Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ήπια προσαρμογή στο “κούρεμα”…


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Καταφέραμε και πάλι να γίνουμε πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι δέκτες των τηλεοράσεων και οι οθόνες των υπολογιστών… γέμισαν Αθήνα, γέμισαν Ελλάδα, γέμισαν εικόνες επιχείρησης βίαιης καταστολής ακόμη και απέναντι σε… υποψία κοινωνικής εξέγερσης. Σε σχέση με το παρελθόν, ακόμη και σε σχέση με το διακύβευμα απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και αφαίμαξης των ονείρων και των οραμάτων ενός ολόκληρου λαού, οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα δεν συνιστούσαν ούτε “μέγα πλήθος”, ούτε “μέγα πάθος”.
Ήταν απλώς ο πρόλογος της αμφισβήτησης, μια… υποψία κοινωνικής εξέγερσης, απόλυτα δικαιολογημένης, εξηγήσιμης και κατανοητής.

Το μισθολόγιο και η εφεδρεία θα είναι τα τελευταία νομοσχέδια της Κυβέρνησης;


Πυρετώδεις είναι ακόμα και σήμερα οι συσκέψεις- κυρίως για την εφεδρεία- καθώς αύριο κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο στο οποίο εντάσσονται τα μέτρα για την εφεδρεία, τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο.
Στόχος είναι να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πιθανότατα το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, αλλά για να γίνει αυτό, θέλουν να κλείσουν όλα τα κενά και τα ερωτηματικά. Είναι δεδομένο πως κάποιες ομάδες θα εξαιρεθούν από το μέτρο της εφεδρείας.

Financial Times: "Οι Έλληνες θα ζουν με σκουπίδια αν χρεοκοπήσουν"

Τρία εφιαλτικά σενάρια χρεοκοπίας της χώρα μας από τους FT. Δραματικές προβλέψεις. "Οι Έλληνες σε λίγα χρόνια θα ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια", υποστηρίζει το άρθρο. Αντιδράσεις Βενιζέλου.

Δραματικά σενάρια "καίνε" το μέλλον της χώρας μας, έτσι όπως παρουσιάζονται σε δημοσίευμα των Financial Times.
Στο εκτενές άρθρο προβλέπονται μαύρες ημέρες στην Ελλάδα, με τους....
περισσότερους συμπολίτες μας να οδηγούνται ακόμα και στο να ψάχνουν... φαγητό στα σκουπίδια.

Απίστευτο "μαγείρεμα": Άλλαξαν τα στοιχεία 6 ετών του ΑΕΠ της χώρας!

Η "δημιουργική λογιστική" εφεύρημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί Κ.Σημίτη, σε πλήρη εφαρμογή και πάλι: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή που κατηγορείται ότι "έστησε" με στοιχεία το έλλειμμα για να ενταχθούμε στον μηχανισμό στήριξης και να "δεθεί" η χώρα με το Μνημόνιο και πλέον υπακούει απ'ευθείας στην τρόϊκα προέβη σε αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του ΑΕΠ για την περίοδο 2005-2010 με πιο...
βολικά για την κυβέρνηση στοιχεία.

Τώρα το ΑΕΠ έχει μειωθεί λιγότερο (!) το 2010 κια η μείωση έφτασε περίπου στο επίπεδο του 2009 (που τα spreads ήταν στις 180-230 μονάδες) όπου εκεί η Στατιστική Αρχή ... αύξησε την μείωση του ΑΕΠ από -2% σε -3,2%!

Βόμβα Πάγκαλου:" Ο Βενιζέλος τα έχει κάνει θάλασσα"

Φωτιά στα τόπια βάζει για άλλη μια φορά ο Πάγκαλος στην Κυβερνητική συνοχή.

Στο περιοδικό Informer που κυκλοφορεί αύριο ο Αντιπρόεδρος φαίρεται να έχει πει για τον έτερο Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο.
" Τα έχει κάνει θάλασσα . Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν πολλοί. Κάνει συνέχεια λάθη"
Για τον Παπανδρέου " Αυτά μπορούσε να κάνει"
Και για την επόμενη μέρα στο.....
ΠαΣοΚ φέρεται να είπε για τους διαδόχους Παπανδρέου.
Η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Χρυσοχοίδης είναι λίγοι ο Ρέππας κινείται στο περιβάλλον Παπανδρέου. Οι μόνοι που αξίζουν είναι ο Ραγκούσης και ο Λοβέρδος.

Δούκας: «Αναπόφευκτη η χρεοκοπία»


Aναπόφευκτη χαρακτήρισε τη χρεοκοπία της Ελλάδας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με ένα οργανωμένο και ελεγχόμενο «κούρεμα» του χρέους θα αποφευχθεί ένα bank run, δηλαδή μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες, σε περίπτωση χρεοκοπίας.
«Η δυνατότητα των Ελλήνων να πληρώσουν φόρους είναι πραγματικά στα όρια. Άνθρωποι όπως εγώ πληρώνουμε φόρους από τις αποταμιεύσεις μας και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όχι από νέο εισόδημα», πρόσθεσε o πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Περιορισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας απαιτούν τώρα οι Γερμανοί!


Έρχεται μάγος εκ Γερμανίας και κομίζει δώρα για την Ελλάδα. Μόνο που τα δώρα είναι κακά και προβλέπουν χρεοκοπία, ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, οικονομική και πολιτική υποδούλωση για πάρα πολλά χρόνια.
Ο αντικαγκελάριος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας στο χαρτοφυλάκιό του σχέδιο για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τις πληροφορίες αναπαράγει και η DW δείχνοντας ότι πρόκειται για σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας που έχει ετοιμαστεί εδώ και καιρό

Χτύπα με, αλλά βγάλε το κράνος σου...

Φοβερή περιγραφή. Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη έδωσε καρέ-καρέ, στο MEGA, τις εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού της από τα ΜΑΤ.
"Με χτυπούσε και...του 'λεγα, βγάλε το κράνος σου, να δω ποιος είσαι" .
Ο Ματατζής συνέχισε να τη βαράει ακόμα πιο άγρια. Η φωτορεπόρτερ πιστεύει πως η αστυνομική βία κατά των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων σήμερα, ήταν στοχευμένη.

Ο ΛΑΟΣ "ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ"......: ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟΚΟΨΩ"

Καλά θα κάνουν να σκεφτούν πολύ καλά πριν έρθουν να μου κόψουν το ρεύμα!
Είμαστε αποφασισμένοι σαν οικογένεια να πληρώσουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε αλλά όχι το χαράτσι που προσπαθεί να εισπράξει παντοιοτρόπως ο δήθεν σωτήρας μας Βενιζέλος!!
Θα καταθέσω στο παρακαταθηκών και δανείων το αντίτιμο του λογαριασμού ΔΕΗ όσον αφορά το καταναλωθέν ρεύμα ....
αν και εκεί ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ θέλει να υπακούσει τις εντολές των κυβερνώντων καλά θα κάνει να το αποφύγει γιατί έχει θολώσει το ματάκι μου!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!

"Μην την έχετε δεδομένη την 6ην δόση" ...

Θα μας τρελάνουν οι τροϊκανοί (περισσότερο απ' ότι τους έχουμε τρελάνει εμείς, καθώς ξαφνικά αναθεωρούνται τα στοιχεία του ελλείμματος) .
Να μην την έχετε σίγουρη, μας... λένε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Κούρου, την 6η δόση. Αλλά, ταυτόχρονα μας λένε και να αισιοδοξούμε.
Μια ζεστό, μια κρύο. Παλιό σύστημα...

Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ - Ε.Ε! - Αρνήθηκαν τη λιτότητα και φορολόγησαν τις τράπεζες

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η....
ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η Ευρώπη αγωνιά πριν την … απασφάλιση του haircutΌσο οι επιπτώσεις ενός πιστωτικού γεγονότος γίνονται πιο ξεκάθαρες στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πανικός επικρατεί στα επιτελεία τους.  Τυχόν ενεργοποίηση των CDS, θα απαιτούσε πολλαπλάσια κεφάλαια από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά για τις καταρρέουσες τράπεζες, αφού τα εν λόγω παράγωγα έχουν ήδη τζογαριστεί και πολλαπλασιαστεί κατά την πάγια τακτική των τελευταίων ετών.

Η διάλυση της Ευρωζώνης ante portas...

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης


Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους καθώς φοβούνται ότι οι Αγορές, με την υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας, όπλισαν τη πραγματική βόμβα που θα τινάξει την Ε.Ε. στον αέρα τα πράγματα γίνονται πολύ....
περίπλοκα….

Όχι γιατί οι Ευρωπαίοι μας αγαπούν ή δε θα ασχολούνται μαζί μας και έτσι θα γλιτώσουμε….

Ο Παπανδρέου …απειλεί με προκήρυξη εκλογών την ΔευτέραΈρχεται η «μεγάλη» Δευτέρα της απαλλαγής;

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, ειδικά αν ο τελευταίος δεν αλλάξει στάση έναντι της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει βάλει «στον πάγο» τον ΓΑΠ και η προσπάθεια του να του αλλάξει γνώμη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα απέτυχε.
Έτσι ο Παπανδρέου στράφηκε στη Μέρκελ και της ζήτησε χθες να βοηθήσει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτός την ζήτησε πρώτος στο τηλέφωνο και όχι το αντίστροφο όπως έλεγαν χθες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.

Αρχίζει το κυνήγι οφειλετών του Δημοσίου από ιδιώτες...

Από τις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει και επισήμως το κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου από τις ελεγκτικές εταιρείες και τους δικηγόρους στους οποίους θα ανατεθούν οι υποθέσεις των φορολογούμενων.

Από την ημερομηνία αυτή ξεκινάει η λειτουργίο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της...

Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

ΕΔΕ διατάχτηκε για τις καταγγελίες ξυλοδαρμών στο Σύνταγμα


Σε έκτακτη ανακοίνωση, που έβγαλε πριν από λίγο η ΓΑΔΑ, ανακοίνωσε την πρόθεσή της για ΕΔΕ. «Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα». Και με τους πολίτες τι γίνεται;

Ιστιοπλοϊκός αγώνας από τον Ι.Ο. Πατρών

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία, ο αγώνας «Ναυμαχία Ναυπάκτου» του Ι.Ο. Πατρών. Ο αγώνας έχει ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας, για την επέτειο της ναυμαχίας του 1571.
Ο αγώνας ήταν μικρός, αλλά τεχνικός. Η εκκίνηση έγινε δίπλα από τη γέφυρα του Ρίου, με πολύ άστατο αέρα. Τα σκάφη ταξίδεψαν όρτσα, με σημαδούρα στη Ροδινή και γύρισαν πλαγιοδρομία δευτερόπρυμα μέχρι τη Ναύπακτο.
Στο γραφικό ενετικό λιμανάκι έγινε η απονομή κυπέλλων στους νικητές των δύο κατηγοριών, από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας.
Την εκκίνηση έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος. Η διαδρομή ήταν η αντίστροφη, με όρτσα μέχρι τη Ροδινή και πλαγιοδρομία έως κατάπρυμα μέχρι το Ρίο, και συμμετείχαν 20 σκάφη.
Νικητές ήταν:

«Σούπερ ομόλογα» κατά της κρίσης;


Μια κοινή πρόταση για την εκτόνωση της κρίσης χρέους κάνουν οικονομολόγοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες: νέα, πανευρωπαϊκά ομόλογα διαβαθμισμένου κινδύνου, τα οποία θα υποκαταστήρουν τα σημερινά ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών.
Οι εννέα οικονομολόγοι-καθηγητές πανεπιστημίων και business schools, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης Βυανός, υποστηρίζουν ότι έτσι μπορεί να μην επιλυθεί αμέσως η κρίση χρέους, αλλά σίγουρα θα σπάσει ο σημερινός φαύλος κύκλος μεταξύ ταμειακών και τραπεζικών κρίσεων, όπως δηλώνει στην Deutsche Welle ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο HEC των Παρισίων Νταβίντ Τεσμάρ, που συνυπογράφει τη σχετική πρωτοβουλία.

Ο Κεραυνός Αιγίου πήρε Κακαβά, θέλει και Σταυρουλάκη...

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το φιλικό της Ολυμπιάδας με τον Κεραυνό Αιγίου στο κλειστό Ταραμπούρα, με τους "πορτοκαλί" στο πρώτο ημίχρονο να προηγούνται με 30-26.
Το πιο σημαντικό όμως είναι η παρουσία με την Αιγιώτικη ομάδα του Κακαβά, γκαρντ που αποκτήθηκε από τον Τήρωνα Αγ. Θεοδώρων, όπως και η παρουσία στο γήπεδο και του Χριστόφορου Σταυρουλάκη, ο οποίος αν και έχει συμφωνήσει με τον Πυρσό και την Α2 ΕΣΚΑ-Η, τελικά φαίνεται να προτιμάει την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Κεραυνού Αιγίου στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Ποιός θα τον ελεήσει;

Την σκυτάλη του λαϊκισμού από τον Θεόδωρο Πάγκαλο παραλαμβάνει επάξια σήμερα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε και αυτός να πληρώσει την έκτακτη εισφορά!
«Την πλήρωσα με δόσεις, γιατί δεν είχα 5.500 ευρώ να δώσω. Μου πήγε ένας μισθός» είπε ο....
ίδιος.

Ο κ. Γιακουμάτος μεταξύ άλλων τόνισε την δυσαρέσκεια του για τα χρήματα που έχουν χάσει και οι βουλευτές. Είπε συγκεκριμένα: «Επειδή δεν έχει ακουστεί, οι βουλευτές έχουν χάσει τέσσερις μισθούς συν την έκτακτη εισφορά.

Ισχυρός σεισμός στα Κύθηρα


Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:41 σε θαλάσσια περιοχή 23 χλμ. νοτιοανατολικά των Κυθήρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μόσιαλος «αδειάζει» Καστανίδη για το δημοψήφισμα


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος  «άδειασε» τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για το θέμα του δημοψηφίσματος. Ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για δημοσιονομικούς λόγους, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον κ. Καστανίδη που λίγες ώρες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, το είχε προαναγγείλει.
Σε δηλώσεις του αργότερα στο «Βήμα», ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει εντός του 2011. Όσο για το ερώτημα τόνισε ότι θα είναι «θέμα αιχμής» και ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθεί θέμα στο δημοψήφισμα ευρώ ή δραχμή». Ο κ. Καστανίδης είπε επίσης ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί με τους όρους που διεξάγονται οι εθνικές εκλογές, αλλά θα στοιχίσει λιγότερα, χωρίς όμως να προσδιορίσει το κόστος.
Μιλώντας στην Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, ο κ. Καστανίδης είπε: «Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».

Ο Παπαδήμος πυροδοτεί… υποψίες


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Την Κυριακή ήταν ο Κώστας Σημίτης εκείνος που «έκλεψε την παράσταση», με το άρθρο το οποίο δημοσίευσε στην «Καθημερινή της Κυριακής», προχωρώντας σε μια αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, και προβλέποντας ότι ίσως είναι θέμα χρόνου η (βίαιη) αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη. Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού συζητήθηκε έντονα, καθώς το όνομά του επανέρχεται στην επικαιρότητα, κάθε φορά που διάφοροι παράγοντες του δημοσίου βίου ή κέντρα εξουσίας, ανοίγουν τη συζήτηση για κυβερνήσεις ευρύτερης πολιτικής συνεννόησης και συνεργασίας.

Mariza - Primavera - Lisbon -live


Οι πυρόπληκτοι του 2007 περιμένουν ακόμη τα χρήματα του Ειδικού ΤαμείουΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
            Οι πυρόπληκτοι της Ηλείας και της Αχαΐας περιμένουν ακόμη τα χρήματα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ) που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2007, με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αποκατάστασης ζημιών και ενίσχυσης πληγέντων από θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες

Συνέχεια στις εγγραφές των υποδομών του Απόλλωνα

Και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι εγγραφές για τις προπονήσεις των ακαδημιών μπασκετ & βόλεϊ του Απόλλωνα Πάτρας.
Οι προπονήσεις θα γίνονται στα κλειστά προπονητήρια στο ιδιόκτητο αθλητικό συγκρότημα της Περιβόλας (3 κλειστά γήπεδα).
Οι γονείς μπορούν να προσέρχονται για πληροφορίες και εγγραφές μαζί με τα παιδιά τους από τις 9π.μ. μέχρι τις 12:30. Θα υπάρχουν ολιγομελή τμήματα παιδιών ανά προπονητική ώρα, αλλά και δυνατότητα για επιλογή της κατάλληλης ώρας για τα παιδιά αλλά και τους γονείς, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονων προπονήσεων διαφόρων ηλικιών σε ξεχωριστά τμήματα.
Υπεύθυνος Αθλητικού Προγράμματος για την ακαδημία μπάσκετ είναι ο κος Αλέκος Πολυδωρόπουλος, ο οποίος πλαισίωνεται από τους Ανδρέα Μπερδέση, Αγγελόπουλο Μίμη, Μπαζίνα Γιάννη, Δίπλαρο Γιάννη, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Άννα Σολωμού και Μαγδαλένα Κόστοβα. Επίσης τη λειτουργία της ακαδημίας υποστηρίζουν από το προπονητικό team της ανδρικής ομάδας ο γυμναστής Δημήτρης Κοτσίρης και ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Αναστασόπουλος. Η όλη φιλοσοφία του προγράμματος είναι υπό την εποπτία και του προπονητή της α' ομάδας Νίκου Βετούλα.

Π. Καμμένος: "Νεοναζί της Τρόικας και κυβέρνηση Τσολάκογλου"

Δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση, έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, στο «Ράδιο 9». Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «νεοναζί της Τρόικας και κυβέρνηση Τσολάκογλου» κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη....
νησιωτική πολιτική της.
Σημείωσε ότι έχει αφήσει νησιά αποκλεισμένα χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ κλείνει με εντολή της Τρόικας νοσοκομεία στα νησιά μετατρέποντάς τα σε κέντρα υγείας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Σύμη έχει μείνει χωρίς νερό, για 67.000 ευρώ χρέος στη ΔΕΗ, με το κέντρο αφαλάτωσης να παραμένει κλειστό και έτσι στο νησί θα μεταφέρουν νερό με κόστος 10 ευρώ το κυβικό.

Από αύριο διατίθενται τα εισιτήρια του αγώνα Απόλλων-ΑΕΚ

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου από σήμερα που ακόμη είναι Τετάρτη, για να παρακολουθήσει το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου στην Περιβόλα μεταξύ των ομάδων Απόλλωνα-ΑΕΚ και ορθώς η "μελανόλευκη" διοίκηση, για να αποφύγει το συνωστισμό της τελευταίας στιγμής, θέτει από αύριο στην κυκλοφορία τα εισιτήρια, τα οποία θα διατίθενται από τα εξής σημεία:
- Στο γραφείο του Συλλόγου (τηλ 2610643712).
- Στο κέντρο φωτοτυπιών "Αλέκος Παπαπαύλου" Βούρβαχη 9 (Πλατεία Γεωργίου) (τηλ 2610621204).
- Στο πρακτορείο ΟΠΑΠ "Νίκος Αλεξόπουλος" Αλ. Υψηλάντου & Γούναρη (τηλ 2610274373). Τα εισιτήρια κοστίζουν 7€ (γενική είσοδος) και 10€ (αριθμημένες θέσεις). Το Σάββατο τα εκδοτήρια του γηπέδου θα ανοίξουν από τις 3μμ.

Ξυλοκόπησαν ανηλεώς πολίτες και δημοσιογράφους – Η Δημοκρατία έπεσε!Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε ομάδα Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στην Πλατεία Συντάγματος για να μην καταγράψουν τις αγριότητες των αντρών των ΜΑΤ σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Θύμα της επίθεσης και μία Ελληνίδα εικονολήπτρια συνεργάτη του Reuters που μας μετέφερε την στιγμή της επίθεση. :«Ξαφνικά και ενώ ήμασταν όλοι οι συνάδελφοι στην Πλατεία Συντάγματος, προφανώς για να μας εμποδίσουν να «τραβήξουμε» τα γεγονότα, Αστυνομικοί των ΜΑΤ μας επιτέθηκαν και άρχισαν να μας χτυπούν ανηλεώς, παρά την εμφανή ιδιότητά μας στον χώρο!

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ : Η ΠΑΝΩΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Θωϊδης Πολυχρόνης


Απ’ ότι φαίνεται τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν ο ιός της μεσαιωνικής πανώλης, που εξολόθρευσε τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό στον μεσαίωνα, αφού κάθε μέρα γίνεται και πιο καθαρό ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι σε θέση να προστατέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά. Ο Καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση από την στενά δική του οικονομική σκοπιά, προσπαθώντας να ματώσει λιγότερο, αγνοώντας ότι η οικονομική κρίση δεν έχει ούτε σύνορα ούτε εξετάζει ισχυρές οικονομίες.
Το ευρώ όπως και κάθε νόμισμα δεν έχει καμία συναλλακτική αξία, η μη μόνο αυτό που κατά καιρούς ορίζουν οι αγορές και οι παγκόσμιοι τραπεζίτες.

Ευρώπη των λαών ή των τραπεζών;


Δυστυχώς η ΕΕ, δεν κτίστηκε από την αρχή πάνω στην αλληλεγγύη και στην δημοκρατική συνύπαρξη των λαών. Ξεκίνησε σαν οικονομική κοινότητα, στη συνέχεια απέκτησε κάποια υποτίθεται δημοκρατικά όργανα, όπως το ευρωκοινοβούλιο και κάποια άλλα, τα οποία στην πραγματικότητα είναι όργανα ανούσια, αφού η πολιτική της ΕΕ καθορίζεται από τις εθνικές κυβερνήσεις και μάλιστα τις πιο ισχυρές από αυτές.

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ μέχρι 31/12/11...

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2011). Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα, με απόφαση του Ιδρύματος, στους οφειλέτες να προχωρήσουν σε διακανονισμό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη της οφειλής τους.

Αναλυτικότερα και... σύμφωνα με το ΙΚΑ, με τις υπό ψήφιση διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εργοδότες οφείλουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχασαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης στην οποία είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί, να υπαχθούν στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού.

Θέατρο παραλόγου με κουρελιασμένα σκηνικά η χώρα

Σοφία Βούλτεψη

Σε θεατρική σκηνή επί της οποίας παρουσιάζονται έργα από το ρεπερτόριο του θεάτρου του παραλόγου εξελίσσεται η χώρα, όπως προκύπτει από τα γεγονότα του τελευταίου εικοσιτετραώρου:

Η προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup είχε ακυρωθεί σε μια ακόμη μεταμεσονύκτια διελκυστίνδα, όταν ο υπουργός των....
Οικονομικών κ. Βενιζέλος, ξενυχτισμένος, έδινε χθες άλλη μια «έκτακτη» (είναι σαφές ότι το «έκτακτο» έχει πλέον εξελιχθεί σε «τακτικό») συνέντευξη Τύπου στην οποία υποστήριζε πως η έκτη δόση «δεν είναι το πρόβλημα», καθώς σημασία έχει η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου (που αφορά στο δεύτερο δάνειο και ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί η ομαλή καταβολή του πρώτου).

Σαλαγιάννης: "Δεν μπορούμε άλλο!"

Τι άλλο είπε για τους υπουργούς που... κρύβονται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

“Φτάσαμε στο μη περαιτέρω, κάθε φορά νέα διλήμματα, κάθε φορά νέα μέτρα”. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σαλαγιάννης σε συνέντευξή του στο σταθμό Flash, τονίζοντας παράλληλα πως “όλο αυτό είναι το μαρτύριο της σταγόνας”.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στη κυβέρνηση σχετικά με την έλλειψη συντονισμού τονίζοντας πως “πάντα υπάρχει ζήτημα καλύτερου συντονισμού{...}Δεν το συζητάω, υπάρχει αυτό το πρόβλημα και υπάρχει και τώρα. Αυτή τη στιγμή

Γιατί δεν υπάρχει συντονισμός και αποτέλεσμα στην αντίδραση μας!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Πολλοί διερωτώνται γιατί ενώ ο Ελληνικός λαός υποφέρει από τις επιλογές και τις αποφάσεις των κυβερνόντων εν τούτοις συνεχίζει να παραμένει επί της ουσίας αδρανής.
Κάνοντας μια προσεχτική ανάλυση των δεδομένων μπορούμε να ανιχνεύσουμε τα στοιχεία που ...
μας δίνουν την ερμηνεία στο παραπάνω ερώτημα.
Πιστεύω ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν βασισμένη στην γνωστή φράση “Διαίρει και βασίλευε”.
Αυτή την στιγμή η Ελληνική κοινωνία

Δεν θα υπάρξει 6η δόση…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα έμαθε, ή υποχρεώθηκε, να ζει στον αστερισμό της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Μια δόση που σύμφωνα με την… κοινή λογική, αλλά και τις εκτιμήσεις των αγορών, είναι εξασφαλισμένη. Μόνο που φαίνεται ότι θα πρέπει να «βασανισθεί» επαρκώς η χώρα, προς γνώση και συμμόρφωση για το μέλλον. Από τη στιγμή που αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου, και η πολιτική απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης παραπέμφθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, είναι εύλογο να στρέφεται η προσοχή όλων στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Έρχονται κάλπες προσεχώς…


Μετά την αναβολή του Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, φούντωσαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών.


Η 18η Οκτώβρη θεωρείται από πολλούς κομβική μέρα, καθώς τότε θα αποφασιστεί από τρόικα και Eurogroup η εκταμίευση της δόσης και θα αποφασιστεί η μετάβαση στο επόμενο βήμα της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Ελεγχόμενη χρεοκοπία«Η Ελλάδα θα πτωχεύσει» υποστηρίζει ο συγγραφέας M.LewisΠτώχευση της Ελλάδας διαβλέπει ο συγγραφέας Michael Lewis, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Πείτε το όπως θέλετε. Η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Το μόνο ερώτημα είναι με ποιον τρόπο» δήλωσε ο συγγραφέας, ο οποίος ερευνά την κρίση χρέους διεθνώς και στο τελευταίο του βιβλίο "Boomerang: Travels in the New Third World" αποκαλύπτει τα αποτελέσματα τριετούς έρευνάς του για την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Καλιφόρνια.

Έντονα επικριτικός είναι ο Lewis για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού της

Ογκώδη απεργιακά συλλαλητήρια οργής και χημικός πόλεμος...

Αποχώρησαν μέχρι και οι τσολιάδες από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μη μπορώντας να αντέξουν από τα χημικά...
Με 3 ογκωδέστατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες προς τη Βουλή, απάντησαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές, μαθητές και... απλοί πολίτες στα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης. Για περισσότερο από μία ώρα η Σταδίου και η Πανεπιστημίου είχαν ξεχειλίσει από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, δημιουργώντας την μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών. Αστυνομικοί και χημικά έφτασαν μέχρι το ΜΕΤΡΟ όπου η κατάσταση ήταν αποπνικτική και βίαιη, αφήνοντας πίσω της δύο τραυματίες.
Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε μαζικότατα στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί και έκαναν πορεία μέχρι μέχρι το Σύνταγμα όπου παρέμειναν εκεί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, ενω στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ξανά προς την Ομόνοια.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΕΙΠΚΑΙΡΑ...

Η έγχρωμη τηλεόραση γίνεται 60 ετών.{foto14}


Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1951, έκανε την παρθενική της εμφάνιση στα έκπληκτα μάτια των θεατών η επαναστατική, έγχρωμη τηλεόραση.
Με διστακτική εμπορική αποδοχή στην αρχή, αλλά με την κατάκτηση κάθε νοικοκυριού στον κόσμο στην συνέχεια, το «κουτί» που καθορίζει προς ποια κατεύθυνση κοιτάζουν οι καναπέδες σε κάθε σαλόνι κλείνει τα εξήντα του χρόνια.
Με αφορμή την γιορτή της μικρής οθόνης –αν μπορεί να θεωρηθεί

Οι αγκαλιές κάνουν καλό στην υγεία μας.


Πως να αποκτήσουμε σωματική και ψυχική υγεία: Ας αρχίσουμε από τα απλά, αυτά που δε χρειάζονται χρήματα, δε χρειάζονται προετοιμασίες και βρίσκονται κοντά μας και στο χέρι μας. Σήμερα παίρνουμε το φυσικό "φάρμακο" της αγκαλιάς.

Ξέρατε ότι οι αγκαλιές βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης αλλά και στην προάσπιση της υγείας μας; Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από

O προϋπολογισμός της παταγώδους αποτυχίας...


Από το sofokleous10.gr

Αν σε μια οποιαδήποτε εταιρεία, ακόμη και μικρομεσαία, παρουσίαζε ο οικονομικός διευθυντής ένα μπάτζετ σαν κι αυτό που παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος το πρωί της Δευτέρας η επόμενη κίνησή του, αν διέθετε μια μικρή έστω επίγνωση της πραγματικότητας, θα ήταν να πάει να χαιρετήσει τους συναδέλφους του. Ήθελε πολύ θράσος για να πάει από το λογιστήριο, να διεκδικήσει δηλαδή αποζημίωση... Περισσότερο ακόμη κι αυτό που χρειάστηκε για να καταθέσει τον προϋπολογισμό...
Ο προϋπολογισμός του 2012 που πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του Οκτωβρίου είναι ένα σύνολο αποτυχιών. Ένα μοναδικό, εκρηκτικό δείγμα διαψεύσεων, αστοχιών και...

11 φορές μεγαλύτερη των γερμανικών η επιχορήγηση των ελληνικών κομμάτων

Τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων προτείνει η "Δράση" που με ανακοίνωσή της εισηγείται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα "χωρίς παραλλαγές ό,τι ακριβώς ισχύει στη Γερμανία για τα εκεί πολιτικά κόμματα".
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η "Δράση" του Στέφανου Μάνου, "Τα κόμματα στη Γερμανία λαμβάνουν ετησίως επιχορήγηση ίση με 0,70 ευρώ για κάθε ψήφο που έλαβαν στις....
τελευταίες εκλογές".

"Το ίδιο ακριβώς", συνεχίζει η ανακοίνωση "ζητούμε να ισχύσει και για τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα".

Γιατί πανε για κρατικοποίηση οι ελληνικές τράπεζες...


Οι πέντε μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες είναι φορτωμένες με ολόκληρα βουνά προβληματικών τίτλων του ελληνικού δημοσίου και πιθανότατα οδεύουν προς κρατικοποίηση, ιδίως αν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποκτήσει επιθετικότερο χαρακτήρα και οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συνεχίσουν να ξεπουλούν τις μετοχές τους.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΓΙ Α ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ...


Μου έχει συμβεί άπειρες φορές το τελευταίο καιρό να με σταματάνε άνθρωποι κάθε λογής και να μου ζητούν λίγα λεφτά, φαγητό, όχι άνθρωποι που να μοιάζουν άστεγοι, εγκατελειμένοι , αλλά γιαγιούλες, παππούδες στα σκαλιά του μετρό, στα σκαλιά της εκκλησίας, στα παγκάκια στο πάρκο, έξω από τα σουπερ μάρκετ,....αλλά αυτό το χτεσινό βάρεσε κόκκινο στο νευρικό μου σύστημα.
Βγήκα από τη σκάλα του μετρό και με πλησιάσε ένας ηλικιωμένος. Ηταν σαν εκείνους του παππούδες που

Αλλαγή ηγεσίας και πολιτικής γραμμής ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης και τα υπόλοιπα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σακελλάρης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης ζητούν την άμεση διοργάνωση ενδοπαραταξιακού δημοψηφίσματος, ώστε να ρωτηθεί η βάση εαν εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική και σε κάθε περίπτωση να επιλέξει ο κόσμος μεταξύ αυτής της πολιτικής και των εναλλακτικών προτάσεων που θα κατατεθούν.
Θεωρούν αυτονόητο ότι στην περίπτωση που η βάση του ΠΑΣΟΚ δεν εγκρίνει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας συνολικά (και όχι μόνο του Γ.Παπανδρέου) θέτοντας σε κίνηση τις διαδικασίες. Δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία νομιμοποίηση στην κυβέρνηση συνολικά, αλλά και στην κομματική ηγεσία, που “αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς”.

Κρανίου Τόπος - Σύντροφοι σοσιαλιστές! (Δύο χρόνια τροικανός σοσιαλισμός)


Κρανίου Τόπος

Ο Ouranuke Giis σπάει τον κουμπαρά του για να εξασφαλίσει τα Cohiba 1966 της βδομάδας, που με τη σειρά τους θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την επιλόχεια κατάθλιψη - κουσούρι από κάποια Χριστούγεννα. Στο Ramnousia.com μοιράζει αντίδωρο, κομμάτια από τα νεύρα του και τα χρόνια συμπλέγματα της μεσοαστικής του ανατροφής.

Η πιο αγαπημένη στιγμή της κωμωδίας την οποία παρακολουθούμε όχι δύο αλλά 37 χρόνια είναι για μένα η εμμονή στην προσφώνηση:

"σύντροφε!"

Α1 βόλεϊ: Αύριο η μέρα κρίσης για τον Ηρακλή!!!

Ενα θαύμα περιμένει η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή για να κρατηθεί ζωντανή και να παίξει και του χρόνου στην Α1 εθνική. Από χθες γίνονται οι ύστατες προσπάθειες για την απόκτηση βεβαίωσης από την αρμόδια ΔΟΥ που να αναφέρει πως τα χρέη του ΓΣ δεν αφορούν το ΤΑΑ.
Αυτή η βεβαίωση δεν είναι απλή ιστορία. Οσοι γνωρίζουν τα φορολογικά υποστηρίζουν πως, ακόμα κι αν δινόταν, θα έπρεπε να αποδειχτεί πως το ΤΑΑ δεν χρωστάει τίποτα. Η κατάσταση είναι δραματική. Τραγική φιγούρα ο χρηματοδότης του ΤΑΑ Θεόφιλος Κολύμπατζης.