Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Το Παρόν Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2008

Ένας που καλός μου φίλος μου ανέφερε , συζητώντας για την οικονομική κρίση, την ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ( σείω + χθος = αποσείω , σηκώνω το βάρος ), ένας ακόμη νόμος του Μέγιστου Σόλωνα της αρχαιότητος, σύμφωνα με τον νόμο αυτό

1) Διεγράφησαν τα χρέη,

2) Ελευθέρωσε όσους είχαν γίνει δούλοι των δανειστών τους λόγω χρέους,

3) Υποχρέωσε τους μεγαλογαιοκτήμονες να επιστρέψουν στους μικρογαιοκτήμονες τα χωράφια που τους είχαν πάρει ως υποθήκη για τα χρέη,

4) Απαγόρευσε να δανείζεται ο πολίτης με εγγύηση την προσωπική του ελευθερία και

5) Όρισε ανώτατο όριο εδαφικής ιδιοκτησίας που θα μπορούσε να κατέχει κάθε πολίτης.

Με βάσει λοιπόν την σεισάχθεια ίσως σήμερα θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις στην οικονομική κρίση που βασανίζει όλοι την λεγόμενη ελεύθερη οικονομία και φυσικά την χώρα μας.

Είναι γνωστό το πόσο είναι υπερχρεωμένα τα νοικοκυριά και αυτό με την απόλυτη ευθύνη των δανειστών – τράπεζες, σε σημείο τέτοιο που πλέον αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια που σημειωτέον αυξάνουν τις συμφωνημένες δόσεις εξ’ αιτίας της αμετροέπειας των τραπεζών να αυξάνουν τα επιτόκια.

Έπειτα η ανεργία και το κόστος ζωής δεν επιτρέπουν στον οικογενειακό προγραμματισμό να περιλαμβάνονται κονδύλια για δόσεις αφού προέχει πρώτα η επιβίωση.

Πιστεύω λοιπόν ότι το σβήσιμο των χρεών είναι μια ιδέα ίσως επαναστατική όμως θα ισχύσει το ίδιο για όλους και θα έχουμε μια νέα αρχή κάτω από καθαρούς νόμους και πολιτικές για τον έλεγχο των τραπεζών που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να υπάρξει ο κρατικός παρεμβατισμός αφού στο τέλος έμπρακτα και μάλιστα στην χώρα του καπιταλισμού στην ΗΠΑ βλέπουμε το κράτος να προσφέρει σωσίβιο στην ελεύθερη οικονομία, σωσίβιο όμως που θα το πληρώσει ο λαός μέσα από φόρους κλπ.

Το αντίστοιχο θα γίνει και στην Ελλάδα αν φτάσουμε σε καταστάσεις πτώσης του τραπεζικού οικοδομήματος και μάλιστα ήδη η κυβέρνηση προς ανακούφιση των καταθετών εγγυήθηκε, στα λόγια, τις καταθέσεις που πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποια τράπεζα χρεοκοπήσει το Ελληνικό κράτος θα αναλάβει την εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών και με δεδομένο ότι ήδη ο προϋπολογισμός είναι αρνητικός θα αναγκαστούμε σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα.

Μηδενίζοντας λοιπόν όλα τα χρέη για όλους θα ξεκινήσουμε από μηδενική βάση που με σύνεση και υπομονή θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια υγιή οικονομία που δεν θα έχει γυάλινα πόδια.

Φυσικά θα μου πείτε και με τα χρέη προς το εξωτερικό τι θα γίνει? Πράγματι εδώ υπάρχει ένα ζήτημα αλλά θα μπορούσαν όλες οι ισχυρές χώρες να πάρουν όμοιες αποφάσεις αλλά πιστεύω ότι πλην του Ελληνικού κράτους δεν υπάρχουν τέτοιες οφειλές αφού και οι τράπεζες δηλώνουν ότι δεν έχουν δανειστεί υπέρογκα ποσά.

Η ίδια λογική θα πρέπει να ισχύσει και για την εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία που θα πρέπει άμεσα να απεμπλακεί από αυτά και να παραδώσει στο Κράτος όλη την περιουσία και αυτό με την σειρά του να το κατανείμει ανάλογα. Δεν είναι δυνατόν άλλοι να καλλιεργούν την γη και οι μονές να έχουν την ιδιοκτησία πλην αυτής των ίδιων των μονών που αυτές καταλαμβάνουν.

Δεν περιμένω να ασπαστούν οι κρατούντες αυτά όμως οι αρχαίοι Έλληνες που δίδαξαν την ανθρωπότητα όλες τις επιστήμες έτσι το έλυσαν έτσι μεγαλούργησαν.

ΘΩΪΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

Παναχαϊκή: Περιμένει με αισιοδοξία την ετυμηγορία

Ούτε μέχρι τώρα έχει εκδοθεί από την ΕΠΟ η απόφαση για την ανάκληση των δελτίων της Παναχαϊκής που έβγαλε τον περασμένο Γενάρη και η αγωνία είναι στο κατακόρυφο.
Πάντως, η αισιοδοξία στους "κοκκινόμαυρους" παραμένει για δικαίωση, δηλαδή για τιμωρία απλά και μόνο στη χειρότερη με ένα χρηματικό πρόστιμο και εκεί να κλείσει όλη η ιστορία, χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία για δόλια έκδοση.
Οι κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς του Αλέξη Κούγια θεωρούνται αυτές που οδηγούν στη δικαίωση της πατρινής ΠΑΕ, κάτι που όμως για να ανακουφιστούν άπαντες, θα πρέπει να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΕΠΟ.

Η "ντόπα" Μπουρούση και ο "καυτός" διάλογος με Μάκη!

Συνομιλία που τον… καίει είχε ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπουρούσης με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη, όπως αποκαλύπτει το zougla.gr.
Ο Καρδιτσιώτης άσος, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ισχυρό άνδρα των «αργοναυτών», με τον οποίο διατηρεί οικογενειακή σχέση, του ζητούσε το «φάρμακο», που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ψωμιάδης, τον έκανε να ξεχωρίζει στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.
«Κύριε Μάκη να ξέρετε ότι τελείωσε το φάρμακο» είπε χαρακτηριστικά ο Μπουρούσης, παίρνοντας την απάντηση από τον «Big Mac»: «μην ανησυχείς αγόρι μου θα σου φέρω».
Όταν ρωτήθηκε ο διεθνής σέντερ για πότε χρειάζεται το «φάρμακο» δήλωσε μμε νόημα: «τώρα το έλθω για τους τελικούς».
Ο επίμαχος διάλογος των Μπουρούση-Ψωμιάδη:
Γ.Μ: Κύριε Μάκη καλημέρα τι κάνετε;
Μ.Ψ: Καλημέρα. Συγχαρητήρια αγόρι μου να πούμε.
Γ.Μ: Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Μ.Ψ: Αυτό το έχουν και οι δικοί μου (σ.σ.: ποδοσφαιριστές), το ίδιο πράγμα, δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Γ.Μ: Ναι κύριε Μάκη, καλά, δεν έχω κοιμηθεί.
Μ.Ψ: Το ίδιο παθαίνουν και οι άλλοι, οι δικοί μου, δεν μπορούν να κοιμηθούνε.
Γ.Μ: Τόσο πολύ κύριε Μάκη
Μ.Ψ: Κι όσο περισσότερο παίξουνε τόσο γίνεται. Κατ’ αρχάς έλα να σου πω, χθες κοιτάγανε, το βλέπανε με τον Μαντζουράκη (σ.σ.: τότε προπονητής της Καβάλας) και τον γενικό αρχηγό στο ξενοδοχείο Sofitel. Ξέρεις τι είπαν όλοι; «Ο μόνος που παίζει με ψυχή και είναι έτοιμος να τους φάει όλους είναι ο Μπουρούσης» χωρίς να ξέρουν τίποτα… (γέλια)…
Γ.Μ: Α δεν ξέρουν, έχουν… (ακατάλληλο)…(γέλια)…
Μ.Ψ: Όλοι οι άλλοι παίζανε σε δεύτερο ρυθμό από εσένα να πούμε. Και από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δηλαδή εσύ έπαιζε μία, μη σου πω δύο πιο δυνατά. Αφού κάποια στιγμή που βάρεσες αυτό το κάρφωμα στο τελευταίο δίλεπτο, σηκωθήκανε οι Αγγελόπουλοι και χοροπηδάγανε , τους έδειχνε η τηλεόραση.
Γ.Μ: Ήρθαν και οι βλάκες από κάτω, ήρθαν να μου μιλήσουν, αλλά εγώ έκανα το μ… και έφυγα. Κύριε Μάκη μόνο ότι τελείωσε το φάρμακο αυτό να ξέρετε!
Μ.Ψ: Εντάξει αγορίνα μου, θα σου φέρω εγώ. Πότε θέλεις εσύ άλλο;
Γ.Μ: Ε, τώρα θέλω για τους τελικούς.
Μ.Ψ: Πότε θέλεις αγόρι μου.
Γ.Μ: Μέσα Μαΐου.
Μ.Ψ: Ε καλά ρε παιδάκι μου, έχεις τρελαθεί; Θα σου έχω ετοιμάσει να πούμε, εντάξει. Θα σου έχω φτιάξει αγόρι μου.
Γ.Μ: Εντάξει κύριε Μάκη. Φεύγετε για καβάλα ή θα σας δούμε;

Μ.Ψ: Όχι το απόγευμα θα έρθω να δω το ματς σε εσάς, δεν πάω γήπεδο, να τους δώσω την τιμή να πάω στο γήπεδο στους μπινέδες αυτούς! Μάλλον μεθαύριο θα φύγω για Καβάλα 1-2ημέρες για να πάω να τους πληρώσω να πούμε.

Γ.Μ: Έγινε θα τα πούμε.

Μ.Ψ: Έγινε αγόρι μου. Συγχαρητήρια λεβέντη μου!

Τα...όμορφα και ωραία της Σούπερ Λιγκ!

Το επίκεντρο της πρώτης σπείρας που κατηγορείται για τα στημένα ματς και το παράνομο στοίχημα, αποτελείτο από παράγοντα μεγάλης ομάδας του κέντρου, ο οποίος συνεργαζόταν με την οικογένεια Ψωμιάδη, ενώ η δεύτερη σπείρα αποτελείτο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Αχιλλέα Μπέο.
Ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ των δύο σπειρών ήταν ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος «έκανε» το παιχνίδι, διασφαλίζοντας την άσκηση πιέσεων προς διαιτητές και παίκτες, καθώς επίσης και το χρηματισμό τους.
Οι κοριοί της ΕΥΠ κατάφεραν να «πιάσουν» συνομιλίες, σύμφωνα με τις οποίες πρόεδρος μεγάλης ομάδας του κέντρου εξηγεί στον Αχιλλέα Μπέο το πώς «στήθηκε φάση με οφσάιντ».
Τα πέντε αυτά πρωταγωνιστικά πρόσωπα πλαισιώνονται από δεκάδες και, πάντως πάνω από 100, παράγοντες του ποδοσφαίρου. Οι κοριοί της ΕΥΠ αποτύπωσαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, στις οποίες οι εμπλεκόμενοι, ομολογούν με λεπτομέρειες το πως στηθήκαν οι αναμετρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα οι συνομιλίες αυτές αποκαλύπτουν πρόεδρο ομάδας Super League να στοιχηματίζει ότι θα χάσει η ίδια του η ομάδα και έναν παράγοντα να… καθησυχάζει τον συνομιλητή του ότι «είναι μιλημένοι οι 7 από τους 10 παίκτες της αντιπάλου ομάδας. Μην ανησυχείς καθόλου».
Επίσης σε για ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου παίχτηκαν υπέρογκα ποσά στο over (σ.σ.: να μπουν περισσότερα από δύο γκολ στο ματς), που εν τέλει επαληθεύτηκε πανηγυρικά.
Παράλληλα οι άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος ερευνούν αγώνα της Football League, που ενώ το σκορ του ήταν 2-0 στο ημίχρονο, στην στοιχηματική εταιρία της betfair παίχτηκαν μεγάλα ποσά σε Κίνα και Μαλαισία, για ανατροπή του αποτελέσματος, η οποία ως διά… μαγείας επιτεύχθηκε στο β’ 45λεπτο.

Πηγή: zougla.gr

Οι "επώνυμοι" που...ακολουθούν στα στημένα!

Δίνει και παίρνει η παρέλαση των επώνυμων μέσα από διάφορα σαιτ περί εμπλοκής τους στα στημένα παιχνίδια και στηνεισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη και η παρακάτω λίστα που αναρτήθηκε πριν από λίγο στο zougla.gr, περιλαμβάνει τους παρακάτω:
1. Ευάγγελος Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού)
2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος (πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και αδερφός του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου)
3. Θωμάς Μητρόπουλος (παράγοντας)
4. Ιωάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού)
5. Σπυρίδωνας Καλογιάννης (μεγαλομέτοχος της Κέρκυρας)
6. Αντώνιος Μανίκας
7. Ευάγγελος Κιοτζένης (διαιτητής)
8. Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ)
9. Γεώργιος Πουλόπουλος
10. Ευστάθιος Προβατίδης (ποδοσφαιριστής )
11. Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής)
12. Τάκης Γιαννόπουλος (τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Βόλου)
13. Γεώργιος Μποροβήλος (πρόεδρος της ομάδας της Τρίπολης)
14. Δημήτρης Μπάκος (εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης)
15. Ιωάννης Ναυρινιάδης (πρόεδρος Αετού Σκύδρας)
16. Βασίλειος Αδαμάκης (πρόεδρος Εθνικού Αστέρα)
17. Ιωάννης Αρφανής (γενικός αρχηγός της Ηλιούπολη)
18. Αθανάσιος Γιαχος (διαιτητής)
19. Γεώργιος Λυμπάντσης (πρόεδρος της Κέρκυρας)
20. Περικλής Αμανατίδης (προπονητής)
21. Παύλος Δήμου (ποδοσφαιριστής)
22. Παναγιώτης Σπαρτάλης (ποδοσφαιριστής)
23. Γεώργιος Σαλαμαστράκης (ποδοσφαιριστής)
24. Χοσέ Λουίς Ρέγες (ποδοσφαιριστής)
25. Μαρσέλο Γκούτμαν (ποδοσφαιριστής)
26. Ιωάννης Τσιγιάννης
27. Δημήτριος Καλόπουλος (διαιτητής)
28. Σπυρίδωνας Τρύφωνας (διαιτητής)
29. Άκης Πάσσαλης
30. Γεώργιος Χριστοβασίλης (πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα)
31. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
32. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
33. Ιωάννης Σπάθας (διαιτητής)
34. Γεώργιος Γεωργιάδης
35. Έλενα Νεούζα-Θεοσόγλου
36. Ζοσέ Λαουρένσο (ποδοσφαιριστής)
37. Λουκάς Αποστολίδης (ποδοσφαιριστής)
38. Γεώργιος Πράττος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου)
39. Γεώργιος Βαρουτσίκος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου)
40. Γεώργιος Τόρης (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου)
41. Γεώργιος Γεωργόπουλος
42. Ιωάννης Τσιγιάννης
43. Ευθύμιος Σιδηρόπουλος
44. Δημήτριος Μουστάκας
45. Άνθιμος Καραμανίδης
46. Λουκάς Καραμάνος
47. Αβραάμ Παπαδόπουλος (ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού)
48. Γεώργιος Χαβενετίδης
49. Δημήτριος Δημητρίου
50. Ευάγγελος Δήμου
51. Σταμάτης Φασουλής
52. Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
53. Ιωάννης Οικονομιδης
54. Νικόλαος Λυράκης (τεχνικός διευθυντής της Κέρκυρας)
55. Σάββας Παντελίδης (προπονητής)
56. Χρήστος Σφήκας
57. Νικόλαος Θεοχαρίδης
58. Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
59. Ιωάννης Καλυβίτης
60. Κωνσταντίνος Μενδρινός (ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα)
61. Δημήτριος Βίλλας
62. Μιχαήλ Τζιβελάκης
63. Μιχαήλ Αλβέρτης
64. Γιαννάκης Ανδρέου
65. Μάριος Μπουλουγούρης
66. Μαρία Αυγίδου
67. Διονύσιος Κοτίνης
68. Μαρία Βυθοπούλου
69. Αθανάσιος Κωστουλέας

Nέα συνομιλία Πατέρα - Ψωμιάδη...Μετά την προηγούμενη ατάκα που βγήκε πριν λίγες ώρες μεταξύ των Νικόλα Πατέρα και Μάκη Ψωμιάδη, νέοι διάλογοι βγαίνουν στην δημοσιότητα. Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα με την ... συνομιλία:
Ψωμιάδης: «Να σου πω! Από αύριο...

Tα καυτά εσώρουχα της πρώτης νύχτας του γάμου της Kate Moss!


Ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας την 1η Ιουλίου και αποφάσισε να μας δώσει μια δώσει μια δόση από το τι θα αντικρίσει ο γαμπρός την πρώτη νύχτα το γάμου !

Aθανασιάδης: «Δεν ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο!»


Σε παρέμβασή του στην εκομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εμμένοντας στην άποψη του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης.

«Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι...
κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν» σημείωσε, αναφέροντας ακόμη την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΘ.

Μητσοτάκης: Αν χρειαζόταν θα ψήφιζα Μεσοπρόθεσμο

Tην ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε.....

Μπάσκετ: Δεύτερη ήττα του Σπόρτιγκ (87-55)

Μια ακόμη ήττα, δεύτερη συνεχόμενη, γνώρισε πριν από λίγο η παιδική ομάδα του Σπόρτιγκ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ της Κύμης.
Η πατρινή ομάδα χωρίς να προβάλλει μεγάλη αντίσταση, έχασε από τον Δούκα με 87-55, μένοντας από νωρίς πολύ πίσω στο σκορ.
Τα 10λεπτα: 30-18, 49-33 (ημ.), 64-41, 87-55 (τελ.)
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Λόρτος
ΔΟΥΚΑΣ (Γκόγκος): Παπαδιονυσίου 20(3), Χατζημιχαήλ 2, Κεφάλας 9(3), Παλαιοχωρίτης 20(4), Εγκιαζάροβ, Σιμιντζής 2, Λαμπρόπουλος 2, Ιορδανίδης 2, Ρεπούσκος 13, Μιχαλόπουλος 9, Μπαρμπάτσαλος 8.
ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Γκοργκόλης): Γαλάνης, Καλιακμάνης 11, Παπανικολόπουλος 5, Ροκάνας 3(1), Γιαννόπουλος, Παπαδημητρίου 8, Γεωργακόπουλος 10, Μανέκας 14(3), Στάικος 2, Χριστοφιλόπουλος 2.

All Sports Camp: Ανοίγει τις πύλες το Σάββατο

Με αφορμή την έναρξη –το Σάββατο- της καλοκαιρινής περιόδου του πιο οργανωμένου αθλητικού camp στη Δ. Ελλάδα για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6-16 ετών σε αίθουσα του ξενοδοχείου Patra Pallace, οι διοργανωτές του ALL SPORTS CAMP, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου.
Το καμπ ξεκινάει το Σάββατο, στις μαγευτικές εγκαταστάσεις του Green Camp, στην παραλία των Λεχαινών, με την θερμή συμπαράσταση των χορηγών.
«Σε καιρούς που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, χωρίς να είναι αλαζονικό αυτό που θα πω, πάμε καλύτερα από πέρσι. Για τις δύο πρώτες περιόδους, δεν υπάρχει κανεή θέση και έχουμε αύξηση των συμμετοχών της τάξης του 60-62% και αυτό είναι κάτι που μας τιμά όλους», τόνισε ο επικεφαλής του ALL SPORTS CAMP, Σάκης Βελλής για να συμπληρώσει: «Ήμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μας εμπιστεύονται οι γονείς και τα παιδιά. Σημαίνει πως και εμείς, κάτι κάνουμε καλά…»
Τον λόγο πήραν όλοι οι συνεργάτες του Camp και να τι δήλωσαν:
- Νικολέτα Παστού: «Είμαι καθηγήτρια Φ. Αγωγής με ειδικότητα την κολύμβηση. Ο σκοπός μας είναι να έρθουν σε εξοικείωση με το νερό τας παιδιά».
- Ελένη Λεγάτου: «Σαν συνέχεια της περσινής εμπειρίας, θέλουμε να βάλουμε τα παιδιά στη διαδικασία να μάθουν τα βασικά του αθλήματος του βόλεϊ, αλλά προπάντων να ψυχαγωγηθούν».
- Ντίνος Παπαγιαννόπουλος: «Είναι μεγάλη η επιθυμία μας να προσεγγίσουμε με τέτοιον τρόπο τα παιδιά, έτσι ώστε να χαρούν το παιχνίδι.»
- Άρης Τσιάβος: «Είμαι καθηγητής Φ. Αγωγής με ειδικότητα την αντισφαίριση. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μάθουν τα βασικά, να βελτιωθούν όσα είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο, αλλά προπάντων να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν».
- Δημήτρης Αργυρόπουλος: «Είναι φανταστικές οι εγκαταστάσεις του Camp. O χώρος είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν διακοπές και το άθλημα που τους ενδιαφέρει».
- Αλέκος Πολυδωρόπουλος: «Χαίρομαι που είμαι απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους, με τους οποίους θα συνεργαστούμε στο πιο οργανωμένο Camp, όλης της Ελλάδας ίσως, με γνώμονα το παιδί. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να περάσδουν καλά και να γυρίσουν με νέες εμπειρίες και εφόδια, τόσο για την κοινωνική, όσο και για την αθλητική ζωή τους».
- Δημήτρης Σαμιωτάκης: «Πρώτο μας μέλημα είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό σε ένα περιβάλλον απόλυτα ασφαλές».
- Νίκος Παρασκευόπουλος: «Η δουλειά μας είναι να ασχολούμαστε με τα παιδιά και το κάνουμε όλη τη χρονιά. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα στο Camp, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Για το φετινό καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί & θα λειτουργήσουν οι παρακάτω περίοδοι:
Α΄ Περίοδος: 25/6/11 - 2/7/11
Β΄ Περίοδος: 2/7/11 - 9/7/11
Γ΄ Περίοδος: 3/8/11 - 10/8/11
Δ΄ Περίοδος: 25/6/11 - 9/7/11 (Έξτρα 15ήμερη)

Χαμόγελα...ανακούφισης στον Πανηλειακό

Για δικαίωση κάνουν λόγο στον Πανηλειακό μετά την απόφαση της Επιτροπής Μετεγγραφών για τυπική ανάκληση δελτίων του ΤΑΠ και τίποτε απολύτως παραπέρα.
Τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την απόφαση της ΕΠΟ που είναι αθωωτική για τον Πανηλειακό, (με τυπική μόνο ανάκληση δελτίων) σε ότι αφορά το θέμα που είχε ανακύψει με τις ασφαλιστικές ενημερότητες.
Όπως τονίζουν πρόκειται για δικαίωση του συλλόγου, καθώς ήταν ένα θέμα στο οποίο ο Πανηλειακός δεν είχε την παραμικρή ευθύνη.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις τζούνιορ στην Πάτρα

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στις εγκαταστάσεις της Νίκης Πατρών από τη διοίκηση, με αφορμή την διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος τένις τζούνιορ που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της από τις 27 του μήνα μέχρι και τις 10 Ιουλίου, σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις που θα γίνει στην Πάτρα.
Παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Σοκορέλης από τη Διοίκηση, ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας από τους χορηγούς (Λουξ), εκπρόσωπος από το "χαμόγελο του παιδιού" και εκπρόσωποι από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Έγινε αναλυτική αναφορά στη μεγάλη για την Πάτρα αθλητική διοργάνωση, στα οικονομικά στοιχεία για την πόλη, στις συμμετοχές των αθλητών και αθλητριών, οι οποίες φτάνουν τις 835, και σε οργανωτικά θέματα.
Ο πρόεδρος της Νίκης κ. Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε τους χορηγούς για την υποστήριξή τους και παρουσίασε την προσπάθεια υποστήριξης του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις.
Η εκπρόσωπος από το "χαμόγελο" ανέφερε τις δράσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Προτεραιότητα ο Απόλλων για τον Λυμπέρη

Κουβέντα ακόμη δεν έχει κάνει ο Δημήτρης Λυπέρης για την ανανέωση της συμφωνίας του με τον Απόλλωνα για τη νέα σαιζόν και το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής, επιλέγοντας αρχικά να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Κάτι που το έχει ανάγκη από την μεγάλη πίεση και τη σκληρή δουλειά της σαιζόν που τελείωσε.
Παρόλα αυτά, η «μελανόλευκη» ομάδα αποτελεί πάντα την πρώτη του επιλογή για του χρόνου, έστω και αν υπάρχει πλάνο μείωσης αποδοχών στην γενικότερη λειτουργία της που δεν μπορεί, θα αγγίξει και τον ίδιο. Μάλιστα στο ίδιο πνεύμα (ανανέωσης) κινείται και η εισήγηση του Νίκου Βετούλα, που ξέρει και ποντάρει στις ικανότητες του εν λόγω πατρινού αθλητή.

ΕΣΚΑ-Η: Μεταγραφικό παζάρι...υπό το μηδέν!!!

Αυτή κι αν είναι κατάντια πλέον για το χώρο του τοπικού μπάσκετ. Κοντεύει να τελειώσει (το Σάββατο) η βασική μεταγραφική περίοδος και φύλλο δεν κουνιέται. Ούτε καν για τους τύπους προσθήκες αθλητών δεν γίνονται στις ομάδες της ΕΣΚΑ-Η, δείγμα γραφής για το τι πρόκειται να επακολουθήσει και σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.
Κι όλα αυτά, παρότι πλέον οι περισσότεροι των αθλητών είναι ελεύθεροι, έχουν δηλαδή τα δελτία στα χέρια τους για να επιλέξουν ομάδα της αρεσκείας τους, όμως η ζήτηση είναι απελπιστικά χαμηλή.

Με Γιατρά και Χαλβαντζή πάλι ο Έσπερος ΑΟΠΑ

Ο Έσπερος Πάτρας αν τελικά αγωνιστεί πάλι στην Γ΄ εθνική μπάσκετ όπως τουλάχιστον φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, θα έχει ακριβώς το ίδιο ρόστερ με τη σαιζόν που ολοκληρώθηκε. Δεν θα γίνει ούτε μια νέα προσθήκη, όπως φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει και καμία αποχώρηση.
Έχουν «κλειδώσει» όλες οι ανανεώσεις των συμφωνιών με πρώτη και καλύτερη του Χαλβαντζή, που κι αυτός θα παραμείνει στην ομάδα.
Με την ίδια σύνθεση και στον πάγκο, επικεφαλής της οποίας θα παραμείνει ο Μάκης Γιατράς.
Αν όμως ο Έσπερος βρεθεί μέσα από αδυναμίες κάποιων άλλων ομάδων, στην αφετηρία της Β΄ εθνικής, τότε θα προχωρήσει σε μια μόνο μεταγραφή. Που έχει εντοπιστεί πάνω-κάτω, αλλά χρονικά θα χρειαστεί υπομονή και το πιθανότερο μεγάλη.

Απόλλων: Αύριο με Ιπποκράτη Κω στις γυναίκες

Ο Απόλλωνας νίκησε 51-37 χθες το απόγευμα τον Πανναξιακό και θα παίξει αυτός στο προληπτικής σημασίας μπαράζ με τον Ιπποκράτη Κω αύριο Παρασκευή στην τελευταία αγωνιστική εκκρεμότητα του πανεπαρχιακού τουρνουά μπάσκετ για άνοδο στην Α2 εθνική.
Πάντως ακόμη και αν νικήσει, πάλι θα ειναι σε θέση αναμονής για να δει αν θα παίξει στην Α2, αφού μόνο η πρώτη ομάδα του καθε ομίλου (από το δικό του είναι η Χαλκίδα) ανεβαίνουν απευθείας στην Α2 του χρόνου.
Στο άλλο ματς η Ολυμπιάδα Λεχαίου νίκησε δύσκολα 51-39 τον Αιγέα Χίου.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ- ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 51-37
Δεκάλεπτα: 18-13, 31-18, 37-27, 51-37
Διαιτητές : Αντωνοπούλου, Ουσταμπασίδης
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Αγγελόπουλος): Αδαμοπούλου 10(1), Οικονόμου, Παπαντώνη 2, Κυρίκου 9(1), Τσίρου 12, Ανέστη , Δίπλαρου 8 , Καραίνδρου 10, Μανούσου, Πολλαλή.
ΠΑΝΝΑΞΙΑ ΚΟΣ (Δαμιανίδης): Φάρκωνα 16(1), Μάκαρη Μ., , Χαμπά 1, Μάκαρη Φ.10, Κιουλάφη , Βασιλάκη , Μυλωνά 10
Στο άλλο ματς Ολυμπιάδα Λεχαίου – Αιγέας Χίου 51-39

Παναιγιάλειος: Κατηγορία δόλιας έκδοσης δελτίων

Δόλιες ήταν οι εκδόσεις δελτίων του Παναιγιαλείου σύμφωνα με την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών τον περασμένο Γενάρη και με αυτή την κατηγορία πηγαίνει προς απολογία στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.
Η αιγιώτικη ομάδα μετά από αυτή την εξέλιξη κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ, ανακάλεσε μάλιστα τα συγκεκριμένα δελτία και δη αυτά των Γιάννη Χρυσάφη, Γεράσιμου Χαϊκάλη, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου, Δημήτρη Γκίκα, Βασίλη Χρόνη, Γιάννη Μπαλτιμά, Νίκου Τριανταφυλλάκη, Γιώργου Γραμματικόπουλου και Βασίλη Γιαννίκο.
Τέλος, επιβλήθηκε στον Παναιγιάλειο χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ

Ε.Ε.Α.: Ζητά διευκρινίσεις για το "γάμο" Καβάλας-Ηρακλή

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έστειλε προς τις ΠΑΕ, ΗΡΑΚΛΗΣ και ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ την παρακάτω επιστολή - πρόσκληση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της επιτροπής Αθανάσιος Μπρίλης:
«Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 77Α §1 εδ. α΄, δ΄ και §5 του ν.2725/1999, όπως ισχύει σήμερα και ενόψει όλων όσων γράφονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης «περί συγχωνεύσεως των ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ», «περί δηλώσεως πτωχεύσεως της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και διαλύσεώς της», «περί αλλαγής της επωνυμίας της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ σε ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ή ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 και μεταφοράς της έδρας της στη Θεσ/νίκη με τον υφιστάμενο Α.Φ.Μ. της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ κ.λ.π.», καθώς και των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τα οποία (δημοσιεύματα κ.λ.π.) έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία, κυρίως της βόρειας Ελλάδας, παρακαλούμε όπως οι νόμιμοι εκπρόσωποι των άνω ΠΑΕ, προσέλθουν στα γραφεία της Ε.Ε.Α. (Κηφισίας αρ.7, 1ος όροφος) κατά τη συνεδρίαση αυτής της 05.07.2011 και ώρα 12:00 μ.μ. για να μας παράσχουν στοιχεία, πληροφορίες και διευκρινίσεις περί όλων των προαναφερομένων».

Στημένα παιχνίδια: Απ΄ όλα έχει ο...μπαξές!

Στη δημοσιότητα δίδονται επίσημα πλέον τα ονόματα των 15 εμπλεκόμενων στο θέμα των στημένων αγώνων, στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργήματα.
Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος συνολικά 85 προσώπων που εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ωστόσο η εισαγγελία με διάταξη που εξέδωσε έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα μόνο των 15 πρόσωπων (10 φοράνε ήδη χειροπέδες, οι υπόλοιποι αναζητούνται), καθώς αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Στην μακροσκελή λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται οι:
Αχιλλέας Μπέος του Νικολάου
Γεώργιος Τσακογιάννης του Κων/νου
Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης
Νικόλαος Ζαμάνης του Ανδρέα
Βασίλης Καρακούλιας του Δημητρίου
Ανδρέας Δημόπουλος του Αθανασίου
Δημήτρης Ζαβαντίας του Νικολάου
Ιωάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού
Βασίλειος Γεωρτσιάκος του Αστερίου
Αθανάσιος Ντότσης του Ανδρέα
Νικόλαος Χάλκος του Ιωάννη
Μιχάλης Νικολόπουλος του παναγιώτη
Νικόλαος Παντέλης του Ιωάννη
Σταύρος Ψωμιάδης του Χρυσοστόμου
Ιωάννης Παπακώστας του Παύλου
Για τους υπόλοιπους 70 κατηγορουμένους, αναμένεται να εκδοθεί εντός των προσεχών ημερών από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ραϊκου, νέα διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους. Κατά περίπτωση η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 15 κατηγορουμένων είναι:
Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εντός πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο παραπάνω πράξεις και παράνομη οπλοκατοχή.
Η ογκωδέστατη δικογραφία έχει περάσει πλέον στα χέρια του 9ου τακτικού ανακριτή ο οποίος θα καλέσει προς απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Παναχαϊκή: Στις 30 Ιουνίου η καταγγελία της Ρόδου

Αναβολή ζήτησαν και πήραν πριν λίγο από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης football league και football league 2 τόσο η Ρόδος όσο και η Παναχαϊκή για την καταγγελία που είχε καταθέσει η νησιωτική ΠΑΕ κατά των Αχαιών.
Η εκδίκαση θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στις 30 Ιουνίου, μια και πρέπει να βγει πρώτα η απόφαση από την Επιτροπή Μετεγγραφών που εξετάζει το θέμα με τα δελτία των παικτών της Παναχαϊκής.
Στο μεταξύ, στα γραφεία της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης football league και football league 2 βρέθηκαν το πρωί τόσο ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Ρόδου, Χρυσόστομος Ψέλλας, οι οποίοι φέρεται να είχαν μία μίνι λεκτική αντιπαράθεση.

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα

Μπάσκετ: Ήττα Σπόρτιγκ από Άρη, σήμερα με Δούκα

Εναντίον του Δούκα θα αναμετρηθεί σήμερα το μεσημέρι ο Σπόρτιγκ για την 2η αγωνιστική του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ που διεξάγεται στην Κύμη.
Η πατρινή ομάδα θέλει κάτι καλύτερο από την χθεσινή της παρουσία κόντρα στον Άρη, που είναι σε θέση να το πετύχει, έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.
Το πλήρες σημερινό πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
16.00 ΔΟΥΚΑΣ – ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
18.00 ΑΛΙΜΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
20.00 ΑΡΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ
Η ήττα 74-43
από τον Άρη Θ.
Σε ότι αφορά την χθεσινή πρεμιέρα, η πατρινή ομάδα δεν άντεξε λογικά και γνώρισε βαριά ήττα με 74-43 από τον Άρη Θεσσαλονίκης, που θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.
Παιχνίδι στο οποίο ο Σπόρτιγκ άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο, αφού από κει και πέρα δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τους «κίτρινους» του Βορά και μοιραία το τελικό 74-43 ήλθε απόλυτα φυσιολογικά.
Τα 10λεπτα: 12-21, 23-35 (ημ.), 33-48, 43-74 (τελ.)
Διαιτήτευσαν οι Παπαθανασίου και Παπανικολάου.
ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Γκοργκόλης): Γαλάνης, Καλιακμάνης 2, Κοτσώνης, Παπανικολόπουλος 4, Ροκάνας 10 (1), Γιαννόπουλος, Παπαδημητρίου, Γεωργακόπουλος 12 (1), Μανέκας 10 (2), Στάικος 2, Μαρλαφέκας, Χριστοφιλόπουλος 3.
ΑΡΗΣ(Κεσαπίδης-Κυριαζής): Σταματέλος 8, Φλιώνης Δ., Ρετζέπης, Κανδύλας, Φλιάτης Γ. 13 (1), Κελεσίδης 16 (2), Βεζένκοφ 13 (1), Φλιώνης Ι., Χαλκίδης 3 (1), Τσάρος 7, Καρανώτας 12, Καναράς 2.

Ενας Ελληνας δουλεύει για να... τρέφει δύο

Στην παραγωγική διαδικασία συµµετείχαν 4.299.000 άτοµα το 2010 (το 46,1% του συνολικού πληθυσµού), ενώ ο αριθµός των ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά αλλά είναι ικανοί για εργασία έφθασε τα 4.309.400 άτοµα. Ο συνολικός πληθυσµός που είναι σε θέση να εργασθεί διαµορφώθηκε σε 9.320.600 άτοµα το 2010

Το εργατικό δυναμικό των 5.011.100 ατόμων αντιστοιχεί στο 53,8% του εργατικού πληθυσμού
Το εργατικό δυναμικό των 5.011.100 ατόμων αντιστοιχεί στο 53,8% του εργατικού πληθυσμού

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ο ένας εργαζόμενος ταΐζει δύο, δηλαδή τον εαυτό του κι άλλον έναν που δεν έχει δουλειά, αφού ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται υποχώρησε σε 4.299.000 το 2010, όταν ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά και είναι ικανοί για εργασία έφθασε τα 4.309.400 άτομα. Ο συνολικός πληθυσμός που είναι σε θέση να εργασθεί διαμορφώθηκε σε 9.320.600 άτομα το 2010.

Αυτό είναι το βασικότερο συμπέρασμα μελέτης της ICAP που έχει ως περιεχόμενο την απασχόληση, την ανεργία και τους μη οικονομικά ενεργούς πολίτες.

Ενα βήμα πριν από τη... χρεοκοπία βρίσκεται η απασχόληση στην Ελλάδα εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη της ICAP, το εργατικό δυναμικό των 5.011.100 ατόμων αντιστοιχεί στο 53,8% του εργατικού πληθυσμού, ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε στα 4,30 εκατομμύρια άτομα ή το 46,1% του συνολικού πληθυσμού.

Εκτός εργασίας
Από την άλλη πλευρά, το 46,2% του παραγωγικού πληθυσμού δεν είναι ενταγμένοι στην αγορά εργασίας και ο συνολικός τους αριθμός έφθασε τα 4.310.000 άτομα το 2010.

Ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στα ύψη το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς που πέρασε.

Ενας Ελληνας δουλεύει για να... τρέφει δύο

Ο συνολικός τους αριθμός διαμορφώθηκε σε 712.605 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 38,4% σε σχέση με το 2009. Η αρνητική εξέλιξη συνεχίσθηκε και τους πρώτους μήνες του έτους. Τον Απρίλιο του 2011 ο αριθμός των ανέργων έφθασε τα 815.924 άτομα.Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε οικόπεδο στην περιοχή του Ζαβλανίου της Πάτρας. Επί τόπου έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και άνδρες της Υπηρεσίας προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα.

Οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Αχαία


Από τη ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 23.6.2011 λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της ενδέχεται με εντολή του Διαχειριστή του συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση των κάτωθι περιοχών στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα :


12:00 - 13:00

· ΛΑΓΓΟΥΡΑ – ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΑΤΣΙΚΑΣ – ΤΕΡΨΗ - ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

· ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ – ΑΝΘΕΙΑΣ – ΠΑΠΑΘΩΜΑ.

13:00 – 14:00

· ΛΕΥΚΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ – ΡΟΪΤΙΚΑ – ΤΣΑΟΥΣΗ

· Κ. ΑΧΑΪΑ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ


Το πρόγραμμα αυτό για λόγους ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος μπορεί να μεταβληθεί.

Για λόγους ασφάλειας το δίκτυο θα πρέπει να θεωρείται ότι βρίσκεται υπό τάση.

Η ΔΕΗ ΑΕ ζητά την κατανόηση των πολιτών και τους καλεί να καταβάλουν προσπάθειες στον περιορισμό της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΝΤΥΘΗΚΕ ΓΟΡΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ
Φόρεσε την στολή του γορίλα και βγήκε στους δρόμους της Αιγείρας τρομάζοντας τους οδηγούς, οι οποίοι, προς στιγμήν, πίστεψαν, ότι ένα τεράστιο θηλαστικό έχει αφεθεί ελεύθερο και διασχίζει τον δρόμο.

Πρωταγωνιστής του περιστατικού, που εκτυλίχθηκε στην Αιγείρα, είναι ένας άγνωστος νεαρός, πιθανόν ανήλικος, ή, τουλάχιστον, με... μυαλό ανήλικου. Ο δράστης αποφάσισε να "σπάσει πλάκα" και έβγαλε από την ντουλάπα την στολή του γορίλα και άρχισε να περπατάει στον δρόμνο προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των περαστικών και, φυσικά, να τους τρομάξει.

Το "αστείο" του πήρε άλλες διαστάσεις, όμως, όταν εξαιτίας του προκλήθηκε τροχαίο ατύχημα, καθώς απέσπασε την προσοχή διερχόμενου οδηγού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο "γορίλας" επέστρεψε... στην "ζούγκλα" και η Αστυνομία που επενέβη στο σημείο δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.


Ανδρέας: 15 χρόνια απο το θάνατό του


Συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη 15 χρόνια από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 - 23 Ιουνίου 1996). Πολιτικός ευρείας αποδοχής, διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν γιος του επίσης πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ήταν γνωστός και ως «Γέρος της Δημοκρατίας». Μητέρα του ήταν η Σοφία Μινέικο, κόρη του Πολωνού Ζίγκμουντ Μινέικο.
Από το κυβερνητικό του έργο ξεχωριστή θέση στη νεοελληνική πολιτική ιστορία έχουν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, ο εκδημοκρατισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, η δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ΑΣΕΠ και η συνταγματική αναθεώρηση του 1985-1986, που καθιέρωσε το σύστημα κοινοβουλευτικής εξουσίας που ισχύει έως και σήμερα, περιορίζοντας δραστικά τις εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνελήφθησαν με 46 κιλά χασίς
Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, στην εθνική οδό Ιωαννίνων, δύο άνδρες για εμπορία ναρκωτικών.

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους 46 κιλά χασίς, τα οποία σκόπευαν να διακινήσουν στην αγορά.

Αυτή την ώρα διενεργείται προανάκριση από τις Αρχές.

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα


Απέρριψαν τα μισά μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση

Ανοιχτά φαίνεται να είναι όλα τα μέτωπα κυβέρνησης και τρόικας για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, τον εφαρμοστικό νόμο αλλά και την επικαιροποίηση του μνημονίου καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αμφισβητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος αλλά και την αποδοτικότητα των μέτρων που θα καλύψουν αρχικά τις αστοχίες του φετινού προϋπολογισμού.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα εξέφρασε έντονη ανησυχία στην ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών για το γεγονός ότι από το πρώτο πεντάμηνο Ιανουαρίου -Μαΐου 2011 ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί, με την «μαύρη τρύπα» να ξεπερνά τα 3,1 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου έθεσε ευθέως θέμα επανασχεδιασμού των δημοσιονομικών παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν μέσα στους επόμενου μήνες.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου οικονομικών υπεραμύνθηκαν του αρχικού πακέτου μέτρων ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2011 που είχε παρουσιαστεί επί θητείας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι εμπειρογνώμονες της τρόικα όμως εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες τόσο για την επάρκεια των μέτρων όσο και για την αποδοτικότητα των περισσότερων που προτείνονται.

Ορισμένες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα απέρριψε παρεμβάσεις ύψους 3,8 δισ. ευρώ (από το συνολικό πακέτο των 6,4 δισ. ευρώ) ως «αμφιβόλου» απόδοσης.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των επιπρόσθετων μέτρων των 6,4 δισ. ευρώ έχουν εξειδικευτεί μόνο τα 4,8 δισ. ευρώ, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αλλαγή στη δομή του φόρου καπνού, ειδικό φόρο κατανάλωσης στα αναψυκτικά, ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ρύθμιση για τα αυθαίρετα, μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23% ΦΠΑ.

Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την περίοδο 2012-15 προβλέπει μέτρα 22 δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα φαίνεται να έχουν αποφασιστεί μέτρα ύψους 19,1 δισ. ευρώ και απαιτούνται περίπου 3 δισ. για την περίοδο 2013-2015, τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν με την τρόικα. Απαιτείται δηλαδή περαιτέρω εξειδίκευση για παρεμβάσεις περίπου 6,4 δισ. μέτρων.

Μιράζ στον αφρό

Το διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος, που είχε καταπέσει στις 9 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Φούρνων, ήρθε χθες "ανέγγιχτο" στην επιφάνεια. Οι δύο πιλότοι του είχαν σωθεί

 Το ΓΕΑ αποφάσισε την ανέλκυση του αεροσκάφους με την αισιοδοξία ότι θα γίνει και πάλι επιχειρησιακά εκμεταλλεύσιμο


Το ΓΕΑ αποφάσισε την ανέλκυση του αεροσκάφους με την αισιοδοξία ότι θα γίνει και πάλι επιχειρησιακά εκμεταλλεύσιμο

Μόνον Ελληνες πιλότοι μπορούν να... προσγειώνουν μαχητικά αεροσκάφη στις ράγες τρένου και στη θάλασσα χωρίς αυτά να καταστρέφονται.

Το πρώτο "θαύμα" έγινε στις αρχές της δεκαετίας του '90 από τον νεαρό τότε πιλότο Αντ. Τζαναβάρα, που... προσγείωσε ένα "Μιράζ-2000" στη σιδηροδρομική γραμμή στην Τανάγρα, όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας του. Οι Γάλλοι κατασκευαστές σήκωσαν τα χέρια ψηλά! Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του. Το αεροσκάφος μεταφέρθηκε δίπλα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, επισκευάστηκε και ξαναπέταξε!

Λίγα χρόνια μετά ένα δεύτερο "Μιράζ-2000"... προσγειώθηκε στη θάλασσα, δίπλα από τον διάδρομο του αεροδρομίου της Σκύρου. Δυστυχώς, όμως, ο πιλότος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης του καθίσματός του και πνίγηκε καθώς προσπαθούσε να λύσει τη ζώνη του. Το αεροσκάφος ανελκύστηκε, επισκευάστηκε και ξαναπέταξε.

Και να που οι ανορθόδοξες... προσγειώσεις των Μιράζ συνεχίζονται...

Στις 9 Ιουνίου ένα διθέσιο "Μιράζ 2000-5", με κυβερνήτη τον σμηναγό Μ. Κουρτή και συγκυβερνήτη τον υποσμηναγό Μ. Μήτσιου, καθώς συμμετείχε σε άσκηση μεταξύ Σάμου και Φούρνων Ικαρίας, ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας! Εμπειροι οι πιλότοι, δεν πανικοβάλλονται. Κάνουν όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προσπαθούν να επανεκκινήσουν τη μηχανή. Μάταια όμως...

Οι δύτες που κατέβηκαν στο σημείο του ατυχήματος ανέφεραν ότι το πολεμικό αεροσκάφος εξωτερικά δεν φέρει φθορές
Οι δύτες που κατέβηκαν στο σημείο του ατυχήματος ανέφεραν ότι το πολεμικό αεροσκάφος εξωτερικά δεν φέρει φθορές

Το αεροσκάφος μοιραία χάνει ταχύτητα και ύψος... Διακόσια μόλις μέτρα πάνω από τη θάλασσα οι πιλότοι τραβάνε τον κόκκινο μοχλό και τα καθίσματά τους εκτινάσσονται... Το "Μιράζ 2000-5", ακυβέρνητο πια, εξακολουθεί την επιβραδυνόμενη κίνηση και ομαλά... προσγειώνεται στην "υδάτινη πίστα" του Αιγαίου, καταλήγοντας βελούδινα σε βάθος 75 μέτρων.
Οι δύτες που κατέβηκαν στο σημείο του ατυχήματος ανέφεραν ότι το αεροσκάφος εξωτερικά δεν φέρει φθορές. Το ΓΕΑ αποφασίζει την ανέλκυσή του με την αισιοδοξία ότι και αυτό το "Μιράζ 2000-5" θα γίνει και πάλι επιχειρησιακά εκμεταλλεύσιμο.

Eπιχείρηση

Το διθέσιο «Μιράζ 2000-5» με κυβερνήτη τον σμηναγό Μ. Κουρτή και συγκυβερνήτη τον υποσμηναγό Μ. Μήτσιου κατέπεσε στις 9 Ιουνίου καθώς συμμετείχε σε άσκηση μεταξύ Σάμου και Φούρνων Ικαρίας όταν ξαφνικά
Το διθέσιο «Μιράζ 2000-5» με κυβερνήτη τον σμηναγό Μ. Κουρτή και συγκυβερνήτη τον υποσμηναγό Μ. Μήτσιου κατέπεσε στις 9 Ιουνίου καθώς συμμετείχε σε άσκηση μεταξύ Σάμου και Φούρνων Ικαρίας όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας
Η όλη επιχείρηση έγινε χθες και είχε διακλαδικό χαρακτήρα, με τη δωρεάν συμμετοχή και ιδιωτών δυτών.


Συνδικαλιστές που προκαλούν...

Εν μέσω οικονομικής ύφεσης θέλουν δωρεάν εξαήμερες διακοπές, προσαυξήσεις 44% στην κανονική τους άδεια, επίδομα μετεγκατάστασης, μισθολογικές αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να πληρώνονται με 17,8 μισθούς ετησίως!

Συνδικαλιστές που προκαλούν...

Συνεχίζουν να προκαλούν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Εν μέσω οικονομικής ύφεσης θέλουν δωρεάν εξαήμερες διακοπές, προσαυξήσεις 44% στην κανονική τους άδεια, επίδομα μετεγκατάστασης, μισθολογικές αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να πληρώνονται με 17,8 μισθούς ετησίως.

Χιλιάδες οικογένειες βιώνουν την κρίση με μειώσεις αμοιβών ή με ανεργία, επιχειρήσεις "παλεύουν" με την πτώση της ζήτησης για την επιβίωσή τους και οι συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Σωματείου των Εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων μένουν αμετακίνητοι από τα προνόμιά τους. Μάλιστα αρνούνται να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τη διοίκηση της εταιρείας, παρά το ότι υπαναχώρησε από την πρότασή της για περικοπή των επιπλέον μισθών (σ.σ.: 14 στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα). Κι αφού η διοίκηση τους έκανε αυτό το απρόσμενο... δώρο, οι συνδικαλιστές επιμένουν να δουλεύουν τις λιγότερες ώρες της εβδομάδας (38 αντί για 40) σε σχέση με τις επιχειρήσεις διύλισης της ΕΕ.

Τριετής σύμβαση
Η εταιρεία, μάλιστα, κάλεσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. να υπογράψουν τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας μέχρι τις 3 Ιουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της εφαρμογής ατομικών συμβάσεων, οι οποίες ουσιαστικά θα σημάνουν και το... ξήλωμα όλων των κεκτημένων των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. προτείνει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 με μηδενικές αυξήσεις. Το ΠΣΕΕΠ αντιτείνει μονοετή με γενική αύξηση στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, ενώ δεν συζητά την πρόταση της εταιρείας για τριετή αναστολή χορήγησης του χρονοεπιδόματος. Οι συνδικαλιστές επιμένουν, επίσης, στη διατήρηση των προσαυξήσεων κατά 44% που εισπράττουν οι εργαζόμενοι στις βάρδιες όταν βρίσκονται σε κανονική άδεια. Η διοίκηση τους ζητεί, επίσης, την αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης από τις 38 στις 40 ώρες κι εκείνοι δέχονται στις 39.

Αμετακίνητοι
Το κόστος της εκδρομής των εργαζομένων είναι 1 εκατ. ευρώ

Δεν κάνουν πίσω οι συνδικαλιστές των ΕΛ.ΠΕ. ούτε στην αναστολή των δωρεάν εξαήμερων διακοπών λόγω της ύφεσης.

Στην εταιρεία το κόστος της εκδρομής είναι 1 εκατ. ευρώ, αλλά το Π.Σ.Ε.Ε.Π. δεν συζητά την πρόταση της εταιρείας, αντίθετα "συμβιβάζεται" με τη συμμετοχή της επιχείρησης να είναι φέτος στα 300.000 ευρώ και για το 2012 να αναλάβει όλο το κόστος.

Αρνούνται επίσης και την κατάργηση του επιδόματος μετεγκατάστασης που ισούται με το ποσό του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία της διοίκησης στο Μαρούσι. Πρόκειται για εκείνους που μετακινήθηκαν από τον Ασπρόπυργο.

Ανεβάζει το... θερμόμετρο η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Κίνδυνος να τεθούν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες παραγωγής ρεύματος όσο πλησιάζει η ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.Υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία μόνο στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενώ διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο υποδομών. αργότερα προχώρησαν και σε δίωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου
Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενώ διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο υποδομών. αργότερα προχώρησαν και σε δίωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου

Υπό την απειλή εκτεταμένων διακοπών ηλεκτροδότησης βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρηματίες, καθώς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι αποφασισμένη τις προσεχείς μέρες να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τους 22.000 εργαζομένους στην επιχείρηση, στην απεργία συμμετείχε μόλις το 20%, επικεντρωμένο κατά κύριο λόγο στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία, όπου εκεί απασχολείται μόνο το προσωπικό ασφαλείας. Τα πρακτορεία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της επιχείρησης λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Με άλλα λόγια η "δύναμη κρούσης" της ΓΕΝΟΠ βρίσκεται στους θερμικούς σταθμούς παραγωγής και αυτή προκαλεί και τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Γνωστό είναι, άλλωστε, ότι ο στόχος των συνδικαλιστών είναι να ασκήσουν πιέσεις με αυτή την πρακτική και όχι κρατώντας π.χ. κλειστά τα καταστήματα της εταιρείας. Οι συνδικαλιστές αναμένουν να έχουν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αν και ο ίδιος τους έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης ως προς την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης. Σήμερα επίσης επρόκειτο να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση ώστε οι κινητοποιήσεις να μην προκαλέσουν άλλες επιπτώσεις στην αγορά.

Χθες, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέες ωριαίες εκ περιτροπής περικοπές ρεύματος, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) μέτρησε χθες το υψηλότατο σημείο της ζήτησης φορτίων στα 7.167,67 Μεγαβάτ. Ηταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την "αιχμή" της Τρίτης.

Ωστόσο, λόγω της απεργίας βρίσκονται εκτός συστήματος ηλεκτροδότησης μονάδες παραγωγής ρεύματος συνολικής ισχύος 4.470 Μεγαβάτ.

Η ζήτηση δεν μπορούσε να καλυφθεί κι έτσι ο Διαχειριστής κάλεσε τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε πρόγραμμα περικοπών.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να δυναμώσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις. Κάτι που θα γίνεται σταδιακά όσο πλησιάζει η μέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα τεθούν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες παραγωγής ρεύματος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρά σε μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές και σε περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κίνδυνος να τεθούν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες παραγωγής ρεύματος όσο πλησιάζει η ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.Υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία μόνο στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενώ διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο υποδομών. αργότερα προχώρησαν και σε δίωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου
Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενώ διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο υποδομών. αργότερα προχώρησαν και σε δίωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου

Υπό την απειλή εκτεταμένων διακοπών ηλεκτροδότησης βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρηματίες, καθώς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι αποφασισμένη τις προσεχείς μέρες να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τους 22.000 εργαζομένους στην επιχείρηση, στην απεργία συμμετείχε μόλις το 20%, επικεντρωμένο κατά κύριο λόγο στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία, όπου εκεί απασχολείται μόνο το προσωπικό ασφαλείας. Τα πρακτορεία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της επιχείρησης λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Με άλλα λόγια η "δύναμη κρούσης" της ΓΕΝΟΠ βρίσκεται στους θερμικούς σταθμούς παραγωγής και αυτή προκαλεί και τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Γνωστό είναι, άλλωστε, ότι ο στόχος των συνδικαλιστών είναι να ασκήσουν πιέσεις με αυτή την πρακτική και όχι κρατώντας π.χ. κλειστά τα καταστήματα της εταιρείας. Οι συνδικαλιστές αναμένουν να έχουν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αν και ο ίδιος τους έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης ως προς την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης. Σήμερα επίσης επρόκειτο να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση ώστε οι κινητοποιήσεις να μην προκαλέσουν άλλες επιπτώσεις στην αγορά.

Χθες, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέες ωριαίες εκ περιτροπής περικοπές ρεύματος, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) μέτρησε χθες το υψηλότατο σημείο της ζήτησης φορτίων στα 7.167,67 Μεγαβάτ. Ηταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την "αιχμή" της Τρίτης.

Ωστόσο, λόγω της απεργίας βρίσκονται εκτός συστήματος ηλεκτροδότησης μονάδες παραγωγής ρεύματος συνολικής ισχύος 4.470 Μεγαβάτ.

Η ζήτηση δεν μπορούσε να καλυφθεί κι έτσι ο Διαχειριστής κάλεσε τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε πρόγραμμα περικοπών.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να δυναμώσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις. Κάτι που θα γίνεται σταδιακά όσο πλησιάζει η μέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα τεθούν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες παραγωγής ρεύματος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρά σε μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές και σε περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στον εισαγγελέα οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα

Στις εισαγγελικές αρχές αναμένεται να οδηγηθούν στις 11 το πρωί οι 10 συλληφθέντες που κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, κατηγορούνται οι δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων.

Στον εισαγγελέα οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ακόμα 70 άτομα περίπου, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι 10 κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης, που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

 • Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
 • Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
 • Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
 • Μεγάλος αριθμός κουπονιών "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" με διάφορα ποσά
 • Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
 • Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, ο προπονητής Νίκος Παντέλης, οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Ζαβαντίας και Θανάσης Ντότσης, οι μπουκμέικερ Ανδρέας Δημόπουλος, Νίκος Καρακούλιας και ο σωματοφύλακας του Μπέου, Νίκος Ζαμάνης.

Στον εισαγγελέα οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται το όνομα σημαντικού ποδοσφαιριστή μεγάλης ΠΑΕ αλλά και διεθνούς μπασκετμπολίστα ο οποίος φέρεται να στοιχημάτιζε μεγάλα ποσά σε "ύποπτους" αγώνες.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Είναι μεσημεράκι τώρα που ξεκινάω να γράψω αυτό το κείμενο και κάνει ζέστη. Μόλις γύρισα από την κηδεία του φίλου Γιάννη Καπράλου, ενός πραγματικού ευπατρίδη της πολιτικής που έφυγε νωρίς και η διάθεσή μου είναι κάπως φορτισμένη.

Με είχαν ειδοποιήσει ότι σε ένα άλλο portalσήμερα δημοσιευόταν μια απάντηση σε άρθρα, σχόλια και ρεπορτάζ που είχα κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Δημοτική Αρχή με έμφαση στις προσλήψεις συνεργατών και... φίλων.

Όντως διάβασα το σχετικό ενυπόγραφο άρθρο που δημοσιεύεται στο best(για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη και να σας βγάλω από τον κόπο να ψάχνετε: http://thebest.gr/news/index/viewStory/75570) και έμεινα με περισσότερες απορίες από όσες είχα πριν ξεκινήσω να το διαβάζω αλλά και με πολύ ΘΥΜΟ.

Το σενάριο συνωμοσίας βέβαια είναι γνωστό. Η παράταξη Δημαρά το είχε χρησιμοποιήσει και προεκλογικά στοχοποιώντας δημοσιογράφους, Μέσα και κάποια πολιτικά πρόσωπα με αμφίβολη πάντως επιτυχία.

Πριν έρθω στο προσωπικό θέμα μερικές παρατηρήσεις:

- Έχει ηθικό δικαίωμα ο Δήμαρχος να προσλαμβάνει συνεργάτες με 20.000 ευρώ το εξάμηνο την ώρα που κάνει απολύσεις εργαζομένων; Πού στο… μην πω, το βρήκε;

Και λέω μόνο για το ηθικό γιατί το νομικό θα το βρουν άλλοι…

- Δεν έχουν δικαίωμα οι δημοσιογράφοι να κάνουν κριτική σε αποφάσεις της όποιας αιρετής εξουσίας και να αναζητούν την αλήθεια ή τα ψέματα της κυβέρνησης, της Δημοτικής Αρχής ή του εκπολιτιστικού Συλλόγου της γειτονιάς τους; Από πότε; Τι ΜΑΓΚΙΕΣ είναι αυτές; Μήπως έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς στο Δήμο της Πάτρας και κινδυνεύουμε με… τιμωρία;

- Απειλεί ο συνάδελφος ότι θα… αποκαλύψει τις συμβάσεις όλων των τελευταίων ετών. ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Όχι όμως να σταματήσει στις… εκλογές. Να βγάλει στον αέρα (αφού έχει τη δυνατότητα γιατί εμένα δε μου τις δίνουν) και τις ΦΡΕΣΚΕΣ. Μπορεί να δούμε και κανένα γνωστό και κανένα ενδιαφέρον ποσό. ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ. Περιμένω εναγωνίως!

- Θα περίμενα κάποια ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή για τα καταγγελλόμενα. Δεν το έκανε. Ίσως να θέλει να βγάλει μία τώρα να μας πει αν την εκφράζει η απάντηση που δόθηκε για λογαριασμό της και ίσως γιατί ΚΡΥΒΕΤΑΙ…

Πάμε τώρα στο προσωπικό:

Επειδή ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου κάνει κάτι γενικόλογες αναφορές για δημοσιογράφους που τα έπαιρναν και τώρα δεν τα παίρνουν (χωρίς ονόματα, με Γκεμπελίστικο τρόπο) και επειδή ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΝΩ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, έμμισθος συνεργάτης κανενός, να μας πει ποιους εννοεί με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ!

Αν δεν το κάνει θα είναι απλά ένας μεγάλος, τεράστιος, ΨΕΥΤΗΣ.

Αν θέλει να απαντά για τη Δημοτική Αρχή, δικαίωμά του. Εγώ δε θα τον… απειλήσω. Αλλά αν για να υπηρετήσει αυτό το σκοπό καταφεύγει σε ψεύδη, συκοφαντίες και πέταγμα λάσπης στον ανεμιστήρα, να ξέρει πως δεν θα σταματήσω να γίνομαι ενοχλητικός μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας στην όποια εξουσία…

Με άλλα λόγια, ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΠΕΙΣΜΩΝΩ!

Ποιός κυβερνά το Δήμο;


Στην ελληνική μυθολογία ο Αμφιτρύωνας (Αμφιτρύων) ήταν γιος του Αλκαίου, βασιλιά της Τίρυνθας, και της Ιππονόης (ή Λυσιμάχης ή Λαονόμης). Επομένως ο Αμφιτρύωνας ήταν εγγονός του ήρωα Περσέα. Από τον πατέρα του κληρονόμησε τον θρόνο της Τίρυνθας και από τον πεθερό του Ηλεκτρύωνα τον θρόνο των Μυκηνών.
Αυτά για τα περί του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία γράφτηκαν σχετικά με τα σκουπίδια και την απόρριψη της πρότασης της Δημοτικής Αρχής.
Τελικά , ποιός κυβερνά το Δήμο κ. Δημαρά;
Οι σύμβουλοι που πληρώνεται για το .... καλό της πόλης η εσείς που σας έχει εκλέξει ο Πατραικός λαός;
Όποιος ξανατολμήσει να μας κάνει μαθήματα ιστορίας πρέπει πρώτα να διαβάσει.

Και τι δεν είπε ο Κούγια για τα στημένα παιχνίδια στο Ράδιο Γάμμα

Καταπέλτης ο Αλέξης Κούγιας για τα στημένα παιχνίδια στο Ποδόσφαιρο μετά απο τις συλλήψεις που έγιναν απο την αστυνομία. Ακούστε τι είπε στο Ράδιο Γάμμα και στον Γιάννη Γεωργοπουλο για το θέμα:

Η Αντιπολίτευση κυβερνά το Δήμο Πατρέων...


Μπάχαλο στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες αφού η Δημοτική Αρχή έχασε την ψηφοφορία με 24-18 για το ύψος των εξόδων της οργάνωσης διημερίδας με θέμα «Τεύχη δημοπράτησης του έργου: Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ν. Αχαΐας», που είχε εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Β. Λοτσάρη.

Η εισήγηση της πλειοψηφίας, ύψους 18.000 ευρώ δεν πέρασε, απεναντίας πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης, που προέβλεπε κόστος μόλις 3.000 ευρώ!

Όπως είναι αντιληπτό η πλέον η Παράταξη Δημαρά μοιάζει με καζάνι που βράζει!

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήθηκε, μάλιστα, από τον ίδιο το δήμαρχο, Γιάννη Δημαρά, υπερψήφισαν την πρόταση της αντιπολίτευσης και όχι της πλειοψηφίας τρεις αντιδήμαρχοι, οι: Λένα Καλεντζώτη, Ήρα Κουρή και Απόστ. Βανταράκης, ενώ μία ακόμη, η Βίβιαν Σαμούρη, επίσης διαφοροποιήθηκε, επιλέγοντας την οδό της αποχής. Πέραν αυτών, κόντρα στην πρόταση της παράταξής τους ψήφισαν ακόμη οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Νίκος Μακρής, Παναγιώτης Ξυπολιάς, Σταύρος Μαλλιώρης και Τασία Παπαντωνοπούλου, ενώ ο κ. Γκότσης ψήφισε λευκό.

Προηγήθηκαν απίστευτα επεισόδια μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης Δημαρά, με απίστευτες ύβρεις μεταξύ Τάκη Γκίκα και Παναγιώτη Ξυπολιά, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου!

Η μάχη του δικομματισμού...


Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στην έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων VPRC, η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

Η έρευνα αποτυπώνει τις τάσεις για όλα τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα αναδεικνύει την τάση στροφής των πολιτών προς έναν συνδυασμό, εκτός των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων.

Στη συγκεκριμένη έρευνα υπάρχουν διαφοροποιήσεις από τις προγενέστερες, που υπαγορεύτηκαν από τις ραγδαίες εξελίξεις και ειδικά από το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Μια πρώτη σημαντική διαφοροποίηση που καταγράφεται είναι η μείωση της πρόθεσης αποχής, καθώς και της λευκής/άκυρης ψήφου κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτή η επιστροφή στο εκλογικό σώμα, μετά το μεγάλο κύμα αποχής των τριών τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, δεν δείχνει να ευνοεί τα δύο μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 28,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει το ποσοστό του 26%, αξιοσημείωτη διαφορά κατά 2,5% σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Η Βουλή που προκύπτει είναι επτακομματική, με τα μικρά κόμματα να βρίσκονται σε άνοδο, την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα στο 34,7% και τα λοιπά στο 7%. Αναλυτικότερα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 13,5%, το ΛΑ.Ο.Σ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5 %, η Δημοκρατική Αριστερά 3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία μένει εκτός κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας 2%.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά για το χειρισμό του πρωθυπουργού στο ζήτημα της κυβέρνησης συνεργασίας. Ο ανασχηματισμός δεν φαίνεται ότι αντιστρέφει το κλίμα γεγονός που μειώνει τον πολιτικό χρόνο προσαρμογής και αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης αφορά την απάντηση των πολιτών σχετικά με την ψήφο σε συνδυασμό από ανεξάρτητους πολίτες, όπου πάνω από το 50% των πολιτών φαίνονται θετικοί. Αυτή η πιθανότητα ψήφου σε συνδυασμό εκτός των υπαρχόντων κομμάτων, είναι δηλωτική της κρίσης εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα.

Οι πολίτες εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την οικονομική κατάσταση και την κατεύθυνση της χώρας, ενώ η στάση απέναντι στο Μνημόνιο μας προϊδεάζει τι μπορεί να συμβεί σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Τέλος, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι οι πολίτες αποδέχονται συγκεκριμένες λύσεις για την έξοδο από την κρίση και είναι καχύποπτοι για τον χαρακτήρα των μέτρων και το μίγμα οικονομικής πολιτικής.

(Πηγή: epikaira.gr)

κ. Δήμαρχε, με ποιό κόστος;ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

Επειδή πολλά ακούγονται και περισσότερα γράφονται για τους συμβούλους που προσλαμβάνει ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και να πάψει να βολεύεται με τις "απαντήσεις" των διαφόρων ενδιαφερομένων, επιτέλους.
Ερώτηση , η Δημοτική Αρχή έχει εκχωρήσει την υποχρέωση που έχει να απαντά σε κάθε τι που την αφορά, σε ιδιώτη;
Αν ναι να μας πει και το κόστος αυτής της ... εκχωρημένης αρμοδιότητας.
Διότι κανείς ιδιώτης δεν κάνει δουλειά για το Δήμο δίχως χρήματα.
Κατά τα άλλα τα... ρουφιανικά δημοσιεύματα , τύπου χούντας, θα τα υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή;
Τι κάνει η αντιπολίτευση απέναντι σε αυτά τα γκαιμπελικά και δυσεύρετης λογικής, δημοσιεύματα;
Είναι γεγονός ότι όποιος χάνει την ψυχραιμία του κάνει αντεπίθεση , αλλά για να χάσεις την ψυχραιμία σου πρέπει να έχουν πρώτα παρουσιαστεί πραγματικά γεγονότα.
Να έχει ειπωθεί η αλήθεια .
Μπροστά στην αλήθεια όλα τ' άλλα περιττεύουν.
Απλά ο... θιγόμενος γίνεται... Τούρκος μη έχοντας ουσιαστικά άλλα επιχειρήματα.
Ο Δήμος της Πάτρας, σήμερα, έχει δήμαρχο τον Γιάννη Δημαρά.
Αύριο δεν θα τον έχει.
Αλλά πάντα θα παραμένει στα χέρια του λαού.
Αυτός πληρώνει.
Ας το έχουν κατά νου όλα τα διαχρονικά λαμόγια.
Τα σημερινά, τα χθεσινά αλλά και τα προχθεσινά...
Εξάλλου η Δημοτική Αρχή σήμερα είναι μια διαλυμένη ιστορία.
Το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει εκλογές σε Δήμο, μετά απο μια κρίση.
Επιτρέπει όμως παραιτήσεις.
Τώρα είναι η ευκαιρία τους , ας παραιτηθούν ορισμένοι για να σωθεί η πόλη.
Μπορεί και ο Δήμαρχος να το κάνει.
Ας μην έχει μόνο στο μυαλό του την εξόφληση προεκλογικών γραμματίων.
Υπάρχει και ο λαός που υποφέρει.
Δεν χρειάζεται να πολιτεύεται μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των διαφόρων παρατρεχάμενων φίλων του.
Ήδη οι πολίτες τον απαξιώνουν.
Θέλει και άλλα να συμβούν για να βάλει μυαλό;

ενοχλημένος ο Χρυσοχοίδης που κόντινε στον ανασχηματισμό
Η επόμενη μέρα του ανασχηματισμού έφερε τα πρώτα νέα σύννεφα στη κυβέρνηση έτσι λοιπόν λέγεται ότι η πρώτη κόντρα ήλθε.....  ο Χρυσοχοίδης πνέει...

Αντίστροφη μέτρηση για τα μέτρα

Ναι από το υπουργικό, ίσως από τρόικα. Ετοιμάζεται ο εφαρμόστικος νόμος

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή και του Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την οριστικοποίηση των πινάκων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος και ως εκ τούτου του περιεχομένου του Εφαρμοστικού Νόμου, αλλά και της επικαιροποίησης του Μνημονίου που ως συνήθως προηγείται της καταβολής κάθε δόσης.

Η Κυβερνητική Επιτροπή και στην συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησαν τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει όλους τους αναγκαίους χειρισμούς για την οριστικοποίηση του Μεσοπροθέσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Το κείμενο του Εφαρμοστικού Νόμου θα δοθεί στα κόμματα την Παρασκευή, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν με άνεση έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Την Δευτέρα και την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο. Την Τρίτη θα αρχίσει στην Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, στη διαμόρφωση του οποίου είχαν συμμετάσχει όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, είχε ούτως ή άλλως συμφωνηθεί πριν τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, με εξαίρεση ελάχιστα σημεία.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τους επικεφαλής της τρόικας που έρχονται και πάλι στην Αθήνα. Για το θέμα αυτό είχε σήμερα τηλεφωνική συζήτηση με τον Επίτροπο κ. Όλι Ρεν.

Στόχος είναι μέχρι αύριο το απόγευμα να έχουν οριστικοποιηθεί και τα τρία αυτά θέματα (πίνακες Μεσοπρόθεσμου, Εφαρμοστικός Νόμος, επικαιροποιημένο Μνημόνιο), μετά την ενημέρωση του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Αύριο, στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, η συνεδρίαση του οποίου θα προηγηθεί της οριστικής συμφωνίας με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει αναλυτικά τα δεδομένα και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις μεταξύ των οποίων πρέπει να γίνει η τελική επιλογή. Εφόσον όλα ακολουθήσουν τον προγραμματισμό, αύριο το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

3,8 & 3,5 ΡΙΧΤΕΡ: Δύο σεισμικές δονήσεις στην Πτολεμαΐδα

Ως τοπικού χαρακτήρα μικροδιέγερση χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε το πρωί στο νομό Κοζάνης.

Δύο σεισμικές δονήσεις στην Πτολεμαΐδα

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, στις 7.15 καταγράφηκε από το τηλεμετρικό του δίκτυο σεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στις 8.00 ακολούθησε και δεύτερη δόνηση 3,5 Ρίχτερ.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε περιοχές των νομών Κοζάνης και Καστοριάς, ενώ το επίκεντρό τους εντοπίστηκε σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Πτολεμαΐδας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο σεισμολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Μανώλης Σκορδίλης, η περιοχή αυτή δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα.

Απέδωσε τους σεισμούς σε "συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα τοπικού χαρακτήρα μικροδιέγερση", ενώ διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του μεγάλου καταστροφικού σεισμού, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στις 15 Μαιου 1995 στην Κοζάνη, βρισκόταν στην περιοχή της λίμνης Πολυφύτου, στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τα δύο συμβάντα.

Βρώμα και δυσοδία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο


Ελληνικό calciopolis με συλλήψεις και προσαγωγές παραγόντων, πρώην και νυν ποδοσφαιριστών, προπονητών, μάνατζερ και μπουκμέικερ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δικογραφία που συμπεριλαμβάνει 70 και πλέον άτομα! Διαβάστε όλα τα ονόματα και τα 41ύποπτα παιχνίδια.

Ξεκαθάρισμα στη βρώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου! Σύλληψη Αχιλλέα Μπέου, Σταύρου Ψωμιάδη, Γιώργου Τσακογιάννη και πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ για κακουργήματα στην τεράστια «σκούπα» της αστυνομίας για τα στημένα! Διαβάστε όλα τα ονόματα!

ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προαναφερθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, είναι για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματίσει δικογραφία για 90 άτομα.

Η ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

 • Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος
 • Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης
 • Ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης
 • Ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος
 • Ο πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας
 • Ο προπονητής Νίκος Παντέλης
 • Ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης
 • Ο bookmaker Νίκος Καραγκούλιας
 • Ο συνάδελφός τουΑνδρέας Δημόπουλος
 • Ο Νίκος Ζαμάνης που εμπλέκεται στο κύκλωμα των νονών της νύχτας

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης μετά τις 11:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των κατηγορουμένων είναι και ο γνωστός μάνατζερ, ¶γγελος Τραυλός.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Γ. ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Όσον αφορά τον Γιώργο Τσακογιάννη, φέρεται να συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, επειδή στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα, για τα οποία δεν είχε σχετική άδεια.

Ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης μεταφέρεται στην Αθήνα για να εξεταστεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΓΑΔΑ έχει προσαχθεί και γιος μεγαλοπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ, ο οποίος φέρεται να έχει στοιχηματίσει επανειλημμένα κατά της ομάδας του σε συγκεκριμένες αναμετρήσεις στο ποδόσφαιρο, όπου επίσης ο πατέρας του δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είχε στοιχηματίσει στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Skoda Ξάνθη το 2008, ποσό 1,6 εκατομμυρίων ευρώ στην ήττα των «πράσινων», κερδίζοντας 13 εκατομμύρια ευρώ, αφού το «τριφύλλι» είχε χάσει με 3-2 από τους «Ακρίτες» στα Πηγάδια.

ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΙΚΕ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ανάμεσα στους 90 περίπου κατηγορουμένους για την υπόθεση των στημένων ματς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος σε τηλεφωνική συνομιλία του με μάνατζερ αθλητών, η οποία έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ, φέρεται να δηλώνει βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι, κάνοντας έμμεση αναφορά για σικέ ματς.

Επίσης, με κατηγορίες φαίνεται πως βαρύνονται πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός παράγοντας, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την υπόθεση της «παράγκας».

Κατηγορούμενος αναμένεται να βρεθεί και επιχειρηματίας της Νέας Σμύρνης που είχε εμπλακεί στην υπόθεση των 216 νονών της νύχτας.

Επίσης, λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα στο ίντερνετ οι ελληνικές αρχές έχουν καταθέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 8 χώρες για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.

ΕΦΟΔΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, κάτω από άκρα μυστικότητα, άρχισε έφοδο σε σπίτια και σε γραφεία ιδιωτών, οι οποίοι φέρεται να έχουν εμπλοκή στα στημένα ματς.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τους υπολογιστές των υπόπτων, ενώ ελέγχτηκαν κι άλλα μέρη των χώρων τους, προκειμένου να συλλεχθούν τα περισσότερα δυνατά στοιχεία.

¶ξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός ότι η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά, αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών, τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος κα Πόπη Παπανδρέου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα 130 σελίδων, στο οποίο περιγράφονται, κατά πληροφορίες, συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των εμπλεκομένων.

Την σχετική έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετικό φάκελο για στημένα παιχνίδια, που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ «ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΟΣ» ΤΗΣ ΕΥΠ

Με τη βοήθεια της ΕΥΠ ενεργοποιήθηκε για την υπόθεση και ο «σούπερ κοριός», που χρησιμοποιεί η αντιτρομοκρατική για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και να τις καταγράφει.

ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΗΣ UEFA

Πριν από λίγο καιρό, και συγκεκριμένα 21 Μαΐου, είχε αποκαλυφθεί ότι στην κατάθεση του συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, για τους 40 ύποπτους αγώνες, υπήρχε το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Ο κύριος Πίκερ, υπενθυμίζεται ότι είχε χαρακτηρίσει «κατά 90%» διεφθαρμένους τους 40 αγώνες που περιλαμβάνονται στις περιβόητες λίστες, μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους «νοθεύονταν» τα παιχνίδια.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο συντονιστής πειθαρχικού τμήματος της UEFA δεν παραλείπει να κάνει σαφή αναφορά στο όνομα του γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα, Αχιλλέα Μπέου, για τον οποίο λέει ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές.

«Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου», λέει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ωστόσο ότι η UEFA «ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».

Η ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

O μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη για την κατάθεση του συντονιστή πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του zougla radio «Πέτρα Σκανδάλου» και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ΠΑΕ, θεώρησε λογικό να γίνονται συχνές αναφορές για το πρόσωπο του, αφού όπως ο ίδιος είπε είναι «από τους πιο επιτυχημένους παράγοντες στην χώρα μας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου δήλωσε ότι «όποιος παράγοντας αποδειχθεί ότι νοθεύει ποδοσφαιρικά παιχνίδια πρέπει να κρεμαστεί και να μπει ισόβια».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΜΑΤΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ UEFA

Αναλυτικά, οι χαρακτηρισμοί για τους 39 αγώνες είναι οι ακόλουθοι:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2 ΣΤΙΣ 10/01/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1 ΣΤΙΣ 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0 ΣΤΙΣ 21/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1 ΣΤΙΣ 28/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 0-4 ΣΤΙΣ 30/08/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 0-3 ΣΤΙΣ 28/10/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0 ΣΤΙΣ 28/10/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2-0 ΣΤΙΣ 27/10/2008 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-2 ΣΤΙΣ 01/02/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1-1 ΣΤΙΣ 02/02/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0 ΣΤΙΣ 07/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4-1 ΣΤΙΣ 14/03/2009 ΑΚΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 0-1 ΣΤΙΣ 23/03/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 2-0 ΣΤΙΣ 29/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3-2 ΣΤΙΣ 06/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-2 ΣΤΙΣ 12/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1-0 ΣΤΙΣ 12/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 ΣΤΙΣ 13/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2 ΣΤΙΣ 27/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 3-0 ΣΤΙΣ 04/05/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 0-1 ΣΤΙΣ 04/05/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-2 ΣΤΙΣ 15/11/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡ. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0 ΣΤΙΣ 16/11/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-0 ΣΤΙΣ 21/12/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-0 ΣΤΙΣ 15/01/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-1 ΣΤΙΣ 17/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-1 ΣΤΙΣ 24/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-3 ΣΤΙΣ 06/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 ΣΤΙΣ 27/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 0-2 ΣΤΙΣ 07/03/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1 ΣΤΙΣ 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 ΣΤΙΣ 10/04/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΡΟΔΟΣ 2-0 ΣΤΙΣ 26/04/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-1 ΣΤΙΣ 02/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 ΣΤΙΣ 09/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 ΣΤΙΣ 26/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-1 ΣΤΙΣ 30/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0 ΣΤΙΣ 02/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 ΣΤΙΣ 06/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

Στη λίστα της UEFA με τους ύποπτους αγώνες προστέθηκαν το ΠΑΣ Γιάννενα - Καστοριά (1-2 το 2008) και το Ξάνθη - Παναθηναϊκός (3-2 το 2008).