Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Οι Γερμανοί μας περιμένουν στη γωνία


Ένα μόνο στραβοπάτημα δικό μας περιμένουν οι Γερμανοί. Περιμένουν στη γωνία για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να προχωρήσουν το σχέδιο “γερμανική Κατοχή 2”.Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση περιμένει με ενδιαφέρον την κατάληξη των συζητήσεων. Μόνο που, κ. Ζάιμπερτ, θα περιμένετε πολύ ακόμη…

Σκέψεις ενός ανθέλληνα

Επιστροφή έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα στον κλεινόν άστυ...

Τι ωραία... Νομίζω ότι στο λεξικό δίπλα από τον όρο κατάθλιψη θα πρέπει να γραφτεί η ακόλουθη φράση:

Επιστροφή στην Αθήνα ύστερα από έναν....
μήνα διακοπών στην Κρήτη.

Ένα μήνα χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, εφημερίδες, ρουφιανοπολιτικάντηδες, δημοσιοκάφρους. Ένα μήνα δίπλα στην θάλασσα, στο πατρικό. Πόσο απλή είναι η ευτυχία.

Εγκαταλείπουν το καράβι τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ;

Εγκαταλείπουν το καράβι τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ;Ή τους πετάει ο καπετάνιος;
Ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε πως το καλοκαίρι τελείωσε .Γυρίσαμε στις δουλειές μας ,στα άπληστα αφεντικά που μας έχουν απλήρωτους 6 μήνες ,στα μνημόνια ,στις συναντήσεις με την....
Τρόικα και στο ανίκανο να μας βγάλει από την κρίση Ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Αρχές Σεπτεμβρίου και όπως όλα δείχνουν έρχονται δύσκολοι καιροί. Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά ξαπλωμένοι ανάσκελα στην παραλία ελπίζαμε πως κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο. Δεν μπορεί λέγαμε μπόρα είναι θα περάσει και πίναμε μία γουλιά παγωμένο καφέ.

Απάτη σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ήθελαν να εισαγάγουν εμπορεύματα χωρίς να καταβάλλουν την αξία των αγορών

Για απάτη και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορούνται ένας εκπρόσωπος και διαχειριστής εταιρείας που εδρεύει στην Αθήνα, 22 ετών και ο 33χρονος δικηγόρος του.
Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, όταν επιχείρησαν να αποσπάσουν με παραπλανητικό τρόπο από υπαλλήλους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα εμπορευμάτων, τα οποία προέρχονταν από το εξωτερικό, αξίας 155.000 ευρώ.

Καθαρή εντολή, με εκλογές


Οι υφεσιακές επιπτώσεις και οι αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής του Μνημονίου στην ελληνική οικονομία, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, δεν έχουν απρόσωπους αποδέκτες. Δεν πρόκειται για στείρους αριθμούς. Αφορούν και επηρεάζουν αρνητικά την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η καθημερινότητα της οποίας έχει δυσχεράνει υπερβολικά. Και ταυτόχρονα, οι Έλληνες πολίτες βλέπουν το μέλλον νεφελώδες, και διστάζουν να κάνουν σχέδια. Πόσο μάλλον όνειρα.

Είναι ο Γιωργάκης Παπανδρέου ! ! ! Μπορείς να σώσεις την ζωή του ! ! !

Το τεστ έχει μόνο 1 ερώτηση, αλλά είναι πολύ σημαντική!

Δίνοντας μια ειλικρινή απάντηση θα καθορίσει το φιλότιμο σου!
Το τεστ περιέχει μια τυχαία, εντελώς φανταστική περίσταση όπου ΕΣΥ καλείσαι να πάρεις μια απόφαση! Θυμήσου ότι η απάντηση σου πρέπει να είναι ειλικρινής.
Διάβασε τα παρακάτω και δώσε ιδιαίτερη σημασία σε κάθε γραμμή!

Όλοι περιμένουν την ομιλία του Γιώργου


Τα σύννεφα, που άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ουρανό της ελληνικής οικονομίας, θα προσπαθήσει το πρωί του Σαββάτου να εξαφανίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δυστυχώς, όμως, θα είναι ένας μονόλογος όπως όλοι οι μονόλογοι του Γιώργου Παπανδρέου…
Η ομιλία του Γιώργου, με “πινελιές” από τον Νίκο Παπανδρέου, θα δώσει μία νέα πνοή (τρομάρα μας), στο έργο που επιτελεί αυτή η κυβέρνηση!
Σημείωση προς κ. Πρωθυπουργό: Μην ξεχαστείτε και φυσήξετε δυνατά για να φύγουν τα σύννεφα και μας πάρει και μας σηκώσει και εμάς…

Αυτόνομη Παρέμβαση: "Οι δηλώσεις Ρέππα ανοίγουν τον δρόμο για απολύσεις στο δημόσιο"


Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ότι το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις... αν δεν μπορεί να απορροφηθεί, δεν πρέπει να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο», αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις, ακόμη και μόνιμου προσωπικού, από το Δημόσιο. Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση δεν είναι παρά ο προθάλαμος για την έξοδο των εργαζομένων στην ανεργία. Η Κυβέρνηση αφού στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, καταδικάζει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, έρχεται σήμερα και με πρόσχημα του πλεονάζοντος προσωπικού, προετοιμάζει το έδαφος για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Με ρυθμό 5%, ίσως και λίγο περισσότερο, θα υποχωρήσει η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία φέτος

Η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 5%, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου, ενώ κατέστησε σαφές... πως δεν τίθεται ζήτημα επιβολής πρόσθετων εισπρακτικών μέτρων, σημειώνοντας πως αυτό που προέχει είναι η πλήρης εφαρμογής των όσων έχει συμφωνήσει η χώρα και έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή.

«Όταν η ύφεση είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη τότε -πρέπει να- είναι αυτόματη η αναπροσαρμογή των στόχων ως προς το έλλειμμα», υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείς αν ασκήθηκαν πιέσεις από την τρόικα για νέα μέτρα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι απλώς έγιναν συζητήσεις. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα η ύφεση το 2012 να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και θα αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της οικονομίας.

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: Ανάκληση οχημάτων BMW


Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων BMW μοντέλα - Σειρές 1,3,5,7 με κινητήρες πετρελαίου Ν47, Μ57 και Ν57, εκτελεί η εταιρεία BMW HELLAS AE, σε συνεργασία με τη... Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 313 οχήματα, με ημερομηνίες παραγωγής: 20.08.2008 - 12.06.2009, στα οποία ενδέχεται να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα λόγω υγρασίας και να αποφορτίσει την μπαταρία του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η BMW HELLAS AE θα ενημερώσει με επιστολή τους κατόχους των συγκεκριμένων οχημάτων, ώστε να επισκεφθούν οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, για να γίνει η εν λόγω αντικατάσταση χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Ο Πάγκαλος ζήτησε την ποινική δίωξη των νεαρών που του επιτέθηκαν

Έδωσε κατάθεση και στην αστυνομία

Την ποινική δίωξη των νεαρών που του επιτέθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι νεότερες πληροφορίες ήθελαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δίνει τόπο στην οργή και να μην προχωράει σε μηνύσεις. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Πάγκαλος έχει δώσει κατάθεση και στην αστυνομία για το περιστατικό.

Δικηγόροι την... έπεσαν στον Πεταλωτή στην Πάτρα

Κόκκινο πανί είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος

Ένταση επικράτησε πριν σήμερα στο δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, όταν μερίδα δικηγόρων επιτέθηκε φραστικά εναντίον του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, την ώρα που ο υφυπουργός ανέβηκε στο βήμα. Ακολούθησε καυγάς μεταξύ των δικηγόρων, και τελικά οι ταραξίες απομακρύνθηκαν ενώ η ομιλία του συνεχίστηκε κανονικά.Το θέμα που αποτελεί κόκκινο πανί για τους δικηγόρους είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος ενώ από τα βασικά θέματα συζήτησης στην ολομέλεια θα είναι η η διαφήμιση του δικηγόρου.

Υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας λένε οι γιατροί

Αντιδρούν έντονα στο νομοσχέδιο για την υγεία

Αποσπασματικό και απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας, καλώντας αύριο σε έκτακτη γενική συνέλευση τα μέλη του, προκειμένου να αποφασίσουν επιπλέον τρόπους αντίδρασης, πέραν από τη συμμετοχή τους, στην πανιατρική απεργία της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου.
«Ο υπουργός Υγείας συνεχίζει και εν μέσω θέρους να νομοθετεί κατά ριπάς. Με κάθε, όμως, νέο Νομοθέτημά του, υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τις παροχές υγείας, ποιοτικά και ποσοτικά και συγχρόνως στραγγαλίζει επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο.

ΤΑ...ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΚΑΙ Η ΠΩΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΛΟΙΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΟΥΣ...ΨΕΥΔΟΥΣ !!!

Το καθεστώς των «σοσιαλιστών» ανδρεικέλων που ζούμε σήμερα είναι ιστορικά πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο. Ένας εφιάλτης ολοκληρωτικής και βάρβαρης ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας ΚΑΙ «ολοκληρωτισμού» της πολιτικής υποκρισίας και αναισχυντίας.
Δεν είναι μόνο η στραταρχική, κατοχική κυβέρνηση που εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας, με πρωτοφανή αγριότητα και πωρωμένη αυθάδεια υποκρισίας.

Είναι και η προκλητική τους αναίδεια και η «ηρεμία» της.....
αναισθησίας τους.

Βρήκαν επάνω τους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών

Στα χέρια των αρχών έπεσαν δύο άντρες στο Κιάτο

Έναν 44χρονο και έναν 54χρονο συνέλαβαν οι αρχές στο Κιάτο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, για κατοχή 234 ναρκωτικών χαπιών μεθαδόνης, έξι πλαστικών φιαλιδίων που περιείχαν μεθαδόνη σε υγρή μορφή βάρους 97 γραμμαρίων περίπου, μίας συσκευασίας που περιείχε χασίς βάρους οκτώ γραμμαρίων, τριών κινητών τηλέφωνων και 280 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που οποίο επέβαιναν και κατασχέθηκαν.Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, το οποίο είχαν σκοπό να διαθέσουν σε κυκλοφορία.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις καταστρέφουν την κοινωνία

Tα φετινά αποτελέσματα μετην εντυπωσιακή πτώση των βάσεων εισαγωγής σε όλες τις σχολές ανέδειξαν με τρόπο που δεν επιδέχεται ...αμφισβήτηση την δομική κρίση που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες.

Η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου από χιλιάδες μαθητές, η υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και του ρόλου του εκπαιδευτικού, το κλείσιμο των σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές, η χρόνια αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει την παραπαιδεία, η απουσία εκπαιδευτικώνστόχων, η μετατροπή των επιχειρηματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς, η διάθεση χειραγώγησης των πανεπιστημίων και η συνεχιζόμενη μείωση, από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, των δαπανών για την εκπαίδευση είναι μερικά από τα σημεία αναφοράς που δείχνουν τόσο από ποσοτική, όσο και από ποιοτική άποψη τον δρόμο που έχει πάρει η εθνική πολιτική για την εκπαίδευση.

Οι Γερμανοί πολιτικοί μεταφέρουν συνέχεια κρατικό πλούτο στις τράπεζες διαδίδοντας ότι αναστηλώνουν την Ακρόπολη!!!

Γράφει ο Αδαμάντινος

Μη νομίζετε ότι μόνο οι Νεοέλληνες έχουν πρόβλημα με τη λαμογιά των πολιτικών τους. Ολοι έχουν και σε όλα τα μέρη του κόσμου. Οι Γερμανοί πολιτικοί – παρόλες τις δήθεν αντιθέσεις τους - μεταφέρουν κρατικό πλούτο της Γερμανίας στις τράπεζες με σκοπό δήθεν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι απλά ένας Δούρειος ίππος. Στημένη η δουλειά και από μέσα. Οι Οίκοι αξιολόγησης είναι ένα κομμάτι του πάζλ... Τίποτα παραπάνω. Τόσα χρόνια γιατί δεν.......
έβλεπαν ότι η Ελλάδα ήταν στο μηδέν; Μίλησαν τώρα γιατί τώρα είναι αυτοί που χρειάζονται εκεί που πρέπει.

Τι θα πει αύριο στην ομιλία του ο Παπανδρέου!


Στις 10.45, το πρωί του Σαββάτου, ο Γιώργος Παπανδρέου ανεβαίνει στο βήμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Τάε-Κβο-Ντο στο Φάληρο, για να εκφωνήσει την ομιλία του. Είναι, βλέπετε, τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ… Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία θα έχει ξεχωριστό «χρώμα» και θα δώσει το σύνθημα για σημαντικές αλλαγές στη χώρα, αλλά και το κόμμα, ενώ, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, έχει βάλει το «χεράκι» του και ο αδερφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου.

Φοβάται «ανατροπές» η Διαμαντοπούλου


Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, σε μία σημερινή κόντρα στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι «στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται»! Αφορμή της έντονης κόντρας ήταν η συζήτηση ερώτησης του κ. Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα στην εκπαίδευση.Στις δημοκρατίες, όμως, κυρία Διαμαντοπούλου, οι κυβερνήσεις δεν εξαπατούν τους πολίτες, ούτε τους εμπαίζουν, όπως κάνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σε μία Δημοκρατία, ο λαός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ποινική δίωξη στην 40χρονη παρουσιάστρια και τον 65χρονο αντικέρ


Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι, η 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ο 65χρονος αντικέρ, στα χέρια των οποίων βρέθηκε από την Αστυνομία ο πολύτιμος πίνακας του κορυφαίου Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, που είχε κλαπεί τον Ιούνιο τους 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης, στο Βέλγιο.Το έργο τέχνης που αναζητούσε και η Ιντερπόλ και απεικονίζει σκηνή από την αρχαία ελληνική μυθολογία, «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου», φιλοτεχνήθηκε το 1618, η δε τιμή του φαίνεται ότι φτάνει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.Αυτό φέρεται πως ήταν και το ποσό που διαπραγματεύονταν οι κατηγορούμενοι για την πώληση του έργου, αναζητώντας αγοραστές από

Το 50% των σημερινών συντάξεων θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του μέλλοντος

Οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα λαμβάνουν συντάξεις πραγματικά σε επίπεδο επιδομάτων φτώχειας (50% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες σημερινές) με εργάσιμο βίο 40 ετών.
Σε αυτή την διαπίστωση καταλήγει έκθεση του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στο ασφαλιστικό σύστημα επισημαίνοντας ότι εκτός από την αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (έως και...
15 έτη) από το 2011 και τη μείωση των συντάξεων (απο 25% μέχρι 50% για τους νέους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015) με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, απο την 1-1-2015 το κράτος δεν συμμετέχει στη χρηματοδότησή του.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ οι μητέρες ανηλίκων επιβαρύνονται μέχρι και κατά 15 (ασφαλισμένες στο Δημόσιο και τα ειδικά Ταμεία) ή κατά 10 (ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) χρόνια.

Ά. Τσιγκρής: «Το ΠΑΣΟΚ Γιορτάζει… Η Ελλάδα Στενάζει…»Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την πανηγυρική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της επετείου της 3ης του Σεπτέμβρη- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ η κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά και στην κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να γιορτάσει την 3η του Σεπτέμβρη με πανηγυρική συνεδρίαση του πολιτικού του συμβουλίου, που το λογαριασμό θα τον στείλουν και  πάλι στους φορολογούμενους.

Οι «βάσεις», ο Νέος Νόμος και τα παιδιά μας!

του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλο

Ανακοινώθηκαν και μάλιστα με αρκετή καθυστέρηση στην αρχή της εβδομάδας... οι βάσεις εισαγωγής στα διάφορα τμήματα των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) αυτές δηλαδή που θα καθορίσουν το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των Παιδιών της Ελλάδας μετά από τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην οποία υποβλήθηκα τα ελληνόπουλα τον περασμένο Μάη.

Πώς το Lidl "έφαγε" τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ !!!

Του Μιχάλη Σιάχου

Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεσημέρι. Οι νομικοί εκπρόσωποι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, γερμανικών συμφερόντων, βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου του ΕΦΕΤ, διαμαρτυρόμενοι για «λάθος χειρισμούς» που αφορούσαν μολυσμένα κρεατοσκευάσματα. Ο πρόεδρος δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα από την…
Πολωνία και διακόπτει για λίγο τη συνάντηση. Είναι ο προϊστάμενός του υπουργός Υγείας, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, του ανακοινώνει ότι «δεν ανταποκρίνεται στο έργο του» (όπως το φαντάζεται ο κ. Λοβέρδος, φυσικά) και του ζητά να παραιτηθεί.

«Κόψτε το λαιμό σας και βοηθήστε τους ανέργους»


 

Βολές Α. Παπαρήγα στον Γ. Κουτρουμάνη για τα επιδόματα ανεργίας

Τη διαβεβαίωση ότι για την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας, δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα, έκανε στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκας Παπαρήγα για τα μέτρα στήριξης των ανέργων.«Έχω ακούσει πολλές φορές να συζητείται, ότι ο άνεργος δεν θα παίρνει το επίδομα αν θα έχει ένα σπίτι, ή αν εργάζεται η γυναίκα του. Δεν περιλαμβάνονται στους όρους, ούτε εισοδηματικά κριτήρια, ούτε περιουσιακά» ανέφερε ο υπουργός. Με την ανεργία να έχει ανέλθει

«Στις δημοκρατίες δεν ανατρέπονται οι κυβερνήσεις»


Σφοδρή αντιπαράθεση Διαμαντοπούλου-Τσίπρα

 «Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται», ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που δήλωσε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να πέσει η κυβέρνηση. Αφορμή της έντονης αντιπαράθεσης τους στη Βουλή ήταν η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τα προβλήματα στην εκπαίδευση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.Στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συνοικέσια μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΛΑΟΣ που θα ανατρέψει ο ελληνικός λαός, η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για ανάγκη συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας, ενώ χαρακτήρισε «άθλια ψέματα» ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ δεν υποστηρίζει πλήρως την παιδεία.

La Tomatina: η μεγαλύτερη ισπανική μάχη με ντομάτες

Στην ισπανική πόλη Μπουνιόλ έγινε πάλι ο χαμός μετά την καθιερωμένη ετήσια μάχη της ντομάτας γνωστή ως "La Tomatina".Ξεκινώντας από το 1944, στην μικρή πόλη της Βαλένθια Μπουνιόλ, η "La Tomatina" έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή και αυνήθιστα φεστιβάλ του κόσμου. Χιλιάδες επισκέπτες συνωστίζονται στους δρόμους με μοναδικό σκοπό να πετάξουν ο ένας στον άλλο τόνους από ντομάτες.Όπως καταλαβαίνετε, το αποτέλεσμα είναι ένα κατακόκκινο, γλιστερό χάος.

Διαρροή που (τους) "καίει"

thumb
Από το Μαρικάκι

Το συνολικό πακέτο των τηλεγραφημάτων από τις πρεσβείες των αμερικανών όπου γης προς την Ουάσιγκτον έχει φύγει πλέον από τα χέρια των Wikileaks και του περιώνυμου ιδρυτή τους Τζούλιαν Ασάνζ. Κυκλοφορεί πλέον ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο με τα τηλεγραφήματα αφιλτράριστα όσον αφορά ονόματα αμερικανών αξιωματούχων και άλλα ευαίσθητα για τους αμερικανούς στοιχεία. Είτε πρόκειται πάντως για διαμάχη μεταξύ του Ασάνζ και πρώην συνεργατών του (ένας πρώην στενός συνεργάτης του κι ένας δημοσιογράφος της Γκάρντιαν) εμείς είμαστε σε θέση να μάθουμε κάποια πραγματάκια όσον αφορά την εδώ Πρεσβεία, καθώς η ιστοσελίδα The Press Project απέκτησε πρόσβαση στο πακέτο και ανεβάζει σταδιακά τηλεγραφήματα με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον.

Άσπρα μούρα - μαύρα μούρα

thumb
Γράφει ο Δογματικός

Προσέξτε μια σατανική σκέψη, έτσι όπως μου την είπανε κάτι χασομέρηδες. Σκεφτείτε, λέει, ο Βενιζέλος να ήταν τσαντισμένος από την πρέσα της τρόικας και να ψαχνόταν για μια επικοινωνιακή μαγκιά. Από τη μια ήθελε να παραστήσει τον καμπόσο στους αυθάδεις και απαιτητικούς γκαουλάιτερ, για να βλέπουμε εμείς οι ιθαγενείς, αλλά η μια τροϊκανή σφαλιάρα διαδεχόταν την άλλη.
Ύστερα να ήθελε να πικάρει τον Παπακωνσταντίνου, που του φόρεσε καπέλο το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, την έκανε για τα αραλίκια του ΥΠΕΚΑ, τις μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες και όλα τ’ άλλα τα κιμπάρικα και τον παράτησε έρμαιο στις διαθέσεις του Τόμσεν, του Σόιμπλε, της Λαγκάρντ και αυτής της νοστιμούλας αλλά σκληρής Γιούτα από τη χώρα των χιλίων λιμνών.

Ρε μπας και μας κάνουν ... πλάκα!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση …
Νέες μειώσεις στους μισθούς ζήτησε ευθέως από την κυβέρνηση η τρόικα...

Η επιτροπή ζητά μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εδώ και καιρό, προκειμένου όπως λέει, να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας στη χώρα μας, αγγίζοντας τα αντίστοιχα ποσοστά των Ευρωπαίων εταίρων μας!

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣΈρχεται το νέο μπουγιουρντί

thumb
Της Μιχαλούς

Στο κρανίο τα πήρε ο Βενιζέλος, με τα συμπεράσματα  της έκθεσης που εξέδωσε για τον Αύγουστο το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους το οποίο τονίζει  ότι είναι  «εκτός ελέγχου δυναμική του χρέους» , αλλά και του ελλείμματος, τόσο πολύ, που μετά τον εξάψαλμο παραιτήθηκε η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Στέλλα  Μπαλφούσια. Θυμίζουμε ότι ήταν, προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Το τι τους έσυρε δεν λέγεται.. Τι άπειρους τους είπε τι αφερέγγυους τους αποκάλεσε, ανεύθυνους καθώς και πολλά άλλα. Του χάλασαν το επικοινωνιακό του παιχνίδι. Λίγες ημέρες πριν είχε  αναλύσει στη Βουλή τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου με πολύ αισιοδοξία.

Πιαστήκανε κορόιδα...

του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η κυρία Στέλλα Σάββα - Μπαλφούσια και οι συνεργάτες της είναι μάλλον... αφελείς. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι έδωσαν, παρουσία της τρόικας στην Αθήνα, στους βουλευτές το σημείωμα για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο αποκαλύπτει τα αποτελέσματα του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου καιαποδομεί πλήρως τη λογική τους. Πραγματικά αφελείς, ιδιαίτερα αν περίμεναν να τους πουν... μπράβο! Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη κυρία πίστευε στα σοβαρά τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του, που λένε ότι οι εργαζόμενοι στο (ή για το) Δημόσιο πρέπει να είναι παραγωγικοί και να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται.

Θύμα επίθεσης ο Πάγκαλος


Ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των προπηλακισμών πολιτικών από πολίτες, καθώς σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δέχτηκε επίθεση την ώρα που ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά του πολιτικού γραφείου του, από δυο άτομα νεαρής ηλικίας, έναν άνδρα και μια γυναίκα. Το περιστατικό δεν πήρε διαστάσεις, καθώς επενέβη άμεσα η προσωπική ασφάλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου, η οποία και ακινητοποίησε τους επίδοξους δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα στιλέτο, και ένα σπρέι πιπεριού.

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ...


Ρεπορτάζ : Κατερίνα Κοκκαλιάρη
(από το Έθνος)
 Σε αναζήτηση... ρευστού βρίσκονται τα Ταμεία, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Το ΙΚΑ θα πάρει ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει τη μείωση των εσόδων λόγω της...

ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 5,1 ΔΙΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥΣ


Ρεπορτάζ : Χρήστος Μέγας
(από την Ελευθεροτυπία)
Απώλειες 5,1 δισ. ευρώ αναμένεται να έχουν ακόμη και τα προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων. Με βάση την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου 2011, οι κάτοχοι των ομολόγων πρέπει -μέχρι την...

Το «καρδιογράφημα» της συνέντευξης Βενιζέλου


Δεν έπεισε κανέναν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν παρατηρήσει κανείς πώς άνοιξε και πώς διακυμάνθηκε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα καταλάβει ότι τελικά η συνέντευξη Βενιζέλου, με την οποία προσπάθησε να διαψεύσει τα περί διακοπής «συνεργασίας» με την τρόικα, δεν έπεισε κανέναν. Ίσως έπεισε τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι όλα πάνε καλά, αλλά οι επενδυτές δεν πείστηκαν.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ...

22,7 εκατ. άνεργοι στην Ευρώπη...Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την ευρωζώνη είναι εύγλωττα: 22,7 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ εκ των οποίων 15,7 εκατ. στην ευρωζώνη και 3,1 εκατ. νέοι άνεργοι κάτω των 25 ετών.

Τέλος η Κοσιώνη από το ραδιόφωνο του Σκάι...
Ο Γ. Αλαφούζος ανακοίνωσε στην Σία Κοσιώνη πριν λίγη ώρα ότι διακόπτεται η συνεργασία τους στο ραδιόφωνο. Οι...

Ιδιοκτήτης νοικιάζει μαγαζί 200 ευρώ και δεν το παίρνει κανείς!

Πριν 15 χρόνια εισέπραττε νοίκιο 600 ευρώ!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εκατό περίπου τετραγωνικών μέτρων σε κεντρική περιοχή μεγάλης επαρχιακής πόλεως, το νοίκιασε το 1996 για να χρησιμοποιηθεί ως "μίνι μάρκετ". Ενοίκιο, την εποχή εκείνη, ορίστηκε το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) δραχμών (δηλ. ευρώ 587). Όταν η χώρα μπήκε στη ζώνη του ευρώ το ενοίκιο ήταν....
ακόμη το ίδιο, αφού ο ενοικιαστής, παρά την αρχική συμφωνία, δυστροπούσε στην παροχή οποιασδήποτε αύξησης. Και επειδή τα πάντα μετά την είσοδο του ευρώ άρχισαν να "στρογγυλοποιούνται", το ενοίκιο, αντί αυξήσεως, στρογγυλοποιήθηκε προς τα... κάτω.

Αυτός ήταν που έλεγε ότι θα είμαστε μεταξύ των 30 πλουσιότερων κρατών;


Λίγες μέρες πριν, στη συνάντηση του με τους  παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς  ,  ο Παπανδρέου  τους  έλεγε : «Βάλτε λίγη πλάτη τώρα και σε  λίγο θα είμαστε μεταξύ των  30 πλουσιότερων κρατών του κόσμου»! Από τακτ  οι άνθρωποι  δεν  ξέσπασαν σε γέλια αλλά έμειναν με το στόμα ανοιχτό  για αρκετή ώρα.

Επίθεση στον Πάγκαλο στην Ομόνοια

Νεαρός τον εξύβρισε και προσπάθησε να του επιτεθεί

Επίθεση δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από νεαρό ζευγάρι στην πλατεία της Ομόνοιας ενώ βάδιζε συνοδευόμενος από την προσωπική του φρουρά.Ο δύο νεαροί τον εξύβρισαν και προσπάθησαν να του επιτεθούν, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικοί της φρουράς του να τους συλλάβουν και αρχικά να τους μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και στη συνέχεια στην κρατική Ασφάλεια όπου κρατείται μέχρι να διαπιστωθεί εάν ο κ. Πάγκαλος θα του καταθέσει

Πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία

Στο σημείο επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα δασική πυρκαγιά στην περιοχή Παλαιοκαριά Αιτωλοακαρνανίας.

Στο σχέδιο κατάσβεσης επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Η Τουρκία απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ


 
Σε περιορισμό της διπλωματικής της παρουσίας στο Ισραήλ προχωρεί η Τουρκία μετά την ανακοίνωση λεπτομερειών της έκθεσης του ΟΗΕ για την  ισραηλινή επιδρομή εναντίον του πλοίου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι. Παράλληλα η Άγκυρα απελαύνει τον πρεσβευτή του Ισραήλ και αναστέλλει τις στρατιωτικές συμφωνίες με το εβραϊκό κράτος. Στην έκθεση του ΟΗΕ για την επιδρομή, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, όμως το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία.

Δίωξη για κατασκοπεία στην υπόθεση των υποκλοπών

Φως στις πτυχές του πολύκροτου σκανδάλου

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας παρήγγειλε να ασκηθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννης Σακελλάκος, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006.Ο εισαγγελικός λειτουργός με βάση τα στοιχεία του έρευνας του συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα έκρινε ότι είναι επαρκείς οι ενδείξεις για να κινηθεί η άσκηση της ποινικής δίωξης, καθώς τα στοιχεία της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) δείχνουν προς την πλευρά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα.

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Χρ. Κορδάς

Στην θέση της κυρίας Σοφίας Νικολοπούλου

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, ο νέος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Χρήστος Κορδάς, καταλαμβάνοντας τη θέση της παραιτηθείσας από την Δημοτική παράταξη, κας Σοφίας Νικολοπούλου.

Δεν δικαιώθηκαν οι φαρμακοποιοί…


Συνταγματική, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, κρίθηκε από το  Δ΄τμήμα του ΣτΕ, η θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για την ίδρυση νέων φαρμακείων.
Την τελική κρίση επί του θέματος ωστόσο θα λάβει , λόγω μείζονος σπουδαιότητας η ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει φαρμακοποιοί, κατά της απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που αρνήθηκε να τους χορηγήσει άδεια νέων φαρμακείων στη Ν. Σμύρνη, με βάση τα κριτήρια του επίμαχου νόμου(3457/2006).

Κυβερνητική κακουργία: Εμπαιγμός χωρίς όρια…

Το καθεστώς των «σοσιαλιστών» ανδρεικέλων που ζούμε σήμερα είναι ιστορικά πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο. Ένας εφιάλτης ολοκληρωτικής και βάρβαρης ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας ΚΑΙ «ολοκληρωτισμού» της πολιτικής υποκρισίας και αναισχυντίας.

Δεν είναι μόνο η στραταρχική, κατοχική κυβέρνηση που εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας, με πρωτοφανή αγριότητα και πωρωμένη αυθάδεια υποκρισίας.

Είναι και η προκλητική τους αναίδεια και η «ηρεμία» της....
αναισθησίας τους.

Αυτό που εξοργίζει ακόμα περισσότερο είναι η ωμή αυθάδεια αυτής της κυβέρνησης να εμφανίζει το μαύρο σαν άσπρο και να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό περιφρονητικά, σαν ανόητα πλάσματα που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, σαν κατώτερα όντα «ειδικών αναγκών».