Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Γραφείο Πάγκαλου : 46 χιλιάδες ευρώ για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας και 162 χιλιάδες ευρώ για μισθούς!!!


Γραφείο Πάγκαλου : 46 χιλιάδες ευρώ για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας και ...


162 χιλιάδες ευρώ για μισθούς!!!

Άνω - κάτω το υπουργικό συμβούλιο από τις φωνές... διαμαρτυρίας!


Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ

Δραματική συνεδρίαση, δραματικοί ήταν και οι τόνοι στο υπουργικό συμβούλιο, με τους υπουργούς να χρησιμοποιούν σκληρούς χαρακτηρισμούς και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δέχεται τα πυρά των συναδέρφων του, αν και για πρώτη φορά απάντησε σε υψηλούς τόνους, ιδιαίτερα στην κριτική που δέχτηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχοντας ως συμπαραστάτες τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο υπουργείο Οικονομικών!

Ειδικότερα, στην συνεδρίαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για δημοσιονομική κατοχή ενώ συνεπικουρούμενος από τον Χάρη Καστανίδη είπε πως αμφότεροι έχουν κάνει πολλές προτάσεις τις οποίες δεν έχει λάβει υπόψη του και επεσήμαναν ότι υπάρχει αλαζονική συμπεριφορά.

Μισθοί - πρόκληση στην γ.γ. της κυβέρνησης


Πάνω απο 2.500.00 ευρώ οι βασικοί μισθοί. Οι εργαζόμενοι έλαβαν πλήθος επιδομάτων καθώς και “κίνητρο απόδοσης.

Οι περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και γενικά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα φαίνεται για μια ακόμη φορά πως ισχύουν για όλους εκτός απο όσους πλαισιώσουν την κυβερνητική Ιερουσαλήμ.

1.629.716 ευρώ ενεκρίθησαν στις αρχές του μήνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σωτήρη Λύτρα προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες για βασικούς μισθούς στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.

''Σίγουρη η ελληνική πτώχευση – Εγκαταλείπει την Ελλάδα η τρόικα;''


Η Wall Street Journal έχει θέμα με τίτλο: "Η'Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της" και εκτιμά με σιγουριά πως το δρόμο της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η..

Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ ανακοίνωσαν απεργία

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του οργανισμού...
"Η απόφαση της κυβέρνησης για εκχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές του ποσοστού του δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ, την κατά τεκμήριο πιο κερδοφόρα διαχρονικά ελληνική εταιρεία με συμμετοχή δημοσίου, είναι επιλογή που στρέφεται από κάθε άποψη κατά..
του δημοσίου συμφέροντος", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ΑΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι "θεωρούν χρέος τους να αντιταχθούν στην παράλογη και ύποπτη αυτή αποκρατικοποίηση".

Financial Times> Ο "Λοβέρδος" ξεκίνησε την αναδιάρθρωση!..


Στις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους προμηθευτές υγείας αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Η Ελλάδα ήδη αναδιαρθρώνει τα χρέη της».

Τι ακριβώς θα συμβεί μόλις η Ελλάδα καταρρεύσει;
Όταν μιλάμε για τη κρίση στην Ελλάδα, όλοι πλέον γνωρίζουν τα ψέματα των Ευρωπαίων πολιτικών, και των τραπεζών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση ελέγχεται.
Στη πραγματικότητα όμως, η Ελλάδα θα καταρρεύσει. Το αν θα καταρρεύσει αύριο (που θα ήταν και η πιο έξυπνη λύση για όλους), ή σε ένα χρόνο (όταν δηλαδή τελειώσουν τα λεφτά της διάσωσης), είναι άσχετο. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα.

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει στις καρδιές μας.


Μάταια αγωνίζονται όσοι αγωνίζονται για να αναστήσουν μια τελειωμένη υπόθεση. Η Ελλάδα μας, έτσι όπως την είχαμε γνωρίσει και μεγαλώσει μαζί της, χρεοκόπησε στις καρδιές μας. Αποτελεί πλέον έναν πτώμα που δεν μπορεί, ούτε θέλουμε να αναστηθεί.

Δεν μας αγάπησε. Δεν φρόντισε όλα τα παιδιά της. Μας εκμεταλλεύτηκε για να κερδοσκοπούν μόνο κάποιοι και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι πιο πολλοί γίναμε απόπαιδα. Μας έδιωξε, φύγαμε, ξενιτευτήκαμε στη λησμονιά, μα πάντα είχαμε στην καρδιά μας την Ελλάδα και όνειρο την...
επιστροφή. Την επιστροφή στην Ιθάκη μας.

Νέο ρεκόρ της Ελλάδας. Στις 1433 μονάδες τα spread!!!


Σε πρωτοφανή επίπεδα εκτινάχθηκαν σήμερα τα ελληνικά spread που έσπασαν το φράγμα των 1400 μονάδων βάσης και διαμορφώθηκαν στις 1433 μονάδες. 

Την ώρα των συζητήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας οι αγορές ωθούν τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. 

«Η Ελλάδα θα μας κοστίσει ακριβά»!!!

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί δικαίως με την «εθνικιστική» στάση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό χρέος, όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι Γερμανοί ιστορικά έχουν μεγάλη παράδοση στους καλούς λογαριασμούς και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν. Σε μια περίοδο που άπαντες διαπιστώνουν ότι η διαχείριση του χρέους της Ελλάδας, που θα αυξάνεται και στα επόμενα χρόνια (βλ. σχ.) δεν βγαίνει με αποτυχημένα Μνημόνια, αδίστακτους κερδοσκόπους και ανίκανους πολιτικούς, οι Γερμανοί έχουν ήδη....

Που υπηρέτησαν την θητεία τους οι πολιτικοί μας;


Θητεία Ελλήνων Πολιτικών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός, ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ, ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο

Τα νέα μέτρα του 2011

http://s.enet.gr/resources/2011-05/xartonomismata_3-thumb-medium.jpgΜετάταξη προϊόντων από το 13% του ΦΠΑ στο 23%, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας...
ειδικοί φόροι στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα του 2011, όπως αποτυπώνονται επισήμως στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Μπιτσαξής: "Έτσι δεν ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα!"

Να αλλάξουν οι συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος στον τομέα της ασφάλειας αποφάσισαν Πολιτεία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Αστυνομία στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν τώρα δεν μπορούν να ξεκινήσουν πρωταθλήματα. Θέλουμε συνθήκες πολιτισμού και τέτοιες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής.
Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, από πλευράς Σούπερ Λίγκα οι Μαρινάκης, Μποροβήλος, Κομνηνός, ο αρχηγός της αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, αλλά και φορείς της πολιτείας.
Ο κ. Μπιτσαξής αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε ότι όλες οι πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για να αποφασιστούν τα νέα, σκληρότερα μέτρα: «Ερευνούμε να γίνεται υπό διαφορετικές συνθήκες το πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Εμείς ως Πολιτεία έχουμε ζητήσει διακοπή αγώνα για εισβολή οπαδών και επεισόδια και αυστηρές ποινές για βεγγαλικά και αντικείμενα».
Από την πλευρά της η Σούπερ Λίγκα έχει ζητήσει την επαναφορά του ιδιώνυμου αδικήματος για τη γηπεδική βία και την αύξηση των αρμοδιοτήτων των σεκιούριτι. «Τα πιστοποιημένα σεκιούριτι, κι όχι αυτοί που τώρα κάνουν τους σεκιούριτι, μπορούν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο.
Επίσης, η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα γήπεδα. Όσο για το ιδιώνυμο αδικήματος (σ.σ. αυτόματη φυλάκιση χωρίς αναστολή) το θέμα αυτό χρήζει νομικές μελέτης. Οι νομικοί όροι είναι υπό μελέτη».

"Εκκαθάριση" ιστορικών ομάδων στη Γ΄ εθνική!

Μετά τη Β΄εθνική, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ετοιμάζεται η "σφαγή των αμνων" και στη Γ΄ εθνική στα πλάισια της εξυγίανσης που ετοιμάζει η ΕΠΟ και στην εν λόγω κατηγορία.
Αιτία εδώ η κατ΄ εξακολούθηση χρήσης από την πλειοψηφία των ομάδων πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων και ήδη, οι ομάδες που εξαπάτησαν την Ομοσπονδία σύντομα θα το πληρώσουν ακριβά.
Ακόμη και ομάδες της Πελοποννήσου στη Γ΄ εθνική αναμένεται να τεθούν εκτός χάρτη για τη νέα σαιζόν και αυτό δεν αποκλείει, ακόμη και από του χρόνου κιόλας την ύπαρξη ενός και μόνο ομίλου στη Γ΄ εθνική.
Οι αποκλειστικές μας μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η πόρτα εξόδου θα ανοίξει και για ομάδες στα κοντινά της ευρύτερης περιοχής μας! Μικρή υπομονή και μόνο χρειάζεται ακόμη..

"Κόπηκαν" ΟΦΗ και Τρίκαλα από τη Β΄ εθνική!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία αδειοδότησης της Football League, με τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα να μην παίρνουν την άδεια.
Αντίθετα, Πανθρακικός και Δόξα Δράμας πήραν την άδεια και θα συμμετέχουν στα play off, μαζί με Λεβαδειακό και Βέροια. Από αυτές τις τέσσερις ομάδες κατά πάσα πιθανότητα μόνο μία θα έχει το δικαίωμα ανόδου στην Super League, αφού μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ηρακλή, όλα δείχνουν ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα παραμείνει στην «μεγάλη» κατηγορία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανθρακικός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
2. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
3. Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ.
4. Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Τρίκαλα.
Στις περιπτώσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων μειοψήφισε 2-1 ο πρόεδρος της επιτροπής Γυφτάκης, ενώ Δόξα Δράμας και Πανθρακικός πήραν ομόφωνα την άδεια συμμετοχής.
Το σκεπτικό της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη μη χορήγηση άδειας στον ΟΦΗ συνοψίζεται στους εξής λόγους:
1) Ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ έχει διαπιστώσει ότι η εταιρεία έχει αδυναμία συνέχισης των δραστηριοτήτων της.
2) Αναφέρεται στο σκεπτικό ότι ακόμα και σήμερα γνωρίζουν οι πάντες ακόμα και από δημοσιεύματα ότι υπάρχουν οφειλές και ο ΟΦΗ προσπαθεί να τις διακανονίσει και όχι να τις πληρώσει.
3) Υπάρχει σωρεία εκπρόθεσμων οφειλών και περίεργων στοιχείων, όπως π.χ. ο ποδοσφαιριστής Σφακιανάκης έχει καταγγείλει από τον Απρίλιο ότι δεν έχει καν διακανονίσει τις οφειλές του ο ΟΦΗ προς αυτόν, εντούτοις ο κρητικός σύλλογος έχει προσκομίσει χαρτί με διακανονισμό.
4) Δεν έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως έπρεπε.
Τα Τρίκαλα, από την πλευρά τους, «κουβαλούν» οφειλές από τον καιρό που ήταν ΤΑΠ στην Γ’ Εθνική. Αυτά τα χρέη μεταφέρθηκαν στην ΠΑΕ αλλά η ΠΑΕ δεν τα αναγνωρίζει. Σημειώνεται ότι η άρνηση της αδειοδότησης αφορά την δυνατότητα των ομάδων να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα. Στην Football League μπορούν τόσο ο ΟΦΗ όσο και τα Τρίκαλα να συμμετέχουν κανονικά

"Πέφτει χρήμα" σήμερα και αύριο στην Παναχαϊκή

Με "γεμάτες τσέπες" για μια ακόμη φορά αναμένεται το βράδυ στην Πάτρα ο Αλέξης Κούγιας, μια και σήμερα όσο και αύριο θα γίνουν πληρωμές στην ομάδα, κίνηση που δείχνει για μια ακόμη φορά την συνέπεια της ΠΑΕ Παναχαϊκή σε όλα τα επίπεδα.
Έτσι, οι πληροφορίες θέλουν τις πληρωμές να γίνονται σε δυο δόσεις και ανάλογα με το ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν και ποιοι όχι, έτσι ώστε να καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των οφειλών που υπάρχουν και με τη Παναχαϊκή να είναι κατά πολύ...μπροστά ακόμη και από ΠΑΕ Σούπερ Λιγκ στο ζήτημα των πληρωμών όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και σε πολλά άλλα μέτωπα, για τα οποία η ευθύνη αποκλειστικά βαραίνει τους προηγούμενους προέδρους της πατρινής ΠΑΕ, αλλά ο κ. Κούγιας θα πρέπει να βάλει (και πάλι) το χέρι στην τσέπη -κάτι που κάνει-.

Euro Νέων: Η κλήρωση των τελικών 8 Ιουνίου

Η κλήρωση της τελικής φάσης του Euro U19 2011 στο ποδόσφαιρο θα διενεργηθεί στις 8 Ιουνίου και ώρα 17:30 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
Τη συμμετοχή στα τελικά της διοργάνωσης έχουν εξασφαλίσει έως τώρα η διοργανώτρια Ρουμανία, η Ελλάδα και η Σερβία με τα παιχνίδια να γίνονται στην βαλκανική χώρα από τις 20 Ιουλίου ως την 1η Αυγούστου 2011.
Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε την παρουσία του με δύο νίκες στην Elite Round, αφού επικράτησε με 2-1 τόσο της Σλοβακίας όσο και της Γαλλίας που ήταν η κάτοχος του τίτλου.

Τα μπαράζ του Έσπερου στην Γ΄ εθνική

Μεθαύριο το μεσημέρι (Τετάρτη) στις 12 στα γραφεία της ΕΟΚ θα γίνει η κλήρωση των αγώνων μπαράζ των δευτεραθλητών όλων των ομίλων της Γ΄ εθνικής προκειμένου να υπάρξει η τελική τους κατάταξη, μέσα από τη οποία θα καλυφθούν τα όποια (κι αν προκύψουν) κενά συμπλήρωσης των ομάδων που θα δικαιούνται συμμετοχής του χρόνου στην Β΄ εθνική.
Στην κληρωτίδα θα μπει και ο Έσπερος ΑΟΠΑ που πήρε την 2η θέση στον Α΄ όμιλο Νότου, μαζί με τους Ανατόλια, Ηράκλειο και Γ.Σ. Αμπελώνα, με τους αγώνες να διεξάγονται από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στο ουδέτερο κλειστό της Λειβαδιάς.
Ο Έσπερος ΑΟΠΑ για τους αγώνες αυτούς εδώ και καιρό εφαρμόζει ειδική προετοιμασία, με τον Μάκη Γιατρά να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόγραμμα.
Κοντά στην ομάδα στο όλο αυτό αγωνιστικό τριήμερο θα βρεθεί η διοίκηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Μαρλαφέκα.

Κούγιας: Βραδυνά ραντεβού με Κυβελίδη και Φούφουλα

Για το βράδυ σήμερα στις 9 έχουν προγραμματιστεί τα πολύ κρίσιμα ραντεβού του Αλέξη Κούγια με τους Λεωνίδα Κυβελίδη και Κώστα Φούφουλα, μέσα από το οποίο θα κριθεί και η τύχη των δυο τελευταίων για τη νέα χρονιά και την παρουσία της Παναχαίκής στην Β΄ εθνική.
Και με τους δυο πάντως υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα συμεριφορών που χρήζουν ειδικής κουβέντας για να ξεπεραστούν και μένει να φανεί το τι θα προκύψει μέσα από τις απόψεις που θα εκθέσουν και οι δυο παίκτες, κάτι που θα κρίνει πολλά.
Πάντως το όλο κλίμα δεν είναι διόλου ευχάριστο και για τους δυο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, αν και όλοι στην Παναχαίκή δεν λένε όχι στη συνέχιση της προσφοράς τους στην ομάδα, κάτω όμως από συνθήκες που θα συνάδουν με το γενικότερο κλίμα στην ομάδα.
Ο Αλέξης Κούγιας αυτή την ώρα είναι σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα και ετοιμα΄ζεται να πάρει το δρόμο για την Πάτρα.

"Κλειδώνουν" οι υποψηφιότητες στον Απόλλωνα

Σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί δ.σ. στον Απόλλωνα, το τελευταίο πριν τις εκλογές της ερχόμενης Δευτέρας, στο οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η λίστα των υποψηφίων για την κάλπη.
Είτε πρόκειται για απερχόμενα μέλη των δ.σ. (σε Απόλλωνα και Απολλωνιάδα) που θα είναι εκ νέου υποψήφια, είτε για νέα τα οποία θα εμπλακούν στα κοινά των συλλόγων και ειδικά του Απόλλωνα.
Για το θέμα αυτό αναμένεται να γίνει η ενημέρωση από τον Α. Μολφέτα που χειρίζεται προσωπικά τις επαφές που έχουν ήδη γίνει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ τα περισσότερα από τα απερχόμενα μέλη Απόλλωνα και Απολλωνιάδας τελικά θα είναι και πάλι υποψήφια.


Ο Απόλλωνας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους φίλους του, ότι λόγω της μη ύπαρξης νικητών για όλα τα δώρα, θα γίνει επαναληπτική κλήρωση με τα αποτελέσματα του Λαϊκού Λαχείου της 7/6/2011 για τα παρακάτω δώρα:
1ος Λαχνός ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ SELVA ΜΕ ΕΞΩΛΕΜΒΙΑ ΜΗΧΑΝΗ YAMAHA ΑΞΙΑΣ 5.700€
2ος Λαχνός SCOOTER SYM 300cc ΑΞΙΑΣ 4.000€
3ος Λαχνός ΠΟΔΗΛΑΤΟ IDEAL MEGISTO ΑΞΙΑΣ 600€
Η πώληση των λαχνών κατόπιθν τούτου θα συνεχιστεί κανονικά με νέα τιμή για τους ενδιαφερόμενους: οι 3 λαχνοί 10 Ευρώ.

Φωνές για "σφαγή" του Κόροιβου στην Καισαριανή

Με πολλά και σοβαρά παράπονα επέστρεψε ο Κόροιβος στη βάση του, μετά την αναμέτρηση στην Καισαριανή, με τη Νήαρ Ηστ και την πικρή ήττα με 95-92.
Η ομάδα της Ηλείας, μετά και την ήττα αυτή, παρέμεινε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον η παραμονή της στην κατηγορία, έχει δυσκολέψει αφάνταστα, αν και μαθηματικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.
Οι άνθρωποι του Κόροιβου «βράζουν» τόσο για την διαιτησία, την οποία θεωρούν ότι διαμόρφωσε το εις βάρος τους αποτέλεσμα αλλά και έχουν τρομερά παράπονα από την φιλοξενία της Νήαρ Ηστ και τις συνθήκες που επικράτησαν στις εξέδρες, με επιθέσεις εναντίον των αθλητών.
Μάλιστα, η διοίκηση του Κόροιβου πρόκειται να εκδώσει επίσημη «καυτή» ανακοίνωση διαμαρτυρίας όπου θα τοποθετείται για το εν λόγω παιχνίδι αλλά και γενικότερα για τα τεκταινόμενα στον χώρο του μπάσκετ και δη της Α2.
Από δω και πέρα πάντως η ομάδα του Βασίλη Νιπεργιάλη θέλει το τρία στα τρία, με δυο σερί ματς στην Αμαλιάδα (με Ερμή Λ. και Ικάρους Σερρών) και φινάλε στο ΜΕΤΣ με το Παγκράτι, εκεί που πιθανότατα θα παιχτεί η κατηγορία και για τις δυο ομάδες.

Δίνουν τα χέρια Διαγόρας και Α. Ζήκος

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μεθαύριο όπως λένε οι πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου του Διαγόρα Βραχνέικων Αρίστου Γεωργίου, με τον προπονητή Ανδρέα Ζήκο, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Η επιθυμία της διοίκησης για σύμπλευση και τη νέα σεζόν είναι δεδομένη, αφού με τον εν λόγω τεχνικό στον πάγκο της ο Διαγόρας πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού.
Αυτό, εξάλλου, αποτυπώνεται και στους αριθμούς που «σημάδεψαν» τη φετινή πορεία της ομάδας στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής.
Ενα ακόμη στατιστικό που ενισχύει τα επιτεύγματα του Ανδρέα Ζήκου στον Διαγόρα αφορά το ότι η 3η ομάδα της ειδικής βαθμολογίας που σχηματίζεται απο την 9η αγωνιστική και έπειτα ήταν ο Ατρόμητος Λάππα με 48 πόντους. Επτά, δηλαδή, λιγότερους από το σύλλογο των Βραχνέικων.
Ολα τα παραπάνω στοιχεία τα έχει «ζυγίσει» ο πρόεδρος Αρίστος Γεωργίου, ο οποίος θέλει να κρατήσει τον έμπειρο τεχνικό και τη νέα χρονιά στον πάγκο της ομάδας του, κάτι που πιθανότατα αποτελεί και επιλογή του Α. Ζήκου.

Οι Ελπίδες πανάξια στην Α2 χαντ-μπολ ανδρών

Έγραψαν ιστορία οι Ελπίδες Πάτρας στο Άργος σε ένα συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων του οποίου επικράτησε με 27-26.
Νίκη που της έδωσε το εισιτήριο για την Α2 Εθνική χαντ-μπολ ανδρών, σε αντίθεση με την ηττημένη, η οποία υποβιβάστηκε στην Β΄ Εθνική μετά από αρκετά χρόνια.
Η αξία και η δυναμικότητα της αθηναϊκής ομάδας έκανε και πιο μεγάλη τη νίκη των Ελπίδων, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λεωνίδας θύμιζε ομάδα της μεγάλης κατηγορίας.
Χαρακτηριστικές ήσαν οι δηλώσεις του Ανδρέα Καραβέλα μετά το τέλος του αγώνα: «Νιώθουμε πολύ περήφανοι για τους αθλητές μας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει σε αυτούς, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί είναι που παίζουν, από χόμπι αψηφώντας τραυματισμούς, κούραση και ότι άλλο συνεπάγεται.
Το υπόλοιπο κομμάτι ανήκει στους πιστούς συνεργάτες μου και υποστηρικτές της ομάδας που πιστεύουν στο όραμα μου».

Ορμή: Ευχές και συγχαρητήρια από Απ. Κατσιφάρα

Συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές προς τις αθλήτριες της Ορμής Λουξ που κατέκτησαν για πέμπτη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας, απηύθυνε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Οι αθλήτριες συνοδευόμενες από το Γενικό Διευθυντή της ομάδας Ανδρέα Κόγκα και τον προπονητή Ιβάν Τσοπ επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη στο γραφείο και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές του.
«Μας δίνετε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση», τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στις αθλήτριες και σημείωσε ότι στο παράδειγμα της Ορμής-Λουξ διακρίνουμε την ομαδικότητα και τη συλλογική προσπάθεια ως αναγκαίες προϋποθέσεις για επιτυχημένη πορεία υψηλών επιδόσεων και επίτευξη των στόχων.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η ομάδα της Ορμής Λουξ ως πρωταθλήτρια Ελλάδας και ως εκπρόσωπος της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να έχει την ανάλογη υποστήριξη, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να είναι έτοιμη για κάθε δυνατή βοήθεια.
Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας επισημαίνοντας ότι διακρίσεις όπως αυτές που φέρνει στην περιοχή η ομάδα της Ορμής Λουξ προβάλλουν σε εθνική και διεθνή κλίμακα την Δυτική Ελλάδα και αποδεικνύουν την δυναμική της.

Έρχεται στην Ευρώπη το φάρμακο κατά της νόσου του λύκου .


Έρχεται στην Ευρώπη το φάρμακο κατά της νόσου του λύκου

Η πρώτη καινούργια θεραπεία κατά της νόσου του λύκου, ύστερα από πενήντα ολόκληρα χρόνια, έρχεται στην Ευρώπη. Μόνον η -τυπική μάλλον- διαδικασία της έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εκκρεμεί ώστε το σκεύασμα με τη δραστική ουσία belimumab να φθάσει στα ράφια των φαρμακείων.

Είναι για να αναρωτιέται κανείς…Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει λοιπόν ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ .

Σχετικά με: "300.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν σήμερα..."

Αντί για να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, πρέπει να κατέβουν οι μισθοί και ενιαίο μισθολόγιο να εφαρμοστεί εδώ και τώρα.
Οι μισθοί στο δημόσιο πρέπει ναι είναι γύρο στα 800€-2000€ και βλέπουμε μετά πόσοι θα μείνουν και πόσοι θα φύγουν. Είναι δυνατόν σε μια χώρα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να προσπαθούν να βγάζουν πέρα με 700€ το μήνα και οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν διπλάσια και τριπλάσια λεφτά σε ένα τομέα που μέρα με τη μέρα μπαίνει μέσα!

Πωλείται μέχρι και το ΟΑΚΑ!", λένε στην Ισπανία


Οι αναφορές του ισπανικού Τύπου στην οικονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους δεν έχουν τελειωμό (όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη).
Αυτή τη φορά η εφημερίδα "La Vanguardia" αποκαλύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει στο...σφυρί τα Ολυμπιακά ακίνητα με το ΟΑΚΑ να μην αποτελεί εξαίρεση!
Το άρθρο φέρει τον τίτλο "Ελλάδα, μια χώρα προς πώληση" και μέσα σε...
 αυτό ο συντάκτης τονίζει:
"Σε τιμή ευκαιρίας πωλούνται, μεταξύ άλλων, τα Ολυμπιακά Ακίνητα ή αλλιώς όλες οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των Αγώνων του 2004». Τι άλλο; «Ακόμα και το Ολυμπιακό Στάδιο με την περίφημη στέγη Καλατράβα είναι προς πώληση

Ένα χρόνο μνημόνιο: Ερωτηματικά για χειρισμούς...

Του Νικου Κοτζια
Το μνημόνιο απέτυχε. Η βεβαίωση της κυβέρνησης ότι στα τέλη του 2011 θα αρχίσει η ανάκαμψη διαψεύστηκε. Το μνημόνιο απέτυχε. Οι μεν θα πουν ότι φταίει η ανικανότητα της κυβέρνησης και θα θέλουν ακόμα περισσότερο μνημόνιο. Οι δε θα λένε ότι το μνημόνιο είναι δείγμα της αποτυχίας της ίδιας της Ευρώπης. Από πλευράς μου θα επιμείνω ότι το μνημόνιο ήταν προγραμματισμένο να αποτύχει διότι είχε στο DNA του την ύφεση, την κοινωνική αδικία, την αναδιανομή πλούτου. Απέτυχε, όμως, περισσότερο του αναμενόμενου διότι....
η κυβέρνηση δεν διασφάλισε ούτε καν την επιτυχία του λανθασμένου δρόμου που επέλεξε να πάρει. Αυτό γίνεται φανερό αν εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία από το τι έγινε τον τελευταίο χρόνο.

Ορισμένα από τα προβληματικά στοιχεία

Συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Αχιλλέας Μπέος

Σε νοσοκομείο του Βόλου παραμένει ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ωστόσο νοσηλεύεται εκεί φρουρούμενος από αστυνομικό όργανο! Βλέπετε, πριν μεταφερθεί εκεί, είχε... συλληφθεί.

Ξεκινάει το Υπουργικό σε βαρύ κλίμα

Σε βαρύ κλίμα για τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο σε λίγα λεπτά...
Το… μενού περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα, κυρίως φορολογικού και εισπρακτικού χαρακτήρα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση πολλών υπουργών. Φήμες που κυκλοφορούν από το Σαββατοκύριακο φέρουν τρεις υπουργούς να συζητούν ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησής τους, μετά τις νέες σκληρές αποφάσεις.

Ά. Τσιγκρής: «Σαφής η Μεταστροφή των Πολιτών προς τη ΝΔ…»


Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τις δημοσκοπήσεις της Κυριακής 22/5 των εταιρειών της εταιρείας “MRB” (“Real News”) και “RASS” (“Το Παρόν”) - έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα

Η ... επανάσταση ξεκινά απο την Πάτρα


Προετοιμάζεται το έδαφος για το... ισπανικό μοντέλο επανάστασης των τελευταίων ημερών και στην Ελλάδα. Η κινητοποίηση έχει ήδη ανακοινωθεί στο facebook και σε άλλα blogs με το κάλεσμα να είναι ανοικτό σε Πατρινούς, Πατρινές και άλλους πολίτες από τη Δυτική Ελλάδα.
Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Μαΐου από τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν πως θα διαρκέσει μέχρι την… επίλυση!!!
Όπως αναφέρεται στην ομάδα Patras Greek Revolution στο facebook σημειώνεται:

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα για 4 μέρες

Από τις 5 το πρωί αύριο έως και τις 5 το πρωί του Σαββάτου θα απέχουν από τα καθήκοντά τους...
οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης μετά από απόφαση της Ένωσής τους.

Οι τεχνικοί προχωρούν σε δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (5:00 το πρωί της Τρίτης μέχρι 5:00 το πρωί της Πέμπτης και από τις 5:00 της Πέμπτης μέχρι τις 5:00 του Σαββάτου) με αποτέλεσμα να μη μεταδίδεται καθόλου ζωντανό πρόγραμμα.

Πως "σκοτώνουν" την επιχειρηματικότητα

Ο πρώην διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Μπούμης, αποκάλυψε, μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα και στον Γιώργο Αναστασόπουλο, το πως σήμερα το σύστημα και οι καταστάσεις που κυριαρχούν, "σκοτώνουν" την επιχειρηματικότητα με αποτέλεσμα τα λουκέτα και την αύξηση των στρατιών ανέργων.
Στην ίδια συζήτηση πήρε μέρος και ο πρόεδρος της Αχαίκής Τράπεζας, κ. Φλωράτος ο οποίος άφησε πολλά ερωτηματικά αναπάντητα για το ρόλο των τραπεζών παρά το γεγονός των παρεμβάσεων, επί του θέματος, του κ. Μπούμη. Ακούστε τους:

Ψωμιάδης: «μόνο τα τανκς λείπουν σήμερα»


«Βαριές κουβέντες» χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» (ANT1 TV),   προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Το Oriental Express της Μαλαισίας

Το Oriental Express της Μαλαισίας είναι ένα τρένο που θα σας ταξιδέψει πίσω στη δεκαετία του 1920. Το τραίνο αυτό περνάει από το Μπανγκόκ και τη Σιγκαπούρη, περνάει μέσα από εξωτικά μέρη και πάνω από ποτάμια σε μία συναρπαστική διαδρομή. Το εσωτερικό του θυμίζει το ίδιο το Orient Express στην εποχή της δόξας του. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω…

Έληξε η κατάληψη στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έληξε πριν λίγο ο αποκλεισμός της οδού Νοταρά στην Πάτρα, από μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου, που διαμαρτύρονταν για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Α. Φίλιας οι οποίοι συνομίλησαν με τους γονείς.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, αν δεν δοθεί λύση και τις επόμενες ημέρες.

Τι είχε προηγηθεί


Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας αυτή την ώρα δε βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, ούτε παρακολουθούν τα μαθήματά τους, αλλά έχουν βγει στο δρόμο.Έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, καθώς όπως επισημαίνεται δεν έχει λυθεί το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους. Οι μαθητές έχουν αποκλείσει τις οδούς Νοταρά και Αγίου Κωνσταντίνου.

Το ψεύδος των 30 χρόνων: Τα «χρυσά κουτάλια»…

Αν διδασκόμασταν από την ιστορία θα έπρεπε σήμερα να είχαμε όλοι καταδικάσει τελεσίδικα αυτό το καθεστώς, τα κόμματά του και τα προπαγανδιστικά του εργαλεία (ΜΜΕ).Θα έπρεπε να μην τολμάει πολιτικός να κυκλοφορεί στο δρόμο και τα δε ΜΜΕ να μην τα διάβαζε, ούτε να τα άκουγε κανείς...

Θα έπρεπε τα κανάλια, αυτά τα τεράστια στόματα του ψεύδους και της παραπληροφόρησης, να είχαν πεθάνει από ασιτία: Από ολοκληρωτική έλλειψη ακροαματικότητας.

Κοιμήσης: Γιατί δεν θέλουμε στρατόπεδο στην Αμφιλοχία

Τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων στην Αμφιλοχία για το στρατόπεδο προσφύγων που ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσεις εκεί η κυβέρνηση, περιέγραψε στο Ράδιο Γάμμα και στον Γιάννη Γεωργόπουλο, ο δήμαρχος της Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης. Ακούστε τον:

Onno Ruding: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου βασικός ένοχος»...


Τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, φωτογραφίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Onno Ruding, ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Telegraaf με τίτλο: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι εντελώς λάθος».
«Για τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Onno Ruding, η πηγή της ελληνικής δυστυχίας είναι ξεκάθαρη. Χωρίς δεύτερη σκέψη, στρέφει το δάχτυλο του προς τον σοσιαλιστή....
πρώην πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου (πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού), ο οποίος βρισκόταν για πολλά χρόνια στο τιμόνι της Ελλάδας.

Έρχονται «βόμβες εξευτελισμού» από ξένα ΜΜΕ.


Από την ιστοσελίδα http://www.newsbomb.gr,  σε άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα, διαβάζουμε: «Συγκλονιστικά στοιχεία για τις ρεμούλες, τις μίζες, τη διαφθορά και τις βρώμικες δουλειές στα σπλάχνα του ελληνικού κράτους (υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και κρατικούς οργανισμούς) ετοιμάζονται να φέρουν στη δημοσιότητα τα μεγαλύτερα έντυπα της Γερμανίας (Spiegel, Bild, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Focus), αλλά και έντυπα της....

 

Επανέρχονται οι συντελεστές δόμησης

Επανέρχεται ο συντελεστής δόμησης παρά το γεγονός ότι συναντάει πολλές νομικές δυσκολίες.
Την 'ολη υπόθεση ανέλυσε στο Ράδιο Γάμμα ο προιστάμενος της Πολεοδομίας Πατρών κ. Τσονάκας. Ακούστε τον:

Ιδού τα επαγγέλματα που "ανοίγουν"


Την λίστα με όλα τα "κλειστά επαγγέλματα" που "ανοίγουν" αυτόματα, από τις 2 Ιουλίου έκανε γνωστή το υπουργείο Οικονομικών. Φυσικά, στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται όσα επαγγέλματα έχουν ρυθμιστεί με νόμο, όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Φωτιά σε οχήματα στην Πάτρα


Στις φλόγες τυλίχθηκαν στις 02:20 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένα Ι.Χ και μία μοτοσυκλέτα που βρίσκονταν σταθμευμένα οδό Κανακάρη 54, στην Πάτρα.

Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν την φωτιά.

Τα οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.