Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Reuters: Τον Μάρτιο θα χρεοκοπήσουμε

Χρεοκοπία της Ελλάδας, και μάλιστα πριν το Μάρτιο του 2012, αναμένει η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών, όπως προκύπτει από έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν διαχειριστές κεφαλαίων, το 85% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ μόνο το 8% θεωρεί πως η χώρα θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Το 31% των ερωτηθέντων τοποθετεί τη χρεοκοπία στο πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ ένα 18% την αναμένει το Νοέμβριο του 2011. Ένα ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει το Δεκέμβριο.

Πώς τόλμησες να δεις πρώτα τους εκδότες της διαπλοκής και μετά τους πολιτικούς αρχηγούς...

Την ώρα που ο Ντερμπεντέρης στο MEGA, άφηνε υπαινιγμούς σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους κουκουλοφόρους, ο Τσίπρας έβγαινε στο ALTER, για να...

πει πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και ότι ο πρωθυπουργός δε νομιμοποιείται πια να λαμβάνει αποφάσεις εν ονόματι του λαού.
Επίσης, μας είπε πως-αν θέλουμε το πιστεύουμε-επέπληξε τον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του, λέγοντας: δεν είναι δυνατόν να βλέπετε πρώτα συγκεκριμένους εκδότες που έχουν ταυτιστεί με τη διαπλοκή και μετά να ζητάτε να δείτε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η τελευταία ευκαιρία: Η οργή του λαού θα βουλιάξει αύριο το Σύνταγμα!

Η σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν μόνο μία… πρόγευση για αυτό που θα συμβεί αύριο. Αύριο, τελειώνουν όλα. Τελειώνουν τα ψέματα. Με τον γνωστό εκβιασμό, η κυβέρνηση προσπαθεί να υφαρπάξει και την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Είναι η τελευταία τους ευκαιρία να βάλουν ένα τέλος στον κατήφορο και την πλήρη υποταγή. Για να το κάνουν αυτό όμως, έστω και λίγοι βουλευτές, θα πρέπει να νιώσουν στο πρόσωπό τους, την πύρινη ανάσα του ελληνικού λαού. Αν σήμερα ήταν μία μεγαλειώδης ειρηνική συγκέντρωση, αύριο θα είναι η μεγαλύτερη της μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδας.

“Φλέγεται” το ευρώ, καταρρέει η Ευρωζώνη

Το ευρώ πήρε φωτιά. Η πιο “καυτή πατάτα” που θα μπορούσε ποτέ να “ζεματίσει” τις χώρες – μέλη της Ευρωζώνης.
Η έκτακτη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με το Νικολά Σαρκοζί, αλλά και τους Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, και Τρισέ – Ντράγκι της ΕΚΤ, αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς ήταν τόσο καιρό γυμνός!
Το ευρώ λιώνει μπροστά στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, που “μεταπήδησε” σε Πορτογαλία και απειλεί Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία!
Από τη συνάντηση αυτή δε θα απουσιάζει ασφαλώς ο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρομπάι, ούτε βέβαια ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, θα απουσιάζει όμως, όπως πάντα ο “ασθενής”… Ετοιμάζουν την ευθανασία μας, χωρίς να είμαστε παρόντες. Η ελληνική κυβέρνηση απλά παρακολουθεί (αν το κάνει κι αυτό) εξ αποστάσεως… Ο “κόκκινος συναγερμός” για το ενιαίο νόμισμα έχει σημάνει…

Επιμένει η κυβέρνηση για την πρόσκληση κοινής εμφάνισης στις Βρυξέλλες από χθες

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι το αίτημα για κοινή εμφάνιση Παπανδρέου και Σαμαρά στις Βρυξέλλες ετέθη κατά τη χθεσινή συνάντηση τους.
Μάλιστα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο, όταν ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν θα πρέπει να βγάλει ανακοίνωση – απάντηση στη δήλωση Σαμαρά εκείνος του είπε «όχι γιατί εκκρεμεί η αυριανή μας επικοινωνία και μπορεί να ...
αλλάξει γνώμη».

Όσο για τις αιτιάσεις της Συγγρού ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ο Σαμαράς δεν γνωρίζει τις θέσεις της κυβέρνησης και πως θα τις υποστηρίξει, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε πλήρη πολιτική και υπηρεσιακή ενημέρωση για κάθε πτυχή των ελληνικών διαπραγματεύσεων.

Ηθοποιοί που πήραν κιλά για τις ανάγκες ρόλου

Ηθοποιοί που πήραν κιλά για τις ανάγκες ρόλου (10)
Δείτε διάσημους ηθοποιούς του Hollywood που πήραν κιλά για τις ανάγκες ενός ρόλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις η μεταμόρφωση είναι άκρως εντυπωσιακή!

Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης δικαστών

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης , μετά την συνάντηση που είχε ο Υπουργός Μ. Παπαϊωάννου με τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Δικαστικών Ενώσεων.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για αποχή από τα καθήκοντα τους.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα....
εξής: «η μεταφορά της κίνησης του «δεν πληρώνω» στο χώρο των δικαστηρίων ως κίνηση του «δεν δικάζω» αποσταθεροποιεί μία από τις βασικές θεσμικές λειτουργίες του κράτους, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος ...ένας κλάδος, όπως ο κλάδος της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να απέχει από την εθνική προσπάθεια σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας και πολύ περισσότερο να μην τηρεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις.

Ένα βήμα πριν τη διαγραφή ο Μητσοτάκης

Νέο μεγάλο θέμα ανέκυψε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πρότεινε από το βήμα της Βουλής να ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και να απολυθούν όσοι προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ στο Δημόσιο μετά το 1994, εξαιρώντας βέβαια εκείνους που διόρισε ο πατέρας του την περίοδο 1990-1993. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μίλησε για απολύσεις εκφράζοντας , όπως είπε τη...
θέση της Ν.Δ. Αμέσως μετά όμως πήρε τον λόγο ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η θέση Σαμαρά για μη απολύσεις είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών!

TERMINATOR:The death of middle class

Πρίν πολλά πολλά χρόνια ένα αυτόνομο και αδηφάγο σύστημα παραγωγής χρήματος,γνωστό και ως Τραπεζικό Σύστημα άρχισε να αποκτά δύναμη...Προγραμμάτιζε και ήλεγχε αργά αλλά σταθερά τα πάντα μέσω του χρέους..Δεν του έφτανε όμως να ελέγχει τις Κυβερνήσεις...Έπρεπε να αποκτήσει το ίδιο τον έλεγχο του κόσμου...Κατέστρωσε έτσι το σχέδιο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης...Το BANK NET λοιπόν από το....
μέλλον,προγραμμάτισε και έστειλε τη τέλεια μηχανή...Τον T-Prime Minister...Αντίπαλος του:

Το "ντόπερμαν" ξέρει...

Λάσπη στον Τσίπρα...

Τι ξέρει; Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι! Κι όχι μόνο γνωρίζει τα πρόσωπά τους, αλλά και το πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχονται!
Είχε πιάσει γωνία στο στασίδι, αφού, εν προοιμίω, έριξε αυτό το...

οποίο αναμενόταν ότι θα ρίξει: οι κουκουλοφόροι αμαύρωσαν τη σημερινή πορεία.
Η παρουσιάστρια του συμπαραστάθηκε, ρίχνοντας μαύρο δάκρυ, γιατί σήμερα οι αστυνομικοί άφηναν τους κουκουλοφόρους να κάνουν ό,τι θέλουν.

Να τελειώνουμε με δαύτους, πριν χαρίσουν τα κλειδιά στους Γερμανούς


thumb
Από το Μαρικάκι

Από την προηγούμενη τραγικοκωμική ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου μέχρι σήμερα το μόνο ίσως «καλό» που συνέβη είναι ότι η κυβέρνηση – μη μπορώντας να κάνει κι αλλιώς – μόνη της συνέτριψε το επιχείρημα περί «συντεχνιών» ανοίγοντας πυρ σε ολόκληρη την κοινωνία χωρίς εξαιρέσεις. Όλη η κοινωνία έχει καταστεί μια «συντεχνία» που καλείται να πληρώσει με αίμα το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για το οποίο ο πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές του κόμματός του ότι «κάθε άρθρο του αποτελεί μια δέσμευση προς τους εταίρους».  Σε ποιο «πόλεμο» κάλεσε λοιπόν τους βουλευτές ν ‘ αντέξουν; Στον πόλεμο με αυτούς που τους ανέδειξαν, με αυτούς που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό σήμερα διαλύουν τη χώρα. Ώστε να μην μπορεί αυτή να πιάσει μια τιμή της προκοπής στο παζάρι των ευρωπαίων που την έσυρε για (ξε)πούλημα.

ΧΑΟΣ στο ΠΑΣΟΚ!!! Η Λ. Κατσέλη και 40 βουλευτές ζητούν την αλλαγή του άρθρου 37

Η Λούκα Κατσέλη δεν έμεινε μόνο στα λόγια ότι δεν συμφωνεί με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, αλλά μαζί με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνει αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου. Αυτό δεν θα είχε τόση σημασία βέβαια, αν τις προηγούμενες μέρες ο Ε. Βενιζέλος δεν είχε χαρακτηρίσει την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της 6ης δόσης από την τρόικα.

Θα κάνει αλλαγές στο....
άρθρο 37 το υπουργείο οικονομικών και θα αναιρέσει ο Βενιζέλος τον εαυτό του αλλά και την τρόικα όπως μας είπε; Θα κάνουν πίσω οι 40 την τελευταία στιγμή; Ή θα έχουμε άλλες πολιτικές εξελίξεις στην σκιά της λαϊκής κατακραυγής;

Πληρώστε το ειδικό τέλος για να επανασυνδεθεί το ρεύμα...

Ακόμη και όσοι απαλλάσονται και τους έρθει στον λογαριασμό, θα πρέπει να το πληρώσουν πρώτα, για να το πάρουν μετά πίσω...
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος εντός 40 ημερών σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το Ειδικό τέλος ακινήτων προβλέπει ρητά η εγκύκλιος για την είσπραξη του, που εξέδωσε σήμερα το...

υπουργείο Οικονομικών. Σημαντική θα είναι η επιβάρυνση, όσων απαλλάσσονται και από λάθος τους έρθει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς θα πρέπει να βρουν τα χρήματα να το πληρώσουν και μετά να κάνουν αίτηση στην εφορία για να τους επιστραφεί το ποσό!

Δικαίωμα και υποχρέωση να αντισταθούμε


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η «εξομολόγηση» κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης στο Βήμα της Κυριακής ότι οι υπουργοί της «έχουν εκπορνευτεί πολλές φορές» από την ψήφιση του Μνημονίου μέχρι σήμερα μπορεί να μοιάζει συγκλονιστική. Αλλά δεν ενδιαφέρει ούτε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που θα διαδηλώσουν σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα ούτε τα εκατομμύρια που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και του εξανδραποδισμού.

Tα παχυντήρια τόνου στη Μεσόγειο «πωλούν περισσότερα ψάρια από ό,τι δηλώνουν»...

Οι ποσότητες του πανάκριβου και απειλούμενου ερυθρού τόνου που πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2010 ήταν περιέργως διπλάσιες από αυτές που δηλώθηκαν επίσημα, καταλήγει μελέτη για λογαριασμό αμερικανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα...

λεγόμενα «παχυντήρια τόνου» στη Μεσόγειο, τα οποία φαίνεται ότι συσσωρεύουν πολύ περισσότερα ψάρια από ό,τι τους επιτρέπεται.

Στο «σφυρί» ένα δόντι του John Lennon

Σε δημοπρασία πρόκειται να βγει στις 5 Νοεμβρίου στην Βρετανία, ένα δόντι του John Lennon!
Όπως έγινε γνωστό, ο διάσημος καλλιτέχνης είχε δώσει το συγκεκριμένο δόντι του, στην οικιακή βοηθό του, Dot Jarlett, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ζητώντας της να το πετάξει. Όταν έμαθε ωστόσο ότι η κόρη της βοηθού του ήταν θαυμάστρια των Beatles,  της είπε να το κρατήσει ως σουβενίρ για το παιδί της.
Έτσι, το δόντι του διάσημου τραγουδιστή πέρασε στην κατοχή της Jarlett, η οποία αποφάσισε να πουλήσει. Μάλιστα, εκτιμάται πως η τιμή πώλησης του δοντιού μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 16.000 δολάρια.

«Πυρά» δικαστών για τις δηλώσεις Παπανδρέου...

Την ενόχλησή τους για τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «αρνησιδικίας με τερτίπια» εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι ενώσεις δικαστών της χώρας, τονίζοντας ότι «οι τοποθετήσεις και γενικεύσεις του αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης, για τα...

οποία δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της».

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γεώργιος Φαλτσέτος και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, αναφέρουν:

Δημοψήφισμα και επανάσταση των Βουλευτών

Τις μέρες αυτές γράφονται και λέγονται πολλά για το δημοψήφισμα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει με σκοπό να ξεκαθαρίσει η σημερινή κατάσταση και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους· πολιτικοί και πολίτες.

Η πρόταση είναι ορθολογική και δημοκρατική, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι το δημοψήφισμα θα αποτελέσει ελεύθερη και ....
γνήσια έκφραση της εξουσίας των πολιτών και δεν θα αποτελέσει μια μακιαβελική επίκληση της εξουσίας των πολιτών. Να θυμίσουμε ότι κατά τον Ιταλό κυνικό πολιτικό στοχαστή και συγγραφέα Νικολό Μακιαβέλι (1460-1527), ο ηγεμόνας πρέπει να λαμβάνει ο ίδιος τις αποφάσεις αλλά κατά τρόπο που να φαίνεται ότι τις λαμβάνει ο λαός· ο λαός δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις αλλά πρέπει μόνο να είναι αναφορά για κάθε εξουσία. Βλέπετε μήπως ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα εφαρμόζει απόψεις σαν αυτές του Μακιαβέλι;

Δεύτερη, τρίτη, τέταρτη... πόσες ευκαιρίες μπορείς να δώσεις σε μία σχέση;

Δεύτερη, τρίτη, τέταρτη... πόσες ευκαιρίες μπορείς να δώσεις σε μία σχέση;

Δύο συντάκτες του Queen.gr διαφωνούν για το πόσες ευκαιρίες «χωράνε» σε μια σχέση.

Νάγια, η γενναιόδωρη αισθηματίας
Θέλω να σταματήσετε λίγο ότι κάνετε και να σκεφτείτε κάτι: Πόσοι μεγάλοι έρωτες -στη ζωή, στον κινηματογράφο, στα μυθιστορήματα- δεν θα είχαν βρει ποτέ το happy end που τους άξιζε, αν δεν είχε δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον έναν από τους δύο που τα έκανε μαντάρα τη πρώτη φορά; Δεν θα σας δώσω παραδείγματα, μια γρήγορη αναδρομή στο μυαλό σας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σας εμπειριών, θα σας δώσει την απάντηση.
Όταν μιλάμε για τις σχέσεις, πρέπει να ισχύει πάντα το ίδιο αξίωμα που υπάρχει και σε οτιδήποτε άλλο κάνει ο

Αυτοκτόνησε κορεάτης προπονητής μπλεγμένος σε στημένα

Αυτοκτόνησε κορεάτης προπονητής μπλεγμένος σε στημένα
Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγες ώρες ο πρώην προπονητής της ομάδας, Σανγκμού Φίνιξ της Νοτίου Κορέας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λι Σου-Τσου αυτοκτόνησε, ωστόσο κάτι τέτοιο από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται. Ίσα-ίσα που πραγματοποιεί έρευνες.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι ο Λι Σου-Τσου πριν από τρεις μήνες αποδείχθηκε ότι ήταν μπλεγμένος σε κύκλωμα που έστηνε παιχνίδια στο πρωτάθλημα της χώρας.

Τον Ιούλιο συνελήφθη από της αρχές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστές
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει, εμφανίζονται οι δικαστές της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 12 το μεσημέρι, αρνούμενοι κατηγορηματικά ότι με τις επιλογές τους παραβιάζουν το Σύνταγμα, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιτλιάδης Παπαϊωάννου.

Από την πλευρά τους οι διοικητικοί δικαστές αντιδρούν με... ηπιότερους τρόπους, έχοντας αποφασίσει να ξεκινούν τις συνεδριάσεις τους στις 9.30 το πρωί, αντί στις 9.00 που είναι η ώρα έναρξης των συνεδριάσεων σε όλα τα δικαστήρια.

Ένας στους πέντε ενήλικες έχει κάνει ψυχοθεραπεία

Ένας στους πέντε ενήλικες έχει κάνει ψυχοθεραπεία
Η ιδέα να πάτε σε ψυχολόγο μπορεί να φαινόταν μεγάλο βήμα λίγα χρόνια πριν, αλλά τώρα έχει γίνει σχεδόν αποδεκτό. Σε μια πρόσφατη μελέτη, το ίδρυμα The Future Foundation, προάγγελος των μελλοντικών τάσεων, αποκάλυψε ότι ένας στους πέντε ενηλίκους έχει δεχθεί κάποια μορφή συμβουλευτικής υποστήριξης ή ψυχοθεραπείας και σχεδόν οι μισοί βλέπουν θετικά την ευκαιρία να τους προσφέρουν μια υπηρεσία συμβουλευτικής στη δουλειά τους.

Ωστόσο, αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο έχετε υπόψη σας τα εξής:

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα σημερινά επεισόδια


 

Την ώρα που χιλιάδες απλοί πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα μέτρα -παλιά ή νέα- που επιβάλει η κυβέρνηση, ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων έκαναν άνω-κάτω το κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα επεισόδια έξω από τη Βουλή αλλά και στους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ήταν μεγάλα και οι εικόνες που ακολουθούν αποτυπώνουν της σκηνές βίας που κράτησαν περισσότερο από 3 ώρες. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι διάλογοι της μεγάλης ρήξης

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Το σκηνικό της απόλυτης ρήξης, που από χθες διαπιστώθηκε μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώθηκε σήμερα, με τον πλέον εμφαντικό και κατηγορηματικό τρόπο.
Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταφέρθηκε ως το περιεχόμενό της, τόσο από τη Συγγρού όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου, με εμφαντικές επισημάνσεις στην πλήρη διάσταση απόψεων.
«Όταν ένας Πρωθυπουργός και ένας Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  πάνε στο εξωτερικό σημαίνει ότι εμφανίζονται στους ξένους με μια κοινή θέση για κάτι που ζητάνε ή διαπραγματεύονται.

Μουσείο Κόμικς και Κινουμένων Σχεδίων στην Κίνα

Το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV (Winy Mass, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries) έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό για την ανέγερση Μουσείου Κόμικς και Κινουμένων Σχεδίων στην πόλη Hangzhou της Κίνας.
Έργο τους ένα .......

ευφάνταστο κτίριο που παραπέμπει "στο μπαλόνι ομιλίας των καρτούν" και αποτελείται από οκτώ γιγαντιαίους όγκους οι οποίοι φιλοξενούν ένα

Απελάθηκαν από τη χώρα παράνομοι μετανάστες

Απελάθηκαν από τη χώρα παράνομοι μετανάστες

Έφυγαν με ειδική πτήση από το «Ελ. Βενιζέλος»

Με ειδική πτήση charter αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, 61 παράνομοι μετανάστες, από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο επιχείρησης επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους.Εις βάρος των 61 μεταναστών είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, ενώ το αεροπλάνο που τους μεταφέρει θα κάνει δύο στάσεις σε Ισλαμαμπάντ και η Καμπούλ.Τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 είχαν πραγματοποιηθεί πέντε επιχειρήσεις επιστροφών 335 συνολικά παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους (Νιγηρία, Αίγυπτο, Δομινικανή Δημοκρατία).

Η κίνηση «δεν δικάζω» δυναμιτίζει τα θεμέλια της δημοκρατίας

«Η απόφαση της Ένωσης στερείται νομιμότητας καθώς αποτελεί μορφή απεργίας και βρίσκεται σε αντίθεση με τη ρητή συνταγματική επιταγή»αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με αφορμή την απόφαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης , κάλεσε τις Ενώσεις, όπως έπραξε και η φυσική ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (οι πρόεδροι Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο εισαγγελέας Α.Π.) να σεβαστούν, να περιφρουρήσουν και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα τους όπως αυτά καθορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Τραυματισμοί και ένταση στο κέντρο της Αθήνας...

Τουλάχιστον έξι πολίτες και 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις οδομαχίες μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών και έχουν μεταφερθεί σε δημόσια νοσοκομεία.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το φυλάκιο του άγνωστου στρατιώτη ενώ ...ομάδα αγνώστων αφαίρεσε το όπλο ειδικού φρουρού. Φωτιά εκδηλώθηκε και σε εκδοτήριο της ΕΘΕΛ στην οδό Φιλελλήνων 4.

Άγνωστοι έκαψαν το μηχάνημα ανακύκλωσης στην πλατεία Συντάγματος και στάσεις λεωφορείων. Ταραξίες ξήλωσαν κάγκελα και μάρμαρα σε τράπεζες και καταστήματα.

Μοody’s: Μονόδρομος η χρεοκοπία

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα από τη χρεοκοπία» είπε ο επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Moody’s, Στίβεν Κοχράν.

Η Barbra Streisand πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες του Χόλιγουντ

Η αγαπημένη σταρ Barbra Streisand έκλεψε την παράσταση στην ετήσια εκδήλωση Γυναίκες του Χόλιγουντ, στην οποία τιμήθηκαν για την επιρροή και την προσφορά τους εννέα γυναίκες από τον χώρο της έβδομης Τέχνης.
Εκτός από την Streisand, στην εκδήλωση Γυναίκες του Χόλιγουντ τιμήθηκαν οι Jennifer Aniston, Freida Pinto, Evan Rachel Wood, Naomi Watts, Michelle Pfeiffer, Viola Davis, Stacey Snider και Elizabeth Olsen.
Η Barbra Streisand απέσπασε τα καλύτερα λόγια από τις συναδέλφους της ηθοποιούς Jennifer Aniston, Freida Pinto, Evan Rachel Wood, Michelle Pfeiffer, Naomi Watts και Viola Davis, καθώς όλες δήλωσαν πως εκείνη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την επιτυχία τους.
Η Jennifer Aniston τόνισε χαρακτηριστικά πως αγαπάει την Barbra Streisand, ενώ η Frida Pinto δήλωσε ότι το να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την διάσημη ηθοποιό είναι το καλύτερο

Ο Στρατός υπερασπίζεται την Πατρίδα, όχι τα σκουπίδια της!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τώρα που «λύθηκε» (λέμε τώρα) το διαδικαστικό ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών - επιστρατεύτηκαν τα απορριμματοφόρα και οι οδηγοί, αλλά... όχι και οι εργάτες που μαζεύουν τα σκουπίδια - καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι τα στρατευμένα νιάτα της χώρας δεν υπηρετούν τη θητεία τους για να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του τύπου «ποιος είναι ο καλύτερος σκουπιδιάρης» ή «ποιος είναι ο καλύτερος απεργοσπάστης».

Αυτή η επαναλαμβανόμενη με κάθε ευκαιρία και από διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης προερχόμενη ρήση «Να το κάνει ο Στρατός!», δεν....
έχει απλώς καταντήσει αηδία, δεν είναι απλώς η επιτομή της εύκολης λύσης, δεν είναι μόνο η απόδειξη της ανικανότητας και της ανευθυνότητας.

Ραντεβού στα τυφλά, ο τελευταίος εκβιασμός στους βουλευτές

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν υπ’ αριθμόν 2. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής και τα μέσα ενημέρωσης απεργούν, οι επικεφαλής της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτής της άτυχης χώρας που λέγεται Ελλάς συναντήθηκαν χθες χωρίς κανένα αποτέλεσμα!

Όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία της 15ης Ιουνίου, η....
συνάντησή τους (στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή) έγινε και πάλι χωρίς ατζέντα και χωρίς να είναι γνωστό το ζητούμενο.

Αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ λόγω κρίσης

Όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν, αρκετοί άνθρωποι καταφεύγουν στο αλκοόλ, καταδεικνύει νέα έρευνα
Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς οι άνθρωποι στρέφονται στο ποτό για  παρηγοριά.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν, αρκετοί  άνθρωποι καταφεύγουν στο αλκοόλ. Η αυξημένη χρήση αλκοόλ ενισχύει την κατάχρηση, την προβληματική κατανάλωση και οδηγεί σε αλκοολισμό.
Ο ερευνητής Michael T. French, του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, δήλωσε “πως αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πεποίθηση πως η ανεργία μειώνει το εισόδημα, άρα  οι άνθρωποι θα καταναλώνουν λιγότερο. Αλλά οι άνθρωποι προσπαθούν να ιαθούν με το αλκοόλ”.

Πρωτοφανείς εικόνες βίας και καταστροφών (Δείτε φωτογραφίες)


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας, με τις ομάδες των κουκουλοφόρων να επιτίθονται με βόμβες μολότωφ , ξύλα και πέτρες, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που ανταπαντούσαν με χρήση χημικών, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, μετατρέποντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια σε φλεγόμενα πεδία. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, κουκουλοφόροι και άνδρες των ΜΑΤ βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής και σημειώθηκαν και βίαιες συμπλοκές, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να υπάρχουν διαπιστωμένα 21 τραυματίες.

“Βροχή” τροπολογιών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σειρά από τροπολογίες καταθέτουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με στόχο μια βελτιωτική κατεύθυνση του πολυνομοσχεδίου
Βροχή τροπολογιών σήμερα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν με προτάσεις, που υποβάλλουν να υπάρξει μία βελτιωτική κατεύθυνση σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.
Μετά την τροπολογία 40 βουλευτών, που προτείνουν διευκολύνσεις σε όσους δανειολήπτες συμπεριληφθούν στο καθεστώς εφεδρείας, αλλα και την τροπολογία άλλων  30 βουλευτών για έλεγχο του "πόθεν έσχες', πολιτικών και στελεχών δημόσιων οργανισμών,  άλλοι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Δημήτρης Κουσελάς και Ανδρέας Μακρυπίδης κατέθεσαν και αυτοί με την σειρά τους δύο τροπολογίες.
Στην πρώτη ζητούν στην περίπτωση, που το ποσοστό μείωσης των αποδοχών από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου υπερβαίνει το 20%, η συνολική μείωση των αποδοχών να κατανέμεται ως εξής:
-25% μείωση με την έναρξη του ισχύοντος νόμου

Φωτιές παντού και αποπνικτική ατμόσφαιρα

Φωτιές παντού και αποπνικτική ατμόσφαιρα

«Εμπόλεμη ζώνη» το κέντρο της Αθήνας

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας, με το επίκεντρο των επεισοδίων να έχει μεταφερθεί για την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στο ύψος της Ερμού με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Έπειτα από πολλές ώρες μαχών, συγκρούσεων μεταξύ αγανακτισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, δεκάδες ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων, κροτίδων και πολλές εστίες φωτιάς σε αρκετά σημεία του κέντρου, η Αθήνα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Εθνική κυριαρχία τέλος…


thumb
Της Μιχαλούς

Ο πολιτικός χρόνος του κ. Παπανδρέου ρίχνει τίτλους τέλους στις αρχές της επόμενης  εβδομάδας. Οι τροϊκανοί αποφάσισαν να μην τον χρησιμοποιήσουν άλλο.  Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι ίδιοι τα εσωτερικά της χώρας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές.
Ξεκάθαρα το είπε χθες κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters "Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων"!

Αστυνομία και δικαστές κανόνισαν την ασυλία των ΜΑΤ

Μυστική συνάντηση υπήρξε χθες μεταξύ της Ηγεσίας της αστυνομίας και κορυφαίων δικαστών για θέματα που αφορούν τα ΜΑΤ.
Η πληροφορία μας δόθηκε από άτομο που παρευρεθη στην συνάντηση των δύο σωμάτων. Η συζήτηση κυριάρχησε γύρω από θέματα που αφορούν την κατάχρηση εξουσίας και την παράβαση καθήκοντος που ενδεχομένως να προκύψει την επόμενη περίοδο, σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και το τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρχουν προσφυγές στην δικαιοσύνη από ορισμένους πολίτες. Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία να υπάρχει ήπια αντιμετώπιση στα περιστατικά βίας των ΜΑΤ και να μην διώκονται όταν υπάρχει παράβαση καθήκοντος. Με άλλα λόγια χτυπάτε τους όλους, δεν μας πειράζει κάνεις.

Σχέδιο ανάτασης, με ορίζοντα εκλογών

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ

Η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ (τουλάχιστον) των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής, αποδεικνύεται και πάλι αδύνατη, με ευθύνη του Πρωθυπουργού. Διότι μόνο ο Πρωθυπουργός, που έχει στα χέρια του όλες τις πληροφορίες και τα χαρτιά, και που γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της χώρας, είναι σε θέση, οφείλει και μπορεί, να δημιουργήσει τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες, που μπορούν να διαμορφώσουν το κοινό πλαίσιο συνεργασίας με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ρατσισμός στο κέντρο της πόλης των Πατρών

Από πότε η παρουσία καροτσιών στις καφετέριες είναι απαγορευτική; Από πότε οι μητέρες δεν μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους επειδή συνοδεύουν τα μωρά τους; Σε καφετέρια στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου στο κέντρο της Πάτρας απαγορεύτηκε η είσοδος σε δύο μητέρες με τη δικαιολογία ότι η διεύθυνση του καταστήματος δεν επιθυμεί την παρουσία τους εκεί. Προφανής πρωτίστως η έλλειψη ανθρωπιάς και δευτερευόντως η έλλειψη επαγγελματισμού του εν λόγω κυρίου. Ρατσιστική η συμπεριφορά του και θα μπορούσε να του απονεμηθεί δικαίως ο χαρακτηρισμός του χειρότερου εκπροσώπου της πόλης του. Θυμίζει συμπεριφορές που συναντούμε στη ναζιστική Γερμανία όπου στην είσοδο των καταστημάτων υπήρχε αναρτημένη επιγραφή "Απαγορεύεται η είσοδος στα σκυλιά και τους Εβραίους". Αφετέρου εν μέσω οικονομικής κρίσης επιλέγει να διώχνει πελάτες .Κι εμείς ως πελάτες επιλέγουμε να μην τον ξαναπροτιμήσουμε και να κάνουμε ευρέως γνωστά τη συμπεριφορά και το κατάστημά του του ως παραδείγματα προς αποφυγή.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα οι συναντήσεις Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς

Τον κύκλο επαφών του, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή, με τους πολιτικούς αρχηγούς ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός.
Οι συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου ξεκίνησαν χτες με τον Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη διάρκεια της 20λεπτης συνομιλίας τους διαπιστώθηκε πλήρης διάσταση απόψεων, η οποία επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε με έντονο ύφος κάθε τέτοια προοπτική λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι ένας πρωθυπουργός και ένας πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί για να ζητήσουν κάτι, έχουν χαράξει μια κοινή εθνική γραμμή και πάνε να τη διαπραγματευτούν. Εσύ δεν παρουσίασες τίποτα τέτοιο ούτε σε μένα αλλά ούτε στους υπουργούς σου. Εδώ δε συμφωνείς με τους υπουργούς σου. Δεν έκανες καν τον κόπο να δώσεις τις επιστολές που σου ζητήσαμε».
Πρώτος πέρασε σήμερα την πόρτα του Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάλεσε «τα παιδιά της Βοστόνης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε αναφερόμενος στους Παπανδρέου και Σαμαρά, να δείξουν υπευθυνότητα.

Φήμες για έλευση μελών του «black block»

Αντιεξουσιαστές από την Ιταλία, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αύριο στην Αθήνα.

Οι ομάδες των αναρχικών θα φτάσουν στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην περικύκλωση της Βουλής, που προγραμματίζεται για αύριο, ήμερα που εισάγεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των αναρχικών θα υπάρχουν και μέλη του «black block», οι οποίοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια που συντάραξαν την ιταλική πρωτεύουσα την ημέρα του παγκόσμιου ραντεβού των Αγανακτισμένων.

Βρετανός προσφέρει χρηματικό έπαθλο στο καλύτερο σχέδιο εξόδου χώρας από την ευρωζώνη

Ένας γνωστός Βρετανός επιχειρηματίας αποφάσισε να προσφέρει χρηματικό έπαθλο 282 χιλιάδων ευρώ σε όποιον οικονομολόγο καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το πώς μπορεί μια χώρα να βγει από την ευρωζώνη.
Χωρίς ο ίδιος να κάνει αναφορά στην Ελλάδα, τονίζει την ανάγκη σταθερής Ευρωζώνης ως παράγοντα για τη σταθερότητα της Ευρώπης.

«Το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι επιχειρηματίες θέλουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, αλλά εφόσον αυτό δεν γίνει εφικτό, η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατεί και να πέσει σε κενό.

Επιμένει στο «όχι» για το άρθρο 37η Λούκα Κατσέλη

Την απόφασή της να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε και την Τετάρτη η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.
Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, ανέφερε ότι είναι θέμα αρχής για εκείνη να μην ψηφίσει την διάταξη που παγώνει τις κλαδικές και ότι κατά την ομιλία της στην συνεδρίαση της Πέμπτης θα εξηγήσει ακριβώς τους λόγους που θα καταψηφίσει.

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνάντηση της με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ την Τρίτη.

Το Σύνταγμα και η ευθύνη των υπουργών

Η εξυγίανση και η αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος, είναι αναμφισβήτητα βασικό αίτημα της κοινωνίας. Φαίνεται όμως να αποτελεί και βασική διακηρυγμένη προτεραιότητα του πολιτικού κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία την έχει αναδείξει σε κεντρικό θεσμικό ζήτημα και βασικό άξονα των 31 σημείων που καθορίζουν το πλαίσιο της προτεινόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Η αναμόρφωση αυτή προυποθέτει εύλογα και την....
αλλαγή των ρυθμίσεων που αφορούν την βουλευτική ασυλία και την αποσβεστική προθεσμία, τον χρόνο παραγραφής της ευθύνης των Υπουργών.

Το ΠΑΜΕ ανοίγει τα διόδια του Ρίου


Aνοίγει τα διόδια του Ρίου, από το μεσημέρι και μετά το ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Αγγελόπουλος, μετά την πορεία, θα κατευθυνθούν στην εθνική οδό και θα ανοίξουν τα διόδια στο Ρίο. Για το απόγευμα έχουν προγραμματίσει πορεία ενώ ετοιμάζονται και για την αυριανή δεύτερη μέρα της απεργίας.
Στο μεταξύ το ΠΑΜΕ κατήγγειλε το Practiker αλλά και τον εργολάβο κ. Σιμιτζή, ότι προσπάθησαν να "σπάσουν" την απεργία. "Το Practiker έβαλε τους εργαζόμενους μέσα από το ξημερώμα. Εμείς ομως το έχουμε αποκλείσει" δήλωσε  ο κ. Αγγελόπουλος .Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να καλούν συνεχώς τους βουλευτές Αχαϊας στο τηλέφωνο και να τους προειδοποιούν πως αν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο... δεν θα τους ξαναψηφίσουν.

Σεισμός 2,7 Ρίχτερ στην ΠάτραΈνα νέο ταρακούνημα του Εγκέλαδου ανησύχησε τη νύχτα τους κατοίκους της Πάτρας.
Η δόνηση που σημειώθηκε ένα λεπτό πριν τις εννέα χθες το βράδυ είχε μέγεθος 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρό του ήταν πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και δύο χιλιόμετρα βορείως του Μιντιλογλίου.
Το εστιακό βάθος ήταν 18 χιλιόμετρα.

«Ο Γ. Παπανδρέου τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία»


Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης πως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή τους συνάντηση να έχουν κοινή παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό τέχνασμα και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έπεσαν οι μάσκες».

«Εάν είχε διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα, δεν θα είχε δοθεί άμεσα αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΔ, ειδικά μετά την επίθεση στην παράταξη και τον ίδιο από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο;» είπε ο κ. Μιχελάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm. Κοινή παρουσία σημαίνει πως οι δύο εμφανίζονται με κοινή θέση, εξήγησε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ελληνική πρόταση ούτε γραμμή που να είναι γνωστή στη ΝΔ.

«Θα δεσμεύσει ο Αντώνης Σαμαράς τη χώρα σε κάτι που δεν γνωρίζει;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «πώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα "κάψει" μια άλλη εναλλακτική προοπτική;».