Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Αχαϊα: ''Απογραφέας'' ξάφρισε ηλικιωμένες!


Τι να πω...
Δυο ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα υποτιθέμενου απογραφέα...

Μειώνονται δραματικά οι συμβασιούχοι στο δημόσιο


Δραστικά θα ελαττωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα, αφού θα μειωθεί στο μισό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Η Football League θα τιμήσει τον Αλέξη Κούγια

Ο πρόεδρος της Football League κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε προσωπικώς στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξη Κούγια – σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κοκκινόμαυρη ΠΑΕ- ότι η Football League θα τον βραβεύσει πριν την έναρξη του αγώνα για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή, που θα γίνει στο στάδιο της Αγυιάς στις 22 του μήνα για τα όσα έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη βράβευση θα κάνει προσωπικά ο κ. Καλογιάννης.
Σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα, θα είναι νυχτερινός και θα είναι ο τελικός για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Football League.
Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα αρχίσει στις 8μ.μ. και ζήτησε από την ΠΑΕ Παναχαϊκή να της υποδεχτούν δύο πρόσωπα (μία προσωπικότητα της αχαϊκής κοινωνίας και ένας παλιός ποδοσφαιριστής που τίμησαν την φανέλα της Παναχαϊκής) για να τους βραβεύσει.
Όσο για τον αντίπαλο της Παναχαϊκής θα προκύψει μετά το φινάλε του Β. ομίλου την ερχόμενη Κυριακή και θα είναι ένας εκ των Αναγέννησης Επανωμής ή Καλλονής.

Χωρίς επεισόδια οι συγκεντρώσεις στην Πάτρα

Ειρηνικά ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές πορείες της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις από τον συνδικαλιστικό κόσμο.
Μεγαλύτερη συμμετοχή από άλλες πρόσφατες κινητοποιήσεις, ενδεικτικό της έντονης δυσαρέσκειας από την πολιτική του μνημονίου, χαρακτήρισαν τις απεργιακές πορείες της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πάτρα. Κατ αυτό τον τρόπο, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι αλλά και μέλη φοιτητικών συλλόγων, διατράνωσαν την αντίθεση και την ανησυχία τους για όσα συμβαίνουν αλλά και όσα πρόκειται να συμβούν υπό την πίεση των μελών της Τρόικας.
Οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας ήταν δυο - Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ - ενώ μια τρίτη πραγματοποιήθηκε ως προσυγκέντρωση, από τα μέλη του Πανεργατικού Μετώπου, στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας".
Στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, επί της οδού Κολοκοτρώνη, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται λίγο μετά τις 10:15 το πρωί. Στην συνέχεια, το συγκεντρωμένο πλήθος χαιρέτησαν με ομιλίες τους οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κόσμου, με την πορεία να ξεκινά λίγο μετά τις 11:00. Παρά το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στα πρώτα μπλοκ δεν φαίνονταν πολλοί, όσο ξεδιπλωνόταν η πορεία οι συμμετέχοντες αυξάνονταν συνεχώς, με την αστυνομία να εκτιμά πως το παρών έδωσαν συνολικά λίγο περισσότερα από 2000 άτομα. Η πορεία από την Κολοκοτρώνη έφτασε στην Όθωνος Αμαλίας, από εκεί ανέβηκε μέχρι την οδό Γούναρη, μέσω της οποίας μπήκε στην Οδό Κορίνθου για να τερματίσει στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.
Στην αντίπερα όχθη, η πορεία του ΠΑΜΕ από την Πλατεία Γεωργίου ξεκίνησε στις 11:15 και ήταν επίσης αρκετά μαζική. Τα μέλη του ΠΑΜΕ αναχώρησαν από την Πλατεία Γεωργίου, και, στην συνέχεια, κατέβηκαν προς την οδό Κορίνθου και μέσω της οδού Αράτου στην Όθωνος Αμαλίας, για να επιστρέψουν στην συνέχεια στον τόπο συγκέντρωσής τους.
Παρά το γεγονός ότι δεν διαφαινόταν διάθεση για πρόκληση έντασης, όπως είχε γίνει πέρυσι, δυνάμεις της Αστυνομίας παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία από το ύψος του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού. Παρόλα αυτά, η πορεία τελείωσε ειρηνικά, αν και τα περιστατικά της Αθήνας ίσως εκτραχύνουν την κατάσταση για τις επόμενες ημέρες.