Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η αγοραστική δύναμη του νομίσματος από την αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια


Πόσο κόστιζε ένα ποδαράκι χοίρου στην αρχαιότητα; Πόσες ήταν οι αποδοχές ενός λεγεωνάριου στην αρχαία Ρώμη; Πόσα έπρεπε να ξοδέψει κανείς στα χρόνια του Βυζαντίου για ένα μεταξωτό ύφασμα; Σε αυτά τα ερωτήματα φιλοδοξεί να δώσει απάντηση η περιοδική έκθεση του Νομισματικού Μουσείου με θέμα «Το κόστος της Διατροφής. Πόσο κοστίζει τι…από την αρχαιότητα έως σήμερα» που θα πραγματοποιηθεί -με την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου- στην Κύπρο από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Το Νομισματικό Μουσείο με 397 αρχαία, μεσαιωνικά και νεότερα νομίσματα και 8 οθωμανικά από τη Συλλογή του Παναγιώτη Κόκκα, που φυλάσσονται στο Μουσείο, θα πλαισιώσει την πρωτότυπη αυτή έκθεση, στην οποία θα συμμετέχει και το Επιγραφικό Μουσείο με ένα θραύσμα επιγραφής. Πρόκειται για την επιγραφή που σώζει απόσπασμα του Διατάγματος του Διοκλητιανού, την οποία εξέδωσε το 301 μ. Χ. ο Ρωμαίος αυτοκράτορας για να καθορίσει τις ανώτερες τιμές περίπου χιλίων προϊόντων -με αυστηρές ποινές για τους παραβάτες – και να βάλει φράγμα στον πληθωρισμό της εποχής.

Η έκθεση θα αποτελείται από πέντε ενότητες: «Αρχαία Ελλάδα. 5ος - 2ος αιώνας π. Χ.», «Ρώμη. 2ος - 5ος αιώνας μ. Χ.», «Βυζάντιο. 5ος - 15ος αιώνας», «Ελλάδα υπό ξένη κυριαρχία» και «Νεότερη Ελλάδα», οι οποίες θα περιλαμβάνουν ενδεικτικές τιμές και συνταγές.

«Τα στοιχεία που παρατίθενται προέρχονται από γραπτές πληγές και από συγκρίσιμες αναφορές για μισθούς, αμοιβές, κόστος αγαθών και υπηρεσιών, τα οποία τεκμηριώνονται με ασφαλώς χρονολογημένα νομίσματα» τόνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων Μ. Λαγογιάννη – Γεωργακαράκου παρουσιάζοντας την έκθεση στο ΚΑΣ.

Πάντως η έκθεση είναι αποκαλυπτική για τις οικονομικές συνθήκες των εν λόγω εποχών. Ίσως ο λεγεωνάριος του 2ου αιώνα μ. Χ. που έπαιρνε μισθό 300 δηνάρια να μην υπολόγιζε το κόστος των ειδών μιας λαϊκής. Ένας φτωχός όμως που έπαιρνε 1 δηνάριο την ημέρα σίγουρα θα σκεφτόταν πολύ πριν αγοράσει ένα ματσάκι αγκινάρες και δύο δωδεκάδες αυγά, που κόστιζαν 6 και 25 δηνάρια αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, ένα κιλό ψάρια κόστιζαν 24 δηνάρια.

Στη Βυζαντινή εποχή, μια οικογένεια ήθελε 5 φόλλεις (χάλκινα νομίσματα) μόνο για τα λαχανικά και 3 φόλλεις για το ψωμί. Την ίδια περίοδο, ένα μεταξωτό ρούχο κόστιζε 72 χρυσούς σόλιδους, δηλαδή μισή χρυσή λίρα Αγγλίας. Με τα ίδια χρήματα μπορούσε κανείς να αγοράσει τότε, δυο σκλάβους ευνούχους που κόστιζαν από 30 έως 50 σόλιδους ο καθένας.

Στα νεότερα χρόνια, το 1880 ένα κιλό γάλα είχε 35 λεπτά και το λάδι 80, όσο δηλαδή και το βοδινό κρέας. Το ψωμί πρώτης ποιότητας και τα μακαρόνια κόστιζαν 5,49 και 11,41 δρχ αντίστοιχα, το 1931.

Διαστάσεις «κινήματος» παίρνουν τα γκράφιτι από πλεκτό


Διαστάσεις «κινήματος» έχει πάρει το πλέξιμο τα τελευταία χρόνια. Ομάδες από διάφορες χώρες, το χρησιμοποιούν όχι σαν χόμπι αλλά σαν έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης μέσα στην πόλη. Μια ομάδα από την Γερμανία προσπαθεί να μοιραστεί αυτήν την καινούργια αστική τέχνη, εκθέτοντας τα έργα της και στο εξωτερικό.

Η Αμερικανίδα Magda Sayeg θεωρείται η δημιουργός του κινήματος του πλεξίματος καθώς είναι αυτή που μετέφερε αυτό το χόμπι στον δρόμο, το 2005. Στη Γερμανία, η 50χρονη δασκάλα καλλιτεχνικών Ute Lennartz-Lembeck καταπιάστηκε με το πλέξιμο, όταν ανακάλυψε έργα από πλεκτό σε μια επίσκεψή της στο Βερολίνο, και στη συνέχεια ίδρυσε τη γερμανική ομάδα Β-Arbeiten, που δημιουργεί γκράφιτι από πλεκτό.

Με όπλο τις βελόνες τους, τα μέλη της ομάδας στολίζουν με τις πλεκτές δημιουργίες τους πινακίδες, δέντρα, αγάλματα, ποδήλατα και όποιες άλλες επιφάνειες εντοπίσουν μέσα στην πόλη. Στόχος τους, σύμφωνα με την Lennartz-Lembeck, είναι να ξαναδώσουν σημασία σε λέξεις που αντιπροσωπεύουν αξίες, «με τις οποίες είμαστε όλοι εξοικειωμένοι, αλλά έχουν χάσει το νόημά τους». Στολίζουν, λοιπόν, τους δρόμους της πόλεις με λέξεις από πλεκτό όπως Mut (θάρρος), Idee (Ιδέα), Raum (διάστημα).

Η Lennartz-Lembeck έχει αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή του κινήματος εκθέτοντας τα έργα του και συνομιλώντας με τον κόσμο. Όμως η ομάδα της δεν είναι η μοναδική που υπάρχει. Στο Χιούστον του Τέξας, μια αντίστοιχη ομάδα ονομάζεται «Knitta Please», ενώ στη Γερμανία υπάρχει επίσης το κίνημα «Fluffy Throw-up», τα μέλη του οποίοι φτιάχνουν το σήμα της ραδιενέργειας σε δένδρα και λάμπες δρόμου σε μια προσπάθεια να περάσουν ένα οικολογικό μήνυμα.

Η Lennartz-Lembeck στέλνει και στο εξωτερικό τα έργα της, τα οποία μπορεί να χρειαστούν μέχρι και βδομάδες πλεξίματος. Από το 2010 έχει εκθέσει 162 έργα σε 32 πόλεις οκτώ χωρών. Στόχος της είναι να πλέξει, εκτός από φράσεις, ολόκληρες προτάσεις ή ακόμα και ιστορίες!

Μόνιμους καύσωνες προβλέπει για τη Μεσόγειο νέα μελέτη


Ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας και καύσωνες διαρκείας θα γνωρίσουν η Μεσόγειος και άλλες περιοχές στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική μέσα στα επόμενα 60 χρόνια υποστηρίζει μια νέα επιστημονική έρευνα, η οποία επισημαίνει ότι αυτό θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, την αγροτική παραγωγή και γενικότερα την κατάσταση των οικοσυστημάτων.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές λόγω της κλιματικής αλλαγής «μεγάλες περιοχές του πλανήτη είναι πιθανό να υπερθερμανθούν τόσο γρήγορα, που έως το μέσον του αιώνα μας ακόμα και τα πιο δροσερά καλοκαίρια θα είναι τα πιο καυτά των τελευταίων 50 ετών». Ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι τροπικές περιοχές της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Ασίας, όπου η μόνιμη παρουσία του καύσωνα θα είναι αισθητή πολύ νωρίτερα έως το 2030.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν και συνέκριναν τις προβλέψεις διαφόρων κλιματικών μοντέλων, με βάση τόσο τα ιστορικά αρχεία των θερμοκρασιών, όσο και τις προβλέψεις για την συσσώρευση των «αερίων του θερμοκηπίου» και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, έως το 2070 το αργότερο ,πολλές περιοχές της Γης θα βιώνουν μόνιμους καύσωνες τα καλοκαίρια. Επίσης διαπίστωσαν ότι ήδη τροπικές περιοχές σημειώνουν υψηλότερες θερμοκρασίες ταχύτερα από άλλες περιοχές.

Αν και οι τροπικές περιοχές είναι αυτές που θα βιώσουν τις πιο δραματικές αλλαγές λόγω της υπερθέρμανσης, μεγάλες περιοχές πιο βόρεια, μεταξύ αυτών της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), θεωρείται πιθανότατο ότι μέχρι το 2070 θα έχουν κι βιώνουν κι αυτές καυτά καλοκαίρια.

Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται, θα έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων, την αγροτική παραγωγή και γενικότερα την κατάσταση των οικοσυστημάτων. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Ντιφενμπόου αναφέρει τους καύσωνες-ρεκόρ του 2003, που σκότωσαν περίπου 40.000 ανθρώπους στην Ευρώπη.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή επιστημών της Γης και του περιβάλλοντος Νόα Ντιφενμπόου, που δημοσιεύσαν σχετική μελέτη στο κλιματολογικό περιοδικό «Climate Change».

Ακριβότερο κατά 3,3% το οικογενειακό καλάθι


Στα 2312,26 ευρώ έφτασε το Μάιο του 2011 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού. Το Μάιο του 2010 κόστιζε 2238,62 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) από τα στοιχεία προκύπτει αύξηση 73,64 ευρώ, δηλαδή ποσοστό 3,3% .


Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν η στέγαση με αύξηση 9%, οι μεταφορές με αύξηση 6% ενώ ακολουθούν οι κλάδοι, διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά με 3,5%, ο κλάδος αλκοολούχα ποτά και καπνός με αύξηση 3,3%, ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης 3%, επικοινωνίες 2,3%, ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια 1,1%, ο κλάδος διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες με 1% ενώ η υγεία παρουσιάζει μείωση -1%.

Εγκαινιάστηκε κλινική αποκατάστασης στην Πάτρα


Θα καλύπτει ασθενείς με κακώσεις νωτιαίου μυελού από όλη τη Δυτ. Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η κλινική αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, που θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και θα καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Η νέα μονάδα διαθέτει τμήματα νοσηλείας 20 κλινών, φυσικοθεραπείας - εκγύμανσης και υδροθεραπείας - λουτροθεραπείας. Σε καθημερινή βάση θα αντιμετωπίζονται περίπου 30 ασθενείς και θα εφαρμόζονται προγράμματα άμεσης, αλλά και όψιμης αποκατάστασης, με σκοπό την ταχύτερη και πληρέστερη κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των ασθενών.
Η κλινική αποκατάστασης καλύπτει έκταση 2.500 τ.μ.
Η δαπάνη έφθασε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, δωρεά του Πατρινού Δημήτρη Σφήκα, ο οποίος όπως ανέφερε κατά την διάρκεια των εγκαινίων, σκοπός του έργου είναι να προσφέρει ανακούφιση στους πάσχοντες.
Η κλινική έχει ξεκινήσει να στελεχώνεται με ιατρικό προσωπικό, που αποτελείται από νευροχειρουργούς, ορθοπαιδικούς, φυσιάτρους και άλλες ειδικότητες, όπως επίσης από νοσηλευτικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο οποίος αφού εξήρε την προσφορά του Δημήτρη Σφήκα, πρόσθεσε ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τέτοιες ενέργειες. Μάλιστα, όπως τόνισε, το υπουργείο θα μεριμνήσει για την στήριξη της μονάδας με προσωπικό.

Ευχαριστίες διοίκησης του Απόλλωνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ» με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου για όλα τα αγωνιστικά τμήματα του και μετά την επιτυχημένη κατά την άποψη μας, πορεία όλων των τμημάτων μας (μπάσκετ & βόλεϊ), τη δύσκολη από οικονομική άποψη αυτή περίοδο, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά και δημόσια :
- Τους αθλητές και την προπονητική ομάδα της Α΄ Ομάδας μπάσκετ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, κατά κύριο λόγο, τις αθλήτριες και την προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μας βόλεϊ, τους αθλητές και προπονητές της ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑΣ, τους προπονητές και αθλητές όλων των αγωνιστικών τμημάτων του Συλλόγου (αγόρια κορίτσια, μπάσκετ-βόλεϊ) και τελικά τους μικρούς μας αθλητές (μπάσκετ βόλεϊ) και τους προπονητές των ακαδημιών μας,
- Τους Πατρινούς φιλάθλους, τα μέλη του Συλλόγου μας και τους γονείς των μικρών μας αθλητών στις ακαδημίες μας, που συμπαραστάθηκαν με κάθε μέσο και θυσία στη μεγάλη και δύσκολη φετινή προσπάθεια μας,
- Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές του Συλλόγου μας καθώς και τους Τοπικούς Δημόσιους Φορείς που μας βοήθησαν με κάθε μέσο (οικονομικά διευκολύνσεις κλπ),
- Τις υπερκείμενες αθλητικές Αρχές ( ΕΣΚΑ-Η, ΕΟΚ, ΕΣΠΕΠ, ΕΟΠΕ) και τους συνδέσμους διαιτητών και κριτών της περιοχής μας,
- Τον κ. Διοικητή, τους αξιωματικούς και τους άνδρες του Ε Αστυνομικού Τμήματος,
- Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο) και όλους τους αθλητικούς συντάκτες και δημοσιογράφους.
- Και κάθε άλλο φίλο ή φορέα που με οποιονδήποτε τρόπο στήριξε την προσπάθεια μας.
Από τα αποτελέσματα της περιόδου που πέρασε, φάνηκε καθαρά ότι βασικός μας διακηρυγμένος στόχος, από την αρχή που αναλάβαμε τις τύχες του Συλλόγου, του ανοίγματος δηλαδή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στην κοινωνία της Πάτρας για την υποστήριξη της προσπάθειας μας και την στελέχωση των ομάδων μας κατά κύριο λόγο από αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες μας, με την αναγκαία συμπλήρωση από πολύ μικρό αριθμό (2 έως 3) από έμπειρους και καταξιωμένους παίκτες, πέτυχε απόλυτα.
Η κατάκτηση τελικά της 5ης θέσης από την Α ομάδα μπάσκετ, ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού στην αρχή της περιόδου στόχος μας ήταν η άνετη παραμονή μας στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Με τους ίδιους στόχους θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, στηριζόμενοι στην αγάπη και στήριξη όλων των φίλων μας.

Αλ. Καλλέργης: "Θα συγκρούομαι με τις λαμογιοπαρέες..."

"Άστραψε και βρόντηξε" για μια ακόμη φορά ο κ. Αλέξανδρος Καλλέργης μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην καθημερινή αθλητική ζώνη του ράδιο Γάμμα (1-4μ.μ.) και στον Μίλτο Σπυρόπουλο.
"Κάποιοι που είναι στα συμβούλια ομάδων απλά και μόνο για να βγάζουν φωτογραφίες με δημάρχους, παπάδες και άλλους επισήμους και δεν προσφέρουν τίποτε απολύτως εμένα δεν με εκφράζουν. Οι φίλαθλοι στην Πάτρα θέλουν και δικαιούνται να βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλουργούν και να έχουν πρότυπα για να ασχολούνται με τον αθλητισμό και όχι να υπάρχουν παράγοντες στις διοικήσεις των σωματείων, που διαφωνούν συνεχώς απλά και μόνο για να διαφωνόύν, χωρίς επιχειρήματα.
Ο αθλητισμός δεν μπορεί να έχει όραμα και φιλοδοξία, με ενστάσεις διαρκείας και άνευ περιεχομένου και με τους παράγοντες των ομάδων να δίνουν βάρος στις...κατίνες και τα τσόκαρα που μαζεύονται στις γειτονιές και τα καφενεία και λένε τα δικά τους.
Ο αθλητισμός στην Αχαία δεν χρειάζεται να εμφανιστούν Μεσίες για να ελπίζει, γιατί ξέρετε ποια τύχη είχαν από τους γραμματείς και φαρισαίους που ήταν δίπλα τους", ήταν μερικά από τα λόγια του κ. Καλλέργη.
Ο πρώην πρόεδρος του ΝΟΠ σχολίασε και μια αναφορά που είχε γίνει στον τοπικό τύπο περί δήθεν "φιγουρατζίδων" κλπ που θέλουν να εμπλακούν στα κοινά του αθλητισμού και ήταν ξεκάθαρος.
"Η φουρνιά των νέων επιχειρηματιών με υγεία, που έχει η Αχαϊα, διαθέτουν φρεσκάδα σκέψεων και ιδεών για ένα καλύτερο αύριο του αθλητισμού μας και με πρωταγωνιστικό ρόλο, αρκεί όμως να τους αφήσουν οι λαμογιοπαρέες και αυτό να είστε σίγουροι ότι θα γίνει.
Εγώ να ξέρετε ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που θα πω από τέτοιες αηδιαστικές συμπεριφορές αυτών των λαμογιοπαρεών, ότι τα παρατάω και θα επιλέξω να καθίσω στο σπίτι μου, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι και δεν τους αδικώ.
Εμένα θα με βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους, και μιλάμε για λαμογιοπαρέες που μολύνουν τα σωματεία της Αχαϊας, ενδιαφερόμενες μόνο για την προσωπική τους προβολή και τίποτε άλλο, γιατί εγώ μέσα από τον αθλητισμό δεν θέλω ούτε να πλουτίσω, ούτε να κάνω καλύτερα τίποτε επαγγελματικές μου δουλειές. Δόξα τω Θεω όλα πάνε καλά, έχω όμως μεράκι όπως και πολλοί ακόμη, για να δώσουμε στην κοινωνία ένα καλύτερο αύριο.
Αυτές λοιπόν οι λαμογιοπαρέες είναι δεδομένο ότι θα έλθει η ώρα και πολύ σύντομα, που πλέον κι έτσι όπως είναι γενικότερα η κοινωνία μας, θα γίνει το αυτονόητο. Θα πάψουν να λειτουργούν και να έχουν υπόσταση, αφού δεν θα μπορούν να βγάζουν πλέον από τη μυίγα ξύγκι και εκεί ναι, θα μπορούμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε και είμαστε πολλοί, να δώσουμε το κάτι διαφορετικό και με όραμα για τον αχαϊκό αθλητοισμό, που πρέπει να βριε εκ νέου τον πρωταγωνιστικό του ρόλο".

Ο Κούγιας ενημερώνει τους φορείς της Πάτρας

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα με τους αντιπεριφερειάρχες, με τον δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά και τους αντιδημάρχους αλλά και με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο Πατρέων θα έχει ο κ. Κούγιας αύριο από νωρίς με ταξίδι που θα κάνει στην Πάτρα, για να τους ενημερώσει για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΠΟ και να ζητήσει την συμπαράσταση τους.
Για όλα τα παραπάνω ο κ. Κούγιας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί και την ΕΠΟ και ενημέρωσε τον γενικό διευθυντή κ. Παυσανία Παπανικολάου και τον νομικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Κουριδη.
Μάλιστα στο τέλος της σημερινής «κοκκινόμαυρης» ανακοίνωσης αναφέρονται και τα παρακάτω:
«Όλοι να καταλάβουν πως η ΠΑΕ Παναχαϊκή που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ πουθενά, είναι αδύνατον να τιμωρηθεί από τον οποιονδήποτε, αφού ήδη έχει δικαιωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη».

Μπογονικολός και Καλαντζής στο Παγκράτι;

Δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες ότι ο Νίκος Μπογονικολός θα εμπλακεί με τα κοινά του Παγκρατίου ενόψει της νέας σαιζόν και του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής μπάσκετ.
Οι πληροφορίες θέλουν το έδαφος για κάτι τέτοιο να έχει καλλιεργήσει ο Τάκης Καλαντζής που έχει πολλούς δεσμούς φιλίας με την αθηναϊκή ομάδα και αν γίνει το εν λόγω ντιλ, δεν αποκλείεται να αναλάβει και την ομάδα.
Όσο για τον κ. Μπογονικολό, το περιβάλλον του αναφέρει ότι ετοιμάζει σκληρή ανακοίνωση κατά της ερασιτεχνικής, στην περίπτωση που υλοποιηθεί το σενάριο Γ΄ εθνικής για την ομάδα τη νέα σαιζόν.

Π.Γ.Ε.: Στο "σφυρί" η περιουσία της!!!

"Τελειώνει" ο χρόνος σωτηρίας για την Παναχαϊκή σε ότι έχει να κάνει με τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν από τον κίνδυνο κατάσχεσης περιουσιακών της στοιχείων για οφειλές πάντως για τις οποίες η ίδια δεν έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.
Ο δήμος της Πάτρας δεν φαίνεται με τίποτε να περπατάει την αλλαγή του συντελεστή δόμησης που έχει ζητήσει η διοίκηση, ο πλειστηριασμός τεσάρων διαμερισμάτων του συλλόγου στα Υψηλά Αλώνια ολοένα και πλησιάζει και άκρη στο φως του τούνελ δεν φαίνεται.
Η απώλεια της περιουσίας του συλλόγου είναι άγνωστο το πως θα αποφευχθεί από τη στιγμή που χείρα βοηθείας δεν εμφανίζεται από πουθενά στη διοίκηση του συλλόγου και άσχετα με τα όποια νομικά τερίπια ακολουθήσουν, η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν φαίνεται να έχει δρόμο σωτηρίας.

Ο Κορωνίδης περιμένει στο ακουστικό του...

Στο ακουστικό του είναι πάντα ο Κύπριος πλέι-μέηκερ του Απόλλωνα Άρης Κορωνίδης σχετικά με το αν θα συνεχίσει και του χρόνου με τους "μελανόλευκους" στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής.
Μεταξύ Απόλλωνα και αθλητή υπάρχει από πέρυσι ισχυρό συμβόλαιο συνεργασίας και για του χρόνου με συγκεκριμένους οικονομικούς όρους, τους οποίους ο Απόλλωνας θέλει να "χαμηλώσει" στα πλαίσια της γενικότερης μείωσης του προϋπλογισμού του για τη νέα χρονιά. Κάτι που πάντως για να γίνει απαιτεί κοινή συμφωνία και με τον Κορωνίδη να λέγεται από το περιβάλλον του, ότι "ναι, έχω ακούσει περί μειώσεων γενικότερα, αλλά εμένα κανένας ακόμη επίσημα δεν έχει ενημερώσει για το παραμικρό".
Προφανώς η διοίκηση του Απόλλωνα θέλει να ταχτοποιήσει τις όποιες εκκρεμότητες μαζί του (όπως και με τους αάλλους αθλητές) και μετά να τα πεί από κοντά μαζί του, κάτι που λογικά δεν θα αργήσει να γίνει.
Άλλωστε και ο Κορωνίδης θέλει φέτος να ξεκαθαρίσει μια ώρα αρχίτερα το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Η "λίστα" των 21 ομάδων με τα πλαστά στοιχεία

Ενώπιον της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ θα βρεθούν μεθαύριο Τετάρτη οι ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες.
Οι ομάδες είναι οι εξής: Εθνικός Φιλιππιάδας, ΠΑΟ Ρουφ, Καλλονή, Ηλιούπολη, Πιερικός, Δόξα Δράμας, Φωκικός, Πόντιοι Κατερίνης, Αναγέννηση Επανωμής, Βέροια, Παναχαϊκή, ενώ εκκρεμούν και οι αποφάσεις (γι΄ αυτό φωνάζει ο κ. Κούγιας με σχετική του δήλωση περί επιλεκτικής απόφασης) για Αναγέννηση Καρδίτσας, Αίαντα Σαλαμίνας, Πανηλειακό, Ασπρόπυργο και Παναιγιάλειο. Οι παραπάνω έρχονται να προστεθούν στους Ιωνικό, Εθνικό, Χερσόνησο, Κόρινθο και Ηρακλή.
Με εξαίρεση τον Ηρακλή, τον Ιωνικό και τον Εθνικό που ήδη γνωρίζουμε πως είχαν κάνει χρήση πλαστής ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, οι υπόλοιποι εμπλέκονται στην υπόθεση για διάφορους λόγους.
Συγκεκριμένα, στους παραπάνω υπάρχουν περιπτώσεις πλαστογραφίας, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είτε δεν κατέθεσαν καθόλου ενημερότητα, είτε πραγματοποίησαν μεταγραφές πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη της ασφαλιστικής ή φορολογικής τους ενημερότητας.
Μεθαύριο, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών θα ανακαλέσει –πιθανότατα- τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν από τις παραπάνω ομάδες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν όλες στην πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής για να προκύψει η ετυμηγορία.

Ν.Ο.Π.: Ο Λυκούδης θέλει αγωνιστικές εγγυήσεις για να μείνει

Πολλά τα προβλήματα στο ΝΟΠ για τη νέα χρονιά. Δεν είναι μόνο το φλέγον οικονομικό που αναζητεί λύσεις που δεν φαίνονται τόσο εύκολες, υπάρχει σε άμεση συνάρτηση και το αγωνιστικό για το σχεδιασμό.
Οι πληροφορίες θέλουν τον Μάκη Λυκούδη να μην είναι δίόλου σίγουρη η παραμονή του στον πάγκο της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής, αν δεν τεθούν στόχοι ενίσχυσής της. Πως όμως να γίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που έσοδα δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και διάθεση των διοικούντων για να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη;

Κούγιας: Μήνυση και...αυτόφωρο θέλει για τον Μπέο!

Αυτή την ώρα ο κ. Κούγιας έχει πάρει το δρόμο για τον Βόλο προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοικήσεως του Ολυμπιακού Βόλου για την προχθεσινή τους ανακοίνωση, ότι δήθεν κατά του κ. Κούγια έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για χρήση πλαστού εγγράφου που βρέθηκε στο φάκελο της ΠΑΕ Παναχαϊκή.
Ο πρόεδρος της πατρινής ΠΑΕ θα ζητήσει από την ασφάλεια του Βόλου να συλληφθούν μάλιστα στα όρια του αυτοφώρου, αφού αυτό εκπνέει αύριο το βράδυ στις 12.
Αύριο εξάλλου το πρωί δικηγόρος του γραφείου του κ. Κούγια θα καταθέσει καταγγελία κατά του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοικήσεως του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να ασκηθεί από τους εισαγγελείς της ΕΠΟ (Φάκο και Αντωνακάκη) πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους.
Προφανώς και η κόντρα μεταξύ των δυο ανδρών παίρνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, μένοντας να φανεί ποια θα είναι η επόμενη κίνηση και από ποιον θα γίνει.

Η μεγάλη γιορτή τένις στην Πάτρα

Η Αθλητική Ενωση Τέννις «Νίκη» Πατρών διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της διοργάνωσης των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2011 στην Πάτρα (με συμμετοχή 800 αθλητών από όλη την Ελλάδα σε ένα μοναδικό υπερθέαμα). Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις εγκαταστάσεις της «Νίκης» (Ηρακλέους 138, Εγλυκάδα) σήμερα στη 1μ.μ., οπότε και θα γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για την εν λόγω διοργάνωση, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για κάθε πληροφορία: 2610-642.100, 6944.381435 (Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος), 6945.806945 (Γιώργος Παπαχατζής), 6942.407264 (Κώστας Λαμπρόπουλος)

Διαδοχικές επαφές Κούγια στην Εισαγγελία

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Κούγιας επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (προϊστάμενος του αντιεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου) κ. Ιωάννη Τέντε και τον ενημέρωσε με λεπτομέρειες για το τι ακριβώς διαπράττει η συμμορία των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών.
Συμμορία που στήνουν τα παιχνίδια των ελληνικών πρωταθλημάτων και το πώς σε συνεργασία με επιόρκους υπαλλήλους της ΕΠΟ μεθοδεύτηκε, με παραπλάνηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, η επιλεκτική έρευνα συγκεκριμένων μόνο ΠΑΕ για τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή ακολούθως συναντήθηκε με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλο, από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι δεν ολοκληρώθηκε καμία προκαταρκτική εξέταση που να αφορά είτε φυσικά πρόσωπα, είτε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες στο θέμα των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων και ότι η έρευνα αυτή δεν διενεργήθηκε από κανένα έγγραφο το οποίο κατέθεσε η ΕΠΟ, αλλά μόνο από δημοσιεύματα εφημερίδων.
Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Κούγια ότι δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη για πλαστογραφία και χρήση πλαστού όπως ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή και του παρέδωσε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται αυτό το γεγονός.
Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος έκανε γνωστό στον κ. Κούγια ότι ο ίδιος αγνοούσε μέχρι σήμερα ότι για το πλαστό πιστοποιητικό της ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάκριση και ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών και ότι υπάρχει ξεχωριστή δικογραφία σε τακτικό ανακριτή του πρωτοδικείου Αθηνών, όπου η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι το θύμα της πλαστογραφίας και πολιτικός ενάγουσα στην υπόθεση, οπότε αποκλείεται κάθε εμπλοκή της ΠΑΕ και του συλλόγου ώστε να έχει την οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη.
Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος εξέφρασε την έκπληξη του γιατί η ΕΠΟ ενώ έχει στα χέρια της με κοινοποίηση, από δικαστικό επιμελητή, τα σχετικά έγγραφα δεν του τα κατέθεσε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΈρχονται οι Ρώσοι

«Η Αθήνα έτοιμη για εκποιήσεις», είναι ο τίτλος της ημερήσιας εφημερίδας που αποτελεί το δημοσιογραφικό όργανο της ρωσικής κυβέρνησης.

Η «Εφημερίδα της Ρωσίας» (Ρασίσκαγια Γκαζέτα), δημοσιεύει άρθρο του Γιεβγκένι Σεστακόφ που

Ο αντιπρόεδρος αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα τραμπούκων»Σε σίριαλ με καθαρά επικοινωνιακό περιεχόμενο εξελίσσεται η κόντρα Θ. Πάγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επανέρχεται, αποκαλώντας σε συνέντευξή στη ΝΕΤ τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα τραμπούκων» και «κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».

Ο αντιπρόεδρος αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα τραμπούκων»Σε σίριαλ με καθαρά επικοινωνιακό περιεχόμενο εξελίσσεται η κόντρα Θ. Πάγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επανέρχεται, αποκαλώντας σε συνέντευξή στη ΝΕΤ τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα τραμπούκων» και «κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».

Ά. Τσιγκρής: «Δεν σας Εμπιστεύεται η Κοινωνία…»


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ και περίπου δύο χρόνια, οι τραγικοί χειρισμοί της Κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα το απόλυτο ναυάγιο της οικονομικής πολιτικής. Τα εγκληματικά τους λάθη οδήγησαν τη Χώρα στο Μνημόνιο, στα “λουκέτα”, στην ανεργία, στη φτώχια, στην κοινωνική αποσάθρωση, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στην εθνική

Οι αξιόπουστοι…

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/goldenboys-xipasmena.jpg?w=347&h=260Με την πένα του JZ
Μια μερίδα Ελλήνων γνωρίζανε από αρχής γενέσεως των πολιτικών θιάσων, πως οι θεατρίνοι που συμμετέχουν στην παράσταση “κυβέρνηση & παρατρεχάμενοι εν Κοινοβουλίω” είναι στάθμης υπομηδενούσης. Είμαι σίγουρος πως τα κρανία του Κουν, του Βέγγου και του Χατζηχρήστου συνάντησαν πολλές φορές τον τοίχο μ’ αυτά που άκουγαν να βγαίνουν απ’ τα βουλευτικά λαρύγγια…

ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΡΑΠΕΖΑ;

Γιατί πήγε ο ΜΠΕΝιζέλος στο Ευρωγκρούπ??? Μα για να τον …παίξουν τσουλούρα!!!


Ο Σισέ… αποχαιρετά με μουσική!


Η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο Γάλλος επιθετικός, μάλιστα, θα δώσει για το σκοπό αυτό ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους φίλους του στην Ελλάδα, στις 24 Ιουνίου στο κλαμπ «Gaz» της Χαλκίδας.
Η πρόσκληση (που μπορείτε να δείτε σε ένθετη φωτο) αναφέρει «The best farewell party ever», ήτοι «το καλύτερο αποχαιρετιστήριο πάρτι που έγινε ποτέ». Ήδη αρκετοί καλεσμένοι, ανάμεσά τους και παίκτες του Παναθηναϊκού, έχουν λάβει τις σχετικές προσκλήσεις για το πάρτι στο οποίο ο Σισέ θα αναλάβει και ρόλο dj!
Ο Γάλλος σταρ έχει ήδη συμφωνήσει με τη Λάτσιο για της ετήσιες απολαβές του (1,7 εκατ. ευρώ), ενώ εκτιμάται πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και με τον Παναθηναϊκό σε ένα ποσό πάνω από τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Έβγαλε το στρινγκ για να πάρει πίσω το... ΦΠΑ

Θα θυμάται για καιρό το τετ α τετ που είχε με Ρωσίδα καλλονή ένας τελωνειακός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Η εκθαμβωτική Ρωσίδα, σύμφωνα με το Cretalive gr, έκανε τις διακοπές της στη Χερσόνησο, όταν

ΤΑ 892 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΓΓΙΞΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Στα 892,19 εκατ. ευρώ έφτασαν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των νοσοκομείων, των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και λοιπών νομικών προσώπων του Δημοσίου Τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Στα εργασιακά πρότυπα της Κίνας η Ελλάδα


Ερχονται ποινικές διώξεις σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες!

Στο σκαμνί κινδυνεύουν (σε πολύ μεγάλο βαθμό και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου) να κάτσουν 25 παράγοντες του ποδοσφαίρου από τη δικαστική έρευνα για τα «στημένα» παιχνίδια, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών και μέχρι τα τέλη Iουνίου αναμένεται να έχουν ασκηθεί και διώξεις, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είναι κακουργηματικές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Eισαγγελία του οικονομικού εγκλήματος που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνας και πέραν των διώξεων που έχει ήδη ασκήσει σε παίκτες του στοιχήματος βρίσκεται κοντά στο να ασκήσει διώξεις και σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες.
Συγκεκριμένα, μελετώνται οι περιπτώσεις 25 παραγόντων-προέδρων ομάδων όλων των επαγγελματικών και όχι μόνο κατηγοριών, για τους περισσότερους εκ των οποίων ή και για όλους πρόκειται να ασκηθούν διώξεις. Aπό αυτούς τους 25, οι επτά είναι παράγοντες ή πρόεδροι ομάδων της Super League, οι 12 ομάδων της Football League, οι δύο ομάδων Football League 2 και οι υπόλοιποι τέσσερις είναι παράγοντες ομάδων της Δ' Eθνικής.
Oι κατηγορίες που πρόκειται να τους απαγγελθούν (σε όλους ή στους περισσότερους από αυτούς) αναμένεται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και να είναι οι εξής: στοιχηματική απάτη και στήσιμο αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου 2725/99, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οργάνωση και σύσταση εγκληματικής συμμορίας.
Oι ποινές που προβλέπονται για αυτές τις κατηγορίες σε περίπτωση καταδίκης μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 10 χρόνια, ενώ, όταν ασκηθούν οι διώξεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προφυλακίσεις, εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ν.Ε.Π.: Αποκλεισμός με...εμπειρίες στο παιδικό πόλο

Χρήσιμες εμπειρίες «κέρδισαν» οι μικροί αθλητές της ΝΕΠ στους αγώνες της α΄ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μίνι Παίδων πόλο, οι οποίοι έγιναν το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ, παρότι η πρόκριση στον β΄ γύρο δεν επετεύχθη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΝΕΠ είχαν ως εξής:
* ΝΟΠ - ΝΕΠ 12-5 (2-2, 2-0, 5-1, 3-2). Σκόραραν για την ΝΕΠ: Κανελλόπουλος 1, Δίπλαρος 1, Καραβιώτης 3.
* ΝΕΠ - Κέρκυρα 1-9 (0-3, 0-2, 1-1, 0-3). Σκόραρε για την ΝΕΠ ο Καραβιώτης.
* ΝΕΠ - Καλαμάτα 6-8 (2-1, 2-1, 1-2, 1-4). Τα γκολ της ΝΕΠ πέτυχαν οι: Δίπλαρος 2, Ζαφειρόπουλος 1, Μανουδάκης 1, Κανελλάκης 1, Αντίοχος 1.
Η ΝΕΠ (προπονητής ο Βασίλης Λαμπάτος) έπαιξε στους αγώνες με τους: Θανάσης Κανελλάκης, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Νίκος Γούλας, Αγγελος Λιβαθηνός, Αρης Σπηλιόπουλος, Μιχάλης Δίπλαρος, Αρης Καραβιώτης, Βασίλης Μανουδάκης, Κώστας Κριλής, Θάνος Παπανδρέου, Γιώργος Μαρτζάκλης, Αγγελος Αντίοχος, Διονύσης Αντίοχος, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Μάριος Αβερόπουλος, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Λευτέρης Βανταράκης και Στάθης Κυπριανίδης.

Ολυμπιάδα: Θέλει, αλλά...μπορεί Β΄ εθνική;

Μπορεί αρχικά οι παράγοντες της ερασιτεχνικής Ολυμπιάδας να έλεγαν μετά βεβαιότητας ότι παίρνοντας την ομάδα στα χέρια τους θα την πάνε σίγουρα του χρόνου στην Β΄ εθνική, αυτό όμως μόνο σίγουρο δεν είναι.
Το "μαξιλαράκι" των 60.000 ευρώ που θέλει η διοίκηση και δη εγγυημένο με το ξεκίνημα της σαιζόν, δεν φαίνεται να βγαίνει με τίποτε...
Αποτέλεσμα, να εμφανίζεται ορατό πλέον το σενάριο η Ολυμπιάδα να παίξει του χρόνου στην Γ΄ εθνική, συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο τον χάρτη του αχαϊκού μπάσκετ.
Το θέμα θα ξεκαθαρίσει στα τέλη αυτής της εβδομάδας. Από κει και πέρα θα μπει μπροστά και ο όποιος αγωνιστικός σχεδιασμός, που αυτή την ώρα περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Σε περίπτωση αδυναμίας της Ολυμπιάδας να μετάσχει του χρόνου στην Β΄ εθνική τη θέση του θα πάρει το Ηράκλειο που πήρε την 1η θέση στο ειδικό τουρνουά των δευτεραθλητών των ομίλων της Γ΄ εθνικής.

«Aρχή του τέλους της ευρωζώνης η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»...

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα έλυνε τίποτε και θα σήμαινε «την αρχή του τέλους» της ζώνης του ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Πιερ Ζουγέ, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AMF).

"Αυτό που διακυβεύεται μέσω της Ελλάδας, είναι η αξιοπιστία της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", είπε ο Ζουγέ στο

Πόσο σοβαρή είναι η ελληνική κρίση χρέους;;;


Η ελληνική κρίση χρέους έχει πυροδοτήσει φόβους για μια νέα παγκόσμια πιστωτική κρίση ίσως χειρότερη από αυτή που προκλήθηκε από την κατάρρευση της επενδυτικής τραπεζικής της Wall Street, Lehman Brothers, αναφέρει σε ανάλυσή της η Deutsche Welle.

Τα σοβαρά οικονομικά και πολιτικά

 

Τι υποσχέθηκε και γιατί δεσμεύθηκε ο Βενιζέλος στο Eurogroup

http://www.parapolitika.gr/DesktopModules/PackFlashPublish/Resources/handlers/imageResizeAndCropNew.ashx?image=/Portals/0/NewsImages/crlr/2011/6/634441641314450000pic-0-norm.jpg&height=375&width=600&portalID=0Με το δεξί. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνολικής πρώτης του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου...
σε συμβούλια υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Κι αυτό γιατί ο βασικός στόχος, της εξασφάλισης της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, θα έλθει τελικώς στην χώρα μας, αλλά υπό έναν όρο: ότι έως το τέλος του μηνός ή

Κούγιας: "Ο Α.Μ. αρχηγός των στημμένων αγώνων"!

Δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η τελευταία επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε βάρος του ο Αλέξης Κούγιας και προχώρησε σε μια απάντηση με ακόμη πιο σκληρό νόμισμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω:
"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακό Βόλου η οποία αναφέρεται στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, αλλά και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Παναχαϊκή με την φορολογική ενημερότητα και απαντάει τα εξής:
1) Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου για τον θάνατο του προέδρου της ΠΑΕ, πατέρα του Αχιλλέα Μπέου.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή πρόσφατα έχασε την μητέρα του και γνωρίζει ότι ο πόνος αυτός είναι αξεπέραστος.
2) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή διερωτάται ειλικρινά τι άνθρωπος είναι αυτός ο Αχιλλέας Μπέος που αυτές τις δύσκολες ώρες για αυτόν ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή και με την ΠΑΕ Παναχαϊκή και με το πως θα καταφέρει η ΠΑΕ Παναχαϊκή να τιμωρηθεί.
3) Κύριε Α.Μ. αρχηγέ των στημένων παιχνιδιών στην Ελλάδα κατά την UEFA, κύριε Α.Κ. άφαντε δικηγόρε του κυρίου Α.Μ. προσέξτε μην εκθέσετε σε μεγάλους κινδύνους με τις ανακοινώσεις σας και τις πράξεις σας τον αντιεισαγγελέα του Α.Π. κύριο Αναστάσιο Κανελλόπουλο.
Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε προϊσταμένου του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου για να τον ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ΠΑΕ και ακολούθως, θα έχει και μια συζήτηση με τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και το θέμα της πλαστογραφίας που την αφορά έχει τελειώσει αμετάκλητα με την δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί και να έχει ασκήσει ποινικές διώξεις και για τους πλαστογράφους και για τους χρήστες των πλαστών αλλά και για άλλα κακουργήματα, σε μία δικογραφία που ήδη βρίσκεται στον τακτικό ανακριτή και στην οποία δικογραφία η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι παθούσα και πολιτικώς ενάγουσα και όχι δράστης.
Το καταλαβαίνουμε ότι αυτή η εξέλιξη χάλασε εντελώς τα σχέδια της συμμορίας των στημένων παιχνιδιών αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή.
Όσο για την αναφορά προσωπικά για την διάπραξη δήθεν αδικημάτων και για την άσκηση δήθεν ποινικών διώξεων για χρήση πλαστού εγγράφου ο κ. Κούγιας θυμίζει στον κ. Μπέο και στον τότε δικηγόρο του κ. Αθανάσιο Κανελλόπουλο αδερφό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τα κλάματα και τα παρακάλια για να δεχτεί ο κ. Κούγιας να ανακαλέσει τις μηνύσεις και να αθωωθεί στο εφετείο για τα χρόνια που είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση, ώστε να έχει λευκό ποινικό μητρώο ο κ. Μπέος όταν θα δικαζόταν για κακούργημα για τα τρυπημένα τιμολόγια .
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους έντιμους ανθρώπους που θα χειριστούν την υπόθεση της και είναι βεβαία ότι οι κωμικοί εκβιασμοί του Αχιλλέα Μπέου μπορεί να πιάνουν τόπο στον Δαλούκα και στην γυναίκα του (άλλωστε εδώ πράγματι υπάρχει και ποινική δίωξη) αλλά οι κριτές μας θα τους αντιμετωπίσουν όπως τους αξίζει.
Υ.Γ: Το καλοκαίρι αυτό για αυτούς που επί χρόνια έχουν καταδυναστεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τελειώσει με ένα πολύ σκληρό τέλος, γιατί τα κακουργήματα είναι πολλά και αφού αυτοί το θέλουν, την υπόθεση θα την παρακολουθούν από την αρχή μέχρι το τέλος 20 δικηγόροι του γραφείου του κ. Κούγια και των συνεργατών του.

Ο Σπόρτιγκ πρεμιέρα στους Παίδες με Άρη Θ.

Μεθαύριο Τετάρτη ξεκινάει η τελική φάση του 38ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων μπάσκετ με την συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία του, του πρωταθλητή ΕΣΚΑ-Η Σπόρτιγκ.
Η πατρινή ομάδα στην πρεμιέρα κιόλας μπαίνει στα πολύ βαθιά αντιμετωπίζοντας ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τον Άρη Θ. Τη διοργάνωση φιλοξενεί ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σε συνεργασία με την ΕΟΚ και την Ε.Σ.ΚΑ.Σ.Ε.
Το πλήρες ρόγραμμα των αγώνων είναι:
ΤΕΤΑΡΤΗ 22-6
16.00 ΚΑΒΑΛΑ – ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ
18.00 ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΑΡΗΣ
19.30 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
ΠΕΜΠΤΗ 23-6
16.00 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ
18.00 ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
20.00 ΑΡΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-6
16.00 ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ – ΑΡΗΣ
18.00 ΚΑΒΑΛΑ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
20.00 ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25-6
16.00 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ
18.00 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΑΡΗΣ
20.00 ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26-6
10.00 ΑΡΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
12.00 ΚΑΒΑΛΑ – ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
14.00 ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
15.30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ.

Επιτροπή Περιβάλλοντος συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Στη συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων την οποία θα στελεχώνουν περιφερειακοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεκλήθη το απόγευμα της Κυριακής υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος θα μεταβιβαστούν αποφασιστικές αρμοδιότητες τόσο σε ό,τι αφορά πολιτικές αποφάσεις για ζητήματα προστασίας και ανάδειξης του Περιβάλλοντος ή διαχείρισης των Φυσικών Πόρων όσο και ζητήματα γνωμοδοτικής και διοικητικής φύσεως.

Η συγκρότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, όπως εξήγησε κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στηρίζεται στις προβλέψεις του άρθρου 164 του ιδρυτικού νόμου της Περιφέρειας. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό στην Επιτροπή θα μεταβιβαστούν, ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρμοδιότητες που απορρέουν από την περιβαλλοντική νομοθεσία και τον τομέα διαχείρισης φυσικών πόρων

Μπάσκετ: Η ΑΕΚ οριστικά στην Α2 εθνική!

Ανατροπή δεδομένων στην διαμάχη ΑΕΚ και Ηλυσιακού για την παραμονή στην Α1 μπάσκετ!
Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ Γιάννης Κανάκης, στις 28 Απριλίου, είχε δικαιώσει την Ένωση και είχε αποβάλει την ομάδα των Ιλισίων από την Α1 με αφορμή το ρόλο που είχε στο σύλλογο ο μάνατζερ, Τάσος Δελημπαλταδάκης.
Ηλυσιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ που σήμερα το πρωί, μετά την εκδίκαση της 5ης Μαΐου, ανακοίνωσε πως δικαιώνεται η ομάδα των Ιλισίων με αποτέλεσμα να μείνει στην Α1 και να υποβιβαστεί στην Α2 η ΑΕΚ, όπως είχε προκύψει και βάσει βαθμολογίας.
Για δικαίωση μιλούν στον Ηλυσιακό που πλέον βάζουν... μπροστά τον σχεδιασμό της ομάδας. Παγωμάρα επικρατεί την ίδια ώρα στην Ένωση και τους οπαδούς της...
Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ: «To ΑΣΕΑΔ με την υπ' αριθ. 66/20-6-2011 απόφασή του, δέχεται την προσφυγή της ΑΟ Ηλυσιακός ΚΑΕ, καθώς και τις πρόσθετες υπέρ αυτής παρεμβάσεις. Απορρίπτει την υπέρ του ΕΣΑΚΕ πρόσθετη παρέμβαση της ΑΕΚ ΚΑΕ. Ακυρώνει την υπ' αρ. 52/28-4-2011 απόφαση του Μ.Δ.Ο του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα Κ.Α.Ε».

Πυρετός για το ραντεβού της Τρίτης


Κινητοποιήσεις για αύριο, ημέρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ετοιμάζουν στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα οι "Αγανακτισμένοι". Ιδια εικόνα στην πλατεία, με συνθήματα, τύμπανα, σημαίες και σφυρίχτρες

Πυρετός για το ραντεβού της Τρίτης

Πρόταση... μομφής ετοιμάζουν για αύριο στη νέα κυβέρνηση οι "Αγανακτισμένοι" που επιμένουν πλατεία και οργανώνουν τις επόμενες δράσεις.

Και χθες χιλιάδες Αθηναίοι πλημμύρισαν το Σύνταγμα για 26η ημέρα από τότε που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις κατά του Mνημονίου και των μέτρων λιτότητας. Η πλατεία πήρε και πάλι το γνωστό κυριακάτικο χρώμα της, με τις ελληνικές σημαίες και τις σφυρίχτρες να δίνουν τον παλμό στα "ορεινά" των συγκεντρωμένων επί της Λ. Αμαλίας, ενώ γύρω από το σιντριβάνι τα θεατρικά δρώμενα εναλλάσσονταν με συνελεύσεις για τη δράση των αμέσως επόμενων ημερών.

Προσαγωγές για διαμαρτυρίες στα σπίτια πολιτικών

Σε 15 προσαγωγές προέβη η Αστυνομία κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης διαμαρτυρίας χθες το απόγευμα έξω από τα σπίτια πολιτικών και δικαστικών σε Κηφισιά, Πολιτεία και Χολαργό. Όλες οι προσαγωγές έγιναν στην οδό Περικλέους στο Χολαργό, όπου υπήρξε και επεισόδιο με τραυματισμό πολίτη.

Προσαγωγές ύστερα από διαμαρτυρία σε σπίτια πολιτικών

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, διαδηλωτές οι οποίοι επέβαιναν σε περίπου 30 μοτοσικλέτες κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατευθύνθηκαν αρχικά στην Κηφισιά όπου φώναξαν συνθήματα έξω από το σπίτι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένου.

Στη συνέχεια κατέβηκαν την Κηφισίας όπου τους έγινε τροχονομικός έλεγχος στο ύψος της Αττικής Οδού, ωστόσο συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το Χολαργό, πιθανότατα με προορισμό το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή. Στην οδό Περικλέους, κάτοικοι της περιοχής τους αποδοκίμασαν διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία τους εκεί και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας από τους διαδηλωτές χτύπησε πολίτη, ο οποίος και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που προχώρησαν στις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Σε βάρος τους, ενδέχεται να σχηματιστεί δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν είναι μόνο η Πάτρα αλλά και η Θεσσαλονίκη...


Αντιμέτωπη με τον «εφιάλτη» των σκουπιδιών κινδυνεύει να βρεθεί για ακόμα μία η Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα το Σαββατοκύριακο απείχαν προειδοποιητικά από την εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες τα δεδουλευμένα βαρδιών, νυχτερινών και υπερωρίες, ενώ για το απόγευμα έχουν προγραμματίσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, από το πρωί τα απορριμματοφόρα βγήκαν κανονικά στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν στους κάδους και όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχουν αύριο στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Όταν βουτάνε τους δίσκους με τα φαγητά απο τις ταβέρνες...
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

Μπήκε λαθρομετανάστης σε παραλιακή ταβέρνα της Πάτρας και βούτηξε, στην κυριολεξία, το δίσκο με τα φαγητά απο την γκαρσόνα του καταστήματος και διέφυγε τρέχοντας...
Είναι μια πραγματική εικόνα που δείχνει σε ποια επίπεδα πείνας έχουν φθάσει οι λαθρομετανάστες που διαβιούν κάτω απο άθλιες συνθήκες στην πόλη.
Απο τα σκουπίδια και απο κλοπές μπορούν πλέον να βρουν τροφή αυτοί οι άνθρωποι καθώς οι πολίτες σταμάτησαν να τους τροφοδοτούν αφού δεν έχουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Με δυο λόγια, αν συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική τότε και οι πατρινοί θα μπαίνουν στις ταβέρνες και θα βουτάνε τους δίσκους για να φάνε τα παιδιά τους.
Μόνο κάποιοι που ακόμα και πρόσκαιρα είναι βολεμένοι, δεν μπορούν να κατανοήσουν την κατάσταση αλλά που θα πάει, θα έρθει και η σειρά τους.
Και τούτο δεν το λέμε με κακία η ζήλια, αλλά με στόχο την αφύπνιση για να έχουμε στη συνέχεια αντίσταση.
Ας το πάρουν χαμπάρι οι καιροί είναι απο περίεργοι έως επικίνδυνοι για όλους μας.

Αποκαλύψεις Φούρα για την Ξερόλακκα«ΘΥΣΙΑ» ΤΗΣ ΞΕΡΟΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ- ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡ. ΠΑΤΟΥΧΑ

Κάτι παραπάνω από σκληρή κριτική δέχονται ο Δήμαρχος της Πάτρας αλλά και οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ξερόλακκας για τη συμφωνία στην οποία προχώρησαν και αφορά σε νέα παράταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Γεγονός είναι πλέον ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι οι στόχοι που τέθηκαν είναι ανέφικτοι και οι προτάσεις των Ανδρέα Φούρα και Δημήτρη Κατσικόπουλου ήταν πιο ρεαλιστικές.

«Θλίβομαι που το θέμα του ΧΥΤΑ χρησιμοποιήθηκε πολιτικά εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Αν αποδέχονταν τις προτάσεις μου τώρα δε θα είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το νέο κύτταρο θα είχε φιλοξενήσει τα απορρίμματα που πέφτουν ανεξέλεγκτα και η λειτουργία του ΧΥΤΑ θα σταματούσε στις 31/12/2012», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο patranews.gr oπρώην Δήμαρχος της Πάτρας, Ανδρέας Φούρας.

Μάλιστα ο κ. Φούρας επέρριψε εξίσου ευθύνες στο νυν Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και τους εκπροσώπους των κατοίκων, τους οποίους κατηγόρησε ότι για μικροπολιτικούς λόγους «θυσίασαν» τη μόνη ρεαλιστική λύση και καταδίκασαν την περιοχή.

ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Ανέφικτους χαρακτήρισε τους περισσότερους στόχους που τέθηκαν στη συμφωνία Δημαρά- εκπροσώπων Ξερόλακκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, Χρήστος Πατούχας, ο οποίος βρήκε με τη σειρά του τη στάση των κατοίκων απέναντι στη Δημοτική Αρχή πιο ελαστική απ΄ ότι στο παρελθόν.

Ο κ. Πατούχας μίλησε στην εκπομπή ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ στον ALPHAΠάτρας 94,4, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Κακή χρονιά για τις βιομηχανίες τροφίμων το 2010


Ζημιογόνες ήταν κατά το 2010 τέσσερις στις δέκα ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των ισολογισμών 463 επιχειρήσεων με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ και συνολικές πωλήσεις 9,8 δισ. ευρώ, οι οποίες γνωστοποίησαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, έως τις 20 Ιουνίου 2011.

Εξαιρουμένων δέκα νέων επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες λειτούργησαν με νέα εταιρική μορφή, το 2010 κατόπιν απόσχισης των βιομηχανικών κλάδων άλλων εταιρειών ή προήλθαν από συγχωνεύσεις και παρουσιάζουν πολύ υψηλές ζημιές λόγω έκτακτων επιβαρύνσεων και δαπανών αναδιάρθρωσης, 453 παλαιές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψαν συνολική καθαρή ζημιά 68,6 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι καθαρών κερδών 111,1 εκατ. ευρώ το 2009.

Η συνολική ζημιά του κλάδου είναι πολλαπλάσια, αν αθροιστούν τα αποτελέσματα των νέων επιχειρήσεων, δεδομένου ότι αυτές -ολοκληρώνοντας υποδωδεκάμηνη ή υπερδωδεκάμηνη πρώτη οικονομική χρήση- παρουσίασαν ζημιές ύψους 263,6 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω απομείωσης στοιχείων του ενεργητικού τους και ανόργανων δαπανών.

Οι 453 παλαιές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους με ευθέως συγκρίσιμα στοιχεία κατέγραψαν συνολικές πωλήσεις ύψους 9,4 δισ. ευρώ, αυξημένες έναντι του 2009 κατά 2%. Αυτές που παρουσιάζουν επιδείνωση των καθαρών αποτελεσμάτων (278) φθάνουν το 61,4%. Τα καθαρά κέρδη των κερδοφόρων ήταν ύψους 216,5 εκατ. ευρώ και οι ζημιές των ζημιογόνων ανήλθαν σε 285,1 εκατ. ευρώ.

Οι κερδοφόρες ήταν 267 (59% του συνόλου έναντι 72% έναν χρόνο πριν) και οι ζημιογόνες 186 (41% έναντι 28%).

Σοβαρή καταγγελία για την Ξερόλακκα

Δριμεία επίθεση κατά της αντιδημάρχου Ήρας Κουρή αλλά και κατά του εκπροσώπου των κατοίκων Γιώργου Βασιλόπουλου για το ζήτημα του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας και της διαχείρισης των κινητοποιήσεων αλλά και του τρόπου που γίνεται, εξαπέλυσε μετά από παρέμβαση της στο Ράδιο Γάμμα και στον Γιάννη Γεωργόπουλο η κυρία Κακολύρη κάτοικος της περιοχής αλλά και ενεργό μέλος στους συλλόγους και τις κινητοποιήσεις.

Η κυρία Κακολύρη έκανε λόγο για οικογενειοκρατία αφού όπως δήλωσε η κυρία Κουρή είναι νύφη του κ. Βασιλόπουλου αφού είναι σύζυγος του αδελφού του, ενώ μίλησε και για κινήσεις εντυπωσιασμού με τις τελευταίες τριήμερες κινητοποιήσεις, ενώ ζήτησε και την παραίτηση του κ. Βασιλόπουλου από τη θέση του προέδρου του Συλλόγου και της Συντονιστικής.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος αντέτεινε λέγοντας πως οι κάτοικοι της Ξερόλακας έδειξαν μία υπευθυνότητα απέναντι στην πόλη και τους κατοίκους της και για αυτό έληξαν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τα περί οικογενειοκρατίας λέγοντας πως δεν είναι μεμπτό τίποτα.

Και όλα αυτά με αφορμή την λήξη της κινητοποίησης στον χώρο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας και την εξάμηνη παράταση που είχε ζητήσει ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και την οποία τελικά έκαναν αποδεκτή οι κάτοικοι.

Με το δεξί εντάξει με το αριστερό στο Παγκάρι...


Πριν από λίγο, ο ΤΡΑΓΚΑΣ στην πρωινή του εκπομπή του δίνει ρεσιτάλ, έδωσε ένα καταπληκτικό χαρακτηρισμό για τον μεγαλύτερο κολωτούμπα, Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, που έβγαλε η χώρα.

Τον χαρακτήρισε σαν τον πιστό που κάνει με το δεξί τον σταυρό του και με το αριστερό κλέβει το παγκάρι!

Έτσι ακριβώς τον χαρακτήρισε!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 25 ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣΗ Δημοκρατικη Αριστερα στον ένα χρονο από την ιδρυση της και μετα το 1ο Συνεδριο της προχωρησε την Κυριακη 19-6-2011 στην πραγματοποιηση Συνδιασκεψης του Νομου Αχαιας. Στην συνδιασκεψη συμμετειχαν οι εκλεγμενοι προσφατα αντιπροσωποι του 1ου Συνεδριου.

Στην συνδιασκεψη εκ μερους της Εκτελεστικης Γραμματειας παραβρεθηκε και ανοιξε τις εργασιες της ο Χρηστος Σταυροπουλος, ακολουθησε εκτενης εισηγηση με πληρη απολογισμο και προγραμματισμο δρασης για την Αχαια από τον συντονιστη της απερχομενης Προσωρινης Γραμματειας Τακη Παπαθεοδωροπουλο και στην συνεχεια κατατεθηκαν από τους αντιπροσωπους προτασεις και αποψεις για τα τοπικα αλλα και γενικοτερα προβληματα. Στην Συνδιασκεψη παρευρεθηκε και μιλησε ο Βουλευτης Αχαιας της Δημοκρατικης Αριστερας Νικος Τσουκαλης.

Στην συνεχεια εγινε εκλογη 25μελους Νομαρχιακης Επιτροπης στην Αχαιας η οποια αποτελειτα από τους

1. Αλμπάνη Ελένη, νοσηλεύτρια

2. Βλάχος Ιωάννης, καθηγητής Γεωλόγος

3. Βουκελάτος Κωνσταντίνος, έμπορος, βοηθος Δημάρχου Πατρέων

4. Βουκελάτου Ευρωπία, σπουδάστρια

5. Γασπαράτος Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας

6. Γιαλυψός Δημήτρης, Συνταξιούχος

7. Γκοριτσοπούλου Αλεξάνδρα, μουσικός

8. Κορδιστού Μελπωμένη, νηπιαγωγός

9. Κριετσιώτης Κωνσταντίνος, δημοσιογράφος

10. Κριμπάς Ιωάννης, Αγρότης, μέλος ΚΕ Δημαρ

11. Λάππας Βασίλης, αυτοκινητιστής

12. Λοτσάρης Βασίλειος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Δ.Υ., Αντιδήμαρχος Πάτρας

13. Μπαλαφούτης Νικόλαος, Τεχνολόγος Τροφίμων, Διαμερισματικός Σύμβουλος

14. Μπαλιάς Στάθης, Καθηγητής Πανεπιστημίου

15. Νικολακόπουλος Ιωάννης, συνταξιούχος ΙΚΑ, Διαμερισματικός Σύμβουλος

16. Ντίλιος Μαργαρίτης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής

17. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

18. Παπαδόπουλος Λεωνίδας, Αίγιο

19. Παπαθανασοπούλου Ανδρομάχη, Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας

20. Παπαθεοδωρόπουλος Παναγιώτης,Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Κ.Ε. Δημαρ, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Κέντρου Μελετών "Μιχάλης Παπαγιαννάκης"

21. Πλέσσας Δημήτριος, DJ

22. Σκανδάμης Γεώργιος, Έμπορος, Αίγιο

23. Χριστοδουλάκης Δημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου

24. Χριστοδουλόπουλος Νικόλαος, Συνταξιούχος Στρατιωτικός

25. Χρύσανθος Ασημάκης, Έμπορος

Τελος ομοφωνα εγκριθηκε η εισηγηση της απερχομενης προσωρινης Γραμματειας η οποια αποτελει πλεον την πολιτικη αποφαση της 1ης Συνδιασκεψης ΑχαιαςΗ νεα Νομαρχιακη Επιτροπη θα συνεδριασει την Πεμπτη 23-6-2011, ωρα 7.00μμ στα γραφεια του Κομματος (ΚΑΝΑΚΑΡΗ 143 & ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, 3ος ΟΡΟΦΟΣ, ΠΑΤΡΑ) και θα προχωρησει στην εκλογη Γραμματεα και Εκτελεστικης Γραμματειας.

Η συνεδριαση όπως ολες οι διαδικασιες είναι ανοιχτες σε ολους τους πολιτες.Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακη 26-6-2011 ωρα 10.00 πρωι θα πραγματοποιηθει Περιφερειακη Συνδιασκεψη, ανοικτη με δικαιωμα λογου σε ολους τους πολιτες στην αιθουσα εκδηλωσεων του Μεγαρου Λογου και Τεχνης της Πατρας,υποβολη υποψηφιοτητων για την Περιφερειακη Επιτροπη και εκλογη Εφορευτικης Επιτροπης για την διεξαγωγη των εκλογικων διαδικασιων που θα πραγματοποιηθουν αμεσως μετα στα γραφεια του Κομματος (ΚΑΝΑΚΑΡΗ 143 & ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, 3ος ΟΡΟΦΟΣ, ΠΑΤΡΑ).

Εκτάκτως στην Αθήνα την Τετάρτη η Τρόικα

Εκτάκτως στην Αθήνα την Τετάρτη η Τρόικα
Έρχονται να ελέγξουν τις «βελτιώσεις Βενιζέλου» στα μέτρα...


Από το μικροσκόπιο της τρόικα θα περάσουν τα «βελτιωμένα» μέτρα που προσπαθεί να περάσει στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργο στην

Επιχείρηση- σκούπα στο μηχανοστάσιο του Αγίου Ανδρέα


Επιχείρηση - σκούπα της Αστυνομίας στον σταθμό του ΟΣΕ στην οδό Παπαφλέσσα νωρίς το πρωί. Περίπου 70 άτομα συνελήφθησαν, έρευνες της Ασφάλειας για ναρκωτικά.

Επέμβαση της Αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην οδό Παπαφλέσσα, λίγες ημέρες μετά τις εντάσεις που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, στις 06:15 το πρωί, δυο κλούβες της Αστυνομίας έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο και ακολούθησε εκκαθαριστική επιχείρηση.

Συνολικά, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη περίπου 70 ατόμων, που, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι μετανάστες από την Αφρική.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά προκειμένου να ανευρεθούν τυχόν ποσότητες ναρκωτικών, αλλά η σχετική έρευνα δεν απέδωσε καρπούς.

Στα βαγόνια, πλέον, βρίσκονται ελάχιστοι μετανάστες, παρόλα αυτά όμως θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι με την πάροδο των ημερών θα επιστρέψουν.