Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η “μεγάλη μπλόφα” με την εφεδρεία


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, και η τελική μορφή που αυτή θα πάρει για τον ευρύτερο αλλά και τον στενό δημόσιο τομέα, εξελίσσεται στο μείζον ζήτημα της καθημερινότητας μιας ολόκληρης χώρας. Όπως φάνηκε και από την προσέγγιση… καθυστέρησης, που υιοθέτησε η Κυβέρνηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, μεταθέτοντας τις σχετικές αποφάσεις για την Κυριακή, και αφού πρώτα θα έχει αποφανθεί περί της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ειδική επιτροπή που συστήθηκε, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να εξαντλήσει τα περιθώρια, προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Με αντιπρόεδρο και αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών έναν διαπρεπή συνταγματολόγο, θα ήταν επιεικώς αφελές να πιστέψει κανείς ότι η Κυβέρνηση κατάλαβε… μόλις προχθές ότι το Σύνταγμα της απαγορεύει να κάνει το παραμικρό στον στενό δημόσιο τομέα.

"Η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 15 Οκτωβρίου"! - "Δεν δίνεται η 6η δόση"

Σε άμεση χρεοκοπία θα οδηγηθεί η Ελλάδα στις 15 Οκτωβρίου αναφέρει το σημερινό φύλλο των «Financial Times Deutschland». Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, στη Γερμανία συζητείται το ενδεχόμενο η τρόικα, μετά την έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων του EFSF, να αρνηθεί τη χορήγηση της νέας δόσης προς την Ελλάδα και η χώρα να οδηγηθεί στην αδυναμία πληρωμών!

Κατ'αυτό τον τρόπο να επιτευχθεί αναγκαστικό "κούρεμα" κατά 50-60%, δηλαδή κανονική πτώχευση, αλλά

Η χαμένη τιμή του χλιδόφτωχου

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Χειρότερο απ’ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ’ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ’ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να.....
φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν’ απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ’ αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ’ αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια; Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνου- με ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ’ εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ’ όλα είναι το δικό μας σενάριο;

«Μούφα» η ασθένεια του Τόμσεν – Κίνδυνος να αποχωρήσει δια παντός η Τρόικα!


Απίστευτος ο εξευτελισμός, που βιώνει η ελληνική κυβέρνηση από τον επικεφαλής της Τρόικα, κ. Τόμσεν, ο οποίος ανέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, εξαιτίας «ξαφνικής ασθένειας» που τον ταλαιπωρεί. Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της prionokordela.gr, ο κ. Τόμσεν δεν είναι ασθενής, αλλά αντιθέτως βρίσκεται σε πρωτεύουσα γειτονικής χώρας!
Η αλήθεια, μάλιστα, είναι ότι την δικαιολογία αυτή μηχανεύτηκε ο επικεφαλής της Τρόικα, εξαιτίας του ότι τα όσα ζήτησε για επιτάχυνση των μέτρων, που απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με το τρίπτυχο μισθολόγιο-απολύσεις-εφεδρεία, προσέκρουσαν στην αρνητική γνώμη τριών κορυφαίων υπουργών στη χθεσινή Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Αποκαλύπτεται στο σύνολό του το γερμανικό σχέδιο για την εκποίηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας

Δημοσιεύτηκε σήμερα στη γαλλική εφημερίδα La Tribune το σχέδιο της Γερμανίας, το οποίο είχε δημοσιευθεί στις βασικές του παραμέτρους στη Dailynews24.gr προχθές, Δευτέρα (http://www.dailynews24.gr/el/economy/finance-greece/item/7039-draft-betrayal-of-greece.html), το οποίο προβλέπει έξι βήματα για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος χρέους, χωρίς να προκαλέσει τη χρεοκοπία της χώρας και το οποίο περιλαμβάνει την....
εξαγορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου από μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο με την ονομασία «Εύρηκα» σε πρώτη φάση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα συγκεντρώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της (τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες κλπ) σε έναν φορέα παρόμοιο με την Treuhandastalt, η οποία δημιουργήθηκε το 1990 στη Γερμανία για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση περίπου 8.500 εταιρειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Χυδαίοι και μοιραίοι…

Δεν μπορεί. Δεν μπορεί τα μέλη αυτής της κυβέρνησης να είναι τόσο ανίκανοι, τόσο μακριά από την πραγματικότητα, τόσο χύδην.
Η έκρηξη της ελληνικής οικονομικής φούσκας, αναμενόμενη από πολλούς, κατέδειξε κάποιες αλήθειες. Κάποιες αλήθειες που μας φωνάζουν σήμερα οι εταίροι και οι τροϊκανοί, όμως εμείς –άλλοι από συμφέρον και άλλοι από εθνικοπατριωτικό ίστρο- δεν .....
ομολογούμε.

Μέσα μας όμως ξέρουμε ότι και οι εκατοντάδες οργανισμοί-εκτροφεία των κομματικών λεγεώνων, πρέπει να κλείσουν και οι υπέρογκοι μισθοί των ευνοημένων κρατικοκηφήνων στυλοβατών του πελατειακού κράτους, πρέπει να ισορροπήσουν προς τα κάτω και οι απίστευτες σπατάλες του στενού και ευρύτερου τομέα, πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι.

Αμβρόσιος κατά των... αμαρτωλών Δημοτικών Συμβούλων


Ο Μητροπολίτης χρησιμοποίησε το προσωπικό του blog, για να κατακεραυνώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της πρότασης, λέγοντας ότι μόλυναν την πόλη της Παναγίας!

Αναλυτικά ο Μητροπολίτης στο ιστολόγιο του γράφει:
«Το Αίγιο είναι η πόλη της Παναγίας, της επονομαζόμενης Τρυπητής! Η Παναγία μας με πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα έχει προστατεύσει την πόλη Της και τους κατοίκους της! Γι' αυτό ακριβώς και το Ιερό Προσκύνημα είναι πανσέβαστο από όλους, μικρούς και μεγάλους!

Έτσι λοιπόν πολύ μεγάλη έκπληξη και ακόμη

Τα χρήματα στα ΜΜΕ και η αλά …καρτ χρηματοδότηση άναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο


Τελικά αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής

Μπορεί τα περισσότερα... πυρά, κατά τη συνέχεια σήμερα, Πέμπτη, της διακοπείσας από χθες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, να ακούστηκαν στη συζήτηση του θέματος της χρηματοδότησης του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών για τη διοργάνωση αγώνων καρτ στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, αλλά οι υψηλοί τόνοι -και μεταξύ στελεχών της πλειοψηφίας-

Κυβέρνηση: Οι μακάβριοι δούλοι των διεθνών ληστών

Οι δεκανείς των μαφιών του χρήματος (κυβέρνηση ανδρεικέλων), «σαλπίζουν τις τελευταίες προγραφές»: Μας αλυσοδένουν κάθε κύτταρο και ίνα της οικονομικής, κοινωνικής, εθνικής και πολιτικής μας υπόστασης…
Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία όχι μόνο σε μια κόλαση ζωντανών νεκρών και λειψάνων , αλλά στο ζόφο της ψηφιακής φρίκης: Οι ζωντανοί νεκροί και τα λείψανά τους (τα περιφερόμενα σαρκία τους) θα υποκατασταθούν με ηλεκτρονικά ψηφία…
Αυτό το......
μακάβριο μέλλον σχεδιάζουν οι επιτελάρχες της διεθνούς ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας (Νέα Τάξη), με πρώτο θύμα την Ελλάδα, και εκτελούν τα πολιτικά τους υποζύγια στη χώρα μας με υπερβάλλοντα ζήλο, κυνισμό και θηριώδη αγριότητα.

Wanted


ΓEIA ΣΟΥ ΓΛΕΤΣΟ !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ


Αλαλούμ με την εργασιακή εφεδρεία στο Υπουργικό

Κυβερνητικό αλαλούμ επικρατεί γύρω από το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Τις πληροφορίες ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί τελικά στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο φαίνεται πως δεν ξέρουν όλοι οι υπουργοί ή δεν θέλουν να ξέρουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος επιμένει ότι το θέμα είναι στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης που συμμετείχε και στις συσκέψεις για το θέμα έλεγε όχι. Το σίγουρο είναι ότι …
η κομματική πελατεία διχάζει τους υπουργούς, οι οποίοι δεν κατέληξαν στα κριτήρια που θα διέπουν την εργασιακή εφεδρεία, καθώς υπάρχουν νομικά προβλήματα ειδικά εάν αφορά στο στενό δημόσιο τομέα.

Επικοινωνιακή γκάφα από το υπ. Οικονομικών - Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Τύπου Βενιζέλου


'Οταν υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου οικονομικών δεν μπορούν να συννενοηθούν μεταξύ τους, πως μπορεί κανείς να περιμένει αποτελεσματικούς χειρισμούς σε σοβαρά θέματα;

Ηταν λίγο μετά την λήξη της τηλεδιάσκεψης Βενιζέλου με την τρόικα όταν σύμφωνα με

Γελοιότητες Παπανδρέου: «Κόμματα και ΜΜΕ καπηλεύονται τον ανθρώπινο πόνο»


Ύψωσε τους τόνους στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ. «Οι κραυγές και οι κορόνες δεν ωφελούν κανέναν, ούτε από τα άλλα κόμματα, ούτε από τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν πρέπει να καπηλεύεται κανένας τον πόνο του Ελληνικού λαού, τον οποίο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Και τον

Το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στην Τουρκία: Καταρρίψτε τους!


Ενεργοποιήθηκε και αντέδρασε δυναμικά το Ισραήλ στις προκλήσεις των Τούρκων, στέλνοντας τα μαχητικά του έξω από το Καστελόριζο, ως απάντηση στην αποστολή τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών που πέταξε χθες μερικές λίγα μίλια από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ!Αμέσως μετά, δύο ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν από ισραηλινή βάση, πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα, ενημερώνοντας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και όχι το FIR Ercan και συνέχισαν την πτήση τους προς τον κόλπο της Μερσίνης και πέταξαν παράλληλα με τις ακτές της νοτίου Τουρκίας σε απόσταση 15 μιλίων.

Αποδείξεις...


Όλη τη σαβούρα...Μπάχαλο στην Οικονομική επιτροπή του ΠαΣοΚ. Μαγκούφης εναντίον Βάσω


Χθες είχε συνεδρίαση η Οικονομική επιτροπή του ΠαΣοΚ με θέμα αλλαγή της σύμβασης για την Εγνατία. Πρόεδρος η Βάσω Παπανδρέου. Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Μαγκριώτη και του διευθύνοντος συμβούλου της"Εγνατίας" Μουρατίδη, η Βάσω έδωσε το λόγο στον εισηγητή Μαγκούφη. Ξεκίνησε να μιλάει ο Μαγκούφης και τότε η Βάσω κατάλαβε ότι κανονικά έπρεπε να πάρει το λόγο ο Υπουργός και ζήτησε από το Μαγκούφη να σταματήσει και να δώσει το λόγο στον Μαγκριώτη.
Ποιός είδε το Μαγκούφη και δεν φοβήθηκε.
Δεν κατέβαινε από το βήμα και συνέχιζε να μιλάει.

Η δόση που άργησε να έρθει...


Την ίδια σκληρή γραμμή ακολουθούν απέναντι στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που έχει ανάψει φωτιές στο οικονομικό επιτελείο.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε επικριτική απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση,

Βρέθηκε και δεύτερος… «άπορος» στο ΠΑΣΟΚ!


Και νέος «άπορος» εμφανίστηκε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει το τέλος ακινήτων, ανάλογη δήλωση έκανε και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.Όπως ανέφερε, «προβληματίζομαι αν θα δεχτώ μια αυθαίρετη και άδικη πράξη ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια συμπολίτες μου»!

Σε ποιο σημείο θα κριθεί το μέλλον του ευρώ;;..


Το τελευταίο 18μήνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στάθηκε κυριολεκτικά ο σωτήρας της Ευρωζώνης. Όσο οι πολιτικοί πήγαιναν από αναβολή σε αναβολή, η ΕΚΤ αξιοποίησε το ειδικό καθεστώς της ως του μοναδικού ευρωπαϊκού θεσμού με δυνατότητα αποφασιστικής δράσης προκειμένου να παρεμβαίνει γρήγορα στις εξελίξεις. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι δίχως τις

Μαζί «θα φαγωθούμε»...


Της Κατερίνα Γκίκα

Βλέπω δημόσιο υπάλληλο και μου ‘ρχεται να του ορμίσω. Και ο ίδιος μου ο αδερφός να ‘ναι δεν υπολογίζω τίποτα. Θηρίο γίνομαι, τίποτα δεν με κρατά. Και εκείνος ανάλογα αισθήματα έχει για εμένα, τον κ...δημοσιογράφο που «τα παίρνω από τους πολιτικούς και παίζω το παιχνίδι τους και ξέρει όλη μου την φάρα τι σκατά είμαστε. Τα

Πρεμιέρα από 1η Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική υποβολή για ρύθμιση αυθαιρέτωνΞεκινάει επίσημα από το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών του Νόμου 4014/2011. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει στην

Η εισήγηση Βενιζέλου για αποδείξεις και νέο φορολογικό σύστημαΜιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στη σημασία που έχει το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα εφαρμοστεί αναλογικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όχι μόνο λόγω του δημοσιονομικού αποτελέσματος που επιτυγχάνεται, αλλά και γιατί εισάγεται μία πολύ σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση

Ιδέες με νόημα


thumb
Πρόταση από την «Καθημερινή» και την Ντόρα Μπακογιάννη (τυ­χαίο; δεν νομίζω) για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχη­γών ώστε να προκύψει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Να δεχτούμε ότι η πίεση για μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού διευρύνε­ται, αλλά εδώ η κυβέρνηση δεν έχει βρει τους τελευταίους μήνες καμία υποστήριξη από κανέναν άλλο πολιτικό φορέα τι τους κάνει να πιστεύουν ότι θα δεχτούν τα άλλα κόμματα να πιάσουν τα κάρ­βουνα με γυμνά χέρια. Η κυρία Μπακογιάννη, που το προτείνει, θα δεχόταν το υπουργείο Οικονομικών και την απόλυση 100 χιλι­άδες υπαλλήλους από το Δημόσιο; Γιατί δεν μπορεί να υποθέσει κανείς ότι θα υπάρξει κυβέρνηση, «εθνικής ανάγκης», που δεν θα αναλάβει το φορτίο να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα απ’ αυτά που ήδη η ανεμική παρούσα κυβέρνηση μας κερνάει καθημερι­νά… Αφήστε που ζήτησε να πάνε και οι τρεις ζώντες πρώην πρω­θυπουργοί, μια και ο Κώστας Μητσοτάκης έχει χρόνια να διαβεί τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου… Μπρρρ…

Παραιτούνται από τις βουλευτικές αποζημιώσεις


Σε κύμα προσπαθεί να μετεξελίξει την απόφαση των βουλευτών του κόμματος του να παραιτηθούν της βουλευτικής τους αποζημίωσης.Ο λόγος για τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος διαλαλεί παντού πως η Βουλή πρέπει να αντιμετωπίσει τον περιορισμό των προνομίων.
«Υπάρχουν βουλευτές που συμμερίζονται την άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην λαμβάνουν το επίδομα για την παρουσία τους στις επιτροπές της Βουλής, που έρχεται να εξορθολογίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Μπάχαλο η ΠαιδείαΜπάχαλο έχει γίνει η Παιδεία, ένα μήνα αφ’ ότου ξεκίνησε επίσημα η σχολική χρονιά και μόλις 20 ημέρες από το πρώτο κουδούνι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν έφταναν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια για τις οποίες έχει χαθεί η εξεταστική περίοδος και κινδυνεύει να... χαθεί και το εξάμηνο, το νέο «φρούτο» λέγεται μαθητικές καταλήψεις.

Φορώντας μόνο το άρωμά τους...


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι μιας εταιρίας όταν είδαν νωρίς το απόγευμα στο απέναντι μπαλκόνι μιας πολυκατοικίας ένα γυμνό ζευγάρι να το πίνει το κρασί του, να λικνίζεται, να καπνίζει ανέμελα και να ερωτοτροπεί μπροστά στα μάτια τους.

Το περιστατικό συνέβη σε μπαλκόνι του 6ου ορόφου στην Darwin στην Αυστραλία με πρωταγωνιστές δυο ερωτευμένους και θεατές όλη την εταιρία και τους περαστικούς από το δρόμο!
Αρχικά όλοι νόμισαν ότι η καλοκαιρία επέτρεψε στους δύο τους να γδυθούν και

Η αμφισβήτηση αγγίζει τον Βενιζέλο


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Οι ευθείες βολές που εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποτελούν ένα ακόμη «επεισόδιο» στην επιχείρηση αμφισβήτησης του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβήτησε ευθέως την τακτική που ακολούθησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο θέμα των αποδείξεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπληξε την εικόνα της Κυβέρνησης, και επιβάρυνε το κλίμα που επικρατεί σε βάρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.

Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για οφειλές στην εφορία


Εντείνονται οι κατασχέσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων για οφειλές στην εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατά τόπους εφορίες, χρησιμοποιώντας διατάξεις του νόμου περί δημοσίων εσόδων, έχουν ήδη κατασχέσει από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας τις μηνιαίες αποδοχές υπαλλήλων, οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το δημόσιο.

Σοσιαλισμός για τους λίγους, βαρβαρότητα για τους πολλούς


http://antistachef.wordpress.com/
Καθώς πλησιάζει η επέτειος ανάληψης της εξουσίας από την «σωτήρια» διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κρίνουμε σκόπιμο να συνοψίσουμε το τιτάνιο έργο του. Χωρίς ρήματα, καθώς αυτά συνήθως υποδηλώνουν κάποια ενέργεια:
Ένα νησί ανά Μνημόνιο.
Ένα μέτρο ανά ημέρα.
Ένα χαράτσι ανά εβδομάδα.
Ένα DVD ανά Τζούλια
Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια
Ένας ασφαλισμένος ανά οικοδομικό τετράγωνο.

Ανθρωπιστική κρίση στο κέντρο της Αθήνας


Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική

Οι … ευαίσθητοι διαπλεκόμενοι των ΜΜΕ κρύβουν τις αυτοκτονίες


Πενηντάχρονος επιχειρηματίας στη Νίκαια κρεμιέται από το παράθυρο του σπιτιού του στη Νίκαια και με σημείωμα λέει ότι δεν αντέχει άλλο τα οικονομικά προβλήματα.
Στην Κρήτη, 47χρονος αγρότης αυτοπυροβολείται με την καραμπίνα του λόγω χρεών.
Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός διαφημιστής,

Κυλιόταν μαζί του στα στάχια και τελικά τον ερωτεύθηκε!Θυμάστε που πριν από λίγες ημέρες σας είπαμε για τον αγρότη που ζήτησε από την Rihanna να ρίξει κάτι επάνω της, διαφορετικά θα έφευγε από το… χωράφι του όπου και γύριζε το νέο της βίντεο κλιπ;

Ε, να τα αποτελέσματα τώρα. Όχι ότι ήταν

Με πρόβλημα στις αρτηρίες ένας στους έξι ΈλληνεςΕνας στους έξι εφήβους στη χώρα μας εμφανίζει παθολογικά αυξημένη πάχυνση των στεφανιαίων αρτηριών, ενώ τα συμπτώματα της αθηροσκλήρωσης δεν εμφανίζονται παρά μόνο αρκετές δεκαετίες αργότερα.Ερευνα έδειξε ότι 25,8% των παιδιών στη χώρα μας ήταν υπέρβαρα και 5,8% ήταν παχύσαρκα.
Επιπλέον, μόνο το 6% αυτών των εφήβων είχαν

Μεικτή εικόνα στις χρηματαγορέςΑνάμεικτη είναι η εικόνα που επικράτησε σήμερα στις κυριότερες χρηματαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE σημείωσε πτώση 0,4% (στις 5.196,84) μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ανέβηκε κατά 0,67% (στις 5.615,68) μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ανέβηκε επίσης κατά 0,80% στις 3.019,55 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο γενικός δείκτης

Μας κυβερναει η Μαγια η μελισσα και ο φιλος της ο Μπιλλυ

Aυτο το ρεζιλικι απο υποτιθεμενη κυβερνηση ποιος το περιμενε?Ουτε παιδια του νηπιαγωγειου δεν θα ηταν τοσο ηλιθια ωστε να μην καταλαβαινεις τι θελουν την μια και τι την αλλη φορα.

Απο την μερα που ανελαβε την οικονομικη διαχειριση της χωρας ο Λογοδοιαρροιας εχουμε ζησει ενα δραμα και το ζουμε ακομα καθε μερα,μια το ενα μετρο,μετα αυτο το.....
μετρο που ειναι εκτακτο γινεται μονιμο,μετα το αλλο μετρο,το αλλο μετρο δεν ειναι συνταγματικο αν και δεν ειναι το μονο μετρο που εχει εξαγγειλει ο κυριος αυτος που δεν ειναι συνταγματικο,μετα το επομενο μετρο,μετα sms και μυνηματα,μετα τι θα μας πουν?

Καραμανλής: Επιστρέφει έτοιμος για όλα!

Του Βελισσάριου Δραγάτση
Η ώρα της δικαίωσης για τον κ. Κώστα Καραμανλή πλησιάζει. Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν παλιοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης και την κυβέρνησή του.
Η επανενεργοποίηση του κ. Καραμανλή είναι γεγονός, κάτι το οποίο έχει θορυβήσει ορισμένους που βαυκαλίζονταν πως τελείωσαν μια και καλή μ’ εκείνον.
Πρώτος απ’ όλους έχει θορυβηθεί ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που συκοφαντήθηκε τόσο πολύ με λίβελα, στημένα σκάνδαλα και ψεύδη θα διεκδικούσε ένα νέο δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή, απαλλαγμένος από ρετσινιές που φορτώθηκε χωρίς να ευθύνεται. Πολλές φορές ο κ. Παπανδρέου έχει χρησιμοποιήσει συγκρίσεις των επιδόσεων της κυβέρνησής του συγκριτικώς μ’ αυτές της κυβέρνησης Καραμανλή. Ωστόσο, ποτέ δεν παραδέχθηκε τι κλήθηκε να διαχειριστεί ο πρώην πρωθυπουργός και πώς εγκλωβίστηκε σε σκανδαλώδεις και σκοτεινές υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών.

Ερχονται τα χαρατσια για τις κατοικιες!!!


Ο Πάγκαλος βρήκε λεφτά!


Γράφει ο "Πιτσιρίκος"

Πολύ άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος -όπως δήλωσε χτες- δεν έχει να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτου.
Ως εκ τούτου, ο κ. Πάγκαλος αναγκάστηκε χτες να κάνει αγωγή για ηθική βλάβη στο φοιτητή Βαγγέλη Μυτιληναίο.
Στην αγωγή του, ο κ. Πάγκαλος ζητάει από το φοιτητή το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Μάλλον, ο κ. Πάγκαλος σκοπεύει να...

Μπορεί να γίνουμε Αργεντινή; Δηλ. δεν έχουμε γίνει ακόμα;


Ακούσαμε το Βενιζέλο (μεγαλοπαπαγάλο των ασύδοτων δανειστών) να εκφοβίζει, πάλι, τους Έλληνες πολίτες: ότι δήθεν η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή, αν δεν εφαρμοστούν οι παραλογισμοί της τρόικας.
Όμως, η αλήθεια είναι ότι έχουμε γίνει Αργεντινή, από την ώρα που ο «broker των διεθνών τοκογλύφων», ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός της χώρας, μας υπο-χρέωσε στην εξουσία του Δ.Ν.Τ. και των εχθροπάθων εταίρων της Ευρωπαϊκής «Ένωσης». Συνεπώς, αυτή η απειλή του ρήτορος είναι κούφια.
Ουσιαστικά, μετά την αποτυχία όλων των

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ


ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙS ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;
Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, τι παίχτηκε στη Λιβύη, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:

Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε, να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις

Χωρίς σύντροφο το 69% του γυναικείου πληθυσμού στην Ελλάδα

Χωρίς σύντροφο το 69% του γυναικείου πληθυσμού στην Ελλάδα  Το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίησηΤο 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση

Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο και  σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%!Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών έχει να κάνει σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο και το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια.Περίπου μια στις τρεις γυναίκες (30%) παραδέχεται ότι δεν είναι μονογαμική, ενώ περισσότερες από τις μισές από τις 400 γυναίκες, που έλαβαν μέρος στην έρευνα,

Έπαθε εγκεφαλικό και ξύπνησε με ιταλική προφορά!

Από ένα σπάνιο σύνδρομο πάσχει η 48χρονη Σκωτσέζα

Η Debbie McCann από τη Σκωτία δεν έχει πάει ποτέ της στην Ιταλία. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να έχει μια άκρως ιταλική προφορά όταν ξύπνησε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η γυναίκα, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που την δυσκόλευαν ακόμα και να μιλήσει, άρχισε ξαφνικά να μιλάει με μια φωνή που δυσκολεύονταν να αναγνωρίσει ως δική της. Αρχικά είχε μια κινεζική προφορά η οποία στη συνέχεια έγινε μάλλον ιταλική.
Αντιμετωπίζοντας μάλλον με μια δόση χιούμορ την περίπτωσή της η 48χρονη γυναίκα είπε: «Για τις πρώτες δύο εβδομάδες δεν μπορούσα να μιλήσω. Και ήταν πολύ ενοχλητικό. Όταν επέστρεψε η φωνή μου ακουγόμουν σαν Κινέζα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τώρα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η προφορά μου μοιάζουν μάλλον ιταλική. Δεν έχω επισκεφτεί ποτέ μου καμία από αυτές τις δύο

Με θετικό πρόσημο η συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι στην πρώτη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του επιτελείου του υπουργείου με την τρόικα, δήλωναν ικανοποιημένοι γιατί το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό, μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας.Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση έγινε η επισκόπηση των θεμάτων που θα

Γιατί θα χρεοκοπήσουμε σε απλά ελληνικά


thumb
Της Gold Finger


Κάντε ένα ταξίδι δια μέσου της Αθηνών – Πατρών και θα καταλάβετε…
Η εξήγηση είναι απλή….
1ον γιατί δεν ξέρουμε να οδηγούμε
2ον γιατί δεν έχουμε δρόμους
Και η ζωή έχει δείξει ότι εάν δεν ξέρεις να οδηγείς (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεν υπάρχει περίπτωση να σωθείς.
Και επίσης εάν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα δρόμο της προκοπής πώς θέλεις «Καραμήτρο» να φτιάξεις οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση.
Και για να εξηγούμε.
Το κομμάτι της Αθηνών – Κορίνθου είναι κατασκευασμένο με προδιαγραφές σύγχρονου αυτοκινητόδρομου – λέμε τώρα- και γι αυτό κοστίζει πανάκριβα 3,10 ευρώ ανά σταθμό διοδίου.

Έστειλαν εξώδικα σε υπουργούς οι ναυτεργάτεςΣε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε, ομόφωνα, την αποστολή εξώδικου προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,

Νέο αδιέξοδο στο AlterΣε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκαν για ακόμα μια φορά οι συζητήσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων με τη Διοίκηση του Alter, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα όσων εργάζονται στο σταθμό.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΈΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συζητήσεις, αποτελεί ευθύνη της εργοδοσίας.

Λουκέτο έβαλαν 1 στα 4 εμπορικά στην ΘεσσαλονίκηΣε ερημοποίηση οδηγείται το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα των Βαλκανίων.

Όπως έδειξε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης, ένα στα τέσσερα εμπορικά καταστήματα στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία, Βενιζέλου, Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας έβαλε λουκέτο το διάστημα από τις αρχές του 2010 έως και τον περασμένο μήνα.