Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Χορστ Ράιχενμπαχ: Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Πρέπει να το καταλάβουμε… Ο Χορστ Ράιχενμπαχ έχει πάρει τη θέση του πρωθυπουργού… Μπορεί να μην έχει ως «βάση» το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά όταν τον συναντάμε στο δρόμο, λέει, θα πρέπει να μένουμε σε στάση προσοχής και να κάνουμε βαθιά υπόκλιση.
Είναι ο αντιβασιλέας μας! Είναι ο πρωθυπουργός στη θέση του πρωθυπουργού! Ήρθε για να συμβουλεύει, λέει ο ίδιος, ήρθε για να διατάζει, καταλαβαίνουμε εμείς.
Τα πράγματα είναι απλά. Σε μία κυβέρνηση που παραπαίει, με έναν πρωθυπουργό που αποδεικνύεται κατώτερος των ιστορικών περιστάσεων, ήρθε για να καλύψει το… κενό στο Μέγαρο Μαξίμου. Το νέο Ράιχ, το 4ο Οικονομικό, είναι στην Ελλάδα.

Μειώνεται και ο προϋπολογισμός της Βουλής...

Σε πολλούς ακούγεται μάλλον ως ανέκδοτο, αλλά τελικά είναι αληθινό: Ναι, μειώνεται και ο προϋπολογισμός της Βουλής. Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση του... Κοινοβουλίου η μείωση ανέρχεται στο 13,65%, σε σχέση με το 2011, και ισοδυναμεί με ποσό 27 εκατ. Ευρώ. Όπως καταλάβατε πρόκειται για μείωση που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και μιας και είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα κουρέματα που έκανε η Βουλή στον προϋπολογισμό της, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο βαθύ θα είναι τελικά το δικό μας κούρεμα.

Πανικός στην κυβέρνηση, ηλεκτροσόκ στην κοινωνία

Η Ελλάδα βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Για την ακρίβεια, βέβαια, η ελληνική κοινωνία και η ελληνική εσωτερική αγορά έχει χρεοκοπήσει προ πολλού…
Η «ανησυχία» όμως του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών να ενημερώσουν μέσω τηλεδιάσκεψης την κυβερνητική επιτροπή, μας βάζει σε… σκέψεις. Το μοναδικό θέμα που θα μπορούσε να απασχολεί σήμερα τον πρωθυπουργό είναι η Σύνοδος Κορυφής και οι διαπραγματεύσεις.

Η σημερινή πραγματικότητα στη Χώρα, οι φταίχτες και η ελπίδα

1. Η πραγματικότητα μπροστά στην οποία βρίσκεται σήμερα η Χώρα είναι με απλά λόγια η εξής:

- Οι γνωστές δανειακές συμφωνίες μας με τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ περιλαμβάνουν όρους/υποχρεώσεις, που οι δανειστές μας επέβαλαν τελικά, κατά τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψή τους, και που η κυβέρνηση αποδέχτηκε αναγκαστικά, αφού ο δανεισμός μας από τις .....
αγορές ήταν αδύνατος.

- Το ότι κάποιοι από του όρους αυτούς μπορεί να μην είναι οι «πρέποντες» (όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αναλυτές) δεν έχει καμιά πρακτική σημασία, από τη στιγμή που εκείνοι που τους επιβάλουν επιμένουν στην τήρησή τους και εμείς δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση δανεισμού.

Φλερτάρουμε με τη χρεοκοπία! Τα ψέματα τελείωσαν…

Η Ελλάδα πλέον φλερτάρει ανοιχτά με τη χρεοκοπία. Σε κάθε συζήτηση πλέον, σε κάθε διαπραγμάτευση, αν γίνεται καμία διαπραγμάτευση, η Ελλάδα συνοδεύεται από τη χρεοκοπία…
Στη σημερινή Σύνοδο, οι εταίροι μας έχουν πιο σημαντικά προβλήματα από την ελληνική οικονομία. Αυτή τη στιγμή παίζεται η τύχη της Ενιαίας Ευρώπης, παίζεται η τύχη του ευρώ… Δε θα έχει κανένα νόημα για εκείνους το χρέος μας, αν δεν είμαστε στο… ίδιο νόμισμα.
Πρέπει να το καταλάβουμε. Στο τραπέζι υπάρχει πάντα η χρεοκοπία… Για να τη γλιτώσουμε, τα ανταλλάγματα θα είναι πολύ επώδυνα. Κάποιοι φοβούνται ότι θα αναγκαστούμε να εκχωρήσουμε επιπλέον κυριαρχικά μας δικαιώματα.

“Πρώτο πιάτο” η Ελλάδα στο θρίλερ της Συνόδου

Αργά το βράδυ, ενδεχομένως ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η Σύνοδος ξεκίνησε το απόγευμα, και μετά από συνεδρίαση περίπου μιας ώρας διεκόπη, για να....
αρχίσει το παραδοσιακό δείπνο των ηγετών, και να ακολουθήσει η συνάντηση των ηγετών των 17 χωρών της ευρωζώνης.

«ΌΧΙ», το νέο σύνθημα, στα μπαλκόνια όλων των Ελλήνων!Η αγανάκτηση του κόσμου για το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας δείχνει να μην μπορεί πλέον να μετριαστεί και οι πολίτες χρησιμοποιούν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο προκειμένου να το εκφράσουν, είτε σύγχρονο, είτε παραδοσιακό. Βασικό εργαλείο των κινητοποιήσεων το τελευταίο διάστημα αποτελεί το διαδίκτυο, μέσω του οποίου οργανώνονται διαμαρτυρίες πολιτών κατά τη διάρκεια των παρελάσεων. Μια αφίσα μάλιστα, του συντονιστικού ωρομίσθιων καθηγητών παρουσιάζει το Γιώργο Παπανδρέου και την Άγκελα Μέρκελ ως συνεχιστές της καταστροφής του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

Ξενύχτι… στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής

Το θέμα του καθορισμού του ύψους του ελληνικού δημόσιου χρέους, εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης, που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Η ευρωζώνη και οι ιδιώτες επενδυτές δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής το σημείο προσέγγισης, ενώ όπως επισημαίνουν κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα διαρκέσουν μέχρι την τελευταία στιγμή.
Το ελληνικό θέμα αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα της συνόδου, αφού η Γερμανία επιμένει σε ένα «κούρεμα» του δημόσιου χρέους της τάξης του 60%, θεωρώντας το ύψος αυτό της απομείωσης απολύτως αναγκαίο προκειμένου να καταστεί διαχειρίσιμο το χρέος.

Τελεσίγραφο Μέρκελ...

Κούρεμα 50% ή πτώχευση. Κομαντατούρα στην Αθήνα...

Μέρκελ και τραπεζίτες τραβάνε το σκοινί. Η
γερμανίδα καγκελάριος είναι ανυποχώρητη
Το... τελεσίγραφο της απόψε ήταν: 50% κούρεμα ή πτώχευση.

Οι τραπεζίτες δέχονται μέχρι 45% και ευνοϊκότερους όρους στην ανταλλαγή τών ομολόγων.

Η Μέρκελ μας… πήρε τη χώρα κι ο Γιώργος παίζει με το twitter

Έχει βαλθεί να αποτρελάνει τους πολίτες ο πρωθυπουργός με τον τρόπο που προσεγγίζει τις δραματικές εξελίξεις. Το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ η Μέρκελ κι όλα τα μεγάλα και έγκυρα πρακτορεία τύπου προανήγγειλαν ότι το κούρεμα θα είναι σίγουρα πάνω από 50%, καθώς κι ότι θα επιβληθεί μόνιμη εποπτεία στην Ελλάδα ο Παπανδρέου έκανε δύο αντιφατικές και εν πολλοίς απελπισμένες κινήσεις. Η πρώτη – που περισσότερο με κακόγουστο ανέκδοτο έμοιαζε – ήταν μέσω των....
γνωστών πράσινων παπαγάλων να διαρρεύσει πως η αποψινή συμφωνία- χρεοκοπία θα είναι θετική!!!

Ξεπουλάνε την πατρίδα μας, με… 151 ψήφους!

Όσο απλά μπήκε το ΔΝΤ και η τρόικα στη ζωή μας, όσο απλά μπήκαν στα σπίτια μας και μας πήραν μέσα από το πορτοφόλι όσα θεωρούν ό,τι χρειάζονται για να μας «σώσουν», όσο απλά υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση με τα κοράκια των αγορών και όσο απλά ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, τόσο απλά, με ΑΠΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, θέλουν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας…
Ξέρουν πολύ καλά, ότι σε περίπτωση που ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία για το περίφημο «κούρεμα» και τα… ψιλά γράμματα που θα το συνοδεύουν, δε θα μπορέσουν να μαζέψουν ΟΥΤΕ τις 151 ψήφους… Και ασφαλώς θα μπούμε αμέσως σε προεκλογική περίοδο… Οι σύγχρονοι Εφιάλτες απεργάζονται το ξεπούλημα της πατρίδας με 151 ψήφους…

Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η αξιοθρήνητη εικόνα που εμφάνισε ο πρωθυπουργός χθες κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το περιδεές ύφος του, η εμφανής άγνοια περί τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, αποτελεί την απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας του ίδιου και της....
εντελώς ανίκανης κυβέρνησης στην οποία ανέθεσε (δια της ψήφου του ελληνικού λαού) να βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια.

Ακόμη και θέατρο αν έπαιζε ο κ. Παπανδρέου – πράγμα πολύ πιθανό – η ομολογία της αποτυχίας είναι δεδομένη.

Ο ίδιος, οι υπουργοί του και οι βουλευτές του κάθονται ακίνητοι επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Περίεργες αποκαλύψεις για τον Βαγγέλη Βενιζέλο

Περίεργες έως σοκαριστικές αποκαλύψεις, που μοιάζουν με παραμύθι κάνει επώνυμα, ο Θύμιος Καλαμούκης (ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ) και άκρως προσβλητικές για τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αφού γράφει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε φυλακή στον Κορυδαλό για 1,5 χρόνο (!), έστηνε μηχανισμούς αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο, έκλεβε τα θέματα και τα πουλούσε (!) και....
διάφορα άλλα που αφήνουν τον αναγνώστη άφωνο!
Διαβάστε τι λέει ο γνωστός δημοσιογράφος:

Τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, τον ξέρω από τα φοιτητικά μας χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Ανήκαμε στην ίδια φοιτητική παράταξη. Στην Προοδευτική Παράταξη Νέων, Σαρλ Ντε Γκόλ. Μετά το πανεπιστήμιο χαθήκαμε. Τον ξαναβρήκα μια μέρα, τυχαία,όταν είχε βγει από την φυλακή.

Θρασύτατη ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Απύθμενο είναι το θράσος του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή της ηγεσίας του, αφού φοβούμενη τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από τους τρόπους διαμαρτυρίας που έχει αποφασίσει η ΟΛΜΕ, καλεί τους εκπαιδευτικούς «να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου»!
Καταδεικνύοντας ότι ουδόλως έχουν συνειδητοποιήσει – ή μάλλον δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν – οι κυρίες Διαμαντοπούλου, Γεννηματά και Χριστοφιλοπούλου το....
μέγεθος της ανέχειας στην οποία έχουν οδηγήσει τα πρόσφατα μέτρα και τους εκπαιδευτικούς, τους αποκαλούν – και πάλι – συντεχνία.

Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων προσεχώς

Νέο κύμα απεργιών επιφυλάσσει ο Νοέμβριος όπως φαίνεται.Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ να στραφεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις ως αντίδραση στα κυβερνητικά μέτρα. Επίσης οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα προχωρήσουν σε συνελεύσεις ώστε να καθορίσουν τη στάση τους μέσα στο Νοέμβρη.
Επιπροσθέτως, οι ιδιοκτήτες ταξί και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης έχουν ήδη δηλώσει πως είναι να διατεθειμένοι να καταφύγουν σε απεργίες διαρκείας εφόσον δεν γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλάδων.

ΣΥΝ: Να καταργηθεί ο αναχρονιστικός θεσμός των παρελάσεων...

Με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΝ απαιτεί να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, χαρακτηρίζοντας τον θεσμό, αναχρονιστικό.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ αναφέρει:
"Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρελάσουν για να γιορτάσει το «έθνος» και να... επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ότι οι παρελάσεις το μόνο που δεν κάνουν είναι να καλλιεργούν την ιστορική μνήμη. Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί παρά να είναι το διαχρονικό μήνυμα της αντίστασης και της ανυπακοής απέναντι σε όλους όσους μας κλέβουν το μέλλον.

Τα βρήκαν οριστικά για την Αγυιά ΠΑΕ και Ερασιτεχνική Παναχαϊκή

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας πριν από λίγο με επίσημη ανακοίνωσή του, σε ότι αφορά την χρήση και την κοινή εκμετάλλευση του σταδίου της Αγυιάς.
Εκτός των άλλων γίνεται γνωστό πως οι δυο πλευρές θα συνδιοργανώνουν συναυλίες στο γήπεδο για την καλύτερη δυνατή οικονομικά αξιοποίησή του και αναλυτικά η όλη ανακοίνωση έχει ως εξής:
«1. Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και αμοιβαίες υποχωρήσεις

Ένα προς ένα τα ψέματα της κυβέρνησης

Ένα προς ένα τα ψέματα της κυβέρνησης

Η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση των τελευταίων δύο ετών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμη μια φορά να πείσει για την αξιοπιστία της, ξένους εταίρους και Έλληνες πολίτες.

Επί δύο χρόνια όμως ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να ψεύδονται δημιουργώντας μια σειρά από ανακολουθίες που μετέτρεψαν τη χώρα μας στον πιο αναξιόπιστο συνομιλητή.

Ο λακές της Νέας παγκόσμιας τάξης ξεπουλάει όλα τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία!

Του James Petras

Μια αυτοαποκαλούμενη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση στην Ελλάδα επιβάλλει, πότε με κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες και πότε με αστυνομική βία, τις πιο βαθιές ανατροπές στο καθεστώς των μισθών, των συντάξεων, του αριθμού θέσεων εργασίας, καθώς και στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της....
φορολογίας που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη.

Την Πέμπτη «κουρεύουν» το…γαμπρό!

Στην Πέμπτη, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις.
Εάν όντως υποθέσουμε ότι το πλάνο για τις 180 ψήφους εγκαταλείπεται, μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για συγκυβέρνηση.
Ο Γιώργος μάλλον το έχει πάρει απόφαση για την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα στραφεί όπου βρει ευήκοα ότα για συγκυβέρνηση. Προς το παρόν μόνο η συνήθης… πρόθυμη Ντόρα Μπακογιάννη έχει δηλώσει πως θα στηρίξει κάθε εθνική προσπάθεια αλλά ερωτηματικό παραμένει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Κάρφωσαν την πόρτα του Προέδρου....Ένταση επικράτησε στον κόμβο Κούκου στην Πάτρα, όπου σπουδαστές του ΑΤΕΙ έχουν συγκεντρωθεί όπου βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Πληροφοφίες θέλουν ομάδα σπουδαστών νωρίτερα να εγκλώβισε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη καρφώνοντας μάλιστα στην πόρτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στην παιδεία.

Στάση πληρωμών κήρυξε και το ΠΑΣΟΚ!...

Την κατανόηση των υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ ζητά ο γενικός γραμματέας του κόμματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος για το γεγονός ότι η μισθοδοσία του μηνός Οκτωβρίου θα καθυστερήσει τουλάχιστον... 15 μέρες. Αιτία η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα!

Mε sms που εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτης ώρα στα κινητά τους, οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ (όσοι δηλαδή εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες του κόμματος και στα κεντρικά γραφεία της οδού Ιπποκράτους) ενημερώθηκαν ότι η πληρωμή τους για τον Οκτώβριο μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και 15 μέρες.

Μια διακήρυξη για τα δικά μας «Όχι»

thumb
Από το Μαρικάκι

Μετά από πολύχρονη πλύση εγκεφάλου με αντικείμενο τον δήθεν «στείρο αρνητισμό» της αριστεράς που λέει μόνο «όχι» και δη «όχι σε όλα», και την καθοσίωση – από την πλευρά του συστήματος - του «ναι», ει δυνατόν του «ναι σε όλα» και την ανάδειξή του σε υπέρτατη απόδειξη «κατάφασης» στη ζωή και την πολιτική ως «τέχνη του εφικτού», ήρθε η ώρα που ο κόσμος ανακαλύπτει εκ νέου την αξία του «όχι».
Στην 71η επέτειο του «Όχι» ο κύκλος της ιστορίας φαίνεται να αρχίζει από την αρχή, και πάλι με ένα μεγάλο και τρανταχτό «Όχι». Την ώρα που οι «ηγέτες» και οι τεχνοκράτες της ΕΕ αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς ένα αύριο χωρίς υπόσταση εθνική, πολιτική, γεωγραφική, κοινωνική και ατομική, η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτής της χώρας ανακαλύπτουν ξανά την χαμένη τους αξιοπρέπεια στα μεγάλα και μικρά «Όχι».

Le Monde: Η Ελλάδα είναι σε κατάθλιψη

Η εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει άρθο με τίτλο «Έλληνες: γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών» .
Όπως σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας, «Η Ελλάδα είναι άρρωστη. Ο αριθμός όσων πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται, ο αριθμός των αυτοκτονιών το ίδιο, αν και η χώρα για χρόνια μπορούσε να δηλώνει υπερήφανη ότι ήταν ουραγός της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα ποσοστά».

Το κούρεμα και οι ρήτρες του φέρνουν εκλογές…

thumb
Της Μιχαλούς

Σφίγγουν τα ζωνάρια  για όλους μετά την ανακοίνωση  του κουρέματος του ελληνικού χρέους το οποίο κατά πληροφορίες θα φθάσει και το  60% , με κόστος βέβαια το καθεστώς διεθνούς εποπτείας , λύση την οποία προτείνει η Αγκελα Μέρκελ με απώτερο σκοπό να πάρει  κλειδιά του κράτους.
Και αυτό γιατί πέραν της μερικής διαγραφής χρέους, το Μνημόνιο αυτό θα προβλέπει στις ρήτρες του την σαφή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, της Διοίκησης και της περιουσίας της χώρας, με χρονικό ορίζοντα μάλιστα το 2035 και όχι όπως αρχικά λεγόταν το 2013 ή στη συνέχεια το 2020.
Ο Μπένι  βέβαια – σαν πονηρός συνταγματολόγος  -  θέτει θέμα για αυξημένες πλειοψηφίες παραπέμποντας σαφώς σε ανάγκη να υπερψηφιστεί η συμφωνία από 180 βουλευτές.

Αυτό είναι το «απαγορευμένο» video της Μπιενάλε που απαγόρευσε η ΕΡΤ!

"Mονόδρομος" είναι το σύνθημα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας. Με αυτό το σκεπτικό ο σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου "Casus belli", Γιώργος Ζώης θέλησε να δείξει αυτό ακριβώς σε ένα βίντεο 25 δευτερολέπτων.

To upskirt της Πετρούλας!!!!!!!!!!Eπιστολή Μπερλουσκόνι προς την Ε.Ε. – τα κύρια σημεία της...

 Αργά το βράδυ της Τρίτης ο ιταλός πρωθυπουργός συνέταξε και απέστειλε μια 14σέλιδη επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα κύρια σημεία του περιεχομένου της αποκαλύπτονται σήμερα Τετάρτη από ... τον Ιταλικό Τύπο.

Ο Μπερλουσκόνι υπογραμμίζει ουσιαστικά ότι η Ιταλία θα σεβαστεί (με όποιες επιπλέον θυσίες και αν χρειαστούν) τον στόχο του ισοσκελισμού του προϋπολογισμού, του μηδενισμού της σχέσης ελλείμματος/ΑΕΠ, ως το 2013.

Νεόνυμφος ηλικίας 120 ετών!Ένας ινδός χωρικός παντρεύτηκε για δεύτερη φορά σε ηλικία 120 ετών, αφού τα παιδιά του έψαχναν επί έξι χρόνια να του βρουν την κατάλληλη νύφη, γράφουν σήμερα οι τοπικές εφημερίδες.
Λίγο μετά το θάνατο της πρώτης συζύγου το 2005, ο Χάτζι Άμπντουλ Νουρ, ήδη υπεραιωνόβιος, ζήτησε από τα παιδιά του να τού βρουν μια σύζυγο που θα τού μαγείρευε, γράφει η εφημερίδα Times of India.

Αποκλεισμός των δημοσιογράφωνΣυνεχίζεται ο αποκλεισμός της πλειονότητας των δημοσιογράφων από την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση.

Στην Κίνα ψάχνει λεφτά ο επικεφαλής του EFSF! Έφαγε πόρτα από Βραζιλία, Ινδία και Ρωσία . . .Την ώρα που η Ευρώπη δεν έχει καταλήξει στο ρόλο που θα παίξει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης, ο επικεφαλής του ταμείου αρχίζει τα ταξίδια για να βρει λεφτά!

Είναι να μην πιαστείς στα δίχτυα της… (φώτο)


Είναι sexy, πολύ συχνά προκαλεί με τις δηλώσεις της και για πολλούς είναι μια γυναίκα που λατρεύουν να μισούν…

Αποκτήστε ένα στρέμμα γης με 5 ευρώ


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε να διαθέτει από σήμερα 10.000 στρέμματα αγροτικής γης για να μισθωθούν έναντι συμβολικού τιμήματος....

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ..!!..ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ...ΤΣΟΝΤΕΣ...!!!


....ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ...
H Kαυτη καστανη στις παρακατω...

Μας πήραν χαμπάρι και στην Αθήνα...

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της Ξερόλακκας επιλέγουν επικοινωνιακά αιχμηρούς τρόπους για να δείξουν την ενόχλησή τους για την κατάσταση του ΧΥΤΑ. Η νεκροφόρα που επιστράτευσαν κατά τη συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και η κάσα που τοποθέτησαν επάνω στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου πέτυχε προφανώς το στόχο του να προκαλέσει δημοσιότητα.
Δεν είναι όπως και να το κάνεις σύνηθες να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία ...πτώματος. Γι αυτό ακόμη και Αθηναϊκά φωτογραφικά πρακτορεία προέβαλαν τις φωτογραφίες του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας με τις νεκροφόρες... Εάν η διαφήμηση είχε θετικό αποτέλεσμα θα δείξει η νεκροψία...

Ποδόσφαιρο: Την Δευτέρα οι εφέσεις Λάρισας και Πανσερραϊκού

Την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδικαστούν οι εφέσεις της Λάρισας και του Πανσερραϊκού κατά της απόφασης του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όπου προβίβασε τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας στην κατηγορία.
Ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Σας ενημερώνουμε ότι οι εφέσεις της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ κατά της από 22-10-2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της SUPER LEAGUE θα συζητηθούν τη Δευτέρα

Ψυχοπαθής μαχαίρωσε γυναίκα στην Αγίου Νικολάου

Έγινε σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν γνωστός στην αστυνομία και από άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες η συμπεριφορά του ήταν αποκλίνουσα, Πατρινός, ο οποίος φέρεται ότι πάσχει από ψυχική νόσο, κρατώντας μαχαίρι κατεβηκε από το σπίτι του και μαχαίρωσε ευτυχώς ελαφρά, την… πρώτη ανυποψίαστη γυναίκα που βρήκε μπροστά του στο πεζοδρόμιο, μεταξύ των οδών Μαιζωνος και Κορίνθου. Στο σημείο επικράτησε πανικός, ο δράστης συνεληφθη από την ακαριαία επέμβαση της Αστυνομίας, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης προσηχθη στο Β αστυνομικό τμήμα και μέχρι πριν από λίγο αναζητείται τρόπος μέσω Εισαγγελικής Εντολής, προκειμένου να γίνει εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο, αφού θεωρείται επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

Οι «φίλοι» της ήθελαν να τη θυσιάσουν στον Σατανά – Ανατριχίλα για το δράμα της 18χρονης ΕλληνίδαςΟι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν τρόμο για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος. Η 18χρονη Κρίστι Θεολόγου, μια κοπέλα ελληνικής καταγωγής που μένει στο Γιοχάνενσμπουργκ με τη μητέρα, την αδερφή και τους παππούδες της, δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Ούτε προκάλεσε. Αλλά αυτό δεν είχε σημασία για εκείνους που της επιτέθηκαν. Εκείνους που ονομάζονταν φίλοι της....

Περιστατικά που προκαλούν ΣΟΚ συνέβαιναν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία


ΝΑΡΚΩΝΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣΑΝ
Μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απο την Βουλή, για την δράση τριών γιατρών της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.. Η συμπεριφορά των....

Βόλεϊ: Η ΕΑΠ βραβεύει την Παρασκευή Ζάγκλα και Καϊμακά

Το Δ.Σ. του ΤΑΑ ΕΑΠ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Παμβοχαϊκό για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής θα βραβεύσει δυο παλιούς αθλητές της ομάδας βόλεϊ που ήταν βασικά στελέχη του συλλόγου την δεκαετία του 1970 και του 1980.
Ο λόγος για τον Γιώργο Ζάγκλα και τον Γιώργο Καϊμακά οι οποίοι θα βραβευτούν από την διοίκηση για την πλούσια προσφορά τους στην ΕΑΠ ενώ παρόμοιες βραβεύσεις

Επένδυσαν στην πτώχευση και τώρα θα πλουτίσουν


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Τελικώς πτωχεύουμε;» αναρωτιόταν χθες το κύριο άρθρο του (ηλεκτρονικού) «Βήματος». Και συνέχιζε σημειώνοντας: «Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες συγκλίνουν με την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη λύση του μεγάλου "κουρέματος" αναλαμβάνοντας πλήρως και την ευθύνη των συνεπειών του. Πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να εισέλθει στη ζώνη της πτώχευσης, ελπίζοντας ότι με τη βοήθεια των εταίρων μας θα ελέγξει τις συνέπειες».
Περαιτέρω διευκρίνιζε: «Κατ' αρχήν θεωρείται βέβαιο ότι θα αμφισβητηθεί ο εθελοντικός χαρακτήρας μιας τόσο μεγάλης ρύθμισης, με ό,τι αυτή η αμφισβήτηση μπορεί να συνεπάγεται για τις Τράπεζες και την επάνοδο της χώρας στις αγορές. Θα χρειασθούν τουλάχιστον δέκα χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Κληρώθηκαν οι δυο όμιλοι στην Β΄ ΕΣΚΑ-Η ανδρών

Έγινε πριν μερικές ημέρες η κλήρωση των δυο ομίλων του νέου πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας ανδρών ΕΣΚΑ-Η και όλα είναι έτοιμα για το τζάμπολ και το ξεκίνημα μιας ακόμη ενδιαφέρουσας τοπικής διοργάνωσης.
Οι δυο όμιλοι κληρώθηκαν με την αγωνία περισσότερο για το που θα «έπεφτε» η Κεφαλονιά, λόγω του ταξιδιού στο νησί και αναλυτικά είχαμε:

ΕΠΟ: Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου ή πρώτη κλήρωση στο κύπελλο Ελλάδας

Η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2011-2012 θα διενεργηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.
Κάτι που σημαίνει ότι έστω και με μια πολύ μεγάλη καθυστέρησης, ξεκινάει και η εν λόγω διοργάνωση, με την παρουσία λογικά των ομάδων της Γ΄ εθνικής στο ξεκίνημα και αμέσως μετά και την συμμετοχή

Δυο οι απόντες στην Παναχαϊκή ενόψει πρεμιέρας στην Β΄ εθνική

Στα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα της Παναχαϊκής για την μεγάλη Κυριακάτικη πρεμιέρα στην Β΄ εθνική μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια (3μ.μ., ζωντανή και αποκλειστική η μετάδοση από το ράδιο Γάμμα), ο Μουράτ Σεροπιάν λίγο-πολύ έχει έτοιμα τα πλάνα του για την αρχική 11άδα την οποία θα παρατάξει κόντρα στον Πλατανιά.
Οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του τεχνικού της Παναχαϊκής θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου, αφού προηγηθεί η τελευταία προπόνηση-χαλάρωμα και καθώς αμέσως μετά, θα ανακοινώσει την 18άδα για την πρώτη μάχη της Β΄ εθνικής.
Δυο πάντως παίκτες δεν υπολογίζονται καθόλου και πρόκειται για τον Ταφίλι, που είναι ήδη στην Αλβανία για τα χαρτιά που απαιτούνται ώστε το δελτίο του να είναι έτοιμο και ο Χλωρός που χρωστάει από πέρυσι

Ο Απόλλων από την Παρασκευή "πιάνει" Λευκάδα!

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα του Απόλλωνα συνεχίζει την προετοιμασία της για την μεθαυριανή πολύ δύσκολη νέα έξοδο στη Λευκάδα με την τοπική Δόξα για το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «μελανόλευκοι» θα κάνουν κανονικά προπόνηση και αύριο το μεσημέρι (3μ.μ.) στην Περιβόλα, παρά την αργία της ημέρας και με στόχο να εμφανιστούν όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στο μεθαυριανό παιχνίδι, που έχει μεγάλη σημασία για την μετέπειτα πορεία και των δυο ομάδων και αμέσως μετά, η αποστολή θα πάρει το δρόμο για την Λευκάδα.
Κάτι που αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του τεχνικού τημ από τη διοίκηση και έτσι, η «μελανόλευκη» αποστολή αύριο στις 5μ.μ. θα μεταβεί στο νησί και θα καταλύσει στο ξενοδοχείο «Ιόνιαν Μπλου», προκειμένου με απόλυτη ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση να παρουσιαστεί στο τζάμπολ του Σαββατιάτικου αγώνα.
Για τον Απόλλωνα θα είναι η 3η έξοδος στη διοργάνωση, με

Παναχαίκή Γ.Ε.: "Μάθε παιδί μου...βόλεϊ!"

Μπορεί τα προβλήματα να μην σταματούν λεπτό, ο «πόλεμος» να μαίνεται για τα καλά στο τμήμα βόλεϊ της Παναχαϊκής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μένουν αμέτοχοι οι...εργάτες του τμήματος, τουναντίον θα λέγαμε, κινούνται προς εντελώς καλύτερες και διαφορετικές κατευθύνσεις.
Έτσι και πριν μερικές ημέρες, οι προπονητές των «κοκκινόμαυρων» Κυριάκος Κοκόλας και Λούλα Τριανταφυλλοπούλου βρέθηκαν στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου), όπου και έμαθαν τα μυστικά του βόλεϊ, στα παιδάκια της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης.

Θέλει να μοιράσει «ευθύνες» η Ντόρα σε όλους

Για συνυπευθυνότητα όλων των πολιτικών όσον αφορά την κατάσταση της Ελλάδας έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά “δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός, που να μην είναι συνυπεύθυνος. Και εγώ βέβαια”, ενώ τόνισε πως “εμείς οι πολιτικοί, και μεμονωμένα και συλλογικά, πρέπει να κοιτάξουμε τους Έλληνες στα μάτια, να τους πούμε τι είναι αυτό που δεν πετύχαμε, που κάναμε λάθη”.

Κι αυτοί χτενίζονται...

Στις Βρυξέλλες γίνεται χαμός με το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους (40%, 50% ή 60%), αλλά στην Αθήνα η συζήτηση γίνεται για δύο άλλους αριθμούς: 151 ή 180;

Πόσοι θα κληθούν να ψηφίσουν τη... νέα συμφωνία; Για την ακρίβεια, πόσους θέλει η κυβέρνηση να την ψηφίσουν; Ουδείς γνωρίζει. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος το συζήτησαν στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι κατέληξαν σε οριστική απόφαση.

Γι' αυτό η δήλωση που έκανε μετά ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών ερμηνεύτηκε και έτσι κι αλλιώς. Κάποιοι συμπέραναν ότι τάσσεται υπέρ των 180 ψήφων και, επομένως, ανοίγει ο δρόμος για εκλογές. Και κάποιοι άλλοι το ακριβώς αντίθετο, βασιζόμενοι στην «ευχή» που εμπεριέχει η δήλωση Βενιζέλου να ψηφιστεί η συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία, «ει δυνατόν».