Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η κρίση αυξάνει τους... πλούσιους!

Αναυδος και βαθύτατα προβληματισμένος ως προς την πραγματική φύση της οικονομικής κρίσης μένει κανείς όταν ρίξει μια ματιά στα στοιχεία που δείχνουν ειδικές μελέτες: σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός όσων έχουν περιουσία προς εκμετάλλευση (εξαιρείται δηλαδή το σπίτι που μένουν οι ίδιοι) που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια... αυξήθηκε με την οικονομική κρίση!
Το 2010 δηλαδή αυτοί οι εκατομμυριούχοι ήταν περισσότεροι από το 2007, την τελευταία χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και.....
η συνολική περιουσία τους πέρυσι ήταν μεγαλύτερη παρά ποτέ!

«Είναι η τελευταία μας φορά στη Θεσσαλονίκη»


Η φράση : «Είναι η τελευταία μας φορά στη Θεσσαλονίκη» φαίνεται να ειπώθηκε από στενό συνεργάτη του Παπανδρέου χθες το απόγευμα, όταν...
 ο πρωθυπουργός περικυκλωμένος από αστυνομικούς και διαδηλωτές δεν τολμούσε να κάνει ρούπι από το πολυτελές ξενοδοχείο που έχει καταλύσει. Είναι δεδομένο ότι ο συνεργάτης του το είπε, κρατάμε όμως επιφυλάξεις για το αν ο πρωθυπουργός υιοθετεί μια τέτοια άποψη. Τα νεύρα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον βρίσκονται στο κόκκινο και όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς , τέτοιες ώρες λέγονται πολλές παραπανίσιες κουβέντες.

Το 4ο Ράιχ θα μας... ξετινάξει!Ο πρωθυπουργός αντί να απολογηθεί, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά εγκαίνια δεν έκανε. Μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό.
Τον καλέσαμε να υιοθετήσει, ορισμένες -έστω- από τις προτάσεις μας για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας. Δεν το έκανε.
Μίλησε για την ιστορία μιας διαπραγμάτευσης που ποτέ δεν τόλμησε.
Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.

«Σούπα» η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο


Μια επανάληψη των όσων έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα, για την οικονομία και την «υπερπροσπάθεια» που κάνει η κυβέρνησή του και ο ίδιος για να «σώσει» τη χώρα,  ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο. Χωρίς καμία είδηση και με πολλά αναμασήματα. «Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και «να μείνουμε στο ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας.

ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση .

Η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, της δημόσιας εκπαίδευσης και.....
υγείας και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι η εφιαλτική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας. Η εγκληματική αυτή πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας ολοκληρώνεται από την προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στους σημερινούς δανειστές μας και αυριανούς αγοραστές μας.

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ: Εμμονή στο μεσοπρόθεσμο, νέος εκλογικός νόμος

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε για μία ακόμη φορά σαφές ότι δεν υπάρχει σκέψη στη κυβέρνηση για ελάφρυνση των μέτρων. Χωρίς να κάνει ευθέως λόγο για νέα μέτρα, άφησε να εννοηθεί ότι θα ληφθούν, μέσα στο 2011, αν χρειαστεί: "Και αν φέτος η ύφεση είναι αισθητά μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών πάνω στις οποίες βασίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, παρά ταύτα, η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό".
Εξήγγειλε επίσης" νέο εκλογικό νόμο που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα φέρνουμε στη Βουλή".
Σε μια άλλη ενδιαφέρουσα αποστροφή δήλωσε ότι "όποια τράπεζα χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, να τη λάβει μέσα από κοινές μετοχές".
Εκτεταμένα επεισόδια είχαν σημειωθεί νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού:

Τρίτη… και άγιος ο (Έλληνας) Θεός


Από ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η Εθνική έκανε το χειρότερο ίσως παιχνίδι της, ηττήθηκε από τη Ρωσία (67-83), τερμάτισε τρίτη και πλέον περιμένει το δεύτερο του άλλου ομίλου (Γαλλία ή Ισπανία) με το βλέμμα να είναι ήδη στα νοκ άουτ ματς.
Το παιχνίδι με τη Ρωσία δεν είχε… τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία για την Εθνική, αφού η πρωτιά θα ερχόταν μόνο με θαύμα, ενώ όλα θα κρίνονταν ουσιαστικά από το ματς ΠΓΔΜ-Ρωσία την τελευταία αγωνιστική.

Η κυβέρνηση της αδικίας...

Ο μεγάλος μας ηγέτης Γεώργιος Α. Παπανδρέου σήμερα και αύριο στην Θεσσαλονίκη θα μας πει μεταξύ άλλων σοφών σκέψεων του ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι άδικα...
Το ερώτημα που έχω να του κάνω είναι το εξής, "έχει σκοπό να πάρει και κανένα δίκαιο μέτρο για....
τον ελληνικό λαό?"
Μέσα στα μούτρα μας, μας λένε επί 2 χρόνια ότι αδικούν τον ελληνικό λαό και συνεχίζουν να το κάνουν με αμείωτη ένταση.
Τι άλλο περιμένουμε για να τους πάρουμε με τις πέτρες όπου και όπως τους βρούμε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ: Ανακοίνωσε έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο…

Ο Γιώργος Παπανδρέου νομίζει ότι είμαστε έθνος κρετίνων! Ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ότι ξεκινάνε έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο Ιόνιο. Θα υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι ο ίδιος άνθρωπος, πριν δύο χρόνια, αρνιόνταν ότι είχαμε τέτοια κοιτάσματα! Πότε έλεγε ψέμματα; Τότε ή τώρα; Όποτε και να τα είπε ένα είναι το....
σίγουρο: είναι ΨΕΥΤΗΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ εκτός εάν είναι ΑΣΧΕΤΟΣ οπότε πάλι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! Δείτε στο βίντεο τι έλεγε πριν δύο χρόνια:

Ο Παπανδρέου προαναγγέλλει την αποχώρησή του;

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός το έχει πλέον αποδεχθεί. Στην επόμενη ΔΕΘ, την 77η, δε θα είναι αυτός που θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων (όχι ότι την έκοψε και φέτος). Δε θα είναι αυτός που θα μιλήσει στο Βελλίδειο και η ομιλία που έκανε σήμερα είναι η τελευταία του.

Το γεγονός και μόνο ότι στο τέλος του ομιλίας του ουσιαστικά προανήγγειλε το τέλος του πολιτικού του βίου, τα.....
λέει όλα. «Έχω πει εδώ και καιρό. Εγώ δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί».

Αιγύπτιοι κομάντος διέσωσαν 6 Ισραηλινούς

Είχαν παγιδευτεί στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο

Έξι Ισραηλινούς, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μέσα στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, διέσωσαν αιγύπτιοι κομάντος, την ώρα που διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και πέταξαν διπλωματικά έγγραφα από τα παράθυρα.Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε: «Έξι άτομα είχαν παγιδευτεί στην πρεσβεία και υπήρχε πραγματική ανησυχία για την ζωή τους. Τελικά, διασώθηκαν με επιτυχία από Αιγύπτιους κομάντος».Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο οι Ισραηλινοί ήταν μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έχουν επιστρέψει στο Ισραήλ.Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου κήρυξε κατάσταση συναγερμού στη χώρα κι ανέστειλε τις άδειες όλων των αστυνομικών.

Πάγκαλος και Καρατζαφέρης για Τουρκικές ΑπειλέςΕρχονται και νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Ερχονται και νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων να επιβαρυνθούν με μεγάλες αυξήσεις 20% στα ασφάλιστρα, λόγω του μεγάλου οικονομικού ανοίγματος του Επικουρικού Κεφαλαίου και της μη θέσπισης από το υπουργείο Οικονομικών "πλαφόν" στο ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλλει για ζημιές από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.Σοβαρός είναι ο κίνδυνος οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων να επιβαρυνθούν με μεγάλες αυξήσεις 20% στα ασφάλιστρα, λόγω του μεγάλου οικονομικού ανοίγματος του Επικουρικού

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ντόπια συμφέροντα θέλουν χρεοκοπία»

«Ντόπια συμφέροντα θέλουν χρεοκοπία» Για ντόπια συμφέροντα που θέλουν την χρεοκοπία της Ελλάδας έκανε λόγο ο αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Real News, ενώ πρόσθεσε ότι δεν εμπλέκεται στις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

"Υπάρχουν και ντόπια συμφέροντα που θέλουν την χρεοκοπία και για αυτό δεν θέλουν να κερδίσει τη μάχη ο πρωθυπουργός" δηλώνει ο Νίκος Παπανδρέου.
Ο αδελφός του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι "κανείς δε θέλει εκλογές γιατί μόνον ο Γιώργος και το ΠΑΣΟΚ έχουν τα κότσια να πάρουν και αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να σωθεί η χώρα" . Αναφέρει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε μόνο "όχι".

Συνάντηση Λοβέρδου - Ανθιμου

Συνάντηση Λοβέρδου - Ανθιμου
Με τον μητροπολίτη Άνθιμο συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος για θέματα που αφορούν την προώθηση των μεταμοσχεύσεων και τη συνεργασία στην προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία για στήριξη και επανένταξη των τοξικομανών.Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είναι "ουραγός" στις μεταμοσχεύσεις, σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να πειστεί

Χαιρεκακία, Λόγος και Συλλογική Ευθύνη...

Τελικά τα θύματα είναι αθώα;

Αύριο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από "την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο".
Μια ημέρα που προστίθεται και σε άλλες δύο ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο μέσα στον 20ό αιώνα.
Επίθεση με πυρηνική βόμβα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το '45.
Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και όλου του σοσιαλιστικού μπλοκ το '89.

Τη μέρα που έπεσαν οι.....
δίδυμοι πύργοι στη Νέα Υόρκη από το φονικό χτύπημα των αεροπλάνων, τα συναισθήματα ήταν αλλόκοτα και μπερδεμένα.
Και προσωπικά εκείνη την ώρα παρακολουθούσα τυχαία τηλεόραση και το πρόγραμμα που έβλεπα διεκόπη για να μεταδοθεί η έκτακτη είδηση ότι έγινε ισχυρή έκρηξη στον έναν απ' τους δύο πύργους και την ώρα που έδειχνε η τηλεόραση τον ένα πύργο να φλέγεται, ξαφνικά σε ζωντανή μετάδοση πέφτει ένα αεροπλάνο και στον παρακείμενο πύργο και γίνεται το ολοκαύτωμα.

Παπανδρέου: Χτίζαμε παλάτια στην άμμο“Χτίζαμε παλάτια στην άμμο, άθελά μας υπονομεύσαμε το μέλλον της χώρας. Αμφιβάλλει κανείς ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα… για την εθνική μας ανεξαρτησία. Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Όλοι πιστεύουμε ότι στο τέλος θα βγούμε όλοι νικητές.”“Ο κόσμος ζήτησε την επανάσταση του αυτονόητου. Αυτό κάνουμε, αυτό προσπαθούμε, αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε από τους κλειστούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας”.
Χωρίς σχόλια…

Για αλληλοκαρφώματα μεταξύ υπουργών κάνει λόγο ο Σκανδαλίδης

Υπάρχουν δύο τάσεις μέσα στο υπουργικό συμβούλιο

«Υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι, ενώ δείχνουν αλληλέγγυοι στο παρασκήνιο και στους διαδρόμους βγάζουν μαχαίρια και αρχίζουν τα αλληλοκαρφώματα» λέει στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης αναφερόμενος στις έριδες εντός του υπουργικού Συμβουλίου και προσθέτει πως «αυτή η διγλωσσία δεν μας τιμά».Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δυο τάσεις , οι μεταρρυθμιστές και οι ισορροπιστές ενώ συνιστά ψυχραιμία.Σε ότι αφορά το Δημόσιο αναφέρει χαρακτηριστικά «όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν δουλεύει ή υπονομεύει , έξω». Πάντως δηλώνει ότι στο τέλος του χρόνου θα κλείσει ο κύκλος των οριζόντιων και άδικων περικοπών , χαρακτηρίζει

Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη

Στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδημητρίου
Πολλοί εκτιμούν πως μετά το αδιέξοδο... των συζητήσεων με την τρόικα και σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις, κυοφορούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Συμφωνείτε;

-Πολλά θα εξαρτηθούν από την εκταμίευση ή μη της έκτης δόσης του δανείου που αναμένει η χώρα και από τη συνολικότερη εξέλιξη των αποφάσεων της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών του Ιουλίου. Η εξυπηρέτηση του χρέους καθίσταται αδύνατη και είναι αναγκαίο να υπάρξει διακρατικός ευρωπαϊκός διακανονισμός του χρέους. Τα αλλεπάλληλα μέτρα, η αναποτελεσματικότητά τους και η συμπίεση από αυτά της κοινωνίας, δημιουργούν ασφυξία στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. Με αυτό το δεδομένο οι πρόωρες εκλογές εκτιμώ ότι μπορεί να προκύψουν ως αναγκαστικό γεγονός.

Mατ-αια ολα

Ζουμε προτογνωρες για την γενια μας μερες,οι νεωτεροι ζουν κατι που μονο εχουν διαβασει,οτι καποτε στην χωρα κυβερνουσε μια τριαδα η οποια ειχε καταλαβει την εξουσια μετα απο στρατιωτικο πραξικοπημα.
Με την ελευση της δημοκρατιας....το μεγαλυτερο μας λαθος ηταν αυτο,γιατι δεχθηκαμε κατι που καποιοι μας φερανε,δεν το διεκδικησαμε,δεν το δημιουργησαμε εμεις..αρχισε το.....
μεγαλο φαγοποτι απο ολους αυτους τους δηθεν αριστερους επαναστατες που σημερα μιλανε για αλλαγη σε ολα,και εμεις απλα θεοποιησαμε τους απατεωνες που μας υποσχονταν τοσες δεκαετιες καλυτερες μερες....αλλα εννοουσαν μονο για αυτους.

Στους Γερμανούς παραδίδει ο Γιώργος ΚΑΙ την Εθνική


Η Εθνική ψάχνει τον τρόπο να απαντήσει στη συγχώνευση της Alpha-Eurobank, η οποία και δημιουργεί «θέμα» για τη δεσπόζουσα θέση που έχει συνηθίσει να έχει στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.

Παράλληλα οι απώλειες που ανακοίνωσε από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), οι οποίες ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ και η μεγάλη έκθεση της στο

Η χώρα αλλάζει τις επόμενες 100 ημέρες


  • Οι 100 ημέρες που θα αλλάξουν τη χώρα και η τελεσθείσα εσχάτη προδοσία
  • Η δήλωση του Καρατζαφέρη για "Γουδή" συμπλέει απόλυτα με τα

«Συντεχνίες» βαφτίζει τους εργαζόμενους ο ΠαπανδρέουΣε λίγα λεπτά θα αρχίσει ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και απ’ ό,τι μαθαίνουμε θα αφιερώσει μεγάλο χρόνο στις «συντεχνίες», που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους, βάζοντας φρένο στην ανάπτυξη της χώρας. Το άσπρο μαύρο δηλαδή…
Διότι όταν ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε συντεχνίες που αντιδρούν, εννοεί τους εργαζόμενους που είδαν τον μισθό τους και μαζί και το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτουν στο μισό! Αυτές είναι οι συντεχνίες, κ. Παπανδρέου;

Οι «σιδηρές κυρίες» των αμερικανικών Μ.Μ.ΕOprah Winfrey, Arianna Huffington και Carol Bartz είναι οι γυναίκες που απασχόλησαν τα αμερικανικά Μ.Μ.Ε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η αμερικανίδα παρουσιάστρια και μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου, μπορεί να αποσύρθηκε από την ενεργό δράση –τουλάχιστον τηλεοπτικά- και να άνοιξε το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο, όμως καταφέρνει να απασχολεί ακόμα τα media. Την εβδομάδα που μας πέρασε, κατάφερε να πείσει την

Der Spiegel: «Η ύφεση στην Αθήνα θα χειροτερεύσει»Νέο δυσοίωνο δημοσίευμα για την οικονομία της Ελλάδας φιλοξενεί σήμερα το περιοδικό «Der Spiegel».

Με τίτλο «Η Αθήνα αναμένει μια δραματική οικονομική ύφεση» αναφέρεται στην ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία και τις σχετικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δακτυλικά αποτυπώματα 8.500 χρόνων κοντά στη Σμύρνη

Δακτυλικά αποτυπώματα που χρονολογούνται στην Νεολιθική εποχή, συγκεκριμένα πριν από 8.500 χρόνια, έφεραν στο φως... αρχαιολόγοι που διενεργούν τις ανασκαφές στη Γιεσίλοβα, την αρχαιότερη γνωστή θέση ανθρώπινης κατοίκησης στην περιοχή της Σμύρνης.Και όπως λέει ο υπεύθυνος της ανασκαφής Ζαφέρ Ντερίν τα αποτυπώματα πιστεύεται ότι ανήκουν σε παιδιά και γυναίκες. Ενδιαφέρον έχει εξάλλου το γεγονός ότι βρέθηκαν πάνω σε πήλινα αγγεία και ανήκουν σε αυτούς τους τα κατασκεύαζαν. Ηδη μάλιστα _και λόγω των δακτυλικών αποτυπωμάτων_ οι ανασκαφείς μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι στην κατασκευή αυτών των πήλινων αγγείων συμμετείχαν περισσότεροι από δύο άνθρωποι.

Τι απαντά ο Νίκος Χατζηνικολάου για την μεταγραφή του στο Mega;
Στις φημολογία που είχε ξεσπάσει σε διάφορα blogs ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου πάει στο Mega, απάντησε μέσω του Twitter του ο anchorman:

Το σχόλιο που έκανε ήταν ρητό και κατηγορηματικό, διαψεύδοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα:

«Ένα blog γράφει σήμερα ότι θα πάω

Από την πίσω πόρτα μπαίνουν οι επίσημοι στο ΒελλίδειοΑπό την... πίσω πόρτα εισέρχονται ουσιαστικά οι επίσημοι στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κατευθυνθούν προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί μετά τις 8.00 το βράδυ η ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτός είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος, αφού από τις κεντρικές εισόδους (προς την πλευρά της ΧΕΝ και της ΧΑΝΘ) υπάρχει ασφυκτικός

Ο κ. Βενιζέλος έχει απωλέσει τον έλεγχο


Παρακολούθησα τη σημερινή ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών.
Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος έχει απωλέσει τον έλεγχο. Το κείμενο της ομιλίας του βρίθει ανακριβειών και αντιφάσεων. Δείχνει ένα άνθρωπο σε απόγνωση. Προσπαθεί να απεμπλακεί από τις πολιτικές του προκατόχου του, αλλά δεν τολμάει να το ομολογήσει. Επιχειρεί να δώσει μια αίσθηση προοπτικής και ελπίδας, αλλά δεν έχει τι να πεί και τελικά προκαλεί σύγχυση.

Οι γεωτρήσεις θα αρχίσουν κανονικά στο «Οικόπεδο 12»

Η κυπριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ερατώ Μαρκουλλή, μιλώντας το πρωί στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου αποκαλύπτοντας ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.
Ήδη, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται έχει εντοπισθεί ο χώρος εντός του Οικοπέδου 12, όπου θα εγκατασταθεί το γεωτρύπανο από την αμερικανική εταιρία Noble και όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει, αρχές Οκτωβρίου, η πρώτη φάση της γεωτρήσεων.Η κυρία Μαρκουλλή έσπευσε να χαρακτηρίσει «αρκετά ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι δίνουν στην Τουρκία το

VIDEO: Συνεχίζεται ο “κλεφτοπόλεμος” στη Θεσσαλονίκη


Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού, συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα, μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων τάξης.
Οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες και γιαούρτια, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με δακρυγόνα. Δεκάδες οι διαδηλωτές με προβλήματα αναπνοής, ενώ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να οπισθοχωρήσουν.
Την ίδια στιγμή και οι υπόλοιπες συγκεντρώσεις κατευθύνονται προς το Βελλίδειο… Η ομιλία του πρωθυπουργού θα γίνει σε κλοιό διαδηλωτών…

Σώμα με σώμα οι μάχες στη Θεσσαλονίκη


Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, έξω από το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. Πέντε περίπου χιλιάδες ταξιτζήδες, που έφτασαν πρώτοι εκεί, σήκωσαν στον αέρα τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία, με τα ΜΑΤ να τους αντιμετωπίζουν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.Προς στιγμήν η κατάσταση πήγε να εκτονωθεί, όμως οι ταξιτζήδες αντεπιτέθηκαν και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, 30 μόλις μέτρα από την είσοδο του Ι. Βελλίδης, ενώ προς υποστήριξη των ιδιοκτητών ταξί έσπευσαν και περίπου 300 κουκουλοφόροι.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (ΦΙΛΙΚΟ)


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 2 - 1 (ΤΕΛΙΚΟ)

8ο,28ο λεπτό Κυβελίδης τα γκολ για την Παναχαϊκή.
87ο λεπτό μείωσε ο Δήμας για τον Μανδραϊκό.

Ανοιχτά τα καταστήματα την Τρίτη για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου


Την Τρίτη 13/9/2011 θα επισκεφθεί την Πάτρα το κρουαζιερόπλοιο «Marina» με 1.200 επιβάτες και 700 άτομα πλήρωμα.
Το πλοίο θα φθάσει στο λιμάνι στις 7:00 π.μ. και θα αναχωρήσει στις 6:00 μ.μ.
 Ο Ε.&Ε.Σ.Π. θεωρεί ότι το τρίπτυχο : ναυτιλίας, τουρισμός, εμπόριο, αποτελούν συνδυαστικά  τις «βαριές μεταβλητές», της Ελληνικής οικονομίας.
Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Οφείλουμε να δώσουμε λοιπόν τη δική μας απάντηση το δυναμικό «παρών» για την παραμονή του εμπορίου σε «τροχιά σωτηρίας».
 Σε αυτή την περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την πατρίδα μας, τους πολίτες της αλλά και τους παράγοντες της οικονομίας, πρωτοβουλίες όπως αυτή της διοίκησης του ΟΛΠΑ, να εντάξει την Πάτρα ως προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια είναι ιδιαίτερα θετική.Σ΄αυτή την προσπάθεια η Διοίκηση του Ε.&Ε.Σ.Π. πιστεύει εκτός από το λιμάνι της Πάτρας πρέπει και το σύνολο της  πόλης μας «να υποδεχθεί» το οικονομικό  γεγονός.
 Στα πλαίσια αυτά ο Ε.&Ε.Σ.Π. προτείνει τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου να υποδεχθούν τους επισκέπτες με χαμηλές τιμές και να

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (ΦΙΛΙΚΟ)


Με προβολή του Δήμα ο Μανδραϊκός μείωσε στο 87' σε 2-1

Ολλανδία: "Στηρίζουμε την Ελλάδα για να πάρουμε πίσω τα χρήματα που της έχουμε δανείσει"

Το Αμστερνταμ δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του προς την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Morgen» ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Yποθέσεων Μ. Βερχάγκεν, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που....
προκλήθηκαν από χθεσινές δηλώσεις Ολλανδών ιθυνόντων.
Ο Βερχάγκεν υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία, καθώς, όπως είπε, «διαφορετικά δεν πρόκειται να πάρουμε πίσω τα χρήματα που έχουμε δανείσει στην Ελλάδα». «Δεν πρέπει να αφεθούμε να παρασυρθούμε από την δυσφορία που μας προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε.

Άλλοι βγαίνουν, άλλοι μπαίνουν…Άλλοι ετοιμάζονται να βγουν από την ΕΕ και άλλοι να μπουν! Την ώρα που για τη χώρα μας συζητείται η έξοδος από την ευρωζώνη, η Σερβία προετοιμάζει την είσοδό της στην ΕΕ, καθώς η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς έχει ανάψει το πράσινο φως.

Στο Βελιγράδι διοργανώνεται το πρώτο Φόρουμ Σερβίας – ΕΕ, με την συμμετοχή περισσοτέρων από τετρακοσίους υπουργούς, διανοούμενους, εκπροσώπους ΜΚΟ και δημοσιογράφους από χώρες της ΕΕ και των Βαλκανίων.

Έχουμε χρήματα για 12 ακόμα μέρες. Μετά το χάος

Σε πανικό τείνει να μετατραπεί η αγωνία της κυβέρνησης, καθώς τα χρήματα στερεύουν σε 12 ημέρες.

Για την Ελλάδα τελειώνουν τα χρήματα και ο χρόνος. Τα κρατικά ταμεία σύμφωνα με την Ημερησία έχουν αποθέματα για μισθούς και συντάξεις ως τις 22 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη τα κονδύλια θα υποχωρήσουν στο....
όριο ασφαλείας που είναι το ένα δισ. ευρώ.Δημοσιεύματα λένε ότι οι ελεγκτές γνωρίζουν πως η Ελλάδα δεν προλαβαίνει να πιάσει τους στόχους του 2011, με αποτέλεσμα να ζητούν να εγγραφούν νέα μέτρα στον πρϋπολογισμό του 2012.

Έκρηξη σούπερ-νόβα ορατή από τη Γη


Οι ερασιτέχνες παρατηρητές του ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο (όπου και η Ελλάδα) μπορούν να στρέψουν τα όργανά τους, αν ο νυχτερινός ουρανός είναι καθαρός, στην κατεύθυνση της Μεγάλης Άρκτου, πάνω αριστερά από τα τελευταία δύο άστρα της, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε το φαινόμενο (σε μπλε-άσπρη απόχρωση) θα γίνει πιο ορατό. Για πολλούς ανθρώπους θα είναι πιθανότατα η

Γενικεύονται τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη


Γενικεύονται τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Με χημικά και καπνογόνα επιχειρεί η αστυνομία να σταματήσει τα επεισόδια που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα έξω τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με οδηγούς ταξί έξω από το Βελλίδειο


Επεισόδια με οδηγούς ταξί έξω από το Βελλίδειο


Θεσσαλονίκη

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται από το μεσημέρι του Σαββάτου οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη η οποία κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ, όχι της έκθεσης βέβαια, αλλά των κινητοποιήσεων και των μέτρων ασφαλείας. Ο γνωστός φράχτης της ΕΛ.ΑΣ. ήδη τοποθετήθηκε στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου ενώ αύρες της αστυνομίας καθώς και το ειδικό όχημα που διαθέτει εκτοξευτήρα νερού έχουν αναπτυχθεί έξω από Βελλίδειο όπου θα γίνει απόψε η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκαν επεισόδεια έξω από το Βελλίδειο όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να επανατοποθετήσουν κιγκλιδώματα που έχουν

Το πιο παχύσαρκο κράτος στον κόσμο!To Ναούρου είναι μια νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού αλλά και έκτασης. Έχει έκταση 21 τ.χλμ και πληθυσμό περίπου 10000.

Το μικρό αυτό κράτος κατέχει μια θλιβερή πρωτιά. Είναι το πιο παχύσαρκο κράτος του πλανήτη με απίστευτα ποσοστά παχυσαρκίας. Το 97% των αντρών και το 93% θεωρούνται

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ (ΦΙΛΙΚΟ)


ΗΜΙΧΡΟΝΟ 2-0


Στην ΔΕΘ μοιράζουν καφέ, κονιάκ και …κόλυβα
Του Γιώργου Χαρβαλιά*
Κι άλλες φορές στην μεταπολιτευτική ιστορία, η παρουσία ενός πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σημάδεψε το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης. Ποτέ όμως, η ομιλία πολιτικού αρχηγού στο Βελίδειο, δεν πήρε χαρακτηριστικά κηδείας μιας ολόκληρης πολιτικής παράταξης και ταυτόχρονα μιας ολόκληρης κρατικής οικονομίας.
Το μοναδικό αυτό κατόρθωμα ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο σημερινός

Τουρισμός: Τα ελληνικά νησιά τα καλύτερα στον κόσμο!Τουρισμός: Τα ελληνικά νησιά τα καλύτερα στον κόσμο!    Νέα πρωτιά για τον ελληνικό τουρισμό, αυτή τη φορά από το αμερικανικό περιοδικό Cοnde Nast Traveller. Οι αναγνώστες ψήφισαν για 14η χρονιά, και ανέδειξαν ως καλύτερα νησιά στον κόσμο τα ελληνικά. Πρώτη φορά στα χρονικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, το σύνολο των νησιών μιας χώρας!Εξέχουσα θέση σε αυτή την πρωτιά καταλαμβάνουν η Κρήτη και οι Κυκλάδες που αναδείχθηκαν στη πρώτη θέση σε όλα τα κριτήρια που έθεσε το περιοδικό.

WSJ: η Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια χαοτική χρεοκοπίαΧρεοκοπία και λαϊκή δυσαρέσκεια απειλούν την Ελλάδα

Δέκα έξι μήνες μετά από μια μνημειώδη διάσωση, και μόλις 7 εβδομάδες μετά από μια νέα προσπάθεια να αποτραπεί η κατάρρευσή της, η Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια χαοτική και αποσταθεροποιητική χρεοκοπία
Τη Παρασκευή, με μια δύσκολη ημέρα στα χρηματιστήρια, και μια παραίτηση ανώτατου στελέχους της ΕΚΤ, τα ελληνικά προβλήματα

Το φαινόμενο… «Γιώργος»

του Ανδρέα Καρακώστα
Διαρκείς εναλλαγές και διλήμματα που κουράζουν, δανεικές – προδιαγεγραμμένες ζωές...
πανούργες – δόλιες σκέψεις, πρόσωπα και προσωπεία, μάσκες και είδωλα… Σκηνικό που φθείρει κι ακυρώνει, πασχίζοντας να ισορροπήσει με αρκετή δόση αναξιοπρέπειας ανάμεσα στην ουσία, στην στόχευση και φυσικά, στην εικόνα.
Από την Βολιβία του Τσε, που κάποτε ο Ανδρουλάκης φαντασιώθηκε απενεχοποιημένο μπίζνεσμαν κι επιτυχημένο τζογαδόρο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και του Τόκιο(!), στην Ελλάδα του Γιώργου και στον ατέρμονο λαβύρινθο της σκέψης και της βούλησής του, με την Ελλάδα να σπαράσσεται στην ποδιά του, αδύναμη, μοιραία και αιφνιδιασμένη από τη λαίλαπα και το σοκ.

Θα πείτε ποτέ και καμιά αλήθεια;
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αδυνατώ να κατανοήσω πώς μερικά πράγματα περνούν εντελώς απαρατήρητα ή σχολιάζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου ή απλώς αναφέρονται ως κάτι το συνηθισμένο και το αναμενόμενο ή δεν αναφέρονται καθόλου – είτε από τα μέσα ενημέρωσης, είτε από την αντιπολίτευση.Έπρεπε ή όχι να σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι με τη δήλωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με την οποία «το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα δεν αποδίδει και η χώρα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα»;