Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Το χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες στην Ηλεία


Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες από το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε σε καλλιέργειες η σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχόπτωση.

Μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά ενώ πιο σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Λεχαινών, Μυρσίνης, Μέλισσας και Αγίων Θεοδώρων.

Σκληρό παζάρι Βενιζέλου - Παπανδρέου για τη νέα κυβέρνηση


Μέσα σε μισή ώρα (γύρω στις 3 το μεσημέρι) έγινε η νομή της εξουσίας μεταξύ Παπανδρέου – Βενιζέλου και αμέσως μετά άρχισε να σβήνει η φωτιά που είχε ανάψει στο ΠΑΣΟΚ το πρωί με τις παραιτήσεις Φλωρίδη και Νασιώκα και τις εμπρηστικές δηλώσεις άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο μεγάλοι ομαδάρχες του ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου και Βενιζέλος) κάθισαν ο ένας απέναντι στον άλλον στο τραπέζι του Μαξίμου και ακολούθησε μια μικρή πολιτική Γιάλτα που καθόρισε τη νέα κυβέρνηση.

Το παζάρι ήταν σκληρό. Ο Βενιζέλος ήθελε σε καίρια υπουργεία κάποιους δικούς του βουλευτές και ο Παπανδρέου ήθελε να βάλει στα Οικονομικά υπουργεία και στο Εξωτερικών άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Η συμφωνία έγινε, πιθανόν περιλαμβάνει και την καρατόμηση του Θόδωρου Πάγκαλου. Το μήνυμα της συμφωνίας των δύο μεταφέρθηκε και στην κοινοβουλευτική ομάδα και αμέσως εμφανίστηκε μια συρρίκνωση των διαμαρτυριών, που εκφραζόντουσαν κυρίως από υποστηρικτές του Βενιζέλου.
Το μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στην στελέχωση των οικονομικών υπουργείων.

Πηγή: newsbomb.gr

Έκκληση Βαν Ρόμπεϊ για συναίνεση


Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ κάλεσε σήμερα τους έλληνες πολιτικούς ηγέτες να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να αποφύγουν «την κομματική πολιτική», ενώ στην οικονομική κρίση στη χώρα προστίθεται και μια πολιτική κρίση. «Απευθύνω έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση και όλους τους έλληνες ηγέτες του πολιτικού και οικονομικού τομέα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο Βαν Ρόμπεϊ σε μια διάσκεψη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που μοιράστηκε από το γραφείο του...
«Δεν είναι ώρα για κομματική πολιτική. Πολλά πράγματα διακυβεύονται, και οι έλληνες πολίτες το γνωρίζουν», είπε.
«Η ώρα δεν είναι για διαίρεση, αλλά για ενότητα στη δράση», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ.

Happy birthday...για τον Πρωθυπουργό!!


Πάρτι γενεθλίων διοργάνωσαν σήμερα οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος και βέβαια προς τιμήν του Πρωθυπουργού!!Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα κλείνει τα 59 χρόνια του.
Φορώντας ολα τα απαραίτητα αξεσουάρ των παιδικών γενεθλίων....ευχήθηκαν στον Πρωθυπουργό τα "καλύτερα"...

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ: Υψηλοί τόνοι, αιχμές και κριτική


«Λάθη διακυβέρνησης», «άτολμοι που φυγομαχούν», «υπουργοί που φόρτωσαν βάρη και την κοπανάνε» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν από βουλευτές ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί βουλευτές χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα κι άσκησαν σφοδρή κριτική.

«Πρέπει να αποβάλλουμε το "μικρόβιο" που κατατρώει την δημοκρατική παράταξη», είπε ο Ανδρέας Μακρυπίδης προσθέτοντας ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ζητεί ενότητα με άλλες δυνάμεις και αυτή να μην υπάρχει στο εσωτερικό του. «Φυγομαχούν οι άτολμοι και όσοι έχουν ενοχές, ενώ όσοι κάνουν σκληρή κριτική, να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους, καθώς έχουν γίνει λάθη διακυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια», είπε.

«Εξαντλούμε καθημερινά το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέταμε και διαρρηγνύουμε κοινωνικές σχέσεις», είπε ο Δημήτρης Λιντζέρης, σημειώνοντας πως ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας έχει αρνητικό πρόσημο. Κάλεσε τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και την Κ.Ο. να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν τους πολίτες της πλατείας να γυρίσουν σπίτι τους με αξιοπρέπεια».

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου συνέστησε ψυχραιμία και ταχύτητα στις αποφάσεις. «Την κοπανάνε κάποιοι που φόρτωσαν βάρη στη χώρα ως υπουργοί», είπε.

«Γιατί να χαρίσουμε τον όρο "επαναδιαπραγμάτευση" στην ΝΔ, αφού η επαναδιαπραγμάτευση είναι η μόνη σταθερά και θα κρατήσει μέχρι τέλους;», διερωτήθηκε ο Ντίνος Βρεττός, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό λέγοντας πως κανείς στην ΚΟ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος, την εργατικότητα και την απόφασή του να σώσει την Ελλάδα.

«Οι παραιτήσεις βουλευτών δεν βοηθούν, ο λαός θα κρίνει τους πάντες», σημείωσε η Μαρία Μίχου προσθέτοντας πως δεν συμμερίζεται «κριτικές της συμπολίτευσης που είναι πιο σκληρές από εκείνες των συναδέλφων της αντιπολίτευσης.»

«Η κρίση θα μετεξελιχθεί, αν δεν προσέξουμε, σε πολιτική και θεσμική», προειδοποίησε η Τώνια Αντωνίου. «Το σύστημα ήθελε αλλαγές αλλά δεν μπορεί να δίνεται αμνήστευση στην ΝΔ. Η κρίση δεν είναι στην ΚΟ, είναι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών σε όλο το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να πείσουμε ότι οι πολιτικές με το Μνημόνιο 2 δίνουν προοπτική κι αν αυτό δεν γίνει, η κοινωνία θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Όταν υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΟ να προβληματιστούμε. Να τελειώνουμε με τις "λογικές του 1965"», είπε.

Σχηματισμός κυβέρνησης «ορκισμένων σε αξίες» ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης, λέγοντας πως ο λαός έδωσε εντολή στον Παπανδρέου και στην ΚΟ και πως ο αγώνας κρίνεται στην πάλη κάθε μέρα.

Πρόβλημα στη λειτουργία της ΚΟ και της Βουλής αναγνώρισε η Χρύσα Αράπογλου. «Θα έπρεπε να συνέρχεται τακτικά. Πάσχουμε από αδράνεια και φοβικά σύνδρομα. Δεν έχουμε την δανειακή σύμβαση στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο. Δεν ενημερωνόμαστε για το τι ψηφίζουμε. Χρειαζόμαστε καθαρή και διαυγή θέση εθνικού σχεδίου. Κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε οι ετικέτες είναι έτοιμες. Να σταματήσει η λάσπη στον ανεμιστήρα», είπε.

«Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στο Μεσοπρόθεσμο από σήμερα, ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος», ζήτησε ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής μιλώντας για κάποιους που απεργάζονται σενάρια ακόμα και συνταγματικής εκτροπής

Να περιληφθούν στον ανασχηματισμό «άτομα με πολιτική οντότητα, προερχόμενα από την κοινωνία και όχι απαραίτητα από τον κομματικό μηχανισμό ή την ΚΟ» ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης ενώ ο Ηλίας Καρανίκας ζήτησε τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να είναι πανελλαδικής εμβέλειας και αποδοχής.

Πηγή: newsbeast.gr

Πτώχευση ή 5η δόση για τέλος Ιουνίου...


Δεκατέσσερις μέρες αφήνουν περιθώριο από την Τρόικα στην Ελλάδα να αποφασίσει για την τύχη της, εάν θα υπάρξει δηλαδή οικονομική κατάρρευση ή ενίσχυση και προσωρινή σωτηρία με την 5η δόση του δανείου.

ΔΝΤ και Κομισιόν παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν καθόρισε τα πράγματα ως εξής:

1. Δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου 1 και 2.

2. Την Κυριακή και Δευτέρα γίνεται εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου της Ελλάδας, αλλά αυτό θα δοθεί στη χώρα μας εφόσον ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο έχουν υπογράψει ήδη Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

3. Στις 12 και 13 Ιουλίου η Κομισιόν θα αποφασίσει για την πρόσθετη συνολική βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 75 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να υπάρξει η σχετική πλειοψηφία έστω των 151 βουλευτών στη Βουλή που θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να πάρει την 5η δόση η Ελλάδα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Μη ψήφιση του προγράμματος από την Βουλή σημαίνει ότι η 5η δόση δεν θα δοθεί και η Κομισιόν δεν δέχεται παράταση της πολιτικής εκκρεμότητας εφόσον 30 Ιουνίου δεν υπάρξει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ρωτήθηκε τι θα γίνει σε περίπτωση εκλογών στην Ελλάδα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Άρα αδυναμία της Βουλής να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Και η απάντηση ήταν κάθετη: «Δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια περίπτωση». Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνεται η 5η δόση στην Ελλάδα και για πρώτη φορά η Τρόικα μιλάει για πτώχευση της χώρας μας.

Πηγή: newsbomb.gr

Μπουρούσης: "Λάθος δήλωση έκανα για την εθνική"

Ο Γιάννης Μπορούσης έδωσε απαντήσεις για όσα έγιναν τη φετινή χρονιά. Χαρακτήρισε λάθος του τη δήλωσω περί αποχώρησης από την εθνική «ήμουν φοεριμένος ψυχολογικά» είπε. Παράλληλα αναφέρθηκε στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, αλλά και στην μηνιαία τιμωρία από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς «ποτέ δεν το κατάλαβα»...
Τα σημαντικότερα σημεία όσων είπε σε σπουδαστές σχολής δημοσιογραφίας για την εθνική ομάδα ήταν:
Όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπάω την εθνική ομάδα. Και επίσης όλοι ξέρουν τι θυσία έκανα πέρσυ και αγωνίστηκα με δική μου ευθύνη , παρότι τραυματίας. Φέτος θέλω να παίξω , αλλά δεν πρόκειται να το κάνω εάν δεν είμαι υγιής.
Εχω πρόβλημα τραυματισμού και περιμένω τους γιατρούς να μου πουν τι πρέπει να κάνω. Σε μία εβδομάδα θα ξέρουμε εάν θα κάνω εγχείρηση και θα μείνω δυο μήνες εκτός δράσης ή συντηρητική αγωγή. Οσο για τη δήλωση που έκανα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, ότι δεν θα ξαναπαίξω στην εθνική, ήταν λάθος μου, ήμουν φορτισμένος ψυχολογικά. Δεν έπρεπε να μπλέξω την εθνική με τα συλλογικά.
Από κει και πέρα επαναλαμβάνω ότι ήταν επίσης λάθος μου που έπαιξα πέρυσι στην Εθνική, ενώ είχα κατάγματα στο μετακάρπιο, ενώ δεν ήμουν 100% έτοιμος. Το πλήρωσα αυτό μέσα στη σεζόν με πολλούς πόνους και ενέσεις για να βγει η χρονιά».

Με Ελευθεριάδη η εθνική Νέων στο Μέτσοβο

Η Εθνική Νέων Ανδρών αναχώρησε σήμερα το πρωι, χωρίς απουσίες, με προορισμό το Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της. Η Νέων Ανδρών θα παραμείνει στο Μέτσοβο ως τις 24 Ιουνίου και στη συνέχεια θα πάρει μέρος σε τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Ιταλία (30/6-2/7), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο φέτος φιλοξενείται στο Μπιλμπάο της Ισπανίας (14-24/7).
Στο τεχνικό τημ της εθνικής μας είναι και ο πατρινός προπονητής Γιάννης Ελευθεριάδης.

Προσύμφωνο Πελεκούδα με τον Ηρακλή!

Το δίλημμα του πατρινού βολειμπολιστα Παναγιώτη Πελεκούδα φαίνεται πως βρήκε την απάντησή του, ύστερα από τις τελευταίες ημέρες «πολιορκίας» του από τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή.
Ο 21χρονος διεθνής κεντρικός προτίμησε τελικά τον «Γηραιό», με τον οποίο έχει υπογράψει προσύμφωνο και, όπως στην περίπτωση του Κώστα Χριστοφιδέλη, αναμένεται να είναι στη λίστα με τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των «κυανολεύκων» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο πρώην παίκτης της Λαμίας αρχικά… έγερνε προς το λιμάνι, η καθυστέρηση ωστόσο των διοικητικών εξελίξεων στον Ολυμπιακό τον έστειλε στη Θεσσαλονίκη.

"Φωτιά" δράσης ακαδημιών του Απόλλωνα

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή και διάθεση των συμμετεχόντων ξεκίνησε από τη περασμένη Τρίτη, το θερινό εσωτερικό τουρνουά της ακαδημίας μπάσκετ του Απόλλωνα.
Τα αποτελέσματα των αγώνων στην πρεμιέρα ήταν: Ποσειδώνας – Κένταυρος 26 – 22, Ήφαιστος – Πήγασος 29-33, Ντάλας – Ατλάντα 40-54, Οκλαχόμα – Μαιάμι 36-39.
Το τουρνουά συνεχίζεται κανονικά μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα γίνει και η γιορτή για τη λήξη της φετινής περιόδου με διαγωνισμούς, επίδειξη δεξιοτεχνίας από τους αθλητές της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα, αγώνες H.O.R.S.E., 3 on 3 κ.λ.π.
Παράλληλα, σήμερα και αύριο θα διεξάγεται στα ανοικτά γήπεδα του Απόλλωνα το εσωτερικό τουρνουά της ακαδημίας βόλεϊ. Οι αγώνες θα αρχίζουν καθημερινά στις 6μ.μ. και ολοκληρώνονται στις 9μ.μ.
Το Σάββατο οι προπονήσεις θα διεξαχθούν κανονικά στο κλειστό της Περιβόλας, ενώ η χρονιά θα λήξει με διαγωνισμούς, βραβεύσεις και το μεγάλο πάρτυ των ακαδημιών αλλά και όλης της αθλητικής οικογένειας του Απόλλωνα αλλά και του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Πάτρας την Κυριακή, από τις 7μ.μ. και μέχρι αργά το βράδυ.

Κεραυνός Αιγίου: Αβέβαιοι οι Κυριακίδης και Κανταρτζής

Σε απόλυτη ηρεμία είναι τα πράγματα στον Κεραυνό Αιγίου και οι πάντες επιχειρούν εδώ και καιρό...αποτοξίνωση από τη φετινή χρονιά στη Γ΄ εθνική μπάσκετ, που είχε πολλές δυσκολίες μέχρι να σωθεί η κατηγορία.
Προς το παρών, ο Χάρης Μπόγδανος με τους συνεργάτες του προσπαθούν να ταχτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, έτσι ώστε από κει και πέρα να αρχίσουν οι πρώτες κουβέντες για τη νέα χρονιά.
Βαρόμετρο και «κλειδιά» για το νέο σχεδιασμό, το αν θα παραμείνουν και του χρόνου ή όχι οι Κυριακίδης και Κανταρτζής. Περισσότερες πιθανότητες πάντως για ένα αίσιο τέλος υπάρχει με τον πρώτο παρά με τον δεύτερο κι αυτό γιατί, ο Κανταρτζής είναι λογικό να αποτελεί πόλο έλξης για ομάδες ακόμη και από τα ψηλότερα των εθνικών κατηγοριών και δη της Α2.

Μια ακόμη ευκαιρία για την Στεργίου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ομάδα που θα ταξιδέψει στην Τουρκία για τους αγώνες της α΄ κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε επίπεδο Ομάδων.
Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν αναχωρεί για τη Σμύρνη η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει το Σαββατοκύριακο στην α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, με στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Στην ομάδα έχει συμπεριληφθεί ο σφαιροβόλος του Αίολου Πατρών Μιχάλης Σταματόγιαννης και η πατρινή πρωταθλήτρια του ύψους του Κούρου Αντωνία Στεργίου.
Και οι δυο θέλουν την καλύτερη δυνατή πορεία και με την τελευταία να θέλει να πιάσει το όριο πρόκρισης για το επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

"Ωλ Σταρ Γκέιμ" μπάσκετ σήμερα στην Τρίπολη

Με σύνθημα «Παίζουμε μπάσκετ για τα παιδιά του χαμόγελου» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης το 1ο All Star Game Πελοποννήσου, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται πώς οι άνθρωποι του μπάσκετ ευαισθητοποιούνται σε παιχνίδια όπως είναι το 1ο All Star Game Πελοποννήσου που έχει το δικό του φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τη δική του ξεχωριστή σημασία, αφού τα έσοδα του εξ ολοκλήρου θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Τα μεγαλύτερα ονόματα του Πελοποννησιακού μπάσκετ θα βρίσκονται από τις 18.30 στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και μεταξύ αυτών και ο Νίκος Χατζής, που θεωρείται τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες με μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και ένας από τους καλύτερους σουτέρ, αν όχι ο κορυφαίος, που εκτός του παιχνιδιού θα συμμετέχει και στο διαγωνισμό τριπόντων, έχοντας κερδίσει τον ανάλογο διαγωνισμό στο All Star Game της Α1 κατηγορίας.
Επίσης θα μετάσχουν έχοντας δηλώσει συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του All Star Game Πελοποννήσου και άλλοι παίκτες της Α1 κατηγορίας, όπως είναι ο Αρκάς Γιώργος Γαλιώτος του Ηλυσιακού, οι Πατρινοί στην καταγωγή Φώτης Λαμπρόπουλος του Ηρακλή, Άγγελος Τσάμης του Κολοσσού Ρόδου και οι Καλαματιανοί Νίκος Παπανικολόπουλος του Ηρακλή και Πέτρος Νοέας του Αμαρουσίου.
Αν στους παραπάνω παίκτες που τιμάνε το Πελοποννησιακό μπάσκετ με την παρουσία τους στα «σαλόνια» της Α1 κατηγορίας, προσθέσουμε ακόμα τον Σπαρτιάτη Γιώργο Σουρλή του ΚΑΟΔ, τον Αποστόλη Κουτρούλια της Ολυμπιάδας, τον Πατρινό Νίκο Αργυρόπουλο του Απόλλωνα Πατρών, τον Κορίνθιο και νυν του Απόλλωνα Σταύρο Δανιήλ, που έχουν περάσει από μεγάλες ομάδες της Α1 κατηγορίας, αλλά και τους παίκτες των πέντε Πελοποννησιακών ομάδων που αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία όπως ο Νίκος Πέττας, ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, ο Γιώργος Πετρόπουλος, τότε γίνεται αντιληπτό το όμορφο θέαμα που θα παρουσιαστεί σήμερα.
Το All Star Game θα έχει το ανάλογο ίματζ και στο χώρο της διαιτησίας, αφού θα το διευθύνουν οι τρεις κορυφαίοι διαιτητές της Πελοποννήσου (ανάμεσά τους και οι πατρινοί Λεωνίδας Σπυρίδωνος και Χρήστος Χριστοδούλου) και ο Κυριάκος Ταβουλαρέας, ενώ κομισάριος θα είναι ο Ανδρέας Κόκκορης από το Λεωνίδιο.

Τελευταία...ανακοίνωση από την ΚΑΕ Ολυμπιάδα!

Μπορεί του χρόνου πλέον η Ολυμπιάδα να εμφανιστεί στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ εθνικής υπό τη σκέπη της ερασιτεχνικής, όμως η «πορτοκαλί» ΚΑΕ εξέδωσε χθες το μεσημέρι ανακοίνωση με ξεκάθαρες «μπηχτές» αλλά και με μια δόση...μυστηρίου, αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν είμαστε το τέλος που φεύγει αλλά η αρχή που έρχεται!
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιάδα, επ΄ ευκαιρία λήξης της φετινής σαιζόν έχει ως εξής:
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΛΕΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΕ. Με την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος έκλεισε ο σημαντικός κύκλος της ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΕ στο Ελληνικό μπάσκετ.
Έχοντας πετύχει πρωταθλήματα διαδοχικά σε Β εθνική κατηγορία και Α2 Εθνική η ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΕ συμμετείχε για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του σωματείου στην Α1 επαγγελματική κατηγορία μπάσκετ επί διετία. Κατάφερε με κόντρα όλο το άρρωστο σύστημα της γεροντοκρατίας του ελληνικού μπάσκετ να γράψει ημέρες ξεχωριστές.
Συμμετοχή σε Ευρωπαικά κύπελλα επί διετία. Νίκες επί Παναθηναικου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Νεο ήθος στα γήπεδα. Κοινωνικές παρεμβάσεις σε ιδρύματα και κυρίως επί 7 χρόνια καλλιέργησε μία νέα νοοτροπία φιλάθλων, νικητών αλλά ευγενών. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους της ομάδας για την καθοριστική συμπαράσταση που ήταν και η δύναμη να αντέξει αυτή η ομάδα τον συστηματικό πόλεμο.
Τέλος η διοίκηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΕ αναμένει μήπως φιλοτιμηθούν οι αρχές και επιτέλους μετά από ενάμιση χρόνο η αθλητική δικαιοσύνη εξετάσει τις επώνυμες καταγγελίες μας για στημένα παιχνίδια, διαιτητές και παρανομίες της ΕΟΚ!
Ο κύκλος θα έκλεινε και όπως κατά βάθος ξέρουν ακόμα και οι άσπονδοι "φίλοι" της ομάδας, Δεν είμαστε το τέλος που φεύγει αλλά η αρχή που έρχεται!».

Σχολή Ιστιοπλοϊας από τον "Ιάσων"

Ο αθλητικός ιστιοπλοϊκός όμιλος Ρίου «Ιάσων» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά σχολή Ιστιοπλοΐας για να γνωρίσουν το άθλημα τα μικρά παιδιά.
Στόχος της σχολής είναι να έρθουν τα παιδιά με ασφάλεια κοντά στη φύση ώστε να προστεθεί η επαφή με τον αέρα και θα θάλασσα στον τρόπο ζωής τους.
Τα μαθήματα (προπονήσεις) διαρκούν τέσσερις εβδομάδες και διεξάγονται από έμπειρους προπονητές κάθε Σάββατο και Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, Φαλήρου 66, Ψαθόπυργος.
Οι μαθητευόμενοι ιστιοπλόοι θα έχουν στη διάθεσή τους πλήρως εξοπλισμένα σκάφη κατηγορίας Optimist και τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ασφαλείας.
Περισσότερες πληροφορίες καθημερινά στο 6974938256 και στο 6974967799 και κάθε Σάββατο και Κυριακή από 11.00 έως 16.00 στις εγκαταστάσεις του ομίλου στον Ψαθόπυργο.

Α2 μπάσκετ: Οι ομάδες ακόμη περιμένουν να...εισπράξουν!

Η επιχορήγηση της ΓΓΑ, επιστρέφει και πάλι στην καθημερινότητα των ομάδων της Α2, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων. Άπαντες αναγνωρίζουν, ότι εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα αυτά, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, καθώς οποιαδήποτε πλάνο σχεδιασμού για τη νέα χρονιά θα αποτελεί...ουτοπία.
Οι πρόεδροι των ομάδων (ανάμεσά τους και ο Απόλλων) αναμένεται να επιδιώξουν συνάντηση με τους ιθύνοντες της ΓΓΑ και της ΕΟΚ, σε μια προσπάθεια να πιέσουν ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η εκταμίευση της πρώτης δόσης της επιχορήγησης. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και του γενικότερου ρευστού σκηνικού – πολιτικού και οικονομικού – στην χώρα, οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πότε θα δοθούν τα χρήματα (τα οποία έχουν εγκριθεί σε πρώτη φάση), είναι παρακινδυνευμένη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανεξάρτητα από το αν θα δοθεί η επιχορήγηση, τα μπάτζετ των ομάδων φέτος θα είναι ακόμη πιο περιορισμένα σε σχέση με πέρσι, με ότι συνεπάγεται αυτό για το πρωτάθλημα, ενώ ολοένα και αυξάνουν οι φωνές και οι προθέσεις για στροφή σε καθαρά ερασιτεχνικά πρότυπα.

Γαλήνη: Πρωταθλήτρια στην Β΄ παίδων ΕΣΚΑ-Η!

Με την τελευταία της νίκη χθές το απόγευμα επί του Αχαιού΄47 με 63-35 η Γαλήνη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην Β΄ κατηγορία παίδων της ΕΣΚΑ-Η και του χρόνου θα αγωνιστεί στην αντίστοιχη μεγάλη κατηγορία.
Μια επιτυχία εξαιρετικά μεγάλη, από τη στιγμή που ο αρμόδιος τεχνικός της (και υπεύθυνος όλων των Ακαδημιών μπάσκετ του συλλόγου) Ζόραν Μάρκοβιτς ξεκίνησε το όλο αυτό εγχείρημα μόλις πέρσι και έφερε μετά από ένα χρόνο την ομάδα να παίζει και καλό μπάσκετ, αλλά και να φθάνει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα σε επίπεδο τοπικών κατηγοριών.
Η εν λόγω αυτή επιτυχία θα γιορταστεί αναλόγως σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της Γαλήνης με ένα πάρτι στο οποίο το παρών έχουν κληθεί να δώσουν μικροί και μεγάλοι και να το χαρούν για τα καλά.

Μπάσκετ: Νίκη γοήτρου για την Αχαγιά΄82

Φινάλε με νίκη σήμερα το μεσημέρι για την Αχαγιά΄82 στα προκριματικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ Κορασίδων, επί του Άρατου στην Περιβόλα με 43-37, αλλά τελικά 2η θέση στην βαθμολογία πίσω από τη πρώτη Αμιλλα 2004.
Έτσι η πρόκριση στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος δεν επετεύχθη για την ομάδα της Κ. Αχαγιάς, όμως η σαιζόν είχε επιτυχία και ενθαρρυντικά σημάδια, όπως άλλωστε τόνισε και ο τεχνικός της Μιχάλης Δελάρτας λίγο αργότερα στην αθλητική ζώνη του ράδιο Γάμμα.
«Δώσαμε μάχες σε δυο μέτωπα, θα μπορούσαμε και στα δυο να είμαστε στα τελικά επί πανελληνίου επιπέδου, δεν τα καταφέραμε, έτσι είναι ο αθλητισμός, έχουμε όμως τις βάσεις και τα αγωνιστικά εχέγγυα για να προχωρήσουμε πολύ πιο δυνατά».
Δεν παρέλειψε πάντως ο τεχνικός της Αχαγιάς΄82 να σταθεί καις το γηπεδικό αγκάθι, λέγοντας με έμφαση ότι «επιτέλους να ανοίξει το δικό μας κλειστό και να ανακουφιστούμε...».

Πόλο: Ο Νηρέας "απορρόφησε" τον Φάρο!

Νέα ομάδα πόλο που θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική των ανδρών, προέκυψε στην Πάτρα, από την συγχώνευση του Νηρέα (Γ΄ Εθνική) και του Φάρου (Δ΄ Εθνική).
Ο Νηρέας ομάδα Γ’ Εθνικής και ο Φάρος (Δ’) αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια άλλη ομάδα, η οποία θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική με το όνομα του Νηρέα Πατρών.
Οι παίκτες που θα αγωνίζονται στην ομάδα είναι οι: Λευτέρης Μπόκαρης, Γιάννης Δημητσιάνος, Παναγιώτης Κοτσιώνης, Σάκης Κολλιόπουλος, Κων/νος Παπαιωάννου, Γιώργος Αθανασόπουλος, Νίκος Βλάχος, Μάκης Τσουτσάνης, Λάμπρος Αναστασόπουλος, και Μάκης Λυκούδης (παίκτης - προπονητής), από τον Νηρέα και Παναγιώτης Βασιλείου, Παναγιώτης Βουλουξής, Διονύσης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Κονδάκης, Νίκος Αφράτης, Ανδρέας Γιωργάκης, Φώτης Βουλουξής, Δημήτρης Παλουμπής, από τον Φάρο.

Απόλλων: Μετρημένες προσθήκες θα γίνουν

Στον Απόλλωνα της νέας περιόδου κοινή επιθυμία (διοίκησης και τεχνικού τημ) είναι να μην αλλάξουν πολλά πρόσωπα και η ομάδα να μείνει επί της ουσίας αλώβητη.
Κάτι που όμως εκ των προτέρων δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει, μια και θα πρέπει στις διοικητικές προτάσεις να υπάρξει και συγκατάθεση των αθλητών, οι οποίοι είναι λογικό και αυτοί να ψάχνονται μήπως βρουν κάτι καλύτερο.
Από μια πρώτη εκτίμηση των πραγμάτων που μπορεί να γίνει είναι ότι η τετράδα των Πάντελιτς, Μίλοβιτς, Λιανού, Αργυρόπουλου θέλουν όλοι να είναι ο βασικός κορμός της νέας περιόδου.
Το θέμα παραμονής ή όχι του Κορωνίδη είναι κάτι το ξεχωριστό που θα ξεκαθαρίσει αργότερα, ενώ ο Βετούλας δεν λέει όχι και στην παραμονή Δανιήλ, Πετρόπουλου, Λυμπέρη, αρκεί όμως και αυτοί να πουν το δικό τους ναι.
Αν πάντως ο Κορωνίδης δεν παραμείνει στην ομάδα ο Απόλλωνας θα κινηθεί για προσθήκη σε 1-2 προφανώς από το λεκανοπέδιο, με κάποια πρώτα ονόματα να είναι στο μυαλό του Βετούλα για παν ενδεχόμενο.
Φυσικά ο τελευταίος δεν θα έλεγε όχι στην παραμονή και των δυο (Αργυρόπουλου και Κορωνίδη), αρκεί όμως και οικονομικά να μπορεί να τους «αντέξει» ο σύλλογος, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται πολύ δύσκολο, ίσως όμως όχι και αδύνατο.

Πρωτάθλημα εργαζομένων στο Σκάκι

Ο Αθλητικός σύλλογος Πατρών Προμηθέας σε συνεργασία με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών διοργανώνει το 3ο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων στο σκάκι από αύριο μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουνίου.
Πρόκειται για διοργάνωση που έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, όπως φαίνεται και από τις πολλές συμμετοχές που υπάρχουν.
Οι αγώνες θα γίνουν και φέτος στους κλιματιζόμενους χώρους του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (στο Πλατάνι Πατρών).
Το σύστημα των αγώνων είναι το Ατομικό ελβετικό σύστημα 7 γύρων και το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αύριο
18.30 έναρξη, 19.00 1ος γύρος και 20.15 2ος γύρος.
Μεθαύριο
18.00 3ος γύρος, 19.15 4ος γύρος και 20.30 5ος γύρος.
Κυριακή
11.00 6ος γύρος και 12.15 7ος και τελευταίος γύρος.

"Χάνεται" για την Παναχαϊκή ο Γουμάγιας!

Στην αναζήτηση γκολκίπερ, τουλάχιστον δυο, με μεγάλες εμπειρίες από το χώρο της Β΄ εθνικής, θέλει η Παναχαϊκή για τη νέα χρονιά και εδώ και καιρό, υπάρχει σχετική λίστα από τον Ηλία Φυντάνη στα χέρια του Αλέξη Κούγια, για να κινηθεί ανάλογα ο τελευταίος και δη στο πιο σημαντικό κομμάτι, την επίτευξη της οικονομικής συμφωνίας.
Το όνομα του τερματοφύλακα Γιώργου Γουμάγια του Πιερικού, που είναι στις βασικές επιλογές του τεχνικού τημ, φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα και να χάνεται για την Παναχαϊκή, στα οποία προβλήματα κυριαρχούν τα προσωπικά και οικογενειακά.
Η οικογένεια του Γουμάγια (έχει δυο παιδιά), δυσκολεύεται να μετακομίσει από τα Βόρεια στα Νότια σε περίπτωση συμφωνίας του με την Παναχαϊκή, ενώ παράλληλα ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει έχει δείξει και ο Πανσερραϊκός, που τον βολεύει εξαιρετικά με βάση όλα τα παραπάνω και προφανώς απ΄ ότι είπε και στους «κοκκινόμαυρους», μάλλον εκεί θα καταλήξει.
Παρόλα αυτά, ακόμη οι «κοκκινόμαυροι» δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη στην εν λόγω υπόθεση, αν και επαναλαμβάνουμε, ότι τα εμπόδια είναι πολλά και σημαντικά και ο Πανσερραϊκός δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο.

Πόλο: Με Γερόλυμου θρίαμβος επί ΗΠΑ (11-10)

Η εθνική γυναικών νίκησε πριν από λίγο 11-10 την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγάλη πρωταγωνίστρια η Έλενα Κούβδου που απέκρουσε τρία πέναλτι, στην 3η αγωνιστική του Α' Ομίλου του Super Final του World League στο Τιαντζίν.
Μεγάλη πρωταγωνίστρια όπως προαναφέραμε ήταν η τερματοφύλακας Έλενα Κούβδου, η οποία απέκρουσε τρία πέναλτι. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Κίνας με την Ιταλία για να διαπιστώσει σε ποια θέση θα τερματίσει.
Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη νίκη της ελληνικής ομάδας σε διάστημα 15 ημερών επί της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη.
Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-0, 1-3, 2-0, 4-3 (πεν.).
Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ρουμπέση 4, Γερόλυμου 2, Αντωνάκου 2, Τσουκαλά, Αβραμίδου, Ασημάκη.
ΗΠΑ (Κρικόριαν): Ρούλον 2, Κρεγκ 2, Πέτρι 2, Βίλα, Ουένγκερ, Μάθιουσον, Ντράις.

ΕΠΟ: Και "φρέσκιες" ομάδες στα πλαστά χαρτιά!!!

Νέες ομάδες βρίσκονται στον φάκελο με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που παρέδωσε ο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κανελλόπουλος στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο!
Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα που έγινε στις εφορίες και τα καταστήματα του ΙΚΑ για τις ΠΑΕ ή ΤΑΠ και συνολικά αφορούν 18 ομάδες και στις δύο κατηγορίες.
Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως 4 ομάδες της Football League έχουν καταθέσει "πλαστά" έγγραφα και είναι οι Εθνικός, Ιωνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας και Βέροια, ενώ μία δεν κατέθεσε καθόλου χαρτιά στην ΕΠΟ προκειμένου να κάνει μεταγραφές (Ηλιούπολη).
Στη Football League 2 οι ομάδες με "πλαστά" έγγραφα είναι 7, ενώ ακόμα έξι δεν έχουν δώσει ενημερότητες στην Ομοσπονδία, ανάμεσα τους και η Αναγέννηση Επανομής η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο.
Μετά από την εξέλιξη αυτή τον λόγο έχει η Επιτροπή Ιδιότητας και μεταγραφών της ΕΠΟ, ενώ στο ΔΣ της ΕΠΟ αύριο πιθανότατα να γνωστοποιηθούν όλες οι ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα που μπορεί να τους κοστίσει μέχρι και τον υποβιβασμό.

Για ενδεχόμενο χάος κάνει λόγο το BBC


Συνεχή ανταπόκριση από την Αθήνα και αναλύσεις για την Ελλάδα κάνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Ο οικονομικός αναλυτής Πολ Μέισον αναφέρει ότι «στην Ελλάδα το κράτος αρχίζει να χάνει τον έλεγχο των κρατικών λειτουργιών».

Αναφέρει ότι ο Παπανδρέου προχωράει σε ανασχηματισμό υπό τον φόβο ανταρσίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλιστικού κόμματος.

«Αυτό που είναι κομβικής σημασίας, ωστόσο, είναι η παροιμιώδης παραλυσία στην οποία έχει καταπέσει η ελληνική κυβέρνηση, ένα παράλυτο κράτος, όπου τα όρια μεταξύ οικονομικού και κοινωνικού χάους είναι πολύ θολά», σχολιάζει ο κύριος Μέισον.

Ο αναλυτής κάνοντας αναφορές στις χθεσινές διαδηλώσεις τονίζει ότι το συγκεντρωμένο πλήθος στρέφεται απέναντι και στα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους τους. «Όλοι βάζουν τους δημοσιογράφους στο ίδιο καζάνι και μας θεωρούν συλλήβδην ρουφιάνους της αστυνομίας», αναφέρει ο Πολ Μέισον.

Στο 15,9% εκτοξεύτηκε η ανεργία!!!


Η ανεργία για το πρώτο τρίμηνο 2011 ανέβηκε στο 15,9%. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο αριθμός των απασχολούμενων στο πρώτο τρίμηνο 2011 ανήλθε σε 4.194.429 άτομα και των ανέργων σε 792.601. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 15,9%, έναντι 14,2% του τετάρτου τριμήνου 2010 και 11,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 11,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 35,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2010. Κατά το πρώτο τρίμηνο 2011 του 2011 βρήκαν απασχόληση 84.278 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος.
Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 47.690 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 195.193 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 101.609 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 102.329 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.
Σε όλους τους τομείς παρατηρείται μείωση στον αριθμό των απασχολούμενων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Στον πρωτογενή τομέα η μείωση ανέρχεται σε 7,7%, στο δευτερογενή 13,8% και στο τριτογενή 2,2%. Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης παραμένει χαμηλό και ανέρχεται στο 6,8% του συνόλου των απασχολουμένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζομένων το 54,1% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, ενώ το 5,9% διότι φροντίζει μικρά παιδιά ή εξαρτώμενους ενήλικες. Το ποσοστό των μισθωτών, το οποίο εκτιμάται σε 63,4%, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανέρχεται στο 80% του συνόλου των απασχολουμένων.
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (19,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (13,3%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (30,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 35,8%. Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 24,3% και τη Δυτική Μακεδονία με 22.3%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στην Πελοπόννησο με 12,4% και στο Βόρειο Αιγαίο με 12,6%.
Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (23,4%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (18,9) και οι απόφοιτοι τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης (18,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,8%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (10,6%).
Από το σύνολο των ανέργων, το 88,9% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 51,7% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 39,7% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Ένα ποσοστό ανέργων (6,8%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου του 2011, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (25,4%), β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (25,1%) και γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (16,3%).
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 46,6%. Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (19,8% έναντι 15,5%). Επίσης, το 73,3% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 52,0%.

Πηγή: piazzadelpopolo.blogspot.com

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα

Κίνημα αμφισβήτησης του Γ.Παπανδρέου


Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ορισμένοι βουλευτές του κόμματος, μετά τους χειρισμούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας. Με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 35 υπογραφές για την σύγκληση της ΚΟ. Δεκτό το αίτημα από τον πρωθυπουργό, αναμένεται να καθοριστεί η ώρα της συνεδρίασης, κατά την οποία θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Είναι σχέδιο συγκεκριμένης ομάδας, απαντούν άλλοι βουλευτές.

Η δήλωση - παραίτησης του Έκτωρα Νασιώκα

Σύρεται έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής ομάδας


Στην έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προχωρεί ο Γιώργος Παπανδρέου ύστερα από το εκρηκτικό σκηνικό που διαμορφώνουν οι παραιτήσεις δύο βουλευτών και ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Εκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής ομάδας

Εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ ύστερα από τις παραιτήσεις που υπέβαλαν από το βουλευτικό τους αξιώμα οι Γιώργος Φλωρίδης και Εκτορας Νασιώκας και και την παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, αίτημα το οποίο συνυπέγραψαν κατα πληροφρορίες περίπου 30 βουλευτές.

Το χορό των καταιγιστικών εξελίξεων έσυρε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ο Γιώργος Φλωρίδης υποβάλλοντας την παραίτησή του με δισέλιδη επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής:

"Η κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα", αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής Κιλκίς.

Στη 1.00 το μεσημέρι, από του βήματος της Βουλής, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Εκτορας Νασιώκας: "Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα" είπε επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, "με γνώμονα το λαϊκισμό". Προανήγγειλε επίσης συγκέντρωση στη Λάρισα για να παραδώσει, όπως είπε, την έδρα στους ψηφοφόρους του.

Και στη δευτερολογία του σημείωσε, σχολιάζοντας το χθεσινό νέο ναυάγιο στην απόπειρα συναίνεσης: "Ενιωσα ότι η σοβαρότητα μου και η αξιοπρέπειά μου επλήγη. Γι΄αυτό υπέβαλα την παραίτησή μου".

Σχεδόν ταυτόχρονα, έξω από το Κοινοβούλιο, η Βάσω Παπανδρέου ζητούσε την έκτακτη σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας, σκοπό προς τον οποίο είχε ήδη αρχίσει η συλλογή υπογραφών που έφθασαν τις 33 εωσότου γνωστοποιήθηκε ότι το αίτημα των βουλευτών έγινε αποδεκτό.

Δραματικές οι εξελίξεις στο ΠΑ.ΣΟ.ΚΤην παραίτησή τους από βουλευτές υπέβαλαν σήμερα ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Έκτορας Νασιώκας, οι οποίοι έκαναν λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της χώρας.

Ήδη φημολογούνται οι παραιτήσεις ακόμη τεσσάρων βουλευτών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους.

Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραμένει στους 155 βουλευτές, καθώς οι κ.κ. Νασιώκας και Φλωρίδης δεν ανεξαρτητοποιούνται.

Η Βάσω Παπανδρέου, από την πλευρά της, ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μάλιστα εδώ και λίγη ώρα συγκεντρώνει υπογραφές, για να τις παραδώσει στο προεδρείο της Βουλής. Η κα Παπανδρέου μάζεψε 35 υπογραφές, το αίτημά της έγινε δεκτό και σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα γίνει η σύγκληση της Ομάδας.

«Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του στη Βουλή, αμέσως μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Έκτορα Νασιώκα, ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα.

«Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του» τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

Ο ανασχηματισμός, παρόλο που υπήρχαν σενάρια αναβολής του, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν αναβάλλεται και θα ανακοινωθεί κανονικά εντός της ημέρας.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δηλώσεις βουλευτών

«Όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι απίστευτα σε μία περίοδο που το μεσαίο στρώμα ισοπεδώνεται, αυτό που συμβαίνει είναι ακατανόητο» δήλωσε ο κύριος Σαλαγιάννης.

«Σ' αυτή την τραγική περίσταση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» είπε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η χώρα παραδίδεται στο χάος. Υπάρχει έλλειμμα στη διακυβέρνηση του τόπου... καλώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλίες» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Λιντζέρης και πρόσθεσε: «Θα τεθούν τα θέματα στην ΚΟ και από κει και πέρα οι αιρετοί ας αποφασίσουν

Παραιτείται ο Σπηλιόπουλος;


Σύμφωνα με πληροφορίες στους αντιδρούντες βουλευτές που ουσιαστικά ζητούν εκλογές, είναι και ο Αχαιός Κώστας Σπηλιόπουλος.
Άγνωστο, για την ώρα αν θα παραιτηθεί η αν απλά υπογράψει το κείμενο της Βάσως Παπανδρέου που ζητά εκλογές.

Χρυσανθακόπουλος: Σχέδιο Σημίτη οι παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Σχέδιο Σημίτη "βλέπει" ο βουλευτής του ΛΑΟΣ , Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, πίσω απο τις παραιτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Ακούστε τι δήλωσε στο Ράδιο Γάμμα και στον Μιχάλη Μπαϊρακτάρη:

Έκκληση Σαρκοζί στην Ευρώπη για συμφωνία για την Ελλάδα


«Να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του ευρώ»

Να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και συμβιβασμού ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να βρεθεί λύση για την Ελλάδα. «Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα», είπε, «είναι ενότητα. Χρειάζεται να αφήσουμε πίσω αυτές τις εθνικές διαμάχες και να ανακτήσουμε την αίσθηση του κοινού μας προορισμού».

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και αίσθηση συμβιβασμού πάνω στα οποία έχει οικοδομηθεί η Ευρώπη», ανέφερε.

«Είναι καθήκον όλων να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του ευρώ.»

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, αναπτύχθηκε ένας δημόσιος διάλογος επί των τρόπων, αλλά όχι επί της αρχής, υποστήριξης της Ελλάδας. Ο διάλογος αυτός δεν είναι αθέμιτος και κατανοώ ότι κάθε ένα από τα κράτη μας, κάθε ένας από τους θεσμούς μας θέλει να προβάλλει την άποψή του», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί αύριο με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο σε μία προσπάθεια προσέγγισης των θέσεων των δύο χωρών πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της επομένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

Πηγή: newsbeast.gr

Να συγκληθεί αμέσως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Η Βάσω Παπανδρέου προέβη σε δήλωση αμέσως μετά τις παραιτήσεις των βουλευτών και δήλωσε πως οι ώρες είναι κρίσιμες και πως πρέπει να συγκληθεί αμέσως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Αυτή την ώρα, η Βάσω Παπανδρέου συλλέγει υπογραφές, τις οποίες θέλει να παραδώσει στο προεδρείο της Βουλής και τον κ. Βασίλη Έξαρχο, προκειμένου να συγκληθεί άμεσα η Κ.Ο. του κόμματος.

Μέχρι στιγμής έχει υπογράψει ο Λεωνίδας Γρηγοράτος.

Κυβερνητική κατάρρευση

Παραιτούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετέωρος ο ανασχηματισμός , η αντιπολίτευση αλλά και κυβερνητικά στελέχη ζητούν εκλογές

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν γίνεται όπως αναμενόταν και όπως είχε προγραμματιστεί. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης.

Μετά τον κ. Φλωρίδη πληροφορίες η παραίτηση και του κ. Νασιώκα. σήμανε γενικευμένο κυβερνητικό πρόβλημα ενώ φήμες θέλουν να ακολουθούν κι άλλοι βουλευτές Την ώρα που υπουργοί είχαν ήδη λάβει τηλεφώνημα ότι ανασχηματίζονται ή απομακρύνονται από το Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο ανασχηματισμός αναβάλλεται και ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Λίγο αργότερα νέα πληροφορία πάλι από το Μαξίμου διαμηνύει ότι ο ανασχηματισμός… δεν αναβάλλεται. Η παραίτηση Φλωρίδη ήταν σίγουρα βόμβα στα θεμέλια του ανασχηματισμού αλλά κυρίως στα θεμέλια της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες θέλουν μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζει επιστολή ζητώντας επειγόντως εκλογές. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή διαγράφονται από τον κατάλογο ομιλητών στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής. Φήμες για παραιτήσεις κι άλλων υπουργών κάνουν ακόμα βαρύτερο το κλίμα. Ήδη κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για ακυβερνησία.

Χάος επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και το υπουργικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμενόταν αρχικά να γίνει την Κυριακή, ωστόσο πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters σήμερα ανέφεραν πως θα αρχίσει μεν η συζήτηση την Κυριακή το απόγευμα αλλά η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Από την πλευρά της ΝΔ, στις 7 σήμερα το απόγευμα συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όπου ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να διατυπώσει και πάλι το αίτημά του για εκλογές. Τονίζοντας ότι «η χώρα είναι ακυβέρνητη».

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο έρχονται μία ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα έπειτα από 23 ημέρες κινητοποιήσεων από τους «Αγανακτισμένους». Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν ειρηνικά και παρά τα επεισόδια και τις ζημιές από ομάδα κουκουλοφόρων, κατάφεραν αφενός να διαφυλάξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαδήλωσης αφετέρου να στείλουν το βροντερό μήνυμά τους.


Ψωμιάδης: Παραιτήσου Γιώργο...

Να φύγουν τώρα, να κάνουν εκλογές για να μιλήσει ο λαός...
Τα είπε στο Ράδιο Γάμμα και στον Μιχάλη Μπαϊρακτάρη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Είπε ότι το παιχνίδι είναι στημένο και ζήτησε να παραιτηθεί ο Γιώργος ΠαπανδρέουΑκούστε τον:

Άδωνις Γεωργιάδης: Τώρα εκλογές

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο Ράδιο Γάμμα και στον Γιώργο Αναστασόπουλο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ζήτησε τώρα εκλογές. Ακούστε τι είπε:

Τι λέει στην επιστολή του ο Γιώργος Φλωρίδης


Την παραίτησή του από την Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέβαλε με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης.

«Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού, επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής στην επιστολή του.

Ο κ. Φλωρίδης καταλήγει λέγοντας: «Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής

Του Αγίου Μνημονίου σήμερα....


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σήμερα γενέθλια και κλείνει τα 59. Σύμφωνα με το εορτολόγιο σήμερα 16 Ιουνίου γιορτάζουν ο Τύχων και ο Μνημόνιος! Και η σημειολογία προκαλεί....Ο Άγιος Μνημόνιος, Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου, είναι γνωστός σε εμάς από υπόμνημα στο διάδοχό του, Άγιο Τύχωνα. Ο υπομνηματιστής ονομάζει τον Μνημόνιο «αγιώτατο».

Διετέλεσε Επίσκοπος κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ως δυνάμεθα να συμπεράνουμε από το γεγονός ότι ο διάδοχός του Τύχων εχειροτονήθηκε υπό του Επιφανίου Κύπρου.

Η μνήμη του Αγίου Μνημονίου συνεορτάζεται στις 16 Ιουνίου με αυτή του Αγίου Τύχωνα.

Παραιτείται από βουλευτής ο Γιώργος Φλωρίδης


Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του

Το όνομά του είχε ακουστεί πολύ για το υπουργείο Οικονομικών, με φόντο τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Ωστόσο ο έως σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φλωρίδης σε επιστολή του αναφέρει ότι κάνει αυτήν την πράξη γιατί τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Παραίτηση Φλωρίδη


Παραίτηση απο την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η ανεξάρτητος βουλευτής;
Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη. Σε λίγο αναμένεται δήλωσή του.

Εξώδικα στους βουλευτές Αχαίας απο την Πλατεία Γεωργίου....


Εξώδικο προς όλους τους Αχαιούς βουλευτές έστειλαν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Πάτρας.Το εξώδικο κοινοποιείται και στους υπόλοιπους βουλευτές του νομού, όπως και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής.

Στο εξώδικο τονίζεται ότι η ψήφιση του Μνημονίου είναι αντισυνταγματική και ότι εάν ψηφιστεί από τη Βουλή νέο Μνημόνιο, τότε θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης για τους λόγους που εξηγούν στο κείμενο.

Το κείμενο απευθύνεται και στους εννέα βουλευτές Αχαΐας και έχει ως εξής:

«Ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου εξώδικη πρόσκληση – διαμαρτυρία των παρά πόδας της παρούσης υπογραφόντων ελευθέρων και ανεξαρτήτων πολιτών της Πάτρας κατά

1. Κυριακοπούλου Μαρία,

2. Σπηλιόπουλο Κωνσταντίνο,

3. Παπαδόπουλο Αθανάσιο,

4. Τριανταφυλλόπουλο Ανδρέα, βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Αχαΐας και

5. Χρυσανθακόπουλο Αλέξανδρο, βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Αχαΐας

Κοινοποιούμενη:

- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

- στον Πρόεδρο της Βουλής,

καθώς και στους:

6. Μπεκίρη Μιχάλη,

7. Νικολόπουλο Νικόλαο (βουλευτές Ν.Δ. Ν. Αχαΐας)

8. Καραθανασόπουλο Νίκο (βουλευτή Κ.Κ.Ε. Ν. Αχαΐας)

9. Τσούκαλη Νικόλαο (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας),

παρά το ότι, τον Μάιο 2010, ως βουλευτές Ν. Αχαΐας δεν ψήφισαν το Ν. 3845/2010, προς γνώσιν τους και δια πάσαν νόμιμον συνέπειαν.

Κυρία και κύριοι Βουλευτές του Νομού Αχαΐας,

Η ψήφιση του μνημονίου (Νο 1, Νο 2 ή και οποιοδήποτε μελλοντικό προκύψει) - επικαιροποιημένου και μη - είναι πράξη αντεθνική, ανθελληνική και έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού και της Χώρας μας. Η αμετάκλητη και άνευ όρων παράδοση στους διεθνείς Τοκογλύφους είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας. Από την άλλη μεριά, επίσης, πράξη εθνικής μειοδοσίας είναι και η απεμπόληση των δικαιωμάτων της πατρίδας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης και της Σύμβασης Montego-Bay (Ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ). Εκλεχτήκατε ως αντιπρόσωποι του Έθνους και του Ελληνικού Λαού και όχι ως κομματικοί εντολοδόχοι. Πειθαρχία στα Εθνικά Συμφέροντα είναι καθήκον υπέρτερο της κομματικής πειθαρχίας και είστε υποχρεωμένοι να προκρίνετε το εθνικό συμφέρον - όχι το κομματικό.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρεπή διαβίωση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην παιδεία. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν αποκλειστικά δικαιώματα προς ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία της Χώρας (ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων, μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιόγραφων και δικαιωμάτων), δικαιώματα τα οποία με την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1, αντισυνταγματικά απεμπολήσατε από τον Έλληνα Πολίτη, εναποθέτοντας τα δικαιώματα αυτά στους δανειστές, με το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν όπως αυτοί κρίνουν, για την εξυπηρέτηση και μόνον των δανείων, όσο αυτά υπάρχουν.

Με τις πράξεις σας η Ελληνική πολιτεία δεν μπορεί

1. να προβεί σε καμιά αξιοποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου υπέρ της ανάπτυξης ή υπέρ του ελληνικού λαού, παρά μόνο εις όφελος των Δανειστών,

2. δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των Δανειστών της, να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού αντικειμένου συμφέρουσα σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό χωρίς την έγκριση των Δανειστών της Συμβάσεως και

3. δεν μπορεί η ίδια να ορίσει την όποια μορφή αξιοποίησης της περιουσίας αυτής (πώληση, παραχώρηση, εκμετάλλευση, μίσθωση κτλ) χωρίς την συναίνεση των δανειστών. Το καθήκον σας ήταν και είναι η διασφάλιση όλων αυτών των δικαιωμάτων και η προφύλαξη της Εθνικής περιουσίας και όχι η μετατόπισή τους στις δάνειες χώρες.

Η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», το «Μνημόνιο Συνεννόησης» και τα «Επικαιροποιημένα Μνημόνια», ως διεθνείς συμβάσεις με τις οποίες δεσμεύεται η Ελλάδα και ατομικώς οι Έλληνες, έπρεπε να είχαν επικυρωθεί και κυρωθεί, με βάση τα άρθρα 36 παρ. 2 και 28 παρ. 2 του Συντάγματος με τα τρία πέμπτα των μελών της Βουλής. Έτσι, έχουμε παραβίαση του πολιτεύματος και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας, με βάση τα άρθρα 1 και 120 του Συντάγματος. Το άρθρο 1 παρ. 3 ορίζει : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Οτιδήποτε στερεί ή μειώνει από τους Έλληνες τα δικαιώματά τους αυτά με την προσωπική συμμετοχή και συνέργειά σας, αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Δια Ταύτα, διαμαρτυρώμεθα για τη μέχρι τώρα στάση σας στο θέμα της ψήφισης του Μνημονίου και σας καλούμε να καταψηφίσετε το νέο Μνημόνιο.

Σας δηλώνουμε ότι εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο, θα ασκήσουμε όσα δικαιώματά μας απορρέουν από τον Αστικό και Ποινικό Νόμο και τους Συνταγματικούς Κανόνες. Για εμάς, εξίσου υπεύθυνοι και υπόλογοι για Εθνική Μειοδοσία θα είναι και όσοι στο μέλλον, με το πρόσχημα της ψηφίσεως του Μνημονίου, θελήσουν να το τηρήσουν.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς ένα έκαστον που απευθύνεται, για να λάβουν γνώσιν και δια πάσαν νόμιμον συνέπειαν.

Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι, προσκαλούντες και δηλούντες Ελεύθεροι και Ανεξάρτητοι πολίτες της Πάτρας».

"Πόλεμος" στο διαδύκτιο για τον κουκουλοφόρο αστυνομικό


Αγανακτισμένοι διαδηλωτές του Συντάγματος, με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, κάνουν τις φήμες να οργιάζουν περί εντοπισμού κουκουλοφόρου με αστυνομική ταυτότητα.

Οργιο φημών για κουκουλοφόρο - αστυνομικό

Οργιάζουν οι φήμες στο Διαδίκτυο, με αναρτήσεις Αγανακτισμένων από το Σύνταγμα, ότι κουκουλοφόρος που εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από διαδηλωτές, αποκαλύφθηκε πως ήταν αστυνομικός.

Με αναρίθμητες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, Αγανακτισμένοι του Συντάγματος, διατηρούν την έντονη φημολογία που θέλει κουκουλοφόρο, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από Αγανακτισμένους, να επιδεικνύει, τελικώς, αστυνομική ταυτότητα.

Αλλες αναρτήσεις αναφέρουν ότι ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν εναντίον των Αγανακτισμένων, σπάζοντας τα πανώ τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια τα ξύλα, ως όπλα επίθεσης.

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα

Το ΚΚΕ πάει πλατεία Γεωργίου στις 8 μ.μ
Πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει απόψε στις 8 στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ. Αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται απόψε από το Κομουνιστικό Κόμμα σε όλες τις πόλεις της χώρας, με σκοπό την προβολή του αιτήματος για εκλογές.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο γραμματέας της Ν.Ε. Νίκος Κουτουμάνος.

Να σημειωθεί ότι η πλατεία Γεωργίου αποτελεί το τελευταίο διάστημα το καθημερινό σημείο συνάντησης των αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι δίνουν ραντεβού εκεί κάθε απόγευμα. Όπως είναι γνωστό το ΚΚΕ έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από το Κίνημα των Πολιτών, οπότε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αποψινή «συνύπαρξη».

Μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»|

Το ρευστό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του...
Μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», που κυκλοφορεί σήμερα (Πέμπτη). Στη δημοσκόπηση καταγράφεται με το πιο άμεσο τρόπο η άποψη των ελλήνων πολιτών για την τρέχουσα κατάσταση καθώς και οι τάσεις που διαμορφώνονται στο εκλογικό σώμα, τείνοντας να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό.

Στη δημοσκόπηση είναι εμφανείς οι μετατοπίσεις γνώμης και ενδεχόμενης εκλογικής συμπεριφοράς των εκλογέων σε σύγκριση με τις τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι πολίτες που ρωτήθηκαν εκφράζουν, με ποσοστό που είναι αξιοσημείωτο, τη γνώμη τους για το που πάει η χώρα και στην πρόθεση ψήφου, αν γίνονταν αυτή την περίοδο εκλογές, τα αποτελέσματα χρήζουν μεγάλης ανάλυσης και συζήτησης. Η στάση απέναντι στο μνημόνιο και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση πρέπει να προβληματίσει τους ασκούντες εξουσία αλλά και τους επίδοξους διαδόχους. Ζητήματα όπως η ανεργία, οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το κίνημα δεν πληρώνω, τα οικονομικά σκάνδαλα και οι εξεταστικές επιτροπές καθώς και οι χειρισμοί των παραπάνω από τα πολιτικά κόμματα απασχολούν έντονα τους έλληνες πολίτες.

Η μεγάλη αυτή δημοσκόπηση καταγράφει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο το σκηνικό που αλλάζει και τα αποτελέσματά της ίσως καταδεικνύουν τι σκέφτεται και τι αισθάνεται η ελληνική κοινωνία για το «τσουνάμι» που έχει δεχθεί, με βασικό δεδομένο ότι μια δημοσκόπηση αποτυπώνει πάντα την περίοδο και τη συγκυρία στην οποία πραγματοποιήθηκε.

Δείτε τα ευρήματα της δημοσκόπησης της VPRC.


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC

"Καυτή" κριτική στη συναίνεση των πέντε ωρών

Την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και φυσικά την... συναίνεση Γιώργου και Αντώνη , για μόλις πέντε ώρες, σχολίασαν στο Ράδιο Γάμμα και στον Γιάννη Γεωργόπουλο τόσο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος όσο και ο πολιτευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής. Ακούστε τι είπαν:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"|

Τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" αποκαλύπτουν άκρως απόρρητο έγγραφο και ξεδιπλώνουν το σχέδιο "Πυθία"...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα».

Όπως προκύπτει από το άκρως απόρρητο έγγραφο με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλος και Χ. Μαρκογιαννάκης αντίστοιχα, είχαν ενημερωθεί ότι μία «ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα ατόμων της FSB, δηλαδή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Όλο το άρθρο και τα άκρως απόρρητα έγγραφα στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν, στο τεύχος 87, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.

Γαλλική πατέντα ο μεταλλικός φράχτης


Στοίχισε περίπου 40.000 ευρώ

Γαλλικής προέλευσης και προορισμένος για... καταστάσεις πολιορκίας, είναι ο φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς, που ξάφνιασε χθες τους διαδηλωτές στη Βουλή και λειτούργησε ως προστατευτικό «παραπέτασμα» για το Κοινοβούλιο και τις αστυνομικές δυνάμεις που το φρουρούσαν.

Δοκιμασμένος σε μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γένοβα το 2002, ο χαλύβδινος φράκτης αποκτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ εδώ και περίπου δύο χρόνια, αλλά παρέμενε ως λύση «εκτάκτου ανάγκης» στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί.

Η Αστυνομία, όπως δημοσιεύει το Έθνος, ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του μετά τα σοβαρά επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, γι' αυτό μετέβησαν στη Γαλλία δύο αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων για να ενημερωθούν σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις προδιαγραφές του.

Λίγο καιρό μετά αγοράστηκε από τα ΜΑΤ, μετά από πρόχειρο διαγωνισμό και σύμφωνα με πληροφορίες στοίχισε περίπου 40.000 ευρώ (20.000 το κάθε κομμάτι).

Ο φράκτης αυτός έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να αντέχει σε πολύ μεγάλες πιέσεις. Συγκεκριμένα, αποτελείται από δύο κομμάτια ύψους 2.20 μ. και συνολικού μήκους 15 μέτρων, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους όταν στήνονται, ενώ μεταφέρονται αποσυναρμολογημένα με τρέιλερ, από φορτηγό της Αστυνομίας.

Η συναίνεση των πέντε ωρών


Σε παιχνίδι εντυπώσεων κατέληξε η αποτυχηµένη προσπάθεια σχηµατισµού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, που διήρκεσε περί τις πέντε ώρες. Έληξε δε µάλλον άδοξα, όταν διαπιστώθηκε ότι αυτό που έπεσε ως «µια ιδέα» στην εικοσάλεπτης διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου - Α. Σαµαρά θα µπορούσε και να υλοποιηθεί!

Η ευθύνη προφανώς βαρύνει και τους δύο πολιτικούς ηγέτες, αλλά πρέπει να σηµειωθεί ότι στη διάρκεια των ωρών που µεσολάβησαν από την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαµαρά δηµιουργήθηκε σκηνικό ραγδαίων πολιτικών ανατροπών. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε διατεθειµένος να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία προκειµένου να σχηµατιστεί κυβέρνηση κοινής αποδοχής. «Αν είµαι εγώ το πρόβληµα, να κάνω στην άκρη», είπε ο Γ. Παπανδρέουστον Αντ. Σαµαρά, σύµφωνα µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.Ταυτόχρονα άρχισε να κυκλοφορεί σειρά ονοµάτων τα οποία θα µπορούσαν να ηγηθούν της κυβέρνησης συνασπισµού.

Αναφέρθηκαν συγκεκριµένα τα ονόµατα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήµου, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, του τέως Προέδρου της ∆ηµοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου κ.ά., αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια δεν υπήρξε η παραµικρή βολιδοσκόπησηεκ µέρους κανενός εκπροσώπου των δύο κοµµάτων προς αυτούς.

Η φηµολογούµενη εθελούσια αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, που κατά τον κ. Σαµαρά τέθηκε ως όρος για να προχωρήσει η «ιδέα» του σχηµατισµού κυβέρνησης σωτηρίας, προκάλεσε σεισµικές αντιδράσειςστο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να δέχθηκε τις αντιδράσεις πολλών κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι είχαν πλήρη άγνοια για τις προθέσεις του, και έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις φέρεται να πείστηκε να αλλάξει στάση. Έγινε γνωστό ότι της προσπάθειας που έγινε για να µεταβάλει άποψη ο Πρωθυπουργός ακολούθησαν εντατικές συζητήσεις για να οικοδοµηθεί αξιόπιστη επιχειρηµατολογία που θα χρέωνε το ναυάγιο της «ιδέας» στον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας Αντώνη Σαµαρά.

Μια αρχική σκέψη, που τελικά επικράτησε ως βασική, ήταν να του χρεώσουν ότι υπονόµευσε την «ιδέα» περί σχηµατισµού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και παραίτησης του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, µε σκόπιµη διαρροή στα µέσα ενηµέρωσης. Η σκέψη εγκαταλείφθηκε προς στιγµήν και υιοθετήθηκε µια δεύτερη, η οποία προβλήθηκε στα µέσα ενηµέρωσης, µε επίσηµη διαρροή: ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που πρότεινε στον κ. Σαµαρά την εθελούσια αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και τον σχηµατισµό κυβέρνησης συνασπισµού ΠΑΣΟΚ - Ν.∆. υπό άλλο πολιτικό – ή µη – πρόσωπο.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να προταθούν στον κ. Σαµαρά τρεις όροι για τον σχηµατισµό της κυβέρνησης αυτής που, κατά την άποψη εκείνων που τη διατύπωσαν, θα ήταν δύσκολο να αποδεχτεί ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Όπως την περιέγραψε σχηµατικά στα «ΝΕΑ» στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, οι όροι αυτοί ήταν οι ακόλουθοι:

1. Κυβέρνηση µε συγκεκριµένο χρονικό ορίζοντα ζωής, πέραν του έτους – η Ν.∆. αντέτεινε σχηµατισµό κυβέρνησης αποκλειστικά για την επαναδιαπραγµάτευση του πρώτου Μνηµονίου και διαπραγµάτευση για το δεύτερο Μνηµόνιο που θα συνοδεύει τον νέο δανεισµό της χώρας.

2. Συµφωνία επί συγκεκριµένου πολιτικού πλαισίου, µε πολιτικές παρεµβάσεις που αφορούν το κράτος, τη διαφθορά, την ανασυγκρότηση των µηχανισµών είσπραξης των φόρων.

3. Συµφωνία για το περιεχόµενο και το αντικείµενο της επαναδιαπραγµάτευσης µε την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η διατύπωση των όρων αυτών, ευελπιστούσε το Μέγαρο Μαξίµου, θα προκαλούσε την αντίδραση της Νέας ∆ηµοκρατίας και τελικά την άρνησή της, δεδοµένου ότι στόχος του Αντώνη Σαµαρά, κατά την κυβέρνηση, ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Τις διεργασίες παρακολουθούσε µε κοµµένη την ανάσα η κυβέρνηση, αλλά και η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ.Και όπως έγινε γνωστό, η προσδιορισµένη για σήµερα συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου θα µπορούσε να µετεξελιχθεί σε θρυαλλίδα για την κυβερνητική συνοχή. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αναµενόταν ναζητήσουν εξηγήσεις από τον κ. Παπανδρέου για όλη αυτή την υπόθεση και για το γεγονός ότι για µια τόσο ιστορικής σηµασίας πολιτική πρωτοβουλία δεν ζητήθηκε ούτεη γνώµη τους, αλλά ούτε και οι προτάσεις τους.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις ήταν χθες κατά τη διάρκεια τηςηµέρας τόσο έντονες, που πολλοί δεν απέκλειαν ότι ίσως στο τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συµβουλίου να µην υπήρχε η κυβέρνηση µε την έως τότε σύνθεσή της, µη αποκλείοντας να υπάρξουν σηµαντικές ρήξεις, ακόµη και παραιτήσεις.

Βούτηξαν "χρυσή" τσάνταΓερή μπάζα 5.000 ευρώ σε μετρητά και εισιτήρια αξίας 3.500 ευρώ έκανε άγνωστος στο κέντρο της Πάτρας. Ο δράστης έβαλε στο μάτι την τσάντα που κρατούσε μία υπάλληλος του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, η οποία κατευθυνόταν στο όχημά της που ήταν σταθμευμένο στην οδό Παντανάσσης. Ο επιτήδειος εκμεταλλευόμενος τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο σημείο και την απουσία κόσμου της επιτέθηκε, της αφαίρεσε την τσάντα και εξαφανίστηκε.

Καταργούνται οι πολεοδομίες

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ

Εντός πενθημέρου θα εκδίδονται οι πολεοδομικές άδειες από τις Υπηρεσίες Δόμησης. Τον έλεγχο των οικοδομικών εργασιών αναλαμβάνει η Περιφέρεια, που μπορεί να επιβάλλει βαριά πρόστιμα

Καταργούνται οι πολεοδομίες

Αλλάζουν όλα στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, σύμφωνα με σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο είναι έτοιμο να υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο σε μία από τις αμέσως προσεχείς συνεδριάσεις του.

Με τον νέο νόμο καταργούνται οι πολεοδομίες καθώς και άλλοι φορείς άσκησης πολεοδομικής πολιτικής, όπως οι Επιτροπές Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ). Την ευθύνη για την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα έχει ο μηχανικός.

Η επίβλεψη του έργου διαχωρίζεται από τη μελέτη και την αναλαμβάνει σώμα ιδιωτών μηχανικών, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας. Επιδιώκεται τέλος η ταχύτατη έκδοση της οικοδομικής άδειας, σε πέντε ημέρες από την υποβολή του φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους, ίσως και νωρίτερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Σηφουνάκη.

Την επόμενη εβδομάδα οι βαθμολογία

«Προσπαθούμε για Παρασκευή», δήλωσε ο Γ. Πανάρετος

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με στενό συνεργάτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ο οποίος μίλησε στο esos.gr.

Η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες αυτή την εβδομάδα.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν. (Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών στα βαθμολογικά κέντρα).
Καταλαβαίνω την αγωνία σας αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Προσπαθούμε για την Παρασκευή αλλά ισως χρειαστεί να πάμε Δευτέρα», δήλωσε για το θέμα ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.