Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Γιατί οι ηλίθιοι ευημερούν.

«...όμως δούλοι είναι για μένα και υποζύγια, κι ας λάμπουνε μαλαματένια τα χάμουρά τους.»

Στην Ρωμαϊκή εποχή ο κόσμος διασκέδαζε με τους μονομάχους. Η διασκέδαση ήταν φτηνή, γιατί ο μονομάχος ήταν δούλος, που είχε υποκύψει στην βία των κυρίαρχων τάξεων. Τώρα ο "μονομάχος" είναι ακριβός, γιατί πρέπει να υποκύψει στην βία του πλούτου. Είναι οι αθλητές, οι καλλιτέχνες, οι πολιτικοί, που....
γίνονται δούλοι της κοινωνίας υποκύπτωντας στο χρήμα και την δόξα. Για κάθε δημόσιο πρόσωπο ισχύει, ότι είναι: «Ένας αδηφάγος νάρκισσος της εφήμερης δόξας (χειροκροτούμενος απαντούσε άπληστα "Κι άλλο! Κι άλλο!"), η σφοδρότερη πολεμική επί σκηνής μηχανή του μιούζικ-χωλ, ο Μπεκώ αγαπήθηκε όσο κανείς από τα πλήθη, όχι όμως και από την διανόηση, που τον ονόμασε "έμπορο χαράς" ή από τη γαλλική δημοσιογραφία, η οποία του επιφύλαξε αρκετά περιορισμένη στήριξη τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς και ένα μάλλον χλιαρό κατευόδιο, πλην του Paris-Match.» "Αγαπήθηκε από τα πλήθη" σημαίνει, ότι έγινε θύμα του πλήθους, ότι το πλήθος διασκέδαζε μαζί του. Έγινε ο Μιμηθός, ο παλαβός της κοινωνίας.

Α. Mέρκελ: H Eλλάδα δεν θα έπρεπε να μπει στο ευρώ

Σε προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU, θέτοντας θέμα ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης της Γερμανίας να επιτρέψει είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν ήταν συναφής με το....
Σύμφωνο Σταθερότητας», είπε η Μέρκελ, κλείνοντας το μάτι κυρίως στο εσωτερικό της χώρας της.

Yπέρβαροι σωτήρες


Από τον Χρίστο Λογαρίδη 

Το μεγαλείο του Γιώργου προθυπουργού, όπως είχε πει η Σία του Σκάι, το βλέπει κανείς σε όλα τα επίπεδα.
Μπορεί αυτός να είναι αθλητικός τύπος, να τρέχει από το γυμναστήριο σε ποδηλασία και από την κωπυλασία στο δύσκολο άθλημα της φορολογίας, αλλά δεν είναι ρατσιστής. Το καταλαβαίνουμε αυτό με την επιλογή των αντιπροέδρων που αντί για κοιλιακούς, έχουν ταβερνιακούς.
Ο Γιώργος πρωθυπουργός δίνει ευκαιρίες σε όλους. Πέρα λοιπόν από τους υπέρβαρους σωτήρες, έχει μαζέψει και διάφορους άλλους με ειδικά προβλήματα. Αυτιστικούς, οσφυοκάμπτες, προβατάκια, γατάκια,, γομαράκια και άλλα πλάσματα του ζωικού βασιλείου, προσπθώντας να δώσει σοσιαληστικές ευκαιρίες σε όλους.

«Ας χρεοκοπήσει η Ελλάδα να σωθεί το ευρώ» λένε οι Financial Times


«Ας χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να σωθεί το ευρώ»… Αυτό είναι το μήνυμα των Financial Times προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα, το Υπουργείο Οικονομικών «πολεμάει» να ξεχωρίσει την μπουγάτσα με τυρί και την μπουγάτσα με κρέμα τι φόρο θα έχουν! «…Ήρθε η ώρα να αποδεσμεύσουμε την Ελλάδα. Δεν προτείνω βεβαίως να πατήσουμε τα δάχτυλα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ κρέμεται από το χείλος του ευρωπαϊκού γκρεμού.Φτάσαμε, όμως, σε ένα σημείο, όπου οι ελπίδες για το καλύτερο οδηγούν στον όλεθρο.

«Εξάψαλμος» από την Εκκλησία για την φορολόγηση των μικρομεσαίωνΕγκύκλιο συμπαράστασης «σε όσους πλήττονται καίρια από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης», εξέδωσαν οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στην εγκύκλιο, που θα διαβιβαστεί την Κυριακή σε όλους τους ναούς της χώρας, οι ιεράρχες χρησιμοποιούν ακόμη και συνθήματα για να διαμηνύσουν ότι πρέπει να σταματήσει πλέον η φορολόγηση στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

Εικόνες ντροπής στο Καραϊσκακη. Επεισόδια στις κερκίδες
Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν στο Καραϊσκάκη στην έναρξη του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατίας, για πρώτη φορά σε αγώνα της Εθνικής.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν στο δεύτερο λεπτό του αγώνα ομάδα Ελλήνων με κράνη και κουκούλες πήγε πίσω από τον πάγκο των Κροατών και άρχισε να πετά κροτίδες στους

Ά. Τσιγκρής: «Ραγδαία η Αλλαγή του Πολιτικού Σκηνικού…»Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τα δημοσκοπικά αποτελέσματα του Βαρόμετρου Οκτωβρίου της “Public Issue” για λογαριασμό του “ΣΚΑΪ” και της “Καθημερινής”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανασφάλεια και απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλον. Εκτιμήσεις για κοινωνικές συγκρούσεις στο προσεχές δωδεκάμηνο. Γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Κατακρήμνιση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά της δεκαετίας του ’70. Ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Όταν Παπανδρέου και Βενιζέλος έλεγαν πως δεν θα χρεοκοπήσουμε


Γράφαμε ήδη χθες πως η κυβέρνηση είναι ένας απλός παρατηρητής στην διαδικασία χρεοκοπίας που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη με τις προσπάθειες σωτηρίας των τραπεζών του. Και ότι οι διαρροές που έγιναν χθες μέσα από την κυβερνητική επιτροπή (λέγε με Βαγγέλη) έγιναν για να πείσουν τον κόσμο πώς όποιο σχέδιο ανακοινωθεί από εδώ και στο εξής θα είναι για το καλό όλων μας και πως η κυβέρνηση αγωνίζεται για να σώσει την Ελλάδα. Οι γνωστές Πασοκιές που όμως δεν περνάνε, πλέον.
Αντί να αποπροσανατολίζουν τον λαό οι Πασόκοι θα ήταν καλύτερο να μας απαντήσουν, αν μπορούν, τι άλλαξε από τότε που ο Πρωθυπουργός δήλωνε σε συνέντευξη του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern (Πέμπτη 24.03.11): “Μία αναδιάρθρωση του χρέους θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα και σε κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. 

Γέννησαν μίσος και ετοιμάζονται να το εισπράξουνΜidnight in the Garden of Good and Evil
Η οικογένεια Παπανδρέου αρχίζει πλέον να νιώθει την καυτή ανάσα του πολιτικού τέλους.
Η αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θα σκάσει ένα τσουνάμι αποκαλύψεων είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα.
Το διαισθάνονται και οι ίδιοι, γι αυτό και οι σχετικές οδηγίες για την αύξηση της δοσολογίας βίας στις καταστολές των πολιτών που....
διαδηλώνουν.

Αυτός που τάραξε τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων

Ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και λίγους μήνες αργότερα υποτίθεται ότι ανακάλυψε ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Κατά αυτό τον τρόπο, έσυρε την χώρα στο ΔΝΤ και στο μηχανισμό στήριξης και προκάλεσε την μεγαλύτερη συστημική κρίση στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, την οποία αποκαλεί κατ’ ευφημισμόν "μεταρρύθμιση".
Οι....
άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και το πλέον αρνητικό είναι πως όλοι γνωρίζουν ότι τα χειρότερα έπονται.

Αναπάντεχο συμβάν σε δρόμο της Αγγλίας


Αναπάντεχο συμβάν σε δρόμο της Αγγλίας (1)
Μερικές φορές ακόμα και η πιο καλοστρωμένη άσφαλτος δεν μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για τους διερχόμενους οδηγούς. Δείτε τι συνέβη σε έναν δρόμο στην Αγγλία…

Κορυφαιο!!!!
Εβδομαδιαία "βουτιά" 15,5% για τις τράπεζες του Χ.Α.


Του Δημήτρη Ζάντζα
Με «βαριές» απώλειες ολοκληρώθηκε και αυτή η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου κύρια χαρακτηριστικά των συνεδριάσεων παραμένουν οι «ρηχές» συναλλαγές και η αυξημένη μεταβλητότητα.


Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει στο «ναδίρ» και η ορατότητα μηδενική, όπως και η διάθεση ανάληψης ρίσκου. Όπως σχολιάζουν αναλυτές, κανένα από τα «ανοιχτά μέτωπα» που προβληματίζουν την αγορά δεν δείχνει να ξεκαθαρίζει, είτε σε εγχώριο είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου παραμένει στον «αέρα», εικόνα από τους ελέγχους της BlackRock

«Θα σας πάρω και τα σπίτια παλιάνθρωποι»Κούγιας: θα κάνω τα πάντα για να τιμωρηθείτε παραδειγματικά
Δριμύτατη επίθεση εναντίον των μελών της πειθαρχικής επιτροπής της Football League, εξαπέλυσε με δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας...


Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής (η οποία υποβιβάστηκε πρωτοδίκως για δωροδοκία) προανήγγειλε πως θα κινηθεί νομικά κατά των αθλητικών δικαστών, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως πίσω από την απόφαση «κρύβονται» ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Κανελλόπουλος και ο αδερφός του, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

Νέος εφιάλτης για το χρέος οι εγγυήσεις του Δημοσίου


Μέτρα 29 δισ. ευρώ έως το 2014, προβλέπει το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, που θα καταθέσει η κυβέρνηση, στο τέλος Οκτωβρίου, μαζί με το νέο προϋπολογισμό, στη Βουλή. Τα μέτρα αυτά έρχονται, σε μια στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός δείχνει να έχει «βραχυκυκλώσει» από τα τεράστια ποσά, που καλείται να πληρώσει για καταπτώσεις δανείων, στα οποία

Άρθρο-παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου> Εννέα αισιόδοξες σκέψεις για εννέα πολύ απαισιόδοξες καταστάσεις


«Αναπλαισίωση» στη φωτογραφία σημαίνει: αλλάζω την εστίαση ή την προοπτική μιας θέας μέσω αλλαγών στο φακό. Αυτό που φωτογραφίζεται δεν αλλάζει, η αποτύπωση είναι διαφορετική.
Ο όρος από την τεχνολογία πέρασε στις κοινωνικές επιστήμες, ιδιαίτερα στην ψυχοθεραπεία. «Αναπλαισίωση» σημαίνει: αλλάζω το εννοιολογικό ή το συναισθηματικό τρόπο προσέγγισης βιωμένων καταστάσεων . Επιλέγω άλλο

Επεισόδια στο Καραισκάκη. Ελλάδα - Κροατία: 0 - 0
Με επεισόδια, για πρώτη φορά σε αγώνα Εθνικής, ξεκίνησε το ματς της εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Κροατία στο Καραϊσκάκη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν στο δεύτερο λεπτό του αγώνα έπεσε μία κροτίδα στίς κερκίδες με τους Κροάτες φιλάθλους και μέσα σε δευτερόλεπτα έπεσε και η δεύτερη.

Στις κερκίδες των Κροατών

Πάμε για αλλαγή καθεστώτος!

Οι όροι του πολιτικού παιγνιδιού στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Κι έχουν αλλάξει δραματικά…
Στο παρελθόν η Κυβέρνηση είχε να υλοποιήσει την «ατζέντα» της. Είτε αυτή είχε σχέση με όσα υποσχέθηκε προεκλογικά είτε όχι, πάντως κάποια βασική κατεύθυνση υπήρχε:
Ο Ανδρέας είχε πρόταγμα την «αναδιανομή». Ο Μητσοτάκης την «απαλλαγή». Ο Σημίτης την «ένταξη στο ευρώ» και την «Ολυμπιάδα του 2004». Ο Κώστας Καραμανλής την «επανίδρυση». Άλλοι τα κατάφεραν περισσότερο ή λιγότερο, άλλοι όχι. Πάντως όλοι κάπου το πήγαιναν από την αρχή…
Σήμερα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, για άλλο εξελέγη (για να «μοιράσει λεφτά»), άλλο προώθησε («διεθνή διακυβέρνηση») και τώρα έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο. Την πηγαίνουν, ή μάλλον τη σέρνουν
Και η Αντιπολίτευση στο παρελθόν, είχε κι αυτή ένα πράγμα στο μυαλό της: Να φθείρει την κυβέρνηση – να εκμεταλλευθεί και να κεφαλαιοποιήσει την φθορά διακυβέρνησης των αντιπάλων της – ώστε να κερδίσει τις (επόμενες) εκλογές.
Τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει να παλέψει σε τρία διαφορετικά μέτωπα:

Ντορ to Ντορ...

Κάθε φορά που κάποιο γκάλοπ - δεν έχει βρεθεί ούτε ένα να της δίνει ποσοστό άνω του 3%- την κατακρημνίζει στην άβυσσο της αφάνειας, από τα ανεμοδαρμένα ύψη των πολιτικών φιλοδοξιών της, βγαίνει στα κανάλια.
Για να... επιβεβαιώσει τα γκάλοπ. Απόψε στο MEGA, όπως και σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις, δεν είπε απολύτως τίποτα... 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!Ενας Αμερικάνος λέει σε έναν Έλληνα: - We have George Bush,Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash. Και του απαντάει ο δικός μας: - We have George Papandreou...no wonder,no hope,no casΕνας Αμερικάνος λέει σε έναν Έλληνα: - We have George Bush,Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash. Και του απαντάει ο δικός μας: - We have George Papandreou...no wonder,no hope,no cash!!!!

Το ρήμα "πτωχεύω"....


Όλοι ξέρουμε πως κλίνετε το ρήμα "πτωχεύω"....Πλέον όμως ελέω Τζέφρι και τριγύρω "φαμίλιας" αρμόζει να το κλίνουμε ως εξής:


Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός

Στο περιθώριο των χρηματοδοτήσεων από το 2014 η Ελλάδα;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέα δέσμη νομοθετικών μέτρων για την πολιτική συνοχής, την περίοδο 2014-2020, προβλέποντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα αναστολής των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, σε περίπτωση που μια χώρα ακολουθεί «μη υγιείς μακροοικονομικές πολιτικές».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, προτεραιότητα θα δίνεται σε λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα, έργα, τα οποία θα....
θέτουν σαφείς στόχους.

Επιπλέον, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο αντίκτυπος των επενδύσεων της ΕΕ στην ανάπτυξη και την απασχόληση δεν θα υπονομευθεί από μη υγιείς μακροοικονομικές πολιτικές ή από αδύναμη διοικητική ικανότητα, η Επιτροπή δύναται να ζητήσει την αναθεώρηση προγραμμάτων ή να αναστείλει τη χρηματοδότηση, αν δεν αναληφθούν διορθωτικές ενέργειες.

Ο Πανίκας και πάλι στο προσκήνιο


Με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα έβαλε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.. Χαρακτηριστικά είπε, πως ο Α. Σαμαράς παλεύει μόνος του την κυβέρνηση την ώρα που τα υπόλοιπα γαλάζια στελέχη παραμένουν απαθείς περιμένοντας απλώς να γίνουν… υπουργοί.. "Όπως και η ΝΔ δεν μπορεί να....
αφεθεί μόνο στα χέρια του κ. Σαμαρά, πρέπει να αντιδράσουν και οι άλλοι. Στη ΝΔ είναι ένας Σαμαράς, εγώ δεν

Η ομορφότερη γυμνή τερματοφύλακας στον κόσμο! Καμία σχέση με... Κονστάντσο!


Αυτή είναι η αθλήτρια σύμβολο του σεξ για το 2011. Είναι η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ Χόουπ Σόλο. Καταπληκτική και σαν εμφάνιση, αλλά και σαν απόδοση στα γήπεδα. Καμία σχέση με... Κονστάντσο!

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το Σαββατοκύριακο!


Σύμφωνα με την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού από τα δυτικά το βράδυ του Σαββάτου 08-10-2011 που θα..
επηρεάσει σταδιακά την Κυριακή 09-10-2011 όλη τη

Προσοχή !!! Μία από τις δύο είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ...


Μπουγάτσα Με Κρέμα = Φ.Π.Α 13% 


Μπουγάτσα Με Τυρί= Φ.Π.Α 23%

Στο στασίδι του Τράγκα...

Αλλά Τράγκας δεν είναι...
...πάντως το ζεσταίνει. Είναι και από τη φύση του γεφυροποιός ο Τέρενς.
Πάντως η στημένη κόντρα με ... τον Κώνστα αλλά και οι ερωτήσεις, με μπούσουλα ποδοσφαιρικούς όρους, στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, δίνουν χαμηλή βαθμολογία στον Κουϊκ.
Αλλο ALTER άλλο ΚΟNTRA... 

Ολόκληρη η εγκύκλιος - φωτιά της Ιεραρχίας για τους φόρους...


"Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ευρισκομένη σε Συνεδρία κατά την ετήσια συνέλευση Αυτής από 4 έως 7 Οκτωβρίου ε.ε., απεφάσισεν ομοφώνως να απευθυνθή προς το Ποίμνιο Αυτής, με αποκλειστικό θέμα την οξύτατη οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Πατρίδα μας, με

160 αστυνομικοί για να φρουρούν την οικογένεια Παπανδρέου στο Καστρί
Την ώρα που οι κουκουλοφόροι ληστές με τα καλάσνικοφ αλωνίζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν στήσει άγριο παραβατικό χορό με δύο ένοπλες ληστείες ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες, μερικές εξ αυτών φονικές και αιματηρές, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» νέο αίτημα για

Μισθοί... Ινδοκίνας μέσω... Γερμανίας!
Μας φέρονται σαν σε λαό «ιθαγενών».
Λες και οι Ελληνες από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ (για να μην πάμε πιο πίσω) δεν έχουν ξανακούσει ούτε έχουν ξαναδεί πολυεθνική.
Λες και στην Ελλάδα, πριν ο λαός γευτεί τις αγαθές υπηρεσίες του Βενιζέλου, δεν ξέραμε τίποτα: Ούτε από γαλλική «Πεσινέ», ούτε από αμερικανική «Ούλεν».

Save PapoutsisJurassic ΜΑΤ

Ο Χρήστος, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε, δίνει τα ρέστα του σε θέματα δημοκρατίας. Και γίνεται όλο και καλύτερος.

Δεν μπορεί φυσικά να αφήνει όσους δεν κατάφερε να λοβοτομίσει η τηλεόραση να βγαίνουν στο δρόμο και να εμποδίζουν το έργο της εθνικής ημών κυβερνήσεως.

Άλλωστε για να επικρατήσει το 15% πάνω στο υπόλοιπο δεν έχει και άλλο τρόπο από το ξύλο και τα χημικά. Κάτι σαν τον χειρούργο που αν δεν σου κάνει αναισθησία δεν θα μπορέσει να σε σώσει.

Νομίζετε πως οι καταθέσεις σας, είναι σίγουρες;Οι περισσότεροι, μεγαλώσαμε με την ιδέα πως οι καταθέσεις μας, στις Τράπεζες, είναι σίγουρες.
Είναι όμως έτσι;
Μια ματιά στα στοιχεία, σε συνδυασμό με την κοινή λογική, μας αποδεικνύει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Κάθε άλλο παρά σίγουρες, είναι οι καταθέσεις στις Τράπεζες.
Ας υποθέσουμε, το πιο πιθανό, πως έχετε καταθέσεις σε Ελληνικές τράπεζες. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, υποτίθεται πως θα μας αποζημιώσει το ταμείο εγγύησης καταθέσεων. Το ιδρυτικό

Πάλι ο Γιώργος παρακαλάει για συγκυβέρνηση
Πρώτη φορά θυμάμαι κυβέρνηση που, ενώ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, αντί να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να παρακαλάει την αντιπολίτευση να …συγκυβερνήσει!
Την οποία αντιπολίτευση, έως πρόσφατα την έλουζε με ένα σωρό αστήρικτες κατηγορίες! Όπως για παράδειγμα, ότι δεν έχει προτάσεις, δεν έχει στελέχη, ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση και τα άλλα. Γνωστά σε όλους και χιλιοειοπωμένα!
Τι έγινε ξαφνικά;
Ας επιχειρήσουμε να

Ασφυκτικές πιέσεις και στο βάθος… άλλη κυβέρνηση


Στη μέγκενη της τρόικας βρίσκεται η κυβέρνηση και ειδικά δύο υπουργοί. Ο Β. Βενιζέλος που χθες έλεγε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις αλλά σήμερα συναντάται εκ νέου με τους τροικάνους και ο Γ. Κουτρουμάνης που νόμισε ότι τη γλίτωσε. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την Ελλάδα καθώς ο Π. Τόμσεν (τον οποίο πριν μερικούς μήνες η κυβέρνηση τον παρουσίαζε με διαρροές ως μαλακό και …φιλέλληνα) εμφανίζεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείο και ζητά νέες δεσμεύσεις θέτοντας νέα αιτήματα.
Η αξιολόγηση της οικονομίας και η εκταμίευση της 6ης δόσης είναι και πάλι στον αέρα. Η τρόικα ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής. Κι αυτή η δέσμευση έχει να κάνει και με την απόφαση για κούρεμα 50% με ταυτόχρονη στήριξη τραπεζών και ταμείων. Το… καλό αυτό σενάριο περιλαμβάνει και μια πρόβλεψη για διετή ή τριετή περίοδο χάριτος στις τράπεζες να βρουν μόνες τους κεφάλαια και να μην κρατικοποιηθούν μέσω έκδοσης κοινών μετοχών.

Φιλική συμβουλή: Ξεφορτωθείτε τα δολάριά σας
Του Rakesh Krishnan Simha
για τα ιστολόγια Op Ed News
και Russia Beyond the Headlines

Ξοδέψτε τα, χαρίστε τα, κάντε ό,τι σας καπνίσει, αρκεί να μην κρατάτε δολάρια επάνω σας για πολύ ακόμη. Το αμερικάνικο δολάριο είναι το νόμισμα που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη κατάχρηση στον κόσμο, αφού η ανεξέλεγκτη εκτύπωση του έχει εξασφαλίσει ευημερία για λίγους και προβλήματα για όλους τους υπόλοιπους στον πλανήτη. Αλλά η εποχή αυτή θα πάρει τέλος, και

Περιπέτεια στο Λιμάνι της Πάρου. Λόγω καιρού δεν προσέγγισε «Σούπερ Τζέτ»
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Πάρου το επιβατηγό πλοίο «Σούπερ Τζετ».

Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιάς - Μήλος - Φολέγανδρος - Θήρα - Ίος -Πάρος - Νάξος, Μύκονος. Στην Πάρο επρόκειτο να αποβιβασθούν ένδεκα επιβάτες,

Επίτροπο για το ευρώ ζητούν Γερμανία και ΟλλανδίαΥπέρ της σύστασης θέσης «Επιτρόπου του Ευρώ», που θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο το ενιαίο νόμισμα, τάχθηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, οι οποίοι συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Η Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, πως

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας την ΤρίτηΔημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, σε άϋλη μορφή, ποσού 1 δισ. ευρώ και λήξεως 17 Απριλίου 2012 θα διενεργηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η ημερομηνία διακανονισμού

Plan B


Ομολογία αποτυχίας και επικρίσεις από το ΔΝΤΗ Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγαλύτερο και «ποιοτικά διαφορετικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, δήλωσε από τη Μόσχα όπου βρίσκεται ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Αντόνιο Μπόρχες.

«Ανεξάρτητα από το ποιες ήταν οι προσδοκίες, είναι πιθανό να χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα είναι ποιοτικά διαφορετικό από όσα έχουν προηγηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόρχες.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ρ. ΑλίαΠέθανε σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και διάδοχος του Ενβέρ Χότζα, Ραμίζ Αλία.

Ο θάνατός του τελευταίου ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αλβανίας, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Τιράνων οφείλεται σε πνευμονολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η αλβανική τηλεόραση.

Παρατάει το τένις το πρώην no1 στον κόσμο!Πρόωρο τέλος στην καριέρα της βάζει το πρώην no1 του τένις, Ντινάρα Σάφινα, καθώς υποφέρει από πόνους στην ωμοπλάτη.

«Η Ντινάρα αποφάσισε να ολοκληρώσει εδώ την καριέρα της αφού εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν είναι σε θέση να αγωνίζεται στο τένις σε επαγγελματικό επίπεδο», ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδία του αθλήματος.

Μετά από διαδοχικούς τραυματισμούς, η 25χρονη αθλήτρια έκανε ένα διάλειμμα από τα κορτ τον

Η Fitch υποβάθμισε την Ισπανία και την ΙταλίαΠρώτη ανάρτηση 07/10/2011 19:05

Στην υποβάθμιση της Ισπανίας προχώρησε πριν από λίγο ο οίκος Fitch,κατατάσσοντας την στην κατηγορία ΑΑ- με αρνητική προοπτική από ΑΑ+, θέτοντας λίγη ώρα αργότερα σε αρνητική επιτήρηση και την Πορτογαλία.

Στην έκθεσή του ο οίκος σημειώνει πως η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης στην περιοχή του ευρώ και τους κινδύνους για την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που απορρέουν από τις δημοσιονομικές επιδόσεις ορισμένων περιοχών της χώρας.

Νωρίτερα ο ίδιος οίκος, ακολουθώντας τη Moodysείχε προχωρήσει στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας και της Ιταλίας A+ από AA-.

Μπουγάτσα με… Βενιζέλο! Αξία Ανεκτίμητη!


Ε λοιπόν έχουν άδικο όσοι συνηθίζουν να συγκρίνουν τους οίκους ανοχής με την Ελλάδα, καθώς σε αυτούς τους χώρους κουμάντο κάνει η συμπαθεστάτη «μαντάμ» και όλα γίνονται με σειρά! Μάλιστα, πιθανόν μία «μαντάμ» να κυβερνούσε αποτελεσματικότερα αυτόν τον τόπο από οποιονδήποτε «κηπουρό» ή μαθητευόμενο «μάγο»! Το Υπουργείο Οικονομικών,  αντί να κοιτάει πως θα κάνει πραγματικές τομές στο κράτος για να αντιμετωπίσει, το έλλειμμα, την ύφεση, την ανεργία κλπ., κλπ., φέρνει πραγματικές … «τομές» στις μπουγάτσες!

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Επικοινωνιών Σ. ΚάτσικαςΤην παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας.

Ο κ. Κάτσικας παραιτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου είναι είναι καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και Διευθυντής Προγράμματος

Οι Γερμανοί θα μας βοηθήσουν για να τους πληρώσουμε!

Επενδυτική τράπεζα ειδικά για την Ελλάδα εισηγείται ο Ρέσλερ
Μας χρεοκοπεί ή μας σώζει ο “Ομπάμα της Γερμανίας”;

Στην υπογραφή κοινού Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας προχώρησαν ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Καινοτομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ και ....
ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει συμβουλευτική και διοικητική βοήθεια, για βοήθεια χρηματοδότησης από την KFW και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω δημιουργίας επενδυτικής τράπεζας για την οποία θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με την πρόταση Ρέσλερ, καθώς και την επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της χώρας προς τις γερμανικές επιχειρήσεις.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας γλίτωσε από το αυτόφωρο τον τραμπούκο αστυνομικό των ΜΑΤ !

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας ευθύνεται για τη μη παραπομπή σε δίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία του αστυνομικού των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, στα επεισόδια της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr ο ιατροδικαστής - προφανώς σε....
συνεννόηση με τα υψηλά κλιμάκια της ΓΑΔΑ - αρνήθηκε να παραδώσει, όπως είχε υποχρέωση, την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στην Τατιάνα Μπόλαρη, αμέσως μετά την εξέτασή της από τον ίδιο, την Πέμπτη το πρωί.

Αιτωλοακαρνανία: Παραίτηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ με αιχμές

Παραιτήθηκε από Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νιας ο Σπύρος Τορουνίδης ο οποίος σε επιστολή του στον κ. Καρχιμάκη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε κόμμα παραγόντων λειτουργώντας, όχι θεσμικά άλλα παραγοντίστικα, με παρέες, με ευνοούμενους και κολλητούς στην κεντρική πολίτικη σκηνή και αντί να ενδιαφέρονται για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και τις περιοχής τους, κοιτούν πως θα ενδυναμώσουν τις πολιτικές “φιλίες” τούς για να υπάρχουν. Θα μπορούσαμε να πούμε τόσα πολλά πάνω σε αυτό το θέμα που θα χρειαζόμασταν πάρα πολλές σελίδες».Η επιστολή παραίτησης«Με την επιστολή μου αυτή , θα ήθελα να σου κάνω γνωστό , την απόφασή μου να παραιτηθώ από την θέση του γραμματέα της ΝΕ Πασοκ Αιτ/νιας, που υπηρετώ για δυο συνεχείς θητείες. στη θέση αυτί με τίμησαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ Αιτ/νιας, σε δύσκολες στιγμές για το κόμμα

«Το πολυνομοσχέδιο έχει τη μορφή καταιγίδας μέτρων»

«Το πολυνομοσχέδιο έχει τη μορφή καταιγίδας μέτρων»

Για «πλήγμα στα μικρά εισοδήματα» μιλά ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

«Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει τη μορφή καταιγίδας μέτρων τα οποία πλήττουν το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και τα μικρά εισοδήματα, αλλά και επιβάλλουν την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας με διαδικασίες οι οποίες οδηγούν σε απολύσεις.Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε από την αρχή τη θέση της να θεσπιστεί ένα νέο μισθολόγιο εξορθολογισμού των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο να στηρίζεται σε τέσσερις παραμέτρους: Το βασικό μισθό, την αμοιβή στη βάση της θέσης εργασίας, τη σύνδεσή της με την απόδοση των εργαζομένων και την ανταμοιβή της επιμόρφωσης.Επισημάναμε ότι το ενιαίο μισθολόγιο αποτελεί πρωτίστως βασικό