Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πανικός στις τράπεζες


Σημαντικά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν από σήμερα το πρωί τα υποκαταστήματα των μεγάλων τραπεζών, καθώς μεγάλα ποσά αναλήφθηκαν από επιχειρηματίες, εμπόρους
αλλά και απλούς καταθέτες με κατεύθυνση το εξωτερικό.
Ο αδικαιολόγητος αυτός πανικός, που είναι η τελευταία μαχαιριά στην ελληνική οικονομία, προήλθε κυρίως από μία μεγάλη σε έκταση προβοκάτσια στο διαδίκτυο, όπου διάφοροι επιζητούν την πτώχευση της Ελλάδας, διαδίδουν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει στις 25 Μαρτίου.
Το newsbomb.gr επικοινώνησε με μεγάλους Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι κανένας φόβος δεν υπάρχει για τους καταθέτες, καθώς οι τράπεζες, παρά τις μεγάλες αναλήψεις, έχουν τεράστια αποθεματικά στα θησαυροφυλάκια τους.
Η προβοκάτσια κατά της Ελλάδας ξεκίνησε το τελευταίο 48ωρο με ύποπτα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, που όλα ξεκινούσαν με τη φράση: «Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σ' έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας και ήθελα να σας ενημερώσω ότι ετοιμάζεται χρεοκοπία της Ελλάδας ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες μέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.
Η κινδυνολογία αυτή συμπληρώνεται με τις εντελώς αναληθείς και προβοκατόρικες πληροφορίες ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις και ότι η πτώχευση της χώρας θα αναγγελθεί από τον Γ.Παπανδρέου το βράδυ της Παρασκευής (25/3) και θα εμφανιστεί ως μοιραίο αποτέλεσμα από τη συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου».
Η δημοσιογραφική έρευνα σε τράπεζες και στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών αποκαλύπτει τα εντελώς αντίθετα, δεδομένου ότι και ρευστότητα στις τράπεζες υπάρχει και η ίδια η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η Μέρκελ αποκλείουν κάθε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας, καθώς το γεγονός αυτό θα επηρέαζε βαθιά και την ευρωπαϊκή οικονομία.
του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αναστολή οικοδομικής άδειας στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ


Σε έλεγχο της οικοδομικής άδειας της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ στη Χαλκιδική προχώρησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Μετά την παρέμβασή τους η Διεύθυνση Πολεοδομίας προχώρησε σε διακοπή εργασιών και στη συνέχεια σε αναστολή εκτέλεσης και ανάκληση.
       Στη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και παρατυπίες κατά την έκδοση της 199/2010 οικοδομικής άδειας για ανέγερση οικίσκων πολυτελείας, συνολικής δόμησης 80.174,97 τ.μ., σε δέκα επιμέρους περιοχές σε έκταση ιδιοκτησίας της εταιρείας. Η έκταση αυτή διέπεται από ....
ιδιαίτερο νομικό και πολεοδομικό καθεστώς από το 1968, καθώς τμήμα της καλλιεργείται, κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από πευκόφυτες εκτάσεις για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί πράξεις χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο Πολυγύρου. Εκεί, εντοπίζονται επίσης τρεις αρχαιολογικοί χώροι, από αυτούς ο ένας κηρυγμένος και οριοθετημένος. Ωστόσο, για την έκδοση της οικοδομικής άδειας δεν υποβλήθηκε αίτημα εκσκαφής στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία.  
    Οι Επιθεωρητές κατέγραψαν το σύνολο των στοιχείων που περιέχονται στο φάκελο της οικοδομικής άδειας (σχέδια, τεύχη μελετών - υπολογισμών, έγγραφα, παραστατικά κ.λπ.), ενώ δεν έχουν ακόμη παραλάβει όλα τα αιτούμενα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι η περιοχή διέπεται από πολλές συμβάσεις και διατάξεις σε βάθος χρόνου (πλέον των σαράντα ετών).
    Οι Επιθεωρητές συνεχίζουν τη διερεύνηση του θέματος, εστιάζοντας στο νομικό καθεστώς της ευρύτερης περιοχής ανάπτυξης του συνολικού επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας. Άλλωστε, εκκρεμούν αμφισβητήσεις, σχετικά με την εφαρμογή του ή την ανάγκη επικαιροποίησής του, καθώς και για την πιστοποίηση του δασικού ή μη χαρακτήρα όλων των εκτάσεων ή μέρους τους.

Βρέθηκε πτώμα μέσα σε βαλίτσα στο σταθμό Λαρίσης!

astinomia330_thumb_medium350_234Το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα μέσα σε μια βαλίτσα η οποία ήταν πεταγμένη σε κάδο απορριμάτων βρήκε ένας ρακοσυλλέκτης σήμερα το πρωί στο σταθμό Λαρίσης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μακάβριο εύρημα βρήκε στις 9 σήμερα το πρωί στην οδό Μαμούρη 6 στο σταθμό Λαρίσης, ένας ρακοσυλλέκτης.
Ο ρακοσυλλέκτης κάλεσε την αστυνομία και αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής, προκειμένου να ερευνήσουν το χώρο.

Νέες φωτογραφίες από τη βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία

Εικόνες από το τσουνάμι της Ιαπωνίας


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω απο 90.000 είναι οι αγνοούμενοι μετά τον σεισμό και το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.. Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει πάνω απο 110 νεκρούς απο τον σεισμό, ενώ η κατάσταση στο...Τόκιο και σε άλλες πόλεις είναι χαοτική.. Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, καθώς συνεχίζονται ισχυρή μετασεισμοί έως και 5,8 Ρίχτερ. 53 χώρες σε συναγερμό από το τσουνάμι που απειλεί ολόκληρο τον Ειρηνικό.O τελευταίος ανασχηματισμός

ΣΤΟ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Α'ΔΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουάριου 2011, σε δημοσιονομική βάση, παρουσιάζεται έλλειμμα 1.028 εκατ. έναντι ελλείμματος 944 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Ειδικότερα, σύμφωνα...
με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.943 εκ. και εμφανίζουν μείωση κατά 9,2% η οποία οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 99 εκατ. αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στο τρέχον δίμηνο.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,3%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 351 εκατ. για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να εξοφληθούν παλαιές οφειλές τους, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 0,1% και οι τόκοι κατά 1,3 %. Οι δαπάνες τακτικού Προϋπολογισμού παραμένουν χαμηλότερες κατά 300 εκ. περίπου από τις μηνιαίες προβλέψεις του Προϋπολογισμού.

Τα έσοδα, τέλος, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν αύξηση 356,4% και οι δαπάνες μείωση 67,9%.

Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης - κατά τον ορισμό του ESA95 - που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Μας ξεβρακωσαν


απο patrinanea

Τα χρέη (τους) είναι το πρόσχημα


 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, παρουσία του Κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, πρότεινε όταν γίνεται λόγος για «χρέος» να αναφερόμαστε πλέον στο συνολικό εξωτερικό χρέος μιας χώρας και όχι μόνο στο δημόσιο χρέος. Και τούτο, όπως παρατήρησε, λόγω της διεθνούς τάσης τα χρέη των ιδιωτών να τα αναλαμβάνουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις.
Συμφωνούμε απόλυτα!
Και συμφωνούμε (για την ακρίβεια: «υπερθεματίζουμε»!) γιατί η αποτύπωση της κατάστασης του συνολικού εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, τα χρέη δηλαδή προς τρίτες χώρες, όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ.), αποκαλύπτει από μια ακόμα πλευρά την πολιτική απάτη στην οποία επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ.
Είναι, λοιπόν, το χρέος που δημιουργεί «ειδικές συνθήκες» στην Ελλάδα και που λόγω των «ειδικών συνθηκών» η κυβέρνηση «αναγκάζεται» να κόβει μισθούς και συντάξεις; Είναι το χρέος εκείνο....
το «ειδικό μέγεθος» που «υποχρεώνει» την κυβέρνηση να εγκαθιδρύει συνθήκες «Νταχάου» στις εργασιακές σχέσεις;
Αν ήταν έτσι, τότε οι μισοί λαοί του κόσμου θα έπρεπε να έχουν, ήδη, εκτελεστεί με την κατηγορία της «σπατάλης»!
Αν ήταν έτσι, τότε ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα ανά τον πλανήτη, όχι «χαραμοφάη», όπως θέλουν οι ταγοί του να τον εμφανίζουν, αλλά «συνετού μέρμηγκα»!
Τα στοιχεία είναι δικά τους, προέρχονται από τους πλέον φιλικούς προς την κυβέρνηση οργανισμούς και υπηρεσίες και ομολογούν την αλήθεια.
Πρώτον: Το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ελλάδας (πίνακας 1), ύψους 532 δισ. δολαρίων, τεράστιο μεν, αλλά εντούτοις δεν είναι παρά μια «κουτσουλιά» μπροστά στα κοντά 14 τρισεκατομμύρια του χρέους των ΗΠΑ ή στα περίπου 9 τρισεκατομμύρια του χρέους της Βρετανίας ή στα 4,7 τρισεκατομμύρια του χρέους της Γερμανίας της καγκελαρίου Μέρκελ!
Τα στοιχεία (τους) πιστοποιούν ότι τουλάχιστον 11 από τις 16 χώρες της Ευρωζώνης έχουν μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από το ελληνικό!
Οτι ακόμα στην έδρα της ΕΕ, εκεί που συνεδριάζει η Κομισιόν, στο Βέλγιο, το εξωτερικό χρέος είναι περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το χρέος της Ελλάδας!
*
Δεύτερον: Οσον αφορά το εξωτερικό χρέος συγκρινόμενο με το ΑΕΠ (πίνακας 2) επίσης επιβεβαιώνεται ότι το 167% της Ελλάδας απέχει παρασάγγας από το πάνω από 1.000% της Ιρλανδίας ή από το 470% της Ολλανδίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο γαλλογερμανικός άξονας δεν είναι εκείνος που διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού η μεν Γαλλία έχει μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ της από εκείνο της Ελλάδας, η δε «αυστηρή» σε τέτοια θέματα Γερμανία μας ακολουθεί κατά πόδας...
Τρίτον: Σύμφωνα με τα στοιχεία για το κατά κεφαλήν χρέος, η Ελλάδα (πίνακας 3) βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση όχι μόνο από τις ΗΠΑ και μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΕΕ (Ελβετία, Νορβηγία), αλλά και από τις μισές σχεδόν χώρες της Ευρωζώνης.
Τα παραπάνω, αφ' ενός αποδεικνύουν ότι το ζήτημα του χρέους δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα του «ελληνικού καπιταλισμού». Είναι προσδιοριστικό του παγκόσμιου καπιταλισμού, αφού, από συστάσεώς του, έτσι λειτουργεί το σύστημα της «ελεύθερης οικονομίας».
Πρόκειται για την οικονομία που «ελεύθερα» επιτρέπει στις πολυεθνικές, στα μονοπώλια και στις τράπεζες να κερδοσκοπούν και εξίσου «ελεύθερα» τα δικά τους ιδιωτικά χρέη, που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των χρηματοπιστωτικών τους δραστηριοτήτων, έρχονται μέσω του καπιταλιστικού κράτους να τα φορτώνουν στο δημόσιο κρατικό ταμείο, δηλαδή στους λαούς.Αφ' ετέρου, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν - και το επιβεβαιώνει διπλά η σύγκριση του ελληνικού εξωτερικού χρέους με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο - ότι η «τρομοκρατία» περί το χρέος και τα ελλείμματα, στο εσωτερικό της Ελλάδας, δεν αποτελεί παρά μια προπαγανδιστική μηχανή.
Μια «μηχανή» που κατασκευάστηκε να επαναλαμβάνει ότι βρισκόμαστε στο «χείλος του γκρεμού» ώστε να βρεθεί «παραλυμένος» ο λαός τη στιγμή που οι εγκάθετοι της ολιγαρχίας τον σπρώξουν να κάνει ένα βήμα μπροστά, μέσα στον γκρεμό!
Η «χρεο-τρομοκρατία» είναι ένα πρόσχημα (από τα διάφορα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες, αφού παντού, ανεξαρτήτως χρεών και ελλειμμάτων, οι λαοί υφίστανται την ανελέητη λιτότητα) για την επιβολή του προαποφασισμένου κοινωνικού βανδαλισμού και του πρωτοφανούς εργοδοτικού κανιβαλισμού, που δεν έχει στόχο το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του ελληνικού κράτους.
Ο στόχος των εμπνευστών της είναι άλλος και είναι διπλός:
Από τη μια επιδιώκουν τη συναίνεση του λαού, που καλείται να αναπτύξει την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που οι εκμεταλλευτές του δημιουργούν, αλλά εκείνος πρέπει να τα πληρώνει.
Από την άλλη, η θεωρία του χρέους γίνεται το προπέτασμα καπνού που στο όνομα του «κοινού μας σπιτιού που καίγεται», προσπαθεί να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική που διασφαλίζει στην πλουτοκρατία «εργασιακούς κανόνες» τύπου «Αουσβιτς».
«Κανόνες» απόλυτης εργασιακής βαρβαρότητας, που θα επιτρέψουν στους κεφαλαιοκράτες την άνευ όρων εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και τη διασφάλιση μετά την κρίση μιας νέας κερδοφορίας (και ακόμα μεγαλύτερων χρεών), που θα επιτευχθεί πάνω στα νεκροταφεία των εργατών και στις ερεβώδεις στέπες της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Μεγάλη «βουτιά» για τις μεταφορές της χώρας


troktiko    Μεγάλη «βουτιά» για τις μεταφορές της χώρας
Μεγάλη ήταν η πτώση του κύκλου εργασιών όσον αφορά …τις μεταφορές της χώρας το τελευταίο τρίμηνο του 2010, με τα … μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα γραφεία οργανωμένων ταξιδιών και τις υπηρεσίες κράτησης, με τη μείωση του τζίρου να ανέρχεται στα 40,8%.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης του κύκλου εργασιών στις πλωτές μεταφορές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010 μειώθηκε κατά 7,8% έναντι 18,7% την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Όσον αφορά στις αεροπορικές μεταφορές, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 3,7% έναντι 21,2% το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Στον τομέα της αποθήκευσης και τις υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες, οι εργασίες μειώθηκαν κατά 14,5% έναντι 7,5%.
Μείωση κατά 40,8% έναντι 16,2% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα γραφεία οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κράτησης και συναφών δραστηριοτήτων.
Συνολικά, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε μείωση 32,3% έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2009 προς το 2008

Να φύγει, ζητούν από τον Καντάφι οι “27″Να σταματήσει τη χρήση βίας και να αποχωρήσει άμεσα καλούν τον Λίβυο δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι οι 27 ηγέτες της ΕΕ, “προειδοποιώντας” πως στην αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι μεγάλες.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την κρίση στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι πρόεδροι της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ανέφεραν ότι “ο Καντάφι πρέπει να φύγει”.
Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ακόμα ότι το εθνικό μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης αποτελεί πλέον τον αξιόπιστο συνομιλητή για την ΕΕ, ενώ οι 27 δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν και τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής FRONTEX αλλά και τις οικονομικές σχέσεις τους με τις χώρες της Νότιας Μεσογείου που βαδίζουν στην οδό της δημοκρατίας.

Άρχισε η δίκη για την απάτη στην Δ.Ο.Υ. Κρεστένων...Άρχισε να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας μετά από πολλές αναβολές, υπόθεση απάτης στην Δ.Ο.Υ. Κρεστένων η οποία αποκαλύφθηκε πριν μια και πλέον δεκαετία, το 2000.
Τις κατηγορίες, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζουν 11 εφοριακοί που υπηρετούσαν στα Κρέστενα και τον Πύργο. Σύμφωνα με...


το σχετικό ρεπορτάζ του dete.gr, oι κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων φέρονται ότι βεβαίωναν σε φορολογούμενους πολλαπλάσιους φόρους από τους προβλεπόμενους. Οι φορολογούμενοι πλήρωναν τα συγκεκριμένα ποσά και οι εφοριακοί "καρπώνονταν" την διαφορά.

Επίσης, κατά το κατηγορητήριο, υπέβαλλαν στην Δ.Ο.Υ. δηλώσεις με πλαστά, εικονικά παραστατικά για δήθεν ιατρικές πράξεις που είχαν κάνει και με τον τρόπο αυτό πετύχαιναν να έχουν φοροαπαλλαγές. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Κρεστένων Ηλείας είχαν εκμεταλλευτεί τη θέση τους και είχαν αξιοποιήσει τα "παράθυρα" της φορολογικής νομοθεσίας.

Με το πρόσχημα του κλεισίματος βιβλίων πενταετίας, είχαν δημιουργήσει μία κερδοφόρα επιχείρηση αποκομίζοντας δεκάδες εκατομμύρια δραχμές. Πλησίαζαν επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, τους ενημέρωναν πως τους είχαν επιβάλλει τεράστια πρόστιμα, τους ζητούσαν μικρότερα ποσά για να "κλείσουν" υποθέσεις, όμως δεν απέδιδαν τα χρήματα στην υπηρεσία τους.

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους υποστήριξαν πως πολλά από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται έχουν παραγραφεί και θεωρούν άκυρη την παραπομπή τους στο Δικαστήριο. Η δίκη συνεχίζεται στις 24 Μαρτίου.
www.iliatora.gr

Παραιτήθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο ο Αλέξης Μητρόπουλος
Παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Αττικής ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αττική Συνεργασία – ΌΧΙ στο Μνημόνιο» κ. Αλέξης Μητρόπουλος.
Ο καθηγητής εργατικού δικαίου και Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους είχε προαναγγείλει την απόφασή του στην παράταξή του. Τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα πάρει ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης του κεντρικού τομέα Αθήνας και στέλεχος του ΣΥΝ κ. Νίκος Βούτσης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι σήμερα το απόγευμα ο κ. Μητρόπουλος ήταν ομιλητής στο συνέδριο που έχει οργανώσει ο ΣΥΝ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με θέμα το χρέος και την οικονομική κρίση. Επίσης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου του Συνδυασμού «Αττική Γη» ο μουσικοσυνθέτης κ. Νότης Μαυρουδής.
Πηγή: tovima.gr

Συνεχίζεται το διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με Κοτζιά, Παπαχρήστο, Σακοράφα
Από enet.gr: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και ολοκληρώνεται αύριο το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει ο Συνασπισμός για την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Η σημερινή ατζέντα περιλάμβανε συζητήσεις για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ευρώπη, αλλά και τα αίτιά της, την πολιτική για την αντιμετωπίσή της και τις όψεις της κρίσης στην Ελλάδα.

Μεταξύ των ομιλητών για το ελληνικό πρόβλημα είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο καθηγητής ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μανιάτης, ο υποψήφιος με το ΣΥΝ περιφερειάρχης Αττικής στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, Αλέξης Μητρόπουλος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπανιάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νίκος Κοτζιάς, Ο καθηγη΄της στο ΕΜΠ και πεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, Γιάννης Μηλιός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα και ο οικονομολόγος και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Γιάννης Τόλιος.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, με τις προτάσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση. Θα μιλήσουν Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και γραμματέας του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος, Πιερ Λοράν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γερμανίας, Όσκαρ Λαφοντέν και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

Απλήρωτοι εννιά μήνες οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές»


troktiko    Απλήρωτοι εννιά μήνες οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές»

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της εφημερίδας «Εξπρές», που παραμένουν απλήρωτοι 9 μήνες, ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ…

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ», καθώς οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.

Παρά τις υποσχέσεις, και εκμεταλλευόμενη την καλή διάθεση, που έχουν επιδείξει οι συνάδελφοί μας εκεί, εξακολουθεί να μην καταβάλλει μέχρι και σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί για τελευταία φορά την άμεση εξόφληση όλων των οφειλομένων, άλλως δηλώνει ρητά, ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση και ικανοποίηση των συμφερόντων των συναδέλφων μας και η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την εργοδοσία της εφημερίδας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Mέχρι και απόσυρση φορτηγών έχει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο...

troktiko    Και απόσυρση φορτηγών εν όψει…
Σωρεία αλλαγών και ανατροπών επιφέρει το υπουργείο Οικονομικών, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή…Μετά και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής:

- «Tης φυλακής τα σίδερα» θα είναι έτοιμα για οφειλέτες του δημοσίου τον Ιούλιο ή Αύγουστο του 2011. Το αυτόφωρο για χρέη άνω των 5000 ευρώ προς το δημόσιο, εφαρμόζεται εφόσον έχουν περάσει 4 μήνες από τότε που βγήκε ληξιπρόθεσμο. Ειδικά όμως για τα περίπου 30 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ χρέη, τα οποία έχουν βγει ήδη από μήνες και χρόνια ληξιπρόθεσμα, η σύλληψη με διαδικασία αυτοφώρου θα ισχύσει μετά την πάροδο 4 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

- Στη φυλακή θα μπαίνουν και επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, εφόσον κάνουν «τα στραβά μάτια» και χάσει το κράτος μεγάλα ποσά. Αλλάζει έτσι ο Τελωνειακός Κώδικας και θα προβλέπει κάθειρξη αν το δημόσιο στερήθηκε πάνω από 150.000 ευρώ, ενώ αλλάζει και ο ποινικός Κώδικας, ώστε να μπαίνουν φυλακή για 10 χρόνια, όσοι πιάνονται να … «έχουν πιάσει» από 73.000 ευρώ και πάνω.
Επιπλέον τα λογιστικά και φοροελεγκτικά γραφεία, γίνονται «υπεργολάβοι» των εφοριών αφού, εάν δεν καταγράψουν παρατηρήσεις για παραβάσεις στους πελάτες τους, δεν θα διατάσσεται ο φορολογικός έλεγχος.
Με άλλες διατάξεις:
- για δωρεές μέχρι και 1.000 ευρώ ανά δωρητή, δεν χρειάζεται να κατονομάζονται από τον λήπτη στη φορολογική του δήλωση, για την κάλυψη τεκμηρίων, πόθεν έσχες κλπ (αφορά κυρίως τις λίστες γάμου).
- ξεκινά απόσυρση και για μικρά (ανοιχτά ή κλειστά) φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, με αγορά καινούργιου στη θέση του παλαιού φορτηγού ή και επιβατικού που έχει άδεια κυκλοφορίας μέχρι 31.12.1998. Η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου φθάνει στο 60% για φορτηγά μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά, 50% για 1.601-2.000 κυβικά και 40% για άνω 2.000 κυβικών. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 ή οφειλές προηγούμενων ετών.

- Η μετατροπή και η αναστολή ισχύει και για ποινές λαθρεμπορίας, με ελάχιστο ποσό εξαγοράς τα 20 ευρώ αντί 3 ευρώ σήμερα και ανώτατο ποσό εξαγοράς τα 100 ευρώ τη μέρα. Δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή σε περίπτωση υποτροπής.

- Η φορολογητέα αξία, τα ποσοστά και οι εκπτώσεις φόρου υπολογίζονται βάσει της χρήσης του προηγούμενου έτους με προσαύξηση 15% στην περίπτωση εποχιακών επιχειρήσεων, όταν διαπιστωθεί μη υποβολή περιοδικής δήλωσης.

- Από το οικονομικό έτος 2012, αντί της διαχειριστικής χρήσης 2011, μετατίθεται η επιβολή φόρου 20% στα αδιανέμητα και διανεμόμενα κέρδη των νομικών προσώπων. Για τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2011 επιβάλλεται φόρος 24%. Ουσιαστικά πιάνει και επιχειρήσεις με υπερδωδεκάμηνες χρήσεις.

- Φορολογούμενος που εισπράττει μέρισμα από ανώνυμη εταιρεία ή ΕΠΕ άλλης χώρας και το μέρισμα το αφήσει στην αλλοδαπή υποχρεούται με δήλωση του μέσα στον επόμενο μήνα από αυτόν που καταλογίστηκε το μέρισμα να αποδώσει εφάπαξ το φόρο.

- Αυξάνει στο 2% από 1,5% το ποσοστό δαπανών που εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα ως επισφαλείς απαιτήσεις των πρακτόρων ΟΠΑΠ για αξίες πωλήσεων μέχρι 700.000 ευρώ. Παραμένει στο 1% για αξίες 700.001

-1,5 εκατ. ευρώ και 0,5% για άνω 1,5 εκατ. ευρώ.

- Απαλείφθηκε τελικά η μερική απαλλαγή 0,50 ευρώ ανά εισιτήριο από τον ειδικό φόρο για παραδοσιακούς θερινούς και χειμερινούς κινηματογράφους, που είχε χορηγηθεί για την ενίσχυση της βιωσιμότητας τους.
Επίσης:

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπώνται ή μετακινούνται σε ειδικές υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα λαμβάνουν τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης μαζί με τα ειδικά επιδόματα.

- Μόνο για φέτος και συγκεκριμένα μέχρι 31.12.2011 θα ισχύσει το κατώτατο όριο προμήθειας των εμπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων, που ορίστηκε σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα επί της λιανικής τιμής προ φόρων.

- Περιορίζεται στο 20% από 50% που προέβλεπε το αρχικό νομοσχέδιο, το ποσοστό μείωσης του προστίμου που επιβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εφόσον αποδεχθεί την απόφασή της εντός διμήνου.

- Διευρύνεται η ΟΚΕ με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από τους καταναλωτές, τις οργανώσεις προστασίας περιβάλλοντος, την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, τις οργανώσεις για θέματα ισότητας των δυο φύλων, καθώς και δυο μέλη από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και την ΚεντρικΉ Ενωση Περιφερειών Ελλάδας.

- Ο προκαταβλητέος φόρος 15% επί του ακαθάριστου ποσού αποδίδεται από το δικηγόρο, και όχι από το Δικηγορικό Σύλλογο, με την υποβολή δήλωσης στην εφορία όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα μέχρι την 20η του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους. Ισχύει από 1.7.2011.


troktiko    Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας

»Κανείς, ούτε και οι ημιμαθείς, δεν μπορούν να πιστέψουν πια ότι Ελλάδα και Ιρλανδία θα επιστρέψουν κάποτε τα δισεκατομμύρια που … δανείστηκαν… Και οι δύο χώρες, ίσως και η Πορτογαλία, θα χρειαστούν μια διαγραφή χρεών έτσι ώστε να ανακάμψουν εν ευθέτω χρόνω από την κρίση» είναι τα σχόλια στο Spiegel Online.

Ενώ όμως στο Spiegel Online η αναδιάρθρωση χαρακτηρίζεται ως ενδεχόμενο για την Ελλάδα, πιο προωθημένος ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung την θεωρεί αναπόφευκτη.

Ο τίτλος της συνέντευξης του είναι χαρακτηριστικός : »Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση».

»Δεν θα βρείτε σε παγκόσμιο επίπεδο κανένα ειδικό που να πιστεύει ότι η Ελλάδα και ενδεχομένως και η Πορτογαλία θα καταφέρουν να αποφύγουν την αναδιάρθρωση», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο κύριος Στάινμπρουκ, αφού πρότεινε ως ποσοστό »κουρέματος» το 30%, πρότεινε την έξοδο από την ευρωζώνη σε όποια χώρα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις οφειλές της, ούτε και μετά την αναδιάρθρωση: »Σε αυτή τη περίπτωση μένει μόνο η αποχώρηση από την Ευρωζώνη, έτσι ώστε η εν λόγω χώρα να επανακτήσει τον έλεγχο της πολιτικής επιτοκίων, να προχωρήσει σε υποτίμηση και να βελτιώσει έτσι την ανταγωνιστικότητά της. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει οι χώρες-μέλη της ΕΕ να την ενισχύσουν οικονομικά»

Αποκάλυψη - σοκ για τον Καραμανλή...


Αποφάσισε να "δραπετεύσει" από το Μαξίμου (και να τα ...φορτώσει στον Παπανδρέου) τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 όταν έλαβε την έκθεση του ΔΝΤ για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας!

Του Μιχάλη Ιγνατίου
http://www.aixmi.gr/

Ο Μάρτιος φαίνεται πως είναι ο μήνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος -ακόμα και με ανοικτή την πληγή της Λιβύης- η οικονομική κατάσταση της χώρας μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο φόβος για επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης ανάγκασε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, να τηλεφωνήσει στην Αγκελα Μέρκελ και για να είναι βέβαιος πως η γερμανίδα Καγκελάριος έλαβε το μήνυμα, να στείλει, μία εβδομάδα μετά το τηλεφώνημα, ως απεσταλμένο τον υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊθνερ. Δικαιολογημένα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες.
Τις τελευταίες μέρες όταν κουβεντιάζω με ανθρώπους που έχουν σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διακρίνω μία νευρικότητα. Τα φρέσκα νέα από το μέτωπο του ΔΝΤ για την σύνοδο των Βρυξελλών συμπυκνώνονται σε μία φράση: «Μία ελάχιστη απόφαση θα βγάλουν». Και όταν με έκπληξη ρώτησα τον συνομιλητή μου επαναλαμβάνοντας τη φράση του και βάζοντας και ερωτηματικό, μου απάντησε: «Κάτι πρέπει να βγάλουν». Πολύ ωραία, είπα από μέσα μου. Η αισιοδοξία του συνομιλητή μου ξεχείλισε και απειλεί να με …πνίξει.
Τηλεφώνησα σε ένα χρηματιστή με πείρα 28 ετών στην Γουόλ Στρίτ, ο οποίος...
πάρα πολύ συχνά πέφτει μέσα στις προβλέψεις του. Αντίθετα από άλλους συναδέλφους του, τον χαρακτηρίζει η σύνεση. Τον πείραξα ότι στην «αμαρτωλή» οδό όπου εργάζεται θα έχουν πάρτυ μέχρι τις 25 Μαρτίου. Δεν είχε διάθεση για χιούμορ. «Η πατρίδα σου και η Λιβύη», μου απάντησε, «απειλούν τα κέρδη μας». Μάλιστα… Η πατρίδα μου και η Λιβύη. Τί σχέση, άραγε, έχουν η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της με την Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι; Δεν με διαφώτισε.
Σειρά είχε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος Ομπάμα παρεμβαίνει υπέρ της Ελλάδας στην κ. Μέρκελ, του είπα. Βέβαια, για να είμαι σωστός δημοσιογραφικά, πρέπει να ομολογήσω ότι του είχα υποβάλει και πέρυσι την ίδια ερώτηση και μου είχε δώσει μία πολύ λογική εξήγηση. Απάντησε: «Οπως σου είχα εξηγήσει και πέρυσι, ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της αμερικανικής οικονομίας. Τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας σε πρώτη φάση, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας σε δεύτερη, είναι απειλή για την Αμερική».
Οπως καταλαβαίνει ο καθένας, η κατάσταση ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής δεν είναι καλή. Οι πληροφορίες που φτάνουν από παντού δεν είναι θετικές. Εκτός του θέματος της επιμήκυνσης, για το οποίο οι άνθρωποι του Ταμείου θεωρούν ότι «έχει κλείσει» μετά την προχθεσινή παρέμβαση του Ντομινίκ Στρος Καν, όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα, αν και στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα λυγίσουν και στο θέμα του επιτοκίου. Δημιουργήθηκε ξαφνικά ένα αρνητικό κλίμα, που σε μένα θυμίζει την περίοδο πριν από την απόφαση για την λήψη του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι η κουβέντα του κ.Παπανδρέου για το βέτο, όπως πριν ένα χρόνο η απειλή για το πιστόλι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ερέθισε την Μέρκελ και τους Γερμανούς τραπεζίτες. Θα δείξει σύντομα, γιατί η 25η Μαρτίου δεν είναι μακρυά.
Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε καμένη την ελληνική οικονομία από τον προκάτοχό του, έγιναν απανωτά λάθη. Πιστεύω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει μία πολύ βαριά κατηγορία, την οποία πρώτη φορά εκστόμισε ο Ντομινίκ Στρος Καν: πως κάθε μήνας καθυστέρησης στην αναζήτηση λύσης του προβλήματος της οικονομίας, πρόσθετε και ένα επιπλέον χρόνο στα βάρη του λαού. Μία άλλη διαπίστωση αφορά τον προηγούμενο πρωθυπουργό, στα βήματα του οποίου «περπατά» και ο σημερινός. Ο τρόπος με τον οποίο δραπέτευσε από το Μαξίμου, φαίνεται ότι αποφασίστηκε την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 όταν έλαβε την έκθεση του ΔΝΤ. Αλλά γνώριζε από την αρχή εκείνης της χρονιάς πως «έρχεται Κατρίνα», αλλά συνέχισε να μην κυβερνά.
Σε άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία, τέτοιες συμπεριφορές τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά. Δυστυχώς, στη χώρα μας όλα συμφωνούνται και όλα διευθετούνται στο ανώτατο επίπεδο και με τρόπο που να συνεχίζεται η ατιμωρησία και το φαγοπότι. Συνεργάτης του Ταμείου από τον οποίο ζητήθηκε να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών δικαστηρίων, μίλησε για ένα δαιδαλώδες σύστημα συγκάλυψης και όχι τιμωρίας… Και το σύστημα αυτό, δυστυχώς, βολεύει όλους...

ΜΠΑΣΚΕΤ: Θεωρημένα εισιτήρια θα έχει ο Κόροιβος;

Για να δούμε αύριο το απόγευα στην Αμαλιάδα, ο Κόροιβος θα έχει θεωρημένα εισιτήρια από την εφορία για να καλύψει τις ανάγκες των φιλάθλων που θα πάνε στο γήπεδο και δη των πατρινών εκδρομέων;

Ο επίσημος Απόλλωνας πάντως αυτή τη φορά δεν έστειλε επίσημο έγγραφο για να ζητήσει βάση πρωτοκόλου εισιτήρια, όπως έπραξε με τη "φίλη" Ολυμπιάδα. Θα πρέπει να θεωρείται όμως ότι θα στιγματίσει για να κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους, αν αύριο στην Αμαλιάδα δεν βρεί θεωρημένα από την αρμόδια εφορία εισιτήρια.

Ακόμη και αν οι πατρινοί φίλαθλοι εισέλθουν δωρεάν, η μη πιθανή παρουσία θεωρημένων εισιτηρίων δεν πρέπει να περάσει έτσι. Για να υπάρχει ισοτιμία αλλά και για να μην λέει ο καθένας ότι θέλει..

Παναχαϊκή: Με κόσμο στην Κόρινθο

Τι κι αν η Κόρινθος έχει προαναγγείλει απαγορευτικό για τους πατρινούς φιλάθλους, προκειμένου να μην ταξιδέψουν καν μέχρι το γήπεδο του Συνοικισμού για το Κυριακάτικο ντέρμπι με την Παναχαϊκή, αφού δεν θα τους δώσει εισιτήρια.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι πατρινοί που θα πάνε στην Κόρινθο μεμονωμένα για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ενισχύοντας τους κοκκινόμαυρους και γνωρίζοντας ότι με πιθανό νέο τρίποντο, ο δρόμος ανόδου στην Β΄ εθνική θα ανοίξει για τα καλά.

Στα κοκκινόμαυρα λέγεται ότι θα ντυθεί την Κυριακή η Κόρινθος από την μεγάλη αγάπη του κόσμου της Αχαϊας για να δει την ιστορική ομάδα να επιστρέφει στα ψηλότερα των εθνικών κατηγοριών.

ΑΣΕ Ορμή: Θεατής φέτος στο κύπελλο!

Μεγάλη γιορτή του ελληνικού γυναικείου χαντ-μπολ αύριο και την Κυριακή στην Αθήνα με το φάιναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδας, όμως αυτή τη φορά η κάτοχος του τροπαίου Ορμή θα είναι απούσα, αφού δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η ήττα στον προηγούμενο γύρο από τη Νέα Ιωνία στην Αθήνα ήταν καταδικαστική για να διεκδικήσει και να κρατήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στην αχαίκή πρωτεύουσα.

Και μιλάμε για τρόπαιο που είχε γίνει..συνήθεια για την ίδια και την Πάτρα τα τελευταία χρόνια. όλα όμως αλλάζουν και μακάρι τουλάχιστον για την Ορμή και την αθλητική Αχαία, να μην χαθεί η κούπα του πρωταθλήματος της Α1. Μακάρι..

"Ωλ Σταρ Γκέιμ" μπάσκετ στον Πύργο, χωρίς τους..Αχαιούς!

Από τα απίστευτα και που μόνο στον Ελληνικό αθλητισμό μπορεί να εμφανιστούν.
Ο ΕΣΑΚΕ διοργανώνει σήμερα και αύριο το "Ωλ Σταρ Γκέιμ" του μπάσκετ στον Πύργο και το "Γιώργος Βασιλακόπουλος" αλλά η Ομοσπονδία του μπάσκετ, φρόντισε να έχει πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα το ίδιο αυτό διήμερο.

Ακόμη και η ΕΣΚΑ-Η έχει προγραμματίσει βροχηδόν παιχνίδια, εμποδίζοντας επί της ουσίας τις ομάδες του δυναμικού της να ταξιδέψουν ειδικά την Κυριακή στον πύργο και να απολαύσουν από κοντά όλα τα αστέρια του Ελληνικού μπάσκετ, που τα τελευταία χρόνια τα βλέπουν μόνο τηλεοπτικά.

Έτσι, όσο και αν φαντάζει οξύμωρο το φετινό Ωλ Σταρ Γκέιμ θα γίνει στον Πύργο, για τους Ηλείους όμως και μόνο και όχι για τους Αχαιούς, που έχουν..αναγκαστικό απαγορευτικό!

«καρφί» Ντόρας για τον Καραγκούνη (;)


Με ένα… καρφί όλο νόημα ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Ναύπακτο χθες η Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου που συνέκρινε την ανάπτυξη της Κρήτης με την Αιτωλοακαρνανία, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε: «Η Κρήτη είχε μαχητικότερους πολιτικούς».

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας εκλέγεται βουλευτής με τη ΝΔ ο Κώστας Καραγκούνης, το όνομα του οποίου είχε συμπεριληφθεί στις λίστες των βουλευτών προς… προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμμαχία, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις...

Έτσι, αρκετοί από τους τοπικούς δημοσιογράφους ερμήνευαν την φράση αυτή της Μπακογιάννη, ως αιχμή προς τον νεαρό «γαλάζιο» βουλευτή…

Η κ. Μπακογιάννη, πάντως κατά την διάκρεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε και στην πορεία της Οικονομίας. «Θα βγούμε σύντομα από την κρίση γράψτε το που το λέω» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας πως αυτό θα γίνει σε τρία χρόνια από τώρα αν ακολουθηθούν σωστές πολιτικές ειδικά στην κατεύθυνση μείωσης των ελλειμμάτων «εδώ και τώρα».

Η Ντόρα δήλωσε σε στελέχη του κόμματός της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα αποκτήσει σίγουρα κοινοβουλευτική έδρα στην Αιτωλοακαρνανία ενώ για το ψηφοδέλτιο του νομού ανέφερε πως αυτό «θα κάνει περήφανους τους Αιτωλοακαρνάνες».

Δυο "ζωντανές' αθλητικές μεταδόσεις του Ράδιο "Γ"

Τέλος η Αποκριά και το Ράδιο "Γάμμα" επιστρέφει στα συνηθισμένα των ζωντανών και αποκλειστικών του μεταδόσεων από τον χώρο του αθλητισμού.
Έτσι, το Σάββατο 12 του μήνα θα μεταδόσει στις 5.30μ.μ. από το κλειστό των Ροίτίκων το παιχνίδι μπάσκετ Ολυμπιάδας-Αρκαδικού για την Α2 εθνική κατηγορία, ενώ την επόμενη, Κυριακή 13 του μήνα θα είναι στο γήπεδο του Συνοικισμού τησ Κορίνθου, για να καλύψει το μεγάλο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Γ΄ εθνικής μεταξύ κορίνθου-Παναχαϊκής.
Σε ότι αφορά την αυριανή μπασκετική μετάδοση από τα Ροίτικα, θα υπάρχει παράλληλα και ενημέρωησ-εξέλιξη του σκορ από το γειτονικό ντέρμπι της Αμαλιάδας μεταξύ Κόροιβου-Απόλλωνα επίσης για την Α2 εθνική μπάσκετ.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RADIO GAMMA

Συνέντευξη Άδωνι Γεωργιάδη στο radio gamma

Κρίση , μεγάλη κρίση

Μετά την "Τόλμη" άλλη μια μεγάλη εφημερίδα στην Κρήτη , η "Νέα Κρήτη" , αποφάσισε απο καθημερινή να γίνει εβδομαδιαία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, κ. Δημητρίου, ανακοίνωσε την απόφασή του στους εργαζομένους αλλά παραμένει ασαφές το τι θα κάνει μαζί τους, αν δηλαδή απολύσει το προσωπικό η αν θα αξιοποιήσει κάποιους απο αυτούς για τις ανάγκες της εβδομαδιαίας έκδοσης.
Είναι ωστόσο γεγονός ότι η κρίση έχει κτυπήσει ανελέητα τον έντυπο Τύπο και ιδιαίτερα της Κρήτης παρά τις μεγάλες κυκλοφορίες που παρατηρούνται εκεί.
Το ... καμπανάκι όμως κτυπά και στην Πάτρα.
Λένε ότι εφημερίδα της πόλης ετοιμάζεται για απολύσεις γιατί οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι υπάρχει πλεονάζων προσωπικό.

Το τέλος της Olympic Air στη Δυτική Ευρώπη

Το τέλος της Olympic Air στη Δυτική Ευρώπη

Η Aegean Airlines θα αναλάβει και επίσημα το πτητικό έργο της δυτικής Ευρώπης, που αφήνει πίσω της η Olympic Air, μετά την απαγόρευση της συγχώνευσής τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι, η Aegean θα πραγματοποιεί έως και τέσσερις πτήσεις την ημέρα για το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, αντί για δύο που έχει σήμερα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, όπου αντί μίας πτήσης ανά ημέρα, θα έχει δύο πτήσεις, ενώ δύο πτήσεις την ημέρα θα έχει και για το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός της εξαγοράς τριών slots (χρονοθυρίδων) που διέθετε η Olympic Air στην βρετανική πρωτεύουσα και ενός που διατηρούσε στο Παρίσι, έναντι αγνώστου ποσού.

Το 2009 οι τότε σύμβουλοι του δημοσίου (Lazard, NBG INTERNATIONAL, Εμπορική Τράπεζα) είχαν αποτιμήσει τις χρονοθυρίδες του Χίθροου έναντι σχεδόν 10 εκατ. ευρώ, ενώ του Σαρλ ντε Γκολ σε 882.000 ευρώ.

Με την εξαγορά τους, η Aegean δύναται πλέον είτε να τις εκμεταλλευθεί για τις δικές της επιχειρησιακές ανάγκες είτε να τις ενοικιάσει είτε ακόμη και να τις πουλήσει σε άλλες αερογραμμές.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και περικοπές στο περιφερειακό πτητικό έργο της Aegean, θέτοντας ως παράδειγμα την γραμμή Αθήνα - Κάιρο, την οποία και εγκατέλειψε αθόρυβα εν μέσω της αποσταθεροποίησης της Αιγύπτου. Αντίθετα, η Olympic εξακολουθεί να επιχειρεί στον συγκεκριμένο προορισμό.

Με αυτή την εξαγορά γράφεται και ο επίλογος της παρουσίας της Olympic Air στη Δυτική Ευρώπη, ο οποίος ολοκληρώνεται με τη ρευστοποίηση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής, που πέρασαν στον έλεγχο της MIG με την εξαγορά της.

Αλλά και με την «έξοδό» της από τις αγορές της δυτικής Ευρώπης -πλην του Άμστερνταμ- η Olympic μειώνει και τον στόλο των δαπανηρών Airbus, τα οποία προμηθεύτηκε με leasing, από 14 σε οκτώ, σε μία προσπάθεια να ρίξει κόστη και ζημίες.

Η εταιρία θα εστιάσει στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, όπου μπορεί να εκτελέσει ανέτως το πτητικό της έργο με τα ιδιόκτητα, ελικοφόρα Bombardier.

Δείτε αν δικαιούστε σύνταξη online


Δείτε αν δικαιούστε σύνταξη online

Στο site του ΙΚΑ θα μπορούν να μαθαίνουν στο εξής οι επίδοξοι συνταξιούχοι για το αν και πότε θα βγουν στη σύνταξη και πόσα χρήματα δικαιούνται. Αφού πληκτρολογήσετε το www.ika.gr και πατήσετε στο homepage τη γλώσσα της επιλογής σας, θα μπείτε στο κυρίως χώρο του site.

Στο κουτί “Ενημερώσεις” θα πατήσετε την επιλογή “Θέματα Συντάξεων” και στην δεξιά φωτογραφία από κάτω θα βρείτε το link “Εργαλείο θεμελίωσης και υπολογισμού Βασικού Ποσού Σύνταξης”.

Με το “καλωσόρισμα” στο τέλος του κειμένου , έχετε τρεις επιλογές:

"Οδηγός Αναζήτησης προϋποθέσεων θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος”
“Υπολογισμός Βασικού ποσού Σύνταξης”
“Λοιπές πληροφορίες”.

Για την πρώτη επιλογή, θα πρέπει να επιλέξετε τον φορέα σας, το είδος της σύνταξης, την ημερομηνία γέννησης σας, τις ημέρες ασφάλισης και το έτος συμπλήρωσης των ημερών ασφάλισης.

Εκεί θα σας πουν αν θεμελιώνεται δικαίωμα σύνταξης.
Προχωρώντας στη δεύτερη επιλογή, μπαίνετε στο πρώτο βήμα, όπου επιλέγετε το συνταξιοδοτικό φορέα και τον τύπο σύνταξης.

Στο δεύτερο βήμα, θα πρέπει να συμπληρώσετε το σύνολο των ημερών εργασίας σας, και αναλυτικά τις αποδοχές και τις ημέρες εργασίας για το διάστημα 2001 – 2010.

Στο τρίτο βήμα μαθαίνεται πόση σύνταξη θα πάρετε και σε ποια ασφαλιστική κλάση βρίσκεστε. Και τώρα είστε έτοιμοι να πάτε στον υπάλληλο του ΙΚΑ!

Η σιωπή είναι χρυσός...

Πέραν των όσων είπε , είχε και άλλα να πει αλλά σιώπησε καθώς προτιμά το γνωστό δόγμα ... "η σιωπή είναι χρυσός".
Είπε ότι δεν είχε αρμοδιότητες και ότι δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του σαν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο κ. Γεωργακόπουλος ουσιαστικά διαφώνησε με το νομοσχέδιο που θέλει οφειλέτες Φ.Π.Α να μπάινουν στη φυλακή όταν δεν πληρώνουν απο ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω.
Ουσιαστικά είπε στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει να γίνει δεσμοφύλακας και δικαστής.
Αυτή είναι η ουσία της παραίτησης του Ηλείου πολιτικού και πρώην υφυπουργού.
Αρνήθηκε να πάρει μέρος στη βίαιη αυτή πολιτική είσπραξης φόρων και έκανε την ηρωική του έξοδο.
Κατά τα άλλα ... που πας βρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό;

Γενναίος Δήμαρχος...

Ποιός δήμαρχος Καλλικρατικού Δήμου της Αχαίας έτρεχε με 180 μετρημένε χιλιόμετρα την ώρα στην Πατρών - Κορίνθου;
Ποιά ήταν η ατυχία του;
Του... μέτρησε την ταχύτητα συμπολίτης ο οποίος όταν βεβαιώθηκε για το... γρήγορον του πράγματος, πήρε τηλέφωνο στο Ράδιο Γάμμα και το ανέφερε...
Πρόκειται για ευτραφή αιρετό ο οποίος , μάλλον βιαζόταν να φτάσει στην Αθήνα καθώς είχε ραντεβού με υπουργό...
Ελπίζουμε να του έθεσε και το ζήτημα της εθνικής σκοτώστρας .
Πάντως είναι απο τους γενναίους δημάρχους αφού τολμά και τρέχει σε αυτό το δρομάκι...

Τέλος οι πλειστηριασμοί ΙΚΑ

Όπισθεν ολοταχώς απο την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ σε σχέση με τους πλειστηριασμούς όσων χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές.
Και τούτο με στόχο να πάρουν μια ανάσα οι επιχειρήσεις που βρίσκονται πνιγμένες στα χρέη λόγω της αναδουλειάς που έχει δημιουργήσει η γενικότερη οικονομική κρίση.

Πάμε Κερατέα;

"Θα γίνει της Κερατέας και μάλιστα το νούμερο θα είναι 2"...
Αυτά δήλωσε στο Ράδιο Γάμμα ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων της Ξερόλακκας , κ. Βασιλόπουλος, στο άκουσσμα ότι η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τζάκρη θέλει να συνεχιστεί η λειτουργία του "ΧΥΤΑ" Ξερόλακκας.
"Δεν πάνε να έρθουν τα ΜΑΤ εμείς θα είμαστε εδώ και θα τους περιμένουμε , συμπλήρωσε ο κ. Βασιλόπουλος ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για κατάληψη του χώρου έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
Γεγονός είναι πάντως ότι η Πάτρα για μια ακόμα φορά αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη διαχείρηση των απορριμμάτων της και μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή...

Συνέντευξη Αλέξη Κούγια στο radio gamma

Επίθεση Π.Καμμένου στον Ν.Σηφουνάκη χθες στη ΒουλήΠάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής στις 10/3/2011 απευθυνόμενος στον Νίκο Σηφουνάκη:

"Κάθεσαι και τρως φουά γκρα με τον αδελφό του πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου και οι άνθρωποι στα νησιά πεθαίνουν αβοήθητοι!"

“Θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις” για τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης από την Κομισιόν


“Θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις” για τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης θα παρουσιάσει μέχρι το καλοκαίρι η Κομισιόν, όπως προανήγγειλαν με κοινή δήλωσή τους οι Επίτροποι Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, και Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ.
Σε ανακοίνωσή τους, λίγες ώρες μετά την επιστολή Παπακωνσταντίνου, οι κοινοτικοί εταίροι επεσήμαναν ότι “οι τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη και καλύτερη ρύθμιση στην αγορά των οίκων αξιολόγησης”, εξηγώντας ότι στόχος των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνουν θα είναι η μεγαλύτερη διαφάνεια σε έναν τομέα που παρουσιάζει υπερσυγκέντρωση, η μείωση της εξάρτησης από τις αξιολογήσεις και η βελτίωση της αξιολόγησης που αφορά το δημόσιο χρέος.
Αναφερόμενοι ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι δράσεις της κυβέρνησης θα έχουν θετικά αποτελέσματα…

Ρυθμίσεις για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία


troktiko    Ρυθμίσεις για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Αναστέλλουν μέχρι 31/12/2012 τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε οφειλέτες…όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός του ΟΓΑ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατίθεται … σήμερα στη Βουλή.
Οι οφειλέτες για να ενταχθούν στη ρύθμιση, θα πρέπει εκτός από την υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες των ταμείων, να καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011 και κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των προηγουμένων οφειλών.
Το ποσό αυτό σε ό,τι αφορά το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% της προηγούμενης οφειλής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 150 ευρώ.
Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, που πληρώνουν δόση ανά δίμηνο το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία της υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, αλλά δεν μπορεί επίσης να είναι μικρότερο των 150 ευρώ
Για τους οφειλέτες των ταμείων ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων – ανεξάρτητα απασχολούμενων, πλην ΟΑΕΕ, που καταβάλλουν μηνιαία εισφορά το ύψος της δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα 100 ευρώ.
Στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ποσού 600 ευρώ και άνω, παρέχεται, η ευχέρεια εξόφλησης σε δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών τους, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών εισφορών τους. Οι ασφαλισμένοι αυτοί μπορούν να εξοφλήσουν με έως 20 τριμηνιαίες δόσεις, και ελάχιστο ποσό δόσης τα 150 ευρώ. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο (2) συνεχόμενων δόσεων, καθώς και η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών, συνεπάγεται την έκπτωση από τη ρύθμιση και καθιστά άμεσα απαιτητό το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.
Σε όσους υπαχθούν στο διακανονισμό και τηρούν τους όρους του, χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας 2 μηνών.
Για όσους δεν υπαχθούν στον συγκεκριμένο διακανονισμό θα συνεχιστεί η διαδικασία εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων.