Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Συμφωνούν στις εκτιμήσεις τους για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας Moody's και Standard & Poor's

Οι διμερείς συμφωνίες στο πρότυπο αυτής μεταξύ Ελλάδας-Φινλανδίας μπορεί να καθυστερήσουν την εκταμίευση των επόμενων δόσεων για την οικονομική στήριξη της χώρας μας και να προκαλέσουν τη χρεοκοπία της, εκτιμάει η Moody's.
Στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο οίκος αξιολόγησης κάνει εκτενή αναφορά στη συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για την παροχή εγγυήσεων, προκειμένου η...
βορειοευρωπαϊκή χώρα να μετάσχει στο νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Ξεκινά από σήμερα ο "Γολγοθάς" για τη νέα δόση του δανείου

Ξεκινούν από σήμερα οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τον προγραμματισμό της είσπραξης αρκετών δισ. έως το τέλος του έτους, από φορολογικά έσοδα, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα που υπάρχει στο πρώτο επτάμηνο. Σήμερα, φθάνει στην Αθήνα και ο επικεφαλής της τρόϊκα και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στο θέμα των δαπανών, όπου πολλά μέτρα, που αφορούν την αναδιοργάνωση της....
δημόσιας διοίκησης, καθυστερούν επίσης επί μήνες.

Queen - I Want To Break Free (High Quality)


Δεν φτάνει που μας «μαστιγώνει» ο «Τσάρος» τώρα θέλει και να τον λυπηθούμεΠαραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι με την απόφασή του να δεχτεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών στιγματίζεται τόσο, που θα του κοστίσει στην πολιτική του καριέρα. Τώρα βέβαια αυτό γιατί μας το λέει, για να τον λυπηθούμε; Η τρύπα που τρέχει να καλύψει ο κ. Βενιζέλος των 300 εκ. ευρώ με τα πρωτοφανή εξοντωτικά «μπιλιετάκια» που στέλνει από 1η Σεπτεμβρίου στους πολίτες και ο φόρος 23% στην εστίαση αλλά μόνο για τον Έλληνα πελάτη, για τον ξένο τουρίστα θα είναι 13%, είναι η τρύπα των λαθών της δικής του κυβέρνησης, όπου μέσα σε αυτή είναι και τα χρήματα που πρόσφατα στείλαμε σε νησιά της Καραϊβικής για οικονομική βοήθεια λόγω των οικολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν!

Κατά του ευρωομολόγου ο ΣόιμπλεΘα μετατρέψει την Ευρώπη σε ένωση χρέους»

Κατηγορηματικά αντίθετος με την έκδοση ευρωομολόγου είναι ο υπουργός Οικονομικών Γολφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες αυτοί που υποστηρίζουν την δημιουργία του ευρωομολόγου, ουσιαστικά επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια ένωση χρέους»

Στην εντατική η υγεία


Θερμός αναμένεται ο Σεπτέμβρης ειδικά στο θέμα των κινητοποιήσεων, καθώς κλείνει η μία απεργία πίσω από την άλλη. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και ο ιατρικός κλάδος καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ. Οι γιατροί αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.Τα νεύρα μας , τα χάπια μας.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ Γιάννης Κότσιρας


Το νέο μισθολόγιο δεν «ακουμπά» εφοριακούς και τελωνειακούς


Την αναστολή της προγραμματισμένης για τις 23 & 24 Αυγούστου απεργίας, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση των τριών ομοσπονδιών του υπουργείου Οικονομικών (Εφοριακοί, Τελωνειακοί, Λογιστηριακοί) με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρο της Επιτροπής Μισθολογίου, Ηλία Πλασκοβίτη.

Το ύστατο χαίρε στον Νίκο Θέμελη

Σύσσωμη από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας

«Ήταν η αρχή μιας βαθιάς φιλίας που στηριζόταν στην εκτίμηση. Ήταν πολύτιμος σαν συνεργάτης και ανεκτίμητος σαν άνθρωπος. Ζήσαμε σε καθημερινή σχεδόν επαφή 30 χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αποχαιρετώντας, με τον επικήδειο που εκφώνησε το απόγευμα στο κοιμητήριο του Παπάγου, τον στενό συνεργάτη και επί χρόνια διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Θέμελη.

Mισές απ' ότι τον Αύγουστο οι τιμές σε ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο!

Πολλοί επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους, λόγω φτηνού κόστους, τον ερχόμενο μήνα

Διακοπές τέλος, λένε κάποιοι, αφού είμαστε πλέον προς το τέλος Αυγούστου, και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Όμως κάποιοι επέλεξαν να κάνουν διακοπές τον Σεπτέμβριο. Και δεν θα βγουν χαμένοι. Οι ξενοδόχοι ρίχνουν στο μισό τις τιμές των δωματίων. Για παράδειγμα 30χρονη έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο νησιού του....
Ιουνίου προς 65 ευρώ το βράδυ, ενώ η τιμή του τώρα είναι 130 ευρώ.

Αλλάξτε άμεσα το φορολογικό σύστημα

Κατάργηση των έκτακτων εισφορών, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια για τις επιχειρήσεις, ένταση των ελέγχων για τη φοροδιαφυγή, αλλά και άρση των ποινικών διατάξεων που εισήχθησαν πρόσφατα, προτείνει μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα.
Οι προτάσεις κατατέθηκαν σήμερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Χάρη Κυριαζή.

The Guardian: "Η Ελλάδα σε κατάσταση πανικού, καθώς αντιμετωπίζει 'Ομηρικές' καταστάσεις''


Ο οικονομικός φόβος οδηγεί σε ένα σιωπηλό bank run στην Ελλάδα, αλλά κάποιοι θεωρούν τα κυβερνητικά σχέδια για λιτότητα ως ευκαιρία για αλλαγή!

Σε μια απο τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα (Αlpha Bank) ένα στέλεχός της εξηγεί πώς οι αποταμιευτές ψάχνουν κυριολεκτικά τρόπους να σηκώσουν τις καταθέσεις τους, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στις αναλήψεις. Δίνοντας με δυσκολία και ψιθυριστά το όνομά του με χαμηλωμένο βλέμμα στο μαρμάρινο δάπεδο, ανασύρει απο έναν πολυτελούς ξύλινης

Στο κυνήγι της τοκογλυφίας το ΣΔΟΕΥπό έλεγχο και τα «γραφεία διεκπεραίωσης δανειακών υποθέσεων»

Οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ εξετάζουν κάθε πληροφορία σχετική με θέματα τοκογλυφίας, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων στις οποίες φέρονται εμπλεκόμενα «γραφεία διεκπεραίωσης και προώθησης δανειακών υποθέσεων», αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΗΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η χώρα έχει φθάσει στο κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο, αν γίνουν οι λάθος επιλογές, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής – και κινήσεις σωτηρίας βέβαια. Η κυβέρνηση απέτυχε στην μέχρι τώρα εφαρμογή του Μνημονίου. Για τον απλούστατο λόγο πως δεν είχε την διάθεση (για ιδεολογικούς λόγους) αλλά ούτε και το στομάχι (λόγω φόβου πολιτικού κόστους) να το εφαρμόσει. Δεν έγιναν ιδιωτικοποιήσεις, δεν απελευθερώθηκαν

Ο απίθανος φιλόσοφος Βενιζέλος ξαναχτυπά: «Αλαλούμ» με τον ΦΠΑ στην εστίαση


Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr,  «Αλαλούμ» αναμένεται να δημιουργηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση του οικονομικού επιτελείου να εφαρμόσει ΦΠΑ 13% στους πελάτες των ξενοδοχείων «all inclusive», που προέρχονται από το εξωτερικό, ενώ για τους Έλληνες θα ισχύσει ΦΠΑ 23% !!!!

Κινδυνεύει η δόση μαςΤελικά δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα με την υπόθεση των εγγυήσεων. Σύμφωνα με τον Οίκο Moody’s η Ευρωζώνη θα πρέπει να απορρίψει τη συμφωνία Ελλάδας- Φιλανδίας σχετικά με την παροχή εγγυήσεων καθώς θα είναι αρνητική για το αξιόχρεο της χώρας. Όλη αυτή η φασαρία που έχει γίνει σχετικά με την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, είναι πολύ πιθανόν λέει ο Οίκος αξιολόγησης, να οδηγήσει σε καθυστέρηση εκταμίευσης της 6ης δόσης  την επόμενη δόση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και να απειλήσει να προκαλέσει μία στάση πληρωμών για το χρέος της.

Δήλωση τύπου της Δ.Σ που αφήνει υπονοούμενα για τον Πρωθυπουργό...«Το καθεστώς Καντάφι καταρρέει πλέον, μετά από τους αγώνες και τις θυσίες του λιβυκού λαού για εκδημοκρατισμό και ελευθερία.
Η «αραβική άνοιξη» δεν είναι ούτε μονοσήμαντο γεγονός ούτε εύκολο να αναλυθεί αποκλειστικώς με τα δυτικά κριτήρια.
Στις εξελίξεις στις διάφορες αραβικές χώρες έπαιξαν και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Θα ήταν όμως απαράδεκτο να μην αναγνωριστεί ότι η επιθυμία για ελευθερία, ανεξάρτητα από εσωτερικές, φυλετικές ή άλλες συνιστώσες, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο.

Μετά τον Καντάφι ακολουθεί ο Άσαντ και μάλλον κτυπά και για μας η καμπάνα.

Όλα τα σοσιαλιστικά οικογενειοκρατικά καθεστώτα στη λεκάνη της Μεσογείου ξεκαθαρίζονται ένα ένα, αφού πρώτα υπηρέτησαν πιστά το διεθνές κεφάλαιο σε βάρος των λαών τους και τώρα του είναι πλέον βάρος. Μετά το προδιαγεγραμμένο τέλος του Καντάφι η παγκόσμια προσοχή θα συγκεντρωθεί στην άλλη δυναστεία των Άσαντ με το ίδιο φυσικά αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά τη δική μας σοσιαλιστική οικογενειοκρατική δυναστεία,....

Γιώργο τάμαθες τα νέα;;;; Εκδιώχθηκε και αυτός ο φίλος σου ..

.

Άλλος ένας σοσιαΛΗΣΤΗΣ "Ηγέτης" , άλλος ένας "Δημοκράτης" (του εξής ενός κόμματος : ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ)  όπως τόσοι και τόσοι άλλοι σε διάφορες "Δημοκρατίες" ανά τον κόσμο , φεύγει αφού αιματοκύλισε την Πατρίδα του.

Τώρα κατάλαβαν γιατί γέμισε η Β. Ελλάδα αυτ/τα με ξένες πινακίδες .....

Έπρεπε να κάνει ερώτηση η βουλευτής της ΝΔ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην βουλή σημειώνοντας ότι στη Βόρεια Ελλάδα εταιρείες αναλαμβάνουν, με αγγελίες στο Ιντερνετ, να εκδώσουν Βουλγαρικές πινακίδες σε Ελληνικά αυτοκίνητα με στόχο την αποφυγή των ΥΠΕΡΥΨΗΛΩΝ τελών κυκλοφορίαςκαι φυσικά τις σχετικές φορολογικές επιβαρύνσεις λόγω τεκμηρίων κλπ για να καταλάβει η κυβέρνηση...
τι επιπτώσεις δημιούργησε με την υπερβολική φορολόγηση...

Η θυσία του Βενιζέλου και η επίθεση στον Σαμαρά

Μία ημέρα μετά την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην Real News και την απάντηση που έδωσε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν... δακτυλίδια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου έδειξε τις «σκέψεις» του για το πολιτικό του μέλλον, όταν είπε ορθά κοφτά πως αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομικών θυσιάζει – κατά πάσα πιθανότητα όπως είπε – οποιαδήποτε πολιτική του προοπτική, κάνοντας παράλληλα προσωπική επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε διαθεσιμότητα 27χρονος ειδικός φρουρός


Σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ τέθηκε ένας 27χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα ύστερα από καταγγελίες ενός 57χρονου άνδρα και του 31χρονου γιού του ότι τους ξυλοκόπησε μαζί με έναν 26χρονο λίγο έξω από την Αρεόπολη.

Οι δύο άνδρες κατήγγειλαν στην ασφάλεια Σπάρτης ότι ενώ

Λιγότερα τροχαία στη φετινή έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Εβδομήντα λιγότερα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα καταγράφηκαν φέτος, από 12 έως 21 Αυγούστου, σε σχέση με το...


 αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν:

· 26 λιγότερα θανατηφόρα ατυχήματα (25 έναντι 51 το 2010). Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών περιορίστηκε σε 26 έναντι 32 πέρυσι.

Ζητούν τα δεδουλευμένα 10 μηνών οι εργαζόμενοι στον “Ελεύθερο”


Τα δεδουλευμένων των τελευταίων 10μηνών και την οφειλόμενη πλήρη αποζημίωση από την καταγγελία της συμβάσεως εργασίας διεκδικούν 16 από τους συντάκτες της εφημερίδας “Ελεύθερος” η οποία έκλεισε προ ημερών χωρίς άλλη ενημέρωση ή προειδοποίηση.

Ροζ σκάνδαλο μάνας και κόρης !!!!


Σάλος με ροζ σκάνδαλο μάνας και κόρης στην Πάτρα. Πώς και πού σαγηνεύουν τους ερωτικούς συντρόφους τους;Στη συνοικία του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα βρίσκεται η ερωτική φωλιά του ιδιαίτερου ερωτικού ντουέτου. Οι συζητήσεις για το ροζ σκάνδαλο στην Πάτρα δίνουν και παίρνουν
. Η 45χρονη μάνα και η 19χρονη κόρη της προκαλούν τα βλέμματα όλων όταν

Πρακτική στα δικαστήρια για ασκούμενους δικηγόρους


Στα δικαστήρια θα μπορούν πλέον οι ασκούμενοι δικηγόροι να πραγματοποιούν μέρος της πρακτικής τους άσκησης  για χρονικό διάστημα έως και 6 μηνών.
Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Πεταλωτή και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη, οι ασκούμενοι δικηγόροι θα έχουν τη δυνατότητα στο εξής να κάνουν

Έχεις επιλέξει να κάνεις το μάγκα και τον «μεταρρυθμιστή» στο κοσμάκη...


Μου αρέσει που κανείς δεν προσέχει ότι χρησιμοποιούνται οι συχνότητες δωρεάν και αποφέρουν κέρδη για κάθε είδους ιδιωτικό ΜΜΕ τοπικά ή Κεντρικά. Χρησιμοποιούνται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ. (ΜΑΥΡΑ)
Στο πρώτο μνημόνιο στο άρθρο 6 προέβλεπε να μπει 20% φόρος στις διαφημίσεις. Αυτό το άρθρο δεν εφαρμόστηκε με πείσμα, και όλοι καταλαβαίνουν το γιατί.

Έκτακτη εμφάνιση του Γιωργάκη αύριο!Επειδή ειδικά σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης έχει μία αδυναμία ο Πρωθυπουργός είπε αύριο να κάνει μία έκτακτη εμφάνιση για χάρη της Υπουργού Παιδείας. Και  παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου θα έχει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση που εισάγεται αύριο στη Βουλή, σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες.Εκπαιδεύοντας τον Γιώργο…..

Βενιζέλος:«Εξασφαλισμένη η 6η δόση»


Η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις που αφορούν το νέο δάνειο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανακοπεί η ύφεση, η οποία φέτος θα κινηθεί άνω του 4,5% και να αλλάξει το κλίμα για την

Ολλανδία: Χωρίς νομική δέσμευση η συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας


Απορία προκαλεί το γεγονός ότι μια – μια οι χώρες της Ε.Ε. διαμηνύουν ότι η συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας δεν είναι… νόμιμη!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jan Kees de Jager, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία νομική δέσμευση στην

«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια η Μέρκελ


Την ώρα που «εργάζεται» για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους και εμφανίζεται ως «φίλη» της χώρας μας, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ δεν παραλείπει να… θυμίσει σε όλους ότι, πέρα και πάνω απ’ όλα, είναι… Γερμανίδα.Έτσι λοιπόν, σε συνέντευξή της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT), εν όψει της επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ, η κυρία Μέρκελ φρόντισε να «υπενθυμίσει» ότι η χώρα της έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο (σ.σ. της ΕΕ) εξαιτίας αυτού.

Βόμβα-Βενιζέλου: Δεν ήθελα τη θέση του υπουργού ΟικονομικώνΟ μήνας του μέλιτος πρωθυπουργού – Βενιζέλου, έχει προ πολλού τελειώσει. Για του λόγου το αληθές διαβάστε τι δήλωσε τη Δευτέρα ο… συμπρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες…από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά: «Εγώ δεν επεδίωξα, ούτε επιθυμούσα να πάρω τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Θυσιάζω το πολιτικό μου μέλλον με αυτήν τη θέση» τόνισε χαρακτηριτσικά.

Το διαδίκτυο κεντρικό θέμα στη διυπουργική σύσκεψηΣτο τραπέζι και η ηλεκτρονική δικτύωση των δημοσίων υπηρεσιών

Η προβολή στο Διαδίκτυο ενός ευρύτατου φάσματος λειτουργιών του δημοσίου χώρου απασχόλησε σημερινή, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, σύσκεψη στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης.

Καβγάς στη Χερσόνησο κάνει το γύρο του κόσμου! (vid)


Μεθυσμένοι ξένοι έχουν επιδοθεί σε…αψιμαχίες και το βιντεάκι ανέβηκε από ξένο στο youtube κάνοντας τον γύρο του κόσμου… Η Χερσόνησος…ζήλωσε τη δόξα των Μαλίων! Διάφοροι πρωινοί καβγάδες με μεθυσμένους ξένους καταγράφονται σε βίντεο και ορισμένα εξ’αυτών έχουν ήδη ανέβει -πάλι από ξένους και συγκεκριμένα από Ολλανδό- στο youtube με αποτέλεσμα να γινόμαστε και πάλια ρεζίλι δίδοντας μια εικόνα ξέφραγου αμπελιού…. Στον συγκεκριμένο καβγά εμπλέκονται αλλοδαποί νεαροί τουρίστες (κυρίως Ιρλανδοί) και οι Έλληνες προσπαθούν μάταια να τους ξεχωρίσουν.

Γερμανικές ενστάσεις για τις φινλανδικές απαιτήσεις

"Η συμφωνία ανάμεσα στην Φινλανδία και την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων πρέπει να να εγκριθεί από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης", υπογράμμισε το...
 υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

"Μια τέτοια διμερής συμφωνία δεν θα πρέπει να συναφθεί σε βάρος των υπολοίπων", ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εκπρόσωπος του υπουργείου. "Χρειάζεται να υπάρξει διαπραγμάτευση", σημείωσε και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ

Άλλος ένας Ήρωας της Πυροσβεστικής έπεσε στον βωμό του καθήκοντος

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, ο 49χρονος Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής του Παναγιώτη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Διοικητής έψαχνε με τον οδηγό του να βρει νέα πρόσβαση στην περιοχή που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά ώστε να μπορέσουν οι δυνάμεις να κυκλώσουν το μέτωπο.

Μιχελάκης:«Ο Παπανδρέου θέλει να αποφύγει την ΔΕΘ»


 Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή το αν θα μιλήσει ή όχι στην ΔΕΘ, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

«Κατανοούμε ότι για τον κ. Παπανδρέου η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που θέλει να αποφύγει. Γιατί μόνο δυσάρεστες αναμνήσεις φέρνει στη μνήμη του. Εκεί υποσχόταν

Αναβολή στην εφαρμογή του εργόσημου


Το εργόσημο θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβρη και όχι στις 20 Αυγούστου, όπως αρχικά είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.Ο εργοδότης θα μπορεί να προσέρχεται σε 600 σημεία σε όλη τη χώρα, να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να ...το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος.
Το εργόσημο θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Κουπόνια και στα σούπερ μάρκετ

Στο 5,3% «βλέπει» τώρα την ύφεση ο Βενιζέλος!Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών κατά τη συνάντηση που είχε ο Βενιζέλος με τους κοινωνικούς φορείς.  Στέλεχος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ότι ο υπουργός  Οικονομικών τους είπε πως η ύφεση θα κυμανθεί μεταξύ  4,5% -5,3%… βάζοντας πιο ψηλά τον πήχη από το 4,5% που είχε πει την Παρασκευή στον Σκάι και από το  3,8% που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο. Κάθε δυο μέρες δηλαδή αναθεωρεί προς τα πάνω  τις εκτιμήσεις του!

Ούτε τα κάμπινγκ γλίτωσαν από την κρίση

του Αλέξανδρου Μητάκη

Αρνητική εικόνα κατέγραψαν τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής τη φετινή τουριστική περίοδο, καταγράφοντας σημαντική πτώση στην πληρότητα σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι.
Η πλειονότητα των εκδρομέων επέλεξε φέτος ολιγοήμερες εξορμήσεις και διαμονή περίπου 2-3 ημερών στα.....
κάμπινγκ της περιοχής, ενώ μόνο στις αρχές Αυγούστου και ειδικότερα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, κατάφερε η πληρότητα να αγγίξει το 100%.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘΣυνοδεία 3.500 αστυνομικών θα πάει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Τα αυστηρότερα μέτρα των τελευταίων χρόνων θα εφαρμοστούν προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή περιμετρικά του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου θα τελέσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης θα μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες στις οποίες δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση.

Συνελήφθη με «φακελάκι» στο σουτιέν και επέστρεψε στην δουλειά της!


Τι κι αν 65χρονη παιδίατρος του ΙΚΑ Εσταυρωμένου συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες να δέχεται «φακελάκι» 30 ευρώ για τον εμβολιασμό ενός παιδιού;;;


Τι κι αν η γυναίκα καταδικάστηκε πρωτόδικα;;;

Η νέα «μόδα»: Φουλάρουν και… εξαφανίζονται!


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο με τους οδηγούς που επισκέπτονται κάποιο πρατήριο και στη συνέχεια, μόλις γυρίσει ο υπάλληλος την πλάτη, πατούν γκάζι και… εξαφανίζονται!

Όπως καταγγέλλουν αρκετοί πρατηριούχοι, τελευταία το

Παρέμβαση Παπανδρέου για το ν/σ για ΑΕΙ- ΤΕΙ


Παρέμβαση για το ν/σ για που αφορά τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα κάνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πάντως, η κ. Διαμαντοπούλου φαίνεται διατεθειμένη να

Νέα μεγάλη πτώση στο Χ.Α.


Τζάμπα τα πρωινά χαμόγελα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που ξεκίνησε θετικά, αλλά έκλεισε με απώλειες. Ο γενικός δείκτης βρέθηκε στο -2,21%, στις 940,7 μονάδες.

Χαμηλούς τόνους για το σχέδιο δολοφονίας του κρατά ο Κ. Καραμανλής

Αυτονόητη και αναμενόμενη θεωρεί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την δικαστική διερεύνηση που διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών για το σχέδιο δολοφονίας του που είχε αποκαλύψει το περιοδικό Επίκαιρα, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με την....
κωδική ονομασία Πυθία 1.

Εγκλωβισμένοι λόγω μποφόρ


Ακινητοποιημένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας. Ανεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στο πλοίο "Παναγία Θαλασσινή" στο λιμάνι της Χίου


Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοΐκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ με απαγορευτικό για τον απόπλου ισχύει στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.
Στο πλοίο "Παναγιά Θαλασσινή" στα Μεστά Χίου

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ Ετοιμο το σχέδιο για την καύση νεκρών

Ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία, αλλά και πολλά άλλα εμπόδια που υπάρχουν, η προεκλογική υπόσχεση του δημάρχου γίνεται πράξη


Ο Γιάννης Μπουτάρης "τρέχει" το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου και η Θεσσαλονίκη ίσως γίνει ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που θα προχωρήσει σε καύση των νεκρών, για όσους βέβαια εκφράζουν τέτοια βούληση.

Νέο φάρμακο «χτυπά» την παχυσαρκία


Βασίζεται στο κόκκινο κρασί

Ένα νέο φάρμακο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη τριετία, που θα απευθύνεται στους παχύσαρκους. Το φάρμακο αυτό, θα μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο θεραπείας και πρόληψης για ασθένειες όπως η παχυσαρκία, τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος. Βασίζεται σε συστατικά του κόκκινου κρασιού, και μπορεί να προστατεύσει όσους δεν αθλούνται και κάνουν καθιστική ζωή, από πολλές ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Τι σημαίνει όταν στον ύπνο σας βλέπετε ότι κάνετε σεξ;


Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ενοχές και τύψεις όταν δουν στον ύπνο τους ότι απατούν τους συντρόφους τους…

Η Sharon Gilchriest O' Neil, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου "Σύντομος οδηγός για έναν ευτυχισμένο γάμο", υποστηρίζει ότι όπως όλα τα όνειρα, έτσι και αυτά της "απιστίας" θέλουν να μας....

Ο Γιώργος φοβάται την απόσυρσή του


Φόβος, ανησυχία και εκνευρισμός. Αυτά «βγάζει» το ρεπορτάζ για την προετοιμασία του Παπανδρέου, του Μαξίμου και της κυβέρνησης για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μόνο που αυτά δεν...
είναι πολιτικές εκτιμήσεις ή πρωτοβουλίες, αλλά ψυχολογικές καταστάσεις.
Η ουσία είναι ότι στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τι να κάνουν με την

Η ημερομηνία γέννησης καθορίζει το μέλλον μας !


Το λένε πανεπιστημιακές έρευνες και όχι οι αστρολόγοι!
Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον; Αν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε ένα χωροχρονικό ταξίδι, δεν θα το τολμούσατε; Δεν θα είσασταν περίεργοι έστω και λίγο να δείτε πώς θα....
ήταν μετά από κάποια χρόνια η ζωή σας;Το βέβαιο είναι ότι ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να μπορέσει να ανοίξει έστω ένα μικρό παραθυράκι στο μέλλον και να ρίξει μια κρυφή ματιά.

Οι μάντεις στην αρχαιότητα, οι προβλέψεις των αστρολόγων μετέπειτα ή των ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα της ενόρασης, ή ακόμη και η ερμηνεία κάποιων προφητικών ονείρων, προέκυψαν ακριβώς από την ανάγκη του ανθρώπου, την έμφυτη περιέργεια αν θέλετε, να προβλέψει ή