Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ο άνθρωπος που έζησε... 256 χρόνια!


Διαβάστε μια περίεργη ιστορία που χάνεται στο βάθος των χρόνων και ξεκινάει από ένα...
μικρό χωρίο της Κίνας το 1677.

Είναι η ιστορία του Li-Ching-Yun. Συμφωνά με την ιστορία είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ζήσει τα περισσότερα χρόνια 256 συγκεκριμένα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωρίο της Κίνας το 1677 και μέχρι τα 10 του χρόνια παρακολούθησε το σχολείο. Έπειτα ταξίδευε σε διάφορες περιοχές της Κίνας που εργαζόταν μαζεύοντας ιατρικά φυτά.

Στο 38% η αποχή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue

Σε 26,5% εκτιμάται η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ και 32,5% της ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ βρίσκεται στο 11,5%, στο 9% του ΣΥΡΙΖΑ , στο 7,5% του ΛΑΟΣ και στις 3,5% των Οικολόγων-Πράσινων.

Η απήχηση της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέρχεται, σύμφωνα με την Public Issue, σε 2% και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε 1,5% ενώ η αποχή ανέρχεται στο 38%.Η λιμνοθάλασσα εκπέμπει SOS


Άμεσος κίνδυνος για τους υδρόβιους οργανισμούς και τη δημόσια υγεία

Επείγουσα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στις λιμνοθαλάσσιες περιοχές του Αιτωλικού και της Ανατολικής Κλείσοβας, σύμφωνα έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.

Νομοσχέδιο μαμούθ εν μέσω θέρους - Κόβονται επιδόματα στο δημόσιο - Περαίωση και για τα σκάφη - Τι θα ισχύσει για τα φρουτάκια


- Nέες φορολογικές ρυθμίσεις και διαδικασία περαίωσης για τα επαγγελματικά σκάφη
- Μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων
- Περικοπές στα ενοίκια που καταβάλλουν δημόσιοι φορείς
- Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε για να προλάβουν το κλείσιμο της Βουλής

Σε μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους, με τελικό στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

....Ιστορίες που διδάσκουν....

Μία γυναίκα που φορούσε ένα ξεθωριασμένο καρό φουστάνι με το σύζυγό της, ντυμένο με ένα φτωχικό κοστούμι, κατέβηκαν από το τρένο στη Βοστώνη και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου Harvard. Δεν είχαν ραντεβού.
Η γραμματέας μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιοι επαρχιώτες δεν είχαν καμία δουλειά στο Harvard.
"Θα θέλαμε να δούμε να δούμε τον πρόεδρο" είπε ο άντρας με χαμηλή φωνή.
"Θα είναι απασχολημένος όλη μέρα" απάντησε η γραμματέας κοφτά.
"Θα περιμένουμε" απήντησε η γυναίκα.
Για ώρες η γραμματέας τους αγνοούσε, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα απογοητευτούν και θα φύγουν.
Καθώς όμως είδε ότι δεν έφευγαν, η γραμματέας αποφάσισε να ενοχλήσει τον πρόεδρο, παρόλο που δεν το ήθελε με τίποτα.
"Ίσως αν τους δείτε για ένα λεπτό, να φύγουν" του είπε!
Εκείνος αναστέναξε με αγανάκτηση και έγνεψε θετικά. Κάποιος τόσο σημαντικός όσο αυτός
σίγουρα δεν είχε το χρόνο να δέχεται ανθρώπους ντυμένους με ξεθωριασμένα καρό φουστάνια και φτωχικά κοστούμια. Ο πρόεδρος στράφηκε προς το ζευγάρι με ύφος βλοσυρό και αλαζονικό.
Η γυναίκα του είπε.....

Έως το 2015 η εγγύηση των καταθέσεων


Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ισχύς του νόμου για την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων, η οποία έληγε στα τέλη του έτους, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Ειδικότερα :ψΠαρατείνεται για τέσσερα ακόμη χρόνια, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, η εγγύηση του κράτους για τις τραπεζικές καταθέσεις. Η παράταση της εγγύησης (η προθεσμία έληγε στις 31/12/2011), η οποία αφορά καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, δίδεται με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη.

Για 20 χρόνια έκλαιγαν σε λάθος... τάφο!


Τον λάθος άνθρωπο θρηνούσαν εδώ και είκοσι χρόνια δύο αδελφές από το Νιου Τζέρσι αφού είχαν βάλει λάθος όνομα σε λάθος....

Και στις γραμμές εξωτερικού οι καταργήσεις των τελών υπέρ τρίτων στα εισιτήρια


Κανένα διαχωρισμό στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού ως προς τις καταργήσεις των τελών υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών δεν επιβάλει η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, όπως αναφέρει σε απάντησή της Γενικής προς την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας. Η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής...

Μανιάτης: Εως 500 εκ. βαρέλια στο ΙόνιοΤην ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Ιόνιο επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Μανιάτης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Παρουσίασε μάλιστα και σειρά στοιχείων σύμφωνα με τα οποία τα κοιτάσματα αυτά μπορούν να...

Εξαρθρώθηκαν σπείρες νονών της νύχτας


Δύο σπείρες νονών της νύχτας που δρούσαν κυρίως στις περιοχές της Ζακύνθου και της Αττικής εξαρθρώθηκαν από κλιμάκια της αστυνομίας, ύστερα από πολύμηνες έρευνες.

Η έναρξη της παράνομης δράσης τους χρονολογείται τουλάχιστον τρία χρόνια πριν, ενώ στις δραστηριότητές τους συγκαταλέγονται η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, εκβίαση, «προστασία» νυχτερινών κέντρων και τοκογλυφία.

Την «κατάλληλη στιγμή» η Σύνοδος Κορυφής


Μόνο «την κατάλληλη στιγμή», θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης με αντικείμενο την αποτροπή της μετάδοσης της κρίσης χρέους, υπογράμμισε την Πέμπτη η Κομισιόν, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας γρήγορης, αλλά εφαρμόσιμης λύσης , τονίζοντας παράλληλα ότι η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε έκτακτης Συνόδου της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εν μέσω έντονων πιέσεων, αλλά και κατηγοριών προς την Ε.Ε. και ειδικότερα τη Γερμανία, για ολιγωρία όσον αφορά την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Greenpeace κατηγορεί Nike και Αdidas για την μόλυνση των κινέζικων ποταμών


Η Greenpeace κατηγορεί Nike και Αdidas για την μόλυνση των κινέζικων ποταμών. Τους προμηθευτές των κατασκευαστικών αθλητικών ειδών Nike και Αdidas θεωρεί υπεύθυνους για την μόλυνση των νερών των κινεζικών ποταμών η Greenpeace. Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης εντόπισαν τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν ορμονικά προβλήματα σε περιοχή όπου ρίχνουν τα απόβλητά τους τα εργοστάσια των εταιριών αυτών.

Διευθυντές σχολείων με… πλαστά πτυχία!


Πολλούς διευθυντές σχολείων κατόχους πλαστών πτυχίων, πλαστών πιστοποιητικών γνώσεων αλλά και βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από ανύπαρκτα σχολεία, ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, κατά τη διαδικασία κρίσης των υποψήφιων διευθυντών και σχολικών συμβούλων που έχει ξεκινήσει.

Εξονυχιστική έρευνα όλων των σχετικών περιπτώσεων ζήτησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας πως προτίθεται να στείλει τους σχετικούς φακέλους στον εισαγγελέα, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν έστω ενδείξεις για ποινικά αδικήματα.
Η διαδικασία των κρίσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, όσον αφορά στους διευθυντές και μέσα στο φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους σχολικούς συμβούλους.

Στο νομό Αττικής έχουν κατατεθεί περίπου 500 αιτήσεις για κάλυψη διευθυντικών θέσεων σε 180 σχολεία.

«Παιχνίδια» με την ελληνική χρεοκοπία


Επίθεση σε όσους παίζουν με τις λέξεις, συγχέοντας σκόπιμα την ορολογία των οίκων αξιολόγησης «με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Επιπλέον, επανέλαβε ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, ωστόσο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινείται με συστηματικό, γρήγορο και προσεκτικό τρόπο για τη σωστή διαχείρηση του μεγάλου ζητήματος του ελληνικού χρέους. Παιχνίδια με τις λέξεις βλέπει και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, που διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας. Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει πως «αυτοί που ξόρκιζαν τη χρεοκοπία έρχονται και μιλούν από τη μία για επιλεκτική χρεοκοπία και από την άλλη για στάση πληρωμών».

Ν.Β.Α.: Πωλήθηκαν οι 76ερς!!!

Ολοκληρώθηκε η αγορά των 76ερς από το γκρουπ των επιχειρηματιών που έχουν ως έδρα τη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον Τζόσουα Χάρις.
Ετσι, ύστερα από 15 χρόνια, μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες του ΝΒΑ θα φύγει από τα χέρια του Εντ Σνάιντερ.
Στη συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνεται το Wells Fargo Center, για το οποίο πρέπει να δώσει πρώτα άδεια το ΝΒΑ.

ΠΑΟ: Εγκατέλειψε και ο Νίκολας...

Η νέα οικονομική πολιτική άγγιξε και τον Ντρου Νίκολας, που εντελώς απρόσμενα τελείωσε από τον Παναθηναϊκό! Η Αρμάνι Τζινς κάλυψε το συμβόλαιό του κι ο Αμερικανός γκαρντ μετακομίζει στο Μιλάνο! Κύμα αποχωρήσεων!
Η περίπτωση του Αντώνη Φώτση φαίνεται πως ήταν απλώς η αρχή. Κι ο Ντρου Νίκολας έκανε τη συνέχεια! Τα νέα οικονομική γραμμή που έχει χαράξει για τη νέα χρονιά η ΚΑΕ είχε επιπτώσεις και στον Αμερικανό γκαρντ, που δε θα συνεχίσει στους «πράσινους».
Ο 30χρονος, που έφτασε στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2008, φερόταν να βρίσκεται στη λίστα εκείνων που θα υποστούν μείωση στο συμβόλαιό τους, αλλά η διοίκηση προχώρησε μαζί του ένα βήμα παραπέρα. Έχοντας ζητήσει από τον ίδιο να βρει ομάδα, εμφανίστηκε και πάλι η Αρμάνι Τζινς, που κάλυψε το 1,2 εκατομμύριο ευρώ που θα είχε λαμβάνειν στον τελευταίο χρόνο του και τον πήρε κι αυτόν στο Μιλάνο.
Θα ακολουθήσουν κι άλλοι!
Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι τέτοια που όσο το δυνατόν φθηνότερα συμβόλαια τόσο το καλύτερο και δε θα πει «όχι» σε όσους φέρουν κι αυτοί προτάσεις. Παίκτες της ομάδος ήδη έχουν στα χέρια τους προτάσεις από μεγάλες ομάδες της Ισπανίας και της Τουρκίας κι η πόρτα δύσκολα θα κλείσει...

Για να ξεχαστείτε λοιπόν ...κατα το κορίτσια για φίλημα ......οπίσθια για φίλημα...απο κορίτσια της διπλανής πόρτας

Οπίσθια για… φίλημα (part1)!

Αυξήσεις στα «φθηνά» τσιγάραΤι προβλέπει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης

Νέα αύξηση έρχεται στα «φθηνά» τσιγάρα, καθώς το μνημόνιο αυξάνει στο 100% (από 95% της αρχικής διάταξης και 75% πριν)...
το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη μέση σταθμισμένη τιμή λιανικής πώλησης.

Λόγω της ανόδου του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 76,323 ευρώ στα 96,6758 ευρώ, το φθηνότερο πακέτο τσιγάρα θα έχει τιμή 2,80-2,90 ευρώ αντί για 2,40 ευρώ που κοστίζει σήμερα.

Με τρέλα και φαντασία: Στοιχημάτισε τις εισπράξεις και μετά κατήγγειλε ληστεία!Για να μην φανεί το έλλειμμα 30.000 ευρώ στο ταμείο, είπε ότι έγινε ληστεία...όμως λογάριαζε χωρίς τον ιδιοκτήτη!

Έπαιξε 30.000 ευρώ στις κυνοδρομίες και ύστερα κατήγγειλε ψεύτικη ληστεία για να δικαιολογήσει το έλλειμμα στον εργοδότη του.

Πρόκειται για έναν 28χρονο υπάλληλο πρακτορείου του ΟΠΑΠ στο Βύρωνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για «άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής με ψευδή αναγγελία» και «υπεξαίρεση».

Σε σοβαρό τρακάρισμα ο Σταύρος Ψωμιάδης! Τυχερός στην ατυχία του!Τροχαίο ατύχημα είχε ο πρόεδρος της Καβάλας, χωρίς όμως να υποστεί τον παραμικρό τραυματισμό.
Τυχερός μέσα στην ατυχία του θα πρέπει να θεωρείται ο πρόεδρος της Καβάλας, καθώς τράκαρε σοβαρά και παρότι το αυτοκίνητό του σχεδόν καταστράφηκε, ο ίδιος δεν έχει ούτε γρατζουνιά.

Αποβλήθηκαν τα Τρίκαλα από το πρωτάθλημα! Έρχονται και άλλοι από πίσω..

.


Αδειάζει η λίστα των playoff
Με ομόφωνη απόφαση η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League και Football League 2 απέβαλε από το πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου την ομάδα των Τρικάλων για την πλαστή εγγυητική επιστολή που κατέθεσε στην ΕΕΑ.

Αυτό σημαίνει πως η θεσσαλική ομάδα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ της Football League, ωστόσο θα παραμείνει στην κατηγορία αν καταθέσουν νέα εγγυητική επιστολή.

«Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!!!Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Στην αρχή μας είπαν:
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση του Ασφαλιστικού) ή χρεοκοπία;»...
Ακολούθως ισχυρίστηκαν:
«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (σ.σ.: εννοούσαν επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου «Νταχάου») ή χρεοκοπία;»...

*
Στη συνέχεια και αφού πρώτα οι «παπαγάλοι» τους προλείαναν το έδαφος με... αθώα ερωτήματα του τύπου
«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
πέρασαν στο προκείμενο:
«Μνημόνιο (τουτέστιν: μειώσεις μισθών, κατακρήμνυση συντάξεων, κατάργηση δώρου, φοροεπίθεση κλπ.) ή χρεοκοπία;»...

*
Στην πορεία εφαρμογής του «σωτήριου» μνημονίου,
δίπλα στα κεντρικά τρομοκρατικά «διλήμματα» με τα οποία ουδέποτε σταμάτησαν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη, είχαμε και τις απειλές... ειδικής στόχευσης:
«Απολύσεις ή χρεοκοπία;»,
«μείωση κρατικών δαπανών (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και κάθε υπολείμματος κοινωνικής πρόνοιας) ή χρεοκοπία;»,
«νέες αυξήσεις φόρων ή χρεοκοπία;»...

Ψέμα - ψέμα μας πήγε στη χρεοκοπία και ποιεί τη νήσσαν!


Θα πληρώσει για το έγκλημά του ο Παπακωνσταντίνου;
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού στο α' εξάμηνο του 2011 αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο το απίστευτο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

Τι είναι και τι σημαίνει η επιλεκτική χρεοκοπία


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Ο χαρακτηρισμός "selective default" είναι μία βαθμίδα στην κλίμακα των Οίκων Αξιολόγησης. Η ΕΚΤ επισημαίνει ότι δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός

Κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο η βαθμολογία της επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας -από τους Οίκους Αξιολόγησης- να συνιστά πιστωτικό γεγονός είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο επικεφαλής της κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ αντιδρά σε ό,τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις...
χώρες του ευρώ, ακόμη κι αν υποβαθμιστούν περαιτέρω.

Οπως αναφέρουν Ελληνες τραπεζίτες και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο χαρακτηρισμός "selective default" (επιλεκτική χρεοκοπία) είναι απλώς μια βαθμίδα στην κλίμακα των τριών αμερικανικών Οίκων Αξιολόγησης. Συνιστά ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία, όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει.

Κυβέρνηση...Kinder έκπληξη!


Θέλεις ν αγιάσεις και δεν μπορείς. Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο. Δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς.

Βγαίνει ο Βενιζέλος και μιλάει για επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά στα αγγλικά. Να την "φας" πιο ευγενικά ρε παιδί μου.

Μετά βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι μπορεί να πάμε σε αδυναμία πληρωμών.

Σε λίγο θα βγουν και θα πουν ότι θα χάσουμε τις καταθέσεις στις τράπεζες.

Καλά, βρε ..... μην αρχίσω πρωί πρωί, τι μας λέγατε όταν ψηφίζατε το μεσοπρόθεσμο;

Δεν μας λέγατε ότι έπρεπε να το κάνουμε για να σώσετε την Ελλάδα;

Κι ότι θα πηγαίναμε σε στάση πληρωμών αν δεν ψήφιζαν οι βουλευτές; Δεν θα είχαμε λεφτά να...
πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις;

Ορίστε το ψηφίσαν οι βουλευτές σας. Και βγαίνεις και μας λες τώρα ότι μπορεί και να πάμε σε στάση πληρωμών;

Και ρωτάω εγώ ο αφελής. Γιατί να εξακολουθήσει να σε πιστεύει ο κόσμος;

Όχι ότι δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Αλλά να, λες μέχρι τώρα ότι κάποιος είναι υπεραισιόδοξος και ...υπερπασόκος και σε πιστεύει ακόμη. Τώρα κι αυτός ...λακίζει!

Και βέβαια οι εκπλήξεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Όσο τουλάχιστον υπάρχουν ευρωπαίοι ηγέτες...παιδάκια. Έτσι τους χαρακτήρισαν κορυφαίες ευρωπαικές εφημερίδες και δυστυχώς έτσι είναι.

Αλλο 1 δισ. € περικοπή θα υποστούν οι συντάξεις ΙΚΑ


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ 1,2 ΔΙΣ. ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ
Τη δραματική διαπίστωση έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας το τρέχον έτος ως «το δυσκολότερο χρόνο στην ιστορία του ΙΚΑ».
Ροβέρτος κερνά, Γιώργος πίνει 
Παρ' ότι έχει καλυφθεί πάνω από το 40% των υποχρεώσεων σε εισφορές, συντάξεις και παροχές ασθένειας, η μεγάλη αύξηση της ανεργίας στο 16% από το 12%, η μείωση κατά 5% των αποδοχών του ιδιωτικού τομέα και το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών θα στοιχίσουν...
περί τα 2,7 δισ. ευρώ στο Ιδρυμα και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον ΟΑΕΔ.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να επιταχύνονται και τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, καθώς το αργότερο μέσα στον Αύγουστο πρέπει να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο, που θα αφορά:

Ελενα Παναρίτη: «Ο Βενιζέλος θα αλλάξει την οικονομική διπλωματία»Η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελενα Παναρίτη υποστηρίζει ότι νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος πρέπει και μπορεί να φέρει «την αναγκαία αλλαγή της οικονομικής διπλωματίας».

Με βάση την εμπειρία της ως στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε πολλές χώρες του εξωτερικού, η κυρία Παναρίτη μιλάει για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, αξιολογεί τις παρεμβάσεις της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και υποστηρίζει ότι η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν στηρίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης.

Η ομάδα στίβου Πάτρας στη Σκωτία

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία του τμήματος
νεολαίας και άθλησης του Δήμου Πατρέων η δεύτερη συγκέντρωση της ομάδος που
θα εκπροσωπήσει την πόλης μας στους 45ους International
Children Games (ICG) που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθούν στο Lanarkshire της
Σκωτίας από 3-8/8/11.
Στους παραπάνω αγώνες που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΔΟΕ με
την συμμετοχή φέτος 80 πόλεων από όλο τον πλανήτη, η πόλης μας θα
συμμετάσχει με ομάδα κολύμβησης και στίβου.
Η τεχνική επιτροπή στίβου της ΕΑΣ ΒΟΡ. Πελοπ/σου με βάση τις καλλίτερες επιδόσεις αθλητών-τριων που είναι γεννημένοι από το 1996-99 επέλεξε τις παρακάτω αθλήτριες:
1.Αθανασία Παναγοπούλου: (1996) αθλήτρια της ΠΓΕ, 1η Πανελ/κης στα
300μ. για το αγώνισμα των 100μ. και σκυταλοδρομία 4Χ100μ.
2.Νίκη Καπερώνη: (1996) αθλήτρια της ΠΓΕ, 5η Πανελ/κης στα 150μ.
για το αγώνισμα των 150μ. και σκυταλοδρομία 4Χ100μ.
3.Ασημίνα Γιάχου: (1996) αθλήτρια της ΠΓΕ, 3η Πανελ/κης στα 300μ.
εμπόδια για το αγώνισμα του μήκους και σκυταλοδρομία 4Χ100μ.
4.Δέσποινα Μουτρά:(1996) αθλήτρια της Ολυμπιάς, 1η Πανελ/κης στα
1000μ. για το αγώνισμα της σκυταλοδρομία 4Χ100μ.
Προπονήτρια επιλέχθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡ. ΠΕΛΟΠ/ΣΟΥ η Αλέκα
Σιούλη που ταυτόχρονα είναι και προπονήτρια των τριών αθλητριών στην
ομάδα τους, την ΠΓΕ.

Δικαστική νίκη Κούγια στην ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 60.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τέσσερις μήνες, απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μάλιστα κατά τρόπο πανηγυρικό!
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:
Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ΚΟΥΓΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ προέδρου ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ κατά της υπ’ αριθμ. 272/3-6-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ (χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000 €) και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τέσσερις (4) μήνες). Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Απαλλάσσει τον εκκαλούντα της πειθαρχικής κατηγορίας.

Ορμή: Απέκτησε επίσημα την Έλενα Ευαγγελίδου

Η Ορμή Λουξ ανακοίνωσε μια ακόμη μεταγραφή για τη νέα χρονιά, την απόκτηση της Έλενας Ευαγγελίδου.
Η Ευαγγελίδου είναι γεννημένη στις 03.06.1989, έχει ύψος 171cm και αγωνίζεται ως δεξί ίντερ.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ορμής Λουξ δήλωσε στο site της ομάδας: « Χαίρομαι ιδιαίτερα που του χρόνου θα αγωνιστώ για την Ορμή Λουξ. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει διάρκεια, δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και ο επαγγελματικός τρόπος που λειτουργεί είναι μια πρόκληση για την καριέρα μου.
Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να συμβάλω και εγώ ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει, δηλαδή να κατακτήσει το ντάμπλ στην Ελλάδα και να έχει μια καλή παρουσία στα δύσκολα πρωταθλήματα της Ευρώπης.»

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα

Πρώτη η Ελλάδα στις αυτοκτονίες λόγω κρίσης!Η οικονομική κρίση οδήγησε την περίοδο 2007-2009 σε κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παρουσιάζει την μεγαλύτερη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η κατάσταση στη χώρα μας έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από το 2010 και μετά, σύμφωνα με... πιο πρόσφατα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στην Βουλή.

Επιστήμονες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι την περίοδο 2007-2009 αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες σε εννέα από τις 10 χώρες που εξέτασαν.

Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 5% έως 17% στις ηλικίες κάτω των 65 ετών και ακολουθούν μια περίοδο συνεχούς πτώσης των περιπτώσεων αυτοχειριών, γράφουν στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».

Η αύξηση κατά 17% αφορά την Ελλάδα, ενώ η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση, η Ιρλανδία, παρουσίασε αύξηση των αυτοχειριών κατά 13%.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στη χώρα μας καταγράφηκαν το 2010 σχεδόν 6,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Το 2007, όμως, είχαν καταγραφεί 328 θάνατοι από αυτοχειρίες και αυτοεπιβαλλόμενες κακώσεις, ενώ το 2009 είχαν ανέλθει σε 391, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Οι ερευνητές λένε πως κλειδί για την μείωση των αυτοκτονιών έως το 2007 ήταν η ευημερία. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μελέτη τους, από τους παράγοντες της ευημερίας ο πιο σημαντικός είναι η δυνατότητα απρόσκοπτης εργασίας (και όχι τόσο η παροχή επιδομάτων όπως το επίδομα ανεργίας).

Ωστόσο, η ανεργία και η επαγγελματική ανασφάλεια μαστίζουν πλέον τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Στα τέλη Ιουνίου, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε διαβιβάσει στη Βουλή έγγραφό του που ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό καταγράφεται σημαντική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα «η οποία μπορεί να αγγίζει το 40%».

Είναι ενδεικτικό πως μόνο στην Κρήτη έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό 20 αυτοκτονίες.

Η μελέτη

Η νέα μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία του ΠΟΥ, που αφορούν την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Λιθουανία και τη Ρουμανία.

Στην Αυστρία παρουσιάστηκε μείωση των αυτοκτονιών κατά 5% - αυτό αποδίδεται από τους ερευνητές στο ότι δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την κρίση.

Σε όλες τις άλλες χώρες, παρατηρήθηκε αύξηση από 5% και πάνω, με τη Φινλανδία να έχει τη μικρότερη (5%) και την Ελλάδα την μεγαλύτερη (17%).

Στη Βρετανία, τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξήθηκαν από 6,14 ανά 100.000 κατοίκους σε 6,75 ανά 100.000 κατοίκους – μια αύξηση της τάξης του 10%.

Την ίδια περίοδο, η ανεργία σε όλες τις χώρες αυξήθηκε κατά 35%.

Οι πέντε πρώτες αποκρατικοποιήσεις προ των πυλών


Πέντε πρώτες αποκρατικοποιήσεις αναμένονται μέχρι το Σεπτέμβριο και είναι οι εξής:
ΕΥΑΘ
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
ΟΠΑΠ (επέκταση σύμβασης και νέες άδειες παιχνιδιών)
ΟΛΘ και
Κρατικά Λαχεία.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας που ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί....

Νίκος Μακρής: Ο "μαέστρος" ευθύνεται για τα χάλια της Δημοτικής μας Ομάδας..

Νέες βολές κατά του Γιάννη Δημαρά . Αυτή τη φορά απο το παλιό στέλεχος της παράταξης και δημοτικό σύμβουλο, Νίκο Μακρή. Μιλώντας στο Ράδιο Γαμμά ο κ. Μακρής είπε ότι δεν υπάρχει συντονισμός στη δημοτική ομάδα με ευθύνη του "μαέστρου" δηλαδή του Δημάρχου κ. Δημαρά. Αναφερόμενος στους ειδικούς συμβούλους του κ. Δημαρά, ο κ. Μακρής είπε ότι είναι δικαίωμα του Δημάρχου να τους προσλαμβάνει αλλά αυτοί που έχει τώρα δεν αποδίδουν έργο, ενώ τάχθηκε κατά των διαγραφών. Ακούστε τι είπε:


Δωρεάν internet στο λιμάνι του Πειραιά!

Δωρεάν internet σε όλους τους επιβάτες των πλοίων, προσφέρει πλέον ο ΟΛΠ!

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προσφέρει σε όλους τους ταξιδιώτες δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δικτύου (WiFi) στον υπολογιστή ή το smartphone τους.

Το ασύρματο δίκτυο του ΟΛΠ καλύπτει όλους τους χώρους του λιμανιού, δηλαδή από την περιοχή της Σχολής Δοκίμων και το Παλατάκι μέχρι και τον επιβατηγό σταθμό «Βασιλειάδη» στη Δραπετσώνα.

Έτσι κάθε επιβάτης μπορεί πλέον να συνδεθεί στο διαδίκτυο, βάζοντας στον έναν 5ψήφιο κωδικό που του εμφανίζεται αυτόματα με το που ανοίξει τον browser της συσκευής του.Οι ξηροί καρποί ελέγχουν το σάκχαρο

Αντικαθιστώντας το καθημερινό τσουρεκάκι ή φέτα ψωμί με μία ή δύο χούφτες ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης τους, σύμφωνα με μία μελέτη.

Όταν εθελοντές που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 αντικατέστησαν κάποιες από τις τροφές που περιείχαν υδατάνθρακες, τις οποίες κατανάλωναν καθημερινώς, με μισό φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του σακχάρου τους και της «κακής» χοληστερόλης άρχισαν σταδιακά να μειώνονται μέσα σε ένα τρίμηνο, αναφέρουν ερευνητές στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes Care.

Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε ανάλογη βελτίωση μεταξύ των διαβητικών που αντικατέστησαν τις συνηθισμένες στην δίαιτά τους τροφές που περιείχαν υδατάνθρακες με ένα ψωμάκι ολικής αλέσεως σε καθημερινή βάση.

Η διαπίστωση αυτή δεν σημαίνει ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν το «κλειδί» για τον έλεγχο του διαβήτη, μπορεί όμως να συμβάλουν σε μία υγιεινή διατροφή, εξηγεί ένας εκ των ερευνητών, ο Σίριλ Κένταλ του πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά.

«Οι ξηροί καρποί είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη, αλλά τώρα συνειδητοποιούμε ότι αυτά τα λίπη είναι υγιεινά,» είπε ο ίδιος αναφερόμενος στα ακόρεστα λίπη που συνδέονται με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακού νοσήματος και με άλλα οφέλη για την υγεία.

Παρ’ όλ’ αυτά οι ξηροί καρποί έχουν μεγάλη θερμιδική αξία και οι διαβητικοί δεν θα πρέπει απλώς να προσθέτουν μία χούφτα από αυτούς στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, αλλά να τους καταναλώνουν αντί άλλων λιγότερο υγιεινών σνακ, επισημαίνει ο Κένταλ.
Παίρνουν την κάτω βόλτα οι βάσεις

Αισθητή πτώση στις βάσεις των σχολών και στα πέντε επιστημονικά πεδία προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνουν την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης (ΓΒΠ)...

Η αρχική εκτίμηση των εκπαιδευτικών ότι τα δύσκολα φετινά θέματα θα οδηγήσουν σε σημαντική υποχώρηση των βάσεων, επιβεβαιώθηκε. Το ποσοστό των αριστούχων έπεσε από το 3,3% πέρυσι στο 1,48% φέτος, ενώ το 35% των υποψήφιων έγραψαν κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση σε κάποιες σχολές ειδικά στην περιφέρεια μπορεί να φτάσει και τα 2000 μόρια ενώ σημαντική πτώση αναμένεται να έχουν και οι σχολές πρώτης προτίμησης στα μεγάλα αστικά κέντρα.


ΕΦΕΤ: Βρέθηκε μολυσμένο γαλλικό κρέας σε τέσσερις ελληνικές εταιρείες


Μολυσμένο βοδινό κρέας με παθογόνο μικροοργανισμό είχαν προμηθευτεί από τη Γαλλία, τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις...

Ο παθογόνος μικροοργανισμός Ο157:Η7 ανιχνεύθηκε από τις βελγικές αρχές σε βοδινό κρέας, του οποίου η πρώτη ύλη προέρχεται από σφαγείο στη Γαλλία. Οι αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τον ΕΦΕΤ στη χώρα μας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε. (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης): αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.

ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε. (Σίνδος, Θεσσαλονίκη): αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.

ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε. (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης): 1) αρ. παρτίδας 071887 (Plat de cote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλά και 2) Αρ. παρτίδας 071862 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε. (Τρίκλινο, Κέρκυρα) : 1) αρ. παρτίδας 072135 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλά και 2) αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.Ξεκινούν αύριο οι εκπτώσεις, με τους καταναλωτές να έχουν για 16 ημέρες τη δυνατότητα να αναζητήσουν χαμηλές τιμές και προσφορές. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν οι τιμές αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές, καθώς οι καταστηματάρχες θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν όλο το στοκ των εμπορευμάτων τους...

Ήδη οι καταναλωτές βρίσκουν σημαντικές προσφορές στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, ενώ τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένονται να είναι ακόμα μεγαλύτερα προκειμένου οι καταστηματάρχες να αυξήσουν τον αναιμικό λόγω της κρίσης τζίρο τους.

Φυσικά θα πρέπει όλοι οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν την ώρα που ψωνίζουν:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Ο Κυριάκος και οι τζάμπα μάγκεςΣτην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις καυστικές επικρίσεις που δέχτηκε για την κίνηση του να παραδώσει το βουλευτικό του όχημα και να αποποιηθεί των μισθολογικών του απολαβών από την συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, εξέφρασε την λύπη του επειδή εκείνοι που όπως είπε ξεπέρασαν τα όρια, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ήταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ έκανε λόγο για τζάμπα μάγκες.
«Δεν είμαι εγώ τζάμπα μάγκας, άλλοι είναι τζάμπα μάγκες. Όσοι μου επιτίθενται είναι υποκριτές. Για να μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις επιτροπές της Βουλής πάμε για πέντε λεπτά υπογράφουμε και φεύγουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερχεται νέο κύμα καύσωνα από την Παρασκευή


Σε καμίνι που βράζει έχει μετατραπεί η χώρα, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά το επόμενο διάστημα. Μάλιστα την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο έρχεται νέο κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Η μικρή υποχώρηση του υδραργύρου σήμερα θα είναι προσωρινή καθώς από αύριο Παρασκευή έρχεται νέο κύμα ζέστης.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά πάλι θα συννεφιάσει οπότε υπάρχει πιθανότητα στα βουνά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας να έχουμε πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το μελτέμι αρχίζει και εξασθενεί θα φτάσει τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Παρασκευή και Σάββατο:Περιμένουμε σταδιακή άνοδο του υδραργύρου που θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και την Κυριακή ενδεχομένως τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οδηγίες για τον καύσωνα:

Οδηγίες για την πρόληψη των επιπτώσεων του καύσωνα, απέστειλε σε όλες τις υπηρεσίες υγείας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος. Στο σχετικό έγγραφο επισημαίνονται τα εξής:

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.

Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες

(υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο.

Συμπτώματα της θερμοπληξίας:

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία,

εμετοί και ταχυπαλμία.

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμετούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Αντιμετώπιση της θερμοπληξίας

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση

σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος:

Πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λ.π.

Πρόληψη των επιπτώσεων από τη ζέστη και τον καύσωνα.

Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους ).

5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λπ.

6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι: Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ. Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι Καλλικρατικοί Δήμοι

Επίσης οι Καλλικρατικοί Δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν και αυτοί στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για τη οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Δεν θα πρέπει να παραληφθεί ο σημαντικός ρόλος των Μ. Μ. Ε. της χώρας και της συνεργασίας μαζί τους, ώστε να επιτευχθεί μια ευρεία διάδοση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο εκτάκτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.

Τα Ζωνιανά μπαίνουν στο ρεκόρ Γκίνες

Αν νομίζετε ότι τα Ζωνιανά είναι γνωστά μόνο για τα «σκάνδαλα», τα όπλα και τα ναρκωτικά γελιέστε. Στις 31 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής του Βοσκού, οι κτηνοτρόφοι των Ζωνιανών αναμένεται να κάνουν ένα τεράστιο ρεκόρ. Να κατασκευάσουν και να παρουσιάσουν ένα τυρί που θα ζυγίζει πάνω από 1 τόνο! Για την ακρίβεια 1100 κιλά. Το τυρί θα είναι τύπου γραβιέρας και φωτογραφίες θα σταλούν στην επιτροπή απονομής των ρεκόρ Γκίνες, που θα τους δώσει και το ανάλογο βραβείο.

Επάγγελμα… επισκέπτρια ταφών

Τελικά η κρίση οδηγεί πολλές φορές και στην δημιουργικότητα και την καινοτομία. Μια γυναίκα από την Νέα Υόρκη ανακάλυψε ένα νέο επάγγελμα, που είναι και καλοπληρωμένο. Επισκέπτρια τάφων. Τι κάνει δηλαδή; Ύστερα από παραγγελίες πελατών της πηγαίνει στα μνήματα συγγενών τους, τα καθαρίζει, τα πλένει, προσεύχεται, τους πηγαίνει λουλούδια, ακόμη και μηνύματα στέλνει αν το θελήσουν οι πελάτες της. Το κόστος κάθε επίσκεψης κυμαίνεται από 35 δολάρια μέχρι και 100, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα ζητήσει ο πελάτης. Προς απόδειξη της επίσκεψης η 58χρονη Τέρι Μαρότα φροντίζει να βγάζει φωτογραφίες με την «ανακαίνιση» των μνημάτων για να δίνει στους πελάτης της. Όσο μακάβριο και να μοιάζει το νέο επάγγελμα η ίδια υποστηρίζει ότι νιώθει σαν κοινωνική λειτουργός που εξυπηρετεί πολύ σημαντικές ανάγκες.

Με γαστρεντερίτιδα στην Πάτρα αμερικανοί μαθητές


Ερευνώνται τα αίτια που την προκάλεσαν

Τέσσερις μαθητές Λυκείου από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με συμπτώματα γαστρεντερικών διαταραχών.

Οι μαθητές διακομίστηκαν χθες το βράδυ, μαζί με άλλους 23, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» γιατί λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

Οι γιατροί έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, ενώ στάλθηκαν δείγματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία που προκάλεσε τα ομαδικά συμπτώματα των γαστρεντερικών διαταραχών.

Οι 23 μαθητές εξήλθαν από το νοσοκομείο, ενώ τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Οι μαθητές είναι μέλη ενός γκρουπ 44 ατόμων που έκανε εκδρομή περιήγηση στη δυτική Ελλάδα και τώρα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Πάτρας

Χάθηκαν πάνω από 70 δισ. στην αγορά ακινήτων


Πέφτουν με ρυθμό 5% οι τιμές

Η κρίση κόστισε περισσότερα από 70 δισ. ευρώ στην αγορά κατοικίας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά, η συνολική αξία του αποθέματος ακινήτων εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 70 δισ. ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται κατά κύριο στην υποχώρηση του επιπέδου τιμών. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές μειώθηκαν κατά 4% το 2009 και με ανάλογο ποσοστό το 2010, ενώ φέτος από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι υποχωρούν με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 5%.

Στην πραγματικότητα όμως, οι απώλειες είναι μεγαλύτερες αφού η έρευνα δεν λαμβάνει υπόψη την αξία της γης και των επαγγελματικών ακινήτων καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ούτε για το συνολικό ύψος του αποθέματος αλλά ούτε και για τις μειώσεις των τιμών που έχουν καταγραφεί στις τιμές της γης και των επαγγελματικών ακινήτων. Παρόλα αυτά, οι διάφορες μελέτες εμφανίζουν την αξία της γης να καταγράφει σωρευτικές απώλειες ελαφρώς χαμηλότερες του 8%, ενώ στα επαγγελματικά ακίνητα, οι απώλειες κινούνται στα επίπεδα του 15%. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις αυτές κρίνονται ως ιδιαίτερα μετριοπαθείς. Όλα αυτά σημαίνουν ότι σύμφωνα και με το πιο συντηρητικούς περιορισμούς η μείωση της αξίας, λόγω κρίσης, όλων των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που έχουν οι Έλληνες μπορεί να προσεγγίζει και τα 100 δισ. ευρω

Σε κάθε περίπτωση όμως το πλήγμα που δέχεται η αγορά ακινήτων από την κρίση είναι συντριπτικό, αφού οι σημαντικές απώλειες στο πλούτο των ελλήνων που προέρχεται από την ακίνητη περιουσία έχουν ως συνέπεια να «σπάσει» η σχέση εμπιστοσύνης των ελλήνων με την ακίνητη περιουσία καθώς η καθημερινότητα διαψεύδει το δόγμα του «κανείς δεν έχασε επενδύοντας σε ακίνητα». Πρόκειται δηλαδή για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο για την ελληνική οικονομία αφού, στην πραγματικότητα, η μείωση των τιμών σημαίνει μείωση και του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών. Ας σημειωθεί ότι ο πλούτος των Ελλήνων βασίζεται κατά κύριο λόγο:

-στην κατοικία και στα άλλα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει

-στις τραπεζικές καταθέσεις

Η μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας των ελλήνων επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό μία σειρά μεγεθών της οικονομίας, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική κατανάλωση, τον όγκο των λιανικών πωλήσεων και την παραγωγή αλλά και –δευτερογενώς- την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Τι τα θέλαμε τα μέτρα, αφού μας χρεοκοπούν;

Μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Μας έλεγαν ότι με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, με τις αλλαγές στη φορολογία και λίγη… τύχη, θα βγαίναμε από το τούνελ. Κάποιοι μάλιστα επέμεναν ότι στο τέλος του 2011 θα βγαίναμε και πάλι στις αγορές για να δανειστούμε (ή μήπως εννοούσε για να ζητιανέψουμε;). Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα, όλα ήταν προσχεδιασμένα.

Απλά, πριν μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία, ελεγχόμενη ή επιλεκτική, είχαν σκοπό να μας «φτωχοποιήσουν», να μας πάρουν έναντι 30 αργυρίων λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και σχεδόν όλες τις ΔΕΚΟ, και στο τέλος να μας… χρεοκοπήσουν για να τους έχουμε και πάλι ανάγκη.

Μπήκαμε στο ΔΝΤ, αλλά δε βλέπουμε να βγαίνουμε ποτέ. Ίσως δεν είχαν ποτέ σκοπό να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα.

Επί ποδός έμποροι και κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας

Αντιδρούν στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας

Με κινητοποιήσεις απειλούν κάτοικοι και έμποροι της Κάτω Αχαΐας μπροστά στο ενδεχόμενο υποβάθμισης, ακόμα και λουκέτου του Κέντρου Υγείας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους ο Εμπορικός Συλλόγος Δύμης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου δυτικής Αχαΐας καταγγέλλουν τις προσπάθειες του υπουργείου να «αποψιλώσει» το Κέντρο Υγείας, δίνοντας ένα γερό χτύπημα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα.

Οι σύλλογοι κάνουν λόγο για διακοπή της βραδινής βάρδιας, ακόμα και για πιθανό κλείσιμο του Κέντρου, στα «πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων του υπουργείου υγείας που προβλέπονται από την τρόικα».

«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως αυτά τα σχέδια θα μας βρουν απέναντι σε εκείνους που θα θελήσουν να τα εφαρμόσουν. Είμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των ιατρών του Κέντρου Υγείας» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Γ. Χρυσανθακοπούλου: Η πόλη δεν χρειάζεται εμπάθεια και απωθημένα...

Βαθαίνει το χάσμα στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής με αποτέλεσμα να μην γίνεται παραγωγή έργου και με την Πάτρα να βρίσκεται στο έλεος των προβλημάτων της.
Βολές και πολλά καρφιά ακούστηκαν στο Ράδιο Γάμμα απο την δημοτική σύμβουλο του κ. Δημαρά, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου. Μιλώντας στον Γιώργο Αναστασόπουλο η κ. Χρυσανθακοπούλου είπε ότι συνεργάσθηκε με τον κ. Δηματρά για το καλό της πόλης . Τόνισε ότι δεν πρόκειται να χάσει τη φωνή της και ότι δεν υπογράφει διαταγές και φιρμάνια...
Έδωσε έμφαση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα αφήνωντας αιχμές κατά του κ. Δημαρά κάνωντας λόγο για εμπάθεια και απωθημένα... Ακούστε τι δήλωσε:

Οι ανασφάλειες του Δημάρχου και το κακό συναπάντημα...
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

Τελικά ο Γιάννης Δημαράς κινδυνεύει άμεσα να μετατραπεί σε έναν δήμαρχο, και θα είναι ο μοναδικός στην ιστορία της Πάτρας, δίχως να διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι άνθρωποι που κρίνουν αντικειμενικά την κατάσταση, δηλαδή την μπαχαλοποίηση στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής, εστιάζουν στο στοιχείο της εμπάθειας που διακρίνει τον κ. Δημαρά αλλά και στην ανασφάλειά του.
Και μάλιστα λένε ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και μάλιστα σε ένα διάστημα μόλις 6 μηνών.
Κοντολογίς, αν αυτή η διαμορφωμένη κατάσταση χρειάστηκε 6 μήνες για να λειτουργήσει σε βάρος των πολιτών της Πάτρας, αφού δεν γίνεται καμιά παραγωγή έργου, στα επόμενα χρόνια , μέχρι να λήξει η θητεία του κ. Δημάρχου, τι πρόκειται να γίνει;
Η καλή ημέρα απο το πρωί φαίνεται, και η ημέρα για τον κ. Δημαρά έχει ξεκινήσει μαύρη κι άραχνη...
Όσο αφορά την ανασφάλεια του Δημάρχου, αυτή φαίνεται απο τις επιλογές του.
Δεν χρεισιμοποιεί εκλεγμένους σε θέσεις κλειδιά, αλλά άτομα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου που δεν τα θεωρεί επικίνδυνα για τον θώκο που συγκυριακά κατέχει.
Είναι διαπιστωμένο ότι δεν διαθέτει ηγετικές ικανότητες αλλά έχει κατά νου τις ικανότητες ενός γραφεικράτη, "κουσούρι" που του έχει μείνει απο την μεγάλη του θητεία στο Δημόσιο.
Και σαν γραφεικράτης, δηλαδή υπάλληλος, επιλέγει "υπηρεσιακή" πολιτική σε μια θέση, όμως, που είναι κατ' εξοχή πολιτική.
Με αυτές τις σκέψεις, είναι επίσης ο πρώτος Δήμαρχος της πόλης που είναι απολίτικος και παράλληλα φοβισμένος καθώς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πολιτικής που χρειάζεται η τρίτη πόλη της Ελλάδος.
Δυστυχώς με αυτόν τον δήμαρχο και την σχετική... εξωκοινοβουλευτική παρέα του θα ... πορευτεί η πόλη γυρίζοντας χρόνια πίσω.
Είναι μεγάλο το ενδεχόμενο οι πολίτες να βγουν στην πλατεία Γεωργίου ως αγανακτισμένοι εναντίον του. Ας το περιμένει κι αυτό...