Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο Δημόσιο Βίο


του Άγγελου Τσιγκρή


(Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την Εκδίκαση Πράξεων Διαφθοράς Πολιτικών)

Είναι αυτονόητο ότι σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου η διαφάνεια αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ακώλυτη άσκηση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προκειμένου να ανταποκριθούμε στο γενικότερο αίτημα για θωράκιση της διαφάνειας και πάταξη της διαφθοράς, είναι απόλυτο αναγκαίο να αναληφθούν άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες.

το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό......Ξύπνα μαλάκα Έλληνα ! ! ! !

Στη Βέροια, άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.

Σήμερα, που ο πολίτης απολαμβάνει την ησυχία την τάξη και την ασφάλεια, όπου η ευνομία και η κρατική αρωγή είναι ο κανόνας, πολίτες της Βέροιας, αποφάσισαν να εγκληματήσουν. Άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.
Αντιδρώντας στην επέλαση της βαρβαρότητας, επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Και το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες της πατρίδας μας, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια , τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα.
Την κλοπή των πάντων από λίγους μεγαλοσχήμονες, το ξεπούλημα των πάντων διαχρονικά από....
πολιτικά ανδρείκελα, δεν θα την πληρώσει ο απλός πολίτης. Σε αυτήν την χώρα, εκτός από την υποχρέωση να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε κλέφτες και απατεώνες, έχουμε και δικαιώματα. Και το σπουδαιότερο από όλα, είναι η αξιοπρέπεια.

«Μαντάρα» τα έχει κάνει ο Μπένι!


Συνήθως, αν κάποιος εκεί που περπατάει αμέριμνος στον δρόμο δεχτεί από το πουθενά μία καρπαζιά, το πιθανότερο είναι να φωνάξει να αντιδράσει, αν όμως του επιτεθούν πολλοί μαζί και τον χτυπάνε όλοι μαζί και τον χτυπούν παντού και με ό,τι βρουν μπροστά τους, τότε το θύμα απλά καταλήγει πεσμένο στην άσφαλτο να σφαδάζει από τους πόνους και ανήμπορο να ανταπεξέλθει ή και να αντιδράσει π.χ, δίνοντάς τα χρήματά του στους κακοποιούς.
Στην περίπτωση αυτή, όμως, συνήθως οι κακοποιοί, αφού έχουν αφήσει αναίσθητο το θύμα τους στην άσφαλτο, του σκίζουν και τα ρούχα και παίρνουν ότι επιθυμούν! Αυτή είναι η σχέση που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να αναπτύξει με τον Έλληνα φορολογούμενο και αυτή ακριβώς η κατάληξη του ανυποψίαστου πολίτη! Μετά τα χαράτσια και την ΔΕΗ, ήρθε ο Μπένι ο Φορολογουμενοκτόνος να ανακοινώσει τι θα ισχύει πλέον με τις αποδείξεις!

Το τέλος μιας ηγεμονίας


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η πτώση της δικτατορίας το 1974, άνοιξε ένα καινούριο κεφάλαιο για την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία είχε μια «δεύτερη ευκαιρία» να ανακαλύψει ξανά τον πλούτο των ανθρώπων της, και να διεκδικήσει μια προνομιακή θέση σε έναν κόσμο εξόχως ανταγωνιστικό. Που διαρκώς μεταβαλλόταν, αφήνοντας «κενούς χώρους» στα έθνη που είχαν τη δύναμη να μην αποστρέψουν τη ματιά τους από το πεπρωμένο τους.

Aπλά....πουλημένοι...Τίποτε άλλο....

«Για τους πουλημένους βόλι δε χαλάμε, με πέτρες και με ξύλα τους πετροβολάμε…»
Ν.Ξυλούρης

Ο Υπ.Οικονομικών εκτός από υπερπατριώτης είναι και καλός Χριστιανός...Τηρεί κατά γράμμα τη φράση της Καινής Διαθήκης "Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..." και αφού τα ευρώ μας έχουν την Ευρώπη πάνω βάλθηκε να τα στείλει όλα στις Βρυξέλλες... μαζί με τα σπίτια μας...

Ο επίτιμος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης(το «Ελληνικής» έχει αυτοκαταργηθεί) πάσχει από διχασμό…Ψήφισε το χαράτσι και σήμερα δήλωσε ότι δε το πληρώνει…Άρα ή το ψήφισε για να το πληρώσουμε οι υπόλοιποι ή ουσιαστικά μας καλεί σε ανυπακοή…

Ο Πάγκαλος “παίζει με τη φωτιά”


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της γενιάς του. Μόνο που τις περισσότερες φορές αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του, λόγω της πρόδηλης αδυναμίας του να… κρατηθεί, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει τελικά να βρεθεί στην κορυφή της εξουσίας, εκεί όπου το ταλέντο και η προσωπικότητά του έδειχναν ότι θα έφτανε. Έχασε τον Δήμο της Αθήνας από τον Αβραμόπουλο, και μαζί το «δαχτυλίδι» που του έδινε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας ότι μονάχα ο Πάγκαλος είχε τη στόφα του ηγέτη που θα μπορούσε να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, και να διαιωνίσει την παραμονή του στην εξουσία.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ!!! ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ...

Αυτό ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ η Ντόρα Μπακογιάννη Μητσοτάκη Κούβελου Κι Έχουμε Ακόμη Καιρό! Η απελπισία τελικά είναι σίγουρα ο χειρότερος σύμβουλος! Μιά οικουμενική κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και την ίδια από το....
αδιέξοδο.

Süddeutsche Zeitung: Καλύτερα γιαούρτι παρά αυγά


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, μιλούσε ζωντανά σε τηλεοπτικά συνεργεία, όταν ένα αυγό προσγειώθηκε στο κεφάλι του. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, στο Ρέθυμνο, στην πόλη από την οποία κατάγεται. 

Όταν ο “Τιτανικός” συνάντησε το “παγόβουνο”


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αυτή η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Η παρούσα κυβέρνηση, αν και κρυπτόμενη πίσω απ’ τη κρίση ώστε να δικαιολογήσει την αντικοινωνική της πολιτική, εν τούτοις δεν πείθει κανέναν για την ικανότητά της. Είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Παρέλαβε μια προβληματική οικονομία και ετοιμάζεται να παραδώσει ένα διαλυμένο κράτος. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου υποσχόμενη τα πάντα στους πάντες. Τους πρώτους μήνες, αντί να εργασθεί σοβαρά και υπεύθυνα λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για την ανασυγκρότηση του κράτους, αναλώθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια με σκοπό να πλήξει την προηγούμενη κυβέρνηση. Μ’ έναν μαθητευόμενο μάγο υπουργό Οικονομικών, της ίδιας σχολής με εκείνον της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε σεργιάνι στις αγορές να διαλαλήσει ότι τα στοιχεία της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν «πειραγμένα».

Χέρι στις καταθέσεις, βάζει ο Βενιζέλος(;)

Το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνουν οι πολίτες - και όχι μόνον οι δαπάνες με αποδείξεις που λαμβάνονται υπόψη έως σήμερα- θα πρέπει εφεξής να τεκμηριώνεται με παραστατικά, τα οποία θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.
Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τεκμηριώνουν και να δηλώνουν το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και....
ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια, κ.λπ.). Ακόμη, πρέπει να δηλώνεται το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα, κ.λπ.).

Ο Λαός σε άμυνα η κυβέρνηση σε αλαζονικό παραλήρημα

Θωίδης Πολυχρόνης


Παραλήρημα μιας απελπισμένης κυβέρνησης που επιφέρει πολλαπλά πα-σοκ στην Ελληνική κοινωνία πα-σοκ που τρόμαξαν ακόμα και το ΔΝΤ που βλέπει τα φορολογικά μέτρα μονοδιάστατα να επιφέρουν πλήγμα στους φτωχούς και αφήνουν στο απυρόβλητο τους πλουσίους.

Αλήθεια τα εκατοντάδες δις που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό πότε επιτέλους θα μπουν στο στόχαστρο της ΣΔΟΕ???, η τελικά οι φοροφυγάδες ταβερνιάρηδες, κομμώτριες, υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ , τράπεζες , ΔΕΗ κλπ είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την φοροδιαφυγή???

Τα απίστευτα έξοδα που καθημερινά διογκώνει η κυβέρνηση , που παρά την μείωση μισθών και συντάξεων αυξήθηκαν ποιος έχει την ευθύνη και γιατί θα πρέπει να πληρώσει με αδίστακτα μέτρα ο Ελληνικός Λαός???

Η επιστολή του Πρωθυπουργού (sic!) προς τρόικα

Nτοκουμεντάρα, λέμε . . . . .

Έχουμε στα χέρια μας (και δημοσιεύουμε πριν από όλους) αντίγραφο από την επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός(sic!) Γιωργάκης Α. Παπανδρέου προς τις αυτού εξοχότητες της τρόικας. Προκειμένου να τις διαβεβαιώσει ότι η Κυβέρνησή(sic) του θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις αξιώσεις των ασύδοτων δανειστών της Ελλάδας.

Με τέτοια επιστολή η εκταμίευση της .....
δόσης είναι περισσότερο από εξασφαλισμένη.

Μπράβο Γιώργος!!!


Γ.Βαρουφάκης: «Προδιαγεγραμμένη η αποσάθρωση του Ευρώ»


Υπάρχει τέλος στον κατήφορο της ελληνικής και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής οικονομίας; Ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν είναι σε θέση να το διακρίνει. Εκτιμά ότι «το πουλόβερ θα συνεχίσει να ξηλώνεται, έως ότου ένα τυχαίο γεγονός ξεκινήσει την αποδόμηση του Ευρώ».

Επιστολή Αγανακτισμένου. 154 ΝΑΙ στη βουλή για το τέλος των ακινήτων.

                Ολοκληρώθηκε  στη Βουλή, με 154 ΝΑΙ,  η ψηφοφορία για το τέλος ακίνητων. 
            …Μπράβο παιδιά.  ….Μπράβο …Σύντροφοι.  …Μπράβο Σοσιαλ-ληστές.  Να είστε καλά να ψηφίσετε και  τα άλλα που έπονται. Φοβηθήκατε ότι αν δεν ψηφίζατε θα έπεφτε η Κυβέρνηση και θα χάνατε τα προνόμια σας.  Δεν βλέπω άλλο λόγο που θα μπορούσε να σας ωθήσει σε αυτή σας την ενέργεια.  Μόνο πέστε μας που θα τα βρούμε να τα πληρώσουμε.  Μας οδηγείτε στην απελπισία και στην απόγνωση.  Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ούτε στις
στοιχειώδεις  υποχρεώσεις μας.  Είστε ανεκδιήγητοι είστε άσχετοι με την πραγματικότητα.  Πλήττετε με τα βάρβαρα μέτρα σας  κάθε Έλληνα που ζούσε τίμια, που δεν είχε μάθει να κλέβει, που δεν είναι λαμόγιο. 

            Κι εσύ …τέκνο Βρούτε  Σπυράκη.  …Μπράβο σου.  …Μπράβο βουλευτή μας.  …Μπράβο απόγονε του Μαρίνου Αντύπα. …Μπράβο απόγονε των Ριζοσπαστών. …Μπράβο …ασυμβίβαστε  Κεφαλονίτη.  Τα προνόμια βλέπεις είναι γλυκά τα άτιμα. 

Η δόση έρχεται στα… γενέθλια της Θάτσερ


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που θέλουν τους Ευρωπαίους να δίνουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, στις 13 Οκτωβρίου, το ιστορικό ημερολόγιο θα… κάνει πάρτι. Την ίδια ημέρα, υπάρχει μια σειρά από ιστορικές καταγραφές, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μπορούσε να συνδέσει κανείς με το παρόν, και την εθνική τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα, στα χέρια της τρόικας των δανειστών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Στις 13 Οκτωβρίου 1884, καθιερώθηκε η ώρα Γκρίνουιτς ως παγκόσμια ώρα. Το 1923, ο Κεμάλ Ατατούρκ μετέφερε την πρωτεύουσα της Τουρκίας στην Άγκυρα. Το 1993, ο Ανδρέας Παπανδρέου σχηματίζει κυβέρνηση, μετά τη νίκη του στις εκλογές.

Λαϊκή ηρωίδα η γυναίκα που πέταξε αυγά στον Μ.Όθωνα


Αμετανόητη είναι η γυναίκα που πέταξε το αυγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του σε τηλεοπτικά κανάλια πριν λίγες ημέρες. Η νεαρή γυναίκα, η οποία δεν είναι τελικά αιώνια φοιτήτρια, όπως διέρρευσε στην αρχή, αλλά υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρόλα αυτά η ακαδημαϊκή της θέση δεν την εμπόδισε να προβεί σε αυτή την κίνηση.

Τα γερμανικά ΜΜΕ για την ομιλία Παπανδρέου


«Ο Παπανδρέου εγγυάται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», «Ο Παπανδρέου απαιτεί σεβασμό για τη χώρα του», «Θέλω να σώσω αυτή τη χώρα», «Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα», είναι ορισμένοι από τους τίτλους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για την ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών στο Βερολίνο. 

Τι είπαν οι δημοσκόποι στο Μαξίμου


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό να φέρνουν «καλά νέα» στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, απέχουν πολύ από το να σκορπίζουν χαμόγελα, έστω και συγκρατημένης αισιοδοξίας στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού ωστόσο, γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ως το τέλος τη μάχη, και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, κάτι που τους αναγκάζει να αναζητούν διεξόδους, παράπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να ανασάνει πολιτικά, και να διεκδικήσει μια καλύτερη τύχη στις επόμενες εκλογές.

VIDEO: Η απάντηση του Α/ΓΕΣ της Ελλάδας στους Τούρκους!


«O στρατός μας είναι στο καλύτερο του σημείο, ειδικά αυτή την εποχή και αυτά δεν είναι λόγια. Είμαστε πάντα εν εγρηγόρσει και είμαστε δύναμη αποτροπής»!Ο Α/ΓΕΣ, κ. Φραγκούλης Φράγκος ,βρέθηκε στη Κρήτη για την ορκομωσία στη ΣΕΑΠ. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία και τον ρώτησαν για την επιθετική στάση της Τουρκίας και ο Α/ΓΕΣ δεν δίστασε να απαντήσει και να στείλει το μήνυμα του στους γείτονες…

Φοβερό...Ο ΓΑΠ προσκάλεσε του Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα...με διευκολύνσεις φυσικά

Ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων είπε στα μούτρα του προέδρου των Ελλήνων βιομηχάνων " οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι πατριώτες και να το δείχνουν εμπράκτως" και ο πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων στο τέλος της ομιλίας του τον χειροκρότησε παρακαλώ.
Σε απάντηση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε τους Γερμανούς βιομηχάνους να....
επενδύσουν στην Ελλάδα διότι προφανώς θα είναι πραγματικοί πατριώτες ,αλλά γνωρίζουμε για πια χώρα.
Οι Γερμανοί βιομήχανοι από την πλευρά τους λένε ότι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να φέρουν την τεχνογνωσία τους στους τομείς , "ακούσατε -ακούσατε", του τουρισμού, των τροφίμων και της ενέργειας.

Η παρέμβαση της Ντόρας και ο “δάχτυλος” του Μητσοτάκη


Αυτή η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη δεν μπορεί παρά να κρύβει ένα… κρυφό μήνυμα.Πριν λίγες ημέρες η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει “όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους διατελέσαντες αιρετούς πρωθυπουργούς της χώρας, έτσι ώστε να γίνει ένα Συμβούλιο Δημοκρατίας, ένα Συμβούλιο το οποίο θα συμφωνήσει να υπάρξει μία κυβέρνηση με ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη για τα επόμενα δύο χρόνια”…
Ασφαλώς, πίσω από αυτή την κίνηση “κρύβεται” ένας Μητσοτάκης, αλλά δεν αποκλείεται να κρύβεται και κάτι πολύ περισσότερο. Ουσιαστικά με την κίνηση της αυτή η Ντόρα θέλει να φέρει ξανά στο προσκήνιο την τριάδα των Καραλμανλή, Σημίτη και Μητσοτάκη.

Με 155 κακαρίσματα το νέο χαράτσι

thumb
Της Μιχαλούς


Ήταν όλοι εκεί. Καλά παιδιά και ψήφισαν ήσυχα ήσυχα το νέο χαράτσι για τα ακίνητα …Οι φωνές που αντιτίθονταν με στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  τελικά πνίγηκαν…  Άλλωστε η  Μέρκελ το είχε πει ορθά κοφτά χτυπώντας μας με νόημα τη πλάτη τους σας στηρίζουμε αν τηρήσετε τα συμφωνηθέντα.
Έτσι αποφάσισαν να συνεχίζουν το έργο προς τη σαλαμοποιήση της χώρας και των πολιτών της με πρόσχημα το κίνδυνο της χρεοκοπίας …
-Ελεγαν και ξαναέλεγαν. Πρέπει να πληρώσεις ειδικό τέλος. Φόρο. Αλλιώς δεν έρχεται η Τρόικα.
-Δε θάρθει η Τρόικα αν δεν πληρώσω για τα 75 τετραγωνικά μου, απορούσαν οι Ελληνες;
-Ναι. Είναι περίπλοκο, δεν το καταλαβαίνεις.

Η Κυβέρνηση υπογράφει απολύσεις!


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Την ώρα που ο Πολ Τόμσεν και οι άλλοι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν φτάσει στην Αθήνα, προκειμένου να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις τους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τη σύνταξη έκθεσης που θα ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, θα συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο, με… ύποπτη ατζέντα. Μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου από το Βερολίνο, όπου ο Πρωθυπουργός προσέφερε «γη και ύδωρ» στους Γερμανούς βιομηχάνους, στην προσπάθεια να τους δελεάσει και να έρθουν στην Ελλάδα, για να επενδύσουν, το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει εκτενώς το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, καθώς και του ενιαίου μισθολογίου.

Λιαντίνης - Τα συμπτώματα της παρακμής και της κρίσης

Απόσπασμα από το μάθημα του Δημήτρη Λιαντίνη τον Μάιο του 1995 προς τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους του Μαρασλείου Διδασκαλείου στο χώρο του Ηρωδείου

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ....ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ !!!

Τα αντανακλαστικά του κυρίου προέδρου της Βουλής λειτούργησαν άψογα. Ο κ. Πετσάλνικος θεώρησε «σκηνοθετικό εφέ» εκ μέρους του ΚΚΕ να γίνεται λόγος εντός του Κοινοβουλίου για την τιμή του ψωμιού και για την τιμή του γάλακτος.
Πολύ περισσότερο τον τάραξε η αυθάδεια του ΚΚΕ να καλεί τους κυρίους που....
κόβουν μισθούς και συντάξεις να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα:
Πώς μια οικογένεια θα τα βγάλει πέρα όταν μόνο για μισό κιλό ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα χρειάζεται περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο;...
Τέτοιες κινήσεις, που θίγουν βάναυσα το κύρος του Κοινοβουλίου, δεν μπορούν να περνούν αναπάντητες. Και ο πρόεδρος της Βουλής έσπευσε να τις στιγματίσει ως «απαράδεκτες».

Πρόεδρος της Δημοκρατίας . η πιο ακριβή γλάστρα της Ευρώπης

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που ο "ανύπαρκτος" τελετουργικά Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης αποτελεί κοροιδία Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει:
288.000 ευρώ ως "χορηγία Προέδρου της....
Δημοκρατίας"
-97.000 ευρώ ως "έξοδα παραστάσεως"
-1.772.000 ευρώ ως "βασικό μισθό"
-3.000 ευρώ ως "επίδομα χρόνου υπηρεσίας"
-30.000 ευρώ ως "οικογενειακή παροχή"
-14.000 ευρώ ως "επίδομα θέσης ευθύνης" εδώ γελάνε!
-288.000 είναι τα "έξοδα παραστάσεως όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας"

Αρχίζει «πόλεμος» Πάγκαλου εναντίον Βενιζέλου!


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στα νέα φορολογικά μέτρα, στην ουσία «άδειασε» τον έτερο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. «Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί».Αυτή, μάλιστα, ήταν δήλωση-διαπίστωση. Βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να χτυπήσει το καμπανάκι στον υπουργό Οικονομικών. Το κίνημα «Δεν πληρώνω γιατί δεν έχω να πληρώσω» θα κάνει τη δήλωση αυτή σημαία. Ο κ. Πάγκαλος μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω… «Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Προσεχώς: Βία


thumb
Από το Μαρικάκι


Δεν ξέρω αν τη νύχτα ανακοινώθηκαν κι άλλα μέτρα. Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση πλέον να αναγνωρίσω πια από αυτά είναι «νέα», πια έχουν φρεσκοανακοινωθεί. Εγώ το έχω τσεκάρει άλλωστε, όσο εμείς νομίζουμε ότι δεν έχουμε άλλα να δώσουμε, η κυβέρνηση βρίσκει. Μας έχει ξετινάξει όχι το «λίπος» μόνο, δηλαδή τις καταθέσεις, το κομπόδεμα, αλλά και τη σάρκα. Μας αφήνει χωρίς εισόδημα. Στο εξής όλες μας οι δυνάμεις θα αναλώνονται στην προσπάθεια  να αγοράσουμε μια μέρα ησυχίας, να παρατείνουμε τον βίο μας μια μέρα ακόμη. Η κατάσταση γίνεται αβίωτη ακόμη ενδεχομένως και για πολλούς από εκείνους που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν σωρηδόν τους φόρους προκειμένου να αφεθούν ήσυχοι. Το κυνηγητό γίνεται διαρκές και ανελέητο, οι εκφοβισμοί και η φυσική βία ημερήσια διάταξη.

Σενάρια συνωμοσίας…


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο άνθρωπος έχει εκ φύσεως μια ροπή προς τα… σενάρια και τις θεωρίες συνωμοσίας. Με εμάς τους Έλληνες, αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μεταφέρουμε στο χαρτί, ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο δείχνει να σχετίζεται με την αφόρητη πίεση που ασκείται στην Ελλάδα, γύρω από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, που θα οδηγούσε σε φαινόμενο ντόμινο, και στην κατάρρευση συνολικά της ευρωζώνης.
Σε μερικές ώρες, λήγουν τα CDS της χρεοκοπίας. Δηλαδή, το στοίχημα στο οποίο έχουν ποντάρει αρκετοί με την ανάλογη οικονομική επιφάνεια, προσδοκώντας ότι η Ελλάδα δεν θα αντέξει και θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Η αμφιβολία περί της χρεοκοπίας, διατηρείται κυρίως λόγω της πεισματικής άρνησης της Γερμανίας να λειτουργήσει ως έθνος που συμμετέχει σε έναν σχηματισμό αλληλεγγύης, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι ως ελεύθερος σκοπευτής, για να μην πούμε… τζογαδόρος.

Η αλήθεια για τη «στάση πληρωμών»


Με τόσα φορολογικά νομοσχέδια και τέτοια φορο-επιδρομή, στο τέλος θα μπερδευτούν και οι υπολογιστές στις κατά τόπους εφορίες… Μιλάμε για ένα κουβάρι που δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν ότι οι έφοροι, ούτε οι λογιστές. Χαρτομάνι… Λαβύρινθος…Στην ουσία όμως, με τόσους φόρους και τέτοιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυτό που εφαρμόζεται στην εσωτερική αγορά είναι η “στάση πληρωμών”…
Από τη στιγμή που είτε μέσω των άμεσων και έμμεσων φόρων μειώνεται δραστικά ο ήδη μειωμένος μισθός ή σύνταξη, αν υπολογίσει κανείς πόσα λεφτά “χάνει” μέσα σε ένα χρόνο, θα τρίβει τα μάτια του…

Aπάτη: Παραποίησαν την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Γερμανία!

Παραποίηση και φαλκίδευση της πραγματικής ομιλίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτή μεταδόθηκε ολόκληρη από την κρατική τηλεόραση, επιχειρήθηκε με το γραπτό κείμενο της ομιλίας του (μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα των ΝΕΩΝ, http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4660423), όπου αλλοιώθηκε ολόκληρη η φράση που δημιούργησε σάλο: Παραποιήθηκε η φράση που μίλησε για την....
«τιμωρία των Ελλήνων», αφαιρέθηκε η λέξη «τιμωρία» και αντικαταστάθηκε από την λέξη «υποδαυλίσουμε» -η οποία είναι εντελώς άσχετη με την πρόταση και μάλιστα οδηγεί και στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα από αυτό που ήθελε να δώσει ο πλαστογράφος της ομιλίας- και συνολικά ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ η επίμαχη έκφραση!

Και τα λεφτά σας και τη ζωή σας

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου


Πάλι καλά, ανακουφιστήκαμε. Τελικά ο Γιάννης Βούρος έδωσε μια – τελευταία πάντως – ευκαιρία στην κυβέρνηση ψηφίζοντας κι αυτός το ειδικό τέλος στα ακίνητα. Ανάσανε η κυβέρνηση, ανάσανε και η Ν.Δ., που προς στιγμήν φοβήθηκε μην τυχόν και πέσει η κυβέρνηση. Όλα εν τάξει. Εν πλήρει τάξει. Σε αντίθετη περίπτωση, τι θα έλεγε ο πρωθυπουργός στη Μέρκελ, που είχε εξαντλήσει από το πρωί την ευγένειά της υποσχόμενη πως θα βοηθήσει την κυβέρνηση σε ό,τι χρειαστεί;
Α, πάνω απ’ όλα οι Βούροι είναι πατριώτες. Βέβαια καλού - κακού ψήφισε και η Έλσα Παπαδημητρίου, ως πιστή φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη, μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή – και τότε ποία η θέσις μας, και του Γιώργου μας ιδιαιτέρως. Ο οποίος, στο κάτω - κάτω, δεν θέλει να μας ξανακυβερνήσει, όπως δήλωσε σεμνά και ταπεινά. Να μας σώσει θέλει τους αχάριστους, που δεν γνωρίζουμε καλό.

Αποκάλυψη: Έτσι θα ξεπουλήσουν την Ελλάδα!


Το σχέδιο Β, ή καλύτερα, το σχέδιο που κρύβεται πίσω από το σχέδιο Β των Γερμανών κρύβει το ξεπούλημα της Ελλάδας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ήταν και αυτό στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο!«Εύρηκα» ονομάζεται το σχέδιο που σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων έχει εκπονήσει η ROLAND BERGER STRATEGY CONSULTANTS, και όπως αποκαλύπτει η ίδια η εταιρία στο επίσημο site της, προτείνει την «συγκέντρωση» όλων των «περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους 125 δισεκατομμυρίων ευρώ» σε μια εταιρεία συμμετοχών, η οποία εν συνεχεία θα εξαγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλο Ευρωπαϊκό φορέα!

Video: Ο Πάγκαλος «δεν έχει» να πληρώσει τους φόρους…


Με μία δακρύβρεχτη δήλωση κατά την παρουσία του σε πρωινή εκπομπή, ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποκάλυψε πως δεν δύναται να πληρώσει τους φόρους που του αναλογούν λόγω της ακίνητης του περιουσίας. Μάλιστα προκειμένου να καλύψει τα 7.500 ευρώ που του ζητά η εφορία αναζητά αγοραστές για μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.Έπειτα από την αποκάλυψη αυτή επικρατεί το αδιαχώρητο στις τράπεζες με πολίτες να προσπαθούν να δώσουν κάτι από το υστέρημα τους ώστε να βοηθήσουν τον πιο δημοφιλή πολιτικό της ελληνικής Βουλής. Ενώσεις, μάλιστα, δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών και μελών των σωμάτων Ασφαλείας δήλωσαν πως θα καταθέσουν σε ειδικό λογαριασμό μέρος των μισθών τους ώστε να συμπαρασταθούν στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης στις δύσκολες ώρες που περνά. Άλλωστε, επανελλειμένα στο παρελθόν ο κ. Πάγκαλος έχει σταθεί πλάι στο δύσκολο έργο των κοινωνικών αυτών ομάδων εξυμνώντας το έργο τους.
Σοβαρά τώρα… συνεχίζουν εκεί στην Κυβέρνηση να ανέχονται το Θεόδωρο Πάγκαλο; Δε φτάνει που έχουν διαλύσει τους Έλληνες, τους κάνουν και πλακίτσα… Γιατί μόνο ως κωμικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος… Ο κόσμος δεν έχει να φάει και αυτός παραπονιέται ότι έχει πολλά ακίνητα… Καμαρώστε τον…

Στο Βερολίνο με καθυστέρηση δύο χρόνων: Μια πολύ ύποπτη συμπεριφορά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μετά από σκόπιμη καθυστέρηση δύο ολόκληρων χρόνων απευθύνθηκε επιτέλους ο πρωθυπουργός στους φυσικούς μας συμμάχους.

Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα, να χρεοκοπήσει, να χάσει την αξιοπρέπειά της, να υπογράφει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, να ματώσει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, για να στρέψει επιτέλους και αναγκασμένος από τα γεγονότα ο κ. Παπανδρέου το βλέμμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αφού προηγουμένως έκανε το παν για να συκοφαντήσει τη χώρα στα μάτια τους, αφού πέρασε τον καιρό του μιλώντας για ανομία, διαφθορά, γραφειοκρατία, αφού εν ολίγοις έκανε το παν για να αποθαρρύνει όλους αυτούς τους οποίους χθες, κατά το ετήσιο Συνέδριο των Γερμανών Βιομηχάνων, υποχρεώθηκε να εκλιπαρεί για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το ξέσπασμα του Πλιάτσικα, χθες το βράδυ στο Ηράκλειο. Η Αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει τη συναυλία των Πυξ Λαξ!

"Γράψτε τους στ' αρχ...σας"...  Με αυτά τα λόγια ξέσπασε χθες το βράδυ στο γήπεδο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Φίλιππος Πλιάτσικας.
Ήταν η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ. Και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μάνου Ξυδούς.
Γιατί όμως, είπε αυτά τα λόγια από μικροφώνου ο μεγάλος ροκ καλλιτέχνης;
Η ώρα ήταν γύρω στις 11 παρά 20' το βράδυ. Και όπως αποκάλυψε ο Πλιάτσικας, εκείνη τη στιγμή είχε έρθει πίσω από τη σκηνή, η Αστυνομία, για να...σταματήσει τη συναυλία... Ο λόγος;
"Δεν είναι δυνατόν, μια συναυλία σαν την αποψινή, να θεωρείται ότι προκαλεί διατάραξη της κοινής ησυχίας, όπως λένε οι αστυνομικοί που ήρθαν για να μας σταματήσουν", είπε με οργή ο τραγουδιστής, που λίγο πριν είχε ξεστομίσει τη βρισιά για να αφήσει να εννοηθεί, ότι η επίσκεψη της

Στο υπουργείο Μεταφορών οι ιδιοκτήτες ταξί

Έντονη η παρουσία της αστυνομίας

Υπό αστυνομικό κλοιό είναι αυτήν την ώρα το υπουργείο Μεταφορών καθώς έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται οι αυτοκινητιστές που πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν θα τους δεχτεί κανείς.Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σηκώσει «χειρόφρενο» σήμερα και αύριο. Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας αφού ήδη στο σημείο υπάρχουν 4 κλούβες των ΜΑΤ. 

«Η Ελλάδα επαίτης»

Το μπαράζ των αρνητικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας συνεχίζεται. Η Deutsche Welle, σε δημοσίευμά της που αναφέρεται στην κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για την έγκριση της ενίσχυσης του EFSF, έχει βάλει μία προκλητική φωτογραφία και λεζάντα για τη χώρα μας.
Ο τίτλος παραμένει σε καταγραφικούς, πολιτικούς τόνους: «Η Μέρκελ υπόσχεται βοήθεια προς την Ελλάδα εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας». Η φωτογραφία και ο υπότιτλος του άρθρου, ωστόσο,

Το δεύτερο (μοιραίο) λάθος του ΠΑΣΟΚ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η αρχή έγινε με το χαράτσι στα ακίνητα, δηλαδή το πρώτο «φετίχ» της ιστορικής διαδρομής και κοινωνικής κουλτούρας των Ελλήνων, που έχουν μάθει να επενδύουν στην απόκτηση ενός σπιτιού, προκειμένου να στεγάσουν τα όνειρά τους, και να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Η συνέχεια δόθηκε χθες, με την ανακοίνωση της… ποινικοποίησης της αποταμίευσης, όπως προβλέπει η υποχρέωση κατανάλωσης άνω του 50% του εισοδήματος κάποιου. Κόντρα στη λογική ενός ολόκληρου λαού, να βάζει στην άκρη χρήματα, ενίοτε και να τα κρύβει σπίτι του. Για τις δύσκολες ώρες.
Οι δυο παραπάνω αποφάσεις της Κυβέρνησης, συνιστούν τα δυο μοιραία λάθη του ΠΑΣΟΚ, που σφραγίζουν τη θορυβώδη απομάκρυνσή του από τα κοινωνικά στρώματα τα οποία επιχείρησε επί δεκαετίες να εκφράσει. Όπως και την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Πάνω από 12.000 Έλληνες θέλουν να φύγουν στην Αυστραλία

Περίπου 12.000 Έλληνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον (έως τώρα) για να λάβουν μέρος στις ενημερωτικές ημερίδες που οργανώνει το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης στην Αθήνα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, προκειμένου να προσελκύσει εξειδικευμένους εργαζόμενους στην Αυστραλία. Πολλοί απ' αυτούς πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, θα "κοπούν" και δεν θα πάρουν πρόσκληση για τις ημερίδες, επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ελλήνων είναι εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψη ότι πέρσι μόνο 42 αιτήσεις είχαν υποβληθεί από την Ελλάδα και μόνο 14 απ' αυτές έγιναν δεκτές στη συγκεκριμένη κατηγορία (εξειδικευμένων) μετανάστευσης. Η Αυστραλία είχε δεχθεί συνολικά, την περασμένη χρονιά, 130.843 αιτήσεις από προσοντούχους όλου του κόσμου για να μεταναστεύσουν στη χώρα.

Νεολαίοι στους δρόμους της Πάτρας – Έβαψαν αυτοκίνητο της Ασφάλειας

Δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κάνουν αυτή την ώρα εκατοντάδες νεολαίοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά καις στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας. Οι νέοι, πραγματοποίησαν στάση έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος, όπου φώναξαν το γνωστό πλέον σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία @@μώ τα Υπουργεία».
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαψαν με σπρέι ένα αυτοκίνητο, πιθανότητα, της Ασφάλειας. Η πορεία τους συνεχίζεται.

Θ.Πάγκαλος: Μου αφαίρεσαν τίτλο που δεν ήξερα ότι είχα

Ειρωνική, απαξιωτική και με περίεργους συνειρμούς ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην απόφαση του ΔΣΑ να του αφαιρέσει τον τίτλο του επιτίμου δικηγόρου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του περί των.....
αμοιβών τους.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, ερωτηθείς για την απόφαση, θυμήθηκε ότι είναι η δεύτερη φορά που διαγράφεται, καθώς επί δικτατορίας του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και τότε, όπως είπε, ο Δικηγορικός Σύλλογος έσπευσε να τον διαγράψει.
Μάλιστα χαρακτήρισε κωμωδία την συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς όπως είπε ο κ. Πάγκαλος, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, που του αφαίρεσε τον τίτλο, τον οποίο επίσης δεν ήξερε ότι κατείχε. Συνεχίζοντας, σε ειρωνικό ύφος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την «ελπίδα» να μην του κόψουν και τη δικηγορική σύνταξη την οποία λαμβάνει….. αν κι έπαψε να δικηγορεί από το 1981, τασσόμενος, όπως είπε, υπέρ του ασυμβίβαστου με την πολιτική!

Βαρδινογιάννης: «Πήγαμε ένα βήμα μπροστά»

Η αποστολή του πληρεξούσιου από τον πρίγκιπα στον δικηγόρο του είναι η αρχή για τη διαπραγμάτευση με στόχο τη μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που ο Τζίγγερ όλες αυτές τις ημέρες δεν «έκαιγε» την υπόθεση είναι ότι γνώριζε ότι υπήρχε πρίγκιπας με.....
μεγάλη περιουσία.

Ο Γιάννης Β.Βαρδινογιάννης έλεγε χθες ότι ουσιαστικά ισχύει και πάλι η πρόταση του Βλάση Τσάκα στον Δημήτρη Γόντικα και από το περιβάλλον του διέρρεε ότι « η σημερινή εξέλιξη είναι ένα θετικό βήμα.

Παράταση μεταγραφών από ΕΠΟ μέχρι 14 Οκτωβρίου

Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου πήρε παράταση η μεταγραφική περίοδος για τους ποδοσφαιριστές που των ομάδων που υποβιβάστηκαν για διάφορους λόγους, υποδηλώνοντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να παρατείνει την μεταγραφική περίοδο ως τις 14 Οκτωβρίου και από τη στιγμή που έχει ήδη επικυρωθεί η βαθμολογία, έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν σε όποια ομάδα επιθυμούν.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά τη σημερινή συνεδρίασή της γνωστοποίησε τις ειδικές ρυθμίσεις που αποφάσισε και αφορούν επίσης τις ομάδες που υποβιβάστηκαν ή προβιβάστηκαν για διαφόρους λόγους.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ

Δ΄ Εθνική: Τέλη Οκτώβρη η αυλαία στο πρωτάθλημα

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Οκτωβρίου θα αρχίσει το εφετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, μετά την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Πρωταθλήματος που συνεδρίασε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ.
Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν την δυνατότητα οι ομάδες που υποβιβάζονται από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής από αυτές συμμετοχή έχουν δηλώσει η Κόρινθος, ο Παναιγιάλειος, ο Αίαντας Σαλαμίνας, η Ηλιούπολη και η Ρόδος.

Κούγιας: "Μόνο γελοιότητες τα γραφόμενα περί μεταγραφών..."

Όσο δεν ξεκινάει ακόμη το νέο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, ομάδες όπως η ΠΑΕ Παναχαϊκή, είναι δεδομένο ότι με την οικονομική και όχι μόνο φερεγγυότητα που τις διακρίνει, θα έχουν,, θέλοντας και μη, πρωταγωνιστικό ρόλο, μέχρι την τελευταία στιγμή στο μεταγραφικό παζάρι.
Έτσι λοιπόν και οι «κοκκινόμαυροι», εξακολουθούν να παραμένουν καθημερινά στο μεταγραφικό προσκήνιο, για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, στις οποίες όμως η αλήθεια είναι παντελώς διαφορετική.
Ότι δηλαδή η Παναχαϊκή δεν ενδιαφέρεται για τους συγκεκριμένους παίκτες, αλλά μάλλον οι τελευταίοι είτε μόνοι τους, είτε μέσω των μάνατζέρ τους, επιδιώκουν να τραβήξουν πάνω τους τα κοκκινόμαυρα βλέμματα.

Ο ΠΑΟΚ αντί Τρίτωνα στο τουρνουά του Ν.Ο. Πατρών

Αλλαγή προέκυψε στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά του ΝΟΠ "Νότης Σαρακίνης" το ερχόμενο Σαββατοκύριακό, στο ιδιόκτητο κολυμβητήριο της Ακτής Δυμαίων.
Τη θέση του Τρίτωνα Αμαρουσίου παίρνει τελικά ο ΠΑΟΚ που θα κατέβει στην Πάτρα για το εν λόγω τουρνουά και με το ΝΟΠ να έχει την τελευταία του ευκαιρία για να κάνει την πρόβα τζενεράλε ενόψει του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής.
Η είσοδος στους αγώνες θυμίζουμε ότι θα είναι ελεύθερη για το κοινό της Πάτρας και ειδικότερα τους φίλους του ΝΟΠ. Από τη διοίκηση του τελευταίου, καλούνται οι αθλητές, οι νέοι και οι φίλοι της υδατοσφαίρισης να δώσουν το παρόν στο Κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών παρακολουθώντας τους αγώνες και τιμώντας την μνήμη του πρόωρα εκλιπόντος αθλητή του Ν.Ο. Πατρών Νότη Σαρακίνη.

Ο Παναιγιάλειος έκλεισε φιλικό στον Πύργο

Φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο έκλεισε ο Πανηλειακός για το προσεχές Σάββατο και στα πλάισια της προετοιμασίας του για τη νέα χρονιά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, της παρουσίας του στη Δ΄ εθνική.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο του Πύργου και οι δύο προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν την ετοιμότητα των παικτών τους. Πάντως το κλίμα στον Παναιγιάλειο είναι πολύ βαρύ, με αποχωρήσεις ανθρώπων που ασχοολούνται με τα κοινά του, όπως αυτή του δικηγόρου κ. Μπέσκου, που χειρίστηκε τις υποθέσεις με την ΕΠΟ και αναγκάστηκε να κάνει πίσω, μετά τις τελευταίες οδηγίες της διοίκησης.

Η Ε.Α.Π. ενισχύεται με τον 32χρονο Σλοβάκο Τζάνοφεκ

Την μεταγραφή, που θέλει η ΕΑΠ από την ξένη αγορά για να καλυφθεί το κενό του τραυματία Χαριτωνίδη στο νέο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής, την βρήκε στο πρόσωπο του 32χρονου διεθνή Σλοβάκου Ζόζεφ Τζανόφεκ.
Προσθήκη κάτω από την πίεση του χρόνου, με τον Γιώργο Χριστόπουλο να αισιοδοξεί ότι θα πάρει η ομάδα την αγωνιστική βοήθεια που περιμένει.
Ακόμη, στην πατρινή ομάδα υπέγραψε και ο Μαντέκας, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και προσθήκη κεντρικού, από την Ελληνική αγορά, για να κλείσει και τυπικά το έμψυχο δυναμικό.

Ο Κουτρούλιας πάλι "παρέα" με Καλατζή και Μπογονικολό!

Μεταγραφικό μπαμ έκανε το Παγκράτι χθες το βράδυ, το οποίο συμφώνησε σε όλα με τον Τόλη Κουτρούλια και έτσι, για μια ακόμη χρονιά, ο εν λόγω αθλητής θα συνεργαστεί με Τάκη Καλαντζή και Νίκο Μπογονικολό, αυτή τη φορά επί αθηναϊκού και όχι...πατρινού εδάφους!
Το Παγκράτι, που θα είναι και αυτό αντίπαλος του Απόλλωνα στο νέο μαραθώνιο της Α2 εθνικής και προφανώς το στοιχείο αυτό θα έχει ένα ακόμη ξεχωριστό σημείο στα παιχνίδια κόντρα στους "μελανόλευκους".

Απόλλων: Ξέχασε (!) τον Μίμη Τζένο στη λίστα των βραβεύσεων

Αύριο το βράδυ (9μ.μ.), η διοίκηση του Απόλλωνα και επ' ευκαιρία έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Α2 εθνικής, έχει προγραμματίσει μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην ψαροταβέρνα «ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ» (έναντι Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα), η παρουσίαση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ για τη φετινή περίοδο 2011-12.
Θα παρουσιασθεί, επίσης, η νέα φανέλα της ομάδας, που έχει κατασκευασθεί από την ελληνική εταιρία ΑΘΛΟΣ, που θα είναι ριγέ και είναι ειδικά αφιερωμένη στην ομάδα του 1968, η οποία έβαλε τις βάσεις για να ακολουθήσει τρία χρόνια μετά, η ιστορική άνοδος στην Α΄ Εθνική.