Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΜΠΕΝιζελικό σχέδιο ΒΕΤΑ: Σφάξιμο με ΜΠΕΝιζελίνη, υπό την απειλή των τάνκς

….ή, το παχύρευστο χαμόγελο μιας δικτατορίας ληστοσυμμοριτών

Εβδομαδα κρας τεστ για την κυβερνηση!

Παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος!

Την παραίτησή του από τα καθήκοντά του, αναφορικά με τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και τους φακέλους των στημένων παιχνιδιών υπέβαλε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου είχε ζητήσει ήδη από τον Απρίλιο προφορικά την αντικατάστασή του από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το θέμα.
Πλέον, όμως, οι εξελίξεις στο θέμα των στημένων παιχνιδιών και η εμπλοκή στην υπόθεση του αδελφού του Θανάση Κανελλόπουλο, τον ανάγκασαν να υποβάλει και γραπτώς το αίτημά του, ζητώντας να επισπευστεί η διαδικασία.
Η απόφαση του Ιωάννη Τέντε θα παρθεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακοινωθεί ακόμη και την Τρίτη.

"Ντου" ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς!

Σε δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς κινήθηκε η έρευνα που έκανε το ΣΔΟΕ, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε τον Σεπτέμβριο κατά του πρώην διαιτητή Γιάννη Σπάθα. Σύμφωνα με το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπάρχουν πέντε ονόματα που εμπλέκονται σε παράνομο στοίχημα.
Αναλυτικά το πόρισμα:
1) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών ή και επιταγών.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για όλους τους ανωτέρω διενεργείται φορολογικός έλεγχος, με την έννοια ότι θα παραβληθούν τα ευρεθέντα τραπεζικά δεδομένα με αυτά που δηλώθηκαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν οι συναλλαγές που προκύπτουν είναι νόμιμες ή όχι.
Ενδεικτικά όμως μπορεί ν' αναφερθεί ότι ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ δανειοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.
Επίσης σε προσωπικό λογαριασμό του ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ κατατίθενται χρήματα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από τους συνδέσμους φιλάθλων της ίδιας ομάδας.
Ο δε ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ διαθέτει τραπεζική θυρίδα από το έτος 2009 στην ALPHA BANK, υποκατάστημα ΠΛ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ.
Τέλος ο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ όπως φαίνεται από σχετικό πινακίδιο πώλησης χρηματιστηριακής εταιρείας, κατείχε σημαντική μετοχική θέση στην εισηγμένη εταιρεία VIVERE, ιδιοκτησίας ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ.
2) Φυσικά πρόσωπα των οποίων η κίνηση των πιστωτικών τους καρτών εμφανίζουν παράνομο στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού, προφανώς μέσω διαδικτύου.
ΛΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Στέλεχος σήμερα της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ και παλαιότερα της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ. Εμφανίζει συστηματικό στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού.
ΚΥΡΟΥΒΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΣΦΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Διαιτητής ποδοσφαίρου και διαιτήτευσε τον αγώνα ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, που θεωρείται από την UEFA ως ύποπτος. Το ίδιο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του ως άνω αγώνα, εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: Προπονητής ποδοσφαίρου και εμφανίζεται από την κίνηση της πιστωτικής του κάρτας ότι στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
3) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών εμφανίζουν δοσοληψίες μεταξύ τους και ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να αναλυθούν ακόμη περισσότερο.
ΧΑΛΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Συμμετέχει στην ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και δημιουργούνται υπόνοιες για κινήσεις χρηματικών ποσών που παρουσιάζουν δυσαρμονία με τα δηλωθέντα εισοδήματά του, ενώ παράλληλα εμφανίζει δοσοληψίες με τον διαμεσολαβητή παικτών και ομάδων ΤΡΑΥΛΟ ΑΓΓΕΛΟ και τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΜΠΕΟ ΑΧΙΛΛΕΑ.
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και παρουσιάζει δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρατηρούνται συναλλαγές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ. Ακόμη υπάρχουν συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ, με τον πρώην διαιτητή και συγχρόνως παράγοντα του διαιτητικού χώρου, ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, που είναι ο πατέρας του νυν διαιτητή, ΣΠΑΘΑ ΗΛΙΑ.
Σημειωτέον ότι ο ως άνω ΣΠΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ συμμετείχε σε ανώνυμη εταιρεία ως μέτοχος και μέλος του ΔΣ αυτής με τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΩΜΑ και η οποία δεν δραστηριοποιείται πλέον από το έτος 2008.
Εκτός των προαναφερθέντων αναφέρουμε ότι στην υπηρεσία μας εισήλθε πληροφοριακό δελτίο, που κοινοποιήθηκε με το έγγραφο Σ.Δ.Ο.Ε./Κ.Υ/Δ3 ΕΜΠ. 11843/30.05.2011. Στο πληροφοριακό αυτό δελτίο καταγγέλλονται οι αδελφοί και συνεταίροι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ως και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ υιός του ΓΑΒΡΙΗΛ για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία.
Λόγω της παραγοντικής τους ιδιότητας στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, βρίσκονται στη λίστα των ερευνώμενων φυσικών προσώπων και ήδη έχουν ληφθεί τα πρώτα στοιχεία από το διατραπεζικό σύστημα. Από την πρώτη αξιολόγηση αυτών προκύπτει έντονη κίνηση χρηματικών ποσών, για την οποία απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία.

Ο Πιθαρούλης δοκιμάζεται στην...Ολλανδία!

Στην oλλανδική Χέλμοντ δοκιμάζεται ο Γιώργος Πιθαρούλης, που από τον Ιανουάριο ανήκε στο ρόστερ της Παναχαϊκής.
«Πλώρη» για τα… ξένα έβαλε λοιπόν ο 21χρονος αμυντικός της Παναχαϊκής, ο οποίος χθες συμμετείχε στην πρώτη προπόνηση της Χέλμοντ, ομάδα της β΄ κατηγορίας της Ολλανδίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.ed.nl ανάμεσα στους 19 ποδοσφαιριστές που έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση της Χέλμοντ ήταν και ο Έλληνας υπό δοκιμή Γιώργος Πιθαρούλης.
Μάλιστα, υπάρχει και βιντεάκι από την «πρώτη» του oλλανδικού κλαμπ, στην οποία διακρίνεται και ο τέως παίκτης της Παναχαϊκής, ο οποίος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογιζόταν από την πατρινή ΠΑΕ για το μέλλον.

Η Ολυμπιάδα προχωράει με Β. Αναστασόπουλο

Με τον Βασίλη Αναστασόπουλο στον πάγκο της θα πορευθεί η Ολυμπιάδα τη νέα σαιζόν και στην Γ΄ εθνική μπάσκετ. Η απόφαση θα σφραγιστεί στο αποψινό δ.σ. του συλλόγου, με τον πατρινό προπονητή και τα διοικητικά στελέχη ήδη να αναζητούν πατρινούς αθλητές με εμεπιρία από το εν λόγω πρωτάθλημα, για να φορέσουν τα "πορτοκαλί".
Τέτοιοι δε είναι οι Μοσχοβάκης, Δ. Παναγόπουλος, Σοχωράκης, Τσεκλένης κ.α., που ενδιαφέρουν την Ολυμπιάδα για να τους εντάξει στο δυναμικό της και καθώς, πρέπει να χτίσει μια ομάδα από το μηδέν.

Ελπίδες Π.: Λίγες και καλές μεταγραφές

Ικανοποίηση επικρατεί στην ομάδα των Ελπίδων Πάτρας από τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής με τους χορηγούς για την στήριξή τους και τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Όπως σχολιάζει ο μάνατζερ και προπονητής της ανδρικής ομάδας Ανδρέας Καραβέλας: «Όλοι γνωρίζουμε την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα και γι αυτό αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη, απέναντι σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτή την δύσκολη προσπάθεια που γίνεται.
Ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα, οι καθαρές σχέσεις, καθώς και τα αποτελέσματα της σύγχρονης δουλειάς μας, είναι στοιχεία που κάνουν τη διαφορά και μας εμπιστεύονται όλοι αυτοί που είναι δίπλα μας».
Όσον αφορά τώρα τα μεταγραφικά των Ελπίδων και ενόψει Α2 εθνικής έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τους αθλητές οι οποίοι ενδιαφέρουν την ομάδα, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί δεν θα είναι περισσότεροι των τριών - τεσσάρων έμπειρων παικτών.
Επίσης να σημειωθεί ότι θα προωθηθούν και δύο αθλητές από την εφηβική ομάδα, ώστε σιγά -σιγά να αποκτούν εμπειρία και εικόνες οι μικρότεροι αθλητές στους οποίους θα πρέπει να βασιστούν και στο μέλλον.

Αλέξης Κούγιας: Κατήγγειλε νέες σε βάρος του απειλές

Απειλές για τη ζωή του από το πιο γνωστό μάνατζερ της υπόθεσης κατήγγειλε ότι δέχεται ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί σήμερα στην Ευελπίδων.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κατά την είσοδό του στα δικαστήρια:
«Θέλω να καταγγείλω ότι από χθες το βράδυ γνωστός μάνατζερ μου αποστέλλει εκβιαστικά μηνύματα απειλώντας τα παιδιά μου και γι’ αυτό το λόγο θα καταθέσω μηνύσεις. Είναι ήδη κατηγορούμενος, είναι ο πιο γνωστός Έλληνας μάνατζερ, είναι μεταξύ των 68 που διώκονται.
Το δεύτερο που θέλω να αναφερθώ είναι ότι εδώ κα δύο ημέρες έχει μεταφερθεί το θέμα από την αποκάλυψη των πραγματικών κακοποιών σε ανθρώπους που εκβιάζονται απροκάλυπτα πια.
Οι δηλώσεις ενός εξ αυτών ότι άλλος είναι ο αρχηγός, είναι σαφές μήνυμα σε ποιον απευθύνεται. Επειδή εγώ γνωρίζω πώς λειτουργούν κάνω έκκληση, όχι να μείνουν στο απυρόβλητο, αλλά να στηριχθούν όσοι εκβιάζονται.
Οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Εγώ έχω έναν άνθρωπο που με μισεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχω μελετήσει τη δικογραφία. Θέλω να σας πω να είστε προσεκτικοί πολύ στον τρόπο που χειρίζεστε τη σχέση αυτών των ανθρώπων με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ηδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία των ανθρώπων αυτών, ώστε να μετατεθεί η βαρύτητα των κατηγοριών σε ανθρώπους που είναι τα θύματά τους».

Παναχαϊκή: Ουδέν νεότερο (ακόμη) από την...ΕΠΟ!

Για αύριο τελικά οι άνθρωποι της Παναχαϊκής και ο Αλέξης Κούγιας περιμένουν την ετυμηγορία της ΕΠΟ για το παραποιημένο έγγραφο στο φάκελό της, αφού ακόμη και τώρα, από την Ομοσπονδία δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε όμως και προοπτική για να γίνει αυτό στις επόμενες ώρες, με την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει ανακοίνωση, για να μπει ένα τέλος σε μια ιστορία «τροχοπέδη» για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου, που τείνει να μεταβληθεί σε σήριαλ.
Παρά την καθυστέρηση που υπάρχει, η αισιοδοξία για δικαίωση καλά κρατεί στην πατρινή ομάδα, με τον κ. Κούγια πάντως να βρίσκεται σε...φουλ δουλειά τον τελευταίο καιρό, κάτι με τα επαγγελματικά του, κάτι με τα στημένα και το παράνομο στοίχημα και κάτι με τα μεταγραφικά των «κοκκινόμαυρων».

Χαντ-μπολ: Κλήρωση με ελπίδες για την Ορμή

Οι MizuWaAi/Dalfsen από την ΟΛλανδία, Brühl Handball από τη Σουηδία και Gil Eanes-Lagos από την Πορτογαλία, είναι οι αντίπαλοι της Ορμής Λουξ στον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών στο χαντ-μπολ, μετά την προ ολίγου κλήρωση που έγινε στη Βιέννη.
Οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου και η Ορμή είναι σε θέση να δώσει με επιτυχία αυτή την μάχη.
Το σύστημα για τις ομάδες που θα προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό γύρο έχει αλλάξει και έτσι, η ομάδα που θα προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλο της Ορμής Λουξ, θα αγωνιστεί αντίπαλος της Randers HK στον όμιλο που θα πραγματοποιηθεί στην Δανία, ενώ η δεύτερη ομάδα του ομίλου θα αγωνιστεί αντίπαλος της DVSC- Forum Debrecen, στον όμιλο που θα πραγματοποιηθεί στην Γερμανία.

Μπάσκετ: "Κούνισαν μαντήλι" οι Αγγελόπουλοι!!!

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα διοικητικά δρώμενα του Ολυμπιακού γνωστοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν (ήδη φούντωσε σενάριο εμπλοκής και με το μπάσκετ του Μαρινάκη).
Μεταξύ άλλων στην εν λόγω ανακοίνωση, αναφέρονται και τα παρακάτω:
«Ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι την αξιοπιστία του στο χώρο του μπάσκετ, εντός και εκτός συνόρων. Επενδύσαμε σε κορυφαίους παίκτες και καταξιωμένους προπονητές και έτσι, μετά από πολλά χρόνια, η ομάδα έγινε απόλυτα ανταγωνιστική με συνέπεια να περιλαμβάνεται κατά γενική ομολογία στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.
Η ομάδα συμμετείχε, μετά από πολλά χρόνια, σε δύο συνεχόμενα Final Four της Euroleague και, μετά από 13 χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης το 2010. Πέτυχε δύο φορές ρεκόρ νικών στο πρωτάθλημα της Α1 (2009 και 2011) – φέτος μάλιστα τερμάτισε αήττητη στην κανονική περίοδο – και κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος.
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία…
Η αιτία που αποχωρούμε δεν είναι άλλη από το «σύστημα» που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ και υπονομεύει τους προσπάθειές που καταβάλουν για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή.
Όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε ένα «σύστημα», το οποίο αντιδρά πεισματικά υπονομεύοντας συνεχώς τις προσπάθειές μας για να κατακτήσουμε αυτό που αξίζει στην ομάδα και στον κόσμο μας. Με βάση τα παραπάνω, και έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες που συμβαδίζουν με την ηθική, το νόμο και τη λογική, αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το Ελληνικό Μπάσκετ.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας πίστεψαν, μας στήριξαν και αγωνίστηκαν μαζί μας».

Τα Παραδέχτηκε όλα ο κ. Δημαράς...

Την εκδοχή ότι βρέθηκε ένα βήμα πριν την παραίτηση παρουσίασε ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, o οποίος υποστήριξε ότι η κρίση ξεπεράστηκε. Ουσιαστικά το αναίρεσε όμως αφού απείλησε με διαγραφές και προανήγγειλε... ανασχηματισμό.

Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Δημαράς, υποστήριξε ότι έφτασε ένα βήμα πριν από την παραίτηση, υποστηρίζοντας πως, εφόσον δεν γινόταν αποδεκτό το πλαίσιο που έθεσε σε μυστική ψηφοφορία από την πλειοψηφία των συμβούλων του, θα το είχε ήδη πράξει και θα είχε αποχωρήσει.

"Δεν θα ήταν δυνατόν υπό ένα τέτοιο καθεστώς ένας Δήμαρχος να ασκήσει τον ρόλο του. Ήταν η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων. Ναι, έφτασα στην απόφαση να παραιτηθώ. Όχι για λόγος εγωισμού ή ευθιξίας, αλλά για κάτι πολύ σημαντικό: Ένας Δήμαρχος που δεν έχει την πλειοψηφία πώς θα ανταποκριθεί στα δύσκολα; Το όνειρό μου είναι να φανώ χρήσιμος στους δημότες, κάνοντας δυο πράγματα που θα βελτιώσουν την ζωή των Πατρινών αλλά και να βοηθήσω τον συμπολίτη που βλέπω στον δρόμο και δεν έχει να πάρει γάλα στο παιδί του. Αν δεν μπορώ να παλέψω για αυτό τον σκοπό, θα πάω σπίτι μου.", ανέφερε ο κ. Δημαράς, ο οποίος στην συνέχεια επιβεβαίωσε τα της ψηφοφορίας και μίλησε για τους όρους που έθεσε στην δημοτική του ομάδα.

"Εάν τελικά πλειοψηφούσε το ναι, όσοι δεν είπαν ναι είχαν δυο επιλογές: Ή να ακολουθήσουν ή να αποχωρήσουν "χθες" κιόλας από την δημοτική ομάδα. Τους ζήτησα να παραιτηθούν και από δημοτικοί σύμβουλοι, για να μην χαθεί η αριθμητική πλειοψηφία. Ουδείς από όσους ψήφισαν λευκό ή άκυρο δεν έδωσαν σημεία μη αποδοχής. Άρα θεωρώ ότι προχωρούμε όλοι μαζί. Παρέκκλιση από το πλαίσιο σημαίνει αυτόματα διαγραφή από την δημοτική ομάδα.", τόνισε στην συνέχεια.

Παράλληλα, ο Γιάννης Δημαράς αποκάλυψε ότι δέχτηκε μηνύματα από συμβούλους και παρατάξεις της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην παραιτηθεί (Χριστόπουλος - Τζουραμάνης) ενώ ανέφερε πως κάτι ανάλογο έπραξε και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Παπαγιαβής, τους οποίους και ευχαρίστησε.

"Τα λάθη που έχω κάνει θα μου επιτρέψετε όταν είναι η στιγμή να τα πω. Αυτή την στιγμή είναι γνωστό ότι η παράταξη "Τώρα, για την Πάτρα" είχε κάποια άτομα που ήταν πέντε χρόνια μαζί και κάποια που ήρθαν πριν τις εκλογές. Έχουμε δεσμευτεί ότι στο τέλος του χρόνου θα αξιολογηθούν όσοι είναι σε θέσεις", δήλωσε στην συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θεωρεί πως έχει κάνει λάθη σε επιλογές προσώπων, καθώς λίγο νωρίτερα είχε προχωρήσει σε μια μικρή αυτοκριτική.

Τέλος, ο κ. Δημαράς επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει τις παραιτήσεις των Αντιδημάρχων, για τις οποίες θα λάβει αποφάσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να σκεφτεί στο μέλλον εκ νέου το ενδεχόμενο δικής του αποχώρησης.

"Θα είμαι Δήμαρχος όσο η κοινωνία με στηρίζει και εγώ βλέπω ότι έχω τις δυνάμεις να αντιμετωπίσω τα προβλήματα. Δεν θα κάτσω απλώς στην καρέκλα για να κάτσω. Δεν είμαι άνθρωπος της καρέκλας.", ανέφερε, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για να ξανασκεφτεί την παραίτηση στο μέλλον.

Κατσικόπουλος: Δεν ξέρω τι ξημερώνει αύριο στην Πάτρα

"Δεν ξέρω το τι θα ξημερώσει αύριο στην πόλη με τον κ. Δημαρά"... αυτά δήλωσε στο Ράδιο Γάμμα και στον Μιχάλη Μπαϊρακτάρη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημήτρης Κατσικόπουλος. Ακούστε τι είπε:

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα

ΑΧΑΪΑ: Καταγγελίες για καταπατήσεις στην Στροφυλιά

Αυθαίρετη περίφραξη που φτάνει μέχρι τον αιγιαλό, ενώ περιλαμβάνει και τμήμα των Μαύρων Βουνών, έχει πραγματοποιήσει ο ιδιοκτήτης οικοπεδικής έκτασης 160 στρεμμάτων, στην περιοχή της Καλογριάς, απέναντι απ' το ξενοδοχείο Kalogria beach.

Ο συγκεκριμένος ιδιώτης αγόρασε την εν λόγω έκταση το 2004 και με απόφαση του Δασαρχείου Πατρών (πράξη χαρακτηρισμού 11920/20-12/2004) η έκταση αυτή, χαρακτηρίστηκε ως μη δασική παρά το γεγονός ότι τμήματά της έχουν πυκνή βλάστηση ενώ ο χαρακτηρισμός δεν εξαιρεί ούτε το τμήμα του αιγιαλού και της παραλίας, των αμμοθινών αλλά και τμήμα των Μαύρων Βουνών.

Ο ιδιοκτήτης προέβη το Νοέμβριο 2010 σε περίφραξη με συρματόπλεγμα ολόκληρης της παραπάνω έκτασης και προς το δημόσιο δρόμο που οδηγεί στην παραλία απέναντι από την είσοδο του Kalogria beach, χωρίς να αφήσει το παραμικρό πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ο δρόμος για κάθε πεζό. Περιέφραξε ακόμα και αμμοθίνες στηριζόμενος σε τοπογραφικό του 1990 με βάση το οποίο φέρεται (σύμφωνα με επίσημη καταγγελία ιδιώτη) να έχει μεταφέρει την οριογραμμή του παλαιού αιγιαλού σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων προς τη θάλασσα καθορίζοντας από μόνος του και την «οριογραμμή παραλίας» χωρίς να υπάρχει καμία σχετική απόφαση από καμία Υπηρεσία σε αυτήν την περιοχή !!! Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση την οριοθέτηση το οικόπεδό του φθάνει μέχρι τα βράχια της θάλασσας.

Μετά από δικές μας καταγγελίες προς το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς αλλά και αναφορές ιδιωτών στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες έγινε αυτοψία από την Τοπογραφική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία βεβαιώνει ότι μέρος της οικοπεδικής έκτασης (η οποία έχει περιφραχτεί) επιφάνειας 18,5 στρεμμάτων «...δεν περιλαμβάνεται στην αποτύπωση πεδιάδας Αχαΐας έτους 1952-1955 Υπουργείου Γεωργίας, αλλά εμπίπτει σε τμήμα του ορεινού όγκου Πάππας» (Μαύρα Βουνά) Η εν λόγω υπηρεσία διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη έκταση εμπίπτει στη ζώνη πλάτους 100 μέτρων από την ακτογραμμή (Ν. 3147 αρθρο 11 παρ 2)

Επίσης αυτοψία στην περιοχή μετά από καταγγελία ιδιώτη αλλά και του Φορέα Διαχείρισης έκανε και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου η οποία στην έκθεσή της αποφαίνεται ότι «εντός του καταγεγραμμένου Δημοσίου Κτήματος με αριθμό καταγραφής ΒΚ 32 συνολικού εμβαδού 55,30 στρέμματα, το οποίο έχει προκύψει από τον καθορισμό των οριογραμμών του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού, σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 763/30-03-1993 Απόφαση Νομάρχη Αχαΐας (ΦΕΚ 400/23-04-1993), έχει τοποθετηθεί περίφραξη η οποία αποτελείται από δομικό πλέγμα και σιδηροπασσάλους πακτωμένους στο έδαφος ύψους 1,70μ και συνολικού μήκους 130,70μ. Η περίφραξη αυτή είναι συνεχόμενη, έχει δε κατασκευαστεί με τα ίδια υλικά με την περίφραξη της όμορης φερόμενης ιδιοκτησίας Κ. Μ»

Τέλος την Τρίτη 28-6-2011 αυτοψία θα πραγματοποιήσει και η Πολεοδομία Κάτω Αχαΐας προκειμένου να διαπιστώσει αν η εν λόγω περίφραξη έγινε μετά από σχετική άδεια που απαιτείται σε παρόμοιες περιπτώσεις ή είναι παντελώς αυθαίρετη.

Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αυθαιρετώντας αλλά και εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες, προσπαθεί να οικειοποιηθεί παράνομα εκτάσεις που δεν του ανήκουν, σε βάρος των συνθηκών της περιοχής και του μοναδικού βιοτόπου προς ίδιον όφελος

Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο διαζυγίων


Οι άνδρες που βγαίνουν στην ανεργία, είναι πολύ πιο πιθανό να χωρίσουν και να πάρουν διαζύγιο από τις εργαζόμενες συζύγους τους, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ακόμα και άνδρες, οι οποίοι είναι σχετικά ευτυχισμένοι στο γάμο τους, κινδυνεύουν με χωρισμό μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λιάνα Σάγιερ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κοινωνιολογίας «American Journal of Sociology», σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» και το «Live Science», αποδίδουν το πρόβλημα κυρίως στην ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι άνδρες εξαιτίας της παραδοσιακής αντίληψης ότι αυτοί πρέπει να είναι κυρίως οι «κουβαλητές» στο οικογενειακό νοικοκυριό τους, παρόλο που στη σύγχρονη εποχή εργάζονται πολλές γυναίκες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν η γυναίκα βγει στην ανεργία, δεν αυξάνει η πιθανότητα να πάρει διαζύγιο, καθώς ο σύντροφός της δεν εκδηλώνει αυξημένη τάση να εγκαταλείψει το γάμο, αλλά ούτε η ίδια. Μια εργαζόμενη γυναίκα είναι πιο πιθανό να ζητήσει διαζύγιο, σε σχέση με μια μη εργαζόμενη, αν ο άνδρας της μείνει χωρίς δουλειά, μόνο όμως αν δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από το γάμο της.

Για ένα άνδρα που μένει χωρίς δουλειά, όχι μόνο αυξάνει η πιθανότητα η γυναίκα του να πάρει την πρωτοβουλία να χωρίσουν και να καταλήξουν σε διαζύγιο, αλλά επίσης είναι πιθανό να προτιμήσει αυτός πρώτος να εγκαταλείψει το γάμο, ακόμα κι αν είναι ικανοποιημένος από αυτόν.

Γενικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχει μια «ασύμμετρη» επίπτωση της ανεργίας στα δύο φύλα. Άσχετα με το αν η σύζυγος χάνει τη δουλειά της, ούτε ο άνδρας, ούτε η γυναίκα του, δεν αισθάνονται αυξημένο κίνητρο να προχωρήσουν σε διάλυση του γάμου. Αντίθετα, αν ο άνδρας μείνει χωρίς απασχόληση, τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του, μπορεί να επιλέξουν να χωρίσουν, καθώς, ο καθένας από την πλευρά του, θεωρεί πλέον ότι «ο γάμος δεν είναι πια αυτό που θα έπρεπε να είναι», κυρίως επειδή ο άνδρας σταμάτησε να εκπληρώνει τον παραδοσιακό ρόλο του «κουβαλητή».

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «αυτές οι συνέπειες πιθανώς πηγάζουν από την μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί στους ρόλους των γυναικών σε σχέση με των ανδρών. Η απασχόληση των γυναικών έχει αυξηθεί και είναι πια αποδεκτή, αλλά η μη απασχόληση (ανεργία) των ανδρών είναι ακόμα μη αποδεκτή σε πολλούς (και πολλές)».

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας

Αυστηρότερες γίνονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η κατοχύρωση δικαιώματος στην επιδότηση ανεργίας για πλήθος εργαζομένων.

Σύμφωνα με το σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου, ο ασφαλισμένος άνεργος που επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ογδόντα ημερομίσθια κατά έτος, στα αμέσως προηγούμενα από την έναρξη της επιδότησης τρία έτη, ενώ έως τώρα ήταν δύο έτη.

Ακόμη, για τους επιδοτούμενους που διακόπτουν την επιδότησή τους, απαιτούνται για την εκ νέου κατοχύρωση επιδότησης τουλάχιστον εκατόν πενήντα ημερομίσθια από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησής του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης, με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση, αντί 125 που ίσχυε έως τώρα.

Παράλληλα, από 1ης Αυγούστου θεσμοθετείται μηνιαία εισφορά ποσού ύψους 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους - αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπέρ του κλάδου αυτού και αυξάνονται κατά 0,5% οι εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου αντίστοιχα.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων

Στο Δημοτικό Κατάστημα (Μαιζώνος 147- 3ος όροφος), στις 27 Ιουνίου 2011, σήμερα Δευτέρα και ώρα 10,30 π.μ γίνεται έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, με τα παρακάτω θέματα:

1. Ψήφιση πιστώσεων οικονομικού έτους 2011 (Εισηγήτρια: Ακριβή Βαγενά Σαμούρη – Αντιδήμαρχος, Αρμόδια Διευθύντρια: Δήμητρα Σπηλιοπούλου)
2. Συμπλήρωση Κ.Α παγίας προκαταβολής για το έτος 2011 και ψήφιση πιστώσεων (Εισηγήτρια: Ακριβή Βαγενά Σαμούρη – Αντιδήμαρχος, Αρμόδια Διευθύντρια: Δήμητρα Σπηλιοπούλου)
3. Ψήφιση πίστωσης για την καταβολή εργοδοτικών εισφορών για την αναγνώριση χρόνου δημόσιας υπηρεσίας του πρώην δημοτικού υπαλλήλου Σουρή Γεωργίου (Εισηγήτρια: Ακριβή Βαγενά Σαμούρη – Αντιδήμαρχος, Αρμόδια Διευθύντρια: Δήμητρα Σπηλιοπούλου)
4. Κατάρτιση και σύνταξη των όρων της διακήρυξης της υπ’ αριθ. 12/2011 μελέτης, συνολικού προϋπολογισμού 49.815 €, για τη συντήρηση και επισκευή παιδικών χαρών (Εισηγητής: Β. Λοτσάρης – Αντιδήμαρχος, Αρμ. Διευθυντής: Α. Αλαμόλας).
5. Σύνταξη όρων διακήρυξης για τη μίσθωση από το Δήμο ενός (1) ακινήτου για τη στέγαση του 51ου Νηπιαγωγείου Πατρών (Εισηγητής: Ανδρέας Φίλιας- Αντιδήμαρχος, Αρμόδιος Διευθυντής: Παναγιώτης Μεταξάς).
6. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών, κατάρτιση και σύνταξη των όρων της π’ αριθ. 15/2011 μελέτης – διακήρυξης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του πρόχειρου διαγωνισμού για τη μίσθωση είκοσι δύο (22) χημικών τουαλετών, για τις ανάγκες του Δήμου Πατρέων (Εισηγητής: Γ. Σιγαλός – Αντιδήμαρχος, Αρμόδιοι Διευθυντές: Κ. Γεωργίου – Ν. Αλιβιζάτος).
7. Λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη εφέσεως υπό του Δήμου κατά της υπ’ αριθ. 196/2011 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών (Εισηγήτρια: Παρασκευή Σφαέλου – Αρμόδια Νομική Σύμβουλος).

Σοφία Γιαννακά: Ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο


"Θα ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα γιατί πιστεύω στις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, αλλά συνεχίζω να έχω βασικές διαφωνίες"...
Αυτά δήλωσε στο Ράδιο Γάμμα και στο Γιώργο Αναστασόπουλο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σοφία Γιαννακά. Ακούστε τι είπε:

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!»

Δεν ψηφίζει το ΜεσοπρόθεσμοΟ βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Προς όλους του καλόπιστους και κακόπιστους:Σας ενημερώνω ότι δεν ψηφίζουμε το μεσοπρόθεσμο, που προσωπικά το θεωρώ ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και καταστροφικό για την εθνική μας κυριαρχία.

Και εννοείται, ότι δεν θα ψήφιζα ούτε μακροπρόθεσμο τέτοιου τύπου!Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΣΗΜ: Η δήλωσή μου αυτή είναι κατοχυρωμένη από την πολιτική μου συνείδηση, την συμμετοχή μου στο ΛΑ.Ο.Σ. και το άρθρο 60 του Συντάγματος. Και να θεωρείται στο εξής δημόσια απάντηση, σε οποιονδήποτε μου απευθυνθεί και με οιονδήποτε τρόπο, για το συγκεκριμένο θέμα».

Επιστρέφει τις αιχμές στον Ε. Βενιζέλο


Δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική και θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην «τσάρος» της Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο «Βήμα της Κυριακής».

Μιλώντας για τον διάδοχό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιστρέφει τις αιχμές περί της κατάστασης που βρήκε στο Υπουργείο Οικονομικών ο νυν υπουργός, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι πολλές από τις νέες προτάσεις είχαν συμφωνηθεί, και αφήνει να εννοηθεί ότι «χάλασα» μετά. «Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος, πρέπει να το ζήσεις, για να το καταλάβεις πραγματικά» λέει.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τονίζει ότι «δεν υπάρχει σημαντικότερος αυτή τη στιγμή στόχος από το να
κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή, να συνεχίσει να λειτουργεί και να μη χρειαστεί να βιώσει τις επιπτώσεις μιας στάσης πληρωμών», ενώ θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των μέτρων.

Όσο για τη συμβουλή που έδωσε στον Ευ. Βενιζέλο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου λέει: «Δεν δίνω συμβουλές σε συναδέλφους. Στον Βαγγέλη Βενιζέλο μετέφερα την εμπειρία μου, τα προβλήματα που αντιμετώπισα και τους τρόπους με τους οποίους επεχείρησα να τα αντιμετωπίσω. Πιστεύω ότι έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος- πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά- και χειρίζεται ήδη τα θέματα όσο καλύτερα γίνεται, δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών. Εξάλλου, τα θέματα της οικονομικής πολιτικής τα παρακολουθούσε και τα γνώριζε από πριν καλά, γι' αυτό και η μετάβαση δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα για να ολοκληρωθεί».

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τον θάνατο του Βασίλη Πρώιμου

Υπήρξε θεμελιωτής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, ενώ διετέλεσε και πρύτανης του Πανεπιστημίου ΠάτραςΘλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του καθηγητή Βασίλη Πρώιμου, ο οποίος είχε επιτελέσει σημαντικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών του οποίου είχε διατελέσει πρύτανης κατά τα έτη 1986 έως 1988. Ο Βασίλης Πρώιμος έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Σε δήλωσή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτάκης, εκ των στενών συνεργατών του Βασίλη Πρώιμιου, σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του συμπατριώτη μας Βασίλη Πρώιμου, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Ιδρύματός μας. Ο εκλιπών υπήρξε ο πρώτος διευθυντής και θεμελιωτής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και ένας από τους πρώτους καθηγητές του νεοσύστατου τότε Τμήματος Ιατρικής.

Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Ιατρικής Φυσικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά στη χώρα μας και διεθνώς, υπήρξε ανεκτίμητη. Διετέλεσε πρύτανης από το 1986 έως το 1988, αφήνοντας το ίχνος του στην ανάπτυξη του Ιδρύματός μας κυρίως με την εξωστρέφειά του, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Πατρών πόλο έλξης ξένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS και TEMPUS. Το εκπαιδευτικό του έργο υπήρξε πολύτιμο και τα βιβλία που συνέγραψε αποτελούν ακόμα σημεία αναφοράς σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε και το ερευνητικό του έργο, ιδιαίτερα στο πεδίο της Ακτινοθεραπείας.

Τέλος, συνέβαλε καταλυτικά στην άρτια οργάνωση και λειτουργία Νοσοκομείων όπως το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Υπό κατάληψη τελεί το δημαρχείο της Πάτρας
Υπό καθεστώς κατάληψης τελεί από τις 10 το πρωί της Δευτέρας το δημαρχιακό μέγαρο της οδού Μαιζώνος από τα μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενους.
Λίγη ώρα αργότερα κατέφθασαν και εργαζόμενες καθαριότητας και τα σχολεία της Πάτρας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν καθώς η δημοτική αρχή θέλει να τις τοποθετήσει και σε άλλες υπηρεσίες προκειμένου να προσφέρουν εργασία.
Μετά την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, ακολουθεί και άλλη κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι από τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Σε απόγνωση οι καλλιεργητές καρπουζιώνΙδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι αγρότες και κυρίως οι παραγωγοί καρπουζιών στο νομό Αχαΐας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην καταφέρουν να πουλήσουν σε ευνοϊκή τιμή τη σοδειά τους.

Συγκεκριμένα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η τιμή του κιλού στο καρπούζι από τα 43 λεπτά το κιλό έπεσε στα 8 λεπτά, γεγονός που, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, καθιστά την παραγωγή τους ασύμφορη προς πώληση.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να πουλήσουν το καρπούζι ακόμη και με 6 λεπτά το κιλό!

Στην Πάτρα σήμερα ο Υφ. Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής

Τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Πεταλωτής, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Μαρίνο Σκανδάμη.

Νωρίτερα, στη 1.30 μ.μ. οι κ.κ. Πεταλωτής και Σκανδάμης θα γίνουν δεκτοί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και θα προεδρεύσουν σε σύσκεψη φορέων με θέμα την σωφρονιστική πολιτική.

Αποκλεισμός του Δημαρχείου της Πάτρας τώρα

Σε αποκλεισμό του Δημαρχείο έχουν προχωρήσει αυτήν την ώρα, τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 11 το πρωί.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣΗ Δημοκρατική Αριστερά στον ένα χρόνο από την ίδρυση της και μετά το 1ο Συνέδριο της, προχώρησε την Κυριακή 26-6-2011 στην πραγματοποίηση Συνδιάσκεψης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή μελών των νομαρχιακών οργανώσεων Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας, καθώς και εκλεγμένων αντιπροσώπων του 1ου Συνεδρίου.

Η Συνδιάσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Πάτρας και τις εργασίες της άνοιξε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας με την εισήγησή του ο Χρήστος Σταυρόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και από τους τρεις Νομούς, που αφορούσαν στον τρόπο λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής, τα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας καθώς και τον θεσμικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπισή της.

Έμφαση δόθηκε επίσης στην προοπτική αναδιαμόρφωσης του πολιτικού τοπίου και τον συσχετισμό των κομματικών δυνάμεων, καθώς και τον εν δυνάμει ρόλο που μπορεί να παίξει η ΔΗΜ.ΑΡ. στις προσεχείς εκλογές.

Στη Συνδιάσκεψη παρευρέθηκε και μίλησε ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Στη συνέχεια έγινε εκλογή 13μελους Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας η οποία αποτελείται από τους:

1. Κριετσιώτης Κωνσταντίνος, Δημοσιογράφος

2. Κριμπάς Γιάννης, Αγρότης, μέλος της Κ.Ε., πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Αχαϊας

3. Κωνσταντόπουλος Χρήστος, Δημοσιογράφος, μέλος οργάνωσης ΔΗΜ.ΑΡ. Πύργου

4. Λαμπρινός Σπύρος, Γιατρός, Γραμματέας Οργάνωσης ΔΗΜ.ΑΡ. Πύργου

5. Λοτσάρης Βασίλης, Μέλος της Κ.Ε., Αντιδήμαρχος Πατρέων

6. Μανδαράκης Βασίλης, Μέλος της Κ.Ε., υποψήφιος περιφερειακού ψηφοδελτίου Ηλείας

7. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Μέλος της Κ.Ε., μέλος Συντονιστικού Νεολαίας ΔΗΜ.ΑΡ.

8. Παναγιωτόπουλος Παύλος, Γραμματέας ΔΗΜ.ΑΡ. Ναυπάκτου

9. Παπαθεοδωρόπουλος Τάκης, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας, Μέλος της Κ.Ε..

10. Πατρώνης Βασίλης, Μέλος της Κ.Ε., Πανεπιστημιακός, Μέλος Οργάνωσης Αγρινίου

11. Σκανδάμης Γιώργος, Βιοκαλλιεργητής, Γραμματέας Οργάνωσης Αιγίου

12. Σταυρόπουλος Χρήστος, Μέλος της Ε.Ε. και Περιφερειακός Σύμβουλος

13. Φραγκούλης Λεωνίδας, Γραμματέας ΔΗΜ.ΑΡ. Αγρινίου

Παραμένει άφαντος ο 79χρονος Αντώνης ΚούτραςΆφαντος παραμένει ο 79χρονος Αντώνης Κούτρας παρά τις έρευνες που έκαναν το τελευταίο Σαββατοκύριακο τα μέλη της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας. Ο ηλικιωμένος εξαφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ 7 και 8 το πρωί στην περιοχή του Ψαθοπύργους. Ο άνδρας έχει ύψος 1.65, φορούσε μακρυμάνικο μπουφάν, κόκκινη τσάντα η οποία περιείχε πετονιές ψαρέματος, πράσινο καπέλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει κοκκινίλες στα χέρια λόγω ψωρίασης. Έχει γεροντική άνοια και χρήζει επείγουσας φαρμακευτικής αγωγής. Αν γνωρίζετε κάτι μπορείτε να τηλεφωνείτε στα:

6932447944, 6936787150

Πόσο θα αυξηθούν τα τέλη στα Ι.Χ.

Αυξήσεις από 2 μέχρι και 120 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό, στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων για το 2012 και αισθητές αναπροσαρμογές στα «πράσινα» τέλη και στα τέλη των φορτηγών και λεωφορείων προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Παράλληλα επιβάλλεται ειδική εισφορά στα αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά εκατοστά, που είναι ίση με το 5% του ποσού που προκύπτει από το τεκμήριο διαβίωσης.

Έτσι για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι την 31-10-2010 καθώς και για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους ξεκινούν από 20 ευρώ για μέχρι 300 κυβικά εκατοστά και φθάνουν τα 1.320 ευρώ για πάνω από 4.001 κυβικά.

Στα μεσαία αυτοκίνητα τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 από 120 ευρώ από τα 1.072 μέχρι τα 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 από 220 ευρώ από 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά. Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά, με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ.

Αυξήσεις στα τέλη από 10 μέχρι 40 λεπτά ανά γραμμάριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την

Οι κλακαδόροι και το ... θέατρο Δημαρά

Σε μια καλά στημένη παράσταση, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς,προσπάθησε να κερδίσει χθες τα μεσάνυχτα τις εντυπώσεις και να αποδείξει ότι παραμένει δήμαρχος στα μέλη της Δημοτικής του Ομάδας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Γιάννης Δημαράς έφτασε στο Δημαρχείο και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Εκεί τον περιμένουν οι 20 από τους 26 δημοτικούς του συμβούλους, που συμμετείχαν στην απογευματινή σύσκεψη. Μεταξύ άλλων ,απουσιάζαν η αντιδήμαρχος Λένα Καλεντζώτη, λόγω έκτακτου προσωπικού ζητήματος, και ο Παναγιώτης Ξυπολιάς.

Ο Δήμαρχος στη σύντομη ομιλία έστειλε νέο μήνυμα προς τους διαφωντούντες, αναφέροντας ότι όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση που ελήφθη το απόγευμα στη Δημοτική Ομάδα, θα διαγραφεί.

Η ... παράσταση είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρουσιασθεί στην Κοινή Γνώμη ότι τον κ. Δημαρά τον... παρακαλούσαν οι σύμβουλοί του , να μην παραιτηθεί απο το αξίωμα.

Συνεργάτες του, τα προηγούμενα 24ωρα, είχαν φροντίσει να διαρρεύσουν ότι ο κ. Δημαράς έχει την διάθεση να παραιτηθεί...

Κάποιοι το όλο σκηνικό το χαρακτήρισαν ως εκβιασμό.

Το πρόγραμμα για τις διακοπές ρεύματος σήμερα 27 ΙουνίουΑπό τη ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 27.6.2011 λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της ενδέχεται με εντολή του Διαχειριστή του συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση των κάτωθι περιοχών στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα:

10:00 - 11:30
• Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο, Δεμένικα, Κρυσταλόβρυση, Κρήνη
• Λάγγουρα, Περιβόλα, Ελεκίστρα
• Λεύκα, Κάτω Οβρυά, Μιντιλόγλι, Ροίτικα

11:30 – 13:00
• Συχαινά, Πανεπιστήμιο, Ρίο, Βερναδέικα, Παραλία Αγ.Βασιλείου
• Πλατεία Ελευθερίας, Μητροδώρου, Λύκωνος, Κορυτσάς
• Αμερικής, Νοταρά, Επιδαύρου, Αγυιά, Τερψιθέα, Προάστιο, Καστελόκαμπος, Ρίο
• Λιμνοχώρι, Λακόπετρα

13:00 – 14:30
• Ζαβλάνι, Ανθούπολη, Συχαινά, Προάστιο, Καστελόκαμπος
• Λαχαναγορά, Δεμένικα, Οβρυά, Θέα, Καλλιθέα, Κουρλαμπά
• Καλαβρύτων, Γερμανού, Καραϊσκάκη
• Κουκούλι, Εγκλυκάδα, Μπεγουλάκι
• Λάγγουρα, Ακρωτηρίου, Αγ. Ιωάννης Πράτσικα, Τέρψη, Λαδόπουλος
• Ζαρουχλέϊκα, Ψάχου, Τέρψη

14:30 – 16:00
• Κ. Αχαία, Καλαμάκι
• Συχαινά, Α.Καστρίτσι, Πλατάνι, Αργυρά, Σελλά, Αγ. Βασίλειος, Αραχωβίτικα, Παναγοπούλα, Ψαθόπυργος
• Πατρών Αθηνών, Μεγίστου, Θεοδότου, Ανθεμίου, Κλεάνθη, Καζαντζάκη, Αρέθα
• Λευκωσίας, Έλληνος Στρατιώτου, Νοταρά
• Εργατικές κατοικίες, Κρύα Ιτεών όπισθεν Σπηλιόπουλου, ΑΒΕΞ, Βερόπουλος, Βασιλόπουλος

Το πρόγραμμα αυτό για λόγους ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος μπορεί να μεταβληθεί.

Για λόγους ασφάλειας το δίκτυο θα πρέπει να θεωρείται ότι βρίσκεται υπό τάση.

O Μανώλης Γλέζος σήμερα στην πλατεία Γεωργίου
Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος θα μιλήσει στην παλτεία Γεωργίου. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα, στο πλαίσιο της Λαικής Συνέλευσης της πλ.Γεωργίου διεξάγεται εκδήλωση, με θέμα: η "Άμεση Δημοκρατία". Ομιλητές θα είναι οι: Μανόλης Γλέζος, Δημήτρης Δεσύλλας και Χρήστος Καπάταης.