Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η Ελλάδα τρομοκρατεί τις ΗΠΑ


Η Ουάσιγκτον έχει γεμίσει αφίσες που αναγράφουν το σλόγκαν "Επόμενη στάση: Ελλάδα". Τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν να ζήσουν τη δική τους ελληνική τραγωδία
Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα φοβίζει τους Αμερικανούς, καθώς

Βόμβα-βυθού Βασιλάκου:"Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ δεν κάνει για το Αιγαίο"!


Κατάθεση βόμβα του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Ε.Βασιλάκου στην επιτροπή της Βουλής ,για το θέμα των υποβρυχίων!

Ο κ.Βασιλάκος εξέφρασε την άποψη ότι το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ , “δεν κάνει για το Αιγαίο”!
Είπε ο κ.Βασιλάκος:
“Με απλά λόγια, λοιπόν, να σας πω ότι το.....

Λάρισα: Σκηνοθέτησε ληστεία για φέρει τον αντρα της πίσω .


Μια 35χρονη γυναίκα από την Λάρισα έψαχνε απελπισμένα τρόπο για να φέρει κοντά της τον εν διαστάσει σύζυγό της. Τι πιο απλό, σκέφτηκε, από το να σκηνοθετήσει μια... ληστεία!

Ομπάμα: «Δεν είμαστε Ελλάδα»


Τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα της ευρωζώνης, καθησύχασε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
«Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Λευκό Οίκο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, με τη συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα.

Σπρώχνουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης


Την προσωρινή έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας προτείνει ο επικεφαλής της PIMCO, Μοχάμεντ Ελ Εριάν, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Financial Times”.

Ο Ελ Εριάν αναφέρει ότι στην παρούσα φάση, η Ευρώπη καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση ή στη χορήγηση «εκπαιδευτικών αδειών» σε κράτη-μέλη, προκειμένου να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Η δημοσιονομική ενοποίηση, αναφέρει, θα μπορούσε να επιτευχθεί διαμέσου εγγυήσεων ή μεταβιβάσεων, που θα σταθεροποιούσαν τη δυναμική του συνολικού χρέους της ευρωζώνης, μέσα από την επιθετική χρήση ενός ενοποιημένου ισολογισμού.

Ως αντάλλαγμα, τα κράτη-μέλη θα αποδεχθούν να θυσιάσουν ένα μεγάλο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας και της δημοσιονομικής στρατηγικής τους.

Εφόσον κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των χρεών της περιφέρειας, σε επανακεφαλαιοποίηση της ΕΚΤ, σε ενίσχυση του συστήματος πληρωμών, με την ταυτόχρονη αποκατάσταση των συνθηκών ανάπτυξης.

newsbomb.gr

Δήλωση κ. Ευ. Βενιζέλου για τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού stress test του τραπεζικού συστήματος


Τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής δοκιμασίας αντοχής του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, υπό ακραίες θεωρητικές υποθέσεις και καταστάσεις, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στα stress tests συμμετείχαν 91 ευρωπαϊκές τράπεζες στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεταξύ αυτών οι έξι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες που καλύπτουν το....
σύνολο σχεδόν του τραπεζικού συστήματος, πάνω από το 90%.

Οι πέντε τράπεζές μας είναι καθαρά πάνω από το όριο ή δίπλα στο όριο με διαφορά εκατοστού. Όλα δε αυτά τα στοιχεία είναι στοιχεία που έχουν «παγώσει» τον Απρίλιο του 2011, στο μεταξύ όμως έχουν ληφθεί μέτρα, τα οποία καταγράφονται στην έκθεση, λαμβάνονται υπόψη, συγκροτούν την δεύτερη τελική στήλη κι εκεί όλες οι τράπεζες, με εξαίρεση μία, είναι πάνω από το όριο. Αυτή δε η μία κρατική τράπεζα –η Αγροτική- βρίσκεται σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, σε πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και λαμβάνονται μέτρα και για τη δική της κεφαλαιακή ενίσχυση, η οποία θα ξεπεράσει έτσι το όριο που θέτει το πανευρωπαϊκό τεστ.

Τα κριτήρια ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, ήταν ακραία. Και για τις ελληνικές τράπεζες ήταν ακόμα πιο αυστηρά, γιατί οι ελληνικές τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν την κρίση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανταπεξέρχεται. Έχει επαρκή κύρια βασικά ίδια κεφάλαια και εκπληροί τις προϋποθέσεις του Μνημονίου, οι οποίες είναι ακόμη αυστηρότερες, γιατί τώρα πρέπει να ελεγχθούν και τα τυχόν επισφαλή δάνεια. Έχουμε, επίσης, διαμορφωμένους μηχανισμούς στήριξης. Έχουμε το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας, έχουμε το Ευρωσύστημα μέσα στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και των κεντρικών τραπεζών όλων των κρατών-μελών.

Άρα, ο Έλληνας καταθέτης, ο διεθνής επενδυτής, μπορεί να είναι σίγουρος ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρουσιάζει τα στοιχεία του με απόλυτη διαφάνεια, είναι σταθερό, είναι ελεγμένο και πιστοποιημένο με βάση τους διεθνείς και πανευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά φυσικά κανείς δεν επαναπαύεται. Σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τις τράπεζες συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, γιατί η αυτοπεποίθησή μας ως Έθνους και η πίστη στις δυνάμεις μας πρέπει να αντανακλάται και στην λειτουργία και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που είναι πυλώνας ανάπτυξης της χώρας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΒΡΕΦΟΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ .


Η ασφάλεια Νίκαιας συνέλαβε ένα ζευγάρι αλλοδαπών που σύμφωνα με τις κατηγορίες, προσπάθησε να πουλήσει το μόλις 5 ημερών αγοράκι τους προς 15.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες είναι μια 20χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και ο 37χρονος Πακιστανός...

Μήνυση του Γιάννη Κότσιρα κατά Αστυνομικού .


Μήνυση κατά αστυνομικού υπέβαλλε ο Γιάννης Κότσιρας, μετά το άγριο ξυλοκόπημα απο τον τελευταίο εις βάρος διαδηλωτή των Αγανακτισμένων.

Αποδοκίμασαν τον Σπηλιόπουλο στην Καλαμπάκα .


Άλλος ένας βουλευτής προστίθεται στη λίστα εκείνων που έχουν γίνει στόχοι αποδοκιμασιών από Αγανακτισμένους πολίτες. Αυτή τη φορά, ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος αποδοκιμάστηκε έντονα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Καλαμπάκα.

Ο Ethan Hawke πρωταγωνιστής σε θρίλερ .


Ο γοητευτικός ηθοποιός Ethan Hawke πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία θρίλερ που ετοιμάζει ο Scott Derrickson, όπως έγινε γνωστό.

Νέα τράπεζα οστικών μοσχευμάτων .

Νέα τράπεζα οστικών μοσχευμάτων θα δημιουργηθεί από τον Νοέμβριο στη χώρα μας, ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αττικής πλην Πειραιά) Άρης Μουσιώνης.

Ο πρόεδρος της Φενέρ μπαχτσέ έγινε videogame


O Aζίζ Γιλντιρίμ στο Prison Break... Τουρκική ιστοσελίδα δημιούργησε ηλεκτρονικό παιχνίδι όπου στόχος του παίκτη είναι να βοηθήσει τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε να βγει -μέσω τραμπολίνο- από τη φυλακή.

To τουρκικό calciopoli μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μίντια στη γειτονική χώρα και φαίνεται πως ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου που τραβάει τα περισσότερα βλέμματα είναι ο Αζίλ Γιλντιρίμ. Ο λόγος για τον φυλακισμένο πρόεδρο της Φενέρμπατσε (ύποπτος για μία σειρά στημένων αγώνων στο περσινό πρωτάθλημα που ο τίτλος κατέληξε στην ομάδα του), καθώς για χάρη του τουρκική ιστοσελίδα δημιούργησε μέχρι και videogame.

Το παιχνίδι αυτό είναι μάλιστα αρκετά διασκεδαστικό, καθώς σκοπός του είναι να καταφέρει κάποιος να βγάλει τον Γιλντιρίμ από τη φυλακή, μαζεύοντας προφανώς όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Συγκεκριμένα, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα με το mouse του υπολογιστή να κινεί ένα τραμπολίνο που βρίσκεται στη βάση της οθόνης, ώστε η μορφή του 58χρονου επιχειρηματία να καταφέρει με τη βοήθειά του να περάσει πάνω από τον τοίχο της φυλακής!

Πηγή: sport 24

Η CIA εμβολίαζε παιδιά στο Πακιστάν με σκοπό να βρει τον Μπιν Λάντεν


Η CIA δημιούργησε κλινική εμβολιασμού παιδιών στο Πακιστάν με σκοπό να πάρει δείγματα αίματος από τα παιδιά του Μπιν Λάντεν και έτσι να επιβεβαιώσει αν το γενετικό τους υλικό ταίριαζε με το DNA της αδελφής του. Κάτι τέτοιο θα επιβεβαίωνε ότι ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στο Πακιστάν. Όμως, η CIA δεν έκανε γνωστό εάν τα παιδιά που επισκέπτονταν την κλινική πράγματι εμβολιάζονταν, όπως αποκαλύφθηκε στις αρχές της εβδομάδες.

Συγκεκριμένα η CIA δημιούργησε μια κλινική στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν που προσέφερε δωρεάν εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας B σε παιδιά φτωχών οικογενειών. Η υπηρεσία ήλπιζε να πάρει δείγματα αίματος από τα παιδιά του Μπιν Λάντεν, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι το γενετικό υλικό τους ταίριαζε με το DNA της αδελφής του , που πέθανε το 2010 στη Βοστόνη. Αυτό θα σήμαινε ότι η οικογένεια του Μπιν Λάντεν πράγματι βρισκόταν στο Αμποταμπάντ.

Η ενέργεια αυτή της CIA θα μπορούσε να δημιουργήσει καχυποψία κατά των πραγματικών εμβολιασμών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, προειδοποιούν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλοι επιδημιολόγοι. Το γεγονός μάλιστα ότι η μυστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν, κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Εκεί οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι της χώρας είχαν εμποδίσει το 2007 το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της πολυομυελίτιδας με το επιχείρημα ότι τα δυτικά εμβόλια ήταν σχεδιασμένα να προκαλούν στειρότητα ή να μεταδίδουν AIDS. Η μουσουλμανική θρησκευτική ηγεσία του Πακιστάν είχε διακόψει το πρόγραμμα του ΟΗΕ για εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας με αποτέλεσμα να πειστούν 24.000 οικογένειες να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, γεγονός που οδήγησε σε επιδημία.

Μάλιστα, η έξαρση των κρουσμάτων στο Πακιστάν ήταν ένας από τους λόγους που ο ΠΟΥ απέτυχε να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα από τον πλανήτη.

Ο Τόμας Τσέριαν, συντονιστής του προγράμματος εμβολιασμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχολιάζει στο δικτυακό τόπο του «Science»: «Φυσικά και ανησυχούμε για τις πιθανές επιπτώσεις αυτών των δημοσιευμάτων. Αυτές οι αρνητικές συνέπειες δεν αφορούν μόνο τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και τις ανεπτυγμένες». Αναφέρει ακόμα ότι ο ΠΟΥ και η UNICEF ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης για να καθησυχάσουν τον κόσμο.

«Το να παίρνει κανείς παιδιά που χρειάζονται εμβόλια για κάποια ασθένεια, που θα μπορούσε να τα σκοτώσει, και να τα χρησιμοποιήσει ως "βιτρίνα" για κάτι άλλο είναι απλώς αδιανόητο», τονίζει ο Πολ Όφιτ, ειδικός στους εμβολιασμούς στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια.


tvxs.gr

Κρέας με E.coli καταναλώθηκε στην Κ. Μακεδονία


Εκατόν εβδομήντα τέσσερα κιλά γαλλικού κρέατος στο οποίο εντοπίστηκε ο μικροοργανισμός e.coli O157:H7 διατέθηκαν τον Ιούνιο στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας και καταναλώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στις 13 Ιουλίου ενημερώθηκε μέσω του ΕΦΕΤ για τη διακίνηση γαλλικού κρέατος με e.coli ενώ η αρχική κοινοποίηση έγινε στις 30 Ιουνίου μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης από τις Βελγικές Αρχές, που ανίχνευσαν το συγκεκριμένο μικροοργανισμό, σε κρέας της εταιρείας «Sa Lancier», του οποίου η πρώτη ύλη προερχόταν από το σφαγείο «Group Bigard» της Γαλλίας. Στις 12 Ιουλίου οι Γαλλικές αρχές ενημέρωσαν ότι μία ποσότητα των παραπάνω κρεάτων είχε διακινηθεί και στην Ελλάδα.

Για την «τύχη» των κρεάτων που διακινήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, η Περιφέρεια επισημαίνει ότι κατά τον έλεγχο των επιχειρήσεων που είχαν εισάγει τις συγκεκριμένες παρτίδες βόειου κρέατος, βρέθηκε ποσότητα 42,8 κιλών που καταστράφηκε με αποτέφρωση στις 14 Ιουλίου ενώ άλλα 173,8 κιλά που εισήχθησαν στις 16 Ιουνίου διατέθηκαν στη λιανική πώληση στις 20 Ιουνίου και καταναλώθηκαν.

Παράλληλα, η Περιφέρεια επικαλείται διευκρίνιση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με το οποίο, «δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα στους καταναλωτές, που να συνδέεται με τον συγκεκριμένο μικροοργανισμό κατά το τελευταίο διάστημα».


tvxs.gr

Τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, δοσμένα από την αιχμηρή πένα του Ανδρέα Πετρουλάκη για την εφημερίδα Καθημερινή.

Ποια Μις Ελλάς με δύο παιδιά έχει αυτό το σώμα και κάνει διακοπές χωρίς τον άντρα της;


Δύο υπέροχες κόρες και ένας γάμος που πέρασε από "σαράντα κύματα" για τη Μις Ελλάς,
η οποία παραμένει πάντα μία εντυπωσιακή γυναίκα...

Τελεσίδικο! :Καταργούνται 75 φορείς, οργανισμοί και εταιρείες του Δημοσίου Η λίστα των υπό κατάργηση φορέων
- Αφορά τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους
- Διαβάστε τη λίστα των υπό κατάργηση φορέων και ποιοί ακολουθούν

Κατηγορηματικός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή...Το λουκέτο μπαίνει σε 75 φορείς, ενώ μαζί με τις συγχωνεύσεις ο αριθμός θα φτάσει τους 90.Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι "η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους".
Η λίστα των υπό κατάργηση φορέων - Ποιοι οργανισμοί παίρνουν σειρά

Ο επιχειρηματίας με τη Ferrari αφήνει τους βουλευτές χωρίς καφέ και νερό!Χωρίς νερό στις ομιλίες τους και χωρίς το καθιερωμένο καφεδάκι για πολιτικό κουτσομπολιό στα ενδότερα του καφενείου της Βουλής θα μείνουν οι βουλευτές από την ερχόμενη Τρίτη, αφού οι εργαζόμενοι στο κυλικείο και στο εστιατόριο του κοινοβουλίου προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.


Οι πολύπαθοι εργαζόμενοι απέστειλαν εξώδικο στον ανάδοχο του κυλικείου και του εστιατορίου με αφορμή την επανειλημμένη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών. Ο περιβόητος ανάδοχος και μεγαλοεπιχειρηματίας, Γιώργος Πιέτρης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων δεν έχει καταβάλει στους υπαλλήλους τον μισθό του Ιουλίου, όταν είχε χρονικό όριο από την Επιθεώρηση Εργασίας να πληρώσει το προσωπικό έως τις 5 Ιουλίου, ενώ καθυστερούσε τις πληρωμές των προηγούμενων μηνών 2 και 3 μήνες.

Ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο;


Ποιες ειναι οι πιο ακριβες πολεις στον κοσμο;
Δείτε μια πρόσφατη έρευνα της γνωστής εφημερίδας Economist. Εσείς ποια πόλη πιστεύετε ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση;
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Παρίσι δεν είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζήσει κάποιος, αλλά κατέχει την 4η θέση, αφήνοντας τις 2 από τις 3 πρώτες θέσεις σε πόλεις της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Economist. Παρόλα αυτά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως οι Ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στην δεκάδα.

Οι άντρες με κοιτάνε σαν να είμαι παγωτό»

«


ΔΕΙΤΕ τις φωτό και πείτε μου σας παρακαλώ...
ΠΟΙΟΣ φταίει;Οι άνδρες;;
«Στη Νάπολη! Οι άντρες με κοιτάνε σαν να είμαι παγωτό! Δεν υπάρχουν καθόλου γυναίκες στην Ιταλία;»..

Γ. Κότσιρας: Μήνυσε αστυνομικό!Στα δικαστήρια με έναν αστυνομικό θα βρεθεί ο Γιάννης Κότσιρας, μετά από μήνυση που κατέθεσε! Αφορμή για την κίνηση του τραγουδιστή στάθηκε η..

Κατεδάφισαν το σπίτι του Ανδρέα Καρκαβίτσα!Ελεος πια!Οι μπουλντόζες έβαλαν ''πλώρη'' και ισοπέδωσαν το παραλιακό σπίτι με τις πικροδάφνες του συγγραφέα του βιβλίου «Λόγια της πλώρης» επειδή ήταν λέει..

Αξίζει το comeback που αποφάσισε...έτσι;;;Την ξέρετε όλοι καθώς πολλά τραγούδια της στο παρελθόν έγιναν επιτυχίες!Ποιά ελληνίδα τραγουδίστρια είναι;
Μετά από αρκετό καιρό απουσίας η ..
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Ξένες ταινίες σε ελληνικά νησιά


Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι
Κάτι το κρασί, κάτι η θάλασσα, κάτι τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας, τα ελληνικά νησιά γίνονται το σκηνικό που οι διεθνείς παραγωγοί θέλουν να «παίξει» στις ταινίες τους. Δείτε τις πιο γνωστές από αυτές.


Σκιάθος και Σκόπελος - Οι χαρούμενες

Τι γίνεται στην Ισλανδία;;;

 ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;Αν κάποιος πιστεύει οτι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πεί πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
 Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες,

Αφού μιλάμε σε παιδάκια, ας τους πούμε ένα παραμύθι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά πόθεν η άνεση και η σιγουριά; Το έχετε ξανακάνει – σε άλλη ζωή, σε άλλη διάσταση – και δεν μας το λέτε από μετριοφροσύνη;

Για την «επιλεκτική χρεοκοπία», λέω. Η οποία, από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε στα λεξικά οικονομίας!

Το πιο κοντινό λήμμα στα πρώτα γράμματα της πρώτης λέξης στο Λεξικό της Νέας Οικονομίας του

Σε παγκόσμια πρώτη και στου κασίδη το κεφάλι το πείραμα της επιλεκτικής χρεοκοπίαςΣοφία ΒούλτεψηΣε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το νέο κυβερνητικό σχέδιο παραπληροφόρησης, καθώς πολύ σύντομα ξεκινά σε παγκόσμια πρώτη το πείραμα εφαρμογής (στου κασίδη το κεφάλι) αυτού που έχει αποκληθεί «επιλεκτική χρεοκοπία».

Αν και δεν υπάρχει καν στην ορολογία των οικονομολόγων και της οικονομικής επιστήμης, αν και

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΣΤΕΛΝΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ

Οι αρχές στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός άντρα που θεωρείται ύποπτος για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δέκα αγοριών μικρότερων των 14 ετών, ορισμένα από τα οποία προέρχονταν από ορφανοτροφείο της πόλης.

Ποια ονόματα είπε ο Βασιλάκος ότι πρέπει να καταθέσουν στη Βουλή.


Ο πρώην ΓΔΕ Ε.Βασιλάκος είπε ονόματα στη Βουλή. Ο κ.Βασιλάκος πρότεινε στην Επιτροπή που διερευνά το θέμα των υποβρυχίων να καλέσει Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες,αλλά και δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ,οι οποίοι θα μπορούσαν να διαφωτίσουν την επιτροπή για το τι γίνεται και πως γίνεται

Σοκ στην Άγκυρα! Οι Κούρδοι κήρυξαν τη "Δημοκρατική Αυτονομία" τους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μια κίνηση που προκαλεί αναστάτωση στην Άγκυρα αποφάσισαν να κάνουν οι Κούρδοι.
   Το "Κογκρέσο Δημοκρατικής Κοινωνίας"  που είναι το επίσημο πολιτικό όργανο των Κούρδων αποφάσισε να ανακηρύξει την "Δημοκρατική Αυτονομία" όπως τη χαρακτήρισαν.
 
Η αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Αϊσέλ Τουγλούκ δήλωσε "σύμφωνα με δικαιώματα μας που προκύπτουν απο τα

Ηθικός αυτουργός των διαγραφών ο κ. Δημαράς- Ακούστε τι παραδέχτηκε ο κ. Ψωμάς στο Ράδιο Γάμμα

Παραδέχτηκε πριν απο λίγο στο Ράδιο Γάμμα και στον Μιχάλη Μπαϊρακτάρη, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Πέτρος Ψωμάς, ότι το έγγραφο για τις διαγραφές του κ. Βανταράκη και της πρώην αντιδημάρχου κ. Ήρας Κουρή, δόθηκε απο το γραφείο του δημάρχου κ. Δημαρά προς του δημοτικούς συμβούλους.
Το γεγονός αυτό πιτείνει περισσότερο το αλλαλούμ που επικρατεί στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής. Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ψωμά:

Η σύνθετη λύση για την Ελλάδα - Νέο πακέτο στήριξης 120 δις, συμμετοχή ιδιωτών με επαναγορά χρέους και εμπλοκή της ΕΚΤ καθώς και selective default από 1 έως 3 μήνες –.... Αν δεν πετύχει έρχεται haircut 50%....

Μια σύνθετη λύση φαίνεται ότι επεξεργάζονται στην Ευρώπη για την Ελλάδα υπό τον φόβο όχι της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας αλλά υπό τον φόβο της μετάδοσης της σε άλλες ισχυρότερες οικονομίες.
Με βάση πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο των αποφάσεων φαίνεται ότι το νέο

Το πορτραιτο ενος αποτυχημενου οραματιστη

Απο το"λεφτα υπαρχουν",στο"κυβερναω εναν διεφθαρμενο λαο"σε υπογειες συζητησεις,σε απειλες,εκβιασμους,απατες,στο μνημονιο για να μην πτωχευσουμε,στο ταξιδι στην Ιθακη,στο μεσοπροθεσμο για να μην πτωχευσουμε.

Και τελικα΅

Στην επιλεκτικη χρεοκοπια.
Δηλαδη:
Δυστυχως πτωχευσαμε.


Πέστε μου κάτι γιά όλα αυτά

Πέστε όλοι εσείς που ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο στην Deutsche Telekom ότι εσείς θέλετε να αγοράσετε απ αυτούς το 16% των μετοχών της του ΟΤΕ, όχι στην τιμή που της το πουλάτε τώρα αλλά στη διπλάσια. Θα σας το έδινε; Όχι βέβαια. Ούτε στη δεκαπλάσια δεν θα σας το έδινε.

Ούτε να ξεπουληθείτε δεν ξέρετε. Πουλάτε το χρυσό για άχυρα. Μας κάνατε σαν τη φτηνή πουτάνα

ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Ο καπιταλισμός δεν είναι καπιταλισμός. Είναι η «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»...
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ιμπεριαλισμός. Είναι «παγκοσμιοποίηση»...
Οι βομβαρδισμοί λαών δεν...
είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»...
Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»...
Η απόλυση και η ανεργία δεν είναι απόλυση ούτε ανεργία. Είναι «εργασιακή εφεδρεία»...
Η μισο-ανεργία δεν.....
είναι μισο-ανεργία. Είναι «απασχολησιμότητα»...
Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι «εκ περιτροπής εργασία»...

Οι μίζες δεν είναι μίζες. Είναι «χορηγίες»...
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι

Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ


Tου ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ


Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και...


«τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.


Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό

«Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης

Δήλωση- "βόμβα" του Γ. Παπανδρέου για στάση πληρωμών...

Σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των Financial Times ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρεται στο ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προειδοποιεί δε ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί....
τους επενδυτές: «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει

Δείτε την φωτογραφία της ημέρας!


Φωτογραφία της ημέρας: Γαλλικό φιλί

Καφές: Μύθοι & αλήθειες

Καφές
Πριν από λίγες εβδομάδες δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Personality and Individual Differences» μελέτη που έδειξε πως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα αρκούν για να αρχίσουν τα αυτιά μας να μας… παίζουν παιχνίδια.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο La Trobe στη Μελβούρνη διαπίστωσαν πως εθελοντές που ένιωθαν

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζεις

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζεις (7)
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Παρίσι δεν είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζήσει κάποιος, αλλά κατέχει την 4η θέση, αφήνοντας τις 2 από τις 3 πρώτες θέσεις σε πόλεις της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Economist. Παρόλα αυτά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως οι Ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στην δεκάδα.

Σόιμπλε: H Ελληνική κρίση χρέους απειλεί το ευρώ

Η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει ότι η Αθήνα μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της, επειδή η οικονομική κρίση βάζει τώρα σε κίνδυνο το concept του ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Allgemeine Zeitung, που δημοσιεύεται την Παρασκευή.
Ερωτηθείς εάν δεν αντιτίθεται πλέον στην διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, ο Σόιμπλε είπε:

Αυτόφωρο για όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο

Με εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ ενεργοποιείται η διάταξη του ν. 3943/2011, η οποία προβλέπει την άσκηση ποινικής δίωξης για οφειλέτες με χρέη που είχαν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμα στις 31 Μαρτίου 2011 και δεν τα έχουν τακτοποιήσει εντός 4 μηνών από τότε, δηλαδή μέχρι την 1η

Εκπτώσεις έως και 70%, λεφτά δεν υπάρχουν...

Αν και οι προσφορές έχουν ξεκινήσει ανεπίσημα εδώ και αρκετές ημέρες, η επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων είναι σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου και λήγουν στις 31 Αυγούστου.
Φυσικά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι ήδη μεγάλα…και σε κάποιες περιπτώσεις

Νέα περαίωση - ποιοί και πόσο θα πληρώσουν

Το «πράσινο φως» για την εμπλοκή ιδιωτών στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους ανάβει το νομοσχέδιο – «σκούπα» που κατέθεσε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.
Η διάταξη που αφορά την εμπλοκή ιδιωτών αναφέρει ότι «προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων

Γ. Παπανδρέου: Η ομολογία ενός «εγκλήματος»

Το ότι θα έφτανε ένας πρωθυπουργός να παραδεχτεί με αυτόν τον «ωμό» τρόπο ότι το ελληνικό κράτος αδυνατεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, δεν το περιμέναμε ποτέ να συμβεί.
Το να αναγγέλλει ένας πρωθυπουργός με συνέντευξη σε εφημερίδα του εξωτερικού ότι το ελληνικό

Σαββατοκύριακο «φωτιά» για το ελληνικό χρέος

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι ίσως το πιο κρίσιμο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τη χώρα γενικότερα, τις τελευταίες δεκαετίες. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν κύκλοι της ΕΕ, τη Δευτέρα θα συγκληθεί η Σύνοδος Κορυφής με πρώτο θέμα, στην κορυφή της ατζέντας, το ελληνικό χρέος.

Υπό έλεγχο 73 πυρκαγιές

Μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 74! δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα όμως με την Πυροσβεστική, όλες πλην μίας, βρίσκονται υπό έλεγχο.

Χρεοκοπία για την Ευρώπη βλέπει ο Σόρος

Ο γνωστός διεθνής κερδοσκόπος επανέρχεται, προπαγανδίζοντας ανοικτά υπέρ της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης. 

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και χρηματιστηριακός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος προμαντεύει χρεοκοπία για την Ελλάδα και αμέσως μετά από αυτήν και για όλη την ευρωζώνη. Βέβαια, αναφέρει ότι αυτό το τόσο αρνητικό σενάριο μπορεί

Άνοιγμα επαγγελμάτων. Η κοροϊδία, της κοροϊδίας, ώ κοροϊδία.


Είδατε εσείς κανένα επάγγελμα να ανοίγει, Απλά κοροϊδεύουμε την ΕΕ. Ούτε πρόκειται να ανοίξει, αν πρώτα δεν καταρρεύσει πλήρως το κρατικοδίαιτο καθεστώς και δεν αναγκαστούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ μια κοινωνίας αλλοπρόσαλλης που έχουμε φτιάξει.

Δεν έχουμε καταλάβει ένα πράγμα μάλλον. Όταν μιλάμε για κρατικοδίαιτο καθεστώς σοβιετικού τύπου στην Ελλάδα (και αυτό είναι που δεν μπορούν να

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα

Στις 687.173 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του Ιουνίου


Ο αριθμός παρέμεινε σταθερός σε σχέση με το Μάιο

Η σταθεροποίηση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μείωση των επιδοτούμενων ανέργων κατά 11,06% για δεύτερο συνεχή μήνα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για το φετινό Ιούνιο ανήλθε σε 687.173 άτομα, εκ των οποίων 291.577 είναι άνδρες (ποσοστό 42,43%) και οι 395.596 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,57%).

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 430.109 άτομα, (ποσοστό 62,59%), στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 σε 192.537 άτομα, (ποσοστό 28,02%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών σε 64.527 άτομα (ποσοστό 9,39%).

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων τον Ιούνιο ανέρχεται σε 198.315 άτομα και παρουσιάζει σε σχέση με το Μάιο μείωση 11,06% (24.661 άτομα).

Έκθεση κόλαφος του State Department: "Απαράδεκτες οι συνθήκες στις φυλακές Ιωαννίνων." -- Πρώην κρατούμενος προσέφυγε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο και δικαιώθηκε - Το κράτος πρέπει να του δώσει 10.000€.


Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και συνεχείς κακοποιήσεις κρατουμένων, ελλιπής παροχή υγειονομικής περίθαλψης και δραματική έλλειψη ιατρών συνθέτουν το σκηνικό στις Φυλακές Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσης του State Department για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά