Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Τραπεζικά τέραταthumbΤου Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου - Αναλυτή
 
Tα πανηγύρια αυτές τις ημέ­ρες στην Ελλάδα κρατάνε το πολύ ένα 24ωρο. Ιδίως τα στημένα. Τόσο κράτησε και το νέο πανηγύρι για τον «γάμο» των τραπεζών Alpha - Eurobank. Οι ευχές, τα μπράβο και τα ζήτω έπεσαν βρο­χή. Από επίσημους και ανεπίσημους. Κι όλα αυτά γιατί; Μα για να κρύψουν την αλήθεια. Όταν δυο αντίπαλες μέχρι χθες φαμίλιες που καταδυναστεύ­ουν τον πληθυσμό μιας περιοχής απο­φασίζουν ξαφνικά να συνενωθούν, αυτό δεν είναι ποτέ για καλό.

Η Monde εκτοξεύει βέλη κατά Παπανδρέου


Φτου και από την αρχή… Κάπως έτσι η  Le Monde, στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της την Δευτέρα παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την «αδυναμία» της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού «να τα βγάλουν πέρα».

Στα μυστικά κονδύλια υπάρχουν τα λεφτά κ. Παπανδρέου;


Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μπορεί να ανέρχονται οι απόρρητες δαπάνες των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να προσκομιστούν τα σχετικά στοιχεία. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η διαχείριση των σχετικών δαπανών γίνεται με εντελώς αδιαφανή τρόπο και άφησε να εννοηθεί ότι έχουν αυξηθεί από τις εκλογές του 2009 και μετά, όταν δηλαδή ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Χαϊδεύουν τις τράπεζες αφανίζοντας τους εμπόρους

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος επιστολή με την οποία λέει πως μπαίνει ταφόπλακα στην μικρή και μεσαία επιχείρηση.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματός σας, το......
Σάββατο, σημειώσατε τα εξής:

Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες


Γενικευμένη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Βρυξέλλες για την ταχύτητα της Ελλάδας στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, το οποίο δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει προκειμένου να δικαιούται το δάνειο της τρόικας. 

Γιωργάκη... έλα στην ΔΕΘ.. η μανούλα είπε να σου δώσουμε μπανάαανα..

ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΧΤΥΠΗΤΟ''...

Με ανοιχτές αγκάλες περιμένει σύσωμη η βόρεια Ελλάδα να υποδεχτεί τον μεγάλο ευεργέτη GAP στην ΔΕΘ. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ετοιμάζονται να ραίνουν με βάγια τον άνθρωπο που αυτοθυσία ετοιμάζεται να αποτελιώσει το έργο που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια ο πατέρας του....

Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο «θησαυρός του Αλή Πασά»

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μου αρέσει πολύ, μα πάρα πολύ αυτός ο Ελληνοαυστραλός επίδοξος χρυσοθήρας που δηλώνει « Απόλυτα βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά».

Με αυτόν άλλωστε το σκοπό επιστρέφει – όπως διάβασα- στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων, ο 65χρονος Ευάγγελος Δήμας που δηλώνει, πως αφού τον....
βρει, «θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, για να "γλιτώσει" οικονομικά τη χώρα.»

Ελλάδα: χωρίς ευρώ, αλλά και χωρίς εθνικό νόμισμα!

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Κάποιοι λένε ότι είναι η γνωστή τακτική εκφοβισμού, τύπου Δαμανάκη, για να καταπιούν οι Έλληνες τα μέτρα-δηλητήριο που θα τους σκοτώσουν, φοβούμενοι μια μεγάλη οικονομική ταραχή που μπορεί να ....
επιφέρει μια αλλαγή νομίσματος τόσο βίαια.

Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και οι “εταίροι” μας, που έτσι κι αλλιώς αποφασίζουν για μας -φρόντισε ο ΓΑΠ γι’αυτό-, σκέφτονται να μας αποβάλλουν από το ευρώ και μαζί μ’ εμάς και άλλες χώρες της περιφέρειας.

Οι μύθοι του τζίτζικα, του μέρμηγκα και του… Καραμανλή

του Κώστα Βαξεβάνη

Όσοι θεωρούν τους άλλους ανόητους, συνήθως κάνουν κάποιο ανόητο λάθος απέναντί τους. Στην περίπτωση της υπόθεσης των υποκλοπών, το μοιραίο λάθος δεν μπορούσε να είναι πιο ανόητο. Οι υποκλοπείς είχαν αγοράσει καρτοτηλέφωνα τα οποία χρησιμοποίησαν ως τηλέφωνα σκιές. Εκτός από ένα: Το είχαν φορτίσει όμως στο δίκτυο και έτσι το τηλέφωνο αυτό έδωσε σήμα στο δίκτυο της Vodafone δηλώνοντας τον μοναδικό αριθμό της συσκευής (ΙΜΕΙ).

Αυτοκτόνησε τελικά ο σωματοφύλακας του Καραμανλή ..ή τον «αυτοκτόνησαν»;


Ολοένα και συνεχόμενες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τόσο τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή όσο και το περιβάλλον του σε σχέση με περίεργες καταστάσεις, που θυμίζουν ταινίες κατασκοπίας και μυστηρίου, αλλά που δυστυχώς στη περίπτωσή του δεν ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Μετά τις αποκαλύψεις για την υποκλοπή των τηλεφωνικών του συνομιλιών από πράκτορες της CIA, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με έγγραφες αναφορές των Μυστικών Υπηρεσιών της Ρωσίας προς την ΕΥΠ, για παρακολούθηση του Κώστα Καραμανλή και της οικογένειάς του και πιθανό σχέδιο δολοφονίας του από ξένες Μυστικές Υπηρεσίες, μετά από όλα αυτά ένα νέο κομμάτι του παζλ από εκείνη την εποχή φαίνεται, ότι δεν ταιριάζει με τον «πίνακα».

Γιατί επανήλθαν τώρα οι υποκλοπές;

Το ερώτημα ηχεί βασανιστικά στον κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας. Γιατί θυμήθηκαν όλοι τώρα το θέμα των υποκλοπών που έγινε πριν 6 χρόνια; Πού αποσκοπούν εκείνοι οι οποίοι αποφάσισαν να ανασύρουν από τα κλειδωμένα τους συρτάρια ένα θέμα που....
είχε κλείσει άδοξα, αλλά όλοι γνωρίζαμε τι πράγματι συνέβη; Ποιος εξυπηρετείται σήμερα από την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος;

Απαγορευτικό Ευρωπαίων σε δηλώσεις Βενιζέλου


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι Ευρωπαίοι και δη ο Σόιμπλε επέβαλαν σιωπητήριο σήμερα στον Βενιζέλο  επειδή τον χαρακτηρίζουν… απρόβλεπτο. «Απαγόρευσαν» λοιπόν, τρόπον τινά, κάθε δήλωση  από έλληνα αξιωματούχο του  οικονομικού επιτελείου έχοντας στο μυαλό τους τα της περασμένης Πέμπτης… όταν από το υπουργείο Οικονομικών  διέρρευσε  ότι  διεκόπησαν  οι συνομιλίες με την τρόικα προκαλώντας μεγάλη ζημιά στα Χρηματιστήρια.

Πέθανε ο Γεώργιος Μαγκάκης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Ρομπάι: Κανείς δε φεύγει από την Ευρωζώνη


Μην φτιάχνετε βαλίτσες γιατί τελικά δε θα φύγουμε από την ευρωζώνη, το είπε ο Πρόεδρος. Ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε και καμιά άλλη χώρα δε θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ όσα και εάν είναι τα βάρη που πρέπει να σηκώσουμε δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Panic! At The Disco: The Ballad Of Mona Lisa [OFFICIAL VIDEO]

Ο Jeffrey αναγνωρίζει "μακεδονική" εθνικότητα και γλώσσα;Τι άλλο πρέπει να αποκαλυφθεί για να στηθούν δικαστήρια για τον προδότη ΓΑΠ;

Στα δημοσιευθέντα έγγραφα από το Wikileaks, αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα δεν έχει αντίρρηση στην απόδοση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας». Ο σκοπιανός τύπος αναδεικνύει το γεγονός και....
προσθέτει ότι δεχθήκαμε και την ονομασία «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας».
Το «Kanal 5» μεταδίδει ότι αυτή ήταν η θέση του Γ. Παπανδρέου την οποία μετέφερε στον Αμερικανό υφυπουργό Τζέιμς Στάινμπεργκ, στις 2 Δεκεμβρίου του 2009.

Ταξί, ναρκωτικά και Υγεία αύριο στο Υπουργικό


Το νομοσχέδιο για τα ταξί, η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και θέματα υγείας είναι τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα. Στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, το οποίο, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, θα προβλέπει μεν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλά θα υπάρχουν και πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία δεν αποτελούν εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή.

Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει...

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Χτυπά το τηλέφωνο - δεν εμφανίζεται αριθμός. Για λίγες μέρες βρίσκομαι στη βόρεια Γερμανία, μα βρίσκομαι και σε δίλημμα: να το...
σηκώσω ή να το αφήσω να χτυπά, μιας και οι χρεώσεις είναι τσουχτερές. Τελικά, υποκύπτω στην περιέργεια μου και αποδέχομαι την κλήση.

Στην άλλη γραμμή είναι μια τηλεφωνήτρια: «εκκρεμεί η δόση του στεγαστικού, στα 105 ευρώ» με ενημερώνει και πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση της η πίεση μου έχει φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα.

Απ' την "άρση της μονιμότητας"... ως τη δουλεία

από το Μαρικάκι

Η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο φαίνεται να κοντοζυγώνει και όσοι λατρεύουν να μισούν τους δημόσιους υπαλλήλους και τα « προνόμιά» τους μπορούν να χαρούν, συγκρατημένα όμως, δεν είναι ακόμη γεγονός.
Προς το παρόν, εκτός από διάχυτη αίσθηση εξαιτίας και των λεγομένων διαφόρων κυβερνητικών (π.χ. Πάγκαλος) είναι και επίσημο αίτημα του ΟΟΣΑ, και αφορά τουλάχιστον τους νεοπροσλαμβανόμενους σε όλο το εύρος του δημοσίου τομέα.

Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε...thumbΤου Δημήτρη Μυ

Παρακολουθώντας την πορεία της Ελλάδας προς τη δίνη του κυκλώνα της παγκόσμιας κρίσης, αλλά και τις... προσπάθειες «διάσωσής» της, δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς πώς τόσοι πολλοί και μάλιστα ειδικοί (εγχώριοι και εξ εσπερίας σωτήρες) μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλα λάθη, τόσο άστοχες προβλέψεις.
Πώς είναι δυνατόν οι ειδήμονες να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα στον πάτο της ύφεσης, οδηγούν τους εργαζόμενους στον Καιάδα και το χρέος στη στρατόσφαιρα...

Αποδεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη ΖακύνθουΑποδεκτή έκανε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση της υποβολή της. Η επιστολή παραίτησης διαβάσθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το νέο εκκλησιαστικό έτος και έγινε αποδεκτή ομόφωνα από τους ιεράρχες.

Γιατί ξαναψηφίζω ΠΑΣΟΚ


Τι κέρδισα από το ΠΑΣΟΚ και θα το...ξαναψηφισω!!! Από το Γιώργο Καισάριο via Facebook
1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σαββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)

Σενάρια εξόδου απο το ευρώ φέρνει η Α. Διαμαντοπούλου


Δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση έκανε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο ΒΗΜΑ 99,5. Αφού ζήτησε συγνώμη από γονείς και μαθητές για το απίστευτο μπάχαλο με τα βιβλία αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις, δηλώνοντας αντίθετη σε πρόωρες εκλογές και μην αποκλείοντας ακόμα και το ακραίο σενάριο εξόδου από την Ευρωζώνη, σε συνθήκες εσωτερικού χάους όπως ανέφερε.
Μετά τις δηλώσεις για τα πολύ σημαντικά προβλήματα και τις ελλείψεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ζητώντας συγνώμη μίλησε για την γενικότερη κατάταση.

Merkel: Δεν περιμένει έξοδο χώρας από το ευρώ, θα προκαλούσε ντόμινο


Δεν προβλέπει την έξοδο κάποιας χώρας μέλους από το ευρώ η Angela Merkel, καθώς προειδοποιεί ότι μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε ένα επικίνδυνο φαινόμενο ντόμινο.
«Από τεχνικής και νομικής άποψης, δεν υπάρχει καμία απολύτως

Κύμα ρευστοποιήσεων στις τράπεζες, στο κόκκινο το ΧΑ


Με τις ανησυχίες για την ελληνική κρίση και την πραγματική κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος να επιμένουν και να αποτυπώνονται στη νέα αύξηση των CDS της περιφέρειας που καταγράφεται σήμερα, το ΧΑ κινείται ξανά βαθιά στο κόκκινο, με το Γενικό Δείκτη να χάνει περίπου 2%. Στο στόχαστρο των πωλητών ξανά οι τράπεζες.

Η μοναξιά της κυβέρνησης, του Γιώργου Δελαστίκ


Γύρω στις δέκα ώρες κράτησε το υποτιθέμενο "έπος της αντίστασης" της κυβέρνησης Παπανδρέου κατά των εκπροσώπων της τρόικας ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ: από τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης έως το μεσημέρι της Παρασκευής. Οργίαζαν στο διάστημα αυτό οι εκπορευόμενες από την κυβέρνηση φήμες ότι δήθεν αγανάκτησε από την προκλητική στάση των ξένων επικυρίαρχων και αποφάσισε να τα σπάσει μαζί τους. Βγήκε όμως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προχθές σε συνέντευξη Τύπου και ξεκαθάρισε δημοσίως ότι καμία τέτοια ρήξη δεν επήλθε και δεν άφησε κανένα περιθώριο να υποψιαστεί κανείς ότι η ρήξη με την τρόικα υπάρχει ως ενδεχόμενο στις προθέσεις της κυβέρνησης. Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τον πιστέψουμε.

Δήμαρχος ξόδεψε 50.000 ευρώ για να ρίξει χλώριο σε 3 δεξαμενές!

Στον ίδιο δήμο μια απλή σύνδεση ρολογιού ύδρευσης κοστίζει 250 ευρώ!

Ο δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης ξόδεψε, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, 50.000 ευρώ για να καθαρίσει με χλώριο τρεις δεξαμενές ύδρευσης! Το ποσό είναι αρκετά μεγάλο, και, αν δεν μας μεταφέρθηκαν λάθος οι...
πληροφορίες, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός και δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά. Πάντως, αφού η δαπάνη ήταν τόσο υψηλή, αυτοί, που έκαναν τον καθαρισμό, φρόντισαν να ρίξουν μπόλικο χλώριο. Σε σημείο, που επί ημέρες το νερό να μην πίνεται! Αλλά στον ίδιο δήμο, οι κάτοικοι τα βάζουν με το δήμαρχο και για έναν άλλο λόγο.

«Να τη βγάλουμε και φέτος» και βλέπουμε ο στόχος των ΜΜΕ, της Α. Νταρζάνου


Τεράστιες πιέσεις από την πτώση των πωλήσεων και τη μείωση της διαφήμισης δέχεται ο κλάδος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες «έκτακτης ανάγκης», όσο η στρόφιγγα του δανεισμού κλείνει και το χρήμα γίνεται όλο και ακριβότερο. Ήδη, τον τελευταίο χρόνο πολλές εφημερίδες δεν άντεξαν τις πιέσεις της ύφεσης και ανέστειλαν την κυκλοφορία τους: "Veto", "Αποκαλύψεις", "Απογευματινή", "Ελεύθερος".
Νούμερο ένα στόχος για τις επιχειρήσεις ΜΜΕ είναι πλέον η επιβίωση.

Πιέζουν για συγκυβέρνηση


Μεγάλη ανησυχία και ένταση επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο αδυνατεί να προβλέψει τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών. Όσο και αν η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της για την αίσια έκβαση της πολιτικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επί της ουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου τρέμουν…καθώς τα παζάρια θα γίνουν σε ένα δυσμενέστατο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, ενώ η Αθήνα έχει βεβαρημένο παρελθόν καθώς, πλην της πρώτη δόσης, όλες τις υπόλοιπες τις πήραμε με πολιτική απόφαση των δανειστών.

Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η πολιτική είναι ο κατεξοχήν χώρος στον οποίο ανθούν τα διλήμματα. Έχει αποδειχτεί άλλωστε ότι έχουν τη μεγαλύτερη χρηστικότητα έναντι της κοινωνίας, καθώς ορίζουν με σαφήνεια το περίγραμμα του διακυβεύματος στο οποίο πρέπει κάθε φορά να απαντήσουν οι....
πολίτες.

Από το «Καραμανλής ή τανκς» της Μεταπολίτευσης, μέχρι τις «καθαρές λύσεις» του Σημίτη το 1996, τα διλήμματα έπαιξαν πάντοτε τον δικό τους, καθοριστικό ρόλο, στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων ανά εποχή.

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και η αυτοδυναμία

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε χθες η Real News, και ειδικότερα στο μέγεθος της συσπείρωσης των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, βρίσκεται ενδεχομένως το «κλειδί» για την έκβαση των επόμενων εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα, το οποίο φαντάζει μη....
αναστρέψιμο, με βάση τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το πόσο εύκολα θα καταφέρει να υπερβεί και το όριο της αυτοδυναμίας όμως, φαίνεται ότι θα κριθεί από τα… κέφια της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας


Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν από λίγο στην περιοχή Νησί της Σάμου, στους Πάδες Ιωαννίνων, στα Πρόσυμνα Αργολίδος και στο Αχλαδοχώρι Σερρών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που μαίνεται για 4ο 24ωρο στην περιοχή, εμφανίζοντας όμως καλύτερη εικόνα πλέον. Στην Σάμο η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση, κοντά σε οικισμό και στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Στους Πάδες Ιωαννίνων η φωτιά εντοπίζεται σε δασική έκταση, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Τιμωρείστε τη ΝΔ: Βάλτε την να κυβερνήσει!


Του Θανάση Νικολαΐδη


Ο κόσμος χάνεται, η Ελλάδα πεθαίνει και της ρίχνουν,
φευγαλέα, ματιές. Έσκυψαν για λίγο τρομαγμένοι πάνω
της και ξανά το κεφάλι ψηλά. Πολιτικοί, οπαδοί και
αρχηγοί. Για το κόμμα και την…προκοπή του, για το
αύριο μη μας λείψει η έδρα, για το χθες που δεν θέλουμε
ν’ αλλάξει. Κι άρχισε παιχνίδι κομματικό και το βιολί-
βιολάκι. Αντί να πέσουν πάνω της, για τον σφυγμό και....
την ανάσα της.

Η Κεντροαριστερά "λεηλατεί" το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μετά τις εκλογές του 2000, τις οποίες κέρδισε οριακά το ΠΑΣΟΚ, όλοι συνειδητοποιούσαν ότι το μέλλον του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν στη διεύρυνση και τις… συγχωνεύσεις.

Η πολιτική στρατηγική προσέγγισης και διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς, που....
εμπνεύστηκε ο τότε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, αποτελούσε το αντίβαρο στην επέλαση μιας Κεντροδεξιάς με κοινωνικο-κεντρικό προφίλ, της οποίας ηγείτο ο Κώστας Καραμανλής.

«1,7 δισ. από το κράτος σε KEK της Διαμαντοπούλου»


Η ιστορία με τις ΜΚΟ και τον στενό συνεργάτη της Διαμαντοπούλου αρχίζει το 1998, όταν τότε αποκαλύπτεται πως το κράτος έδωσε 1.7 δισ.δραχμές στην εταιρία του Κ. Μπάστα, στην οποία μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο σύζυγος της σημερινής υπουργού Παιδείας.

Οργή των Γερμανών κατά της Ελλάδας


Σε μία συντονισμένη επίθεση προχώρησε σήμερα ο γερμανικός Τύπος εναντίον της χώρας μας και των χειρισμών της σε θέματα που αφορούν τη μη τήρηση του Μνημονίου.Στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων, βλέποντας τη συρίκνωση των ποσοστών τους θεωρούν την ελληνική κρίση, ως βασική αιτία της πολιτικής τους καθίζησης. Σήμερα, σχεδόν όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν απαξιωτικά σχόλια για τη χώρα μας όπως «οι Έλληνες εξοργίζουν αυτούς που τους βοηθούν» και «το Βερολίνο χάνει την υπομονή του έναντι της Αθήνας».

Ποδόσφαιρο: «Κίτρινος πυρετός» για τον Σάντος

Οι πολλές κίτρινες κάρτες των διεθνών προβληματίζουν τον Φερνάντο Σάντος, ενόψει της αναμέτρησης της αυριανής (6/9) με την Λετονία
Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Σαμαράς, Γιάννης Φετφατζίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιάννης Μανιάτης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Αλέξανδρος Τζιόλης βρίσκονται στο όριο καρτών

«Έμειναν» οι ποινές για Ηλιούπολη και Τσακογιάννη

Μόνο του Νίκου Παντέλη έγινε δεκτή η έφεση που αθωώθηκε για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών (ήταν τιμωρημένος με διετή αποκλεισμό), ενώ αντίθετα παρέμειναν οι ποινές για την Ηλιούπολη και τους Γιώργο Τσακογιάννη, Νίκο Χάλκο και Μιχάλη Νικολόπουλο.
Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις για την Ηλιούπολη και έτσι παρέμεινε η ποινή του υποβιβασμού

Αλέξης Κούγιας: "Αλητείες χειρίστου είδους, χειραγωγημένες διοικήσεις..."


Μύδρους εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας πριν από λίγο στην αθλητική ζώνη του ράδιο «Γάμμα» και στον Μίλτο Σπυρόπουλο σχετικά με τα όσα θλιβερά έγιναν στο φιλικό με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.
«Αλητεία χειρίστου είδους και διοικήσεις που δεν μπορούν να ξεφύγουν από μια ομάδα αλητών», είναι μερικά από αυτά που είπε ο κ. Κούγιας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ΠΑΕ θα καταγγείλει στον Αθλητικό δικαστή όλα όσα έγιναν εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ:

ΕΑΠ: Επιστροφή Γιούρισιτς θέλει και Χαριτωνίδη...

Μετά από τρία χρόνια, ο Μαυροβούνιος κεντρικός αθλητής Γιούρισιτς θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της ΕΑΠ στο νέο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Μεταγραφή παλιού γνώριμου έκανε λοιπόν η ΕΑΠ, η οποία θα καλωσορίσει για δεύτερη φορά, μετά τη σεζόν 2007-2008, τον Μίλαν Γιούρισιτς. Ο 33χρονος Μαυροβούνιος κεντρικός θα βρεθεί τις επόμενες μέρες

Φουλ επίθεση από το Συγκρότημα στον πρωθυπουργόΚανονικό «θάψιμο» στον Παπανδρέου και σήμερα από το συγκρότημα Λαμπράκη.  Τόσο  το κεντρικό άρθρο των ΝΕΩΝ  όσο και του Πρετεντέρη  κινούνται στην  κατεύθυνση ότι   πρωθυπουργός… βρίσκεται εκτός τόπου  και χρόνου και απευθύνθηκε το Σάββατο από το βήμα της  συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ σε κάποια  άλλη χώρα , σε κάποιο άλλο πλανήτη.

Μπάσκετ: Το Μαρούσι θέλει τον Κορωνίδη

Την περίπτωση απόκτησης του Άρη Κορωνίδη σκέφτεται πολύ σοβαρά ο Νίκος Λινάρδος, που «οικοδομεί» σιγά-σιγά το ρόστερ του Αμαρουσίου.
Ο 29χρονος Κύπριος γκαρντ, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Α2 με τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών, προπονείται τις τελευταίες

ΕΟΚ: Καμία αλλαγή στις εθνικές κατηγορίες...

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στη σύνθεση των εθνικών πρωταθλημάτων, όπως διευκρινίζει με σημερινή (05/09) ανακοίνωσή της η ΕΟΚ.
Κάτι που σημαίνει ότι βάζει τέλος στα γραφόμενα περί δήθεν παρουσίας της ΑΕΚ από την Α2 στην Β΄ εθνική ή και τα όνειρα κάποιων άλλων ομάδων για να «ψηλώσουν» κατηγορία πριν καν το τζάμπολ.

Financial Times: Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει για 150.000 απολύσειςΜας το κρατούσε  για έκπληξη ο υπουργός Οικονομικών, αλλά τον πρόλαβαν τα δημοσιεύματα. Για τη «δεινή θέση», που βρίσκεται ο Τσάρος της Οικονομίας, κάνουν λόγο οι Financial Times και εκπλήσσονται πως καταφέρνει ακόμα και  ελίσσεται. Από τη μία πρέπει να καταρτίσει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό και να εφαρμόσει δυσβάστακτα μέτρα και από την άλλη να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή .
Στο μεταξύ το κύμα απολύσεων το γνωρίζαμε, αυτό όμως που δε μας αποκάλυπτε ο κ. Βενιζέλος είναι ότι δεν είναι ένα απλό κύμα, αλλά τσουνάμι.

Ευρωμπάσκετ: Όλα τα σενάρια για την εθνική μας...

Η Ελλάδα μπορεί να νίκησε με 71-55 το Μαυροβούνιο, ωστόσο η ήττα της Κροατίας από την Βοσνία (80-92) άφησε τα πάντα ανοικτά στον όμιλο μας.
Αναλυτικά:
Η Ελλάδα προκρίνεται:
- Αν νικήσει την Κροατία: φτάνει στο 4-1 και δεν φοβάται... κανέναν. Θα περάσει είτε πρώτη αν οι Σκοπιανοί ηττηθούν, είτε δεύτερη αν κερδίσουν.

Ο Ηρακλής οριστικά στην Β΄ εθνική

Η ΕΠΟ απέρριψε την έφεση για επανεξέταση του φακέλου του Ηρακλή. Οριστικά στη Football League o Γηραιός, μένει στη μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης.
Η προσπάθεια της ΠΑΕ Ηρακλής να επανεξεταστεί ο φάκελος του, ο οποίος αφορούσε τον υποβιβασμό του λόγω πλαστής φορολογικής ενημερότητας, έπεσε στο κενό,

Παναχαϊκή: Φθηνά τη γλίτωσε ο Ταφίλι * «Νοσοκομείο» η ομάδα

«Νοσοκομείο» είναι η Παναχαϊκή από τον απολογισμό του...φιλικού (!) αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και προφανώς μεθαύριο στον Πύργο, ο κ. Σεροπιάν θα παρατάξει και πάλι ένα διαφορετικό σχήμα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.
Η πατρινή ΠΑΕ ακόμη, έδωσε συνέχεια στην προσπάθεια του Πανιώνιου για να κάνει το...άσπρο μαύρο με μια άκρως αναλυτική

Χαμόγελα για την πρωτιά – Προβληματισμός για την αυτοδυναμία


Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την αυτοδυναμία εμφανίζονται στη Λεωφόρο Συγγρού έπειτα από τα ευρήματα των πρώτων μετρήσεων μετά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου η ΝΔ δείχνει να παγιώνει το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου. Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα επιμέρους ερωτήματα που αφορούν κυρίως τη μετακίνηση ψηφοφόρων που πλέον, είναι σαφώς υπέρ της ΝΔ, αλλά και για την παράσταση νίκης που είναι η λεγόμενη «ψυχολογία της κάλπης».

Το ΔΝΤ «καρφώνει» Βενιζέλο!


Σε τηλεγράφημά του, με ημερομηνία 25 Αυγούστου, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε την είδηση ότι το ΔΝΤ θα «είναι σε θέση να προχωρήσει στην εκταμίευση του νέου δανείου για την Ελλάδα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, David Hawley.
Σύμφωνα με τον κ. David Hawley, η τρόικα θα επισκεπτόταν την Ελλάδα για τις τελικές διαπραγματεύσεις και θα ολοκλήρωνε την πέμπτη αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας στις 5 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, σήμερα!

Το δίλημμα της Ελλάδας: Αργός ή ξαφνικός θάνατος;

του Γιώργου Παπανικολάου

Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα παρουσίαζαν πριν από 16 μήνες τη συνταγή του μνημονίου, είπαν στον λαό το ένα μέρος της αλήθειας. Αν δεν υπογράφαμε, η χώρα θα χρεοκοπούσε. Επρόκειτο για έναν ξαφνικό θάνατο, που θα δημιουργούσε τότε τεράστιους κλυδωνισμούς όχι μόνο στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο το διεθνές σύστημα, για λόγους που έχουν αναλυθεί κατά κόρον.

Τι είναι το Καθίζημα ;

 Ελλην Φορολογούμενος

Καθίζημα είναι μια από της αγαπημένες  και η πιο χαρακτηριστική ύβρις που χρησιμοποιεί ο Βασίλης Λεβέντης, ο θρυλικός Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων, ήτοι του Κόμματος των Ηρώων, προς άπαντα φαρσέρ, που στην πραγματικότητα είναι δάκτυλος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι τελευταίοι εννοείται ότι απειλούνται από τον ήρωα πολιτικό και μετέρχονται κάθε αθέμιτου μέσου για να τον παραγκωνίσουν.