Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Τι "μαγειρεύει" στο ΥΕΘΑ ο Μπεγλίτης

Στην επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο ΥΕΘΑ “έταξε” στους πιλότους ότι ια εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στο ΚΥΣΕΑ,τη προμήθεια νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών. Μια εισήγηση δεν κοστίζει τίποτα,τουλάχιστον άμεσα και κανείς δεν ξέρει αν θα υλοποιηθεί και πότε.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση χωρίς «βαρβάρους»;

Είχε τους ναυτεργάτες και έριχνες σε εκείνους όλη την ευθύνη για ο,τιδήποτε συνέβαινε. Μετά ήταν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μετά ήταν οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος. Μετά ήρθαν οι ιδιοκτήτες ταξί…Τώρα; Τώρα που δεν υπάρχουν οι “βάρβαροι”, πώς θα κυβερνήσει αυτή η κυβέρνηση; Δεν υπάρχει, άλλωστε, λόγος να κυβερνήσει.

"Να επανεξεταστεί η δασική έκταση των «Μαύρων Βουνών»"


Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Τάσο Αποστολόπουλο, είχε την Τρίτη 9-8-2011 αντιπροσωπεία μελών της ΟΙΚΙΠΑ, προκειμένου να τον ενημερώσουν για παράνομες ενέργειες ιδιώτη σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, στην προστατευόμενη

Πάνος Καμμένος: “Το καθεστώς προσπαθεί να αλώσει το διαδίκτυο, φιμώνοντας τα ιστολόγια….

.. Έχουν πέσει πάρα πολλά χρήματα, για την στήριξη του ΔΝΤ, εταιρείες δημοσίων σχέσεων και εταιρείες που αναλαμβάνουν το λεγόμενο κράισις μάνατζμεντ. Πληρώνουν τα ΜΜΕ, Δημοσιογράφoυς, ελέγχουν ακόμα τις διαφημιστικές εταιρείες ώστε περάσουν την γραμμή, κατ΄ αρχήν του τρόμου στην Ελληνική Οικογένεια, στον Έλληνα πολίτη, για να επιβάλλουν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης….”

Ο κ. Βενιζέλος μας τιμωρεί επειδή η κυβέρνησή του είναι ανίκανη !!!

Ο κ. Βενιζέλος είπε, σήμερα, το αδιανόητο: Ότι θα αυξήσει το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, από το 13% στο 23%, επειδή δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους !!!. Δηλαδή, όπως πολύ σωστά ανακοίνωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης, ύστερα από 20 μήνες στην εξουσία, ο κ. Βενιζέλος τιμωρεί ολόκληρη την κοινωνία και την πραγματική οικονομία για την ανεπάρκεια του κράτους και την.....
ανικανότητα της κυβέρνησης.

Τι ωραίο "μέτρημα" κάνετε εσείς εκεί στην στατιστική υπηρεσία της Πυροσβεστικής!

του Τρύφωνα
Έπεσε στην αντίληψή μου ο πίνακας που παρουσιάζει η σταστική υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος , σχετικά με τις εκτάσεις που έχουν καεί. Είδα λοιπόν πως παρουσιάζουν ότι το 2011 μέχρι και τον Αύγουστο, στο νομό Ιωαννίνων έχουν καεί σε σύνολο 9.476 στρέμματα. Πόσο; 9.476; Καλά που την μάθατε αυτή την αριθμητική ρε παιδιά; Σε ποιό σχολείο φοιτήσατε;

Αυξημένες οι εισπράξεις του ΙΚΑ τον Ιούλιο

Περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Ιδρύματος

Αυξημένες ήταν οι εισπράξεις του ΙΚΑ τον Ιούλιο κατά 6,24% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011. Οι εισπράξεις προέρχονται από κάθε είδους καθυστερούμενες οφειλές και φτάνουν το ποσό των 60.521.352,54 ευρώ.

Ούνα φάτσα - άλλη ράτσα!

Σε αντίθεση με τους Έλληνες οι Ιταλοί επιχειρηματίες δείχνουν έμπρακτα τον πατριωτισμό τους. Υπέγραψαν και διακήρυξη, με την οποία δηλώνουν ότι θα αγοράσουν κυβερνητικά ομόλογα για να βοηθήσουν τη χώρα τους. «Όχι, δεν θα μείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να γίνεται αδέκαρη», υπογραμμίζουν οι 24 υπογράφοντες τη διακήρυξη, η οποία δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο από την επιχειρηματική εφημερίδα Milano Finanza. Περίπου το 50% του δημόσιου χρέους της Ιταλίας βρίσκεται σε ιταλικά χέρια.

Συνταξιούχος ετών 45 από την Ολυμπιακή η εθνοσωτήρας Μιλένα Αποστολάκη!

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;

Όχι, απλά.... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου.

Κι όμως αποτελεί γεγονός, η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

Το τελευταίο φασιστικό κράτος της Ευρώπης

Στην πολύπαθη χώρα μας είναι πολλοί αυτοί που έχουν εξισώσει αλλοτινά αυταρχικά ή μιλιταριστικά καθεστώτα, με τα αντίστοιχα φασιστικά της Ευρώπης του περασμένου αιώνα. Υπάρχει όμως μια ιδιαίτερα σημαντική ειδοποιός διαφορά. Σε αυτό που η ιστορία έχει ονομάσει φασισμό, το καθεστώς καταλαμβάνει την εξουσία με απολύτως δημοκρατικό τρόπο, στηριζόμενο σε...

Δεύτερη δικογραφία στη Βουλή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Για τα ASPIS II των F-16

Νέος πονοκέφαλος αρχίζει για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς μετά τα υποβρύχια στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία για τα συστήματα αυτοπροστασίας ASPIS II των F-1.
Τα συγκεκριμένα συστήματα αυτοπροστασίας είχαν παραγγελθεί επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Γ. Φεσσιάν: Τα δημόσια κτίρια στο μικροσκόπιο για τους σεισμούς


Ανοιχτή επιστολή έστειλε ο τ. Αντινομάρχης Υγείας & Πρόνοιας, Γεράσιμος Φεσσιάν προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα με θέμα «Η αντισεισμική θωράκιση στα δημόσια κτήρια». Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Περιφερειάρχη,

«Μαύρη Τετάρτη» στις διεθνείς χρηματαγορές


Χωρίς ανάσα παρακολουθούσαν χρηματιστές και επενδυτές το «καρδιογράφημα» των χρηματιστηριακών τιμών στις μεγάλες χρηματαγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α..
  Ήδη, από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα «παπαγαλάκια» άφησαν να αιωρείται η φήμη περί υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας.

To τραπεζικό "σταυρόλεξο" του Βενιζέλου!

Γράφει ο Dr. Money

Η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να βγει από τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του αυξανόμενου δημοσίου χρέους, όσα περιοριστικά μέτρα και να λάβει, αν δεν μπορέσει να βγει από την ύφεση.

Η κοινή λογική λέει ότι μια χώρα θα πρέπει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ετήσιους ρυθμούς για να μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της.

Πολύ περισσότερο όταν έχει πολύ υψηλό δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), όπως η Ελλάδα.

Δεν είναι σε κρίση η Ελλάδα, κυρία Σμιθ, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει μια μόνιμη στήλη υπό τον γενικό τίτλο «Greece in Crisis» (Η Ελλάδα σε κρίση).

Την επιμελείται η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα Ελένα Σμιθ, ενώ κατά καιρούς συνδράμουν και άλλοι Βρετανοί δημοσιογράφοι που επισκέπτονται τη χώρα.

Η λογική του ότι αρπάξουμε...

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ
Υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν τους ανέργους και αυτά έχουν ανακοινωθεί απο το αρμόδιο υπουργείο πλην όμως, και όπως οι περισσότεροι θα το θεωρούσαν λογικό, αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να δοθούν απο το υπουργείο αλλά απο κάποιες λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(Μ.Κ.Ο.)!
Κάποιες απο αυτές τις μ.κ.ο. δεν έχουν ακόμα συσταθεί αλλά θα γίνει

Δεν θα συνέλθει η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Βραχυπρόθεσμης Εξέλιξης Σεισμικότητας, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου και Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ενημέρωσε εγγράφως τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης

Έραψε το στόμα του για να διαμαρτυρηθεί

Σε απόγνωση ένας Ιρακινός έρραψε το στόμα του και κάθεται διαμαρτυρόμενος μπροστά από τον σταθμό υποδοχής "Παναγιώτης Κανελλόπουλος" του παλαιού λιμανιού της Πάτρας. Καταγγέλλει αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος του, η οποία συνέβηστην Αθήνα, όπως ισχυρίζεται στα χαρτιά, τα οποία κρατά στα χέρια του.

Το δολοφόνο Ντερτιλή θέλει να επισκεφθεί ο Αμβροσίος....

Αίτηση να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον δολοφόνο και βασανιστή Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της Χούντας, υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύης ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Νίκου Ντερτιλή, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ως τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο

Μνήμες από τις μέρες της… «κυβερνητικής αθωότητας…»!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Ένα από τα θέματα που είχαν απασχολήσει έντονα μεγάλη μερίδα των εργαζόμενων, μόλις ανέλαβε την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση ήταν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Πολλοί, αφελώς τότε, πίστεψαν τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι δεν πρόκειται να θιγούν όρια ηλικίας   καθώς και συντάξεις. Και ενώ ήταν ορατή η επερχόμενη θύελλα κάποιοι… έπεσαν από τα σύννεφα, όταν άμεσα σχεδόν φάνηκε η κυβερνητική… ανακολουθία!

Οι Ιταλοί καθίζουν στο σκαμνί Standard & Poor’s και Moody’s

Οι Ιταλοί δεν χαμπαριάζουν από τέτοια. Τα παιχνίδια των κερδοσκόπων σε βάρος της χώρας τους δε θα τα επιτρέψουν. Για την ακρίβεια, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τα αποτρέψουν…Εισαγγελία ιταλικής πόλης διεξάγει έρευνα σε αναλυτές των οίκων Standard & Poor’s και Moody’s, με τις κατηγορίες «χειραγώγησης της αγοράς». Δεν θα αφήσουν στους σπεκουλαδόρους να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του μόχθου του λαού τους!

Υποχωρήσαμε στο δικαίωμα επέκτασης των έξι μιλίων;

Η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου το 2002 είχε δεχθεί να παραιτηθεί του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν.μ., γράφει σε βιβλίο που εξέδωσε ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002.

Γεωδυναμικό: "Το σεισμικό φαινόμενο στον Πατραϊκό εξελίσσεται ομαλά"

Για την εξέλιξη της  σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού κόλπου ενημέρωσε σήμερα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Κων/νος Μακρόπουλος. Ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Βραχυπρόθεσμης Εξέλιξης Σεισμικότητας, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του

Δέκα καθυστερήσεις στο μνημόνιο

Η μισή κυβέρνηση από τα νησιά και η υπόλοιπη από την Αθήνα προετοιμάζει την τελική... «κατεβασιά» για να κλείσουν κάποιες από τις τρύπες στο μνημόνιο.
Στο επίκεντρο είναι οι μεγάλες ΔΕΚΟ, το μισθολόγιο, οι “τρύπες” στον προϋπολογισμό, οι αποκρατικοποιήσεις, οι τράπεζες και το ασφαλιστικό καθώς η κυβέρνηση μετρά τις δυνάμεις της. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι μεγάλες και αναζητείται συναίνεση, εντός και εκτός κόμματος, αλλά και ο κατάλληλος χρόνος.

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι δημοσιογράφοι του Patra Tv

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι δημοσιογράφοι του Patra Tv Κωνσταντίνος Φλαμής, Αχιλλέας Ροδίτης και Φίλιππος Ανδρεόπουλος ζητώντας από τον μεγαλομέτοχο του καναλιού, την εξόφληση τους (έξι μήνες μισθών και το επίδομα αδείας). Μαζί τους υπέγραψαν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι του σταθμού, πλην της Βικτωρίας Δαράτου.
Παράλληλα εκδικάστηκαν σήμερα το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα τα

Μειώσεις μισθών και στα SPRIDER Πάτρας
Να αντισταθούν και μα μην δεχτούν μειώσεις μισθών καλεί τους εργαζόμενους στα καταστήματα SPRIDER Πάτρας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας. Με προκήρυξη προς τους εργαζόμενους, το Συνδικάτο

Αποκάλυψη: Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου ιδρύουν νέο κόμμα!

Τις κρίσιμες ώρες για την παγκόσμια οικονομία, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποτραβηχτεί από την κεντρική πολιτική σκηνή. Προτιμάει τις ολιγοήμερες διακοπές, μακριά από τα προβλήματα του Μεγάρου Μαξίμου και την Ιπποκράτους. Μήπως, όμως, ετοιμάζει κάτι… άλλο, μακριά από την Ιπποκράτους και τα «αδιάκριτα» βλέμματα;Ένας πρωθυπουργός, όμως, που συνεχώς χάνει «πόντους» στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, δεν έχει και πολλές επιλογές.

"Βροχή" λουκέτων στα εμπορικά της Πάτρας

«Βροχή»… λουκέτων στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας και όλης της χώρας. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως και σε ορισμένες άλλες περιοχές στην περιφέρεια της χώρας αγγίζουν το 40%.
Τα στοιχεία - σοκ της ΕΣΕΕ που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος Βασ. Κορκίδης, περιλαμβάνει επικαιροποιημένα στοιχεία του

Αστυνομικός συνεργάτης ληστών στη Λευκάδα

Σε διαθεσιμότητα για συνεργία σε ληστεία τέθηκε Αστυνόμος Β’, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας. Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Από την αστυνομική έρευνα, που αφορά ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής στις 5 Αυγούστου στο Νυδρί Λευκάδας, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος Αξιωματικός εξόφλησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι δράστες της ληστείας και προσπάθησε

Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών που δεν έχουν στην κατοχή τους νομιμοποιητικά έγγραφα πραγματοποίησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές στην Πάτρα.
Συνολικά προσήχθησαν 49 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 47, διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου και παραμονής στην

Πολύ μεγάλη υπόθεση η οικονομία για να αφήνεται στις διαθέσεις των αγορών

Ο μεγάλος Γάλλος πολιτικός της περιόδου των αρχών του 1900 Georges Clemenceau, είχε πει το περίφημο: ο πόλεμος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους στρατηγούς. Αυτό θα μπορούσαν να το είχαν πει, αν διέθεταν ηγετικά χαρακτηριστικά μεγάλων ηγετών, οι ευρωπαίοι ηγέτες για τους υπέρμαχους του αυτοελέγχου των αγορών.

Δέκα οι εστίες πυρκαγιάς στη Νότια Κέρκυρα


Σε δέκα διαφορετικά μέτωπα μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα στη νότια Κέρκυρα, στα χωριά Βιταλάδες και Χλωμό, ενώ σε κάποια σημεία η φωτιά απειλεί άμεσα κατοικίες.
Όλη η δύναμη της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί έντασης 7 έως 8 μποφόρ. Μαζί με τους πυροσβέστες, μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι κάτοικοι με κάθε μέσο

Φωτιά στην Ηλεία

Επιχειρούν και αεροσκάφη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
Η φωτιά καίει δασική έκταση στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών.
Στο χωριό Μέλισσα, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά δέκα λεπτά πριν τις 2, έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά όχηματα με 22 άνδρες, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο αεροσκάφη.

Αποθήκη - σούπερ μάρκετ κλοπιμαίων

Συνελήφθη στην περιοχή Γρηγόρη Αιγίου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 22 ετών κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλη πληροφορία, εντόπισαν χθες το απόγευμα στη περιοχή

Ο Βενιζέλος ζήλεψε τις… επιτυχίες του Παπακωνσταντίνου

Με τη γνωστή ρητορική του, που αγγίζει όμως τα όρια του λαϊκισμού, ο Βενιζέλος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ακατανόητη απόφασή του για αύξηση του ΦΠΑ είπε: «Αναγκαίο προσωρινά, άλλα ούτε δίκαιο ούτε λογικό το μέτρο για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση».

Πρότειναν στη Βάσω τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα

Διστακτική η Παπανδρέου

Μεγάλη κινητικότητα επιδεικνύει τις τελευταίες ημέρες η βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κα. Βάσω Παπανδρέου. Η τέως υπουργός, έχει συνεχόμενες επαφές με παράγοντες του αριστερού ΠΑΣΟΚ με στόχο τη διερεύνηση ευρύτερης συνεργασίας και άσκησης εσωκομματικής κριτικής στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Όλο και περισσότεροι άστεγοι στους δρόμους των πόλεων

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των Ελλήνων που για οικονομικούς κυρίως λόγους χάνουν τα σπίτια τους και βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «Κλίμακα» ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 25% τον τελευταίο χρόνο. Αριθμός ανησυχητικά μεγάλος αν αναλογισθεί κανείς ότι μέχρι το τέλος του 2010 οι άστεγοι στην Αθήνα υπολογίζονταν στις 20.000. Δεν είναι λίγοι πια αυτοί που ζουν σε...
αυτοσχέδια χαρτόκουτα και στεγάζουν τις οικογένειές τους σε πρόχειρα παραπήγματα.

Με αστυνομική ταυτότητα για εξετάσεις στους γιατρούς του ΙΚΑ

Ακόμη και την αστυνομική ταυτότητα των ασφαλισμένων που προσέρχονται για εξέταση στους γιατρούς του ΙΚΑ,θα πρέπει να τσεκάρουν οι γιατροί σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ ...Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο βιβλιάριο ασθενείας και αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το βιβλιάριο χρησιμοποιείται από άτομο που δεν είναι ασφαλισμένο, να προχωρούν σε έλεγχο της αστυνομικής ταυτότητας.

Η «επανάσταση» στη Βρετανία άρχισε 4-ης Αγούστου

Όπως μας το είχαν υποσχεθεί…

Μετά τις ταραχές στη Γαλλία το 2005, όταν μέσα σε 11 νύχτες είχαν καεί πάνω από ενάμιση χιλιάδες αυτοκίνητα και είχαν συλληφθεί πάνω από 400 άτομα ασιατών και αφρικανών, η Ευρώπη είχε βρεθεί σε κατάσταση σοκ και για πρώτη φορά άρχισαν οι «πολιτικοί», με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Σαρκοζί και της Μέρκελ, και οι «αναλυτές» να μιλάνε για την αρχή του τέλους της εποχής του «πολυπολιτισμού»…..

Ετοιμάζουν ανταρσία εναντίον της Μέρκελ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ ιδιαιτέρως δυσαρεστημένα  με την πολιτική που ακολουθεί για τη διάσωση των χωρών του Νότου. Είναι μάλιστα αντίθετοι με το σχέδιο σωτηρίας που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου. Το περιοδικό Stern, με πρόσφατη δημοσκόπησή του, «γκρεμίζει» την Μέρκελ: Το 62% των ερωτηθέντων μελών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ και της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), ανησυχούν για την εικόνα του συντηρητικού συνασπισμού…

Σας συγχαίρω και -αναρωτιέμαι- δεν ντρέπεστε;

 Γράφει η Ευγενία Μπουρνόβα
Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ γενικώς τους πανεπιστημιακούς συναδέλφους, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κυβέρνηση: βεβαίως, ως Πανεπιστημιακοί Ιδρυμάτων δεύτερης επιλογής, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μάλλον αυτοί ευθύνονται για την έλλειψη αποτελεσματικότητας στο έργο της κυβέρνησης τα δυο τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αδιαμαρτύρητα κάνουν ό,τι μπορούν για το καλό της χώρας και αποδεικνύουν ότι οι Πανεπιστημιακοί δεν είναι συντεχνία, μειώνοντας πρώτοι και καλύτεροι τους μισθούς μας!

Γερμανικά γυμνάσια στην Αθήνα

Συνολική επαναδιαπραγμάτευση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για τον διευρυμένο ρόλο του EFSF εξετάζει η Γερμανία, εν μέσω της νέας αναταραχής στην αγορά ομολόγων και στα χρηματιστήρια.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι το Βερολίνο, στηριζόμενο στο γεγονός ότι η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης είχε λάβει τις αποφάσεις μόνο σε πολιτικό επίπεδο και δεν προχώρησε στις τεχνικές διευκρινίσεις, θα επιχειρήσει να βάλει σκληρές ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μην υπάρξει υπέρμετρη αγορά ομολόγων από τον μηχανισμό στη δευτερογενή αγορά ούτε μεγάλη χρήση σε προληπτικό επίπεδο.

Η διαρκής ανάπτυξη θα οδηγήσει σε ενεργειακές απαιτήσεις που δεν θα μπορούν να καλυφθούν ούτε από τον Ήλιο

Ακούω διαρκώς να μιλάνε για τον κίνδυνο να μπει ο κόσμος σε παρατεταμένη περίοδο ύφεσης. Το ερώτημα όμως είναι άλλο: μπορούμε να έχουμε διαρκή ανάπτυξη; Ας δούμε μερικά πραγματάκια.Ο όρος ανάπτυξη δεν είναι αφηρημένος. Έχει να κάνει με την ενέργεια που χρησιμοποιεί η ανθρωπότητα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 12TW σε ισχύ παγκοσμίως.

Αναδρομικά και επιδόματα σε συμβασιούχους

Αναδρομικά επιδόματα σε συμβασιούχους υποχρεούται πλέον να καταβάλλει το δημόσιο καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε πώς αν η σχέση...
εργασίας ουσιαστικά είναι αορίστου χρόνου τότε θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αποζημιώνονται αναδρομικά.

Το “διπλό παιχνίδι” με Βενιζέλο-Πάγκαλο

Η χθεσινή σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, της Νέας Δημοκρατίας και του Γιάννη Μιχελάκη, λίγους εξέπληξε με βάση την πολιτική διαδρομή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Αποτέλεσε ωστόσο «αιφνίδια» εξέλιξη, υπό το πρίσμα της γενικότερης στρατηγικής που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τότε που παρέδωσε τα «κλειδιά» της κυβερνητικής λειτουργίας στον ...
Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έρχεται νέα περαίωση - Συγχωροχάρτι σε όσους "ξέχασαν" να δηλώσουν φόρους

- Δείτε αναλυτικά παραδείγματα με τα ποσά που θα επιβληθούν
- Αφορά 500.000 άτομα που δεν "περαίωσαν" στην πρώτη φάση
- Άτομα με μεγάλη περιουσία άνω των 400.000 στο "στόχαστρο"
Άλλη μια «νέα» ευκαιρία σε όσους θέλουν να σβήσουν μια και καλή το φορολογικό τους παρελθόν, δίνει το υπουργείο Οικονομικών: Θα χρειαστεί βεβαίως να καταβάλλουν και το σχετικό αντίτιμο, όπως αυτό ορίζεται στην «νέα περαίωση» που ενεργοποιείται σε λίγες ημέρες με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ...
πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο Σαρκοζί στο γραφείο, ο ΓΑΠ πάλι στην παραλία!

Μέχρι και ο.. .ερωτιάρης Νικολά Σαρκοζί άφησε τις διακοπές του και επέστρεψε στο Παρίσι και το Μέγαρο των ΙλΙσίων για να συντονίσει την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να ετοίμασε τις βαλίτσες του και να «σάλπαρε» για Σκιάθο. Τόσα ρεπορτάζ από τη Σκιάθο παίζουν τα κανάλια στις ειδήσεις, να μην τη δει και από κοντά ο πρωθυπουργός, να επιβλέψει το έργο των φοροελεγκτικών μηχανισμών στο νησί;

"Φέσι" 450 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τόκους

Eίναι οριστικό: 

Το νέο δάνειο των 109 δισ. ευρώ δεν προλαβαίνει να εκταμιευθεί τον Σεπτέμβριο γιατί τον Οκτώβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας. Το Σεπτέμβριο η Αθήνα θα λάβει για άλλη μια φορά χρήματα από το παλιό, εκτός του EFSF συγκροτημένου προγράμματος των 110 δις ευρώ. Όλες οι περαιτέρω δόσεις αυτού του προγράμματος αναμένεται τότε να συνεχιστούν όπως οι νέες μέσω του EFSF.

Τα κριτήρια για 55.000 προσλήψεις

"Κλείδωσαν" τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προσληφθούν από τον Σεπτέμβριο οι 55.000 άνεργοι στους δήμους όλης της χώρας, στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ημερησία", οι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα δημοσιεύουν τις προκηρύξεις με τις θέσεις που προσφέρονται και οι άνεργοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και ακολούθως θα μοριοδοτούνται με βάση κοινωνικά κριτήρια.

Κόντρες στα κοινοβούλια των δανειστών

Κόκκινη κάρτα ετοιμάζονται να μας βγάλουν. Οι δανειστές μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στο να περάσουν στα εθνικά τους κοινοβούλια τις «επικαιροποιήσεις» για το πακέτο βοήθειας προς τη Ελλάδα. Δυσκολεύονται γιατί οι αντιπολιτεύσεις εμφανίζονται αντίθετες με την πολιτική των ηγετών τους να εκταμιεύουν συνέχεια λεφτά για τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Βλέπουν και λίγο πιο μπροστά.