Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Εκ των έσω τα βέλη στην κυβέρνηση για το φορολογικό

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσαν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά τη συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, με αιχμή τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
«Αυτοί που κέρδισαν από το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης βρίσκονται στην άκρη και πρέπει να κληθούν να συνεισφέρουν» επεσήμανε ο εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Σπυροπάνος Μαργέλλης.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις επεφύλαξε η....
Τόνια Αντωνίου.

Γιατί έρχεται ο Μπάιντεν;


Έρχονται οι Αμερικάνοι. Να σώσουν το πουλέν τους, το Γ. Παπανδρέου, μάλλον δύσκολο. Τον έχουν ξεγραμμένο εδώ και καιρό, επομένως ή έρχονται για να του κάνουν την… πολιτική κηδεία του ή να τον ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Με τις εξελίξεις στην οικονομία να είναι ραγδαίες και την Ελλάδα να βρίσκεται στο στάδιο της χρεοκοπίας, ο δεύτερος τη τάξη Αμερικανός πολιτικός θα συζητήσει ασφαλώς πώς δε θα χάσουν τα λεφτά τους στο ΔΝΤ ενώ θα δει και τι πωλείται κοψοχρονιά στην Ελλάδα.

“Λεφτά υπάρχουν”. Το ΠΑΣΟΚ ξέρει…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Για σκεφτείτε το καλά… Η παραδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Ελλάδα επιστρέφει στο βιοτικό επίπεδο του 2004, αποτελεί την πρώτη δημόσια επιβεβαίωση για το… ακατόρθωτο που πέτυχε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Πάτησε φρένο στην ανάπτυξη του τόπου.
Είναι η πρώτη φορά, για χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ακόμη και χώρα του αναπτυγμένου κόσμου, που, εν καιρώ ειρήνης και όχι πολέμου, μπαίνει σε αναστολή.
Αυτό ακριβώς έχει υποστεί η Ελλάδα, και μάλιστα σε δόσεις, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου μας ενημέρωσε εκείνη την Παρασκευή του Απριλίου του 2010 από το ακριτικό Καστελόριζο, ότι αποφάσισε την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου. Για… το καλό μας.

Ακόμη πιστεύουν στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στην Κυβέρνηση


Κολλημένοι με τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι στην κυβέρνηση. Ο υφυπουργούς υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης σε συνέντευξη του τόνισε πως δεν δεχόμαστε άλλα μέτρα με το κούρεμα, και προσέθεσε πως «πατάμε στην απόφαση της 21ης Ιουλίου, δεν κάνουμε βήμα πίσω, κάθε βελτίωση θα γίνει αποδεκτή». Επεσήμανε δε πως η ρευστότητα των τραπεζών και οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συμφώνησαν Βενιζέλος και τρόικα σε εσωτερικό "κούρεμα" έξι δισ. ευρώ για το 2013-2014

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου με τα μέλη της τρόικας, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, όπως προηγουμένως είχε δημοσιεύσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, είναι πολύ πιθανό να μην χρειασθεί νέα συνάντηση, αφού το μόνο που έχει απομείνει να διευκρινιστεί είναι μετρικές λεπτομέρειες.
Η τρόικα σύμφωνα με τις.....
πληροφορίες που υπάρχουν θέτει επιτακτικά και προφανώς έχει συμφωνηθεί, η εφαρμογή ενός περιοριστικού προγράμματος ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ επιπλέον επιμένει στην επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου που αποφασίστηκε για το Δημόσιο και στις επιχειρήσεις του Δημοσίου. Δηλαδή σε όλες τις ΔΕΚΟ αλλά και στις επιχειρήσεις των οποίων το διοικητικό συμβούλιο διορίζεται κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο, ή έχουν στο παρελθόν επιχορηγηθεί από τον Προϋπολογισμό. Δηλαδή σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΘ, ο ΟΛΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΥΑΘ και τα ΕΛΤΑ αλλά και τράπεζες όπως η ΑΤΕ Bank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Μυστικά κονδύλια: 4.275.000 σε 7 μέρες!

Σε πάρτι εξελίχθηκαν τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών την διετία του ΠΑΣΟΚ. Οι καταγγελίες για το πώς αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία πληθύνονται.
Ενδεικτικό του τρόπου διαχείρισης είναι δύο έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι μέσα σε μια εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ πήρε 4.275.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα τοποθέτησε στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα με αποφάσεις του (τότε υφυπουργού Οικονομικών) Φίλιππου Σαχινίδη στις 23 Φεβρουαρίου 2010 δίνονται 1.575.000 ευρώ στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και λίγες μέρες μετά, στις 2 Μαρτίου 2010, άλλα 2.700.000 ευρώ.

Χε... ψηλά και αγνάντευε...

Oι άνθρωποι γενικά δεν πάνε καλά. Ο κυρ Μόσιαλος έκανε παρέμβαση στο ΜΕGΑ για να πει τι? "Η κυβέρνηση - έλα Mo... στη θέση σου- έχει... γνώση των καταστάσεων".
Δηλαδή δεν παίρνονται αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας ερήμην της κυβέρνησης της.
"Κουβεντιάσαμε με τον Βαν Ρομπάι", είπε.
Αν είναι δυνατόν!... 

Καθ΄υπαγόρευση της τρόικας το πολυνομοσχέδιο!!!

Ακόμη και την ευθύνη της σύνταξης των νόμων που θα διαμορφώνουν το νέο καθεστώς στο εργασιακό πεδίο, καθώς φαίνεται ανέλαβε η τρόικα, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο έχουν συμπεριληφθεί στο σύνολό τους οι απαιτήσεις που προέβαλε η τρόικα σχετικά με την επιβολή νέων συνθηκών στο πεδίο των συμβάσεων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Η επιστολή που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Κυριακή 2/10, λίγο πριν από τη.....
συνάντησή της με τον Γ. Κουτρουμάνη, ουσιαστικά περιγράφει τις παρεμβάσεις που επιθυμεί να γίνουν στο εργασιακό τοπίο. Και αυτή, τελικά, ενσωματώθηκε στο πολυ-νομοσχέδιο για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, την αύξηση της άμεσης φορολογίας και την εργασιακή εφεδρεία σαν ένα... τέταρτο μέρος αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τη δραστική περικοπή των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Ανέκδοτα Ο κουρέας που κουρεύει τσάμπα


Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε να κουρευτεί στον κουρέα της γειτονιάς του. Μετά το κούρεμα ρώτησε πόσο οφείλει, και ο κουρέας του είπε:

- Δεν θέλω χρήματα από εσένα σήμερα, είναι προσφορά ...
του καταστήματος.

15 σοφά ρητά για τη ζωή!!!
Διαβάστε παρακάτω μερικά ρητά που αν τα εφαρμόσετε σίγουρα θα καλυτερεύσετε τη ζωή σας…

Ο Μίμης πήρε το όπλο του


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που δεν «μασάει τα λόγια του». Δεν λέω «πολιτικός», γιατί ο Μίμης που γνώρισα στον Πειραιά ως βουλευτή του Συνασπισμού και παρακολουθώ από τότε μέσα απ’ τα βιβλία του και απ’ το δημόσιο λόγο του, δεν… έμαθε ποτέ αυτή τη «δουλειά». Δεν μπήκε όπως θα λέγαμε στο «πετσί» της. Πάντα αντισυμβατικός και ενίοτε απρόσμενος, κατόρθωσε να υπερβεί τη γενιά του, την περίφημη «γενιά του πολυτεχνείου», γεγονός που τον κατέστησε ισότιμο συνομιλητή με τη γενιά που έρχεται απ’ το μέλλον. «Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα εναντίον του λαού της», είπε και έχει απόλυτο δίκιο. Όπως δίκιο έχει όταν λέει ότι, «η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα όρια της νομιμοποίησης». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν λέει κάτι άγνωστο στους περισσότερους συμπολίτες μας. Κάθε άλλο. Το γεγονός όμως ότι το λέει έχει τη σημασία του γιατί απευθύνεται στον πρωθυπουργό και στη κυβέρνηση. Του λέει με κομψό- είναι αλήθεια- τρόπο ότι, πρέπει να σταματήσει να λαμβάνει μέτρα και να προσφύγει σε εκλογές.

Απίθανες εφευρέσεις μιας ασπρόμαυρης εποχής.

Δείτε μία λίστα με απίθανες εφευρέσεις μιας άλλης εποχής που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.
Πιάνο για κρεβατωμένους (ή και τεμπέληδες)

Αν δεν είναι εθνοκτόνοι τότε τι άλλο είναι;

Οι 300 της βουλής –με ελάχιστες εξαιρέσεις - αν δεν είναι εθνοκτόνοι τότε, τι άλλο είναι;

Μετά από χρόνια ‘εθνικής προσφοράς’ των διαφόρων πολιτευτών μας με ρουσφέτια και ασταμάτητη ψηφολαγνία, μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση, όπου:

- οι μεν νέοι στην ηλικία πολίτες δεν.....
έχουν καθόλου δουλειά με όλα τα συνακόλουθα για την συνέχεια της Ελληνικής κοινωνίας, και

- αυτοί που τόλμησαν να έχουν οικογένεια, τους αναγκάζουν να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους και μάλιστα όσο περισσότερα παιδιά έχουν τόσο περισσότερους φόρους θα πληρώσουν.

Γερμανογαλλικό αποφασίζομεν και διατάσουμε

Το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης και του ευρώ, στο οποίο συμφώνησαν χθες στο Βερολίνο οι Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, αποτελεί μια αμιγώς γαλλογερμανική πρωτοβουλία, που θα προωθηθεί από τις δύο κυβερνήσεις με «εμπιστοσύνη και εμπιστευτικότητα».


Αυτό διευκρίνισε νωρίς το απόγευμα ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας πως ό,τι αποφασιστεί θα είναι «σε συμφωνία» με τους εταίρους, αλλά όχι έπειτα από διαβούλευση μαζί τους.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες πάσχουν από ρευματισμούς

Ένας στους τέσσερις Έλληνες πάσχουν από ρευματισμούς

Στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην υγεία των εργαζομένων που υποφέρουν από ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις καθώς και στην αξία της κίνησης για την ποιότητα της ζωής τους, δίνουν έμφαση φέτος η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η

Ο φαύλος κύκλος της δίαιτας...


Γράφει η Λαμπρινή Μόσχου,
διαιτολόγος-διατροφολόγος

Η πλειοψηφία των ατόμων που επισκέπτονται έναν διαιτολόγο δεν το κάνουν για πρώτη φορά. Συνήθως έχουν ήδη μπει σε αρκετά διαιτολογικά γραφεία και έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες να χάσουν βάρος είτε από μόνοι τους, είτε με την βοήθεια κάποιου ειδικού, είτε ακολουθώντας τη δίαιτα κάποιου φίλου.
Αυτό που παρατηρώ πολύ συχνά είναι ότι όταν

Βασικοί κανόνες για πετυχημένα κοπλιμέντα

Γιατί το κοπλιμέντο είναι σημαντικό:
Γιατί κάνει τον άλλο να νιώθει όμορφα. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ανεβάζει τη διάθεση.
Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να της πεις πόσο γλυκειά είναι όταν έχει τις μαύρες της;
Το βασικότερο: ..
 Ανοίγει ένα.χαμόγελο σ’εκείνον που το δέχεται.
Όπως λένε και οι Αμερικανοί «A little flattery goes a long way».

Οι κανόνες του κομπλιμέντου:

Ο Φαν Ρόμπεϊ είπε στον Γιώργο το… μυστικό


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η είδηση που ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί, ήταν φαινομενικά αθώα: Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται πλέον στην ευρωζώνη, μετά και τη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο. Αυτονόητη και εν πολλοίς αναμενόμενη η παραπάνω εξέλιξη. Εκείνο φυσικά που… απέφυγε να ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε αρμοδίως από τον κ. Φαν Ρόμπεϊ για την επικείμενη αναβολή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 και 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

“Είμαστε αυτό που έρχεται”…


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, δεν άφηνε πολλά περιθώρια παρερμηνειών, για την αποφασιστικότητα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και το συγκροτημένο σχέδιο που έχει για την έξοδο από την κρίση. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η πολιτική πρόταση της παράταξής του κομίζει την ελπίδα στην ελληνική κοινωνία. Απέναντι στην εθνική κατάθλιψη, στην οποία έχει βυθίσει την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ.
Έσπευσε να αφοπλίσει την περιρρέουσα φημολογία που διακινείται από τα ΜΜΕ, για σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή συγκυρία κατά την οποία η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αμφισβητείται και από αυτήν ακόμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της.

Ο Καρατζαφέρης ξύνεται στην γκλίτσα του … Γουδή


Προχθές ο κ. Καρατζαφέρης απειλούσε να στείλει στο …Γουδή όσους υποκύψουν στις απαιτήσεις της Τροϊκα.
Σήμερα δήλωσε στον κ. Αυτιά ότι “όποιος δεν έρχεται να συνεργαστεί θα τον … εκτελούμε“, εννοώντας προφανώς όσους τολμήσουν και αρνηθούν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” υπό τους Μητσοτάκη – Σημίτη, που προωθεί εσχάτως η διαπλοκή
Καρατζαφέρης: Γιώργο άκου πως είναι τα πράγματα, όποιος δεν έρχεται να συνεργαστεί πρέπει να τον εκτελούμε. Τελείωσε. Έρχεσαι; Άντε φύγε απ’ τη μέση, δεν κάνεις.
Προφανώς βρίσκεται σε κατάσταση παράκρουσης.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τις ραγδαίες εξελίξεις


Ραγδαίες είναι οι πολιτικές- οικονομικές εξελίξεις που κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας. Η Σύνοδος Κορυφής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, φαίνεται να αναβάλλεται, πιθανότατα για μερικές ημέρες. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι να γίνει στις 23 Οκτωβρίου, πριν τη Σύνοδο των G-20 στο τέλος του μήνα, εκεί που οι ισχυροί του πλανήτη θα πάνε με λύση οριστική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Φαίνεται να υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα και αντίθετες απόψεις για το πώς θα μπορούσε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους. Ακόμη δεν υπάρχει μια γραμμή, έστω κι αν για την Ελλάδα έχει αποφασιστεί το «κούρεμα». Ακόμη όμως δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν πόσο θα είναι το ποσοστό, πώς, με πόσα και από ποιους θα ενισχυθεί ο EFSF ώστε να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών και τι θα γίνει αν υπάρξει διάχυση του προβλήματος σε όλη την Ευρώπη.

Οι εκλογές που άλλαξαν το μέλλον


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Πριν από 18 χρόνια, σχεδόν δηλαδή όσα χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει έφηβος, και να μπορεί με την ψήφο του να επηρεάζει τις εξελίξεις σε αυτόν τον τόπο, έγινε ένα καθοριστικό βήμα για να χαραχθεί η εθνική περπατησιά που μας οδήγησε στο Μνημόνιο, την τρόικα, τη χρεοκοπία. Στις βουλευτικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψαν πανηγυρικά στην εξουσία. Το 1989 και το παλλαϊκό αίτημα για κάθαρση, έγινε… «βρώμικο 1989». Ποτέ δεν μάθαμε τι πραγματικά συνέβη με το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ η θνησιγενής κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις εκλογές του Απριλίου του 1990, οδήγησε τελικά, με μαθηματική ακρίβεια στην πτώση της.

Ανησυχούν οι ασφαλιστικές για τα σενάρια της αναδιάρθρωσης πάνω από 50%

Έντονη είναι η ανησυχία στις τάξεις των Ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών, για το ενδεχόμενο μια μεγάλης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Κι αυτό γιατί έχουν στα χαρτοφυλάκια τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που εκτιμάτε ότι φθάνουν τα 4 δις ευρώ και ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στο 50% θα έφερνε σε δυσκολία αρκετές ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες .
Όπως εκτιμούν, παράγοντες της αγοράς, σε αυτή την περίπτωση θα.....
απαιτηθούν νέα κεφάλαια για τις εταιρίες, που θα δυσκολέψουν αρκετά κύρια αυτές που δεν ανήκουν σε θυγατρικούς τραπεζικούς ομίλους

Σενάρια, αναταράξεις και διαφωνίες εντός ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ισχυρές αναταράξεις προκαλούν στην κυβέρνηση οι φωνές βουλευτών και υπουργών για κυβέρνηση συνεργασίας ή ακόμη και για πρόωρες εκλογές.
Μάλιστα στο Μαξίμου εκτιμούν ότι κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια του πρωθυπουργού, να τον «κοντύνουν», ακόμη και να τον οδηγήσουν σε ηρωική έξοδο, (σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία») την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες για το μέλλον της χώρας.Ήταν ενδεικτική άλλωστε η οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σενάρια του Σαββατοκύριακου, κάνοντας λόγο για υπονόμευση της πολιτικής σταθερότητας.Έτσι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι οριστικές αποφάσεις, που θα ληφθούν για το ελληνικό θέμα θα είναι καθοριστικές όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

«Η Αθήνα απειλείται με στάση πληρωμών»


H Süddeutsche Zeitung του Μονάχου εκτιμά πως: «Η Αθήνα απειλείται με στάση πληρωμών.Αναφέρεται επίσης στην έκτακτη συνάντηση για τη διάσωση των τραπεζών και πως  Μέρκελ και Σαρκοζί προσπαθούν να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας»..

Καταδικάστηκε η 33χρονη που πέταξε αυγά στον Μανώλη Όθωνα


Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η 33χρονη η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου πέταξε αυγά εναντίον του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, ύστερα από μήνυση που ο ίδιος υπέβαλε. Ο υφυπουργός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις

Απεργίες στις τράπεζες

Έντονη είναι η αντίδραση των τραπεζοϋπαλλήλων στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.
Σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωρά η ΟΤΟΕ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο, στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ “με αυτό το νόμο, αν τελικά ψηφισθεί από τη Βουλή, ενταφιάζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, και οι εργαζόμενοι της χώρας επιστρέφουν σε περιόδους του προηγούμενου αιώνα, αφού, παράνομα και αντισυνταγματικά, καταργούνται θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα”.

Κάλεσμα για εθνική συνεννόηση από τέως βουλευτές

Κραυγή αγωνίας μέσω ειδικού ψηφίσματος της Ένωσης Τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.
"Ούτε ένα λεπτό χαμένο στο βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων, των όποιων ιδεολογικών εμμονών, των όποιων λογικών αντιπαραθέσεων και των όποιων φιλοδοξιών". Αυτό αναφέρει σε κάλεσμά του προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας η Ένωση Ελλήνων τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, μέσω ομόφωνου ψηφίσματός τους, κατά τη χθεσινή Έκτακτη Συνέλευσή τους. Οι "βετεράνοι" βουλευτές και ευρωβουλευτές καλούν για "συστράτευση και συνεννόηση", μέσα στην επείγουσα συγκυρία για τον τόπο. Μάλιστα, η έκκλησή τους θεωρείται συνέχεια της ειδικής αναφοράς που είχε αποστείλει ο πρόεδρος της Ένωσης, Κ. Πυλαρινός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Μάρτιο, όπου του ζητούσε "να απαιτήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας, υπό την προεδρία του έχοντος την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Βουλής".

Τι σημαίνει να ζούμε με τα εισοδήματα του 2004

Τι σημαίνει ζούμε με τα εισοδήματα του 2004
Περίπου 40 δισ. ευρώ θα είναι οι απώλειες στο εθνικό εισόδημα εάν γυρίσουμε στα επίπεδα του 2004 κάτι που σημαίνει ότι κάθε έλληνα πολίτης θα χάσει ετησίως 3.600 ευρώ.Μιλώντας με δραματικούς τόνους στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2012 η ύφεση, αθροιστικά, από το 2008, θα έχει φτάσει στο -15% και για αυτό το λόγο, όπως είπε «γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής και στα εισοδήματα του 2004».Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα διαμορφώθηκε το 2010 στα 223.853 εκατ ευρώ ενώ το 2004 στα 183.950 εκατ. ευρώ.

ΣΟΚ! Δεν έχουν λεφτά να διασώσουν τις καταθέσεις μας μετά και τη κρατικοποίηση της Proton Bank Δεν έχουν λεφτά οι εφιάλτες -Τσολάκογλου να σώσουν τις Τράπεζες και τις καταθέσεις μας. Ρεπορτάζ σοκ ετοιμάζουν οι αυριανές εφημερίδες!
Το ΤΕΚΕ έχει κοντά στο 1,5 δις και απο αυτά πρέπει να δώσει 600 εκατ για να διασώσει το φαλημέντο του Λαυρεντιάδη!
Ενω το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαθέτει κοντά στα 20 δις κι αυτά εμείς πρέπει να τα πληρώσουμε!
Στο μεταξύ κανείς οικονομικός  συντάκτης δεν βγάζει τσιμουδιά...

Δεν είναι λύση η “συνυπευθυνότητα”


ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Πληθαίνουν και εντείνονται οι ‘φωνές’ και οι πιέσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας. Μαζί και η κοινή γνώμη και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.  Και εύλογα. Αν τα σχετικά ερωτήματα υποδεικνύουν ουσιαστικά τις ‘οικουμενικές λύσεις’, ως το διαβατήριο για να ξεπεραστεί η κρίση. Είναι όμως έτσι; Είναι η ευρεία συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων που θα δώσει λύσεις; Είναι το ‘κύρος’ και ‘η σοφία’ των προσωπικοτήτων, που θα στελεχώσουν αυτού του είδους τα κυβερνητικά μορφώματα; Κι αν όντως ισχύει αυτό τι τους εμποδίζει να εισφέρουν τις γνώσεις τους στην παρούσα συγκυρία; Είναι ζήτημα θώκου; Και πόσοι εξ αυτών ευθύνονται, με πράξεις ή παραλείψεις, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους στο παρελθόν, για τα όσα συμβαίνουν σήμερα;

ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΒΑΡΙΑ Η Π----Α ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ

Αγαπητοί φίλοι ένα είναι σίγουρο ότι η κατοχική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει αν δεν υποδουλώσει πλήρως τους Έλληνες στην Γερμανική – Γαλλική κυριαρχία.
Την ώρα που ο γερμανός υπουργός οικονομία

Εργασιακές συμβάσεις διαρκείας δύο λεπτών απαιτεί η ΤρόικαΕργασιακές συμβάσεις μιας ημέρας προωθούν τώρα οι αφέντες μας της Τρόικας.
Θα πρόκειται για ένα ακόμα  σκανδαλώδες προνόμιο των εργαζομένων. Κανονικά οι συμβάσεις πρέπει να είναι δίλεπτες, αλλά η Τρόικα είναι χαλαρή και σε αυτό το σημείο.
Πίνει καφέ ο άλλος πέντε λεπτά. Εκτός σύμβασης ο χρόνος.
Τσιγαράκι κάθε τρεις και λίγο. Πρώτον που βρίσκει τα λεφτά ο χλέμπουρας για καπνό; Έχει κρυμμένο «μπαγιόκο» ή αγοράζει λαθραία; Και στις δύο περιπτώσεις είναι ύποπτος μεγαλοφοροφυγάς.
Πάει τουαλέτα και κάθεται δέκα λεπτά; Είναι δυσκοίλιος λέει ο τεμπέλης υπάλληλος. Και πως θες κύριε να ανέβει η ανταγωνιστικότητα της χώρας χωρίς καθαρτικά στο σπίτι;

Ο Σταϊκούρας στα Γιάννενα αγνόησε τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά και έπλεξε το εγκώμιο της Κυβέρνησης Καραμανλή!

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των στελεχών της τοπικής ΝΟΔΕ για την απόφαση των κεντρικών της ΝΔ να είναι οΧρήστος Σταϊκούρας ομιλητής στην εκδήλωση που έγινε στα Γιάννενα την περσμένη Παρασκευή με θέμα... «Η οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διέξοδο από την κρίση». Με δεδομένη την ψύχωση που έχει ο Στερεοελλαδίτης πολιτικός να εξυμνεί την... προσφορά του Κώστα Καραμανλή στην αποδιάλυση της χώρας, επιδόθηκε σε έναν βαρετό μονόλογο, όπου αντί προτάσεων και ανάδειξη των νέων κομαμτικών θέσεων και προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά, παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία της πενταετίας Καραμανλή με τη διετία Παπανδρέου. Οι 190 παρευρισκόμενοι φανερά εκνευρισμένοι άρχισαν να δυσανασχετούν και το τέλος της Εισήγησης Σταϊκούρα, δεν βρήκε στην αίθουσα ούτε τους μισούς. Όπως μας τόνισε στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ, στο τέλος -οβ δι ρέκορντ- τα άκουσε για τα καλά ο Σταϊκούρας, ενώ για τις Καραμανλικές του κορώνες ενημερώθηκε και το επιτελείο Σαμαρά.

Reuters: Πιθανή αναβολή της Συνόδου Κορυφής της 17/10...

Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της 17ης Οκτωβρίου με αντικείμενο της οικονομική κρίση είναι πιθανό να αναβληθεί για αργότερα, σύμφωνα με... τα όσα δήλωσε πηγή της ΕΕ που δεν κατονομάζεται στο Reuters.

«Υπάρχουν όρια νομιμοποίησης τα οποία έχει ξεπεράσει η κυβέρνηση»


Μ. Ανδρουλάκης και Κ. Γείτονας τα είπαν έξω από τα δόντια

Μ. Ανδρουλάκης και Κ. Γείτονας έσπασαν σήμερα την σιωπή της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και παρενέβησαν μιλώντας «έξω από τα δόντια» στην συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.Ο Κ. Γείτονας ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση, συσπείρωση και συνεργασία».Ενώ στην ίδια συζήτηση ο Μ. Ανδρουλάκης έθεσε θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης να πάρει τις αποφάσεις που

ΟΤΟΕ: 48ωρη απεργία στις 18 και 19 ΟκτωβρίουΣε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στην λαιμητόμο της Τρόικας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.Και προσθέτει ότι «με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, πριμοδοτείται η εργοδοτική αυθαιρεσία, διευρύνεται ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ο εκβιασμός γίνεται θεσμός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Οι δυνάμεις που κυβερνούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν προσηλωμένες αποκλειστικά στη διάσωση των τραπεζών και σχεδιάζουν ένα «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας που θα συνοδευτεί με ακόμα πιο σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους. Αρνούνται κάθε σκέψη που θα διέκοπτε την εξάρτηση των ευρωπαϊκών κρατών από τους κερδοσκόπους δανειστές. Σχεδιάζουν ακόμα τη σύνταξη νέων ευρωπαϊκών συνθηκών που θα παγιώνουν τη λιτότητα και τα.....
αντεργατικά μέτρα πανευρωπαϊκά.

Κρίση = κατάθλιψη, αυτοκτονίες, πορνεία, ναρκωτικά


Τα σκληρά οικονομικά μέτρα λιτότητας και η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας προκαλούν κατάθλιψη σε ολοένα και περισσότερους πολίτες και ωθούν στην εξάρτηση από ουσίες, ενώ η συρρίκνωση των ιατροφαρμακευτικών δαπανών του δημοσίου περιορίζει τις δυνατότητες των ανθρώπων να έχουν ιατρική βοήθεια.
“Η εικόνα της υγείας στην Ελλάδα είναι ανησυχητική,” τονίζει ο Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ της Βρετανίας, ο οποίος δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. “Διαπιστώνουμε… ανησυχητικές τάσεις–διπλασιασμό των αυτοκτονιών, αύξηση των ανθρωποκτονιών, αύξηση κατά 50% των κρουσμάτων μόλυνσης με HIV και οι πολίτες αναφέρουν ότι η υγεία τους επιδεινώνεται, αλλά δεν επισκέπτονται γιατρό παρότι νιώθουν ότι θα έπρεπε,” υπογραμμίζει.

Έχουν… σχέδιο για την Ελλάδα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Τα χρόνια που η Μεγάλη Βρετανία ήταν η «φωνή» των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν παρέλθει, όχι όμως ανεπιστρεπτί. Μπορεί η «εγκάρδια συνεννόηση» του Μπιλ Κλίντον και αργότερα του Τζορτζ Μπους του νεώτερου με τον Τόνι Μπλερ να είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η σημερινή «συγκατοίκηση» του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντέιβιντ Κάμερον δεν επηρεάζει καθοριστικά τις εξελίξεις στον πλανήτη. Κάτι που φαίνεται και από τις πρόσφατες παρεμβάσεις των δυο ηγετών αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, και τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχει για την παγκόσμια οικονομία, εφόσον δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Έσωσαν την Dexia, αλλά πετάνε την Ελλάδα στα σκουπίδια


Πιθανότατα η είδηση θα περάσει στα …ψιλά. Είναι, όμως, πάρα πολύ σοβαρή.
Η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο, αποφάσισαν να …διασώσουν την Dexia.
Καλώς, ως εδώ.
Κόστος διάσωσης; 90 δις ευρώ!
Κάτι παραπάνω από το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας, που κοστίζει περίπου 85.
Η ιστορία έχει και συνέχεια.
Η Dexia  είχε διασωθεί και το 2008!
Ξέρετε πόσο ήταν τότε το κόστος διάσωσης;
150 δις ευρώ!
Πολύ παραπάνω από το κόστος διάσωσης της Ελλάδος!!!

Ξεφουσκώνει το όραμα των φουσκωτών διαστημικών ξενοδοχείων

Η Bigelow Airspace, η εταιρεία που έγινε διάσημη όταν παρουσίασε τα σχέδιά της για φουσκωτά ξενοδοχεία σε τροχιά, απέλυσε τους... 40 από τους 90 υπαλλήλους της αναγνωρίζοντας ότι η φιλοδοξία της δεν μπορεί να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.Σε email του προς το δικτυακό τόπο Space.comστέλεχος της εταιρείας εξήγησε ότι ο σχεδιασμός της NASA για το διάδοχο των διαστημικών λεωφορείων έχει καθυστερήσει.«Ελπίζαμε ότι μέχρι το 2014 ή το 2015 η Αμερική θα μπορούσε και πάλι να εκτοξεύει μόνη της τους αστροναύτες της» ανέφερε ο Μάικ Γκολντ, διευθυντής της Bigelow στην Ουάσινγκτον.

Και νέο έκτακτο δελτίο καιρού από ΕΜΥ

 

Σε συνέχεια του από 7-10-2011 εκτάκτου δελτίου πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένων ανακοινώνονται τα παρακάτω:η κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις άνεμους 8 με 9 μποφόρ θα συνεχιστεί το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές

Κετσπάγια: "Θα χάσουμε μόνο αν η Ελλάδα είναι καλύτερη..."

Μόνο αδιάφορη δεν θα είναι η Γεωργία στον αυριανό αγώνα κόντρα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Γεωργιανών, Τιμούρ Κετσπάγια.
Ο «δικός» μας Τιμούρ τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη «κι ας νικήσει ο καλύτερος», πρόσθεσε ότι δεν έχει καμιά σχέση ο Ολυμπιακός και το πέρασμά του από την Ελλάδα με το αυριανό ματς.
"Ετοιμαζόμαστε σχεδόν μια εβδομάδα. Πηγαίνουν καλά οι προπονήσεις. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Δεν έχει σημασία ποιος χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι.
Ούτε στην τακτική θα έχουμε αλλαγές ούτε στην 11άδα που θα παρατάξω. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο. Όλοι στην ομάδα είναι πανέτοιμοι. Θέλουμε να κερδίσουμε. Όποιος είναι καλύτερος, θα κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Ας γίνει ένα καλό παιχνίδι και θα δείξει.
Είναι διαφορετικό όταν παίζεις σαν δεύτερος και διαφορετικά σαν πρώτος. Με την Κροατία κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας τα τελευταία είκοσι χρόνια, αλλά δεν κερδίσαμε. Θα ήταν αλλιώς αν είχαμε 15 βαθμούς και αλλιώς τώρα.
Παίξαμε πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν βάλαμε γκολ και χάσαμε το ματς. Θα μπορούσαμε να είχαμε 15 βαθμούς τώρα. Είναι αλλιώς όταν περιμένεις την ευκαιρία. Όταν δεν είμαστε φαβορί, μας βγαίνει καλύτερα. Όταν είμαστε φαβορί δεν έχουμε την ποιότητα που χρειάζεται.

Θα χάσω την τράπεζα μου;


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Αφού επί τόσους μήνες δεν ενεργοποιήθηκε το δακρυϊκό σύστημα του πολιτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου, όταν χιλιάδες οικογένειες βρέθηκαν απ’ τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο της εξαθλίωσης, αισθάνθηκε την ανάγκη να… κλάψει για την πτώση του τραπεζικού δείκτη. Η δημοσιοποίηση της Proton Bank, και το επικείμενο «κούρεμα» των ομολόγων που έχουν οι τράπεζες στη κατοχή τους, σκόρπισε τον τρόμο στους καταθέτες, μέχρι σημείου να αισθάνονται τύψεις γιατί οι μέτοχοι θα χάσουν τις τράπεζές τους. Αισθανόμαστε περίπου όπως οι όμηροι, που όταν απελευθερώνονται εκφράζουν συμπάθεια προς τους απαγωγείς τους.

Αιφνίδιες μετακινήσεις αξιωματικών διέταξε ο Παπουτσής

Αιφνίδιες μετακινήσεις αξιωματικών διέταξε ο Παπουτσής

Παραμένει στη θέση του για ένα ακόμη χρόνο ο Λ. Οικονόμου

Αιφνίδιες μετακινήσεις ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών διατάχθηκαν πριν από λίγο με απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου ο ταξίαρχος Γιώργος Σταύρακας, διοικητής των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ της Άμεσης δράσης μετακινείται και τοποθετείται διοικητής των αστυνομικών σχολών, θέση νεκρή σε σχέση με αυτή που κατείχε μέχρι σήμερα.Στη θέση του τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αστυνομικός διευθυντής Αρκαδίας, αστυνομικός διευθυντής κος Βενέτης.
Από την θέση του διοικητή των ΜΑΤ μετακινείται ο μέχρι σήμερα Διοικητής κος Κοσσυράκης και τοποθετείται στη Διεύθυνση χειρισμού Κρίσεων.