Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Μετανάστες στην Αυστραλία χιλιάδες άνεργοι Έλληνες


Το ακούγαμε μήνες τώρα ότι άνεργοι Έλληνες, μη έχοντας να χάσουν και τίποτα, επιλέγουν το δρόμο της ξενιτιάς για ένα καλύτερο αύριο. Από τη στιγμή που κάποιοι κατάφεραν να κάνουν τη ζωή στην πατρίδα μας “κόλαση”, περίπου 2.000 χιλιάδες Έλληνες το τελευταίο εξάμηνο (!), άνεργοι, επέλεξαν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία και να αναζητήσουν εκεί ένα καλύτερο αύριο.
Από τη στιγμή που εδώ δεν έχουν καμία τύχη, γιατί να μην δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό.

Χάιλ Μέρκελ...

Γερμανοί επίτροποι στα υπουργεία...
Πλακώνει η Kομαντατούρα της Μέρκελ. θα σας βοηθήσω είπε στο Μπενύτο αλλά - ο έγκυρος Καψής το ισχυρίζεται - θα ... μπουν επίτροποι στα υπουργεία, για να ελέγχουν τη τήρηση του προϋπολογισμού.
Χάιλ Μέρκελ...

Τρόμος στην Ελλάδα, πανικός στην Ευρώπη


Σοφία Βούλτεψη

Σε μια πρακτική που έχει πλέον λάβει τις διαστάσεις του εκβιασμού και οδηγεί την χώρα στην απόλυτη ύφεση, μέσω μιας ιδιότυπης πτώχευσης, επιδίδεται η κυβέρνηση, καθώς οι συνομιλίες με την τρόικα δεν ολοκληρώνονται.

Αν και μια από τις (πολλές) προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ήταν η κατάργηση των νυχτερινών τροπολογιών, η κυβερνητική παράταξη ξέχασε και επ’ αυτού όσα ως αντιπολίτευση κατήγγελλε, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κατέθεσε νύχτα (προχθές) ένα ολόκληρο νομοσχέδιο.

Μπούμερανγκ...

Του Γιώργου Λακόπουλου

Συχνά πυκνά από τα χείλη των δανειστών μας βγαίνει μια πανομοιότυπη διαπίστωση: «Η Ελλάδα δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της». Αυτό είναι αλήθεια. Ανελήφθησαν υποχρεώσεις με ισχυρό νομικό, πολιτικό και... οικονομικό χαρακτήρα στις οποίες η χώρα δεν ανταποκρίνεται. Οι ίδιοι οι τροϊκανοί συμπεραίνουν ότι αν είχε υπάρξει ανταπόκριση, η δημοσιονομική εξυγίανση θα είχε επιτευχθεί. Σε όσους τους επικρίνουν για τη συνταγή που προσπαθούν να επιβάλουν, απαντούν ότι δεν φταίει η συνταγή, αλλά η εφαρμογή της. Η κυβέρνηση αργοπορεί, το κράτος δεν μπορεί, η αντιπολίτευση δεν θέλει. Και αυτά είναι σωστά. Αλλά εκεί βρίσκεται η πηγή της αποτυχίας; Ή έστω μόνο εκεί;
Η απάντηση έρχεται από μια χώρα στην οποία επίσης έχει εγκατασταθεί η τρόικα. Και κατά σύμπτωση, επίσης επικεφαλής του κλιμακίου που εποπτεύει την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι ο κ. Πολ Τόμσεν. Η χώρα αυτή είναι η Πορτογαλία.

Πώς θέλουμε να μας ανακοινώσουν την πτώχευση;

Ο Βασιλιάς στο παλάτι του διάλεγε πολύ προσεκτικά τους αγγελιοφόρους του. Ήθελε τις κακές ειδήσεις να τις φέρνει συνήθως ο γελωτοποιός για να μην του έρχεται απότομα η κακή είδηση. Κι επειδή ο Έλληνας είναι βασιλιάς στη χώρα του (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει) θέλει τα νέα να του τα λένε ευχάριστα, ακόμα κι αν αυτά τα νέα είναι καθαρά καταστροφικά. Η πτώχευση είναι η είδηση που μας γυροφέρνει τους τελευταίους μήνες. Κι ακόμα κι αν δεν θέλουμε ούτε καν να την σκεφτόμαστε, είναι πολλοί εκείνοι που φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουμε να την αποφύγουμε. Έτσι, το MEN 24 αποφάσισε να προτείνει στην κυβέρνηση μερικούς τρόπους ώστε να μας φέρει ευχάριστα την είδηση στο πιάτο, ως άλλος γελωτοποιός. Να έχει βέβαια στο μυαλό η κυβέρνηση ότι πολλές φορές, όταν ο γελωτοποιός έφερνε πολύ κακές ειδήσεις, έχανε το κεφάλι του. Σενάριο Euro 2012

Οι διασημότερες πόλεις- φαντάσματα της Ευρώπης

Εγκαταλειμμένες πόλεις υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, μερικές από αυτές όμως είναι εξαιρετικά διάσημες λόγω του παρελθόντος τους. Ακολουθούν οι ιστορίες από τις σημαντικότερες και πιο τουριστικές πόλεις-φαντάσματα της Ευρώπης.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια!


Από τα δυτικά ξεκινά το κύμα κακοκαιρίας που βαθμιαία, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Ήδη έχει ξεκινήσει να βρέχει σε διάφορες περιοχές της Αττικής, και έχει απαγορευθεί ο απόπλους των πλοίων για τα νησιά της Κρήτης, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένων,  με το οποίο παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων σκαφών σε λιμάνια του Ηρακλείου να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα ασφαλείας των σκαφών τους.

Παλιές διαφημίσεις με παιδιά που σήμερα σοκάρουν!

Αν νομίζετε ότι τα παιδιά δεν μεγαλώνουν καλά σήμερα, βλέπουν πολλά καρτούν που είναι ακατάλληλα ή ξοδεύουν πολύ χρόνο μπροστά από την τηλεόραση, τότε οι παρακάτω διαφημιστικές αφίσες που ''ξέθαψε'' το Huffington Post θα σας πείσουν για το αντίθετο.
Ο κόσμος παλιότερα δεν ήταν και τόσο πιο ασφαλής για τα παιδιά...
Δείτε μερικές απίστευτες διαφημιστικές αφίσες:

ΣΥΝΤΑΞΗ - Το νέο επιτραπέζιο


Τι «παίζουν» οι εφημερίδες της Κυριακής


Tα πρωτοσέλιδα του αυριανού Τύπου

Για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την αγωνία που επικρατεί για το αν θα εξασφαλίσει τελικά η Ελλάδα την έκτη δόση και το «κούρεμα» του χρέους κάνουν λόγο στα πρωτοσέλιδα τους οι περισσότερες Κυριακάτικες εφημερίδες.

Επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα


Οι επιλογές της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις της τρόικας πιέζουν τους μισθούς και τις συντάξεις πολύ χαμηλά… Τόσο χαμηλά, μάλιστα, που οι Έλληνες θα αρχίζουν να σκέφτονται μήπως είναι προτιμότερο να αναζητήσουν εργασία σε Ρουμανία και Βουλγαρία.Το σενάριο αυτό μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό, ωστόσο η Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον εργασιακό Μεσαίωνα…
Οι περικοπές μέχρι και 40% στις αποδοχές των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ και ο “συγκρατημένος” ιδιωτικός τομέας με όσα ακούγονται για τον κατώτατο μισθό, σπρώχνουν εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας.

Eξώφυλλο εφημερίδας τον Δεκέμβρη του 1944! Σαν να μην πέρασε μια μέρα...


Πολλά τα κρούσματα καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας στις φτωχές χώρες

Εκατομμύρια γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής δεν έχουν πρόσβαση σε προγράμματα πρόληψης προβλημάτων υγείας  
    
     (Φωτογραφία: 
     Reuters
Άνιση η πρόσβαση στις θεραπείες
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - O αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων από καρκίνο του μαστού και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου και ειδικά στις φτωχότερες, όπου περισσότερες γυναίκες πεθαίνουν σε μικρότερες ηλικίες, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα.

Νέες λίστες φαρμάκων ανά ασθένεια

Νέες λίστες φαρμάκων ανά ασθένεια
Με νέα τροπολογία, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προωθεί τη δημιουργία και καθιέρωση νέας λίστας φαρμάκων ανά ασθένεια.

Με την ρύθμιση αυτή θα παρέχονται συγκεκριμένα φάρμακα ανά ασθένεια, τα οποία θα

Επικοινωνιακά κόλπα με τους φοροφυγάδες

Εντυπωσιακό το πρώτο θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για την αποκάλυψη λίστας με 77 επαγγελματίες οι οποίοι απέκρυψαν εισοδήματα 2 δις ευρώ. Κομμωτές, εργολάβοι, μάνατζερ ποδοσφαίρου, γιατροί κ.λπ. δήλωναν ελάχιστα εισοδήματα και είχαν απίστευτες καταθέσεις. Μπράβο στο ΣΔΟΕ που κατάφερε να τους βρει, όμως, μια απορία έχουμε:

Γιατί η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε τη....
λίστα αυτή στα Νέα για να τη δημοσιεύσουν τώρα; Μήπως η επεξεργασία των στοιχείων τέλειωσε πρόσφατα; Όχι βέβαια εδώ και καιρό υπήρχαν αυτά τα ονόματα και οι αριθμοί απλά επελέγη αυτή η χρονική στιγμή.

Jennifer Nicole Lee: Οι γλουτοί μου σας χαιρετούν

Η guru της γυμναστικής Jennifer Nicole Lee ξεσήκωσε την παραλία του Miami με την καυτή της παρουσία. Η σέξι γυμνάστρια τράβηξε όλα τα βλέμματα του ανδρικού πληθυσμού με το μικροσκοπικό μαύρο μπικίνι της καθώς απολάμβανε τον ήλιο και τη θάλασσα.


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα «κοράκια» του χρυσού!
«ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ. Μην χάνετε άλλο χρόνο! Μετατρέψτε τα κοσμήματά σας! ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ. Ο,τιδήποτε περιέχει ΧΡΥΣΟ & ΑΣΗΜΙ. Κοσμήματα που δεν φοράτε! Κερδίστε από την υψηλότερη τιμή ΧΡΥΣΟΥ των 30 τελευταίων ετών! Δεχόμαστε ΕΝΕΧΥΡΑ χρυσών αντικειμένων. ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. Κατόπιν ραντεβού για την απόλυτη εχεμύθειά σας» γράφει το διαφημιστικό φυλλάδιο πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Τσίπρας: μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες


Με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζει πως «η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο μπορεί να λύσει μόνο η προσφυγή στις κάλπες».
Ο Α. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναλαμβάνει δεσμεύσεις αποκεφαλισμού του λαού ερήμην του, και πως μετατρέπει τη χώρα σε αποικιοκρατούμενη χώρα με τις αποφάσεις για τη δημόσια περιουσία. Επίσης υπογραμμίζει πως «Πρώτα έκλεψαν τη ψήφο του λαού και τώρα αρπάζουν την περιουσία του».

“Για να γίνει κούρεμα η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας”“Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας , τουλάχιστον προσωρινά” δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Real news.

Συμπλοκές και ξύλο στην Πάτρα
Συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και οπαδών της ΑΕΚ σημειώθηκαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης που διεξάγεται στην Πάτρα για τη δεύτερη αγωνιστική της Α2 με τον Απόλλωνα Πατρών.
Η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε

Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν για τα “γουρούνια” του ευρωπαϊκού Νότου


Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον του κοινού νομίσματος, αλλά και το μέλλον των… ετοιμοθάνατων “γουρουνιών” του Νότου της Ευρώπης.“Η ΕΕ θα πρέπει να δώσει μια ένδειξη των προθέσεών της να ανακεφαλαιοποιήσει τράπεζες με μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, όταν οι ηγέτες της κάνουν τη σύνοδό τους αργότερα αυτόν τον μήνα (17η, 18η του μηνός)”, σημειώνει η Μέρκελ, αλλά όλη η Ευρώπη θα κρέμεται από τα χείλη τους το απόγευμα της Κυριακής. Ενιαία Ευρώπη, δυστυχώς, δεν υπάρχει…

Εκτροχιασμός...

Χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των μέτρων ζητά το ΔΝΤ. Το αγκάθι είπε ... ο Ιγνατίου- που δεν κουράζεται να το επαναλαμβάνει σε κάθε ανταπόκριση του - είναι η εφαρμογή των μέτρων.
Αγκάθι, που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον εκτροχιασμό - του οχήματος - της 6ης δόσης... 

Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε!

«Ο στόχος της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι, η Ελλάδα να πεθάνει θεραπευμένη» επαναλαμβάνει ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τονίζει μάλιστα πως η Ε.Ε πρέπει να βοηθήσει τη χώρα έτσι «ώστε να αποτραπεί μια Lehman Brothers No2».

Προσθέτει πως «η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να....
εφαρμόσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν την 21η Ιουλίου και να επιταχύνει τις ενέργειές της για την Ελλάδα και ιδιαίτερα σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Βλέπουν το φιλότιμο μας οι Ελβετοί


«Αλματώδης αύξηση στα έσοδα της Ελλάδας» τιτλοφορεί την ανταπόκρισή της από την Αθήνα η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung που εκδίδεται στην Ζυρίχη. Και εξηγεί η εφημερίδα: «Η έκκληση του ‘υπουργού Οικονομικών στον πατριωτισμό των πολιτών φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς: Πολλοί Έλληνες πλήρωσαν εγκαίρως  ολόκληρη  τη νέα εισφορά αλληλεγγύης. Στην Ελλάδα τα δημόσια έσοδα τον μήνα Σεπτέμβριο σημείωσαν αλματώδη άνοδο της τάξεως του +10,65%. Οι Έλληνες φορολογούμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να συνεισφέρουν στη σωτηρία της χώρας».

"Είκοσι δις ευρώ έχουν κρύψει οι Έλληνες στην Ελβετία...

Σύμφωνα με τον Τζον Κρίστενσεν , παραδοσιακά οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης όπως Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Κύπρος.

Εκτιμά ότι μια συμφωνία με την Ελβετία όπως της Γερμανίας δεν θα...

απέδιδε καθώς οι λογαριασμοί για να φορολογηθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικοί και η πλειονότητα έχει τις καταθέσεις σε όνομα εταιρείας που συνήθως είναι of-shore

Η Ελλάδα χρειάζεται ηγέτη


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Αλήθεια υπάρχει άρθρο στον ν.4019/2011 (ΦΕΚ 216 τ.Α 30/9/2011) πού επιτρέπει η καταβολή της απονεμηθείσης συντάξεως από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης να ενεργείται κάθε μήνα, ή δίμηνο, ή τρίμηνο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα;
Γνωρίζουν οι μερισματούχοι των Ασφαλιστικών Φορέων ότι υπάρχει τέτοια διάταξη; Ποιοι την ψήφισαν;
Ποιοι διορισμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια Ασφαλιστικών Φορέων θα τολμήσουν να πάρουν αυτές τις αποφάσεις δίνοντας άλλοθι στην Πολιτική τους Ηγεσία;
Αυτό πού πραγματικά είναι εξωφρενικό είναι ότι την περίοδο πού κυριαρχεί ο φόβος, την περίοδο πού η ανεργία και οι περικοπές μισθών – συντάξεων απειλούν με πρόσθετη ύφεση, το νομοθετικό σώμα εγκρίνει τα εργαλεία πού θα χρησιμοποιηθούν σε λίγους μήνες.

Εγώ θα επιβιώσω ρε......εσάς ποιός θα σας γλιτώσει δεν ξέρω!!!!!!

Φαγητό απ'έξω κομμένο από τέλη Αυγούστου......
Φθηνά τσιγάρα από αρχές Σεπτέμβρη......
Περιορισμός τσιγάρου από αρχές Οκτώβρη.......
Άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο από τέλη Αυγούστου.....
Εφημερίδες, περιοδικά, γαριδάκια, πατατάκια και λοιπές μαλακίες αρχές Οκτώβρη....
Ποτό εκτός....
σπιτιού τέλη Ιουλίου......
Κάρτες τηλεφώνου αρχές Ιουλίου.....

Mister Rοesler RAUS...... (κ. Ρέσλερ πάρε δρόμο).

Η είδηση από την Ελευθεροτυπία:

«Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν γνωρίζει πότε θα καταβληθούν αυτές οι αποζημιώσεις ή αν θεωρεί ότι έχουν παραγραφεί και δεν θα....
πρέπει να καταβληθούν στους Έλληνες πολίτες, απάντησε: “Αν έχω την ιδέα είπατε, έχω τη βεβαιότητα ότι αυτή η συζήτηση στη βάση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα".

Ο Γιώργος εκχωρεί την πρωθυπουργία. Ξανά…


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Το σενάριο που δημοσιεύει σήμερα η «Ημερησία του Σαββάτου», προφανώς είναι κάτι παραπάνω από σενάριο. Η εγκυρότητα της εφημερίδας, αλλά και το εύρος των λεπτομερειών που αναφέρονται στο ρεπορτάζ, δείχνουν ότι αποτελεί επί της ουσίας «σχέδιο δράσης», το οποίο έχει επεξεργαστεί εις βάθος το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται και πάλι, όπως και τον περασμένο Ιούνιο, στα πρόθυρα της παραίτησης από την πρωθυπουργία. Προτείνοντας, μέσα από ένα διευρυμένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, στο οποίο θα συμμετάσχουν ακόμη οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής, τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», που θα αναλάβει να διαχειριστεί την εξουσία, από τη στιγμή που οι ξένοι εταίροι θα έχουν οριστικοποιήσει το σχέδιο για την οριστική επίλυση της κρίσης χρέους.

To μακιγιάζ…των φόρων


Προσπάθεια να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις από τα απανωτά χαράτσια και τις «κεραμίδες» που ρίχνει στα κεφάλια των πολιτών κάνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Οικονομικών  αμφισβητεί  τα παραδείγματα φορολόγησης που περιέχονται στο σύνολο των ρεπορταζ των εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών σήμερα και χθες και δίνει τη δική τους εκδοχή με πίνακες και παραδείγματα.
Από τους  πίνακες αυτούς ισχυρίζεται ότι η μέση συνολική επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά, κλιμακώνεται από το 2,5% για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ  μέχρι το 40,3% για ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ.

Σε πενθήμερη αποχή, πιθανώς από την Πέμπτη, προσανατολίζονται οι δικηγόροι...

Σε πενθήμερη αποχή θα προχωρήσουν οι δικηγόγοι από την Πέμπτη εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων. Οι σύλλογοι ζητούν συνάντηση με τον...

υπουργό Δικαιοσύνης το αργότερο την Τετάρτη.

Στην ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο στην Αθήνα, ένα από τα βασικά της θέματα ήταν η μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους, όπως είναι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων και διαταγών πληρωμών, η εγγραφή υποθήκης για τη λήψη δανείων.

Γιατί γι' αλλού ξεκίνησα και αλλού κατέληξα...


Του Ανδρέα Πετρουλάκη για την Καθημερινή.

Κούγιας: "Τώρα αρχίζει η "Αποκάλυψη"


Σίγουρος για την αθώωση του ίδιου αλλά και της ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε σημαντικές αποκαλύψεις που θα βάλουν «φωτιά» στον χώρο του ποδοσφαίρου! Ο γνωστός δικηγόρος, που τιμωρήθηκε με 5ετή αποκλεισμό από τα γήπεδα, μίλησε στην «Εξέδρα» για τις επόμενες κινήσεις του λέγοντας: «Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η “Αποκάλυψις!“.
Θα δημοσιοποιήσουμε το ποιόν των... δήθεν αθλητικών δικαστών και ποιοι τους διόρισαν στην υπόθεση της Παναχαϊκής, αλλά και γενικότερα τι συμβαίνει στη Football league.Την επαγγελματική διαδρομή των κυρίων Ζυγογιάννη και Κατσή, αλλά και την παρανομία του δεύτερου να γίνει από δικαστής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έγινε εισηγητής και πρόεδρος σε μια υπόθεση όπου ο ίδιος άσκησε δίωξη, κάτι που είναι παράνομο. Καταθέσαμε έφεση την Παρασκευή και ευελπιστούμε, την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, να εκδικαστεί».

Ξετυλίγεται το κουβάρι της ληστείας του αεροδρομίου

Ξετυλίγεται το κουβάρι της ληστείας του αεροδρομίου

Στην Ασφάλεια Αττικής γιος πρώην ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας

Το γιο πρώην ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας κρατεί η Ασφάλεια Αττικής ανάμεσα στους πέντε (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα) που συνελήφθησαν χθες και σήμερα για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Alpha Bank στις 2 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένας από τους 3 υπαλλήλους (οι άλλες δύο ήταν γυναίκες) που ακινητοποίησε με όπλο ο Αλβανός κακοποιός μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας στο αεροδρόμιο.Ο γιος του πρώην αστυνομικού φέρεται να έδωσε τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου στον δράστη ενώ η αστυνομία τον θεωρεί ως εγκέφαλο της ληστείας. Οι Αρχές Ασφαλείας ερευνούν κατά πόσο ο πατέρας του υπαλλήλου (πρώην αστυνομικός) εμπλέκεται στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής, από τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο.

Στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός

Στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός

Θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Άγιο Όρος. Ο Γ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 ετών από την εκλογή του Βαρθολομαίου, ως Οικουμενικού Πατριάρχη.Ο πρωθπυουργός και ο Πατριάρχης θα συζητήσουν διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία θα είναι και η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

“Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος”


Του FLOYD NORRIS

Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ή αν την έδιωχναν το 2004, τότε που παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά της στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί. Σε καλύτερη θέση θα ήταν και η Ευρώπη. Οπότε, γιατί δεν φεύγει τώρα;
Η απάντηση είναι ότι δεν προβλέπεται. Αν μπεις στο ευρώ, δεν βγαίνεις. Δεν υπάρχει διαφυγή.
Υπάρχει όμως τρόπος. Μπορεί να προκαλούσε κάποια αναστάτωση, ή ακόμη και καταστροφή, αλλά κανένας δεν θα πίεζε με το ζόρι την Αθήνα να παραμείνει.
Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές.

Εφιάλτης ανεργίας στα ΜΜΕΈκλεισαν έξι εφημερίδες σε ένα χρόνο

Συρρικνώνονται με ταχύτατες διαδικασίες οι θέσεις εργασίας στον κλάδο των ΜΜΕ τόσο στον ηλεκτρονικό Τύπο όσο και στον έντυπο. Στους καταλόγους ανεργίας των ασφαλιστικών οργανισμών ο αριθμός των απολυμένων δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών, μεγαλώνει συνεχώς, καθώς μόνο μέσα σε μια χρονιά, έχουν κλείσει έξι μεγάλες εφημερίδες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται καταιγίδα απολύσεων σε ιστορικές εφημερίδες. Στις αρχές του έτους οι καταγεγραμμένοι άνεργοι έφταναν τους 800, σήμερα ξεπερνούν τους 1200, ενώ τα σενάρια για το άμεσο μέλλον είναι εφιαλτικά. Μόνο στην ΕΡΤ, με το κλείσιμο της ΕΤ-1 θα απομακρυνθούν τουλάχιστον 400 υπάλληλοι.

Οι … Ραφηνάριους και η αδιαφορία της ΝΔ

Πάνε και ζαλίζουν κάθε Σαββατοκύριακο τον Καραμανλή στη Ραφήνα λέγοντας του πόσο… μεγάλος ηγέτης είναι και πόσο… πολύ τον θέλει ο κόσμος να επιστρέψει γρήγορα. Στην ουσία εκείνο που επιδιώκουν, είναι να μην εξαφανιστούν οι ίδιοι από την κεντρική πολιτική σκηνή κάτι που....
φαίνεται ότι θα συμβεί ξεκάθαρα στις προσεχείς εκλογές.

Ο λόγος για τον Παυλόπουλο, τον Σιούφα , τον Αγγέλου, τον Αντώναρο, τον Ρουσόπουλο, τον Στυλιανίδη και μερικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, που έκαναν καριέρα επί διακυβέρνησης Καραμανλή, που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και πιστεύουν ότι με το να βάζουν λόγια στον Καραμανλή για τον Σαμαρά ή να προσπαθούν να τον «φουσκώνουν» σαν παγόνι, θα καταφέρουν κάτι παραπάνω από το τίποτα που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.

«Μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες»

«Μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζει ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο μπορεί να λύσει μόνο η προσφυγή στις κάλπες.Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής»,  ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναλαμβάνει δεσμεύσεις αποκεφαλισμού του λαού ερήμην του, και πως μετατρέπει τη χώρα σε αποικιοκρατούμενη χώρα με τις αποφάσεις για τη δημόσια περιουσία. «Πρώτα έκλεψαν τη ψήφο του λαού και τώρα αρπάζουν την περιουσία του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνει, δε, ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο αλλά «προσπαθούν να το κάνουν συντεταγμένα γιατί το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας τρομοκρατεί την Ευρώπη και τις αγορές».Υπογραμμίζει, τέλος, την επιδίωξή του να συναντηθεί πολιτικά η Αριστερά με δυνάμεις και στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ προτείνοντας και πάλι τη συγκρότηση αντι-μνημονιακού μετώπου με αριστερό προσανατολισμό.

«Ιστορικό έγκλημα οι πρόωρες εκλογές»


Αναγνωρίζει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης ο Γιάννης Ραγκούσης
Κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών τάχτηκε ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζοντας τες «ιστορικό έγκλημα σε βάρος της χώρας».Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Ραγκούσης δηλώνει: «Οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Αυτό πιστεύουμε ότι ωφελεί τη χώρα και τις επόμενες γενιές. Στη δική μου την περίπτωση, τα τρία μου παιδιά είναι η τρόικα που λογοδοτώ και έχω στο μυαλό μου συνέχεια, αυτή είναι η τρόικα που καθοδηγεί τις αποφάσεις μου».Ο κ. Ραγκούσης αναγνωρίζει ότι την περασμένη διετία υπήρξαν εκ μέρους της κυβέρνησης καθυστερήσεις, λάθη και παλινωδίες και επιμένει ότι πρέπει να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Αν οι μεταρρυθμίσεις γίνουν σύντομα, τότε θα πραγματοποιηθούν από εμάς. Αν καθυστερήσουμε, απλώς θα πραγματοποιηθούν αργότερα από άλλους με μεγάλη ζημιά για τους πολίτες και ιδίως τη νέα γενιά λόγω της καθυστέρησης» λέει χαρακτηριστικά.Σε ότι αφορά το Δημόσιο υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο της

Ιδού ο φοροφυγάς...

Διευθύνων Σύμβουλος  και Πρόεδρος ιδιωτικού  θεραπευτηρίου στη Δυτική Ελλάδα με τα αρχικά Φ.Π. φιγουράρει στη λίστα με τους φοροφυγάδες που αποκαλύφθηκαν από το άνοιγμα των 77  τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων για φοροδιαφυγή. Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε με σύνολο καταθέσεων το αστρονομικό ποσό των  8 εκατομμύρια ευρώ!!! για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010.
Από αυτά τα 8 εκατομμύρια, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είχε δηλώσει στην εφορία μόνο 722.257 ευρώ!!!
Τα αδήλωτα δηλαδή για τα ίδια έτη ανέρχονται σε 7.277.749 ευρώ!!!
Η λίστα με τους φοροφυγάδες ποροκαλεί σοκ, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται πάμπλουτοι γιατροί, αστρολόγοι, αστυνομικοί, κομμωτές, ακόμη και ανεπάγγελτοι.

Washington Post :«Η ελληνική κρίση «παιχνίδι» της ΕΚΤ και ΕΕ»


Η «Washington Post» υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες διαχείρισης της ελληνικής κρίσης μετατρέπονται σε ένα εξαιρετικά υψηλό παιχνίδι μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Από τη μια πλευρά τονίζεται ότι η Τράπεζα έχει μεν  τα εργαλεία και την ικανότητα να προχωρήσει σε ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπονομεύσει τη θέση της ως μιας ανεξάρτητης τράπεζας, ενώ από την άλλη τονίζεται ότι η καθεμιά από τις 17 κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης έχει τα δικά της ξεχωριστά εθνικά συμφέροντα και την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία των αξιωματούχων της.

Ενδιαφέρον για αγορά ελληνικού νησιού από τη Λιθουανία...

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, Βίλνιους, Arturas Zuokas μιλώντας σε συνέδριο εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση ελληνικού νησιού.

Τι άλλο είπε; Οτι το το νησί μπορεί να ενταχθεί στην κυβέρνηση της Λιθουανίας. Σύμφωνα με τοn Zuokas το νησί θα….κοστίσει περίπου..€ 7 εκατομμυριάκια.

Η Ρωσία «προστάτης» της Κύπρου


Δάνειο στην Κύπρο ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Ρωσίας. Η πιστωτική γραμμή (credit line) διευθετήθηκε με τη μορφή διακυβερνητικής συμφωνίας και θα ισχύει από τον Ιανουάριο.Οι όροι της συμφωνίας είναι αρκετά ευνοϊκοί – 4,5% ετήσιο επιτόκιο για περίοδο 4,5 χρόνων, με δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση. Η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν από τις πρώτες που επηρεάστηκε από τις συνέπειες της κρίσης χρέους της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κίκης Καζαμίας, επιβεβαιώνει, πως οι κυπριακές αρχές δεν είχαν την πρόθεση να ζητήσουν από την ΕΕ οικονομική βοήθεια.  Πολλοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η Κύπρος προτιμά να πάρει δάνειο ακόμα και ακριβότερο από τη Ρωσία, παρά να προβεί σε συνομιλίες με την ΕΕ για την αλλαγή του υπεράκτιου-διαμετακομιστικού καθεστώτος της (offshore).

Αριστερά της μελαγχολίας, του Θανάση Καρτερού


Έχει κάτι απειλητικό ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η κοινωνία αποσαθρώνεται μπροστά στα μάτια μας, το πολιτικό σύστημα δείχνει κάθε μέρα την ανικανότητά του να εγγυηθεί κάποιο αξιοπρεπές αύριο και την ομαλή μετάβαση σʼ αυτό, ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί απλούστατα να κυβερνήσει.
Από τώρα μέχρι τη στιγμή που τίποτε, κυριολεκτικά τίποτε, δεν θα λειτουργεί μας χωρίζει, όπως όλα δείχνουν, ελάχιστο χρονικό διάστημα, μερικά ακόμα μέτρα, μερικές αγριότητες, μερικές δημαγωγικές κορώνες του Βενιζέλου και του Παπανδρέου, που χαμπάρι δεν παίρνουν τι γίνεται εδώ κάτω. Άντε και μερικές ακόμα αυστηρές εντολές της τρόικας, που εκφράζει και προσωποποιεί το απόλυτο Κακό στα μάτια των τρελαμένων από την καθημερινότητα του απροσδόκητου Ελλήνων.

Κλίμα διάλυσης στο κόμμα της Ντόρας ...

Υπό διάλυση τελεί το φιλόδοξο πολιτικό εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη. Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, ότι ο ... νεοφιλελεύθερος σχηματισμός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», έχει πολύ μικρή απήχηση στο εκλογικό σώμα. Παρά ταύτα η Ψηλή, δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει (σ.σ. όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες) εναποθέτοντας τις ελπίδες της, στους ψηφοφόρους της Κρήτης. Με απλά λόγια επενδύει στον σοβινισμό των Κρητικών, αφού σε επίπεδο πολιτικής, η πολιτική ιδιοσυγκρασία των Κρητών, δεν έχει καμία απολύτως διασύνδεση με το κόμμα της Ντόρας και του Σκυλακάκη.

Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, κερδίζει 700 χιλιάδες δολάρια


Για κάθε 1.100 δολάρια που πόνταρε στη χρεοκοπία της Ελλάδας, εάν αυτό συμβεί, ο Κάιλ Μπας θα κερδίσει 700.000 δολάρια. Η όλη εικόνα μοιάζει σουρεαλιστική. Ενας τύπος καθισμένος σε ένα γραφείο στο Ντάλας του Τέξας στοιχηματίζει για το μέλλον χωρών στις οποίες δεν έχει πατήσει ποτέ, ποντάροντας στο πώς θα συμπεριφερθούν άνθρωποι που δεν έχει συναντήσει ποτέ. Εάν η Ευρώπη δεν βρει απάντηση στην κρίση ο 40χρονος Τεξανός θα έχει κέρδος 65.000%

Σε λίγο θα μας ζητάνε να κατεβάσουμε και τα παντελόνια


Στο εσωτερικό η κρατικοδίαιτη διαπλοκή βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης από την λαϊκή κατακραυγή (και από αυτά που έρχονται στους δρόμους) και προσπαθεί να διασωθεί προτείνοντας κυβερνήσεις για την σωτηρία της καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες του στο Μαξίμου.
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση πρωτοφανούς απομόνωσης με αποτέλεσμα να προετοιμάζεται το έδαφος και για άλλα δεινά. Διαβάστε για παράδειγμα τι γράφει ο Economist:
Με το κύρος της στην ευρωζώνη καταρρακωμένο, θα περίμενε κανείς από την Ελλάδα να αναζητήσει φιλίες πιο κοντά στη γειτονιά της. Δυστυχώς όμως, ούτε εκεί δεν είναι πια δημοφιλής.