Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πληθυσμιακά κριτήρια για ίδρυση νέων φαρμακείων


Δεν αντιβαίνει το Σύνταγμα, σύμφωνα με το Δ΄ τμήμα του Συμβολίου της Επικρατείας, η θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για την ίδρυση νέων φαρμακείων.
Ωστόσο,λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το τμήμα παρέπεμψε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.
Οι δικαστές συντάσσονται με την αιτιολογική έκθεση του νόμου η οποία προέβλεπε τη θέσπιση πληθυσμιακού κριτηρίου (1 προς 1.500 κατοίκους) για «την εξασφάλιση της ορθολογικής κατανομής των φαρμακείων στις διάφορες περιοχές της χώρας».

Πολιτική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ


Η σημερινή “εκτροπή” του Ευάγγελλου Βενιζέλου με το Δελτίο του Γραφείου Προϋπολoγισμού αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μπει σε τροχιά αποσύνθεσης. Η πολιτική θύελλα που θα ξεσπάσει με την πρώτη αφορμή δε θα έχει προηγούμενο. Μόνοι τους (εποχή Γιώργου Παπακωνσταντίνου) όρισαν επικεφαλής στο Γραφείο, προφανώς πρόσωπο της αρεσκείας τους, και τώρα (εποχή Ευάγγελου Βενιζέλου) τους ξυνίζει! Και να φανταστεί κανείς ότι όσα έχουν καταγραφεί στο Δελτίο, όσο να’ναι, θα έχουν δεχτεί και κάποιο… στρογγύλεμα.

Δωρητές οργάνων...


Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες διά χειρός Ανδρέα Πετρουλάκη για την εφημερίδα Καθημερινή. 

Συνεργασία για αναδόμηση

 Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος

Δράττομαι σχολίου εκλεκτού αναγνώστη του άρθρου “Όταν η πρόθεση λευκής ψήφου γίνεται κόμπος στο χτένι“ που δημοσιεύτηκε στο Διπλωματικό Περισκόπιο την 18 Ιουλίου. Αναφέρεται στην ανάγκη πολιτών που συμφωνούν σε γενικές γραμμές, περί του πρακτέου από το κοινωνικό σύνολο για επικοινωνία και προτείνει στενότερη επαφή των ενδιαφερομένων. Πιστεύω ότι η πρόταση για.....
έναν στενότερο διάλογο είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος ιδίως για στρατηγικούς άξονες μιας ριζικής αναδόμησης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας ευρύτερης διαβούλευσης και πιθανών ενεργειών.

Βάλανε φωτιές για να...φυτρώσουν φωτοβολταϊκά!

Τι λένε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής


Πολλές φωτιές φέτος μπήκαν από εμπρηστές σε βουνά, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί αργότερα φωτοβολταϊκά! Αυτό υποστηρίζουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. Και εξηγούν: Σε σημείο που πέρασε φωτιά τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίστηκαν ανεμογεννήτριες. Αυτές, δεν... ευδοκιμούσαν σε....
δάση. Μόνο σε φαλακρά βουνά. Οι φετινές καμένες περιοχές, όσες είναι προσβάσιμες, προτείνονται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών!
Εκεί φυτρώνουν φωτοβολταϊκά.

Η τρόικα δεν ζητά απολύσεις δηλώνει ο Ρέππας


Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ότι  η τρόικα έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, ενώ αναγνώρισε ότι δεν έχουν επιτευχθεί στο σύνολό τους οι στόχοι που έχουν τεθεί, όπως στον τομέα των εσόδων.«Θέτουν θέμα γραφειοκρατίας. Η Τρόικα δεν λέει να απολύσουμε. Η Τρόικα λέει να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος και βεβαίως να μειώσουμε το κράτος, με την έννοια να μην έχουμε υπηρεσίες που κάνουν το ίδιο έργο και την ίδια σπατάλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Rawhide Blues Brothers


Aπασχόληση 120.000 ανέργων σε δήμους


Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων, που θα γίνουν από τους δήμους εντός τριετίας προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης.
Το πρόγραμμα, που θα συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ και θα τεθεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα δώσει τη δυνατότητα στους προσλαμβανομένους να εργάζονται μέχρι και 135 ημερομίσθια το χρόνο.
Οι άνεργοι που θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος, θα απασχολούνται σε μικρά έργα κυρίως που θα εκτελούν οι δήμοι, όπως οι αναπλάσεις. Η επιλογής τους θα γίνεται μέσω των τοπικών λιστών του ΟΑΕΔ, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, που θα καθοριστούν σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ. Μέλη του ΑΣΕΠ θα μετέχουν και στις επιτροπές επιλογής.

Οι Blues Brothers γίνονται σειρά


Οι Blues Brothers είναι μια μπάντα μπλουζ... που δημιουργήθηκε από τους κωμικούς Dan Aykroyd και John Belushi το 1978 σαν μέρος ενός μουσικού σκετς του περίφημου «Saturday Night Live».

Το 1980, οι Blues Brothers μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με

Τηλεπαρουσιάστρια εμπλέκεται στην κλοπή πίνακα του Ρούμπενς


Μία 40χρονη παρουσιάστρια της τηλεόρασης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής και διακίνησης του πίνακα «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του Φλαμανδού ζωγραφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, ο οποίος είχε κλαπεί το 2001 από το μουσείο της Γάνδης και βρέθηκε προ ολίγων ωρών σε ξενοδοχείο στην Γλυφάδα. Ως συνεργός της έχει συλληφθεί και ένας 65χρονος παλαιοπώλης

To ξύλο από την … Τρόικα συνεχίζεται στο υπουργείο Οικονομικών


To ξύλο συνεχίζεται στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα να συνεχίζει τις σκληρές επισημάνσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα υπάκουα μαθητούδια της, οι υπουργοί να μη μιλάνε. Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων έληξε το μεσημέρι και φαίνεται ότι θα υπάρξει και τρίτος το βράδυ.
Αυτό που φαίνεται να βγαίνει από τις συζητήσεις είναι ότι η τρόικα, όπως

«Ψαλίδι» στους μισθούς στο MEGA
Μεγάλες περικοπές επιβάλλονται στους υψηλόμισθους υπαλλήλους στο Mega.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι όσοι έχουν πάνω από 3.000 ευρώ ονομαστικό μισθό περικόπτεται το... 15% ενώ σε όσους ο

Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή: Ανάκληση αυτοκινήτων PEUGEOT μοντέλο 5008


H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων PEUGEOT μοντέλο 5008. Η ανάκληση αφορά 108 οχήματα και συγκεκριμένα: Οι αριθμοί πλαισίου των εμπλεκομένων οχημάτων είναι συγκεκριμένοι και βρίσκονται εντός των παρακάτω διαστημάτων :

Κωλοτούμπες από το… Megaλο κανάλι


Τούμπα  – τούμπα  – κωλοτούμπα  παίζει το Mega  που ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν λάβρο κατά των  Παπανδρέου και Βενιζέλου , τα τελευταία 24ωρα έχει μετριάσει κάπως τους τόνους της κριτικής. Βλέπετε  είναι δύσκολες οι εποχές  καθώς  οι  μέτοχοι  έχουν εγγράψει μεγάλες ζημιές στο εξάμηνο, άσε που προσπαθούν  αυτή την περίοδο να  βγάλουν  από την επιτήρηση τις εταιρείες τους.
Αλήθεια πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή  που  τα αποτελέσματά τους είναι τόσο  απογοητευτικά;

Φτάνουν τα 700 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Proton προς τον Λαυρεντιάδη!kourdistoportocali
Μια πληροφορία που τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο των διοικήσεων των 4 μεγάλων εμπορικών τραπεζών που έχουν αναλάβει τον ρόλο του διασώστη -με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος – της Proton Bank προκαλεί κυριολεκτικά πολλαπλά εγκεφαλικά στο σύστημα…

Και αυτό γιατί ανεβάζει σχεδόν στο... διπλάσιο – από τις

Γιατί τέτοια μυστικοπάθεια για το fast track;Mε την διαδικασία fast track εγκρίθηκαν ήδη οι πρώτες 4 επενδύσεις συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αφορά τους τομείς ενέργειας και μεταλλείων. Αυτό, όμως, που απέφυγε να ανακοινώσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον είναι η… χώρα προέλευσης της επένδυσης. Δεν μιλάμε βέβαια για ένα τεράστιο ποσό, ικανό να ανακουφίσει την ελληνική οικονομία, αλλά κάτι είναι και τα 2 δισ. ευρώ με τα χάλια μας.

Δείτε τι γίνεται όταν το F16 τραβάει.. χειρόφρενο!

Το F-18 μόλις έχει προσγειωθεί από μία επίδειξη στον αέρα,αλλά ο πιλότος έχει φυλάξει τη καλύτερη ...φιγούρα για το τέλος. Δείτε πως ...παρκάρει το F-18,είναι απίστευτο!.

Σοκ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από το ΔΝΤ...


Του Γιάννη Αγγέλη από το capital.gr
Σε μία προπαρουσίαση του Financial Stability Report που θα κοινοποιηθεί αυτό το μήνα, το ΔΝΤ δηλώνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται περί τα 200 δισ. ευρώ ενίσχυση των κεφαλαίων τους!

Η είδηση έχει προκαλέσει αναταραχή στην ευρωζώνη, καθώς η πρόκληση του ΔΝΤ υπό την κα Λαγκάρντ απευθύνεται στις

Wikileaks: Δεν ελέγχονται πια οι αποκαλύψεις στο διαδίκτυο...


Η διαδικτυακή πλατφόρμα Wikileaks που δημοσίευσε πέρσι χιλιάδες απόρρητες αναφορές Aμερικανών διπλωματών του State Department παραδέχθηκε ότι δεν ελέγχει πια τις αποκαλύψεις που βρίσκονται στο διαδίκτυο.


Οξύτατη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας Guardian και του Τζούλιαν Ασάνζ υπεύθυνου της διαδικτυακής πλατφόρμας Wikileaks με αφορμή το σπάσιμο

Σημάδια κυβερνητικής κατάρρευσης...


Του Γιώργου Κύρτσου
Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ καλείται να διαχειριστεί την μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας πεντηκονταετίας, σπαταλά το πολιτικό της κεφάλαιο σε κινήσεις τακτικής, προσωπικές στρατηγικές και εσωτερικές αντιπαραθέσεις.
Μεγάλος κίνδυνος

Μαριλίζα: μην με διακόπτεις και μην μου μιλάς έτσι… – Λοβέρδος: εγώ έτσι μιλάω!


Κάθε μέρα κι ένα νέο επεισόδιο λαμβάνει χώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που  σε πολλά θυμίζει την κυβέρνηση της ΝΔ όταν κατέρρεε το 2009.  Μετά την σύγκρουση Ρέππα – Ραγκούση, την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο είχαμε άγριο καυγά  Μαριλίζας – Λοβέρδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας είχε έντονο διάλογο με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών και πρώην υπουργό Υγείας.

Aν δεν υπήρχε η κρίση, θα την είχαν εφεύρει
Aν δεν υπήρχε η κρίση, θα την είχαν εφεύρει
Να ξέρουµε τουλάχιστον σε τι χρησιµεύουν τα µνηµόνια.

Ο πλούτος των χωρών και ο πλούτος των ανθρώπων δεν ταυτίζονταν ποτέ.

Αλλα αγαθά ήταν κοινά (αέρας, θάλασσες, ποτάµια, λιµάνια) και άλλα ατοµικά. Αλλα δηµόσια (παιδεία, υγεία, άµυνα, υποδοµές) καιάλλα ιδιωτικά. Κάποια αγαθά µάλιστα θεωρούνταν τόσο πολύτιµα που δεν ήταν εµπορεύσιµα («res extra commercium»κατά το Ρωµαϊκό ∆ίκαιο). ∆εν ανήκαν µόνο στις ζώσες γενεές αλλά και στις επόµενες.

Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣHΡΩΔΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΑΙΤΗΣΗ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος

Σχετ. 1) Η ΑΒΜ ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 ΜΗΝΥΣΗΣ μου στην Εισαγγελία Αθηνών εναντίον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος
2) Το με αριθμ. Πρωτ. 171492/15-07-2011 διαβιβαστικό της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Είσαι γκέι στις ΗΠΑ; Έχεις προνόμια!


Είσαι γκέι στις ΗΠΑ; Έχεις προνόμια!

Υιοθετούνται θετικές διακρίσεις υπέρ των ομοφυλοφίλων

Το αμερικανικό κολέγιο Elmhurst (φωτογραφία) στην Πολιτεία του Ιλινόις, είναι το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα (ειδικεύεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες) στις ΗΠΑ, που εφαρμόζει επίσημα πολιτική θετικών διακρίσεων υπέρ των ομοφυλοφίλων. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012, οι υποψήφιοι θα ερωτώνται αν ανήκουν στη λεγόμενη LGBT (Gay Lesbian

Σηκώνει τα χέρια ψηλά ο Βενιζέλος


Μορφή  φυσικού φαινομένου λαμβάνουν οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Οικονομία , μετά   και την έκθεση κόλαφο της επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά και τα αποτελέσματα για τη δραματική πορεία των εισηγμένων εταιρειών. Πληροφορίες του kentrinews   αναφέρουν   ότι στη σύσκεψη των  2,5 ωρών  που είχε με την τρόικα  (η 3η σε  24 ώρες)  σήκωσε τα χέρια  ψηλά λέγοντας  ότι δεν  μπορεί να αντέξει  βάρος  πρόσθετων μέτρων 5,5 δις  ευρώ που θέλουν  ο  Τόμσεν και η παρέα του!

Καλοπερνάμε με 23%...?

Γερμανία: Φορολογούν στο δρόμο τις εκδιδόμενες γυναίκεςΟι ιερόδουλες θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν 6€ τη νύχτα σε ειδικούς μετρητές που θυμίζουν παρκόμετρα...

Ένα νέο μέτρο που φορολογεί στο δρόμο τις εκδιδόμενες γυναίκες εφαρμόζει η Βόννη στη Γερμανία. Το κόστος του νέου μέτρου φτάνει τα 6 ευρώ τη νύχτα. Ο φόρος αυτός καταβάλλεται σε

Κεραυνός χτύπησε τον πύργο του ΆιφελΤην στιγμή που κεραυνός χτυπά τον πύργο του Άιφελ, αποθανάτισε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος ο Betrand Kulik, δίνοντας αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα!


Ο 31χρονος από το Παρίσι- που είναι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός δήλωσε στην Daily Mail «Ο καιρός ήταν ξηρός και ο ουρανός καθαρός, όταν ξαφνικά άρχισε να αστράφτει….

Πλατείες και Σχολές να διώξουμε το χθες


Από τις 3 του Σεπτέμβρη, συμβολική ημέρα δημοκρατίας για τη χώρα, οι πολίτες ξαναβγαίνουμε στις πλατείες, όχι αγανακτισμένοι αυτή τη φορά, αλλά αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι πλέον να τερματίσουμε την αυτόνομη κρατικοδίαιτη και αυταρχική ολιγαρχία που ζει από τους κόπους μας. Αποφασισμένοι να ανοίξουμε την πραγματική Δημοκρατία στο λαό, την πραγματική οικονομία στην κοινωνία. Να αποφασίζουμε εμείς για μας και όχι οι γόνοι κρατικοδίαιτων πολιτικών οικογενειών και οι πάτρωνές τους, με τα δικά μας χρήματα.

Κανείς δεν θέλει να εκφωνήσει τον επικήδειο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚΡώτησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για τις ενδοκυβερνητικές κόντρες. «Νομίζω ότι αυτή η εικόνα αδικεί την κυβέρνηση και αποπροσανατολίζει τον κόσμο», απάντησε
Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι η εικόνα σίγουρα αδικεί τον κόσμο και αποπροσανατολίζει την Κυβέρνηση.
Ερωτηθείς στη συνέχεια, εάν οι εντάσεις προκαλούνται από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στο

Ξέφυγε στο 8,8% το έλλειμμα - Απειλή για νέα μέτρα!

- Δεν πιάνουμε τους στόχους ακόμη και αν εφαρμοστεί πλήρως το Μεσοπρόθεσμο!
- Η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα και να τρέξουν γρηγορότερα τα ήδη υπάρχοντα
- Μέχρι τότε οι αποφάσεις της Συνόδου για επιμήκυνση και δεύτερο δάνειο είναι στον....
αέρα
- Σήμερα η νέα συνάντηση Βενιζέλου - ελεγκτών

Κίτρινη κάρτα βγάζει η τρόικα στην κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει ότι το έλλειμμα για το 2011 θα ξεπεράσει κατά τουλάχιστον 1% τον στόχο, καθώς τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί δεν εφαρμόστηκαν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, η τρόικα θεωρεί ότι ίσως πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ ή 1,2 δισ. ευρώ, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να επιδεικνύει μεγάλη επιτυχία.

Προβάδισμα της ΝΔ από 5,5 έως 6,5 μονάδες


Δύο δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η ηγεσία της ΝΔ δείχνουν προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, 5,5 και 6,5 μονάδες αντίστοιχα. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ να προηγείται με 5,5 μονάδες διενεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου από εταιρία που συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγειται και μάλιστα με μεγάλες διαφορές και στα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία: καταλληλότητερος για πρωθυπουργός, δημοφιλία, ποιος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση κ..ά.

Κυβέρνηση προς ξένες τράπεζες: "Προσέξτε γιατί ... θα αυτοκτονήσουμε"!

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία των δημόσιων οικονομικών ένα κράτος απειλεί ευθέως τους πιστωτές του με πτώχευση και αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα. Μια κίνηση που αν είχε γίνει πέρσι την άνοιξη, αντί να αντιμετωπίζεται φοβικά το χρέος μπορεί να είχε....
κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά τώρα απλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η αποτυχία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ρύθμιση του χρέους είναι τόσο μεγάλη που η κυβέρνηση απειλεί με το πιστόλι όχι στο τραπέζι, αλλά στο κρόταφο της χώρας!

Το μεγάλο φαγοπότι του Τατούλη στην Πελοπόννησο


Μακριά από τη «διεφθαρμένη» πρωτεύουσα αποφάσισε να διάγει βίο σεμνό και ταπεινό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Και έχει μεγάλα σχέδια για την Πελοπόννησο.
Τρέχουν και δε φτάνουν  οι υπάλληλοι στην περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να υποδεχτούν την πρόεδρο της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ντανούτα Χούμπνερ. Η κυρία Χούμπνερ δέχτηκε λέει με χαρά την πρόσκληση Τατούλη να επισκεφτεί την Πελοπόννησο και να παραστεί στη συζήτηση, που έχει οργανώσει ο Περιφερειάρχης, με θέμα «Η Πελοπόννησος στην Ευρώπη των Περιφερειών: Προκλήσεις Ανάπτυξης».

Ο Γιωργάκης σώζει και τη Λιβύη!


Στην Πόλη του Φωτός θα βρεθεί και ο δικός μας «ταλαντούχος», σε θέματα βοήθειας, πρωθυπουργός, προκειμένου, λέει, να συμμετάσχει στη «Διάσκεψη των Φίλων της Λιβύης», ύστερα από πρόκληση του Γάλλου προέδρου, κ. Νικολά Σαρκοζί.
Ανάμεσα σε Χίλαρι Κλίντον, Άνγκελα Μέρκελ, Μπαν Κι Μουν, επικεφαλής του ΝΑΤΟ και του Αραβικού Συνδέσμου, θα βρεθεί και ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, ο Γιωργάκης. Θα πει και αυτός τις ιδέες του για το πώς θα συγκεντρωθούν άμεσα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της Λιβύης!

Χ. Καστανίδης: Δεν είναι δουλειά των ΜΚΟ να κάνουν προσλήψεις

Την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για να υπαχθούν οι προσλήψεις μέσω ΜΚΟ υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στο περιθώριο της παρουσίασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης». Μάλιστα, ο κ. Καστανίδης απηύθυνε έκκληση στο ΑΣΕΠ προκειμένου να ελέγξει τις εν λόγω προσλήψεις.
Προηγουμένως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε πει χαρακτηριστικά για το θέμα ότι «δεν είναι αυτή δουλειά των ΜΚΟ...».Τις προηγούμενες μέρες η εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά την κάλυψη δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε προκαλέσει έντονη εσωκομματική κριτική στο κυβερνών κόμμα.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Όσοι σπούδασαν πολιτικές επιστήμες και δεν είναι κομματόσκυλα σίγουρα κινδυνεύουν να χάσουν τα μαλλιά τους απ’ όσα συμβαίνουν αλλά και όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Η περιβόητη συναίνεση υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να....
υπάρχει.
Ουσιαστικές πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχουν στη φαντασία των πορωμένων οπαδών τους.
Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και των δύο κομμάτων δεν πείθουν κανένα σκεπτόμενο και μη κομματικοποιημένο πολίτη.
Ας πάρουμε το νήμα απ’ την αρχή.

Παραιτήσεις μετά τη θύελλα για το «ανεξέλεγκτο χρέος»

Αποχωρούν… οι συντάκτες της έκθεσης 

Θέμα λίγων ωρών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση της επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλας Μπαλφούσια, και άλλων τριών μελών του.Η αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε χθες με αφορμή τη δημοσιοποίηση του μηνιαίου δημοσιονομικού δελτίου της επιτροπής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στο οποίο αναφερόταν ότι το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου, ενώ δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις για την ύφεση και το έλλειμμα.Η έκθεση είχε προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση του Ε. Βενιζέλου, αλλά και ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στους κυρίους Βενιζέλο και Ρέππα.

Παρωδία ο διάλογος για το φορολογικό σύστημα…


Σε παρωδία έχει εξελιχθεί ο διάλογος γύρω από το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα, με το Υπουργείο να ζητά γραπτές προτάσεις από τους φορείς για την αναμόρφωση του, ενώ δεν έχει δώσει δείγμα της δικής του κατεύθυνσης, στην οποία θα πρέπει να κινηθούν και όσοι θέλουν να συμβάλουν με θέσεις.Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, μάλιστα, πήγαν στο Υπουργείο Οικονομικών, με την ελπίδα ότι θα συζητήσουν σε κάποια βάση, αλλά μάταια.

Έως και 60% η πτώση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις


Μέχρι και 60% έφτασε η πτώση του τζίρου κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε 84 εμπορικούς συλλόγους. Η φετινή μείωση του τζίρου αποτελεί τη μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο 25% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή, η οποία δεν ξεπέρασε το 15%.

Stuttgarter Zeitung: «Οι Έλληνες σιγοβράζουν στο καθαρτήριο»


Ακόμη λιγότεροι Έλληνες πήγαν αυτό το καλοκαίρι διακοπές. Ο εσωτερικός τουρισμός παρουσίασε κάμψη σε σχέση με πέρυσι. Αλλά και όσοι πήγαν διακοπές τους περιμένει στην επιστροφή το ραβασάκι της εφορίας που τους καλεί και πάλι στο ταμείο. Εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε επιτηδευματίες. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτήτες πισίνων, θα κληθούν να πληρώσουν.

Handelsblatt: Η διάσωση του ευρώ οδηγεί σε διάσπαση της ΕΕ


Πληθαίνουν στο ευρωπαϊκό τύπο τα δημοσιεύματα που επισημαίνουν ότι η ΕΕ χωρίζεται όλο και περισσότερο σε δύο κατηγορίες: στα 17 κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και στα υπόλοιπα 10 που δεν έχουν υιοθετήσει το κοινό νόμισμα. Η ελληνική χρηματοοικονομική κρίση, επισημαίνουν οι σχολιαστές, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο. Επιπλέον εκφράζονται απόψεις ότι Μέρκελ και Σαρκοζί είναι επικίνδυνοι ηγέτες για την Ευρώπη και επισημαίνεται ότι τα πάντα καθορίζονται μετά από διμερή συνάντησή τους.

Ποιοί βοηθούσαν τον Καντάφι στις υποκλοπές


Έγγραφα από τα αρχείο επιτήρησης του Internet του Καντάφι
Την ώρα που η αραβική άνοιξη σάρωνε τη Μέση Ανατολή, το καθεστώς του Καντάφι εστίαζε το ενδιαφέρον του στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών της Λιβύης, με τεχνική βοήθεια από εταιρίες της Δύσης.
Την 15ηΦεβρουαρίου, την ημέρα που άρχισε η εξέγερση της Βεγγάζης, Λίβυοι αξιωματούχοι

Εργοδότες: η κυβέρνηση ληστεύει την μισθωτή εργασία


Φανταστείτε που έχουμε φτάσει όταν τα ίδια τα αφεντικά λένε ότι το κράτος πραγματοποιεί ληστρική επίθεση κατά των μισθών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.
Παραβλέπουν φυσικά ότι όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες προχωρούν σε ατομικές συμβάσεις για χαμηλότερους μισθούς και ότι δεν υπάρχει πλέον διαπραγμάτευση με τους συνδικαλιστές.
Όμως, η έκθεση που δημοσιοποίησαν οι βιομήχανοι, και συγκεκριμένα ο ΣΕΒ, είναι

Οι “πράσινες εξαγγελίες” του ΓΑΠ ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες


Την… πάπια κάνει η «πράσινη» (εκείνη το λέει) κυβέρνηση Παπανδρέου με τα επικίνδυνα και μολυσματικά απόβλητα…!
Κανέναν δεν εξέπληξαν οι «πράσινες» εξαγγελίες του πρωθυπουργού και οι δήθεν περιβαλλοντικές του ευαισθησίες…
Όπως ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) Γ. Βέης «έδωσε» τον Κουτρουμάνη όταν του ζήτησε να νομιμοποιήσει την διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, για την πρόσληψη

Δωρητές μυαλού για την κυβέρνηση υπάρχουν;


Εξαιρετική πράγματι η πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου να κάνει δωρητές οργάνων όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της κυβέρνησης. Ετσι από την Τετάρτη δωρητές οργάνων έγιναν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μ.Παπαϊώαννου, ο υπουργός Επικρατείας, Ηλ.Μόσιαλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π.Κουκουλόπουλος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός

Η ΔΑΠ, ο «αλήτης» και η διαγραφή

thumb
Ένταση επικρατεί στη ΝΔ μετά από την ανακοίνωση της ΔΑΠ η οποία φέρει τον τίτλο «τα λαμόγια της Βουλής».
Ο συντάκτης που έγγραψε την ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης διαγράφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, ενώ στην σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του, αλλά με πολιτικούς όρους και όχι με ύβρεις. Δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες συμπεριφορές».
Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αποκαλεί «αλήτη» τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά και «κολλητό» της κ. Διαμαντοπούλου τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Στοιχεία για τις μυστικές πτήσεις της CIA

Η δικαστική διένεξη ανάμεσα σε δύο ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες έριξε φως στις μυστικές πτήσεις της CIA για την μεταφορά υπόπτων που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του... «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που άρχισε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, γράφουν εφημερίδες.Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, δεκάδες πτήσεις, με προορισμούς -μεταξύ άλλων- το Βουκουρέστι (Ρουμανία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κάιρο (Αίγυπτος), το Τζιμπουτί, το Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν) και ακόμα και την Τρίπολη (Λιβύη), έγιναν από μια επιχείρηση, την Sportsflight, με έδρα το Λονγκ Άιλαντ (στην πολιτεία της Νέας Υόρκης) η οποία υπενοικίαζε ένα αεροσκάφος της Richmor Aviation. Η τελευταία την μήνυσε για παραβίαση συμβολαίου.Τα σχέδια πτήσης, τα ακριβή δρομολόγια και άλλα στοιχεία, όπως τα κόστη των πτήσεων της CIA φαίνεται πως αποκαλύφθηκαν στην εκδίκαση της διένεξης των δύο εταιριών στη Νέα Υόρκη.

Ο ΓΑΠ θέλει να πείσει την Τρόικα ότι … κυβερνά και προσκαλεί το χάος
Όπως γράφουμε και προηγουμένως πέφτουν απανωτά τα χαστούκια από την Τρόικα στην κυβέρνηση λόγω της ανικανότητά της δεύτερης να εφαρμόσει τις εντολές της πρώτης. Έτσι για να απαντήσει στην έντονη κριτική της Τρόικα για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή στον Γιάννη Ραγκούση και τον Ανδρέα Λοβέρδο να ανοίξουν δύο μεγάλα μέτωπα με τους ιδιοκτήτες ταξί και τους γιατρούς των