Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Γραφείο Ενημέρωσης Νέων Επιχειρηματιών στο ΕΠΠΝέοι επιχειρηματίες που διαθέτουν μία καινοτόμο ιδέα και επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση μπορούν να απευθύνονται στο «Γραφείο Ενημέρωσης Νέων Επιχειρηματιών», το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (ΕΠΠ) και παρέχει δωρεάν υποστήριξη για θέματα χρηματοδότησης, τεχνογνωσίας, δικτύωσης επιχειρήσεων, κλπ.


Πηγή: http://greekinnovation.blogspot.com/2011/06/blog-post_7952.html

Δε λέγεται κλουρ!


Η μαμά από τη Λάρισα περπατάει με το παιδάκι της στο δρόμο. Λίγο πιο κάτω συναντάνε ένα τύπο που πουλάει κουλούρια. Το παιδάκι που έχει αρχίσει να πεινάει ζητάει από τη μαμά του να του αγοράσει ένα "κλουρ" και αυτή με πομπώδες ύφος του απαντάει:
"Πότε θα μάθεις επιτέλους να μιλάς σωστά; Δε λέγεται κλουρ αλλά κλούρι...."

«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν;»


Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε χθες στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL. Ο τίτλος του: «Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;» ...Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος, Allen Mattich.

«Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης....Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν....Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδος της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων»....Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον».

Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. «Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008», καταλήγει.

«Υπερχείλισε» ο Τειρεσίας!


Στη μαύρη λίστα το 15% των ενεργών πολιτών

Συνωστισμός παρατηρείται στα... κατάστιχα του Τειρεσία. Η «μαύρη λίστα», που περιλαμβάνει όσους έχουν αθετήσει τις πληρωμές τους στο τραπεζικό σύστημα, έχει πλέον «μπουκώσει» και περιέχει τα ονόματα περίπου 1.500.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Οι καταχωρίσεις αφορούν είτε ακάλυπτες επιταγές είτε αθέτηση πληρωμής δόσεων για δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους προστέθηκαν 115.000 πολίτες και επιχειρήσεις, που αδυνατώντας να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους προστέθηκαν στη λίστα του... μάντη κακών γεγονότων. Έτσι σε ποσοστό 15% οι πολίτες της χώρας είτε εμφανίζονται ασυνεπείς είτε έχουν δηλώσει αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι για να επαναχρηματοδοτηθούν ή να επιμηκυνθούν στο διπλάσιο οι χρόνοι αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων απαιτούνται περίπου 20 δισ. ευρώ.

Οι καθυστερήσεις στα δάνεια έχουν χτυπήσει κόκκινο, λόγω τις τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην αγορά τράπεζα με ποσοστό καθυστερήσεων 22% στο χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων, ενώ σε άλλη οι καθυστερήσεις στα καταναλωτικά δάνεια έχουν αγγίξει το 40% του συνολικού χαρτοφυλακίου της.

Μπάσκετ: Σε "βαθύ ύπνο" είναι η Πάτρα!

Απόλυτη επιτυχία είχε το 1ο Ολ Σταρ Γκέιμ Πελοποννήσου που διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης. Ύστερα από ένα θεαματικό παιχνίδι και με έντονη την πατρινή παρουσία, η ομάδα των λευκών κέρδισε εκείνη των μπλε με 117-114. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Στα καρφώματα νικητής αναδείχτηκε ο Παπαδάκης και στα τρίποντα ο Αχαγιώτης Άγγελος Τσάμης. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο βραβεύτηκε από τον δήμαρχο Τρίπολης για την προσφορά.
Η ΠΑΤΡΑ ΣΕ "ΥΠΝΟ"!!!
Η Τρίπολη πάντως με μοναδική ομάδα στα ψηλά των εθνικών κατηγοριών τον Αρκαδικό και από κει και πέρα τίποτε, αιφνιδιάσε την Πάτρα και την Αχαϊα, η οποία έδειξε για μια ακόμη φορά βαθιά κοιμώμενη για την επόμενη ημέρα.
Και φυσικά, όσο οι παράγοντες των ομάδων ασχολούνται μόνο και μόνο με τα του οίκου τους, τόσο και οι ευκαιρίες για το γενικότερο καλό θα πηγαίνουν χαμένες!

Κ. Μαρλαφέκας: "Το μέλλον μας είναι σίγουρο..."

«Είναι μεγάλη η χαρά όλων μας που βλέπουμε αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν μπασκετικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Εσπέρου ΑΟΠΑ Κώστας Μαρλαφέκας επ΄ ευκαιρία της πανηγυρικής πρόκρισης του Σπόρτιγκ στα τελικά του πανελλήνιου πρταθλήματος παίδων (θυγατρική ομάδα του Έσπερου ΑΟΠΑ) και συμπλήρωσε:
«Αποτελούν την πρώτη δική μας φουρνιά από τότε που έκλεισε το γυμναστήριο και πλέον είμαστε σίγουροι για το μέλλον αφού ακολουθούν και άλλες φουρνιές με πολύ ταλέντο.
Πιστεύω ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάκη Γιατρά που συνόδευσε την ομάδα στην Πρέβεζα, τον Κώστα Πετρόπουλο, που ήταν παρόν σε όλα τα παιχνίδια και τον έφορο Γιώργο Ροκανά που την στήριξε όσο κανένας άλλος».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Σπόρτιγκ Σπύρος Γκοργκόλης δήλωσε: « Η διάκριση αυτή της ομάδας είναι αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας. Πετύχαμε τον στόχο μας και στα τελικά πάμε για το καλύτερο.
Τα παιδιά αξίζουν πολλά και ο μεγάλος στόχος είναι να παίξουν στην ανδρική ομάδα. Ευχαριστώ τον Μάκη Γιατρά για την παρουσία του στον πάγκο, τον Κώστα Πετρόπουλο, τον Γιώργο Ροκανά και τον σύλλογο που με εμπιστεύτηκε».
- Η τελική φάση θα γίνει στην Κύμη Ευβοίας 22-26 Ιουνίου με την συμμετοχή των 6 κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας και ο Σπόρτιγκ θα συμμετάσχει σε τέτοια διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Κόροιβος με Νιπεργιάλη και στη Β΄ εθνική

Με το ίδιο τεχνικό επιτελείο αναμένεται να πορευτεί και του χρόνου, που θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ, ο Κόροιβος Αμαλιάδας.
Με την παραμονή του Βασίλη Νιπεργιάλη, στο ηλειακό συγκρότημα αναμένεται να παραμείνει και ο άμεσος συνεργάτης του, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, αφού προς το παρόν τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα επιστροφής του στον Ίφιτο Πύργου.
Από κει και πέρα το βάρος θα πέσει στον αγωνιστικό σχεδιασμό, αν και είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι το συγκεκριμένο.

Η εθνική πόλο γυναικών για την 7η θέση

Νέα ήττα γνώρισε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Ελλάδος στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ που διεξάγεται στο Τιανζίν της Κίνας.
Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση (φωτό) ηττήθηκε σήμερα το πρωί με 13-9 από τον Καναδά σ’ αγώνα για τις θέσεις 5-8 και έτσι θ’ αγωνιστεί με την Ισπανία αύριο με έπαθλο την 7η θέση και σε ένα φινάλε πολύ μακριά από τις αρχικές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει.


Η ψυχολογία των παικτριών δεν είναι καλή αλλά θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα με την Ισπανία την οποία είχαν κερδίσει στα προκριματικά.

ΣΕΓΑΣ: Επιλεκτικές οι μεταδόσεις της ΕΡΤ!

Για οικονομικούς λόγους, η ΕΡΤ (χορηγός μάλιστα της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου!) αποφάσισε να μην καλύψει τηλεοπτικό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που θα γίνει σήμερα και αύριο στη Σμύρνη.
Η απόφαση της ΕΡΤ, προκάλεσε εκνευρισμό στους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, που βλέπουν ότι το προιόν τυς δεν προβάλλεται σωστό. Η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της
"Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του γιατί η κρατική τηλεόραση δεν μεταδίδει γι α πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων (Μπρούνο Τζάουλι) που διεξάγεται στη Σμύρνη της Τουρκίας και στην οποία συμμετέχουν και οι εθνικές ομάδες ανδρών – γυναικών της Ελλάδας.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι η κρατική τηλεόραση δεν έχει στις επιλογές της την προβολή των Ολυμπιακών Αθλημάτων, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν πρόκειται για τη σημαντικότερη ετήσια αθλητική διοργάνωση του στίβου.
Είναι μία ακόμη ένδειξη της έλλειψης ενδιαφέροντος ενός κρατικού φορέα για τις προσπάθειες των αθλητών μας, που επιμένουν να εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στις αθλητικές διοργανώσεις στο εξωτερικό".

Μπάσκετ: "Χάνεται" η Ευρωλίγκα για τον Άρη

Ανώμαλη προσγείωση για το μπάσκετ του Άρη. Μέσα από τις επαφές που είχαν τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι του Άρη με τους επιτελείς της Ευρωλίγκα διαπίστωσαν πως η ομάδα θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Eurocup και όχι στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης που ήταν και η επιθυμία τους!
Μοναδική ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκα είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε με 3-2 νίκες τους κίτρινους στα τελικά των πλέι οφ της Α1 εθνικής.

Ευρωμπάσκετ: "Ποδαρικό" με το δεξί για την Ελλάδα

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ γυναικών η Εθνική ομάδα καθώς επικράτησε της Λετονίας του Τζώρτζη Δικαιουλάκου με 67-57 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με ψυχραιμία κατάφερε να πάρει το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα για φέτος με τις Καλέντζου και Μάλτση να είναι οι κορυφαίες αφού πέτυχαν 20 και 17 πόντους αντίστοιχα.
Το ματς ήταν θρίλερ από την αρχή και συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό και έτσι, στο τέταρτο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα έκανε ένα σερί 6-0 και πέρασε μπροστά με 58-53 και με τρίποντο της Καλέντζου έφτασε στο 61-55, δυόμισι λεπτά πριν το τέλος.
Η ψυχραιμία στις βολές στα τελευταία λεπτά, ήταν αυτή που ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (67-57).
Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας συνεχίζονται αύριο με την αναμέτρηση κόντρα στην Κροατία στις 16:00, ενώ τη Δευτέρα ολοκληρώνει την πρώτη φάση της διοργάνωσης απέναντι στο φαβορί του ομίλου της, Γαλλία (21:30).


Τα δεκάλεπτα: 16-14, 35-36, 48-46, 67-57


Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 20 (2), Σταμάτη, Δημητράκου 4, Χατζηνικολάου 8, Καλτσίδου 10 (2), Μάλτση 17 (3), Παπαμιχαήλ 4, Σωτηρίου, Σπυριδοπούλου 2, Σπανού 2


Λετονία (Δικαιουλάκος): Μπάμπκινα 12 (1), Νιέντολα 3, Έγκλιτε 2, Ταμάνε 12, Μπάσκο 12 (3), Γιανσόνε 4, Πούτνινα, Κάρκλινα 5, Κούμπλινα 7 (1)

Επιμένουν οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, νέο πανευρωπαϊκό κάλεσμα για την Κυριακή


Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή οι «Αγανακτισμένοι» αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας για 24η ημέρα, ενώ ετοιμάζονται για το νέο πανευρωπαϊκό κάλεσμα της Κυριακής.

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν την...

Παρασκευή στην πλατεία για να ακούσουν την ομιλία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος συμμετείχε μαζί με πανεπιστημιακούς στις συζητήσεις με θέμα την άμεση δημοκρατία. Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η προσέλευση παρέμεινε μεγάλη μέχρι τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα το απόγευμα, η πλατεία είχε γεμίσει με συριακές σημαίες, όταν Σύροι ενώθηκαν που πραγματοποιούσαν ξεχωριστή πορεία από την Κλαυθμώνος ενώθηκαν με τους διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα τόσο κατά του Μνημονίου όσο και κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Παράλληλα, η εταιρεία λειτουργίας του μετρό και οι Διασώστες του ΕΕΣ έστησαν την Παρασκευή σταθμό πρώτων βοηθειών στο σταθμό του Συντάγματος ώστε, όπως αναφέρουν, να «μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις βεβαρημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις ογκώδεις διαδηλώσεις».


Υπενθυμίζεται πως στην απεργία της Τετάρτης, την ημέρα της μεγάλης προσέλευσης στο Σύνταγμα, τραυματίες από την πλατεία -αρκετοί με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των δακρυγόνων- είχαν μεταφερθεί με τους συρμούς του μετρό σε κοντινούς σταθμούς, όπως το Μέγαρο Μουσικής, για να τους παραλάβουν από εκεί τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη

Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους «Αγανακτισμένους» της Ελλάδας «που διαδηλώνουν κατά των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας», όπως αναφερόταν σε σχετικό φυλλάδιο που διένεμαν στους περαστικούς.

Τα άτομα που έλαβαν μέρος στην ειρηνική αυτή εκδήλωση, ανάμεσά τους και ομογενείς πανεπιστημιακοί, κρατούσαν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες, καθώς και σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας.

Επίσης, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα (ελληνικά και αγγλικά) υποστήριξης στον ελληνικό λαό, κατά των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία ατόμων και όχι ομογενειακών φορέων, παρέδωσαν στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας ψήφισμα που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και προς τα ΜΜΕ.

Τι σχεδιάζουν στην Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) έχουν επεξεργαστεί τρία σενάρια για το πώς θα συμμετέχει ο ιδιωτικός τομέας στο νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει σήμερα η «Καθημερινή», επικρατέστερο φαίνεται να είναι το «καλό» σενάριο, που προβλέπει την εθελοντική «ανανέωση» ομολόγων, στα πρότυπα της «πρωτοβουλίας της Βιέννης», ενώ τα άλλα δύο θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσουν τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης να θέσουν την Ελλάδα σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας». Κάτι που η ΕΚΤ δεν το θέλει σε καμία περίπτωση. Ο επικεφαλής της, Ζ.Κ. Τρισέ, έστειλε σαφές μήνυμα ότι η ΕΚΤ δεν θα δεχθεί τα σενάρια που αναμένεται να οδηγήσουν σε «περιορισμένη χρεοκοπία».

Σε έκθεση της Κομισιόν που συντάχθηκε για να στηριχθεί η σχετική συζήτηση στο Eurogroup, καταγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια το πώς θα λειτουργήσει κάθε ένα από τα τρία σενάρια. Στις περιπτώσεις που θα εφαρμοστεί κάποιο από τα μοντέλα συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, που θα οδηγήσει σε «περιορισμένη χρεοκοπία», τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν άμεση ενίσχυση της τάξης των 15-20 δισ. ευρώ.

9 ατάκες για την αντιπροεδρία Βενιζέλου- Πάγκαλου!


Ο Βενιζέλος όχι μόνο πήρε την καυτή πατάτα της Οικονομίας, αλλά θα τη φάει κιόλας.

Την πρώτη φορά που ανέβηκαν το ασανσέρ της αντιπροεδρίας μαζί, αυτό έμεινε γιατί είναι " μέχρι 8 άτομα".


Δεν είναι έκπληξη μεγατόνων η επιλογή του πρωθυπουργού. Τόνων σκέτων είναι.


Δεν είναι τσάρος της Οικονομίας ο Βενιζέλος. Με φάρο μοιάζει.


Άρχισαν την ανακαίνιση στο γραφείο τους Βενιζέλος Πάγκαλος. Παράγγειλαν μεγαλύτερο ψυγείο.


Το στομάχι των Πάγκαλου- Βενιζέλου είναι σαν τα ψυγεία. Έχουν ξεχωριστό χώρο για κρέατα και ξεχωριστό για λαχανικά.


Μόλις πέρασαν έξω από ένα εστιατόριο Βενιζέλος - Πάγκαλος σφύριξε ο συναγερμός.


Μόλις περνάνε από την κουζίνα της αντιπροεδρίας Πάγκαλος- Βενιζέλος, ανάβει το μάτι μόνο του.


Βενιζέλος και Πάγκαλος είναι στην κυριολεξία τα "βαριά χαρτιά " της κυβέρνησης.


pamelouketo.blogspot.com

Οι άνεργοι είναι trendy!

Δεν αστειεύονται οι «Αγανακτισμένοι» των ΤρικάλωνΣτην πλατεία των Τρικάλων «κρέμασαν» τους βουλευτές του νομού τους οι Τρικαλινοί! Με κεντρικό σύνθημα το «κ…ες έρχονται κρεμάλες», οι «Αγανακτισμένοι» των Τρικάλων, προτίμησαν αντί …εξωδίκων, να στείλουν πιο «ηχηρό» μήνυμα στους 5 Βουλευτές του Νομού τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το trikalanews.gr, ξεκαθάρισαν ότι δεν εξαιρούν κανέναν και δεν κάνουν διακρίσεις βάσει κομμάτων, ενώ προειδοποιούν τους… ενδιαφερόμενους ότι ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις εάν κάποιος από αυτούς τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την «κρεμάλα»…

Θαυματουργά φάρμακα από την εποχή του Ιπποκράτη


Σε κάποια από αυτά περιέχονταν 100 διαφορετικές ουσίες

Από απλά σιρόπια, κολλύρια, αλοιφές, σταγόνες, χάπια έως και κολπικά υπόθετα που συνδύαζαν δεκάδες ουσίες, η φαρμακευτική αποτέλεσε από την αρχαιότητα μια ιδιαίτερα λεπτομερή επιστήμη για την αντιμετώπιση σχεδόν όλων των γνωστών ασθενειών.

Τα γραπτά του Ιπποκράτη αναφέρουν περίπου 250 φαρμακευτικά φυτά. Ο Γαληνός, που χαρακτηρίζεται ως ο δεύτερος σπουδαιότερος γιατρός της Αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη, στις γραφές του περιέγραψε τα περίφημα «Γαληνικά Φάρμακα», μερικά εκ των οποίων περιείχαν έως και 100 διαφορετικές ουσίες έκαστο.

Ακολουθούν μερικά από τα φάρμακα της αρχαιότητας, όπως δημοσιεύονται στην «Καθημερινή»:

- Η «λήμνια γη» βοηθούσε στην επούλωση των πληγών.
- Η σκόνη χρυσού εθεωρείτο ότι θεράπευε τους ρευματισμούς.
- Από τα κούμαρα φτιάχνονταν φάρμακα για τη θρομβοφλεδίτιδα.
- Η φλούδα ιτιάς χρησιμοποιούνταν ως αναλγητικό.
- Χαμομήλι με μέλι και λεμόνι για τον πονόλαιμο.
- Αλοιφή από λάδι, κερί μέλισσας και μαστίχα έσβηνε τις πανάδες από το δέρμα.
- Η αλόη από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως μαλακτικό για το δέρμα.
ΝΕΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό

Στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, συγκεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Ενημέρωσης, με την επισήμανση του βαρύτατου αλλά και ριψοκίνδυνου καθήκοντος που αναλαμβάνει.

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό

Στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον όλων των ξένων ΜΜΕ, με το Reuters, να χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και νέο "τσάρο της Οικονομίας", ως "μεγάλης βαρύτητας υπουργό".

Με τηλεγράφημά του, το Reuters, δίνει τους βασικούς σταθμούς στην σταδιοδρομία του νέου υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τον "παραγωγικότατο συγγραφέα", επισημαίνοντας την νομική του κατάρτιση, αλλά και το γεγονός ότι "ελάχιστα είναι γνωστά ως προς τις απόψεις του για την Οικονομία".


To Reuters επισημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αντιμέτωπος με τον νυν πρωθυπουργό, αλλά και το ότι είχε την ευθύνη για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει επίσης, με νεώτερο τηλεγράφημά του, ότι ο πρωθυπουργός "θυσίασε τον αντιδημοφιλή υπουργό του επί των Οικονομικών, για να βάλει στη θέση του τον κύριο εσωκομματικό του αντίπαλο, σε μια προσπάθεια να περάσει το σχέδιο λιτότητας και να αποτρέψει την χρεοκοπία".

Η παρουσία ελληνικών θεμάτων στις κορυφαίες θέσεις του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου αποτυπώνει το ρόλο της ελληνικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.
Η παρουσία ελληνικών θεμάτων στις κορυφαίες θέσεις του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου αποτυπώνει το ρόλο της ελληνικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.

Οι γαλλικές εφημερίδες
Η έγκυρη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, με τίτλο "ο Παπανδρέου αλλάζει τον υπουργό Οικονομικών", αναφέρεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι φέρει το βαρύ καθήκον "να σταματήσει την οικονομική και κοινωνική κρίση της Ελλάδας και να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της χώρας".

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Σταύρου Λαμπρινίδη, στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, καθώς και του Πάνου Μπεγλίτη, στο υπουργείο Αμυνας, με την επισήμανση ότι και οι δυο είναι "στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού Παπανδρέου".

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό
"Ενας νέος υπουργός Οικονομικών για την Ελλάδα της κρίσης" είναι ο τίτλος στο κύριο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της γαλλικής Le Monde, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το γεγονός πως ο νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει επίσης καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζεται η κρισιμότητα της στιγμής κατά την οποία η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση με διαστάσεις χωρίς προηγούμενο.

Η επίσης γαλλική Le Figaro, έχει τον ίδιο τίτλο με την Le Monde, επισημαίνοντας ωστόσο ότι "με την απόφασή του να θυσιάσει τον υπουργό του επί των Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Παπανδρέου, παίζει το τελευταίο του χαρτί".

Τα ξένα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό
"Εάν η νέα ομάδα δεν καταφέρει να επιλύσει την κρίση, θα είναι η ίδια η δική του διατήρηση στην προεδρία της κυβέρνησης που θα αποτελέσει αντικείμενο συμβιβασμού. Μένει να δούμε εάν αυτό το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες θα αρκέσει για να ηρεμήσει την οργή του δρόμου".

Ελληνική κατάληψη στο CNN
H κεντρική σελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου είχε ως πρώτο θέμα τον ανασχηματισμό που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Η Ελλάδα μάλιστα είχε άλλους τέσσερις τίτλους στην κορυφή της σελίδας, καθώς ο προβληματισμός εντείνεται διεθνώς για την κατάσταση της οικονομίας, τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση και κυρίως τις συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Συνάντηση με Μπαρόζο - Γιούνκερ τη Δευτέρα

Συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, θα έχει την Δευτέρα, ο Γ.Παπανδρέου, σύμφωνα με δηλώσεις Ελληνα υπουργού στο Reuters.

Συνάντηση με Μπαρόζο - Γιούνκερ τη Δευτέρα

Την Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Eurogroup, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Ελληνα υπουργό.

Η αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση Ελληνα υπουργού, τον οποίο επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

"Την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup", δήλωσε ο Ελληνας υπουργός στο Reuters.

Η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, συνάντηση Παπανδρέου - Γιούνκερ, αναβλήθηκε χθες, κατόπιν των δραματικών ολοήμερων εξελίξεων που προηγήθηκαν της έκτακτης συνόδου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και είχαν ως αφορμή τις παραιτήσεις δυο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είχε πάντως ανακοινωθεί συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Βασικός στόχος η ανατροπή του σκηνικού

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού είναι ο βασικός στόχος του νέου κυβερνητικού σχήματος. Κορμό του αποτελεί ισχυρή ομάδα έμπειρων στελεχών, ικανών να επαναφέρουν την αισιοδοξία στην κοινωνία.

Ισχυρή ομάδα για ανατροπή του σκηνικού

Το απόλυτο στοίχημα για τη νέα κυβέρνηση είναι να αλλάξει το κλίμα. Πως τα μέτρα εφαρμόζονται και αποδίδουν, ότι οι θυσίες δεν πάνε χαμένες και ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως. Να δημιουργήσει μία νέα ενότητα στην κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ, πάνω απ' όλα να εμφυσήσει αισιοδοξία στους πολίτες, ώστε να σταματήσουν να γεμίζουν τις πλατείες κάθε βράδυ.

Γι' αυτό τον λόγο έχει άμεση ανάγκη από καλά νέα, τα οποία μπορεί να προέλθουν από τα επερχόμενα Εκοφίν που θα πάει ο Ευ. Βενιζέλος και τη σύνοδο κορυφής στην οποία συμμετέχει ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις Βρυξέλλες και την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να δει τον Ζ. Μ. Μπαρόζο, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Α. Μέρκελ και τον Ν. Σαρκοζί?

Η κυβέρνηση που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί έχει ως σήμα κατατεθέν τη συγκατοίκηση Παπανδρέου-Βενιζέλου στην κορυφή της πυραμίδας. Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον πάλαι ποτέ αντίπαλό του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Οικονομικών. Αν πετύχει ο Ευ. Βενιζέλος θα μπορεί να κάνει όνειρα για το μέλλον. Αν χάσει, θα χάσει μαζί με τον Γ. Παπανδρέου.

Αν δεν υπήρχε το έκτακτο των οικονομικών συνθηκών τα ερωτήματα που θα κυριαρχούσαν θα ήταν αν θα δέσει η χημεία τους. Στην κατάσταση που είναι η Ελλάδα, όμως, έχουν αναλάβει δράση οι δυνάμεις της φυσικής. Οι δύο πολιτικοί θα πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα, αλλιώς η σύγκρουσή τους θα οδηγήσει την κυβέρνηση στην κατάρρευση και στις κάλπες.

Εγκρίθηκε το ποσό των 250.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο ΚαλαβρύτωνΌπως έφερε στη δημοσιότητα το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, υποδομών και δικτύων (αρ αποφ. Δ3β/0/14/37-Π) έγινε η εγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00 €), από τους πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε., για την εκτέλεση του έργου « Συντήρηση – βελτίωση του οδικού δικτύου Πάτρα - Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, Πούντα- Καλάβρυτα, Καλάβρυτα-Πριόλιθος-Κλειτορία-Δάφνη, Καλάβρυτα – Πριόλιθος – Τριπόταμα – Δάφνη, Πάτρα – 111 – Τριπόταμα – Δάφνη – Παγκράτι κ.α., του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας ». Την απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Δημήτρης Ρέπας ύστερα από αίτημα του Δήμου Καλαβρύτων (αρ. πρωτ. 4500/20-4-2011 έγγραφο του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας)

Η απόφαση έχει ως εξής:

1) Εγκρίνουμε τη διάθεση πίστωσης ποσού διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00 €) για την εκτέλεση του έργου που αναφέρεται στο θέμα. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου δεν θα υπερβαίνει την εγκρινόμενη πίστωση.

2) Ορίζουμε Διευθύνουσα Υπηρεσία το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Προϊσταμένη Αρχή την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

3) Καθορίζουμε με την πίστωση των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00 €) να αντιμετωπισθούν οι δαπάνες για ολοκληρωμένη φάση εργασίας, γενικά έξοδα και όφελος εργολάβου (Γ.Ε. & Ο.Ε.), αναθεώρηση τιμών, απρόβλεπτα και Φ.Π.Α. 4) Το εγκεκριμένο ποσόν για τις εργασίες του θέματος, μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, μειώνεται αυτομάτως στο ποσόν της προσφοράς. Απαγορεύουμε την εκτέλεση εργασιών, για οποιαδήποτε αιτία, χωρίς την δική μας έγκριση, με δαπάνη μεγαλύτερη από το ποσόν της προσφοράς. Επίσης, απαγορεύουμε την εκτέλεση εργασιών σε βάρος του ποσού του Φ.Π.Α., καθώς και του προβλεφθέντος ποσού αναθεώρησης.

Τι είπε ο Νασιώκας για την παραίτησή του- "Δεν έθεσα ποτέ θέμα ηγεσίας"

"Η ανατροπή ενός Πρωθυπουργού γίνεται από τον λαό, αλλοίμονο αν στην Ελλάδα φθάσουμε να αμφισβητούμε την δεδηλωμένη"Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο παραιτηθείς βουλευτής, Έκτορας Νασιώκας ανέφερε τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έθεσε ποτέ θέμα ηγεσίας. Στην αρχή των δηλώσεών του, ο κ. Νασιώκας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με την κοινωνία για το καλό της χώρας, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον του στην πολιτική, παρατηρώντας ότι «πολιτικός δεν έγινε το 2010 και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά, ότι η κίνηση του δεν αποτελούσε μέρος κανενός απολύτως σχεδίου ανατροπής του Γ. Παπανδρέου. «Η ανατροπή ενός Πρωθυπουργού γίνεται από τον λαό, αλλοίμονο αν στην Ελλάδα φθάσουμε να αμφισβητούμε την δεδηλωμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε με σαφήνεια, ότι δεν έθεσε θέμα ηγεσίας, αυτό όμως δεν σημαίνει, συμπλήρωσε «ότι συμφωνώ με την ηγεσία σε αυτή την φάση».

Πάντως, παρατήρησε, ότι οι έκτακτες εκλογές που ζητούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν γινόταν πριν κλείσει η συμφωνία για το «Μεσοπρόθεσμο» , θα σήμαιναν με ποδοσφαιρικούς όρους «ξαφνικό θάνατο» για την χώρα.

Όσο για την οικονομική πολιτική της νέας Κυβέρνησης ευχήθηκε να είναι αποτελεσματική αλλά υπογράμμισε ότι η πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει.
ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Υποθέτω ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε τόπος για πειραματισμούς και «μαγικά».

Ο τόπος τα τελευταία 24ωρα περνά μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ασχέτως των ευθυνών (που υπάρχουν και είναι και πολύ συγκεκριμένες) και αφορούν όσους διαχειρίστηκαν εξουσία και τα «μαξιλαράκια» του συστήματος αλλά και τον καταμερισμό τους που έχει γίνει αλλά θα γίνει πολύ καλύτερα από τον ιστορικό του μέλλοντος, τώρα χρειάζονται ρηξικέλευθες αποφάσεις.

Στην παρούσα φάση τις αποφάσεις, δύσκολες ή εύκολες, καλές ή κακές, τις παίρνει μόνο ένας άνθρωπος και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Μετά τα όσα έγιναν χθες (με την προσπάθεια δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας) και τα όσα συμβαίνουν σήμερα (με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αρχίζουν να παραιτούνται και να φυλλοροεί η κυβερνητική πλειοψηφία), με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού να αντιτίθεται στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα αλλά και την ουσιαστική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, δύο δρόμοι είναι αυτοί που ανοίγονται για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο ένας θα είναι να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί τις εξελίξεις και να τα «σπάσει» με την Τρόικα, κάνοντας να διαπραγμάτευση, ορίζοντας ποιο είναι το «επαχθές» χρέος και τι μπορούμε να δώσουμε ως χώρα χωρίς να ξεπουληθούμε έναντι των δανείων που πήραμε.

Ο δεύτερος δρόμος είναι ουσιαστικά μονόδρομος αν δεν ακολουθηθεί η προηγούμενη λύση. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί. Όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, επιτρέποντας στα πράγματα να πάρουν τον (άλλο) δρόμο που θα έπαιρναν υπό διαφορετικές συνθήκες το 2007.

Όποιον άλλο δρόμο και να διαλέξει ο Γιώργος Παπανδρέου (ανασχηματισμό, εκλογές κ.λ.π.) θα είναι επιζήμιες κυρίως για τον τόπο και δευτερευόντως για το κόμμα του και τον μείζονα πολιτικό του χώρο.

Το δίλλημα λοιπόν είναι απλό και το λέω όσο πιο ανθρώπινα γίνεται:

«ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ»!

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ (Προγραμματική περίοδος 2007-2013) θα εξεταστεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Ρίο».

Σύμφωνα με την πρόσκληση της συνεδρίασης που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές της Περιφέρειας, οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μιχάλης Τζωρτζής καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Παναγιώτης Στεφόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρης Καραβίδας.

Σπηλιόπουλος στο Ράδιο Γάμμα: Δεν θέλω να κλείσει η ΕΒΟ Αιγίου


Τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να διατηρηθεί η ΕΒΟ Αιγίου και παράλληλα τη δήλωση ότι ποτέ δεν απείλησε με παραίτηση απο το βουλευτικό αξίωμα διαφωνόντας με την πολιτική Παπανδρέου, έκανε σήμερα στο Ράδιο Γάμμα και στους Γιώργο Αναστασόπουλο και Μιχάλη Μπαϊρακτάρη, ο Αχαιός υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Κώστας Σπηλιόπουλος.

Από Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες


Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, από το Υπουργείου Παιδείας. Τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζουμε πως η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα μπορεί γίνει από σήμερα έως τις 28 Ιουνίου, μόνο μέσω διαδικτύου και αφού οι υποψήφιοι παραλάβουν από τα Λύκειά τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Με τον ίδιο κωδικό οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, μέσω διαδικτύου, και στις επιδόσεις τους στις εξετάσεις.

Tελευταίο μπάνιο για ηλικιωμένο


Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

Τραγικό θάνατο στη θάλασσα βρήκε ένας 82χρονος, ο οποίος ανασύρθηκε χθες το απόγευμα, χωρίς τις αισθήσεις του στον Καϊάφα Ηλείας.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ θα γίνει νεκροψία και νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

«Κόμμα τραμπούκων ο ΣΥΡΙΖΑ»
Συνεχίζει την κόντρα ο Πάγκαλος

«Κόμμα τραμπούκων» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα των τελευταίων μηνών.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, τις οποίες χαρακτήρισε «πράξεις βίας και αθλιότητας».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί «να καταγγείλει τους τραμπούκους, είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».

Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «αδιέξοδη» τη θέση Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Όσο για την πρόσφατη εσωκομματική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, ο Θ.Πάγκαλος τόνισε ότι τελικά «σύσσωμη η ΚΟ στήριξε τον Πρωθυπουργό και ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο».

Ποιο είναι το όνειρο του 18χρονου διάσημου Έλληνα χάκερ...


"Ό,τι έκανα, το έκανα για το χρήμα", εξηγεί ο ίδιος

"Πέρασα πολλά στην αστυνομία. Αλλά φαίνεται πως όλα θα πάνε καλά. Δεν έχω κάνει κάτι φοβερό, δεν είμαι καμιά ιδιοφυΐα. Τα παραλένε οι δημοσιογράφοι. Ό,τι έκανα, το έκανα για το χρήμα", αναφέρει ο Αλέξανδρος Π. από το Μπραχάμι, που θεωρείται, και...
αποδείχτηκε στην πράξη αυτό, ο πιο διάσημος Ελληνας χάκερ. Κατάφερε να κάνει άνω-κάτω το FBI και την Interpol. Ο χάκερ-θαύμα ξεκίνησε να επιτίθεται σε ιστοσελίδες από τα 15 του.
Η Interpol κατάλαβε καλά τι εστί "n-splitter" από το 2008 και το FBI το 2009. Και ήταν τόσο επιδέξιος, που εδώ και τρία χρόνια, οι κορυφαίες αστυνομικές Αρχές του κόσμου αναζητούσαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.Το όνειρό του είναι να στήσει μια πρωτοποριακή επιχείρηση, κάτι δημιουργικό και καινούργιο. Πέθανε ο πατέρας του, ρουμανικής καταγωγής η μητέρα του και δεν μπόρεσε υπό αυτές τις συνθήκες να πάει για μαθήματα πληροφορικής. Άλλωστε και με τα μαθήματα του σχολείου, δεν έχει... καλές σχέσεις. Στον κόσμο της πληροφορικής είναι αυτοδίδακτος.

katoci.com

Χωρίς τεχνικούς και ειδήσεις τα κανάλια τη Δευτέρα

Απεργούν για 24 ώρεςΣε 24ωρη απεργία προχωρούν οι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας από τις 05.00 π.μ. της Δευτέρας 20 Ιουνίου έως τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011. Οι τεχνικοί ζητούν την υπογραφή ΣΣΕ και την απόσυρση μηνύσεων και αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Λόγω της απεργίας δεν θα μεταδοθούν τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών σταθμών και οι live εκπομπές.

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Πολιτικοί με προϋπηρεσία σε κυβερνητικές θέσεις και στελέχη καταξιωμένα στα επαγγελματικά τους πεδία συγκροτούν την ομάδα των 9 "καινούριων" της κυβέρνησης.

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: η επιστροφή ενός πολύπειρου
Γεννήθηκε στη Λυκούρια Καλαβρύτων του Νομού Αχαΐας. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες. Είναι δικηγόρος και βουλευτής από το 1981. Η δράση του στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει από τις ομάδες Πρωτοβουλίας, από την πρώτη μέρα ίδρυσής του. Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου για θέματα Πολιτικού Συστήματος και Δικαιοσύνης.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία του

  • Υπουργός Δικαιοσύνης (1985)
  • Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1996)
  • Υπουργός Επικρατείας (2000)
  • Υφυπουργός Εσωτερικών (1982)
  • Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (1986)
  • Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1993)

Στο κόμμα:

  • Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής
  • Γραμματέας της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης (ΕΑΤΟΠ)
  • Ο κ.Παπαϊωάννου είναι επίτιμος Πρόεδρος των απανταχού Καλαβρυτινών και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου "Γιώργος Γεννηματάς".
  • Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με υφυπουργό τον Γιώργο Πεταλωτή.

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με υφυπουργό τον Γιώργο Πεταλωτή.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στα "δύσκολα" του υπ. Οικονομικών
Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1950 στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Βόρειο Ήπειρο και της μητέρας του από την Τεγέα της Αρκαδίας.

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Τελείωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι και το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Μάστερ στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ της Αγγλίας

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Πετροπούλου και έχει δυο παιδιά τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο.
Σταδιοδρόμησε για είκοσι χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (από το 1980 έως το 1996) σε διευθυντικές θέσεις στην βιομηχανία και στις υπηρεσίες.

Παντελής Οικονόμου
Παντελής Οικονόμου

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και έχει διαρκή ενεργή συμμετοχή μέχρι σήμερα. Εκλέγεται διαρκώς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής / Εθνικού Συμβουλίου από το 1ο Συνέδριο και έχει εκλεγεί κατ' επανάληψη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου / Πολιτικού Συμβουλίου. Μετά το 8ο Συνέδριο έθεσε υποψηφιότητα για γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και υποστηρίχθηκε στην ψηφοφορία από 43 μέλη του οργάνου.

Την περίοδο 1991 έως 1993 ανέλαβε την ευθύνη εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ ως εκλεγμένος Γραμματέας του αντίστοιχου Τομέα της Κεντρικής Επιτροπής. Στην προεκλογική περίοδο του 1993, η δήλωση του υπέρ της φορολόγησης των αποδόσεων των ομολόγων και των ρέπος, στοίχισε την εκλογή του, αλλά επιβεβαιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μάρκος Μπόλαρης
Μάρκος Μπόλαρης

Το 1996 εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθήνας. Διατέλεσε Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ρωσία, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Παντελής Οικονόμου διορίστηκε στην θέση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών μαζί με τον Φίλιππο Σαχινίδη και υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Με σπουδές στο Σικάγο

Πάρις Κουκουλόπουλος
Πάρις Κουκουλόπουλος
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958 και μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκε με τη δικηγορία. Εξελέγη βουλευτής το 2004, 2007 και το 2009.

Δραστηριοποιήθηκε στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη. Μετείχε ενεργά στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και στις Επιτροπές Φιλίας με τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και Βουλγαρίας και εξελέγη Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία.

Παντελής Τζωρτζάκης
Παντελής Τζωρτζάκης

Εισηγήθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως "Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις" (Ν. 3687/2008), "Ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων και άλλες διατάξεις" (Ν. 3696/2008) και "Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις" (Αύγουστος 2009). Ορίστηκε Πολιτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς συμμετείχε στον Επιτελικό Κύκλο "Κράτος – Πολίτης – Αυτοδιοίκηση".

Συμμετείχε στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις 14 Οκτωβρίου 2009 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2010, ως υφυπουργός στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με αρμοδιότητες την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, τις Γενικές Γραμματείες Εμπορίου - Καταναλωτή και την Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 χρίστηκε Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σταύρος Λαμπρινίδης
Σταύρος Λαμπρινίδης

Είναι παντρεμένος με την συμβολαιογράφο Κυριακή Τζαμπαζίδου και έχει έξι παιδιά.

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με επιτυχή προϋπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως υπάλληλος στη ΔΕΗ μέχρι το 1991.

Κώστας Σπηλιόπουλος
Κώστας Σπηλιόπουλος

Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση, διατελώντας Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Κοζάνης (1976-77), Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χημικών Μηχανικών (1978-79). Το 1986 εκλέχτηκε μέλος στην πρώτη ΑΣΚΕ της ΔΕΗ.
Υπήρξε απ΄ τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εκτελεστικού Γραφείου. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το 1986 και Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου τη διετία 1989-1990.

Ηλίας Μόσιαλος
Ηλίας Μόσιαλος

Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Κοζάνης το 1990 και επανεξελέγη το 1994, το 1998, το 2002 και το 2006. Το 1999 γίνεται ο πρώτος αιρετός Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, θέση στην οποία επανεκλέγεται το 2003. Διετέλεσε μέλος της 7μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Μόνιμη Συνδιάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (1992-1994).

Από το 1994 είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. και το 2000 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και υπήρξε επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας από το 2002 έως το 2004.

Γιάννης Δριβελέγκας
Γιάννης Δριβελέγκας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ: Από τη Forthnet στο νέο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Γεννήθηκε το 1962 στην Πόμπια Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών στο Brooklyn College, The City University of New York (CUNY).

Είναι ο ιδρυτής της Forthnet, ξεκινώντας από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. το 1987, όπου ανέλαβε την ευθύνη της μετατροπής της από ερευνητική δραστηριότητα σε εταιρία, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα εργαζόταν στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1987 έως το 1995 ήταν ενεργό μέλος των Διεθνών Δικτυακών Επιτροπών "EBONE", "RIPE" και "EARN/BITNET". Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής Πληροφορικής στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου (1988-1994). 2003-2006 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος), με ευθύνη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και Internet και εκπροσωπεί τον ΣΕΠΕ σήμερα ως μέλος του Δ.Σ. του ΑΘΗΝΑ (Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης). Τον Ιούνιο του 2007 εξελέγη Πρόεδρος του ΣΕΠΕ. Από το 2006 είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της πολωνικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών ΝΕΤΙΑ S.A.

Το Φεβρουάριο του 2011, μετά την παραίτησή του από τη Nova και τον ΣΕΠΕ, ανέλαβε θέση Συμβούλου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για θέματα πληροφορικής, επικοινωνιών και γενικότερα καινοτομίας.

Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ... ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
Λουλούδια αλλά και ευχές από πολιτικούς φίλους και ψηφοφόρους κατέφθαναν από το πρωί στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Κώστα Σπηλιόπουλου. "Ασφαλώς και υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα", δηλώνει ο κ. Σπηλιόπουλος. Τι ευχήθηκαν Ν. Τσούκαλης και...Ν. Νικολοπουλος.

Εποχές... ευχάριστου πολιτικού παρελθόντος θύμιζε το κλίμα στο γραφείο του Υφουπουργού Εθνικής Αμύνης Κώστα Σπηλιόπουλου, στην Πάτρα. Λίγες μόλις ώρες μετά την γνωστοποίηση της προαγωγής του στην κυβερνητική θέση, ψηφοφόροι και πολιτικοί φίλοι "έσπασαν" τα τηλέφωνα προκειμένου να εκφράσουν τα συγχαρητήρια και την συμπαράστασή τους ενώ δεν έλειψαν και οι γλάστρες με τα λουλούδια.

Από την πλευρά τους, οι συνεργάτες του κ. Σπηλιόπουλου, οι οποίοι και δεν προλάβαιναν να απαντάνε τα τηλέφωνα, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για επιτυχημένη θητείαυ κ. Σπηλιόπουλου, ενώ ξεκαθάρισαν ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν την Πέμπτη και τον ήθελαν να παραιτείται, κινούνταν στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων και μόνο.

Στην αντίπερα όχθη βέβαια, είναι δεδομένο ότι ο Αχαιός Υφυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά από καίρια ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται των αρμοδιοτήτων των δικών του, αλλά και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτη. Βασικότερο φυσικά αποτελεί το θέμα της ΕΒΟ Αιγίου, που εδρεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και για την οποία είχε κάνει ουκ ολίγες παρεμβάσεις στο παρελθόν.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Σπηλιόπουλο, του υπενθύμισε τις παρεμβάσεις αυτές που αφορούσαν στην ΕΒΟ κατά την διάρκεια της θητείας των προκατόχων του και τον προειδοποίησε μάλιστα ότι... θα τις επαναφέρει στην δημοσιότητα εάν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα, το θέμα της ΕΒΟ επανέφερε στο προσκήνιο και ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μέριμνας από τον Αιγιωτη Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, σε ερώτηση αν υπάρχει τελικά ελπίδα για την Ελλάδα, ο κ. Σπηλιόπουλος ήταν κατηγορηματικός: "Ασφαλώς! Ασφαλώς και υπάρχει ελπίδα. Και νομίζω πως η χώρα μας κάνει έναν αγώνα δύσκολο και ο ελληνικός λ

Πεζή από τη Σπάρτη στο Σύνταγμα

Συμβολική πορεία των Αγανακτισμένων

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «η Ελλάδα δεν πουλιέται, η Ευρώπη δεν μοιράζεται», στέλνουν οι «Αγανακτισμένοι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες» της Σπάρτης.

«Με την πραγματικότητα που ζούμε να γίνεται όλο και πιο ασφυκτική και τις προοπτικές για την Ελλάδα να γίνονται εφιαλτικές, δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να αντιδράσουμε ως «Σπαρτιάτες», αναφέρουν στο κάλεσμά τους και τονίζουν οτι δεν θα επιτρέψουν το «ξεπούλημα της Ευρώπης».

Με έναυσμα την πανευρωπαϊκή συνάντηση στις πλατείες την Κυριακή 19 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου, διοργανώνουν μια συμβολική πορεία από τη Σπάρτη προς την Αθήνα, λέγοντας «Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, τα μέλη της ομάδας που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδι της Κυριακής 19 Ιουνίου από το άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, με στόχο να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου.

Έληξε ο αποκλεισμός της ΞερόλακκαςΜάλλον φαίνεται πως ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς "έπεισε" τους κατοίκους της Ξερόλακας, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για κλείσιμο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής από την 1η Ιανουαρίου του 2011, και τελικά αποφάσισαν να του δώσουν την νέα εξάμηνη παράταση που επιζητούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα διακαώς.
Λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η λαική συνέλευση που πραγματοποίησαν για ένα ακόμη βράδυ από την περασμένη Τετάρτη οπότε και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εισόδου του ΧΥΤΑ.
Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των κατοίκων φαίνεται πως έπαιξε και πάλι η υπόσχεση του δημάρχου Γιάννη Δημαρά πως αυτή τη φορά η "ζωή" και κατ' επέκταση και η λειτουργία της Ξερόλακας θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2011 και πως από τις αρχές του 2012, όπως έχει ήδη αποφασίσει και το δημοτικό συμβούλιο, δεν θα ξαναμπεί στο χώρο ούτε ένα σκουπίδι.
Όπως δήλωσε στο attack tv, αμέσως μετά τη λήξη της λαικής συνέλευσης ο εκπρόσωπος των κατοίκων Γιώργος Βασιλόπουλος "αποφασίσαμε να δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία στη δημοτική Αρχή και να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας, δίνοντας έτσι στον δήμαρχο την εξάμηνη παράταση που είχε ζητήσει".
Πρόκειται πάντως για μία θετική εξέλιξη, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια, τα οποία ήδη έχουν σχηματίσει λόφους έξω από τους κάδους στο κέντρο και τις συνοικίες, αρκεί βέβαια και οι διαπραγματεύσεις της δημοτικής Αρχής με τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας να έχουν και αυτές θετική κατάληξη.
Ήδη από την ώρα που αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων, βγήκαν να συγκεντρώσουν σκουπίδια δεκαπέντε απορριμματοφόρα.

Συλλαλητήριο σήμερα το πρωί στην Τριών ΣυμμάχωνΗ Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή την απεργία της 15ης Ιουνίου και γνωστοποιώντας τις νέες κινητοποιήσεις το Σάββατο 18 Ιουνίου, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στην Πάτρα στην πλατεία Τριών Συμμάχων στις 11:00: «Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους
χιλιάδες νέους και νέες, τα λαϊκά στρώματα που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας νεκρώνοντας εργοστάσια και υπηρεσίες, γιαπιά και γραφεία.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά κλιμακώνοντας με νέα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας (Πάτρα, Τριών Συμμάχων 11πμ), απαιτώντας και αποφασίζοντας 48ωρη απεργία με τη συζήτηση του αντεργατικού εφιάλτη στη Βουλή. Μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης εναντία στην πολιτική των κεφαλαιοκρατών, ενάντια στην πολιτική που διασφαλίζει την κερδοφορία τους.

Με κάθε τρόπο, με Γενικές Συνελεύσεις, με ψηφίσματα, καταδικάζουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αποφασίζουμε και απαιτούμε κλιμάκωση της πάλης.
Κανένας συμβιβασμός με τη βαρβαρότητα των μέτρων, με το κεφαλαίο και την πολιτική του".

Την υποβάθμιση της Ιταλίας εξετάζει η Moody’s


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται στη βαθμίδα «Aa2», λόγω των κινδύνων που υπάρχουν όσον αφορά την ανάπτυξη, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και την ικανότητα της ιταλικής κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα.
Η Moody's ανακοίνωσε ότι έχει θέσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας "υπό επίβλεψη εν όψει μιας ενδεχόμενης υποβάθμισής" της.


Οι λόγοι που επικαλέστηκε είναι "οι προκλήσεις που υπάρχουν για την οικονομική ανάπτυξη που οφείλονται στις διαρθρωτικές αδυναμίες και μια πιθανή άνοδος των επιτοκίων κατά το πέρας του χρόνου".

Επίσης εξέφρασε ανησυχία όσον αφορά τους "κινδύνους που υπάρχουν για την υλοποίηση των απαραίτητων σχεδίων για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού, ώστε να μειωθεί το επίπεδο του χρέους της Ιταλίας και να διατηρηθεί το κόστος της αναχρηματοδότησής του σε προσιτά επίπεδα".

Παραμένουν οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


Χίλια περίπου άτομα από το κίνημα των αγανακτισμένων, παραμένουν στη πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα μπροστά από το σιδερένιο φράκτη που βρίσκεται , λίγα μέτρα μακριά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Αμαλίας , ενώ η συγκέντρωση παραμένει ειρηνική, δείχνοντας ότι η καθημερινή παρουσία τόσων ανθρώπων επιζητά την αλλαγή και τη θέληση για ανάπτυξη, κόντρα στην ύφεση, τα σκληρά οικονομικά μέτρα και την ανεργία