κρύβει εκπλήξεις για την κυβέρνηση, αλλά το χειρότερο είναι ότι σε περίπτωση που μέχρι τον Απρίλιο του 2012 η κυβέρνηση δεν καταφέρει να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, τότε επέρχεται ο «ξαφνικός θάνατος».
Από τον Απρίλιο του 2012, όπως συμφώνησαν Μέρκελ και Σαρκοζί, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, σε περίπτωση που δεν πάρουμε «άριστα» στις εξετάσεις, οι δανειστές αναλαμβάνουν και το ταμείο του κράτους! Μιλάμε για κανονική κατοχή. Θα εισπράτουν τους φόρους μόνοι τους για να «αποπληρώσουμε» το δάνειο…

Νεκρός σε έκρηξη ο αντικαταστάτης του Σταλόνε

Τραγικό θάνατο βρήκε ο κασκαντέρ που αντικαθιστά τον Σιλβέστερ Σταλόνε στις επικίνδυνες σκηνές της ταινίας "The Expendables 2" στη Βουλγαρία.
Ο άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή σε σκηνή που αφορά μία έκρηξη. Από το ίδιο περιστατικό ένας άλλος ηθοποιός τραυματίστηκε. Σύμφωνα με

Οι τοποτηρητές του ΔΝΤ και τα κροκοδείλια δάκρυα για την πατρίδα


Να ξεκαθαρίσω κάτι που είναι προσωπική μου άποψη:
Μου είναι αδιάφορες και οι παρελάσεις, και οι «δηθενιές» με τις γιαλαντζί επετείους και οι διαπρύσιοι λόγοι ορισμένων επαγγελματιών πατριωτών περί ιστορικής μνήμης.
Τον ηρωισμό των Ελλήνων μέσα στην ιστορία, όποιοι ενδιαφέρονται την μαθαίνουν και την τιμούν κάθε μέρα στο σπίτι τους ή στη δουλειά τους ή τον κύκλο που κινούνται. Πατρίδα είναι η καθημερινή μας ενασχόληση με τα κοινά έχοντας ως παραδείγματα προς μίμηση του ήρωές μας

Χιλιάδες οι αιτήσεις των Ελλήνων για εργασία στο εξωτερικό...

Σύμφωνα με το Europass που προμηθεύει εργοδότες με βιογραφικά ανέργων απ΄όλη την Ευρώπη, μόνο το Σεπτέμβριο 13.300 Έλληνες κατέθεσαν αίτηση, όταν το 2008 τα βιογραφικά δεν ξεπερνούσαν τα... 2.200

Οι ενδιαφερόμενοι σε ποσοστό 63,5% είναι κάτω των 30 ετών.

Είμαστε σε χειρότερη μοίρα απο την Γκάνα!

Η κρίση χρέους «ψαλιδίζει» την ελκυστικότητα της χώρας μας στους ξένους επιχειρηματίες. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα του οικονομικού περιοδικού «Forbes» με τις καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις, κατρακύλησε φέτος κατά πέντε ολόκληρες θέσεις. Ειδικότερα, μεταξύ 134 κρατών κατέλαβε την 68η θέση, λαμβάνοντας τη....

Γιατί και οι σχέσεις περνάνε κρίση...


Στην σχέση και την συμβίωση δεν είναι όλα παραμυθένια, τα ταξίδια, η γαμήλια τελετή, και τα γλέντια δεν είναι πάντα ο κανόνας αλλά σε...
κάποιες περιπτώσεις η εξαίρεση. Πολλά ζευγάρια αποξενώνονται, φροντίζει ο καθένας τον εαυτό του και μόνο, επαναπροσδιορίζουν τους στόχους και τα όνειρα τους αφήνοντας απέξω τον σύντροφό τους και καταλήγουν απλά να μοιράζονται την ίδια στέγη.

«Αυτοκριτική» Παπανδρέου: Σας… καταδικάζουμε!

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης όπου βρίσκεται, «καταδίκασε» τις συμπεριφορές που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων… Τώρα, μάλιστα. Κύριε Παπανδρέου, έχετε αναρωτηθεί αν ο ελληνικός λαός καταδικάζει τις δικές σας συμπεριφορές;
Για όσα συνέβησαν στις παρελάσεις και για όσα συμβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος, αν διαβάζατε εφημερίδες, περιοδικά, αν βλέπατε ειδήσεις, θα καταλαβαίνατε ότι ευθύνεστε εσείς! Ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει τις πρακτικές σας, την πολιτική σας, την αναποτελεσματικότητα σας.
Μας εξαθλιώσατε και μας ρίχνετε τις ευθύνες. Αλλά, δε θα περάσει αυτή η τρομοκρατία της «εξουσίας».

Πληθαίνουν οι μελέτες που αναζητούν τη νεότητα στο DNA αιωνόβιων

Τυχερά γονίδια

O Φάουζα Σινγκ, 100 ετών, έτρεξε πρόσφατα μαραθώνιο στο Τορόντο   (Φωτογραφία:  Associated Press)
Νέα Υόρκη: Ο Τζορτ Έμπερχαρντ, που γιόρτασε πρόσφατα τα 107 του χρόνια, έπαιζε και δίδασκε τένις μέχρι τα 92. Είναι ένας από τους 100 αιωνόβιους και υπεραιωνόβιους που θα μπορέσουν να διαβάσουν την πλήρη γενετική αλληλουχία τους, στο πλαίσιο ερευνητικού διαγωνισμού για το Βραβείο του Ιδρύματος X.

Ο διαγωνισμός είναι μάλιστα η τρίτη ερευνητική προσπάθεια αυτό το μήνα που εστιάζεται στο DNA των υπέργηρων.

Από τη στιγμή που θα φτάσει κανείς τα 105, «είναι απίθανο να έχει φτάσει εκεί χωρίς κάποιο γενετικό πλεονέκτημα» σχολίασε ο Τόμας Περλ, γηρίατρος του Πανεπιστημίου της Βοστόνης ο οποίος συμμετέχει στο διαγωνισμό.

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Χ Prize Foundation θα δώσει δέκα εκατομμύρια δολάρια στην πρώτη ερευνητική ομάδα που θα προσδιορίσει ολόκληρες τις γενετικές αλληλουχίες 100 ανθρώπων άνω των 100 ετών.

Βρέθηκε το "μάτι του Τουταγχαμών" στην Κρήτη;

Βρέθηκε το "μάτι του Τουταγχαμών" στην Κρήτη;
Στην αρχή ήταν ένας µεγάλος σβώλος από χώµα. Τίποτε το παράξενο. Οταν όµως µέσα από αυτόν άστραψε ξαφνικά ένα µάτι, τότε όλα άλλαξαν. Μέσα στο πιθάρι όπου πριν από αιώνες είχε ταφεί µια οικογένεια, ανάµεσα στα οστά των νεκρών και στα πολύτιµα αντικείµενα που τους

«Κούρεμα» με την... ψιλή...

Tου Γιώργου Δελαστίκ

Νέα φάση αβεβαιότητας και αναμονής άρχισε με την προχθεσινή απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για "κούρεμα" κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα ... χέρια ιδιωτών - δηλαδή ιδιωτικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, ασφαλιστικών εταιρειών, ιδρυμάτων διαχείρισης κεφαλαίων κ.λπ. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα μειωθεί κατά 50% και από 360 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι θα γίνει μόνο 180 δισεκατομμύρια. Ούτε κατά διάνοια δεν θα συμβεί αυτό επειδή ομόλογα αξίας τουλάχιστον 160 και ίσως 200 δισεκατομμυρίων ευρώ θα εξαιρεθούν από το "κούρεμα". Αμφιβάλλουμε εντονότατα αν όντως το ελληνικό δημόσιο χρέος μειωθεί έστω κατά 100 δισεκατομμύρια που ισχυρίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου. Δικός της είναι αυτός ο υπολογισμός, δεν αναφέρεται πουθενά στην απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης.

Κατώτερος μισθός παραθυράτου: Ευρώ, 6.500!...

Δυο, απ' αυτούς, παίρνουν 10.000, ο αμέσως επόμενος 8.000!...

Άτιμη κρίση! Έριξε τα μεροκάματα. Που να ζήσει κανείς με 6.500 το μήνα. Εδώ ολόκληρος Τσιτσιμπίκος, φτάνει δε φτάνει τα 6.
Ο Νικητέας σήμερα στη... στήλη του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ παρουσιάζει τους μισθούς των παραθυράτων όπως - προσέξτε το αυτό- προέκυψαν μετά τις περικοπές!

ΤΟ 1940 Ο "ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ" ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΗΤΑΝ 11 ΕΤΩΝ !

Με την αναγνώριση της "εθνικής αντίστασης" το 1982 από τον "ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ" Ανδρέα Παπανδρέου , δημιουργήθηκε μια στρατιά συνταξιούχων και προνομιούχων ψηφοφόρων που στήριξε το Πα.Σο.Κ. επί δεκαετίες.
με μία υπεύθυνη δήλωση 2 έτερων "αγωνιστών" πιστοποιούταν η...
αντιστασιακή ιδιότητα του ενδιαφερομένου , ο οποίος απολάμβανε πλήρους σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης ακόμα και χωρίς ένα ένσημο! Πολλοί μάλιστα βρέθηκαν με 2 ή και 3 ΠΛΗΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και παράλληλες ασφαλιστικές καλύψεις , αφού "τσόνταραν" στην πραγματική σύνταξή τους ή στο μισθό τους αλλη μία σύνταξη-επίδομα αντιστασιακού κατοχής και άλλη μια σύνταξη-επίδομα αντιστασιακού στη ...χούντα!

Είμαστε χειρότερα κι από την Γκάνα!...

Η κρίση χρέους «ψαλιδίζει» την ελκυστικότητα της χώρας μας στους ξένους επιχειρηματίες. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα του οικονομικού περιοδικού «Forbes» με τις... καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις, κατρακύλησε φέτος κατά πέντε ολόκληρες θέσεις.

Ειδικότερα, μεταξύ 134 κρατών κατέλαβε την 68η θέση, λαμβάνοντας τη χειρότερη βαθμολογία στους επιμέρους δείκτες που αφορούν στην προστασία των επενδυτών (120ή), στη γραφειοκρατία (117η), στην απόδοση της χρηματαγοράς (81η) και στην καινοτομία (77η). Αντίθετα, καλύτερη επίδοση εμφάνισε στη νομισματική ελευθερία (28η), στην προσωπική ελευθερία (32η), στην τεχνολογία (44η) και στα δικαιώματα ιδιοκτησίας (50ή). Ωστόσο υψηλότερα στην κατάταξη από τη χώρα μας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Γκάνα, η Ρουάντα και η Μποτσουάνα! Η Κύπρος κατάφερε να κατοχυρώσει την 28η θέση, τα Σκόπια κατατάχθηκαν στην 35η θέση, η Βουλγαρία στην 47η, η Τουρκία στην 54η και η Αλβανία στην 64η θέση.

Προς διάσπαση του (γαλαζο-πράσινου) κομματισμού;

Μετά την απώλεια της “γραμμής επαναδιαπραγμάτευσης” του Μνημονίου, η Νέα Δημοκρατία νοιώθει την Καραμανλική πτέρυγα να κινείται με οργανωμένο και έντονο βηματισμό στα αριστερά της, προκαλώντας συζητήσεις περί “σχεδίου συγκυβέρνησης υγιών δυνάμεων” και....
ανησυχία στους σκληροπυρηνικούς του πρόεδρου της. Από το άλλο μέρος το ΠΑΣΟΚ δείχνει πιο διαλυμένο από ποτέ.

Δύο γεγονότα συγκλίνουν προς το άνοιγμα νέου κεφαλαίου στη δημόσια συζήτηση. Και τα δύο γεγονότα έχουν ως πρωταγωνιστή τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος παρουσιάζεται ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

«Είστε αυταρχικοί» λέει στους πολίτες ο πρωθυπουργός!

«Αυταρχικούς» χαρακτηρίζει τους πολίτες, που διέκοψαν τις παρελάσεις και επιτέθηκαν στους επισήμους, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Όχι κύριε πρωθυπουργέ, δεν είναι αυταρχικοί οι άνθρωποι, εξοργισμένοι είναι που κάποιος αυταρχικός τους στέρησε την ζωή την δική τους και των παιδιών τους και των παιδιών των παιδιών τους. Και για να σας εξηγήσουμε και τι σημαίνει αυταρχικός, έχει να κάνει όταν με το «έτσι θέλω» κατσικωθεί κάποιος στην καρέκλα του και δεν την αφήνει, παρά την καθολική και συνεχή και ατελμάτιστη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει!

Κάθε φορά που τρίζει η καρεκλίτσα τους, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί (και δημοσιογράφοι! ΝΑΙ, και δημοσιογράφοι) σαν συγχορδία ομοννοούν, και εκφράζουν ταυτόσημες απόψεις, τις οποίες όμως σε καμμία περίπτωση δεν....
έχουν όταν κινδυνεύει η Πατρίδα.

Νέος λίβελος της Bild εναντίον του Έλληνα φούρναρη για αυτή την αφίσα!

Νέο γερμανικό παραλήρημα από την Bild με αφορμή αυτή την φωτογραφία έξω από φούρνο στην Αθήνα, μιλάει για οργισμένους Έλληνες που συγκρίνουν την Μέρκελ με τους ΝΑΖΙ.
Με τίτλο: «Οι οργισμένοι Έλληνες συγκρίνουν την Μέρκελ με τους Ναζί», η γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για τα ανθελληνικά της αισθήματα, αναφέρεται σε μία αφίσα που οι ανταποκριτές της είδαν έξω από ένα αρτοποιείο στην Αθήνα. Σε αυτή την αφίσα απεικονίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος να φοράει μία ναζιστική στολή με τη σβάστικα μέσα στα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με αφορμή αυτό η εφημερίδα γράφει: «Τι προσβολή! Αυτό είναι το ευχαριστώ που δεν οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία».

Παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και θέλει να τον χειροκροτήσουμε κιόλας…

Δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας. Δύο μνημόνια. Δεκάδες φόροι και βάρβαρα μέτρα. Χιλιάδες απολύσεις και χιλιάδες λουκέτα. Μόνιμη επιτροπεία, δηλαδή μόνιμη εγκατάσταση γκαουλάιτερ στον κρατικό μηχανισμό. Κι άλλα πολλά μέσα σε δύο χρόνια από την κυβέρνηση των μνημονίων, για να γυρίσουμε στο 2009!!

Δηλαδή εξόντωσαν το λαό και σήμερα πανηγυρίζουν: πρώτον γιατί απέτυχαν οικτρά αυτά τα....
δύο χρόνια που κυβερνούν τον τόπο. Και δεύτερον γιατί μετά από δέκα και βάλε χρόνια θα γυρίσουμε στο 2009, όταν το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ.
Και γι΄ αυτό οι κυβερνώντες, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, θέλουν να τους… χειροκροτήσουμε!
Βρε, δε πα να… κουρευτείτε όλοι μαζί!!!

Μεταρρυθμίσεις ή... δραχμή«Μεγάλη ευκαιρία» επισήμως και «τελευταία ευκαιρία» ανεπισήμως είναι για την Ελλάδα η συμφωνία των Βρυξελλών. 
Αν χαθεί, μπορεί να έρθει η καταστροφή που μπορεί να έχει τη μορφή της… δραχμής! Και αυτό δεν είναι θεωρητικό ενδεχόμενο, αλλά μια ρεαλιστική προοπτική. Γιατί πίσω από τη λύση, υπάρχει ένα τελεσίγραφο. 

Βαρομετρικό χαμηλό … για το ΠΑΣΟΚ στη νέα δημοσκόπηση της Kapa Research

Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται τα μεγάλα κόμματα, με τη ΝΔ όμως να προηγείται με 7,8% του ΠΑΣΟΚ και με οκτώ κόμματα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή.

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η....
ΝΔ προηγείται με 22,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 14,7%!!! Ακολουθούν το ΚΚΕ 9,1%, ΛΑΟΣ 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, Οικολόγοι 3,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Άρμα Πολιτών 1,8 %, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζαν το 4,1% των ερωτηθέντων.

Ξαναχτύπησε η ομάδα των 8 στο ΠΑΣΟΚ ...

Με το που προσγειώθηκε στην Αθήνα, ο Ευ. Βενιζέλος δέχτηκε και την πρώτη ερώτηση στη Βουλή. Οχι από την αντιπολίτευση, αλλά από οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα που έχει προκύψει με τους καταθέτες εξωτερικού και τους οφειλέτες του Δημοσίου. Το κείμενο έχει ... αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οδ. Κωνσταντινόπουλου και το συνυπογράφουν οι Β. Κεγκέρογλου, Π. Βαρδίκος, Ε. Δαμιανάκης, Γ. Βούρος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Ζωίδης και Π. Ρήγας.

Και την 25η Μαρτίου τα ίδια θα συζητάμε…

Την ώρα που πανηγυρίζει σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο για ακόμα μια «ιστορική συμφωνία» για την Ελλάδα και διατείνονται όλοι πως το χρέος είναι βιώσιμο, αναλυτές και οικονομολόγοι έχουν αντίθετη άποψη. Μάλιστα είναι πολύ εκείνοι που ισχυρίζονται πως τον Μάρτιο θα....
κάνουμε πάλι την ίδια κουβέντα για κούρεμα.

Κάθε εθνική επέτειο θα γιορτάζουμε και μια αποτυχημένη συμφωνία για την Ελλάδα.

«Όχι» λένε οι πολίτες σε κούρεμα και νέο μνημόνιο ...

Αρνητικά κρίνουν έξι στους δέκα πολίτες τη συμφωνία των Βρυξελλών για το κούρεμα του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH για το ΒΗΜΑ της Κυριακής, στον απόηχο των... πρωτοφανών αντιδράσεων κατά της πολιτικής τάξης, στις χθεσινές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Ποσοστό 58,9% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου, εκτιμώντας πως ο λαός θα κληθεί να καταβάλει μεγάλα ανταλλάγματα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα το 44% αξιολογεί αρνητικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και το 14,9% μάλλον αρνητικά, έναντι 12,6% που κρίνει τις εξελίξεις ως θετικές και 23,1% ως «μάλλον θετικές».