Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Οι Βερσαλλίες στα Μαξίμου(μ) ...

Άρης Δαβαράκης

Γύρω από το παλάτι των Βερσαλλιών είναι χτισμένη μια ολόκληρη συνοικία πλουσίων μονοκατοικιών ή και πολυκατοικιών του 18ου αιώνα –υπάρχουν τα κτίρια και κατοικούνται, μεταποιημένα βέβαια. Εκεί ζούσαν όσοι αυλικοί και αριστοκράτες δεν...

μένανε μέσα στο ίδιο το παλάτι, αποτελούσαν όμως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μέρος της ζωής όπως διαμορφωνότανε γύρω από την καθημερινότητα της αυτοκρατορίας του Λουδοβίκου του 14ου, των συζύγων και ερωμένων του, των στρατηγών και στενών συνεργατών, «υπουργών» , κηπουρών και φίλων, «προμηθευτών της αυλής», ευνοουμένων καλλιτεχνών -τις διαθέσεις και τις ανάγκες γενικά αυτής της ολιγαρχίας στην οποίαν λογικά πρέπει να συμπεριληφθεί και ο φούρναρης που έφτιαχνε τα κρουασάν της Βασίλισσας –γιατί δεν ήταν βέβαια αυτός ο οποιοσδήποτε φούρναρης, από Παρλιάρο και πάνω τον υπολογίζουμε.

Ξεκινά τις περιπολίες η φρεγάτα «Υδρα»


Nοτίως της Ρόδου ξεκινά το πρωί τις ΝΑΤΟικές περιπολίες της  η φρεγάτα «Υδρα»  που απέπλευσε σήμερα από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.Αντικείμενο της αποστολής της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι   έλεγχοι για ύποπτα πλοία  για «τρομοκρατικές δράσεις»- μεταφορά παράνομων φορτίων όπλων, ύποπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα,κλπ.
Στην περιοχή που θα κινείται κάνουν περιπολίες και ελέγχους  παγίως τα ελληνικά πολεμικά  κατά την συμμετοχή τους στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ που φέρει την ονομασία «ACTIVE ENDEAVOUR» και εξελίσσεται για πολλά χρόνια . Η αποστολή της φρεγάτας αναπτύσσεται σε θαλάσσια περιοχή  εντός των ορίων του FIR Aθήνας και είναι διάρκειας 20 ημερών.

Συμπρωταγωνιστές Ψωμιάδης-Τζούλια (VIDEO) ! ...

Μετά τη «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα», ο Ομηρος Ευστρατιάδης επαναλαμβάνει το ριμέικ δικής του επιτυχίας των ‘80ς, με το «Πόντιοι: New Generation», που θα βγει στους κινηματογράφους στις 13 Οκτωβρίου.

Μια φορά ήταν ένας πόντιος…. Το 2011 μαζεύτηκαν περισσότεροι και αποφάσισαν να κάνουν μια ταινία! Όλα ξεκινούν όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως...

φιλόπατρις εμπιστεύεται τον καλό του φίλο και μεγάλο σκηνοθέτη Χαριτίδη (Παύλος Κοντογιαννίδης) να μεταφέρει στο "πανί" το βιβλίο που έχει γράψει με τις περιπέτειες των γονιών τους: …2 παιδιά γίνονται μάρτυρες μίας μαφιόζικης συμπλοκής και της απόκρυψης ενός θησαυρού σε έναν ελαιώνα.

Πουλάει τρελά ο άρχοντας της αρπαχτής και της ρεμούλας...

Οι συνάδελφοι, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί η εργοδοσία του ΦΙΛΑΘΛΟΥ τους χρωστάει τις αποδοχές έως και δέκα μηνών.

Ταυτόχρονα ο εργοδότης κ. Γ. Κουρής αρνείται να...

συναντηθεί και να συζητήσει με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλομένων, ενώ απειλεί με δήθεν κλείσιμο της εφημερίδας.

O Βενιζέλος αποδέχθηκε το μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους

«Εάν υπάρξει νέα συμφωνία για την Ελλάδα, θα είναι καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου», φέρεται να δήλωσε για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών στο διευρυμένο Κοινοβουλευτικό τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και ότι δεν υπάρχει στρατηγική και στόχευση στην Ευρώπη, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουν σχηματιστεί δύο μπλοκ. Το ένα αποτελείται κυρίως από Γερμανία και....
Ολλανδία και το άλλο από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία».

«Εμφύλιος» δικαστών για την τρόικα!!

Kόντρα και στους κόλπους των δικαστών προκαλεί η επίσκεψη της τρόικα στα δικαστήρια την περασμένη βδομάδα.
Η αντιπολίτευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αφού σημειώνει πως η παρουσία του προέδρου της Ένωσης Χαρ.
Αθανασίου στη συνάντηση μεταξύ των τεχνοκρατών, της διοίκησης του Πρωτοδικείου και συμβούλων του....
Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν "αυτόκλητη", τον εγκαλούν γιατί όπως υποστηρίζουν έδωσε «αναφορά» -ως μη όφειλε-σε ένα όργανο χωρίς καμία θεσμική εξουσία στη δικαιοσύνη.

Έκπληξη ο Κουβέλης...

Κερδίζει έδαφος. Κόβει και από ΠΑΣΟΚ και από ΣΥΡΙΖΑ. Διευρύνει τη διαφορά η Ν.Δ. ...
Το ότι κατακρημνίζεται μέσα σ' αυτό το εφιαλτικό τοπίο το ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί είδηση. Η δημοσκόπηση της Public Issue, την έκπληξη τη δίνει στα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, που γιγαντώνονται.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου «ομολόγησε»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε χθές την εκπομπή Έρευνα….
Στη συνέντευξή του λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι προσέθεσαν στο έλλειμμα, χρέη του Δημοσίου προς ΔΕΚΟ και άλλα στοιχεία που δεν προσμετρούνταν μέχρι τότε…Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έγινε για να μη τα κρύβουμε κάτω από το χαλί…Αυτό που δεν είπε ήταν γιατί ενώ αυξήθηκε το έλλειμμα με πρόσθετα στοιχεία(οπότε παραδέχτηκε ότι δε....
του είπε κανένας ψέμματα)επί μήνες κατηγορούσε τη προηγούμενη κυβέρνηση, που τους κληροδότησε 36 δίς έλλειμμα για απόκρυψη στοιχείων, διασύροντας έτσι τη χώρα….

ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΕΦΕΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ (ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Η κατοχικη κυβέρνηση των προδοτών, παρουσίαζει αυριο τους νέους περιφεριάρχες και Νομάρχες πού ερχονται από την Γερμανία με τον μανδύα των " επιχειρηματιών- επενδυτών". Επικεφαλής είναι ο αποτυχημένος αντικαγκελάριος γερμανοβιετναμέζος , που μάλιστα στις τελευταίες εκλογές πήρε μόλις 1.8 % .!!!! πού θα....
αναλάβει υπερπεριφερειάρχης Ελλάδος και Νήσων. Συνοδεύονται απο γερμανούς δημοσιογράφους , οι οποίοι και θα μεταδώσουν και την τελετή εκτατάστασή τους.

Μας άλλαξε τα «φώτα»… αυτή η κυβέρνηση


Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της μη πληρωμής των λογαριασμών του Ηλεκτρικού ρεύματος από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.‘Οπως δήλωσε ο κ. Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος της ΔΕΗ  «την τελευταία χρονιά έχει αυξηθεί γύρω στο 20-25% η μη πληρωμή» .
Και δεν είναι μόνο αυτό : «Το Ά’ εξάμηνο από τις αποκοπές που έγιναν, οι 50- 60.ΟΟΟ   δεν επανασυνδέθηκαν>>, πρόσθεσε εξηγώντας οτι στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται  και επιχειρήσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ


Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στις σημερινές προσβλητικές, της τιμής του και της υπολήψεως  του, δηλώσεις του κ. Κούγια απάντησε, ως εξής:

"Τα ισχυρισθέντα από τον κ. Κούγια

Μόνο μια λύση υπάρχει για την Ελλάδα: Να μηδενιστεί το κοντέρ!


του Κώστα Ροδινού

Eίναι λίγο δύσκολο να κατανοηθεί πώς μια  οικονομία, που αντιστοιχεί μόλις στο 2% του Κοινοτικού ΑΕΠ,  απειλεί να τινάξει  στον αέρα την Ευρωζώνη, αλλά όλως περιέργως και την παγκόσμια οικονομία.
Μήπως, τελικά η κρίση σοβούσε ήδη και η Ελλάδα  ήταν η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι;
Μήπως, όντως, έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες οικονομίες  της ΕΕ και οι ηγέτες τους, απλώς δεν πήραν τα πράγματα στα σοβαρά, αλλά και όταν το κατάλαβαν, ενεπλάκησαν σε χρονοβόρες θεσμικές διαδικασίες, που τους έφερναν πάντα πίσω από το βηματισμό των αγορών;
Μήπως, η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως case study για μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση του παγκοσμίου χρέους και επανασχεδιασμό των χρηματοπιστωτικών θεσμών;
Ό,τι από τα ανωτέρω και αν  συμβαίνει, η διαδικασία σωτηρίας της Ελλάδος βρίσκεται ολέον σε πλήρες αδιέξοδο. Η  θεραπεία όξυνε τα προβλήματα του ασθενούς, αντί να τα θεραπεύσει. Εν τω μεταξύ φαίνεται ό,τι …μολύνθηκαν  …νοσηλευτές και επισκέπτες.
Η Ελλάδα  έχει  εγκλωβιστεί  σ’ ένα φαύλο κύκλο, που μαθηματικά την οδηγεί στην καταστροφή. Είναι σχεδόν νομοτελειακό.

Έργα διαφυγής...φράγκοι!


Εφεδρεία και για τους υπαλλήλους της ΒουλήςΕφεδρεία και για τους υπαλλήλους της Βουλής προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο κοινοβούλιο.

Σε εφεδρεία αναμένεται να τεθούν όσοι υπάλληλοι θα έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας το 2013 και θα έχουν ηλικία άνω των 55 ετών.

Παράλληλα, θα ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Βουλής το ενιαίο μισθολόγιο και

Αν θέλετε Βουλή με Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυρία Κεφαλίδου, να την έχετε, ελληνικέ λαέ...

Η Πιπιλή εξεφώνησε απόψε στο MEGA τον πανηγυρικό της ημέρας...
Λόγος, χειμαρρώδης. Δεν τόλμησαν ούτε ερώτηση να της κάνουν. Είχε, που είχε πάρει σβάρνα τον Κυριάκο, τον Τατούλη και την Κεφαλίδου, τον μπελά τους γύρευαν;
Μόλις τέλειωσε το...

"κατηγορώ" της Πιπιλή, για την υποκρισία των συναδέλφων της, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ. (που επιστρέφουν στο κράτος τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα) , την ευχαρίστησαν και ήταν έτοιμοι να διακόψουν τη σύνδεση, αλλά η Πιπιλή ζήτησε ένα λεπτό ακόμα.

“Νίκο, το όνομα της οικογένειας θα κηλιδωθεί”


Οι μέρες μέχρι την Δευτέρα είναι κρίσιμες. Και όλοι συνομιλούν με την ιστορία. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου έγιναν παρελθόν, πριν καν γίνουν παρών. Οι Ευρωπαίοι (λέγε με Μέρκελ) έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για την Ελλάδα – για την ακρίβεια έχουν πάρει άλλες αποφάσεις από αυτές που περίμεναν ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος. Άρα το σκηνικό είναι ρευστό.
Οι σχεδιασμοί που ισχύουν τώρα, ανατρέπονται με ένα τηλέφωνο ανάμεσα στον ΓΑΠ και την Μέρκελ. Όπως δηλαδή συνέβη και προχθές. Η κρυφή ελπίδα του ΓΑΠ ήταν πως θα έπειθε τους δανειστές για ένα γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με τα επώδυνα (για τους Έλληνες) μέτρα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που θα ήταν η ελληνική «συνεισφορά» στη λύση. Το σχέδιο αυτό όμως εδώ και λίγες μέρες έχει καταρρεύσει. Ο κ. Μόσιαλος παραδέχθηκε ότι «ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με την κ. Μέρκελ, όπου, όμως, δεν τέθηκε θέμα» για «κούρεμα». Οι λύσεις πλέον υποδεικνύονται έξωθεν και υπαγορεύονται στον ΓΑΠ.

Παγκόσμιος ξεσηκωμός στις 15 Οκτώβρη

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και.....για «αληθινή δημοκρατία».Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά.Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να.....
πληρώσει.«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή. Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι “υπηρετούν” να αποφασίζουν για το μέλλον μας; Δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που μας εκπροσωπούν.

Συζητήσεις για εξοπλιστικά με Ρωσία σε νέα βάση


Ξανάρχισαν οι ελληνορωσικές συνομιλίες για μια  νέα διακρατική συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας στον Τομέα Εξοπλισμών.Τις προηγούμενες ημέρες  πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συνομιλίες στις εγκαταστάσεις της Γενικης Διεύθυνσης Εξοπλισμών,  με αρμόδιους επιτελείς  και εκπροσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία, κατόπιν αιτήματος της ρωσικής πλευράς.

"Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα" ...

Συζητούν χωρίς εμάς, για το χρέος. "Εξωδίκως λέει ότι ενημερώθηκε η κυβέρνηση" , μας πληροφόρησε ο Ντεμπεντέρης. Και περιχαρής, μας είπε πως πρόκειται για μια...καθαρά γερμανική πρωτοβουλία.

Κυβερνητική ομολογία αποτυχίας της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου


Η Ελλάδα «θα αποδεχθεί ό,τι βελτιώνει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου», λέει η κυβέρνηση μετά την σημερινή κυβερνητική σύσκεψη, αποδεχόμενη ουσιαστικά το σχέδιο Μέρκελ και αυτά στα οποία μας οδηγεί.  Ομολογούν δηλαδή  και επισήμως στην κυβέρνηση ότι η τεράστια… επιτυχία της 21ης Ιουλίου έχει πεταχτεί στα σκουπίδια και πάμε στη λύση που όλοι ήδη γνωρίζουμε: Στη χρεοκοπία με κούρεμα 50% που προωθούν οι Γερμανοί και όλοι εμείς απλά θα το μάθουμε από κάποια ανακοίνωση του κ. Μόσιαλου.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το κυβερνητικό επικοινωνιακό ρουλεμάν άρχισε ήδη να δουλεύει για το πώς θα περάσει την ιδέα της χρεοκοπίας στους πολίτες. Διαβάστε τι μεταδίδει το ΑΠΕ ως δηλώσεις “ανωτάτου κυβερνητικού στελέχους” (ΣΣ τον λένε “Βαγγέλη”;) μετά την κυβερνητική σύσκεψη:

Η Ευρωζώνη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απελπισία της με ένα ακόμη κόλπο...


Από το sofokleous10.gr

Φτάσαμε πια σε εκείνο το σημείο της κρίσης όπου οι Ευρωπαίοι όντως τρελάθηκαν από απελπισία. Η τελευταία τρελή ιδέα που προωθούν οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είναι η μετατροπή του μηχανισμού διάσωσης σε ασφαλιστική εταιρεία ή ακόμα χειρότερα σε δομημένο πιστωτικό προϊόν, σε ένα CDO, το γνωστό μας χρηματοπιστωτικό εργαλείο που ήταν η πρώτη επιλογή κατά τη διάρκεια της πιστωτικής

Ο Συνασπισμός “φλερτάρει” με τη βάση του ΠΑΣΟΚ


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ «φλερτάρει» ο Συνασπισμός, καθώς εκτιμά ότι η πολιτική συγκυρία είναι ιδανική, προκειμένου να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, και να αυξήσει τα ποσοστά του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας έχει υιοθετήσει μια σχετικά «επιθετική» ρητορική, στοχεύοντας στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μοιάζουν σήμερα να αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποχής από την κάλπη, και της στήριξης κάποιου από τα κόμματα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωσή του, ότι «η ελληνική διαπλοκή, σε συνδυασμό με την ξένη τοκογλυφία, έρχονται και κάνουν πλιάτσικο στη χώρα».

Κωδικός: "Βενιζέλος"


thumb
του Αντώνη Δελλατόλα


Από την τελευταία – ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει – εμφάνιση του Βαγγέλη Βενιζέλου στα ΜΜΕ προκύπτουν ορισμένα μηνύματα, που θα είναι χρήσιμο να τα αποκωδικοποιήσουμε, αποφεύγοντας τις βαθυστόχαστες οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις.
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟ: «Πληρώστε τους φόρους σας γιατί χανόμαστε».
Να μην χαθούμε, βεβαίως, αλλά πόσα πια θα πληρώσουμε, αν έχουμε, για πόσο καιρό, πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι και πόσα ακόμα ψέματα θα ακούσουμε;
ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: «Η ακύρωση της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ δεν αφορά την 6η δόση, ήταν προγραμματισμένη».
Ναι, όσο προγραμματισμένη ήταν η διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα και η αναχώρησή της πριν από δεκαπέντε μέρες!

Το έχουν παρα- ξεφτιλίσει στον ALPHA οι Γερμανοί με την γυφτιά τους!...


Δεν υπάρχει ρεπορτάζ που να μην χρησημοποιήσουν κλεμμένα από το Ίντερνετ Βίντεο.
Ακόμα και για θέματα που είναι από την Ελλάδα, για να μην πληρώσουν μερικά ευρώ σε κάποιον να βιντεοσκοπήσει επαγγελματικά το γεγονός, προβάλλουν clopy paste εικόνες (συνήθως του youtube) που είναι κάκιστης ποιότητας. Όπως το θέμα με τον ομαδικό γάμο Κινέζων στη Σαντορίνη , που όλο το υλικό , είναι...

σαν να τραβήχτηκε από κινητό (παλιάς τεχνολογίας).

Η δαιμονοποίηση της τρόικας: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Η κυβέρνηση πλειοδοτεί σε δολοφονική μανία εκτέλεσης των εντολών του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και οι άλλες «δημοκρατικές» και «αριστερές» δυνάμεις πλειοδοτούν στα εκλογικά τεχνάσματα απάτης: «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους», «αντιμνημονιακά μέτωπα» και άλλες τέτοιου είδους αντι-τροϊκές ρητορείες…
Με αυτές τις πολιτικές αλχημείες επικαλύπτουν τα πραγματικά αίτια των συμφορών μας, αφήνουν στο απυρόβλητο τους Αφέντες της βαρβαρότητας και δημιουργούν νέες θανάσιμες αυταπάτες σκλαβιάς και υποταγής.

Σε Θέλει Για Την Ομορφιά Σου Ή Για Τα Φράγκα Σου ; Πως Μπορείς Να Την ΤσεκάρειςΝα ξεκινήσουμε από τα βασικά: ΔΕΝ είναι όλες οι γυναίκες ίδιες. Αυτή η καραμέλα, όλες οι γυναίκες είναι… έτσι ή αλλιώς, δεν μας βρίσκει σύμφωνους....
Αυτό δεν σημαίνει ότι τριγύρω σου δεν υπάρχουν και βδέλλες. Vampire παντός καιρού, που ευχαρίστως θα σε μαδήσουν αν τους δοθεί η ευκαιρία. Το θέμα είναι.... ...... πώς μπορείς να διακρίνεις αν η κούκλα που κυκλοφορείς είναι κοντά σου για εσένα ή για το πορτοφόλι σου.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να τσεκάρεις την καλή σου για τις αγαθές της προθέσεις; Πάμε να διαπιστώσουμε παρέα, ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
• Διασκέδαση
Η πρώτη καλή ευκαιρία για να διαπιστώσεις τι καπνό

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: φεύγει αύριο η τρόικα από την Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλείς της τρόικας θα έχουν σε λίγη ώρα τη νέα και τελευταία γι αυτή την περίοδο συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού όπως έγινε γνωστό ολοκλήρωσαν τους ελέγχους για την πέμπτη αξιολόγηση, με στόχο την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δις από το πρώτο πρόγραμμα του μνημονίου.

Όταν τελειώνουν οι καταλήψεις, αρχίζουν οι στάσεις εργασίαςΕίστε μαθητής σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη; Αποφασίζει η αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη και να ανοίξει το σχολείο; Αμ δε! Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, καθώς αμέσως μετά θα ξεκινήσουν στάση εργασίας οι καθηγητές.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη αποχή από τα μαθήματα την ημέρα που οποιοδήποτε υπό κατάληψη σχολείο θα ανοίγει με την επέμβαση της αστυνομίας, καταγγέλλοντας

Κινήσεις με εκπλήξεις προαναγγέλλουν κυβερνητικές πηγέςΠολιτικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση που θα εμπεριέχουν το στοιχείο της έκπληξης προανήγγειλε κυβερνητικό στέλεχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής.

Σε ό, τι αφορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που ζητά πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να φορτώνεται με την διόρθωση στρεβλώσεων

ΔΝΤ: «Θέμα ημερών» η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα...

Γιούνκερ: Καταστροφή η χρεοκοπία της Ελλάδας...
Η σύνταξη της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα είναι «θέμα ημερών», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Χάλεϊ. Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι η έκθεση θα είναι έτοιμη έως τις...
24 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή. Εν τω μεταξύ, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας θα συναντηθεί το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Γιώργος;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Διαστάσεις μυθολογίας έχει προσλάβει, προτού ακόμη ανακοινωθεί, η σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Απ’ τη μια, το πέπλο μυστηρίου δεν θα πρέπει να μας ξενίζει, αν αναλογιστούμε ότι ειδικά τους τελευταίους μήνες, η Κυβέρνηση έχει μετεξελίξει σε πολιτική στρατηγική, το θρίλερ και τις πολύωρες συνεδριάσεις κορυφαίων οργάνων, το αποτέλεσμα των οποίων γίνεται γνωστό… όταν η χώρα κοιμάται. Δηλαδή, μετά τα μεσάνυχτα.

Πίνακες ανεκτίμητης αξίας

Το Μόνα Λίζα είναι ασφαλισμένο έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων
Οι λάτρεις τέχνης έχουν ωθήσει στα ύψη τις τιμές των πινάκων ζωγραφικής, οι πωλήσεις των οποίων καταγράφουν συχνά ρεκόρ. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο πίνακας ενός Αμερικανού ζωγράφου που πωλήθηκε έναντι 140 εκατομμυρίων δολαρίων.Βάσει στοιχείων δημοπρασιών, το έργο "No. 5" του ζωγράφου  Τζάκσον Πόλοκ είναι ο ακριβότερος πίνακας που πωλήθηκε ποτέ, με την τιμή να αγγίζει τα 140 εκατομμύρια δολάρια το 2006. Ο Αμερικανός ζωγράφος ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους στις ΗΠΑ.

Κόβουν το χαμάμ στη Βουλή!

Σε λειτουργία θα παραμείνει το γυμναστήριο για τους 300 του κοινοβουλίου.
Μεγαλύτερο ψαλίδι στις κοινοβουλευτικές δαπάνες προγραμματίζεται από τον Προέδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, την ίδια ώρα που η συζήτηση περί προνομίων των βουλευτών δεν έχει κοπάσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπαξει δραστικη μειωση εως και 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Βουλής το 2012, ο οποίος  θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πετσάλνικος προγραμματίζει στο πλαίσιο, αυτό την αναδιοργάνωση των διοικητικών διευθύνσεων της Βουλής και έχει δώσει εντολή προς το αρμόδιο γραφείο για να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των διευθύνσεων, των διευθυντών και του έργου τους ώστε στην συνέχεια να προχωρήσει σε συνενώσεις.

Α. Κατσιφάρας: "Αισθητά μειωμένες οι δαπάνες της Περιφέρειας"


Μείωση στις δαπάνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ποσοστό που στις περισσότερες περιπτώσεις προσεγγίζει η ξεπερνά το 45% καταγράφουν τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι η σημαντική εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται στο πρώτο εννιάμηνο λειτουργίας της Περιφέρειας δεν επηρεάζει την πορεία πληρωμών και την εν γένει τακτοποίηση των οικονομικών της υποχρεώσεων.Από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, έχει σημειωθεί μείωση στις λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας σε ποσοστό 47,7% ενώ ειδικότερα για την καταβολή ενοικίων οι δαπάνες υποχώρησαν κατά το ένα τρίτο, σημειώνοντας μείωση συγκριτικά με πέρυσι κατά 36,5%.
Στον αντίποδα, από την αρχή του χρόνου, έχουν εκταμιευθεί για έργα, μεταφορές μαθητών και λοιπές δαπάνες κάλυψης των υποχρεώσεων της Περιφέρειας περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ τα οποία, όπως

Δ. Τριανταφυλλόπουλος: "Η Ιστορία της Παναχαϊκής...δεν είναι για νομικίστικα "παιχνιδάκια"Με αφορμή την μη αναμενόμενη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League  με την οποία ο Ομάδα Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή υποβιβάζεται στην Γ' Εθνική Κατηγορία, ενώ κι ο Πρόεδρός της Αλέξης Κούγιας αποκλείεται επί πενταετία από κάθε αθλητική δραστηριότητα, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:"Μετά τον υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας του Παναιγιαλείου στην Δ' Εθνική Κατηγορία για "τυπικούς οικονομικούς λόγους", τώρα ήρθε η ώρα του υποβιβασμού της ιστορικής Παναχαϊκής με πρόσχημα την υπόθεση των "στημένων παιχνιδιών", που αλίμονο κι αν έχει καταλάβει κανείς ποιοι, πότε,που και πως παρανόμησαν, αφού κάθε λίγο και λιγάκι, "ένοχοι" εμφανίζονται ως "αθώοι" και  "μη εμπλεκόμενοι" ως ..."ένοχοι"! Η Αχαία χτυπιέται αλύπητα και στον αθλητισμό!

"Οι δικαστικοί δεν λογοδοτούν στην τρόικα"

Mετά τους δικηγόρους, και η μειοψηφία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη διαφωνία της για την πρόσφατη συνάντηση στα δικαστήρια, μελών της Τρόικας με τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και μέλη του Προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η μειοψηφία της δικαστικής Ενωσης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφέροντας ότι "ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την αυθαίρετη ενέργειά του, εκθέτει σε δυσμενή κριτική τους δικαστικούς λειτουργούς και δίδει αφορμές, για να τίθεται σε αμφισβήτηση η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης". Και συμπληρώνεται ότι : "Οι δικαστές δεν λογοδοτούν ούτε στην τρόικα, ούτε σε

Στον δρόμο της λιτότητας αλά... ελληνικά και η Πορτογαλία

Σημαντικά πρόσθετα μέτρα λιτότητας για την μείωση του ελλείμματος ζήτησε σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας. "Ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα, φέτος, θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνον μέσω σημαντικών πρόσθετων μέτρων λιτότητας" αναφέρει  χαρακτηριστικά. Το έλλειμμα της χώρας, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την βελτίωση των οικονομικών της, έφτασε το 8,3% του ΑΕΠ τον περασμένο Ιούνιο, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρείται αδύνατο να πετύχει το στόχο του 5,9% που έχει τεθεί. Το ποσοστό ελλείμματος στα τέλη του 2010 ανερχόταν στο 9.8%. Τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα από την πορτογαλική Στατιστική Αρχή. Η υπηρεσία μάλιστα, δικαιολόγησε τα απογοητευτικά νούμερα επικαλούμενη

Η Ελλάδα έχασε έναν φίλο


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Όπως συμβαίνει πάντα, θα μονολογήσετε, και δεν θα έχετε άδικο.
Μόνο που αυτή τη φορά, υπήρχε ένας πρόσθετος λόγος, και δεν ήταν η αναμονή ανακοινώσεων για την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ το επόμενο διάστημα, ούτε η πάντα μεστή και εμπεριστατωμένη αφήγηση της πραγματικής κατάστασης της ευρωπαϊκής οικονομίας, από έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της εποχής μας.

Έτοιμοι για νέες περιπέτειες «Οι Τρεις Σωματοφύλακες»

Έτοιμοι για νέες περιπέτειες «Οι Τρεις Σωματοφύλακες»
Στη νέα, ιλιγγιώδη και γεμάτη θεαματική δράση περιπέτεια, ο νεαρός και παράτολμος Ντ΄ Αρτανιάν ενώνει τις δυνάμεις του με τους τρεις βετεράνους σωματοφύλακες.

Μαζί βάζουν σκοπό να σταματήσουν τις βλέψεις του μοχθηρού καρδινάλιου Ρισελιέ για το θρόνο της Γαλλίας και να τον εμποδίσουν να βυθίσει την Ευρώπη στον πόλεμο.

Ά. Τσιγκρής: «Η Λαϊκή Αγανάκτηση δεν Αναχαιτίζεται με Βία…»

Ά. Τσιγκρής: «Η Λαϊκή Αγανάκτηση δεν Αναχαιτίζεται με Βία…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τα πρόσφατα απαράδεκτα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο κέντρο της Αθήνας- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το είδος των εφαρμοζόμενων αστυνομικών πρακτικών αποτελούν δείκτη πολιτιστικής ωρίμανσης μιας κοινωνίας και μέτρησης της ποιότητας των δημοκρατικών θεσμών της.
Για μια ακόμη φορά οι αστυνομικές πρακτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασαν τα όρια της νομιμότητας και θύμισαν άλλες εποχές.Μια ακόμη μαύρη σελίδα στα σύγχρονα Ελληνικά αστυνομικά χρονικά.Άλλη μια ακραία κατασταλτική επέμβαση των διωκτικών αρχών στη μεταπολιτευτική Ελλάδα με χρήση επικίνδυνων για την υγεία χημικών σκευασμάτων αμφιβόλου ποιότητας.
Εκατοντάδες τραυματίες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Εικόνες χάους και αστυνομικής αυθαιρεσίας. Απρόκλητες επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γαληνός αποποιείται βουλευτικά προνόμιά του


Σχεδόν όλα τα βουλευτικά του προνόμια αποποιείται ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Σπύρος Γαληνός, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε πως έχει αποποιηθεί το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ, το βουλευτικό αυτοκίνητο, την πρώτη θέση στα αεροπορικά ταξίδια από και προς το νομό Λέσβου, την απόσπαση δύο αστυνομικών και ενός δημοσίου υπαλλήλου. Διαθέτει δε τις αποζημιώσεις, από τη συμμετοχή του σε Επιτροπές της Βουλής, σε δωρεές προκειμένου να καλύψει ανάγκες