Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Έτσι θα σώσουν την Ελλάδα;


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Η κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνη την αντιπολίτευση γιατί μετά από δύο χρόνια δεν κατάφερε να πείσει-ούτε το ΠΑΣΟΚ- ότι κυβερνά. Και σα να μη έφθανε αυτό, την καταγγέλλει επειδή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στους όρους του μνημονίου, αλλά και του μεσοπρόθεσμου, που η ίδια συμφώνησε με την τρόικα. Βέβαια το γεγονός ότι, η Νέα Δημοκρατία ήταν αντίθετη με το μνημόνιο και άκρως επιφυλακτική με το μεσοπρόθεσμο, μάλλον αποτελεί λεπτομέρεια για το κυβερνών κόμμα.

Κυβέρνηση ανδρεικέλων: «Εταιρία δολοφόνων»!!!

Τον Οκτώβριο του 2009, μόλις είχε προωθηθεί στην κυβέρνηση ο ΓΑΠ και η παρέα του είχαμε γράψει το άρθρο:

«Οι ληξίαρχοι του θανάτου μας».

Μεταξύ άλλων γράφαμε:....


«Έρχονται από μακριά οι νέοι σαλπιγκτές
Των επιλέκτων κλάσεων του μέλλοντος
Οι κραυγές τους γκρεμίζουν τα σαθρά τείχη
Τήκουν τη λάσπη σε φωτεινούς ρύακες…»
Μανόλης Αναγνωστάκης

«Μας ήρθαν οι επίλεκτες κλάσεις του ζοφερού νεοταξικού μέλλοντος. Οι υπερατλαντικοί σαλπιγκτές κραυγάζουν για τις τελευταίες προγραφές: το εθνικό μας παρανάλωμα…

Γκρίνια για τις ενδεχόμενες απολύσεις στην Κυβέρνηση


«Μουρμούρες» υπήρξαν στον ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Ρέππας κατά την ενημέρωση του τόνισε πως τα ποσοστά άμεσης μείωσης κατά 30% των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών  δεν είναι θέσφατα.
Εξήγησε ότι αν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις που είναι στο 30% της μείωσης, δεν προκύπτει δημοσιονομικό όφελος, οπότε το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί, ενώ όσον αφορά την τρόικα, τόνισε ότι στην τελευταία επίσκεψη της δεν τέθηκε θέμα απολύσεων.

Η επέτειος μιας λεηλασίας


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η φωτογραφία αποτυπώνει τη μισή αλήθεια. Ο Κώστας Σημίτης, μπροστά από ένα ATM, στο ξεκίνημα του 2002, παίρνει στα χέρια του τα πρώτα ευρώ, δηλαδή το νέο νόμισμα της Ελλάδας, μετά την είσοδό της στην ευρωζώνη. Η στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει, αποδίδοντας σε εκείνη την πολιτική απόφαση αποδοχής της ένταξης της Ελλάδας, τα σημερινά δεινά της ζώνης του ευρώ. Στη φωτογραφία διακρίνεται ακόμη ο μετέπειτα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και σημερινός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, να χειροκροτεί τον τότε πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που επιχείρησε να προβληθεί ως ο κομιστής ενός μηνύματος εκσυγχρονισμού για την ελληνική κοινωνία.

Neil Young - Hey Hey My My

Δασκαλόπουλος: Επώδυνες οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων

Τις επώδυνες κοινωνικές επιπτώσεις των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι εταίροι μας και η Γερμανία, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι "οι οικονομικοί στόχοι και τα μέτρα για την επίτευξή τους επηρεάζουν άμεσα τις ζωές ανθρώπων που δεν έχουν τη βούληση ή τη δυνατότητα να αλλάξουν με τους ρυθμούς που επιβάλλει ο άτεγκτος οικονομικός ορθολογισμός".

Αυτό δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος στο πλαίσιο της συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΒ με ομάδα 35 Γερμανών δημοσιογράφων, που βρίσκονται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ολη η αλήθεια για τις προσλήψεις»

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί 25.000 διορισμών στο Δημόσιο το 2010, δίνει σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσιάζοντας στοιχεία των προσλήψεων για τα έτη 2010 και 2011.
"Επειδή συνεχίζουν πολλά να λέγονται, ακούγονται και γράφονται για δήθεν 25.000 διορισμούς υπαλλήλων στο Δημόσιο "από την πίσω πόρτα" πρέπει όλοι να γνωρίζουν την αλήθεια", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, το υπουργείο -επικαλούμενο τα στοιχεία των προσλήψεων γαι τα έτη 2010- 2011 υποστηρίζει εκδόθηκαν 7.385 εγκρίσεις νέων προσλήψεων τακτικού προσωπικού (5.190 για το 2010 και 2.195 για το 2011), έναντι περίπου 80.000 αποχωρήσεων.Αναφέρει ακόμη ότι αριθμός των συμβασιούχων (έργου, ορισμένου χρόνου και stage) το 2009 ανήρχετο σε περίπου 120.000

Το νέο πόιντ-σίστεμ της Εφορίας


Το νέο πόιντ-σίστεμ της ΕφορίαςΜε μόρια που θα προκύπτουν ανάλογα τη φορολογική παράβαση φυσικών και νομικών προσώπων θα επιλέγονται από 1η Νοεμβρίου 2011 όσοι είναι να ελεγχθούν από την εφορία. Το νέο ποινολόγιο της εφορίας αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτρων αλλά και των παραβάσεων που μπορεί να υποπέσει ένας φορολογούμενος ή μία επιχείρηση και εφόσον βρεθεί στο δείγμα του συστήματος Elenxis θα ελεγχθεί διεξοδικά.Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντ. Οικονόμου, από την 1/11/2011 θα εκδίδονται αποκλειστικά εντολές ελέγχου, από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, για ανέλεγκτες υποθέσεις σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, μέσω της λειτουργίας ανάλυσης κινδύνου (risk analysis).

ΣΕΒ: Να παίρνετε μέτρα, αλλά με... μέτροΣΕΒ: Να παίρνετε μέτρα, αλλά με... μέτρο

«Οι οικονομικοί στόχοι και τα μέτρα για την επίτευξή τους επηρεάζουν άμεσα τις ζωές ανθρώπων που δεν έχουν τη βούληση ή τη δυνατότητα να αλλάξουν με τους ρυθμούς που επιβάλλει ο άτεγκτος οικονομικός ορθολογισμός» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, και κάλεσε τους εταίρους της Ελλάδας και τη Γερμανία να λάβουν υπόψη τις επώδυνες κοινωνικές επιπτώσεις των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων.Η σύσταση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς προέρχεται από έναν υπέρμαχο των διαρθρωτικών αλλαγών.Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε ακόμη στα όσα σημαντικά έχει μέχρι σήμερα πετύχει η Ελλάδα, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην ΕΕ για την

Δημόσιο μακάβριο σόου από ναρκέμπορους στο Μεξικό


Δημόσιο μακάβριο σόου από ναρκέμπορους στο Μεξικό

Μάρτυρες ενός αποτρόπαιου θεάματος έγιναν ανυποψίαστοι οδηγοί σε κεντρική λεωφόρο της πόλης Βερακρούς, όταν κατά τη διάρκεια ώρας αιχμής στο μέσον της ημέρας άτομα που φέρονται να συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών σταμάτησαν με δύο φορτηγά τα οποία περιείχαν 35 πτώματα και τα άφησαν σε μια υπόγεια διάβαση, ενόσω ένοπλοι συνοδοί τους περιφρουρούσαν το σημείο και σημάδευαν τα διερχόμενα οχήματα.

Αλέκα Παπαρήγα: «Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση»


Την μαζική λαϊκή άρνηση πληρωμής των έκτακτων εισφορών θέτει ως πρώτης αιχμής αναμέτρηση για την περιόδο που διανύουμε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ , στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης τόνισε ότι «πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση». Η δήλωση της κυρίας Παπαρήγα είναι η εξής: «Ούτε ένα βήμα πίσω. Αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, να αρνηθεί να τον κολλήσουν στον τοίχο, αυτό πρέπει να το κάνει. Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση. Αυτή η αναμέτρηση υπάρχει για το επόμενο διάστημα και από σήμερα».

Ξυνίδης: Δεκτό και το γιαούρτωμα

Παρομοίωσε το έργο της κυβέρνησης με... τη ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

Την ανάγκη να διασταυρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ώστε να εξακριβωθεί αν χρειάζονται όλοι ενίσχυση.«Δεν είναι μόνο η μαύρη εργασία. Μπορούμε αυτή τη στιγμή να διασταυρώσουμε ότι ο εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ - που καλά κάνει και εγγράφεται, διότι ευελπιστεί ότι θα μπει και σε κάποιο πρόγραμμα και κάτι θα κάνει - αν μπορεί να έχει δυο - τρία σπίτια; Έχει απολύτως δίκιο ο άνεργος, που δεν έχει σπίτια - και γι’ αυτό είμαι διατεθειμένος κι εγώ, ως μέρος του πολιτικού συστήματος, να δεχθώ και το θυμό και τη λοιδορία και το γιαούρτωμα,

Αγανακτισμένη η Scarlett Johansson με τους παπαράτσι

Δεν την αφήνουν... σε χλωρό κλαρί

Η Scarlett Johansson φαίνεται να έχει αγανάκτηση με την μεγάλη προβολή που απέκτησε τελευταία λόγω των γυμνών φωτογραφιών της.Προσπαθεί τελευταία να περνά απαρατήρητη, ώστε να μην την εντοπίζουν οι παπαράτσι άλλα όπως όλα δείχνουν μάλλον δεν τα καταφέρνει και τόσο πολύ.Κατά την έξοδο της από κέντρο φυσικής θεραπείας της Νέας Υόρκης μαζί με μαμά της, Melanie Sloan, οι παπαράτσι την ακολουθούσαν φωτοραφίζοντας κάθε της βήμα και γι' αυτό τσαντίστηκε και έκανε την γνωστή άσεμνη χειρονομία με το χέρι.

Χειρόφρενο τραβούν αύριο και τα ταξί

Θα παραλύσουν οι συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα

Έναν πραγματικό «Γολγοθά» θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό, καθώς, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο από τις 5 το πρωί της Πέμπτης, μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής.Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο και όλα τα ΜΜΜ (μετρό, τραμ, προαστιακός, ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ).

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Ευ. Βενιζέλος

Θα τον ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει αύριο στη μία το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τον ΠτΔ για τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Λάθος… η μείωση των πάγων στη Γροιλανδία

Επιστήμονες αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του Times Atlas

Ο ισχυρισμός ότι η μόνιμη κάλυψη πάγου στη Γροιλανδία συρρικνώθηκε κατά 15%, λόγω της αλλαγής του κλίματος, είναι λάθος, παραδέχθηκαν επισήμως σήμερα οι εκδότες του πλέον πρόσφατου Times Compehensive Atlas of the World. Το στρώμα πάγου στη Γροιλανδία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο και μια σημαντική συρρίκνωσή του μπορεί να οδηγήσει σε δραματική αύξηση της στάθμης των θαλασσών στον πλανήτη.Στην τελευταία -δέκατη τρίτη- έκδοση του άτλαντα, η οποία εμφανίστηκε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων την προηγούμενη εβδομάδα, οι χαρτογράφοι αφαίρεσαν από το στρώμα πάγου στη Γροιλανδία μια έκταση μεγέθους ίσου με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Ο Τζέθρο Λένοξ, εκδότης του άτλαντα στον εκδοτικό οίκο HarperCollins, προειδοποίησε ότι

«Κόβονται» τα επιδόματα στους πολύτεκνους

Με ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ

Δεν θα δικαιούνται πλέον πολυτεκνικό επίδομα όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν ετήσιο εισόδημα, το οποίο ξεπερνά τα 55.000 ευρώ.Έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Λοβέρδου, το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «εντάχθηκε στο νομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις, διάταξη με την οποία διακόπτονται τα πολυτεκνικά επιδόματα σε τρίτεκνους και

Πάγωσε η κοινωνία: εφεδρεία άμεσα για 30.000 και περικοπές μισθών-συντάξεων!


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που ενέκρινε μέτρα-σοκ, υπό την πίεση των συνομιλιών με την τρόικα και την απειλή μη εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, με γραπτή δήλωση από τον κυβερνητικό

Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας για το θέμα της Τράπεζας της ΑνατολήςΑνακοίνωση για το θέμα της Τράπεζας της Ανατολής εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει:

Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:

Ποιος φοβαται την χρεοκοπια?

Προσωπικα δεν εχω να φοβηθω τιποτα,νομιζω και χιλιαδες αλλοι μαζι με εμενα το ιδιο νοιωθουν,τι θα παθουμε με κατι που ηδη βιωνουμε δηλαδη?
Επειδη θα του δωσουν ενα επισημο ονομα θα μας φοβηξει τοτε?

Οχι,σαν εμενα πολλοι,τι εχουν να χασουν απο κατι που ζουν καθημερινα?Βιωσαμε την ηθικη χρεοκοπια χρονια τωρα,τον νεωτερισμο του life style,τις διαφημισεις στην τηλεοραση που η οικογενεια μαζευεται να φαει πρωινο στον κηπο....εμεις κηπο δεν ειχαμε,οποτε ας φοβηθουν αυτοι που εχουν.

Μετα τα διαφορα γκαλά,οι δεξιωσεις,οι τηλεμαραθωνιοι που παντα εμεις διναμε κατι,οτι

Απολύσεις και περικοπή συντάξεων αποφάσισε η κυβερνητική Επιτροπή

Απολύσεις και περικοπή συντάξεων αποφάσισε η κυβερνητική Επιτροπή


 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την κυβερνητική σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά 30.000 εργαζόμενοι του στενού και ευρύτερου δημόσιο τομέα τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στο αμέσως προσεχές διάστημα και μέχρι το τέλος του 2011.
Το 20-25% εξ αυτών, αναμένεται να απολυθούν υπό προϋποθέσεις. Πέραν αυτών, στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε περικοπή 20% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1200 ευρώ. Η περικοπή θα αφορά το ποσό πέραν των 1200 ευρώ. Για τους κάτω των 55 ετών, η περικοπή ανέρχεται σε ποσοστό 40% και για ποσό που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ.

Μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της Κυβερνητικής Επιτροπή, εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:
«Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.
»Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν – όπως ανακοινώθηκε χθες – μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Έξυπνες διαφημίσεις στους δρόμους!!Δείτε τις φωτογραφίες...
«Ανύπαρκτο θέμα» οι μετοχές αξίας… δισ. ευρώ


 

Τι απαντά η Εθνική για την Τράπεζα της Ανατολής

«Ανύπαρκτο θέμα» χαρακτηρίζει τα περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, ο τραπεζικός όμιλος με σημερινή του ανακοίνωση.Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:«Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:Το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους

Tελικά είμαστε πλούσιοι!...


 

Ποια χρεοκοπία! Tελικά είμαστε πλούσιοι ...Δείτε πως!

Εχουμε και λέμε:
1) 2 τρις από πετρέλαια (σύμφωνα με τον καθηγητή Φώσκολο)
2) 1.2 τρις από γερμανικές αποζημιώσεις για τον πόλεμο (σύμφωνα με τον Γλέζο)
3) 700 δις από την τράπεζα της ανατολής (σύμφωνα με τον Τριανταφυλλόπουλο)
Σύνολον 3.9 τρις.
Μείον 400 δις το...
χρέος της Ελλάδας.
Μένουν 3.5 τρις.

Καθημερινή φοροδιαφυγή


Το πώς λειτουργεί η καθημερινή φοροδιαφυγή, ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, νομίζω ότι συμπυκνώνεται στο ακόλουθο αριστοφάνειο άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου, στα «Νέα» :
« Ο διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός και αφιερώνεται στον Βαγγέλη Βενιζέλο που- νομίζει ότι- θα πιάσει τη φοροδιαφυγή.
Διαδραματίστηκε σε
καφετέρια,όταν σε μια συζήτηση εναντίον των πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του:

- Παντελή,δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ)

- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου- κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.

10 παγκόσμια γεωλογικά θαύματα.


Η μεγαλύτερη λίμνη από αλάτι, οι σοκολατένιοι βράχοι, η πόλη της κόλασης και μερικά ακόμα, είναι κάποια από τα 10 παγκόσμια γεωλογικά θαύματα που παρουσιάζονται παρακάτω.

1. Salar de Uyuni, Βολιβία

Τα 3 σενάρια χρεοκοπίας και τι θα συμβεί με τις καταθέσεις


Τρία είναι τα βασικάσενάρια που κυκλοφορούν στον ευρωπαϊκό τύπο για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικούπροβλήματος.

Κοινή συνισταμένη τους η μη αποπληρωμή του συνόλου του χρέους ...
της χώρας. Στιςμεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες του πλανήτη, η Ελλάδα εμφανίζεται αφερέγγυα και ανίκανη να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της.

Τα τρία βασικά σενάρια που αναφέρονται είναι τα εξής:...

1) Συμφωνία με την τρόικα – Μικρό «κούρεμα» των ομολόγων

Quiz για δυνατούς λύτες..!!


Παπανδρέου και Καντάφι έχουν ένα κοινό.. Και οι δύο ξέρουν και κρύβονται πολύ καλά.. Έχουν όμως και μια διαφορά. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ του Κανταφι και του Παπανδρέου;; Δείτε την απάντηση!

Εμείς, η πτώχευση και οι καταθέσεις
«Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση λέει σήμερα όλη την αλήθεια, πάντως είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις της για το μέλλον είναι ρεαλιστικές, συμπίπτουν με αυτές του κόσμου των επιχειρήσεων», ανέφερε Έλληνας χρηματιστηριακός παράγοντας, συνεχίζοντας: «Την ώρα που όλοι βλέπαμε

Διήμερο λουκέτο σε εφορίες και τελωνεία

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου

Με διήμερο λουκέτο σε εφορίες και τελωνεία αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ και στα τελωνεία όλης της χώρας, για την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο.Τα σωματεία εφοριακών και τελωνειακών καταγγέλουν την κυβέρνηση για την απόσυρση της «αλχημείας» της προσωπικής διαφοράς, η υιοθέτηση της οποίας θα επέφερε μικρότερη μείωση των αποδοχών τους μετά την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Σημειώνουν δε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο, όπως στους δικαστικούς και στους στρατιωτικούς.Λόγω της απεργίας, οι ΔΟΥ και τα τελωνεία θα παραμείνουν κλειστά, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

130 ...μεγάλες αλήθειες για τον Chuck Norris......
1. Ο Τσακ Νόρις δεν κοιμάται. Περιμένει.

2. Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές.
3. Ο Τσακ Νόρις δεν...
φοράει ρολόι, γιατί ΑΥΤΟΣ αποφασίζει τι ώρα είναι.
4. Ο Τσακ Νόρις έδωσε στη Μόνα Λίζα το διάσημο χαμόγελό της.
5. Ο Τσακ Νόρις ανακάλυψε μια νέα θεωρία της σχετικότητας που συμπεριλάμβανε πολλαπλά σύμπαντα, όπου ο Τσακ Νόρις είναι ακόμα σκληρότερος από αυτό (E=m*Τσακ Νόρις²). Όταν ανακαλύφθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και δημοσιεύθηκε, ο Τσακ Νόρις του έριξε γυριστή κλωτσιά στη μάπα. Σήμερα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι γνωστός ως Στίβεν Χόκινγκ...
6. Αν γράψετε τη λέξη "Τσακ Νόρις" στο...

Φορομπενική καταιγίδα


Τα μέτρα της νύχτας τα βλέπει η μέρα και αυτοκτονεί.

Το έκτακτο χαράτσι για τα ακίνητα θα ισχύσει για πάντα. Τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης μου θυμίζουν τον Κώστα Βουτσά σε μια ταινία. «Να τρουπώσω θέλω. Άμα τρουπώσω δεν βγαίνω με τίποτα». Έτσι και τα έκτακτα μέτρα. Έτσι και επιβληθούν, όχι μόνο δεν έχουν χρονικό ορίζοντα παύσης αλλά κάθε μέρα πίνοντας το αίμα μας θεριεύουν.

Και οι ένστολοι στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης

Και οι ένστολοι στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης


Παράσταση διαμαρτυρίας με τις στολές τους έξω από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών και ενδεχομένως και στη Βουλή θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Πέμπτης τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των εργασιών των γενικών συμβουλίων και άλλων οργάνων των Ομοσπονδιών και γίνεται «ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται στο όνομα της κρίσης, η οποία είναι απαξιωτική και ταπεινωτική για τους ένστολους όπως και για τον λαό μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Νέος όρος της τρόικα: Η έβδομη δόση θα δοθεί επί Πρωθυπουργίας Καρατζαφέρη


Είναι πολύς καιρός που οι ερωτήσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχουν ξεφύγει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και κινούνται σε υψηλά επίπεδα γεωπολιτικής, ιδεολογικής και στρατιωτικής διανόησης. Την βάζουμε αυτούσια, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα περίληψης τόσο βαθιάς σκέψης:
“ΘΕΜΑ: Κίνδυνος ανεξέλεγκτης κοινωνικής αναταραχής”
“κ. Πρωθυπουργέ,

Βαρεθήκαμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που “διαφωνούν” και μετά ψηφίζουν


Νέους τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις για την λήψη νέων μέτρων, με βουλευτές αλλά ακόμη και υπουργούς να εκδηλώνουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις συνέπειες που θα προκαλέσει η εφαρμογή τους.
Την ίδια ώρα, και υπουργοί θέτουν θέμα πρόωρων εκλογών όπως ο Κ. Σκανδαλίδης , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έκανε σχετική αναφορά στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
Αίσθηση επίσης προκαλεί σημερινό άρθρο του Μίμη Ανδρουλάκη στο προσωπικό του ιστολόγιο στο οποίο θέτει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων

Η αλήθεια κρύβεται ανάμεσα στις λέξεις!


Ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters μπορεί να φαίνεται.. ανώδυνο για την Ελλάδα, ωστόσο αν το διαβάσει κανείς ολόκληρο, θα δει ότι κρύβει μία… πικρή αλήθεια.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οικονομολόγοι θεωρούν ότι θα δοθεί η 6η δόση, απλά για να κερδίσει χρόνο η διεθνής αγορά και οι ξένες τράπεζες για να «ξεφορτωθούν» τα ελληνικά τοξικά ομόλογα, ενώ θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της χώρας στις αρχές του νέου έτους…

Έρχεται το Μεσοπρόθεσμο ΙΙ

Η τριλογία των Μεσοπρόθεσμων ξεκίνησε. Μετά το αποτυχημένο Μεσοπρόθεσμο Ι που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα για κυβέρνηση-τρόικα, στα σκαριά βρίσκεται το Μεσοπρόθεσμο ΙΙ... που θα περιλαμβάνει νέα σκληρότερα μέτρα, για πιο άμεσα αποτελέσματα.
Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η.. κυβέρνηση ακολούθησε λάθος συνταγή, με το αρχικό σχέδιο να μην αποδίδει τα προσδοκώμενα παρά το ξεζούμισμα της κοινωνίας.
Έτσι αποφάσισαν να μας πάρουν και τα σώβρακα. Ποιοι θα την πληρώσουν; Οι συνήθεις μαλ...!

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Καταγγέλλει χαφιέδικο μηχανισμό στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Πάτρας

Η δημοτική παράταξη επιμένει ότι τα παιδιά των σταθμών υποσιτίζονται

Τη δημοτική Αρχή της Πάτρας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» επανερχόμενη στο θέμα της σίτισης των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αυτή τη φορά η δημοτική Αρχή εγκαλείται από την παράταξη για προσπάθεια δημιουργίας «χαφιέδικου μηχανισμού».
Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:«Η Δημοτική Αρχή της κεντροαριστεράς θορυβημένη από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του ΚΚΕ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» για τον υποσιτισμό των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου προβαίνει σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Με κατάπτυστο έγγραφο των κοινωνικών οργανισμών καλεί την προϊσταμένη των παιδικών σταθμών να λειτουργήσει χαφιέδικο μηχανισμό. Πρόκειται για μεθοδεύσεις που γυρίζουν την λειτουργία της

Silver alert
Οδηγός επιβίωσης: Μαγείρεμα με κομμένο το ρεύμα!«Πειραματόζωο της Ευρώπης η Ελλάδα» κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ«Πειραματόζωο μίας ανέτοιμης και δομικά απαράσκευης για παρόμοιες κρίσεις κοινοτικής Ευρώπης» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε ομάδα 35 Γερμανών δημοσιογράφων που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, με πρωτοβουλία του γραφείου της Κομισιόν.

Από στιγμή σε στιγμή ελεύθερος ο Μάκης ΨωμιάδηςΕλεύθερος αναμένεται να αφεθεί από στιγμή σε στιγμή ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου Μάκης Ψωμιάδης. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης δεν κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του το απόγευμα της Τρίτης για το κύκλωμα της μπάλας, καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα. Παρέμεινε όμως στα

O εξαφανισμενος

Αυτος υποτιθεται γυρισε γιατι υπαρχουν εκτακτες συνθηκες,γυρισε γιατι και εκει που πηγαινε δεν ειχε και τιποτα σπουδαιο να κανει,οπως και καθε φορα που πηγαινε καπου,μοναδικη εξαιρεση οταν πηγαινε στις διακοπες του,εκει ειχε κατι να κανει,δεν τον απασχολουσε που κυβερνουσε μια διεφθαρμενη χωρα,ουτε οτι βουλιαζε ο Τιτανικος,και κυριως δεν θυμοταν οτι μαζι με τον....
Τιτανικο πνιγηκε και ο καπετανιος του.

Αυτος τουλαχιστον ειχε αξιοπρεπεια και ευθιξια.

Που βρισκεται λοιπον ο σωτηρας της χωρας?
Σε ποιο μαραζι και σε ποιον σπαραγμο αναλωνεται?
Δεν ειναι ικανοποιημενος μετα απο τοσες νικες και επιτευγματα,μετα απο τοση υποστηριξη που ειχε απο τον Ελληνικο λαο οπως ο ιδιος ελεγε παντου?

Κόντρα για τις 25.000 νέες προσλήψεις στο ΔημόσιοΚόντρα και για το ζήτημα των 25.000 προσλήψεων στο Δημόσιο την τελευταία διετία, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ξέσπασε σήμερα μεταξύ του εκπροσώπου της ΝΔ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρέππα, μετά την αντίστοιχη μεταξύ του κ. Μιχελάκη και του κ. Βενιζέλου, για την οικονομία.

«Επειδή συνεχίζουν πολλά να λέγονται, ακούγονται και γράφονται για δήθεν 25.000

Οι Financial Times κάνουν συστάσεις στην τρόικα για την Ελλάδα«Η τραγωδία της Ελλάδας είναι ευθύνη της ίδιας της χώρας και από τη στιγμή που έως το Δεκέμβριο δεν υπάρχει ανάγκη αποπληρωμής οφειλών σε διεθνείς πιστωτές, η τρόικα θα έπρεπε να παρακρατήσει την επόμενη δόση προς την Αθήνα εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της». Αυτό προτείνουν από το κύριο άρθρο τους οι «Financial Times», σημειώνοντας ότι είναι ευκαιρία για τους

Προβληματισμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τις κινήσεις της κυβέρνησης


Αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί το πλαίσιο των μέτρων που συζητούνται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν, εφόσον εφαρμοστούν. Ωστόσο, άλλα κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψης αυτών των αποφάσεων. 
«Ηρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους. Δεχόμαστε, μέχρι και το γιαούρτωμα, καθώς είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί» υποστήριξε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σ. Ξυνίδης, ασκώντας εμμέσως κριτική στην κυβέρνηση.

Κρούγκμαν για διαχείριση οικονομικής κρίσης: στροφή 180 μοιρών τώρα!«Στροφή 180 μοιρών» ζητά ο διακεκριμένος οικονομολόγος και νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, από την πολιτική λιτότητας που εφαρμόσθηκε σε Ελλάδα, Ιρλανδία και άλλες χώρες, της ευρωζώνης και όχι μόνο, για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης και των ελλειμμάτων, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους NewYorkTimes( και αναδημοσιεύεται σήμερα στην «Ελευθεροτυπία»).

Ο Π. Κρούγκμαν αναφέρει ότι η «λιτότητα

Τι θα προηγηθεί των εκλογών…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μια παλιά πολιτική «παροιμία», η διαχρονική επιβεβαίωση της οποίας ενισχύει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα νοήματα που προσπαθεί να περιγράψει, υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα, η συζήτηση για τις εκλογές ξεκινάει από την επομένη κιόλας των… προηγούμενων εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, η εκλογολογία συμβιώνει με την πολιτική καθημερινότητα, από το ξεκίνημα κιόλας της τετραετίας, εφόσον η Κυβέρνηση επιθυμεί να την αξιοποιήσει ως «φόβητρο» απέναντι σε μια Αντιπολίτευση η οποία προέρχεται από βαριά ήττα. Ή, ξεκινά λίγους μήνες αργότερα, όταν η Αντιπολίτευση έχει αρχίσει να ανασυγκροτείται, και αισθάνεται να ανακτά πολιτικό έδαφος απέναντι στην Κυβέρνηση, ιδιαίτερα εφόσον η τελευταία υφίσταται τα πρώτα σημάδια ρωγμών και φθοράς.

Την Παρασκευή κληρώνει για το δάνειο της ΕλευθεροτυπίαςΓενική συνέλευση είχαν το απόγευμα οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι.

Ο εκπρόσωπός τους στην ΕΣΗΕΑ, κ. Π. Σώκος, τους ενημέρωσε ότι την Παρασκευή πιθανότατα θα γίνει γνωστό το εάν η εφημερίδα πάρει το πολυπόθητο δάνειο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

50 πάμπλουτοι λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ ως... μακροχρόνια άνεργοι!!!
Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Μπορεί οι αποφάσεις που λαμβάνονται για την σωτηρία της πατρίδας να είναι «μέτρα – μέτρα – μέτρα» και μάλιστα «τώρα – τώρα – τώρα», ωστόσο καμία σωτηρία δεν πρόκειται να επέλθει αν δεν καταπολεμηθούν φαινόμενα σαν και αυτά που αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή. Τι είπε ο Βενιζέλος; Ότι οι

Δωρεά στο κράτος, μετοχής 670 δισ. ευρώ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη,

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημαΔύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης.

Το δυστύχημα έγινε, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 70χρονος, τράκαρε πλαγιομετωπικά με το Ι.Χ. μιας 30χρονης, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο ο οδηγός του πρώτου οχήματος και ο συνεπιβάτης του, ηλικίας 40 ετών. Επίσης τραυματίστηκαν η