Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

«Όσο καθίζει ο κερατάς, το κέρατό του αυξάνει»

thumb
Από το Μαρικάκι

Πως φαντάζεται ο … εκφωνητής του «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» ότι μπορούν να πληρωθούν τα χαράτσια που κάθε τρεις και λίγο επιβάλλουν προκειμένου να μαζευτούν τα λύτρα για την τρόικα, προφανώς είναι ένα από τα μυστήρια αυτής της ζωής. Από την άλλη μπορεί η προκεχωρημένα αρρωστημένη φαντασία των σωτήρων μας να υπολόγισε τους κινδύνους και να οραματίστηκε τη στιγμή που οι μη έχοντες να πληρώσουν θα βρεθούν κλωτσηδόν στο δρόμο από τις πολιτισμένες μπότες του στρατού τεχνοκρατών της τρόικας που ήρθε να μπαστακωθεί στα υπουργεία. Η χώρα τότε θα είναι έτοιμη να κατοικηθεί από υπεύθυνους και σοβαρούς βορειοευρωπαίους να γνωρίσει κι αυτός εδώ ο τόπος λίγη τετράγωνη λογική.
Προς το παρόν η κατακραυγή για το μέτρο του ασσύληπτου ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας και τις άλλες εμπνεύσεις της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική και αντιστρόφως ανάλογη προς τη διάθεση πολλών ελλήνων να πληρώσουν έναν εξόφθαλμα άδικο φόρο. Άσε που άμα τον πληρώσουμε η όρεξή τους θα συνεχίσει να είναι ανικανοποίητη και ανοικονόμητη.

Άγνωστο πότε θα έρθει ξανά η Τρόικα στην ΑΘήνα


Πάλι μας τα «γυρίζουν» οι τροικανοί. Εκεί που λέγαμε ότι θα έρθουν τη Δευτέρα και θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα, η… συνέχιση της συνομιλίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είχε διακοπεί εντελώς άδοξα θα… καθυστερήσει ακόμη λίγο.Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ τα χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για τις τεχνικές λεπτομέρειες και την προετοιμασία της επίσκεψης των «μεγάλων».

CNN: Γιατί η Ευρώπη έχει ένα μήνα μόνο για να βρει λύση για την κρίση

Πρωτοσέλιδο σήμερα στην ιστοσελίδα του CNN international η χθεσινή τηλεφωνική συνδιάσκεψη Παπανδρέου, Μέρκελ και Σαρκοζί, για το θέμα της οικονομικής κρίσης και του χρέους. Ο Douglas McWilliams, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου έρευνας Οικονομικής και Επιχειρησιακής Έρευνας (Cebr,) τονίζει στο CNN ότι η λύση πρέπει να βρεθεί εντός ενός μήνα, καθώς τα συνεχή αδιέξοδα και η μή λήψη αποφάσεων και μέτρων δεν οδηγούν πουθενά.
Ακόμα δηλώνει ότι πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση του ευρώ και του χρέους, αλλά και να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα από την Ελλάδα, όπου πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις. Τέλος σημειώνει, προειδοποιώντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βρούν λύση εντός ενός μήνα, προτού αντιδράσουν οι αγορές αλλά και ο κόσμος.

Πρόστιμα 33.6 εκατ ευρώ στην Ελλάδα από την Ε.Ε

Γιατί δεν συμμορφωνόμαστε με την κοινοτική νομοθεσία

Στο ποσό των 33.615.136 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα με τα οποία επιβαρύνθηκε η χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα για μη συμμόρφωση με αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή για καθυστέρηση ενσωμάτωσης της Κοινοτικής Νομοθεσίας.Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, πρόκειται για τέσσερις υποθέσεις, αυτή του Κουρουπητού, για τον οποίο η χώρα μας επιβαρύνθηκε μέχρι το τέλος του περασμένου Αυγούστου με πρόστιμο ύψους 4.720.000 ευρώ, των ηλεκτρονικών παιγνίων, που η χώρα μας επιβαρύνθηκε μέχρι το τέλος Αυγούστου με πρόστιμο ύψους 25.895.136 ευρώ, της Ολυμπιακής που το πρόστιμο ανήλθε σε 2.000.000 ευρώ και του

Σε ιδιώτες τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Προαστιακού στην Πάτρα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την παραχώρηση των εκδοτηρίων του προαστιακού σε ιδιώτες και ήδη σε λίγες ημέρες στα κτίσματα των σταθμών του ΟΣΕ σε Πάτρα και Ριο θα εγκατασταθούν οι ανάδοχοι. Οι ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων θα είναι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και η διαδικασία εγκατάστασης ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες μετά  την ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών.

Τα πιο περίεργα ελληνικά ονόματα

Το όνομα του καθενός αναμφίβολα είναι το πρώτο και κυρίαρχο ...χαρακτηριστικό του. Αν βέβαια σε λένε Μαρία, Κώστα ή...Γιάννη το ...χαρακτηριστικό είναι κοινό για πολλούς. Τι γίνεται όμως όταν σε λένε Χελώνα ή Χρυσογόνη? (Ναι, μην απορείτε πραγματικά ονόματα είναι.) Και όχι μόνο είναι πραγματικά αλλά είναι και τα πιό περίεργα στην ελληνική επικράτεια. Για πάμε λοιπόν να δούμε αν κάποιος από σας είναι πιό...."χαρακτηριστικός από άλλους". Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί σε ληξιαρχεία της χώρας, τα πιο περίεργα γυναικεία ονόματα είναι : Εκδικηση, Αφθονία, Κουκίτσα, Χελώνα, Πανσούλα, Κουζίνα, Βασιλοπούλα, Αρχοντοπούλα, Παναίλα , Μελάνα, Ανοιξιά, Ωραιοζήλη, Μαίτσα, Χρυστάλλα, Ευριάνθη, Κορτέσα, Φυντιανη, Μελάνα, Πληξουρα, Τζιβαγιερα, Φωστήρα, Πειροκρήτη, Επιστημών και Τερφονία.

Δώρα ζωής από 19χρονη φοιτήτρια

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά των οργάνων

Χάρισε ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους της από την Ελλάδα και την Ιταλία, μια 19χρονη φοιτήτρια από τη Δράμα που τραυματίστηκε βαριά σε αυτοκινητικό δυστύχημα και από τη Δευτέρα το βράδυ νοσηλεύονταν σωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.Το βράδυ της Τετάρτης οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι η κόρη τους είναι εγκεφαλικά νεκρή και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της υγείας τους θέτοντας τους ταυτόχρονα το αίτημα για δωρεά των οργάνων της άτυχης κοπέλας. Οι γονείς ήταν εξ αρχής ευαισθητοποιημένοι καθώς η μητέρα της κοπέλας εργάζονταν στο νοσοκομείο της Δράμας και γνώριζε

Στις 25 Σεπτέμβρη ολοκληρώνεται η διαβούλευση του ν/σ για τα ναρκωτικά

Τους κύριους άξονές του ανέλυσε ο ειδικός γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης

Το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ανέλυσε ο ειδικός γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Εξάρτηση και φυλάκιση: Σκέψη και πράξη», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Παπάγου).Στην ομιλία του ο Σκανδάμης αναφέρθηκε στους κύριους άξονες του νομοσχεδίου για «τον Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά» και ειδικότερα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του χρήστη εντός και εκτός καταστημάτων κράτησης, στη βαρύτερη αντιμετώπιση κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών και στον εξορθολογισμό του νομικού οπλοστασίου, ώστε να υπάρχει

Ξεκίνησε η λειτουργία των μονάδων υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων


Κατανεμήθηκαν στα νοσοκομεία με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους

Ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους 10 νέες μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΟΚΑΝΑ, όπως είχε προαναγγείλειη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Περίπου 200 ασθενείς κατανεμήθηκαν στα νοσοκομεία Κωνσταντοπούλειο-«Αγία Όλγα», Γ.Ν. Αλεξάνδρα, Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φέμιγκ», Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός», Γ.Ν. Αττικής «ΚΑΤ» και Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο», με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους.Ενώ στα νοσοκομεία Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο», Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Σπηλιοπούλειο» και ΙΚΑ Πατησίων θα λειτουργήσουν μονάδες για συνταγογράφηση για τους χρήστες. Στη Θεσσαλονίκη προστέθηκε σήμερα η 6η κατά σειρά μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό

Καταγγελία- σοκ: Η Eurostat «φούσκωσε» το έλλειμμα της Ελλάδας για να παρθούν τα μέτρα!

«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας»...
αποκαλύπτει στην «Ελευθεροτυπία» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.
Η αποκάλυψη- σοκ για τα «μαγειρέματα» του ελληνικού ελείμματος έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την «καρατόμηση» της κ. Γεωργαντά αλλά και ακόμη πέντε μελών της επταμελούς επιτροπής της ΕΛΣΤΑΤ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός πως στα καθήκοντά του παρέμεινε μόνο ο πρόεδρος της επιτροπής λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός του 8%


thumb
Γράφει η Ποντικομαμή

Δεν ξέρουμε πως κοιμήθηκε παραμονή της ΔΕΘ ο Γεώργιος Καρατζαφέρης, γνωστός και ως Κωλοτούμπας, ή Καρατζαφύρερ, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, αλλά το σίγουρο είναι ότι ξύπνησε πρωθυπουργός. Και μάλιστα όχι πρωθυπουργός της σειράς αλλά από αυτούς που κατέχουν επάξια μια θέση στο Πάνθεον της Ιστορίας και συνομιλούν με τα μεγάλα πνεύματα της εποχής τους και του παρελθόντος. Για λόγους σεμνότητας πάντως δεν παραλλήλισε την εμβέλεια της προσωπικότητάς του με εκείνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και άλλων επιφανών ανδρών της ιστορίας.

Χρωματιστά πούπουλα δεινόσαυρων βρέθηκαν σε κεχριμπάρι

Ένας άγνωστος ως σήμερα θησαυρός κρυβόταν στη συλλογή κεχριμπαριού ενός καναδικού μουσείου: χρωματιστά πούλουλα... προϊστορικών πτηνών αλλά και φτερωτών δεινόσαυρων από τα τέλη της Κρητιδικής Περιόδου.Οι δεινόσαυροι πιστεύεται ότι ήταν οι άμεσοι πρόγονοι των πτηνών, και οι παλαιοντολόγοι είχαν ανακαλύψει παλαιότερα απολιθώματα δεινόσαυρων με πούπουλα στην ουρά και τα πόδια.Μάλιστα αυτά τα «πρωτο-πτίλα», όπως ονομάζονται αυτά τα πρωτόγονα φτερά, υπήρχαν ακόμα και σε δεινόσαυρους που δεν πετούσαν και δεν είχαν άμεση εξελικτική σχέση με τα πουλιά.Φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα πούπουλα αυτά βοηθούσαν υδρόβιους δεινόσαυρους να βουτούν προς ανεύρεση τροφής, αναφέρουν τώρα ερευνητές στο κορυφαίο περιοδικό Science.Όσα από τα φτερά που ανακαλύφθηκαν δεν ανήκουν σε πουλά φαίνεται ότι προήλθαν από μικρά θηρόποδα, μια ομάδα δίποδων σαυρίσχιων δεινόσαυρων.

Καμιά ανησυχία για τον Κωστή Στεφανόπουλο

Νοσηλεύεται από χτες στον Ευαγγελισμό ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο

Άκρως ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Δ΄Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», λόγω «ήπιου ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισόδίου», όπως διέγνωσαν χθες οι θεράποντες ιατροί του.Η ενημέρωση για την εξέλιξη της υγείας του τέως Προέδρου έγινε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τον θεράποντα ιατρό του κ. Στεφανόπουλου.

«Ακέφαλη» στις κρίσιμες ώρες η χώρα!


Ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκεται στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη με μια βαριά ατζέντα.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκεται στη Βουδαπέστη για συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.
Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται στην Πολωνία για το Eurogroup.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣΤο ταχύτερο superyacht του κόσμουΑνήκει στον Γερμανό δισεκατομμυριούχο βιομήχανο Guido Krass. Που τώρα ψάχνει να το πουλήσει.

Με μήκος που αγγίζει τα 241 πόδια, το Silver Zwei εκτός από το ταχύτερο superyacht είναι μάλλον και το πιο eco-friendly. Που σημαίνει χαμηλή κατανάλωση πετρελαίου, οπότε και λιγότερα έξοδα (όχι ότι αυτό λέει κάτι σε έναν δισεκατομμυριούχο βέβαια…), ακόμη και όταν πιάνει τους 22 κόμβους. Στο υπερπολυτελές εσωτερικό του σκάφους μπορούν να φάνε και να πιουν με υπέρ του δέοντος άνεση ακόμη και 20 άτομα, και μετά να κοιμηθούν στις 9 υπερπολυτελείς καμπίνες. Φυσικά ο ιδιοκτήτης του

Το παγουρίνο των Greece is for LoversΈνα σχέδιο εμπνευσμένο από το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας.

Atlantish: quite like Atlantis. Έτσι βάφτισαν οι Greece is for Lovers το νέο αντικείμενο που ήρθε να προστεθεί στη συλλογή τους που (δικαίως) έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο buzz μέσα και έξω απ’ την Ελλάδα. Το παγουρίνο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Λονδίνο στο Tent London, ένα από τα

Τον κόσμο τον ρωτήσατε, κ. Βενιζέλε;


Μπορεί οι 17 υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης να συσκέφτηκαν στην Πολωνία, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κανένας από τους 17 δεν σκέφτηκε ούτε κατ’ελάχιστο τον ελληνικό λαό! Ασφαλώς και δεν έχουμε απαίτηση από ξένους υπουργούς να σκεφτούν την Ελλαδίτσα μας, αλλά ο υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε κάτι να έχει καταλάβει τόσες μέρες που έχει εξεγερθεί ο κόσμος.Όταν έλεγε ότι είναι δύο «διαβολεμένοι» μήνες για την Ελλάδα, εννοούσε για την τσέπη των Ελλήνων;

Ένα σπίτι από… ανακυκλωμένο αεροπλάνο
Οι David Hertz Architects σχεδίασαν μια βίλα στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας, ενσωματώνοντας κομμάτια από ένα εγκαταλελειμμένο αεροσκάφος.
Η ιδέα ήταν απλή: Ποια φόρμα στις οροφές θα βοηθούσε τους αρχιτέκτονες να δώσουν άπλετη θέα στους γύρω λόφους και στην πόλη του Μαλιμπού; Ποια φόρμα, που θα ταίριαζε όμως στο περιβάλλον τοπίο; Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που ανακαινίσθηκε είχε ζητήσει να

"Έρχονται 15 νέες διώξεις σε ομάδες και υποβιβασμοί"altΟ ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης προανήγγειλε νέες διώξεις οι οποίες θα σταλούν άμεσα στις ομάδες, ενώ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο κι άλλων υποβιβασμών.

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων συνεχίζει να απασχολεί τη δικαιοσύνη, έστω κι αν υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις διώξεις. Ο Εμμανουήλ Αντωνακάκης μιλώντας στον NovaΣπορ FM, εξήγησε το λόγο της καθηστέρησης ενώ προανήγγειλε και τις

Αποκαλύφθηκε από την Οικονομική Αστυνομία μεγάλο παράνομο καζίνο στην περιοχή του ΑμαρουσίουaltΟ χώρος του καζίνο προστατεύονταν από συστήματα παρακολούθησης, προσωπικό ασφαλείας με συσκευές ενδοσυνεννόησης, ενώ η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε καταγεγραμμένα μέλη με τη χρήση ειδικής μαγνητικής κάρτας


Συνελήφθησαν 28 άτομα για παράνομα παίγνια και συναφή αδικήματα, καθώς και παραβιάσεις στα προσωπικά δεδομένα

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος οδοντίατρου και φυσικοθεραπευτή για τη μη έκδοση αποδείξεων μετά από έλεγχο της Οικονομικής ΑστυνομίαςaltΔικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος οδοντίατρου και φυσικοθεραπευτή για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων. Κοινοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ σε δύο εταιρείες, όπου επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία. Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται αμείωτα οι στοχευμένοι

Ανεκδοτακι…….


Ζωγραφίζει το γυφτάκι μια μύγα στον πίνακα. Την βλέπει ο δάσκαλος και νομίζει ότι ήταν αληθινή αφού ήταν τέλεια ζωγραφισμένη. Προσπαθεί να την διώξει, τη βαράει με το χάρακα αλλά αυτή εκεί, ακάθεκτη. Μόνο αφού άρχισαν να γελάνε τα παιδιά, κατάλαβε ότι κάτι τρέχει. Παρατηρώντας την καλύτερα λοιπόν, διαπιστώνει ότι είναι….

ζωγραφιά.
-Ποιός έκανε αυτή την τέλεια ζωγραφιά;
-Εγκώ ντάσκαλο, λέει το γυφτάκι.

Υπάρχει κάτι που έκαναν και θα τους υποκαταστήσει ο κ. Ράιχενμπαχ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Παίρνουν και δίνουν οι συζητήσεις αυτές τις μέρες, σχετικά με το αν η Ομάδα Δράσης (task force την είπαν κι’ αυτή) που μας έστειλε η Κομισιόν, θα υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές και αν θα έχει κάποια αρμοδιότητα ελέγχου πάνω τους.

Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στις οθόνες μας, τον Γερμανό επικεφαλής Χορστ Ράιχενμπαχ, να έχει φορέσει το πιο απολογητικό του – μερικές φορές ένοχο – ύφος και να περιφέρεται από εκδήλωση σε εκδήλωση και από συνέντευξη σε συνέντευξη επαναλαμβάνοντας πως όχι, δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν κανέναν, να βοηθήσουν θέλουν, τεχνική υποστήριξη θα προσφέρουν, να βγει από την περιπέτεια η Ελλάδα είναι η επιθυμία τους, ανώτατοι υπάλληλοι είναι που εκτελούν εντολές.

Έλλειψη «πραγματικής ηγεσίας» στην ευρωζώνηΚαταγγελτικός ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Άλ. Ντάρλινγκ
Με τον τίτλο «Το φάρμακο που έχει επιλεγεί για την αντιμετώπιση της κρίσης στον κόσμο, είναι χειρότερο από το ίδιο το κακό», η γαλλική οικονομική «La Tribune» δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ, ο οποίος

Η Ελλάδα σε καραντίνα

thumb
Ο κύβος ερρίφθη. Οι χώρες της Ε.Ε., και ειδικότερα αυτές που απαρτίζουν τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, ετοιμάζονται πυρετωδώς να αποσυνδέσουν τις εξελίξεις στην Ελ­λάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Η κυβέρνηση, ανήμπορη και ανίκανη να ερμηνεύσει σωστά την αλλαγή στάσης των εταίρων μας, αδυνατεί να κατα­λάβει ότι το παιχνίδι άλλαξε και ότι η χώρα μας είναι πλέον ένα μόνιμο βα­ρίδι και προκαλεί ανά τρίμηνο εστίες κρίσης, τις οποίες αρπάζουν οι κερδο­σκόποι και χτυπούν το ευρώ στο σύνο­λό του.
Έτσι μας εξήγησε την απόφαση για συντονισμένη πλέον διαφοροποίηση Ευρωπαίος αξιωματούχος που ανήκει στις ομάδες που χτίζουν το νέο ευρώ. Όποιος διαβάσει ψύχραιμα τις το­ποθετήσεις όλων των Ευρωπαίων αξι­ωματούχων της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Ολ­λανδίας, της Φινλανδίας, της Αυστρί­ας και της Γαλλίας, θα καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο. Θα είναι ένας συνδυασμός από δύο σκέλη:

Επώνυμη καταγγελία για τον Παπακωνσταντίνου...Αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά όλες οι θεωρίες...Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει άμεσα γιατί είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...!!


"Ο Παπακωνσταντίνου φούσκωνε το έλλειμμα για να ληφθούν τα μέτρα!"


Βαριές καταγγελίες ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, στο οποίο στηρίχθηκαν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα και η ίδια η είσοδος της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, μπορεί να μην είναι πραγματικά,

''Προσυπογράφω.Απολύτως αληθείς οι καταγγελίες της Γεωργαντά''
Ο Νικόλαος Λογοθέτης, μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί ''μαγειρέματος'' του ελλείμματος.

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον η υπόθεση των καταγγελιών της πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά αφού τις τις υιοθετεί ο επίσης μέχρι πρότινος

Σε νέα 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του συνδικαλιστικού της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος. «Η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: ή αλλάζει πολιτική και απεγκλωβίζει τη χώρα από την κρεμάλα, ή δίνει στο λαό την εντολή να αποφασίσει» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο Reuters.
Πρόσθεσε μάλιστα πως θα γίνει και δεύτερη απεργία μέσα στο Οκτώβριο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα, έτσι ώστε να μπορέσει ενδεχομένως να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ

Επίδομα τριτέκνου και στην Χρ. Χριστοφάκη... Ναι, τη σύζυγο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης γΑΠ!


Από το http://planet-greece.blogspot.com/, μέσω "press-gr"

Τελικά είχε δίκιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος όταν είπε "μαζί τα φάγαμε". Μόνο που ξέχασε να διευκρινίσει ότι δεν εννοούσε τους Έλληνες αλλά τη σύζυγό του, η οποία λαμβάνει και αυτή επίδομα τρίτεκνου! Δείτε το έγγραφο - φωτιά που αποκαλύπτει το planet-greece.

Νέα μέτρα ΠΑΣΟΚ........


΄΄Προσοχή.....προσοχή.....
Μη τυχόν και κάθεστε ακίνητοι για πάνω από 5 λεπτά ΄΄...
΄΄Υπάρχει κίνδυνος να φορολογηθείτε για ......

Ποια γνωστή πολιτικός έκανε ναρκωτικά & one night stand


Ποια διάσημη πολιτικός φέρεται ότι έκανε χρήση κοκαίνης και είχε εξωσυζυγικές σχέσεις; Τι αναφέρεται στο βιβλίο που εκδόθηκε για τη ζωή της ...

Η....

Τουρκικά πολεμικά πλοία ανάγκασαν ελληνικό οχηματαγωγό να αλλάξει πορεία!


Σύμφωνα με πληροφορίες που καταφθάνουν στην prionokordela.gr, τουρκικά πολεμικά πλοία «παρενόχλησαν» το οχηματαγωγό της Blue Star ferries, «Διαγόρας», καθώς έπλεε προς Καστελόριζο.
Μάλιστα, όπως μας μεταφέρουν δωδεκανήσιοι ακρίτες, δύο ώρες μετά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Ρόδου, το «Διαγόρας» βρέθηκε σε στενό κλοιό έξι τουρκικών πολεμικών, τα οποία ανάγκασαν το πλοίο να αλλάξει πορεία!

ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!!! ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ !!!

Τι απαντά ο Παπακωνσταντίνου για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε σήμερα η κ. Ζωή Γεωργαντά για την ΕΛΣΤΑΤ ότι παραποιήθηκαν τα στοιχεία για το έλλειμμα το 2009 από 12% σε 15,4% για να είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο τότε υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως

1.5 μήνα μετά τον γάμο του, πήγε με άλλη και σε άλλη χώρα κιόλαςΑυτό θα πει βασιλικό πρωτόκολλο. Αυτό θα πει να σέβεται και να τηρεί τους όρκους που έδωσε ως άρτι αφιχθέν μέλος βασιλικής οικογένειας.

Δεν πέρασαν έξι εβδομάδες από τον γάμο μιας ακόμη απογόνου-εγγονής της βασιλικής οικογένειας και κρυφή κάμερα νυχτερινού κέντρου συνέλαβε τον σύζυγό της, αγκαλιά ή καλύτερα σκυφτό πάνω σε μια κατάξανθη αιθέρια ύπαρξη, με τα πλάνα να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Γκάλοπ Ρόιτερς για Ελλάδα: απίθανη η έξοδος από το ευρώ, πιθανή η χρεοκοπία!Απίθανη θεωρούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη οι 50 Ευρωπαίοι οικονομολόγοι που πήραν μέρος στο γκάλοπ του Ρόιτερς, αλλά παράλληλα θεωρούν πιθανή έως βέβαιη την χρεοκοπία της!

Συγκεκριμένα θεωρούν ότι υπάρχει μόλις 18% πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αλλά πιστεύουν ότι υπάρχει 65%

Διαφωνία Γερμανίας-ΗΠΑ στο Eurogroup για τo EFSFΟι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble και της Αυστρίας Maria Fekter απέρριψαν την έκκληση του ομολόγου τους των ΗΠΑ, Timothy Geithner, για ενίσχυση των κεφαλαίων του EFSF, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της δεύτερης.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, σύμφωνα με το εκπρόσωπο

Για «πικρή δικαίωση» και «χώρα σε κατάθλιψη» μίλησε ο ΣαμαράςΜε «γαλάζιους» φοιτητές συναντήθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «πικρή δικαίωση» σχετικά με τις προειδοποιήσεις του για το που θα οδηγήσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ακόμα ότι η χώρα

Ψωμιάδης: Φούσκες οι κατηγορίες«Παραδόθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης, δεν συνελήφθη, αφού πληροφορήθηκε ότι σήμερα έληξε και η άδεια του 9ου τακτικού ανακριτή ο οποίος χειρίζεται και την υπόθεση. » δήλωσε ο δικηγόρος του Big Mak.

Από το πλευρό του δεν έλειψε ούτε λεπτό ο γιος του, Σταυρός. Βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων το βράδυ της Πέμπτης, ο Μάκης Ψωμιάδης έκανε λόγο για κατηγορίες φούσκες ενώ δεν άκουσε ποτέ για

Εις υγείαν του μακάκα του νεοέλληνα!

Για σιγά ρε μάγκες... Με αντικειμενική 800 ευρώ θα πλήρωνα 0,8 ανα τετραγωνικό. Τώρα θα πάω συ 4 ευρω... αύξηση δηλαδή 400%....
Ο άλλος με αντικειμενική 10000 θα πλήρωνε 10 ευρώ το τετραγωνικό ενώ τώρα 16...αύξηση δηλαδή 60%... Για σπίτι 100 τετραγωνικών στη Σαλαμίνα 400 ευρώ (μισός μισθός δικός μου).....
Για σπίτι 100 τετραγωνικών στην Εκάλη 1600 ευρώ (μισό φακελάκι του γιατρού που μένει εκεί).
Να βάλω και το κεφαλικό φόρο; Να βάλω και τα τέλη κυκλοφορίας; Να βάλω και το πετρέλαιο στο 1 ευρώ; Ρε πουλημενε Τζεφρυ, με ρωτησες παλιοχαμουρα πως θα τη βγάλω; Τι θα πάρω στα παιδιά μου τα Χριστούγεννα ρε καραγκιόζη; Γαμώ τη Μερκελ, το Σαρκοζι, την Τρόικα, την Ευρώπη και το ευρώ. μας έχετε πιει το ζουμί παλιοκαριόλες.

Τι ακριβώς έγινε στο EurogroupΒασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή πρωϊνή συνεδρίαση του Eurogroup στο Βρότσλαβ της Πολωνίας ήταν η πορεία του ελληνικού προγράμματος. Προηγήθηκε η παρουσίαση των απόψεων του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών, κ. Τ. Γκάιτνερ.

Στην τελευταία φάση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup συζητήθηκε και το πρόβλημα των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία. Στην εισήγηση που παρουσίασε το EFSF αλλά και στις παρατηρήσεις που διατύπωσαν η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ήταν σαφής η γραμμή πως πρώτη προτίμηση

Προτάσεις υπάρχουν ;


thumb
Από αύριο ξεκινούν δημοσκοπήσεις για την παρουσία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ. Θα δούμε, αν μετρηθεί ως αντιπολιτευτική φωνή, η ως υποψήφιος πρωθυπουργός. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις θέσεις που θα πάρει για την οικονομία. Όχι γενικά και αόριστα, αλλά ποια είναι η πρόταση του για να αποφύγουμε την χρεοκοπία.

Δανειακή σύμβαση: Το παράθυρο για ξεκαθάρισμα και η πόρτα για τον Κορυδαλλό

Γράφει η Σοφία


Γύρω στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011, ειδικά αφού ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται καθημερινά στο Σύνταγμα και να διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης, παρακολουθήσαμε ένα crescendo «κινητοποιήσεων» των «πνευματικών ανθρώπων», ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών… διδακτόρων συνταγματολόγων και επιφανέστατων νομικών, που.....
με το κύρος της θέσης τους κατακεραύνωναν, επανειλημμένως το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του, καλώντας τον κόσμο να αντισταθεί!

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Ραγκούση-ΓΣΕΒΕΕ

Αντικείμενο το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, με αντικείμενο το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.Στη συνάντηση, που έγινε ύστερα από αίτημα της Συνομοσπονδίας, οι εκπρόσωποι των Επαγγελματιών κατέθεσαν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνοντας στον υπουργό να επιδιώξει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να σταματήσουν οι διενέξεις με τους ιδιοκτήτες ταξί.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ήταν αμετακίνητος στις θέσεις του, εμμένοντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ

Τα λάθη του Βενιζέλου....


thumb
Του Αντώνη Δελλατόλα

Το παρακάτω περιστατικό συνέβη πριν από έναν χρόνο.
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο – υπουργό Άμυνας τότε – συναντάται σε κοινωνική εκδήλωση γνωστός οικονομικός παράγοντας. «Σε βλέπω πιο κουλ, πιο ήρεμο, σαν να έχεις διδαχθεί από τις βιασύνες και τα λάθη σου» του λέει ο επιχειρηματίας ύστερα από μια σύντομη συζήτηση περί πολιτικής και... πολιτικών φιλοδοξιών.
«Que ca dure» του απάντησε με άπταιστη γαλλική προφορά ο και γαλλομαθής υπουργός.
Αρκεί να διαρκέσει, λοιπόν, ήταν η επιθυμία του.
Να, όμως, που δεν κράτησε.

Ευρωμπάσκετ: Η Ισπανία στον τελικό, η Φύρομ τις εντυπώσεις (92-80)

Ο Ναβάρο (35π.) έκανε ότι ήθελε τα Σκόπια οδηγώντας την ομάδα του στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 92-80 και πήραν την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Το παιχνίδι τελείωσε πριν από λίγο, με τα Σκόπια όμως να αφήνουν και πάλι πολύ καλές εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα σύνολο, που είναι ικανό στον αυριανό μικρό τελικό να είναι σε θέση να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.