Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Tα καλλίγραμμα πόδια της Cameron Diaz!


Και να φανταστεί κανείς ότι πλησιάζει τα 40!
Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες της Cameron Diaz είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να φανταστεί με τίποτα ότι η ηθοποιός πλησιάζει στα 40, αφού «βάζει τα γυαλιά» σε κοπέλες με τα μισά της χρόνια.

Οι φήμες ήθελαν την Diaz να έχει χωρίσει με τον...

Επειδή όταν οι νηστικοί εκπέμπουν S.O.S. οι χορτάτοι ρεύονται!!!

Γράφει ο Ερμής Περρής

Εδώ και μήνες, για να μην πω χρόνια βιώνουμε μεσοπολεμικές καταστάσεις, στην Ελλάδα του σήμερα. Δεν ακούς πλέον σχεδόν κανένα να πει πως είναι καλά, να χαμογελάει και να είναι ευτυχισμένος. Όλοι τα βγάζουμε πέρα δύσκολα με την ψυχή στο στόμα μη γνωρίζοντας τι μας περιμένει αύριο.Μερικοί κάνουν περικοπές, κόβουν τα ταξίδια, άλλοι κόβουν από την....
ενδυμασία και τον καλλωπισμό. Μερικοί έχουν τους μπαχτσέδες τους που ευτυχώς ακόμα και μέχρι το 2017 αν δεν ψοφήσουμε από την πείνα θα είναι νόμιμοι. Άλλοι, ήδη έχουν μεταναστεύσει.

Της υποκλοπής…


thumb

Εντάξει, το καταλάβαμε το «ωραίο μου πλυντήριο» για τον Κώστα Καραμανλή, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας, αφού όλοι θυμόμαστε ότι δεν ήταν το μο­ναδικό θύμα παρακολούθησης στις υποκλο­πές, αλλά και σύσσωμη σχεδόν η πολιτική ηγεσία της χώρας και των ενόπλων δυνά­μεων.
Επίσης να θυμηθούμε όλοι ότι ο Γι­ώργος Κορωνιάς έγινε δεκτός ασμένως στο Μαξίμου για να ανακοινώσει ότι «ξή­λωσε» τα πειστήρια του εγκλήματος, ενώ δύο υπουργοί κι ένας εισαγγελέας παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες κατόρθωσαν να συσκοτίσουν αντί να διαφωτί­σουν το θέμα.
Για να μην ξεχάσουμε κι αυ­τά που ξέρουμε με το μεγάλο θύμα των υποκλοπών…

Μια Κυβέρνηση που πέφτει… από φήμεςΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Αυτή τη φορά, τις φήμες και τα σενάρια για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν τα ξεκίνησε ένας… τορναδόρος από την Κρήτη, αλλά το πρακτορείο-τοτέμ περί των οικονομικών θεμάτων, το Bloomberg. Επικαλείται πληροφορίες από το Βερολίνο, περί της ύπαρξης «Plan B» από την κυβέρνηση Μέρκελ, για να στηρίξει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες της Γερμανίας, που είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, και θα αντιμετωπίσουν σοβαρούς κλυδωνισμούς, στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Δικαστική απόφαση υπέρ εργαζομένου


«Κόκκινο» στην κατάχρηση του νόμου για την εκ περιτροπής εργασίας έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο, δικαιώνοντας εργαζόμενη που της ζητήθηκε να συναινέσει σε εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα αυθημερόν!Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει πως οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος είναι εξαιρετικά αυστηρές και όχι απλή επίκληση οικονομικών δυσκολιών.

Βαραίνει το κλίμα: Πολεμικά σκάφη στέλνει η Τουρκία στη Γάζα!

Τελικά φαίνεται ότι η Τουρκία το πάει καθαρά για σύγκρουση με το Ισραήλ, διαψεύδοντας όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι η κρίση μπορεί να εκτονωθεί γρήγορα και στέλνει όντως πολεμικά σκάφη στην Γάζα!

Πρίν λίγο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα ότι "Εφ'εξής τα τουρκικά σκάφη που....
μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας θα συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά σκάφη. Και όποιος τολμάει ας προσπαθήσει να τα εμποδίσει"!

Η ώρα είναι μηδέν και κάτι…

Γράφει ο Αδαμάντινος

Οι Ελληνες – αυτοί που είναι τέλος πάντων - έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους το πολιτικό τοπίο αλλά οι κακές συνήθειες δεν τους αφήνουν να κινηθούν. Αλλά θα κινηθούν. Το ευρώ πάλι πάει με φόρα προς τα κάτω δίνοντας το ρυθμό της εξέλιξης των γεγονότων. … .Ετσι η Τουρκία σκάει μύτη την ώρα που πρέπει.

Μία λύση είναι να εκτελεσθούν εικονικά τα συμφωνημένα για να προλάβουν οι τράπεζες να.....
απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από το κοινό λογαριασμό.

ΔΕΘ: Με πόσα ΘΑ γράφεται το παραμύθι; Γράφει η Θ.Α.


«Δύο χρόνια και δύο ΔΕΘ μετά το προεκλογικό-τότε- «λεφτά υπάρχουν!» του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα στις βαλίτσες του ΔΕΘα υπάρχει το αγαπημένου του t-shirt που έγραφε ότι «η ΕΥΑΘ δεν είναι για πούλημα». Ίσως να πάρει μαζί του εκείνο το βιβλίο( όχι του αδελφού του, του Νίκου, για τους «Δέκα μύΘους και Μια ιστορία» των Παπανδρέου), με τις ελληνικές λαϊκές παροιμίες, σαν εκείνη που λέει: «Μεγάλη μπουκιά φάε, αλλά μεγάλη κουβέντα μην πεις» ή προς το εκκλησιαστικότερο «Θού Κύριε, φυλακήν τω στόµατί µου».

Κι άλλη γκέλα Βενιζέλου


Φούσκα χωρίς προηγούμενο ήταν τελικά η δημοσιοποίηση των νομικών προσώπων με οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για εταιρείες που, είτε έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να λειτουργούν, είτε είναι ανενεργές, είτε έχουν πτωχεύσει, που σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα (τα «λεφτά υπάρχουν») δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ από το κράτος.

Λίγο πριν από την κατάρρευση, του Στέλιου Κούλογλου

ΜΠΗΚΑΜΕ στο πιο δύσκολο φθινόπωρο μετά από αυτό του 1974, όταν η επιστροφή στη δημοκρατία παιζόταν ακόμη. Μερικά βράδια, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κοιμόταν σε σπίτια ή θαλαμηγούς φίλων του, φοβούμενος μήπως αξιωματικοί, οπαδοί της χούντας που είχαν ακόμη την πλειοψηφία στον στρατό, τον συνελάμβαναν στο σπίτι του με τις πιτζάμες, όπως είχαν συλλάβει την πολιτική ηγεσία της χώρας τον Απρίλιο του 1967.
Σήμερα δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, αλλά ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και αρκετοί βουλευτές έζησαν το καλοκαίρι σ’ ένα άλλο είδος «παρανομίας», αποφεύγοντας να κλείνουν ξενοδοχεία στο όνομά τους ή να πολυσυχνάζουν σε ταβέρνες. Τότε ήταν τα «σταγονίδια» της χούντας, τώρα ένας ωκεανός αγανακτισμένων: όχι απλώς με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά με την κουτσή δημοκρατία και το σύστημα εξουσίας που επιβλήθηκαν στη χώρα μεταπολιτευτικά, λειτούργησαν για ένα διάστημα, αλλά σήμερα πνέουν τα λοίσθια.

Τη «σφαγή» του 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων θέλει η Ντόρα

Ούτε ο γνωστός, για τα… φιλολαϊκά του αισθήματα, Μητσοτάκης δεν τόλμησε ποτέ να μιλήσει για απολύσεις του 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έκανε σήμερα η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη. Η τέως υπουργός βγήκε στα φιλόξενα παράθυρα του Σκάι και ζήτησε να γίνουν χιλιάδες απολύσεις στο....
δημόσιο.Συγκριμένα ζήτησε τη μείωση του αριθμού, κατά το 1/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού, σε βάθος δεκαετίας, ακόμα και με απολύσεις, αλλά με την προϋπόθεση – την πήρε ο πόνος…- ότι θα δοθούν αποζημιώσεις!

Παπανδρέου (2010): «Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων»!


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει, μέσα σε 12 μόλις μήνες, στροφή 180 μοιρών σε όλους τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησής του…
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που τον Σεπτέμβριο του 2010, στη ΔΕΘ και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους δημόσιους υπαλλήλους είχε απαντήσει: «Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Όχι μόνο διότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Θα τολμήσει η Ελλάδα να αλλάξει;ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ

Η φωτογραφία είναι από το debate των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια. Μια φωτογραφία που αποτυπώνει μια δημοκρατική διαδικασία, δίνοντας την αίσθηση του νέου και του φρέσκου, και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Τι θα είναι η Ελλάδα του αύριο; Αν… τα πολιτικά κόμματα έχουν το θάρρος να προχωρήσουν σε αλλαγή του πολιτεύματος, από κοινοβουλευτική δημοκρατία σε προεδρική δημοκρατία, όχι αμερικανικού τύπου, που δεν είναι κοντά στα ήθη και στα έθιμα μας και φέρνει πίσω τις μνήμες και τη βασιλευόμενη δημοκρατία, αλλά γαλλικού τύπου, με κάποιες προσαρμογές.

Δυο "παλιόπαιδα" θα Μας Βγάλουν από το Ευρώ;

Κρίσιμες οι ημέρες και δε βλάπτει να καταγράφουμε - έτσι για την ιστορική μνήμη - την απίστευτη απάθεια του κεντρικού πυρήνα της πολιτικής σκηνής της χώρας απέναντι στις επερχόμενες ορατές πλέον και....
εξαιρετικά δυσμενείς εξελίξεις.

Οι λύσεις είναι μπροστά μας, χειροπιαστές και εφαρμόσιμες. Η αποτυχία υιο έτησής τους συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να επιφέρει βλάβες μη αναστρέψιμες. Και όμως. Οι δύο διαχειριστές - ο νυν και ο φυσιολογικά επόμενος υποψήφιος - παραμένουν πιστά προσκολλημένοι στις παλαιοκομματικές, μικροπολιτικές, κοντόφθαλμες, ιδιοτελείς θέσεις τους.

Η La liberte καρφώνει την οικογένεια Παπανδρέου

Η Ελβετική εφημερίδα La Liberte επιβεβαιώνει την ανάμιξη της οικογένειας Παπανδρέου στα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS, ενώ τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν είπαν ούτε λέξη... όπως επίσης και τα ¨αντίπαλα¨ κόμματα μέσα και έξω από την βουλή...

Απόλυτη επιβεβαίωση της αποκάλυψης μας για την Ελβετική εταιρεία του αδελφού του....
πρωθυπουργού, στο πρωτοσέλιδο της Ελβετικής εφημερίδας “LaLiberte”.(ανανεωμένο με την Αγγλική μετάφραση) με τον τίτλο “Ελληνική Σαλάτα” χαρακτηρίζει τις οικογενειακές business, συμπληρώνοντας και την τοποθεσία “δίπλα στην λίμνη”, με πηχαίο τίτλο και μεγάλη φωτογραφία του πρωθυπουργού. Το εκτενές ρεπορτάζ αποδεικνύει την ακρίβεια των στοιχείων που αποκαλύψαμε, αλλά ανάγει σε μείζον θέμα ηθικής ταξης αυτές τις δραστηριότητες.

«Πεθαίνει» η μόνιμη εργασία…Στα στοιχεία του ΣΕΠΕ για τις συμβάσεις φαίνονται οι πραγματικά κοσμογονικές αλλαγές που γίνονται στην αγορά εργασίας.
Η αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν στη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2011 είναι αυξημένες κατά 121,94% όσον αφορά τη μερική απασχόληση, 476,73% για την εκ περιτροπής απασχόληση, κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 5.521,67% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010.

Ο Αντρέας ο αντρείος και μια "πληρωμένη" απάντηση


thumb

Από το Μαρικάκι

Ο Αντρέας δεν είναι κανάς τυχαίος, είναι ένας πρώτης τάξεως δελφίνος. Και είναι και αντρείος, το λέει και τ’ όνομά του. Δεν φοβάται ο άνθρωπος να πει τα πράγματα πως έχουν, ειδικά όταν το θέμα δεν είναι το εκάστοτε αντικείμενό του. Ο «δεν μασάω τα λόγια μου» υπουργός όχι μόνο δεν μασάει αλλά τα ξερνάει κιόλας σαν οχετός. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αυτές τις εποχές. Πρώτα ήταν ο Πάγκαλος, τώρα ο Μπένι. Καλύτεροι είναι αυτοί; Δεν κατάλαβα.
Άλλωστε ο Αντρέας, ξέρει και τα μέτωπα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αποδεχτούν τη μοίρα τους, ακόμα κι αν υπήρξαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και χάρη στη δική τους καλή προαίρεση ή και εθελοτυφλία κυβερνάει.

Φλωράτος: Απο που να τα πάρουν;

Ενώ στις λίστες του κ. Βενιζέλου βρίσκονται
πολλοί επιχειρηματίες απο την Πάτρα που φέρονται να οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια
ευρώ στο Δημόσιο, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι τελικά στα ταμεία το πολύ-πολύ να μπει ένα εκατομμύριο ευρώ...
Την εκτίμηση αυτή την έκανε στο Ράδιο Γάμμα ο πρώην δήμαρχος και πρόεδρος της Αχαικής Τράπεζας, Ευάγγελος Φλωράτος.(ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ)
Ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στη λίστα

Χρ. Πατούχας: "Συσκέψεων το ανάγνωσμα…"

Χρ. Πατούχας: "Συσκέψεων το ανάγνωσμα…" Ανακοίνωση του επικεφαλής της Ανυπότακτης ΠολιτείαςΑνακοίνωση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας

Κάθε  καλόπιστος συμπολίτης μας εύλογα θα αναρωτηθεί: Γιατί έγινε η πρόσφατη σύσκεψη που οργανώθηκε από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με εκπροσώπους  των εταιρειών του ΟΣΕ, βουλευτές  και Δημάρχους;
Για ενημέρωση; Για ανταλλαγή απόψεων; Για σχεδιασμό; Ή μήπως για να κρύψουμε τις ευθύνες; Τις ευθύνες μιας συνολικής καταστροφικής εγκατάλειψης της Πάτρας και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας;Επειδή :Γνωρίζουμε την αλήθεια. Ακόμα κι αν τους την βγάζουμε με το τσιγκέλι. Το τρένο θα φτάσει στο Ρίο μετά το 2020!!
Όχι μόνο δεν υπάρχει προοπτική υπογειοποίησης, δεν υπάρχει καν προοπτική η σιδηροδρομική γραμμή να φτάσει στο καινούργιο λιμάνι.
Δεν υπάρχει προοπτική η σιδηροδρομική γραμμή να καλύψει την παλιά της διαδρομή στην Δυτική Πελοπόννησο.

Ενας μισθός για τα σχολικά είδη

Από 14,65 έως και 226,86 ευρώ χρειάζεται να δαπανήσει μια οικογένεια μόνο για την αγορά των σχολικών ειδών, χωρίς σ' αυτά να περιλαμβάνονται η αγορά σχολικών βοηθημάτων, ξενόγλωσσων βιβλίων, οι φωτοτυπίες κ.λπ. Η δαπάνη για τον οικογενειακό προϋπολογισμό εκτοξεύεται στα ύψη, όταν υπάρχουν δύο ή και περισσότερα παιδιά στην...
οικογένεια. Ισως να μη φτάνει κι ένας ολόκληρος μισθός, εάν κάποιος επιλέξει την αγορά επώνυμων προϊόντων.. Η έρευνα τιμών για τα σχολικά είδη, που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), δείχνει ότι οι τιμές στα πιο φτηνά είδη κάθε κατηγορίας (τσάντες, στυλό κ.ά.) μειώθηκαν, με αποτέλεσμα όποιος κάνει προσεκτική έρευνα στα καταστήματα να μπορεί να αγοράσει όλα τα απαραίτητα για το σχολείο με 15 - 20 ευρώ. Αν όμως παρασυρθεί από τις διαφημίσεις και κινηθεί στα επώνυμα προϊόντα, θα χρειαστεί να δαπανήσει μέχρι και 208 - 226 ευρώ.

Δίωξη για 23 άτομα στην υπόθεση των υποβρυχίων ζητά η εισαγγελέας


Για άλλους 15 ζητείται απαλλαγή

Ενδείξεις για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων που συνδέονται με την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων σε βάρος 23 ατόμων, μη πολιτικών προσώπων εντόπισε η εισαγγελέας πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.Στην πολυσέλιδη πορισματική αναφορά της, την οποία έχει υποβάλει στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπονή, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να ασκηθεί σε βάρος των 23,οι οποίοι είχαν εξεταστεί ως ύποπτοι κατά περίπτωση ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία και απιστία.Αντίθετα για άλλα 15 πρόσωπα, που επίσης είχαν καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου δεν πρόεκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και ως εκ τούτου η εισαγγελέας ζητά να αρχειοθετηθεί γι αυτά η υπόθεση και να μην ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη.

Χρεοκοπούν και πάλι την Ελλάδα στα e-mail και το twitter

Όργιο φημών και σεναριολογίας

Όργιο φημών επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις ξένες αγορές σχετικά με αρνητική εξέλιξη στην ελληνική οικονομία μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Όλα ξεκίνησαν με e-mail που έκανε το γύρο του κόσμου φθάνοντας μάλιστα μέχρι τους δημοσιογράφους του Bloomberg.Στις 17:25 το αμερικανικό δίκτυο CNBC μετέδωσε μέσω twitter πως Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που ρωτήθηκε σχετικά, σχολίασε τις φήμες αυτές ως «σκουπίδια».

Άγχος…


thumb
Ο μεγαλύτερος φόβος του Παπανδρέου είναι προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και θα τους απευ­θυνθεί μέσω…Θεσσαλονίκης.
Ήδη ψιθυρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για Βενιζέλο και Παπανδρέου ότι… κοινή γάρ η τύχη τους και το μέλλον αόρατο.

Ο Ηρακλής απειλείται με υποβιβασμό στην...Γ΄ εθνική!

Το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε το αίτημα του «Γηραιού» για προσωρινή διαταγή αναβολής του αγώνα Αστέρας Τρ. - Κέρκυρα.
Αυτό σημαίνει ότι η αναμέτρηση της Τρίπολης θα διεξαχθεί κανονικά και μάλιστα η συκεκριμένη απόφαση αποτελεί ουσιαστικά πρόκριμα και για την οριστική εκδίκαση ασφαλιτσικών μέτρων του Ηρακλή, που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, επειδή μετά από αυτή την εξέλιξη η ΕΠΟ επιμένει στην απόφασή της για περαιτέρω υποβιβασμό του «Γηραιού», εφόσον δεν αποσύρθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, ο Ηρακλής θα αγωνίζεται στη Football League 2!

“Ελεύθερος πολιορκημένος” στη ΔΕΘΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Πολλές φορές, ειδικά στην πολιτική, η σημειολογία μιας πρωτοβουλίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία και περιεχόμενο, και από αυτή την ίδια τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Όπως συμβαίνει με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ. Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέτρων που προφανώς δεν συνάδουν με την κοινωνική φυσιογνωμία και τις ιστορικές παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ, και φέρνουν το Κίνημα στη δίνη μιας πρωτοφανούς έκρηξης και αντιδράσεων, ακόμη και από πολίτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣΜείωση 31,2% στον τζίρο των αυτοκινήτων

Μείωση 31,2% στον τζίρο των αυτοκινήτων

  Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο τομέα "Εμπόριο, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και εμπόριο συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων", παρουσίασε μείωση 31,2% το Β΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 35,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Παράλληλα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο "Εμπόριο αυτοκινήτων", παρουσίασε μείωση 35,5% το Β΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 41,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Έτσι θα απαντούσε ένας Άνδρας Έλληνας Ηγέτης στους εκβιαστές του.!

Τι έγινε; Αν δεν ξεβρακωθούμε δεν έχει άλλη δόση;


Μας φέρονται σαν πρεζάκηδες και το ανεχόμαστε; Είμαστε Έλληνες εμείς ή κοιμισμένα ζώα;
Δεν θέλουμε την 6η δόση. Δεν την θέλουμε και ούτε πρόκειται να πάρετε πίσω τις άλλες ούτε τα παλαιότερα τοκοχρεολύσια των τοκογλυφικών δανείων σας! Έτσι θα ψοφήσετε μαζί μας όλοι σας γιατί οι τράπεζες σας και το οικονομικό σας υπόβαθρο θα πέσει στα...
τάρταρα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Και που είσαι Μερκελίνα, στάξε εδώ και τώρα το ένα τρις ευρώ που μας χρωστάς από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το Ελληνικό χρυσάφι που μας έκλεψαν οι παππούδες σου...

Μπένι ο εμπνευστής των απολύσεων

thumb
Της Μιχαλούς


O Μπένι ο νέος Μεσσίας, αποδείχθηκε πιο λίγος και από τους λίγους. Ο αέρας της αλλαγής που έφερε ήταν ακόμη μια παρλαπίπα, ώστε να πέσουν στην φάκα τα θύματα,  τα φοβισμένα δημοσιοϋπαλληλικά ανθρωπάκια, για να έρθουν μετά να το δοξάζουν που έχουν δουλίτσα ακόμη κι αν φτάσουν να πληρώνονται με χαρτζιλίκια( όσοι την γλυτώσουν).
Τα συμπεράσματα αυτά βγαίνουν από τη νέα  έκθεση σοκ της ΓΣΕΕ η οποία επισημαίνει ότι θυσίες οι οποίες επιβάλλονται κυρίως στους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν επέφεραν τη βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητάς της ελληνικής οικονομίας αλλά την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης του μέσου μισθού στο έτος 2003, του κατώτερου μισθού σε επίπεδα πριν από το έτος 1984 και του επιπέδου ανεργίας στο έτος 1961.

Εντολή Παπανδρέου: Mακριά από πλατείες, ταβέρνες και καφετέριες!

Απαγορευτικό εξόδου και δημοσίων εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη επέβαλε ο Παπανδρέου όχι βέβαια για να μην τους δει ο κόσμος να διασκεδάζουν, αλλά για να... μην τους δει και τους πλακώσει στο ξύλο… Πρέπει να αποφευχθούν τα περυσινά παρατράγουδα, λέει το Μαξίμου, από την άλλη όμως αν οι Θεσσαλονικείς δε θα  δουν στην Αριστοτέλους τον Σκανδαλίδη, τον Λοβέρδο , τη Διαμαντοπούλου και ένα σωρό ακόμη που έστρωσαν πέρυσι στο κυνήγι, θα κατευθυνθούν μαζικά εναντίον του ίδιου του Παπανδρέου, όσο κι όπου κι αν κρυφτεί.Φαύλος κύκλος δηλαδή.
www.kentrinews.gr

Σε πλήρη κινητοποίηση η διοίκηση και 350 πράκτορες της ΕΥΠ για τον Τζέφρι


   
Ανάμεσά τους είναι μια μεγάλη δύναμη αστυνομικών των ΜΑΤ καθώς και των ΥΜΕΤ - Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης - αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αλλά και συνάδελφοί τους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την Κρατική Ασφάλεια αλλά και άλλες υπηρεσίες της Δημόσιας Ασφάλειας.Η δύναμη των 2.000 αστυνομικών της Αθήνας θα προστεθεί στην υπάρχουσα δύναμη της Θεσσαλονίκης που φτάνει τους 5.000 αστυνομικούς.Όμως η κινητοποίηση της

Αποφεύγει το χώρο της Έκθεσης ο Γ. ΠαπανδρέουΟι διαδηλώσεις άλλαξαν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Από... πρωτοτυπίες θα συνοδευτεί η φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Υπό το φόβο της λαϊκής αντίδρασης και το ξέσπασμα επεισοδίων, ο Γ. Παπανδρέου τροποποίησε το πρόγραμμά του προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις σε χώρους όπου θα είναι δύσκολη η αστυνόμευση.Έτσι, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα κάνει τα εγκαίνια κι ούτε θα παραστεί το πρωί του Σαββάτου στον αγιασμό, ενώ θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής, στην αποθήκη Γ' του Α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης κι όχι ως συνήθως στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, για λόγους ασφαλείας.Επιπλέον θα απέχει από την καθιερωμένη του

Ο Λοβέρδος, το χάος και το τουμπεκί...Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ομολογουμένως δεν έχει τη χάρη του Θόδωρου Πάγκαλου. Ο αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και... συναντιπρόεδρος του Βενιζέλου είναι ένας αυθεντικός μαιτρ της πολιτικής προβοκάτσιας, ο οποίος, με τη σιγουριά του ανυπέρβλητου, απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο των εμπρηστικών του παρεμβάσεων και των όσων τις ακολουθούν. Του Λοβέρδου του βγαίνει κάτι στριμόκωλο, μελοδραματικό και γκρινιάρικο. Είναι μία κλάση κάτω.

Βουτιά στο κενό για 51χρονο

Αγρίνιο: Βουτιά στο κενό για 51χρονο Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας προκρίνουν τα πρώτα στοιχεία

Βουτιά στο κενό για 51χρονο άνδρα στο Αγρίνιο. Ο άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Κορυτσάς,
Ο 51χρονος κάτοικος εν ζωή της Λεπενούς, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, φιλοξενούνταν στο σπίτι της αδερφής του. Η Αστυνομία ερευνά το θέμα και το διαμέρισμαγια να ρίξει φως στα αίτια της πτώσης του. Τα πρώτα στοιχεία πάντως και οι μαρτυρίες κατατείνουν στην εκδοχή της αυτοκτονίας.
Περαστικός ο Παπανδρέου από τη ΔΕΘΌτι τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου τις καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το επικοινωνιακό του επιτελείο είναι γνωστό. Για το λόγο αυτό, στις συσκέψεις που προηγήθηκαν για την προετοιμασία της Κυβερνητικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έθεσαν βέτο για όσο το δυνατόν λιγότερες εμφανίσεις. Γνωρίζουν καλά άλλωστε στο Μαξίμου πως οι κοινωνικές αντιδράσεις θα είναι μεγάλες το τριήμερο και για το λόγο αυτό θέλησαν να προστατέψουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από δυσάρεστες συναντήσεις και περιστατικά, όπως αυτό με το παπούτσι.

Φοροφυγάδες φαντάσματα περιλαμβάνει η λίστα

Φοροφυγάδες φαντάσματα περιλαμβάνει η πολυδιατυμπανισθείσα λίστα των φοροφυγάδων, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και φιλοδοξεί να εισπράξει 41 δις ευρώ.
Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις του....
ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιωτικές που είχαν ενταχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης ΟΑΕ και οι οποίες έχουν προ πολλού πτωχεύσει και εκκαθαριστεί.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η Πειραϊκή Πατραϊκή, Η Χαρτοποιία Λαδόπουλου (ΕΓΛ) και άλλες.

Το Κόμμα που "ταλαιπώρησε" τους Έλληνες

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Χθες κατά τις 3 το μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο Γιώργος, παιδικός μου φίλος πού εργάζεται στο Δημόσιο. Η συζήτησή μας πέρασε γρήγορα από τις διακοπές στη δυσκολία της καθημερινότητας.

« Πήγε 3 μου λέει και θα φύγω …..
έρχομαι στις 7».

«Ταλαιπώρησες σήμερα τουλάχιστον 10 πολίτες;» τον ρώτησα.

Τη συνέχεια αδυνατώ να την γράψω λέξη προς λέξη.

Τα παιχνίδια της Τουρκίας και η ελληνική διπλωματία


Θέλοντας και μη, η Ελλάδα έχει βρεθεί πλέον στα διασταυρωμένα πυρά μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η ένταση που έχει επιλέξει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι ασφαλώς και ο καλύτερος σύμβουλος… Ελλάδα και Κύπρος, έχοντας σε διαφορετικά επίπεδα, συνεργασία με το Ισραήλ, βρίσκονται στο “στόχαστρο” των Τούρκων.Η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στο “θαλάσσιο οικόπεδο 12” της Κύπρου, σε συνεργασία με εταιρία ισραηλινών συμφερόντων ήταν ασφαλώς η “αφορμή” που έψαχνε η τουρκική πλευρά για να εκδηλώσει την επιθετικότητά της.

Ποντάρουν και πάλι στη χρεοκοπία μαςΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Την περίοδο λίγο πριν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου, τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, τα λεγόμενα και πολυθρύλητα CDS είχαν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Από μια πλευρά μάλιστα, έδειχναν το άγχος και την σπουδή όλων εκείνων, που είχαν επενδύσει στην προοπτική κατάρρευσης της Ελλάδας, ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο μιας διαδικασίας ντόμινο στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Και τελικά, να… θρηνήσουμε την ίδια την ΟΝΕ, σε μια εποχή κατά την οποία το ευρώ είχε όλες τις προδιαγραφές να εξελιχτεί σε παγκόσμιο νόμισμα, αντικαθιστώντας το ασθενικό δολάριο.

Ά. Τσιγκρής: «Εικόνα Χάους και Αβεβαιώτητας…»


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι στόχοι για την οικονομία τινάζονται στον αέρα, Οι αποφάσεις για όποιες χρήσιμες διαρθρωτικές αλλαγές βαλτώνουν. Οι φήμες για τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας οργιάζουν. Η κοινωνική κατάθλιψη γενικεύεται.
Τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας αποκτούν, πλέον, εφιαλτική διάσταση και διαψεύδουν -με δραματικό τρόπο- οποιαδήποτε κυβερνητική παραποίηση της αλήθειας:

Θα πείτε ποτέ και καμιά αλήθεια;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αδυνατώ να κατανοήσω πώς μερικά πράγματα περνούν εντελώς απαρατήρητα ή σχολιάζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου ή απλώς αναφέρονται ως κάτι το συνηθισμένο και το αναμενόμενο ή δεν αναφέρονται καθόλου – είτε από τα μέσα ενημέρωσης, είτε από την αντιπολίτευση.

Έπρεπε ή όχι να σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι με τη δήλωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με την οποία «το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα δεν αποδίδει και η χώρα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα»;

Ευρωμπάσκετ: Η "ακτινογραφία" της Ρωσίας

Ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της εθνικής ανδρών, Δημήτρης Πρίφτης, ανέλυσε την αυριανή (9μ.μ., ΕΤ-1) αντίπαλο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, Ρωσία.
«Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχειά μας σε αυτό το τουρνουά, ακόμη μία μάχη στην προσπάθειά μας να προκριθούμε. Η Ρωσία είναι μία ομάδα που μέχρι στιγμής είναι αήττητη κι έχει παρουσιάσει μία πολύ δυνατή άμυνα.
Σε αυτόν τον τομέα είμαστε κι εμείς καλοί και πιστεύω πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, ίσως με χαμηλό σκορ.
»Εκείνο που είναι πολύ σημαντικό είναι να έχουμε προσαρμοστικότητα στις αλλαγές των αμυνών που κάνει η ρωσική ομάδα, να μην κάνουμε λάθη

Παναχαϊκή: Μεταγραφή-επένδυση η απόκτηση Ζάρκου

Τελικά η Παναχαϊκή έκανε μια ακόμη προσθήκη αυτή του 20χρονου μέσου Φάνη Ζάρκου από την Κόρινθο. Τον παίκτη τον ξέρει πολύ καλά ο Σεροπιάν, θεωρείται ταλαντούχος και εξελίξιμος και γι' αυτό αποφασίστηκε να ενταχθεί στους «κοκκινόμαυρους».
Πρόκειται μία μεταγραφή – επένδυση, με τον Ζάρκο, ο οποίος την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Κορίνθου σε 24 ματς και σκόραρε μία φορά.
Το 5ετές συμβόλαιό του, προβλέπει αύξηση αποδοχών εάν η Παναχαϊκή καταφέρει να πάρει στο τέλος της χρονιάς ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στη Super League.

Βόλεϊ: Ο Νϊκος Αγγελόπουλος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό!

Την απόκτηση του Νίκου Αγγελόπουλου ολοκλήρωσε η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού πριν από λίγο.
Ο 23χρονος πατρινός πασαδόρος, με καριέρα στον Ολυμπιακό και στην Παναχαϊκή, συμφώνησε σε όλα και θα συνεχίσει την καριέρα του στους «πράσινους». Ο Αγγελόπουλος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο ΝΟ Πατρών στο τουρνουά πόλο των διαιτητών

Με επτά συλλόγους της Α1 ανδρών και την εθνική ομάδα ακόμη παρούσα, θα πραγματοποιηθεί το φετινό τουρνουά πόλο του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης.
Οι αγώνες θα γίνουν το τριήμερο 16-18 Σεπτμεβρίου με τη συμμετοχή της Βουλιαγμένης, του Παναθηναϊκού, της Χίου, του ΠΑΟΚ, του ΝΟ Πατρών, του Πανιώνιου και του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και της εθνικής ομάδας

Πόλο: Κάμπ προεθνικής ομάδας στην Αθήνα

Καμπ προετοιμασίας, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου, πραγματοποιεί η Προεθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντράγκαν Άντριτς κάλεσε για τις 10.00 το πρωί (13/9), τους εξής υδατοσφαιριστές:

Ευρωμπάσκετ: Νέος περίπατος για Ισπανία (84-59)

Εντυπωσιακή η Ισπανία πριν από λίγο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, διέλυσε με 84-59 την παραπαίουσα Σερβία του Ντούσαν Ίβκοβιτς και με δυο ακόμη βαθμούς εξακολουθεί να είναι στην κορυφή του ομίλου της.
Αντίθετα οι Σέρβοι, μετά την ήττα με 100-90 από την οικοδέσποινα Λιθουανία, γνώρισαν μια ακόμη από την Ισπανία πριν λίγο, αυτή τη φορά με μια πολύ μέτρια εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος και πλέον, για να διατηρηθεί

Α1 χαντ-μπολ ανδρών: Μια ομάδα λιγότερη φέτος...

Κενή παραμένει η θέση στην Α1 χάντμπολ ανδρών, που δημιουργήθηκε μετά την διάλυση των Βριλησσίων, αφού ο Ποσειδώνας Λουτρακίου δεν δέχτηκε να την καλύψει.
Αυτό που άλλες χρονιές ήταν όνειρο, πλέον αποτελεί πρόβλημα. Το οικονομικό βάρος είναι η βασική αιτία που ο Ποσειδώνας Λουτρακίου δεν δέχθηκε να καλύψει το κενό που άφησαν τα Βριλήσσια στην Α1 Εθνική χάντμπολ ανδρών μετά την διάλυσή τους.

"Σέντρα" αύριο στην Α΄ κατηγορία ΕΠΣΑ

Την Κυριακή το απόγευμα μπορεί να έχουμε το σούπερ Καπ της ΕΠΣΑ, αύριο όμως ανοίγει η αυλαία του κορυφαίου τοπικού πρωταθλήματος (Α΄ κατηγορία) με πλήρες πρόγραμμα και με το ενδιαφέρον μεγάλο για μια ακόμη χρονιά.
Πρωτάθλημα πλέον με ηχηρά ονόματα, όπως αυτά των Ζαβλανίου, Εθνικού Σαγείκων, Αχιλλέα Καμαρών κ.α.
Όλα τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα στις 5

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που ελέγχει τον χρόνιο πόνο


Ένα γονίδιο, το οποίο ευθύνεται για τη ρύθμιση του χρόνιου πόνου, εντόπισαν για πρώτη φορά Βρετανοί επιστήμονες, ένα... επίτευγμα που αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων πιο αποτελεσματικών αναλγητικών φαρμάκων. Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Πίτερ Μακ Νότον, επικεφαλής του τμήματος φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ανέφεραν ότι αν καταστεί δυνατό να αναπτυχθούν φάρμακα που μπλοκάρουν την πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από το συγκεκριμένο γονίδιο HCN2, τότε θα υπάρξει καταπολέμηση του χρόνιου νευροπαθητικού πόνου, ο οποίος προέρχεται από κάποια βλάβη στα νεύρα (είναι διαφορετικός από τον χρόνιο πόνο μιας φλεγμονής) και ο οποίος σήμερα είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί με τα υπάρχοντα φάρμακα.