Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ο Τσίπρας πήρε πάνω του τον ΣΥΡΙΖΑ


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Το «Βαρόμετρο» της «Public Issue» για την «Καθημερινή της Κυριακής», έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται δημοσκοπικά πάνω από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, να βρίσκεται σε ανοδική τάση, και από το 9% όπου μετρήθηκε σήμερα, να «απειλεί» το 10,5% του ΚΚΕ, με δεδομένο το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα παρουσιάζει σταθερότητα σε διψήφια ποσοστά, λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Η τάση ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επιχειρούν να διοχετεύσουν την πολιτική δυσαρέσκειά τους, σε έναν όμορο ιδεολογικό χώρο, είχε επαρκώς καταγραφεί από τις δημοσκοπήσεις του περασμένου Ιουνίου κιόλας.
Μόνο που η πολιτική ανάλυση είχε ακόμη τις αμφιβολίες της, για το ευμετάβλητο αυτής της τάσης, καθώς σε συνθήκες πόλωσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ψηφοφόρους, θα επαναπατρίζονταν στην Ιπποκράτους.

ΣΟΚ! Στο 95% η χρεοκοπία της Ελλάδας και στο ΠΑΣΟΚ… γελούν!


Τα… γελάκια σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δείχνουν μάλλον πως δεν έχουν καταλάβει σε ποια θέση βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα καθώς από το πρωί έχουμε γίνει πρώτο θέμα παντού. Και αυτό γιατί οι πιθανότητες της χώρα μας να γλιτώσει την χρεοκοπία είναι λιγότερες από 5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA DataVision, που προσμετρά τις πιθανότητες στάσης πληρωμών με βάση τις τιμές ομολόγων και ασφαλίστρων κινδύνου.

Προαναγγέλλουν «ναυμαχίες» με Ισραηλινούς οι Τούρκοι


«Βίρα τις άγκυρες» είναι ο τίτλος της σημερινής ‘Σαμπάχ’ που αναφέρεται σε έξοδο τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων για την ανατολική Μεσόγειο. Η είδηση που αναφέρεται και στα ‘ψιλά’ μερικών ακόμα εφημερίδων έχει ως εξής:«Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για να πλεύσουν στην ανατολική Μεσόγειο τρεις τορπιλάκατοι του τουρκικού στόλου. Οι τορπιλάκατοι που θα παρέχουν βοήθεια στα πλοία που μεταφέρουν βοήθεια στη Γάζα, πρόκειται να ακολουθήσουν μια πολιτική παρόμοια με αυτή που ακολουθείται στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Διεθνή ΜΜΕ: Ο Παπανδρέου και η οργή των μαζών


Πλήθος δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο ακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το Spiegel-Online, με τίτλο «Ο Παπανδρέου αγωνίζεται μόνος του ενάντια στην οργή των μαζών». 
«Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί παράδοση» σημειώνει το δημοσίευμα. «Χρόνια τώρα, οι πρωθυπουργοί ανακοινώνουν το πρόγραμμά τους για τους επόμενους 12 μήνες. Επί χρόνια, αυτές οι ανακοινώσεις αφορούσαν κυρίως παροχές, είτε αύξησεις συντάξεων είτε νέων προσλήψεων στο Δημόσιο. Στην πόλη-λιμάνι της Θεσσαλονίκης μοιράζονταν δώρα στους ψηφοφόρους».

Βενιζέλος, 23 Ιουνίου: Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν είναι ο μοχλός για νέους φόρους! (vid)


Ακούστε τι έλεγε δύο μήνες πριν ο (και) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα ακίνητα και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μετά την αποκάλυψη θα παραιτηθεί άραγε ή θα συνεχίσει να… κάνει τον υπουργό Οικονομικών; Ιδού το ερώτημα για τον πολύξερο Βενιζέλο που θέλει να γίνει (και) χαλίφης στη θέση του χαλίφη…
Το video είναι αποκαλυπτικό και… ξεγυμνώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ρητορική του περί… ειλικρίνειας και… συνέπειας!

Ξεκινά ο διαγωνισμός για πετρελαϊκές έρευνες σε Ιόνιο, Κρήτη

Πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνει το ΥΠΕΚΑ

Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Πρόκειται για υπουργική απόφαση στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν σε σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές. Θα ακολουθήσουν (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το 2012,) διαγωνισμοί για την παραχώρηση περιοχών προκειμένου να γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις.

Η “μεγάλη μπλόφα” της Μέρκελ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η ξαφνική επιβάρυνση του κλίματος που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, εξηγείται εν πολλοίς από το εκ του αποτελέσματος ατυχές «μονόπρακτο» της Κυβέρνησης, να επικοινωνήσει πολιτικά τη δήθεν «εκδίωξη» των εκπροσώπων της τρόικας από την Ελλάδα. Οι δανειστές της χώρας, που είχαν ήδη αρχίσει να κουράζονται με την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδέου, έγιναν… μούσκεμα από τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και άρχισαν να θέτουν απειλητικά τελεσίγραφα. Ειδικότερα ωστόσο για την περίπτωση της Γερμανίας, η οποία εξελίσσεται σε «παπαγάλο» της χρεοκοπίας της Ελλάδας, και της βίαιης εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, η εξήγηση είναι μάλλον… πιο πεζή.

Το ανέκδοτο Βενιζέλου με τους εφοπλιστές

Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η δημόσια πρόταση Βενιζέλου στους εφοπλιστές να συνδράμουν στην … εθνική προσπάθεια. Εκτός από την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας… που στέρησε από τους εφοπλιστές ένα σωρό υπηρεσίες, ο προκάτοχος του Βενιζέλου , Παπακωνσταντίνου κατήργησε, όπως λένε άνθρωποι της.....
ναυτιλιακής οικονομίας, ως υπουργός Οικονομικών τη Δ.Ο.Υ. Πλοίων , την αρμόδια φορολογική αρχή για τα πλοία.

Επικίνδυνη η φιλία Γιωργάκη – Ισραήλ


Με την εξωτερική πολιτική που αποφασίζει να ακολουθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, και οι σύμβουλοί του, σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραδοσιακός φίλος του Αραφάτ ο Ανδρέας Παπανδρέου, και η Ελλάδα παραδοσιακός σύμμαχος της Παλαιστίνης, και ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε νεόκοπος σύμμαχος και συνομιλητής του… Ισραήλ.

ΓΡΑΦΙΚΟΣ...

Ο ΤΗΛΕΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απίθανος τύπος ο πρόεδρος των ταξιτζήδων. Δεν τον βγάζουν πλέον τα ΜΜΕ και έχει τρελαθεί. Πάνε τα μονοπώλια πάνε όλα. Είχε ο καθένας τους από δέκα άδειες και τώρα που....
έφαγαν την μπανάνα το παίζουν αγωνιστές των ταξιτζήδων....
Γραφικός τύπος και μεγάλος σαχλαμάρας ο Θύμιος!

Οι “δελφίνοι” στοχοποιούν τον Βενιζέλο


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Τα όσα συνέβησαν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προφανώς και θα καταγραφούν στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Ένας Πρωθυπουργός που ανακοίνωσε μέτρα τα οποία δεν τον εκφράζουν, δεν τα πιστεύει, και αδυνατεί να τα υποστηρίξει ακόμη και σε ρητορικό επίπεδο. Ένας αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, το σημαντικότερο πολιτικό στέλεχος στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, που υποχρεώθηκε να μπει στο κάδρο των ευθυνών και της κοινωνικής αποδοκιμασίας. Και πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού συμβουλίου, οι «δελφίνοι» που προσπαθούν ήδη να διαμορφώσουν τις μεταξύ τους ισορροπίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια, ποιος θα ελέγξει το πλεονάζον προσωπικό;


Ότι υπάρχουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που «ξύνονται» απο γραφείο σε γραφείο και από καρέκλα σε καρέκλα …
(κάποιοι γενικών καθηκόντων, κάποιοι κλητήρες, κάποιοι –ες τραπεζοκόμοι-ες, κάποιοι διοικητικοί σε προ-συνταξιακή περίοδο, και όχι μόνο) είναι γεγονός, όπως γεγονός αδιαμφισβήτητο ειναι οτι οι συνάδελφοι αυτών των « κηφήνων» τους ξέρουν αλλα τι να κάνουν! Άλλοι τους λυπούνται, άλλοι αγανακτούν, αλλά κανεις δεν ειναι απάνθρωπος ώστε «να τους καρφώσει». Περιμένει το σπαθί ενος αρχάγγελου, να ξεσκαρτάρει την ήρα απο το στάρι. Ποιος θα το κάνει και γρήγορα;;; Γιατί ειναι αμαρτια να δουλευουν σκληρα καποιοι στο δημοσιο (οι περισσοτεροι) και καποιοι « γκρουεζες» και « γιωργηδες» (απ το υπαρχει και φιλοτιμο), να εισπραττουν τζάμπα χρήμα καθε μήνα! Δεν αντέχουμε άλλο τα χλωρά να καίγονται ανεξέλεγκτα με τα ξερά! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο!

Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη ΔΕΘ

από το Γραφείο Τύπου

  1. Πριν από ένα χρόνο, από αυτή την αίθουσα της ΔΕΘ, παρουσίασα τις απόψεις του κόμματός μας για την... οικονομία και την κοινωνία σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Ο Ελληνικός λαός βάδιζε τότε τα πρώτα βήματα της μεγάλης δοκιμασίας στην οποία είχε εισέλθει, με την υπογραφή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
2. Όσα αισιόδοξα μηνύματα και αν προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός στο κόμμα του και στους πολίτες της χώρας με την ευκαιρία της 37ης επετείου της 3ης του Σεπτέμβρη, καθώς και με τις ομιλίες του στην ΔΕΘ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η πραγματικότητα είναι τόσο κραυγαλέα και τόσο πείσμων και οι επιπτώσεις της διακυβέρνησης τόσο χειροπιαστές για τους Έλληνες πολίτες, που δεν
μπορούν με κανένα τρόπο να εξωραϊστούν.

Το καλό παράδειγμα

Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί σε μία ή περισσότερες περιπτώσεις υπέπεσαν στο αμάρτημα του χρηματισμού, είτε υπό μορφή μίζας για ανάθεση έργου, είτε υπό κάποια άλλη μορφή διαφθοράς ή διαπλοκής.

Πιθανόν να μην είναι ακριβές για όλους τους πολιτικούς, αλλά έτσι έχει καταγραφεί στο....
υποσυνείδητο του λαού.

Τους καιρούς αυτούς, που οργισμένοι πολίτες καλούνται να πληρώσουν έκτακτες εισφορές για το καλό της πατρίδας, πρέπει να φυσήξει άνεμος αλτρουισμού, εθελοντισμού και αυτο-θυσίας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται “το καλό παράδειγμα“.

Ο “κανένας” ως επιλογή ενοχής…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Την εποχή που το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, μετά την οριακή επικράτησή του στις αμφισβητούμενες εκλογές του 2000, είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα τον χρόνο της παραμονής του στην εξουσία, οι δημοσκοπήσεις, που πάντα τον… συμπαθούσαν, δημιούργησαν ένα καινούριο εύρημα, ώστε ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου να μην χρεώνεται την αδυσώπητη πολιτική φθορά του Κινήματος που είχε κληρονομήσει. Το εύρημα ήταν η «πρωθυπουργική καταλληλότητα». Έξυπνη διατύπωση. Προσπερνούσε τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, και συνέκρινε, τους δυο κύριους διεκδικητές της εξουσίας, σε μια αρένα στην οποία δεν ξεκινούσαν αντικειμενικά από την ίδια αφετηρία. Όταν ο ένας έχει περάσει από το διεκδικούμενο αξίωμα, ενώ ο άλλος όχι.

Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Τρίπολη

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε μία μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη, τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται ένα φωτογράφο του καθώς και αυτόπτες μάρτυρες.«Τα πυρομαχικά εξερράγησαν διότι δεν είχαν αποθηκευτεί σωστά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι οι οποίοι διακομίστηκαν σε ιατρικό κέντρο» δήλωσε ένας από τους φύλακες της αποθήκης.Στην αποθήκη βρίσκονταν διάφοροι τύποι όπλων κυρίως ρουκέτες και οβίδες, καθώς και τέσσερα άρματα μάχης.Πολλοί άμαχοι προσπαθούν σήμερα να φύγουν από την πόλη Μπάνι Ουαλίντ για το φόβο νέων

Οι Τούρκοι αλωνίζουν και εμείς ξεπουλιόμαστε…


Την ώρα που ο Ερντογάν με περιοδείες στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης, συσπειρώνει το μουσουλμανικό κόσμο γύρω από την πανίσχυρη οικονομικά πλέον Τουρκία, η Ελλάδα ξεπουλάει όσο όσο τις λιγοστές επενδύσεις που της απέμειναν στο Ισραήλ, προκειμένου να εξασφαλίσει λίγες ημέρες σιγουριάς στο Αιγαίο.Αλήθεια, πιστεύει ο κύριος Παπανδρέου πως με την ενδοτική στάση που ακολουθεί προς το Τελ Αβίβ θα μπορέσει να κερδίσει κάτι παραπάνω; Διότι η πρακτική των Ισραήλ είναι γνωστή. «Αγοράζουμε τσάμπα, πουλάμε πανάκριβα»…

Για τη mother Παπανδρέου... λεφτά υπάρχουν!


Πώς μπορεί μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) να χρηματοδοτείται με τεράστια χρηματικά ποσά σε περιόδους «ισχνών αγελάδων»; Η απάντηση είναι απλή και πολύ συγκεκριμένη: Όταν αυτή τη ΜΚΟ την έχει ιδρύσει η μητέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, λεφτά βρίσκονται, έστω και αν δεν… υπάρχουν.
Ο λόγος για το «Κέντρο Δράσης για την Ειρήνη», ΜΚΟ την οποία ίδρυσε η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Τσάντ – Παπανδρέου το 1988, η οποία έχει ως σκοπό της την «προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών».

Διαδηλώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στη Χάγη η δίκη για τα θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων της Ναζιστικής Κατοχής, καθώς σήμερα άρχισε η εκδίκαση της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, εξαιτίας της απόφασης ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Η δίκη αφορά τη διαφορά με τη θέση των ιταλικών

Θεωρεί “κατόρθωμα” τον υπέρογκο δανεισμό


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Δεν είναι μόνο τα 4 ευρώπουλα το τετραγωνικό, δεν είναι ούτε ότι ακόμη και σήμερα για ΟΛΑ μα ΟΛΑ φταίει ο Καραμανλής και η Δεξιά, είναι όμως το απίστευτο θράσος των «Ηγετών» πού δεν μπορούν να καταλάβουν ως πότε «τους παίρνει» να παριστάνουν τους ηγέτες. Ο Λαός εμπιστεύτηκε έναν ηγέτη πού στηρίχθηκε στον κομματικό του μηχανισμό και τώρα τον ξεπουλάει για δυο δεκάρες, αγρεύοντας ψήφους στα τυφλά… ( συγνώμη cents ήθελα να πω ).
Ο Λαός εμπιστεύτηκε έναν ηγέτη πού σήμερα λέει ότι δεν γνώριζε τι είναι CDS,  ήξερε όμως να λέει με την εκλογή του ότι κυβερνά ένα διαφθαρμένο Κράτος , δίνοντας τροφή στα CDS.
Ο Λαός εμπιστεύτηκε έναν ηγέτη πού προεκλογικά του υποσχέθηκε ότι «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», και δεν ήξερε ότι δεν υπήρχαν.
Ο Λαός εμπιστεύτηκε έναν ηγέτη πού τηλεφώνησε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του υπέβαλε παραίτηση.

Θρίλερ και υποκρισία στη Θεσσαλονίκη: Προστατεύουν τις ΔΕΚΟ με νέο χαράτσι!

Σοφία Βούλτεψη

Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνει και ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι λέει – ίσως και συνειδητά, επιλέγοντας, την οδό του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»: Αυτό προέκυψε από το κυβερνητικό και πρωθυπουργικό διήμερο στη.....
Θεσσαλονίκη και το θρίλερ της χθεσινής Κυριακής.

Το ανακοινωθέν «άτυπο» υπουργικό συμβούλιο – δηλαδή υπουργικό που δεν λαμβάνει αποφάσεις – μετετράπη αίφνης σε υπουργικό συγκεκριμένων αποφάσεων, προκειμένου να ανακοινωθεί ένα νέο χαράτσι στα ακίνητα.

Η «λιτή και ουσιαστική» πρωθυπουργική παρουσία στη ΔΕΘ (όπως είχε ανακοινωθεί στις 20 Αυγούστου) μετετράπη σε έναν μαραθώνιο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ανακοινώσεων εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών και πρωθυπουργικής συνέντευξης Τύπου που κατέληξε να γίνει με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών!

Θα πληρώσουμε 400.000 ευρώ για αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ!

Την ώρα που ανακοινώνονται συνεχώς νέα μέτρα εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών, το ελληνικό κράτος θα δαπανήσει υπέρογκο ποσό για να κόψει αναμηνιστικά κέρματα.
O κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 400.000 ευρώ από την κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών μεταλλικών κερμάτων των....
2 ευρώ τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια απο τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το νόμισμα.

Η κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών κερμάτων προβλέπεται από σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Ειδικότερα, τα νέα αναμνηστικά νομίσματα των δύο ευρώ θα κοπούν σε ποσότητα ενός εκατομμυρίου με διαφορετική παράσταση από τα κυκλοφορούντα κέρματα της αξίας αυτής.

Το Mega “δείχνει” την πολιτική αλλαγή


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Από τότε που η ιδιωτική τηλεόραση μπήκε στη ζωή μας, το 1989, το Mega Channel κατάφερε να καθιερωθεί ως το κανάλι-διαμορφωτής των εξελίξεων. Ή έστω, εκείνο που μπορούσε να διαγνώσει νωρίτερα από κάθε άλλο, τη ροή των εξελίξεων. Ο Νίκος Χατζηνικολάου πέτυχε να δώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το συγκριτικό πλεονέκτημα της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας, σε σχέση με τα άλλα, ανταγωνιστικά κανάλια. Έχοντας βέβαια στο πλευρό του, μια ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα πολιτικών σχολιαστών, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα.
Ακόμη και μετά την αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου, το Mega κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή. Αρχικά με τη Μάρα Ζαχαρέα στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, και στη συνέχεια με την Όλγα Τρέμη, μέχρι και σήμερα.

Ευρωμπάσκετ: Η Σλοβενία στο νήμα πήρε την πρόκριση (67-60)

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, ως 4η του ΣΤ' ομίλου, εξασφάλισε η Σλοβενία. Το σύνολο του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς επικράτησε πριν από λίγο 67-60 της Φινλανδίας για την 3η και τελευταία αγωνιστική της Β' φάσης, και με ρεκόρ 2 νίκες - 3 ήττες «σφράγισε» το τελευταίο «εισιτήριο» του γκρουπ.
Μεθαύριο Τετάρτη στις 18:00, οι Σλοβένοι είναι το αουτσάιντερ στον «νοκ άουτ» προημιτελικό, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2009, Ισπανία, πρώτη του Ε΄ ομίλου.

Προς τη θετική κατεύθυνση τα ελληνικά μέτρα

Ψήφος εμπιστοσύνης από βαν Ρομπάι που ζητά εφαρμογή του προγράμματος

Την ανάγκη εφαρμογής, από την Ελλάδα, του προγράμματος, που συμφωνήθηκε με την τρόικα, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ο οποίος τόνισε ότι, εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους στόχους, θα πρέπει να υπάρξουν «διορθώσεις», το συντομότερο δυνατόν και με αξιόπιστο τρόπο.Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τάσκ, ο Χ. Β. Ρομπάι επέμεινε στην ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης

Πολιτικό κόστος; Τι λες τώρα…


thumb

Του Αλέξανδρου Μερκούριου
Πως η κυβέρνηση δεν ασχολείται με το… μόνο που την ενδιαφέρει«Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες με τους θεσμικούς της εταίρους. Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».
Έχει δίκιο ο Μπένι, που έκανε προχθές και τη δήλωση αυτή. Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τίποτα από πολιτικό κόστος, γιατί ασχολείται… μόνο με αυτό.
Πρώτα λοιπόν έφεραν αυτούς τους καημένους της τρόικας στα όριά τους. Αφού οι άνθρωποι έφαγαν για ένα χρόνο το δούλεμα της ζωής τους πιστεύοντας ότι θα κάνουμε αποκρατικοποιήσεις και πάταξη της φοροδιαφυγής, διαπίστωσαν ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής εξαντλείται σε ένα χαρατσάκι για όλους, του τύπου Τέλος Επιτηδευματιών. Δηλαδή αντί να στεναχωρήσουμε κάποιους πολύ, τους στεναχωρούμε όλους λίγο. Και κυρίως δεν πειράζουμε τις τάξεις που μας ενδιαφέρουν. Είπατε κάτι για πολιτικό κόστος;

Τα «δικά μας» επιδόματα…


thumb
Επιλεκτικά επιδόματα της τάξεως των 500 ευρώ σε ελε­γκτές του υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι δίνει ο ανα­πληρωτής υπουργός Οικονομίας Φ. Σαχινίδης. Με από­φασή του στις 16 Ιουνίου 2011, χαρακτηρισμένη μάλιστα «άκρως εμπιστευτική», ο αρμόδιος υφυπουργός μοίρασε τα επιδόματα αυτά σε τρεις υπαλλήλους του ΣΕΥΠ προκει­μένου αυτοί να μετέχουν σε ένα κλιμάκιο ελέγχου. Δηλα­δή πήραν έξτρα χρήματα για να κάνουν αυτό το οποίο ήδη κάνουν και αυτό για το οποίο προσλήφθηκαν να κάνουν στο Δημόσιο.


Η απόφαση καθίσταται μάλιστα εκ των πραγμάτων ύποπτη αφού δεν δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» γιατί, αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα είχαν αρχίσει να πέφτουν πέτρες στο υπουργείο.

6η δόση


Άρτος και θεάματα για την... έκτη δόση. Από τον Πάνο Μαραγκό για την εφημερίδα το Έθνος. 

Η τελευταία φορά του Παπανδρέου...

thumb
του Αντώνη Δελλατόλα
Υπήρχε έκπληξη από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη;
Καμία.
Μα, θα μου πείτε, η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα; Ούτε αυτό το οδυνηρό, για τους περισσότερους, χαράτσι δεν αποτελεί κανενός είδους έκπληξη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ένα μέτρο που πλήττει κυρίως τους χαμηλόμισθους και τα μικρομεσαία εισοδήματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό επενδύεται με τον μπαμπούλα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας (ορατό πλέον το ενδεχόμενο) και της εθνικής ευθύνης που πρέπει να μας διακατέχει όλους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να εξαπατηθεί ο πολίτης με έωλα επιχειρήματα και με χοντρά ψέματα του τύπου «δεν είναι νέο μέτρο, αλλά εντάσσεται στο Μεσοπρόθεσμο»...

ΠΑΣΟΚ, ώρα μηδέν. Του Σ.Κούλογλου


Πέρα από την κανονική ώρα που δείχνουν τα ρολόγια, στη κομματική αργκό του κυβερνώντος κόμματος, υπάρχει εδώ και δεκαετίες και η «ώρα ΠΑΣΟΚ»: από την εποχή του Α.Παπανδρέου και μέχρι σήμερα, οι περισσότερες συνεδριάσεις του κόμματος ξεκινούν με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας, και συχνά δύο η τριών. «’Εχουμε σύσκεψη στις 10, αλλά ώρα ΠΑΣΟΚ», σημαίνει ότι το ραντεβού θα γίνει κατά τις 12.
Η «ώρα ΠΑΣΟΚ» συμβολίζει όλη αυτή τη κουλτούρα που σταδιακά διαπότισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία: την χαλαρότητα στην τήρηση των κανόνων, την ελαστική στάση απέναντι στους παραβάτες-συνένοχους, την τοποθέτηση της χώρας κάπου ανάμεσα στην Ευρώπη της ακρίβειας και στον ανατολίτικο τριτοκοσμισμό, όπου ο χρόνος και γενικώς οι υποχρεώσεις και οι νόμοι είναι σχετικά πράγματα.

Μέσα στην εβδομάδα η λύση για τις εγγυήσεις

Σίγουρος εμφανίζεται ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως ελπίζει ότι θα υπάρξουν «αποτελέσματα» ως το τέλος της εβδομάδας όσον αφορά την οριστικοποίηση του δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα σχετικά με τις «εγγυήσεις» που ζητάει η χώρα του από την Αθήνα σε αντάλλαγμα για τη στήριξή της.«Περιμένω ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ή ελπίζω ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα με την ευκαιρία της άτυπης συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας», δήλωσε ο Στουμπ προς τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη μιας συνόδου με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.Όμως «θα είναι μία μάλλον δύσκολη εβδομάδα», παραδέχθηκε.«Από τη μια πλευρά, η Ελλάδα έχει ανάγκη να

ΑΕΙ-ΤΕΙ: Εν μέσω καταλήψεων πραγματοποιούνται οι εγγραφέςΤην απόφαση να επιτρέψουν τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, καθώς και τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω, έχουν πάρει πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, τα μέλη των οποίων έχουν καταλάβει εκατοντάδες πανεπιστημιακά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο Νόμο-Πλαίσιο.Στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι συμφωνούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και στηρίζουν τις καταλήψεις. Και όμως πολλές γραμματείες σχολών παραμένουν κλειστές, παρότι οι φοιτητές δεν παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους.
Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μάλιστα, οι σχολές του οποίου βρίσκονται σε κατάληψη στο σύνολό τους, εφαρμόζεται «ηλεκτρονικό» σύστημα εγγραφής και οι φοιτητές μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία από το σπίτι τους. Εκτός αυτού όμως, οι φοιτητές έχουν ήδη

Χωρίς χρήματα έμεινε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει το Ίδρυμα

Από την αρχή της βδομάδας οι λειτουργικές δαπάνες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν καλύπτονται με ρευστό γιατί αυτό δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει, γιατί η δεύτερη δόση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία θα έπρεπε να είχε έρθει στο ίδρυμα από το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου το πολύ, δεν ήρθε ακόμα. Βασικός υπεύθυνος, δεν είναι το υπουργείο Παιδείας όπως θα μπορούσαν να υποθέσουν οι πιο… καχύποπτοι, αλλά το Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, εκεί που έχει «κολλήσει» το θέμα. Εύκολα βέβαια θα πει κάποιος ότι δεν έχει κολλήσει ένα αίτημα κοινότητας για επιστροφή ποσού αχρεωστήτως καταβληθέντος, αλλά για τη δεύτερη δόση

Νέα γερμανικά πυρά κατά της Ελλάδας


Νέα πυρά κατά της Ελλάδας επιφυλάσσουν οι κυβερνητικοί εταίροι της Άνγκελα Μέρκελ στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), προτείνοντας ακόμα και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με προεξάρχοντα τον υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος υποστήριξε ότι μια ελληνική χρεοκοπία δεν μπορεί να είναι ταμπού. Την ίδια ώρα, ζοφερά είναι τα νέα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με προβλέψεις της Κομισιόν, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα διαμορφωθεί στο 9,5% του ΑΕΠ φέτος, πριν υποχωρήσει στο 9,3% το 2012. Πάντως, Όλι Ρεν και Μισέλ Μπαρνιέ στάθηκαν αρνητικοί απέναντι στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας

Ένας νεκρός, ένας σε κρίσιμη κατάσταση και αρκετοί τραυματίες

Ένας κλίβανος εξερράγη σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Μαρκούλ, στη νότια Γαλλία, δημιουργώντας κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας.Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde, μέχρι στιγμής αναφέρεται ένας νεκρός (υπάλληλος που βρέθηκε απανθρακωμένος), ένας σε κρίσιμη κατάσταση που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Μοντπελιέ και τρεις τραυματίες.Το Reuters κάνει επίσης λόγο για τέσσερις ένα νεκρό και 4 τραυματίες, ενώ μεταφέρει ανακοίνωση της γαλλικής αστυνομίας ότι δεν υπάρχει  κίνδυνος μόλυνσης από τη ραδιενέργεια.

Απ' το ευρώ κι απ' τη δραχμή τι να διαλέξω;


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Οι εργαζόμενοι του στενού δημοσίου τομέα δεν έχουν το φόβο της απόλυσης – τουλάχιστον σήμερα». Για «αύριο»... δεν εγγυώνται! Αυτή η ατάκα, μαζί με τον «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια» και τη μη απάντηση στο ερώτημα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Οκτώβριο, ήταν ό,τι... νέο είχε να πει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Διότι όλα τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν τετριμμένα.
Μιλώντας επί τη βάσει τού ενός και μόνου κειμένου, το οποίο αναπαράγει συνεχώς εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ελαφρώς αναπροσαρμοζόμενο ανάλογα με τις περιστάσεις – από τη Βουλή στα διαγγέλματα κι από τις συνεντεύξεις στα συνέδρια –, δεν ξάφνιασε κανέναν. Εξ άλλου εδώ και καιρό μάλλον περισσότερους εξοργίζει απ’ όσους αφήνει αδιάφορους.
Επαναλαμβάνοντας όλα τα γνωστά κλισέ, δίχως ίχνος πολιτικής πνοής, με την τρόικα και όλη την Ευρώπη να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από τη χώρα και την κυβέρνηση, με τα οριζόντια νέα μέτρα να γίνονται γνωστά λίγο πριν από την πρωθυπουργική συνέντευξη Τύπου καταστρέφοντας κάθε δυνατότητα επικοινωνιακής διαχείρισης, ο πρωθυπουργός κατάφερε, επί δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη, να του καταλογιστεί – στην ηπιότερη εκδοχή – ότι είναι εκτός (πολιτικού) τόπου και χρόνου.

Ισραήλ: Πλιάτσικο στην Ελλάδα, με υπογραφή Παπανδρέου


Το ξεπούλημα της Ελλάδας στο Ισραήλ, δια χειρός Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, είναι –χωρίς αμφιβολία- το χειρότερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Και, προφανώς, η κίνηση που θα κάνει τα κόκκαλα του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού να τρίζουν στον τάφο του.
Πρόκειται για ένα έγκλημα που θα αμαυρώσει δια παντός το όνομα των Παπανδρέου στην Ιστορία. Είναι τόσο βαρύ, που δε θα χρεωθεί μονάχα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, ούτε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο. Είναι τόσο καταστρεπτικό για το μέλλον της χώρας μας, που εύλογα θα σκεφτούν πολλοί τις business του πρωθυπουργικού αδερφού, Νίκου Παπανδρέου με το Ισραήλ.

Εκτός ενιαίου μισθολογίου δικαστικοί, στρατιωτικοί και γιατροί του ΕΣΥ

Εξαιρούνται και θα έχουν αυτόνομα μισθολόγια

Εκτός ενιαίου μισθολογίου θα βρεθούν οι δικαστικοί, οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στo Mega. Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο- που τίθεται σε εφαρμογή τον Οκτώβριο- προβλέπει έναν ενιαίο μισθό για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια εργασίας. Δηλαδή θα

Θα ανακαλούνται οι άδειες των ταξί που κάνουν κατάληψη δημόσιου χώρου


Το υπουργείο ενεργοποιεί τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να πυροδοτήσει το έγγραφο του υπουργείο Υποδομών, που εστάλη στις Περιφέρειες, και με το οποίο ζητά να ανακληθούν για ένα έτος οι άδειες κυκλοφορίας για τα οχήματα συμμετείχαν μετείχαν στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού.Στο έγγραφο, ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης, ζητά να τηρηθούν οι σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ, βάσει των αναφορών που είχαν συντάξει οι αστυνομικές αρχές κατά τις θερινές κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το υπουργείο στο άρθρο 34 του

Ο Ά. Τσιγκρής από την Αιγείρα: «Ας Κάνουμε Μαζί μια Νέα Αρχή…»


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Ανατολική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα την Αιγείρα και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής,
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αυτής, αντάλλαξε απόψεις με στελέχη της ΝΔ, εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, επαγγελματίες, αγρότες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στην πλατεία της Αιγείρας.
Συγκεκριμένα, το παρόν στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν περισσότερα από εξήντα πέντε (65) στελέχη από την Αιγείρα και τα γύρω χωρία (Αιγές, Μοναστήρι, Περιθώρι, Σελιάνα, Όαση, Χρυσάνθιο, Αμπελόκηπους, Εξοχή, Βελά και Συνεβρό).

«Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, η ΕΕ να επιβεβαιώσει ότι θα υπερασπιστεί το ευρώ»

Παπανδρέου: Φανταστικά τα σενάριο εξόδου από το ευρώ

Οι Έλληνες ζουν ένα καθημερινό δράμα εδώ και δύο χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ και ζήτησε από τους βουλευτές να δείξουν υπευθυνότητα και να ψηφίσουν τα μέτρα.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θα κάνουμε τα πάντα στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό για να κλειδώσει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου», ενώ απευθυνόμενος στους ευρωπαίους τόνισε: «εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας, τώρα πρέπει να επιβεβαιώσει η Ευρώπη ότι θα υπερασπιστεί το ευρώ|. Μίλησε για φανταστικά σενάρια εξόδου από το ευρώ και είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι δυναμώνουν οι αντιευρωπαϊκές φωνές και πρόσθεσε ότι ακούγονται όλο και συχνότερα φωνές που λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι πολλοί θέλουν να πτωχεύει η Ελλάδα για να την αγοράσουν «φτηνά» με τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματους του επανέλαβε την επιχειρηματολογία για την πορεία μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος και μίλησε για πέρασμα σε πλεόνασμα αν επιτευχθούν οι στόχοι.

Πηγή: 24h.gr

Παπανδρέου, Σαμαράς και Λοβέρδος κάνουν τα κορόϊδα... για το κλειστό επάγγελμα του Φαρμακοποιού

Η χώρα καταστρέφεται και οι Φαρμακοποιοί απολαμβάνουν το κλειστό... επάγγελμά τους με μεταβιβάσεις, μαύρες... αγοραπωλησίες... και κληρονομικές μεταβιβάσεις κρατικών αδειών λειτουργίας των Φαρμακείων τους. Η ανεργία καλπάζει... και τα κόμματα παίζουν τις κουμπάρες... για το θέμα των κλειστών... επαγγελμάτων.Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται; Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και ΔΕΝ θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το Φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά

2009: Λεφτά υπάρχουν! 2011: Πετρέλαια υπάρχουν!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έπρεπε να το περιμένουμε. Και κυρίως έπρεπε να το είχε προβλέψει η αντιπολίτευση. Μετά το «Λεφτά υπάρχουν!» του 2009, θα φτάναμε στο «Πετρέλαια υπάρχουν!» του 2011.

Κι’ αν στη ΔΕΘ του 2009, ως αντιπολίτευση, ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε πως όνειρό του είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Δανία του Νότου», ήταν βέβαιο ότι με την ίδια ευκολία, δύο χρόνια αργότερα, θα υποσχόταν να μας μετατρέψει σε «Κουβέιτ του Βορρά»!

Θα βρισκόταν ένα καινούργιο πυροτέχνημα, δεν θα βρισκόταν;

Φυσικά, δεν ακούσαμε τίποτε καινούργιο. Ήδη από τις 7 Ιουλίου έχει κατατεθεί το ενεργειακό νομοσχέδιο και ήδη από τις 3 του περασμένου Φεβρουαρίου (ναι, ναι σωστά διαβάσατε) ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης είχε δηλώσει στο Ρόιτερ’ς πως μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες θα ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα.

Μαύρα CD με Ιστορία, Άλγεβρα, και όλα τα μαθήματα έξω από τα σχολεία

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, έγχρωμοι αλλοδαποί, έχουν στήσει την πραμάτεια τους, έξω από τα Σχολεία που ανοίγουν... σήμερα και μαζί με τα πειρατικά CD, (τα γνωστά η πειρατεία σκοτώνει την μουσική) που τους έχουμε μάθει να πουλάνε, έχουν από σήμερα και πειρατικά CD που περιέχουν τα βιβλία που δεν θα παραλάβουν οι μαθητές. Ιστορία, Άλγεβρα, Θρησκευτικών, Αρχαίων Ελληνικών, Γεωμετρίας, Φυσικής και Χημείας είναι τα πρώτα σε ζήτηση μέχρι τώρα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία για άλλη μια φορά έσωσε την κατάσταση και οι εφευρετικότητα των λαθρομεταναστών που έχουν μάθει πλέων την ελληνική νοοτροπία, εφήρμοσε το "πενία τέχνες κατεργάζεται". Καλή σχολική χρονιά .... 

Στο Ιόνιο πήγαν Βαλκάνιοι τουρίστες, αλλά ελάχιστοι Έλληνες!

Η αύξηση των τουριστών από το εξωτερικό και κυρίως από τις βαλκανικές χώρες και το "κενό" των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν οι µεγάλοι... απόντες της περιόδου, ήταν η βασική εικόνα κατά το φετινό καλοκαίρι στους προορισμούς του Ιονίου. Χαρακτηριστικό, επίσης, της σεζόν ήταν οι χαµηλές τιµές, λόγω των µειώσεων που έγιναν και εφέτος, καθώς και η µικρότερη διάρκεια παραµονής. Η στασιµότητα που παρατηρήθηκε στα έσοδα οφείλεται στις µικρές καταναλώσεις (extra), καθώς και στην «πολιτική τιµοκαταλόγου» για την τουριστική προώθηση του Ιονίου, µε τις τιµές να έχουν µειωθεί κατά 10% σε σχέση µε πέρυσι. «Οι Βαλκάνιοι έσωσαν τη χρονιά», λέει ξενοδόχος στους Παξούς. Και υπογραµµίζει τη µεγάλη αύξηση (20%) των επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες.

Οριστικά ο Παναιγιάλειος στην Δ΄ εθνική (μαζί με Αίαντα και Ασπρόπυργο)

Τέλος και ο Παναιγιάλειος από το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής, αφού πριν από λίγο η έφεση που είχε ασκήσει, ώστε μην γίνει δεκτή η πρώτη απόφαση για υποβιβασμό του στην Δ’ Εθνική, εξ αιτίας της πλαστής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας που είχε καταθέσει τον περασμένο Γενάρη απορρίφθηκε.
Η Επιτροπή Εφέσεων δεν δέχθηκε την έφεση και έτσι ο Παναιγιάλειος θα αγωνίζεται την νέα σεζόν στην Δ’ Εθνική.
Τον ίδιο δρόμο παίρνουν Ασπρόπυργος και Αίας Σαλαμίνας και έτσι το τοπίο σε σχέση

Οριστικά Εθνικός Πειραιώς και Καρδίτσα στην Γ΄ εθνική

Στη Γ' Εθνική ή αλλιώς... Football League 2 θα αγωνιστούν τη νέα αγωνιστική περίοδο τα Τρίκαλα και η Αναγέννηση Καρδίτσας, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που υπήρξε απορριπτική για τις εφέσεις τις οποίες είχαν υποβάλει αμφότερες οι θεσσαλικές ομάδες.
Ο «τρίτος δρόμος» για Τρίκαλα και Αναγέννηση Καρδίτσας θα μπορούσε να είναι το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο, όμως είναι αμφίβολο αν το πράξουν, δεδομένης της τροπής που πήρε η υπόθεση του Ηρακλή.
Η σχετική ανακοίνωση πριν από λίγο και ενώ για τον Παναιγιάλειο ακόμη δεν βγήκε η τελεσίδικη απόφαση, όσον αφορά τις δύο ομάδες, έχει ως ακολούθως:

Το μπαμ της ΝΕΠ με την Ντελ Σότο και η...βοήθεια στην εθνική ομάδα!!!

Η τριάντα ενός Ισπανίδα τερματοφύλακας Σότο την οποία ανακοίνωση η ΝΕΠ σήμερα το πρωί για τη νέα σαιζόν στο γυναικείο πόλο, από πέρυσι είχαν αρχίσει οι κινήσεις για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, μετά την λύση της συνεργασίας της με τη Βουλιαγμένη περίμενε να βρει ομάδα στην Ελλάδα, καθώς δεν ήθελε να φύγει από τη χώρα μας.
Αρχικά υπήρξε η σκέψη να ακολουθήσει την τεχνικό της από τη Βουλιαγμένη, Αλεξία Καμμένου στον Νηρέα Χαλανδρίου και στην Α2, όπου σημειωτέον δεν μπορούν να αγωνίζονται αλλοδαπές αθλήτριες, αλλά μετά το «διαζύγιο» της Καμμένου με τον Νηρέα, βρέθηκε ξανά σε αναζήτηση ομάδας στην χώρα μας.

Μπάσκετ: Το Παγκράτι απέκτησε Βιδάλη από Αμύντα

Παίκτης του Παγκρατίου είναι και επίσημα ο Χρήστος Βιδάλης (26χρ., 1,89μ.) με τον Καλατζή να τον ξέρει πολύ καλά και να αποφασίζει να τον εντ΄ξει στο έμψυχο δυναμικό του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Α.Ο Παγκρατίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με του με τον Χρήστο Βιδάλη. Ομάδες: Παναθηναϊκός (2002-2003), Ιωνικός Νικαίας, Π.Φάληρο, ICBS, Α.Ο Δάφνης, Ηλυσιακός, Αμύντας Δάφνης.
Ο Βιδάλης ξεκίνησε την καριέρα του

Α1 Μπάσκετ: Ο ΚΑΟΔ πήρε τον Καρύδα

Σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον ΚΑΟΔ που απέκτησε τον Σάκη Καρύδα (32χρ., 1,85μ.) στην προσπάθεια που κάνει για να ενισχυθεί ενόψει της επιστροφής του στη μεγάλη (Α1) κατηγορία..
Ο έμπειρος πλέι μέικερ είναι από σήμερα νωρίς το πρωί κάτοικος Δράμας. Ο Καρύδας έφτασε μια ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του στον Κολοσσό, αλλά τελικά προτίμησε τον ΚΑΟΔ.