Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Το μεταναστευτικό δίνει στον Καρατζαφέρη 9%


Ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, αποτυπώνουν οι δείκτες του Βαρόμετρου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή».

Με στοιχεία την έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια την ανασφάλεια που προκαλεί η πολιτική διαχείριση της κρίσης και την άθλια καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες το αποτέλεσμα αποτυπώνει την ιδιαίτερα μεγάλη φθορά της εικόνας τόσο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όσο και της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ την ίδια ώρα ο ΛΑ.Ο.Σ. ανεβάζει σημαντικά τα ποσοστά του.

Συγκεκριμένα, το 78% των ερωτώμενων θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. 80% δεν αισθάνεται ικανοποιημένο από τη ζωή του, ενώ το ποσοστό κοινωνικής ανασφάλειας γι το μέλλον εκτοξεύεται στο 87%.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 73% απαντά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ σε προσωπικό επίπεδο οι αρνητικές προσδοκίες φτάνουν το 64%.

Σε πολιτικό επίπεδο, το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 91% από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας και 70% απαντά ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα. Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 34 θετικές γνώμες, ο Αντώνης Σαμαράς 22, ενώ 38 απαντούν ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Ανατροπή, ωστόσο, προκαλούν οι απαντήσεις των πολιτών για το ποιο θεωρούν καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. 24% απαντά «κανένα» και ακολουθούν: ΛΑ.Ο.Σ. (22%), ΚΚΕ (17%), ΝΔ (15%), ΣΥΡΙΖΑ (10%), χωρίς γνώμη (11%).

Υψηλά εξάλλου είναι τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ και στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συγκεντρώνει 36 θετικές γνώμες (59 αρνητικές) και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (31/65), ΝΔ (27/68), ΚΚΕ (26/70) και ΣΥΡΙΖΑ (23/73).

Τέλος, αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, το 71% απαντά ότι μάλλον δε χρειάζεται, ενώ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με ποσοστό αποχής 34,5%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35%, η ΝΔ 28,5%, το ΚΚΕ 11%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5% και Λοιπά Κόμματα 11,5%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1-4/3/2011, σε δείγμα 1,215 ατόμων ,με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου χωρίς κάλπη.

Άδωνις Γεωργιάδης: Με συγχωρείτε αλλά ο Ραγκούσης είναι ένας ξεφτιλισμένος υπουργός!

Ο κ. Ραγκούσης δεν είναι τύραννος, δεν είναι δικτάτωρ, δεν είναι βασιλεύς, δεν είναι στρατηγός σαν τη χούντα, δεν είναι τίποτα. Είναι απλώς ένας υπουργός που σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι. Και μάλιστα από χθες είναι – επιτρέψτε μου να το πω – ένας ξεφτιλισμένος υπουργός. Αυτή είναι η γνώμη μου, με συγχωρείτε”!
Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης για τον Γιάννη Ραγκούση δημοσίως (στο “ράδιο9”)  επειδή πέτυχε συμβιβασμό με τους απεργούς πείνας μετανάστες της Υπατίας.
Τα σχόλια δικά σας.

Συναγερμός στο Χίθροου λόγω ύποπτου πακέτουΕκκενώθηκε μερικώς σήμερα το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο αλλά άρθηκε σαράντα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

Ωστόσο, το Sky News μετέδωσε ότι ο συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο εξαιτίας ενός άνδρα ο οποίος απείλησε να ανατιναχθεί.
Συγκεκριμένα, εκκενώθηκε η αίθουσα των αναχωρήσεων του τερματικού 5 και όπως ανακοίνωσε το Χίθροου "σύντομα" αναμένεται να ανοίξει για το κοινό.
"Αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα ασφαλείας στο κτίριο του τερματικού το οποίο αποκλείσαμε ως προληπτικό μέτρο" δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία του Sky News.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο Moody's

Σήμερα το πρωί, ο οίκος αξιολόγησης Moody's εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα σε Aa2 από Aa1.  Επίσης, η προοπτική (outlook) που διαβλέπει η Moody's χαρακτηρίζεται ως αρνητική. Η σημερινή ανακοίνωση, σύμφωνα με τον οίκο, είναι το αποτέλεσμα αναθεώρησης για πιθανή υποβάθμιση, που η Moody's είχε ξεκινίσει στις 15 Δεκεμβρίου 2010.
Κυρίαρχος λόγος για την υποβάθμιση αυτή είναι η πεποίθηση του οίκου Moody's ότι το κόστος για την αναδιοργάνωση των τραπεζών θα ξεπεράσει τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, και θα οδηγήσει σε αύξηση του δημοσίου χρέους. Η απόφαση χαρακτηρισμού της προοπτικής ως αρνητικής αντανακλά την άποψη του οίκου ότι οι κίνδυνοι για τα δημόσια οικονομικά της Ισπανίας εξακολουθούν να υποεκτιμούνται.
Ολόκληρη η αναφορά του οίκου Μοοdy's βρίσκεται εδώ.

Νέος “αντάρτης” αναστατώνει την κυβέρνηση - Ο βουλευτής Βρεττός ζητά επαναδιαπραγμάτευση του ΜνημονίουΕίχε προηγηθεί η καταψήφιση της ρύθμισης του νομοσχεδίου από δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την κα Παπανδρέου και τον κ. Παπαμανώλη, οι οποίοι δεν ψήφισαν τη σχετική ρύθμιση και το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι “δεν τρέχει τίποτα”.

«Εξ’ αρχής ήταν προφανές ότι οι όροι του δανείου και το πλαίσιο της οικονομικής διαχείρισης της Ευρωζώνης για την αντιμετώπισης της κρίσεων όπως της Ελλάδας, χρειαζόταν επαναδιαπραγμάτευση» αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ξεκίνησε αμέσως την επαναδιαπραγμάτευση και τη συνεχίζει μέχρι και σήμερα με συνέπεια, επιμονή και πρωτοβουλίες που βρίσκουν συμμάχους ανάμεσα στους εταίρους μας».

Ο κ. Βρεττός υπενθυμίζει πως σύσσωμη η αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ και κατηγορεί το κόμμα του ότι… δε λέει τα πράγματα με το όνομά τους, και παρατηρεί πως… «ίσως υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι ο όρος επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να ερμηνευτεί ως αποτυχία της πολιτικής μας».

Μάλιστα επικαλείται και το παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου «η αντιπολίτευση κέρδισε τις εκλογές με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση τους δικούς του μνημονίου και τώρα κυνηγούν τη Μέρκελ να της ζητήσουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους χρέους και μικρότερα επιτόκια, γιατί…» όπως σημειώνει, «μόνο έτσι οι όροι του μνημονίου τους θα βελτιωθούν».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει στη δήλωση του ότι, αν η Κυβέρνηση «εξακολουθεί να μη λέει τα πράγματα με το όνομά τους και γίνουν εκλογές, η αντιπολίτευση και κυρίως η Ν.Δ. θα κατέβουν με το σύνθημα «επαναδιαπραγμάτευση», σύνθημα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τους έχει κυριολεκτικά χαρίσει»

Είχε προηγηθεί η καταψήφιση της ρύθμισης του νομοσχεδίου από δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την κα Παπανδρέου και τον κ. Παπαμανώλη, οι οποίοι δεν ψήφισαν τη σχετική ρύθμιση και το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι “δεν τρέχει τίποτα”.

newsit

«Υπάρχει και τρίτη κασέτα… βόμβα»


troktiko   234234234423424234212 «Υπάρχει και τρίτη κασέτα... βόμβα»Την ύπαρξη και τρίτης κασέτας, την οποία χαρακτήρισε ως… βόμβα, αποκάλυψε, μετά τα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος, ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής τόνισε, με δηλώσεις του στον Sentra FM ότι στην τρίτη κασέτα «μιλούν οι δύο μεγαλύτεροι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου»… Σε ό,τι αφορά στις δύο πρώτες κασέτες είπε ότι πρόκειται για μία κασέτα και ο συνομιλητής του κ. Μπέου κατά πληροφορίες του είναι ένας δημοσιογράφος του κυκλώματος. Στο τέλος, ωστόσο, δεν απέκλεισε να είναι τελικά συνομιλητής ο κ. Πατέρας. Είπε δε πως η κασέτα δεν είναι τηλεφωνική υποκλοπή, αλλά συνομιλία αποτυπωμένη σε μαγνητοφωνάκι.

www.onsports.gr

Επίθεση με βόμβες στο συνεργείο της ΝΕΤ στη Λιβύη...Αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας του Καντάφι βομβάρδισαν το τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΤ και τα μέλη του σώθηκαν από θαύμα. Όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο πολεμικός ανταποκριτής Πάνος Χαρίτος «δείξαμε τις κάμερες ότι είμαστε συνεργείο όμως αυτοί δεν πτοήθηκαν και μας βομβάρδισαν».

Το ...
περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ρας Λανούφ όπου βρισκόταν το συνεργείο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ όταν αντιλήφθηκαν ότι στην περιοχή κατέφθαναν μαχητικά αεροπλάνα. Παρά τις προσπάθειες των μελών του συνεργείου να υποδηλώσουν ότι είναι δημοσιογράφοι οι πιλότοι δεν πτοήθηκαν και βομβάρδισαν την περιοχή με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τους.

«Είμαι καλά τόσο εγώ όσο και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο εικονολήπτης Θανάσης Αργυράκης και οι δύο Λίβυοι που εργαζόμαστε μαζί» μετέδωσε ο Πάνος Χαρίτος και εξήγησε ότι το συνεργείο σταμάτησε στο τελευταίο φυλάκιο ελέγχου που βρίσκεται 10 – 12 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Μπρέγκα. Την ώρα που ο εικονολήπτης άρχισε να τραβάει πλάνα από την περιοχή έφτασε ένα μαχητικό τζετ και αφού πέρασε τρεις φορές από πάνω έριξε δύο βόμβες που εξερράγησαν περίπου 80 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν το συνεργείο της ΝΕΤ.
tovima.gr

Μηνυτήρια αναφορά για την άρνηση της Roche να προμηθεύσει με φάρμακα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από τον Θ. ΓιαννόπουλοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος εζήτησε τη συνδρομή της εισαγγελίας Αθηνών δια καταθέσεως μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης η πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης και της πρόκλησης κινδύνου για την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας, μετά την αιφνίδια απόφαση των αρμοδίων οργάνων και εκπροσώπων της εταιρείας Roche (Hellas) A.E να ανασταλεί η προμήθεια των Νοσοκομείων του ΕΣΥ με φαρμακευτικά προϊόντα που παρασκευάζει και εισάγει στην Ελλάδα αποκλειστικά αυτή και που είναι αναγκαία για την καταπολέμηση και αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών ως ο καρκίνος (Herceptin, Avastin, Xeloda), προβάλλοντας ως αιτία...
τη μη τήρηση των όρων πληρωμής και της έγκαιρης εξόφλησης των σχετικών οφειλών από τα νοσοκομεία και τα ταμεία

ΕΚΛΕΙΣE Η ΣΤΑΔΙΟΥ AΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COSMOTEΧιλιάδες εργαζόμενοι της Cosmote μαζί με φίλους και συγγενείς, έχουν συγκεντρωθεί τώρα στην οδό Σταδίου κάτω από την έδρα της ΟΜΕ - ΟΤΕ ύστερα από την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που ναι μεν έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους την απεργία της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά σημαντικό είναι σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο των εργαζομένων Γιάννη Καρούζο, ότι "η απόφαση δεν απαγόρευσε όπως ζητούσε η διοίκηση της εταιρείας την ανάπτυξη της συνδικαλιστικής δράσης και κινητοποίησης όλων των εργαζομένων. εργαζόμενοι έχουν κλείσει την οδό Σταδίου και τώρα κατευθύνονται προς το υπουργείο Οικονομίας για να δουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ρ. ΠΑΡΚΕΡ : ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ


Από τον : skai.gr
Ένα 24ωρο μετά την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ένας ακόμα διεθνούς φήμης οικονομολόγος του Harvard και προσωπικός σύμβουλος του Γιώργου...
Παπανδρέου, κατά τις κρίσιμες προ ενός έτους διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία, μιλάει στο SKAI.GR για την περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, στην αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον Θάνος Δημάδης, δηλώνει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ήταν πρακτικά μονόδρομος για τη χώρα μας πριν έναν χρόνο.

"Γνωρίζω ότι αυτό αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι σε εκείνη τη συγκυρία η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε πολλές άλλες δυνατές και λειτουργικές επιλογές. Μόνο το ΔΝΤ και η ΕΕ ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν επαρκή κεφάλαια που είχε ανάγκη η ελληνική οικονομία για τη βιωσιμότητά της" αναφέρει.

"Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, στις οποίες συμμετείχα, υπήρχαν πράγματι στο τραπέζι και κάποιες άλλες εναλλακτικές για δανεισμό της Ελλάδας από τη Μέση Ανατολή ή την Ασία, οι οποίες όμως ήταν σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο" όπως σημειώνει. Και προσθέτει ότι "σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα έπρεπε να κυνηγάει δεξιά και αριστερά από χώρα σε χώρα τα απαιτούμενα διάσπαρτα κεφάλαια για να δανειστεί, κάτι το οποίο ήταν πρακτικά αδύνατον αφού δεν υπήρχε ούτε η δυνατότητα ούτε χρόνος για κάτι τέτοιο".

Ο κ. Πάρκερ χαρακτηρίζει επίσης μονόδρομο την ανάγκη για τον Έλληνα πρωθυπουργό να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της χώρας "αφού η κρίση που προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα μεταφέρθηκε από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στην ευρωζώνη και η Ελλάδα ήταν η πρώτη που χτυπήθηκε αφού ήταν η πιο ευάλωτη χώρα".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο αμερικανός οικονομολόγος δε διστάζει να κοντραριστεί ακόμα και με συναδέλφους του οικονομολόγους του Harvard, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υποστηρίζουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ είναι λύση. "Αυτό είναι ένα από τα σημεία έντονης αντιπαράθεσης με όσους συναδέλφους
Αν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας δε διασώσουν τις μικρότερες και ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης όπως είναι η Ελλάδα τότε αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν τη μετάσταση του καρκίνου να επεκταθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη
μου υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, οι οποίοι μπορεί να είναι εξαίρετοι ακαδημαϊκοί αλλά ως επί το πλείστον δεν έχουν βγει ποτέ έξω από την αίθουσα διδασκαλίας τους" τονίζει. Και λεει ότι "τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται αφενός γιατί για πολιτικούς και ιστορικούς λόγους η Ελλάδα ανήκει στο σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα και αφετέρου γιατί για οικονομικούς λόγους μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία καθώς η επιστροφή στη δραχμή θα διπλασίαζε το δημόσιο χρέος που υπολογίζεται σήμερα σε ευρώ".

Εν αναμονή της επικείμενης συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών μάλιστα, ο οικονομολόγος του Harvard υποστηρίζει ότι "αν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας δε διασώσουν τις μικρότερες και ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως είναι η Ελλάδα, τότε αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν τη μετάσταση του καρκίνου να επεκταθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη".

Για την άτεγκτη στάση που τηρεί η Άγκελα Μέρκελ εκτιμάει ότι "η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά τον καλύτερο πελάτη της Γερμανίας, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια κέρδισε τεράστια ποσά χρημάτων με τις εξαγωγής και το εμπόριο της προς την Ελλάδα και τις άλλες μικρότερες χώρες της ευρωζώνης. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να θέλεις να καταστρέψει η Γερμανία έναν τόσο καλό πελάτη από τον οποίον βγάζει τόσα κέρδη".

Άποψη του Ρίτσαρντ Πάρκερ είναι "το ενδεχόμενο χρεοκοπίας για την Ελλάδα θεωρητικά δεν έχει αποφευχθεί" και υποστηρίζει ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που δόθηκαν στη χώρα είναι "ζωτικής σημασίας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέος "στέλνοντας ένα μήνυμα στις αγορές αυτό το χρέος είναι διαχειρίσιμο". "Μόνο μέσω της επιμήκυνσης η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει" τονίζει.

Στο ερώτημα του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Θάνου Δημάδη αν η αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να θεωρηθεί όπλο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει ότι "αν και δε γνωρίζω τις προθέσεις της, εγώ σαν ακαδημαϊκός τη θεωρώ σοφή επιλογή. Με την ιδιότητα όμως του πολιτικού συμβούλου δεν την συζητώ καν". Για την επιστροφή στην ανάπτυξη λεει ότι αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, δύο τομείς που μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει αποκομίσει όσα θα μπορούσε, ενώ εισηγείται επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων σε στοχευμένους και εξελιγμένους τομείς της τεχνολογίας.

Τέλος, δίνει δύο συμβουλές. Μία προς την κυβέρνηση που την καλεί να περάσει από το στάδιο της νομοθέτησης στο επόμενο και δυσκολότερο στάδιο εφαρμογής των νόμων που ψηφίζονται, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό παραμένουν ανεφάρμοστοι. "Η κυβέρνηση δεν αρκεί μόνο να παλέψει για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά πλέον και για την εμβάθυνσή τους" δηλώνει. Προς τους Έλληνες, τους χαρακτηρίζει έναν λαό φιλότιμο που είναι έτοιμος να θυσιάσει κεκτημένα για να σώσει το μέλλον της χώρας και των παιδιών του και λεει ότι πρέπει να συνηθίσουν σε "συνθήκες αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας

«Διαρροές» ΠαΣοΚ στη Βουλή...
Η κυρία Β. Παπανδρέου και ο κ. Γ. Παπαμανώλης καταψήφισαν τροπολογία του κ. Ν. Σηφουνάκη...
Με διαρροές ψηφίστηκε η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη στο νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα, με την οποία καταργείται η δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 35%. Η νέα ρύθμιση επαναφέρει την απαγόρευση που είχε καταργηθεί το 2003 (επί υπουργίας της κυρίας Βάσως Παπανδρέου) και αφορά πολλά μικρά νησιά του Αιγαίου.

Οι ενστάσεις ορισμένων βουλευτών του ΠαΣοΚ δεν εκάμφθησαν, παρά την υποχώρηση του κ. Σηφουνάκη, ο οποίος αύξησε την μέση κλίση των εν λόγω οικοπέδων σε 40%. Έτσι δυο βουλευτές της πλειοψηφίας, η κυρία Παπανδρέου και ο κ. Γ. Παπαμανώλης, ο οποίος εκλέγεται στις Κυκλάδες, καταψήφισαν την τροπολογία, η οποία παρά ταύτα πέρασε (και) με τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το «παρών», ενώ τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ) καταψήφισαν.
BHMA

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας...
Στον αέρα οι 940 εργαζόμενοι.
Αίτηση για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Μόλις χθες η ιδιοκτήτρια εταιρεία με επιστολή της στις χρηματιστηριακές αρχές διαβεβαίωνε πως υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των Ναυπηγείων και της British Aerospace για τη διένεξη σχετικά με τις 4πυραυλακάτους.Η μητρική...εταιρεία, "Νεώριον Συμμετοχών" ανακοίνωσε ότι η θυγατρική προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασία αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος των ναυπηγείων.

Η μητρική αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν "συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων".

Η θυγατρική θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες και τους υπόλοιπους πιστωτές της, "με βάση το ως άνω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της".

"Γίνεται μια προσπάθεια να ανασχεθεί η πορεία λουκέτου για υγιείς επιχειρήσεις με τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο", σχολίασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Χαρακτήρισε ήττα το λουκέτο σε υγιείς επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι οι τράπεζες θα έχουν μεγαλύρτα περιθώρια να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα, μετά τις εξελίξεις του Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι χθες, η "Νεώριον" είχε ενημερώσει τις χρηματιστηριακές αρχές για τη διένεξη μεταξύ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και της βρετανική BAE Systems Surface Ships, για λογαριασμό της οποίας είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση τεσσάρων πυραυλακάτων .

Σημιεώνεται ότι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας απασχολούνται 940 άτομα, από τα οποία τα 112 καλύπτουν διοικητικές θέσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης, κατά περιόδους και αναλόγα με τις ανάγκες ο αριθμός των εργαζομένων μπορεί να φτάσουν και τις 2.000.
enet.gr

Το παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ με τα λόγια του σοσιαλιστή Στρος-Καν...

  
Στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν αύριο
Πότε και πώς ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τι διαπραγματεύτηκε και τι συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Εσκουλάν, που πήρε τη συνέντευξη από τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τη ζωή και το έργο του, αποκάλυψε στα «Επίκαιρα» όσα θα μεταδοθούν το βράδυ της Κυριακής από τη γαλλική τηλεόραση και όσα αποσπάσματα ...κόπηκαν και αφορούσαν την Ελλάδα.
Το εντυπωσιακό της συνέντευξης είναι η αποκάλυψη του κ. Εσκουλάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, πριν ακόμη ενημερώσει και διαπραγματευτεί με την ΕΕ, λίγες ημέρες μετά την...
 εκλογική νίκη του κόμματός του, επικοινώνησε επανειλημμένως με τον κ. Στρος-Καν και διαπραγματεύτηκε την παρέμβαση του ΔΝΤ. Ένα στοιχείο που αναμένεται να πυροδοτήσει εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό και να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση και την αναγκαιότητα των Μνημονίων. Ακόμη, αποκαλύπτει την άποψη του Στρος-Καν για τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

3 μέρες για την εργασία και την κρίση...


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 στις 18.30
Εργατικό Κέντρο Πάτρας - πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Εκδήλωση - συζήτηση για την κρίση και την εργασία. Για τη δημιουργία κοινωνικών αντιστάσεων και απαντήσεων.

Εκεί ...δεν υπάρχει "Παραγραφή​"


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
  
Διαβάζοντας την είδηση ότι "ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Ιούνιο του 2011 για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας" ... καταλαβαίνει κανείς γιατί η χώρα μας έφτασε στα χάλια που βιώνουμε σήμερα!
Ναι φίλες/οι δεν είναι ψέματα!... ο επί 12 χρόνια πρόεδρος της Γαλλίας, 77 ετών σήμερα, θα δικαστεί για ένα πταισματάκι! δηλ. 21 διορισμούς κομματικών του φίλων στο Δήμο του Παρισιού!
Είπα πταισματάκι και εννοώ για τα Ελληνικά δεδομένα γιατί όλοι ξέρουμε τις...
 αθρόες και αδιαφανείς ρουσφετολογικές προσλήψεις που έκαναν και κάνουν τα κόμματα, οι βουλευτές, οι σύμβουλοι και οι κομματάρχες τους!
Φυσικά φαίνεται καθαρά ότι στην Γαλλία λειτουργούν και εφαρμόζονται οι νόμοι εξ ίσου για όλους, ενώ εδώ οι “απαράδεκτοι” πολιτικάντηδες μας, έφτιαξαν νόμους με “πορτοπαράθυρα” αλλά ενίοτε και “κατάπτυστους” όπως αυτός της “παραγραφής” για να προστατεύονται, για την ασυδοσία και την λαμογιά που έχουν επιδείξει πολλοί εξ αυτών!
Όμως θα επισημάνω ότι πέρα από τους πολιτικούς υπάρχουν ακόμα δύο θεσμοί οι οποίοι είναι σίγουρο ότι αν λειτουργούσαν σωστά και δεν έμπαινα στο γαϊτανάκι της διαπλοκής, δεν θα τους επέτρεπαν να κατακλέψουν αλλά και να καταστρέψουν την χώρα μας. Φυσικά εννοώ την δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχοεργολάβων!!!

Συνέντευξη τύπου Αχιλλέα Μπέου

Mέγαρο μετά… μουσικής


Από το "Zougla"
"Θα ανέβω στην έδρα και θα ουρλιάζω"

Τους ξεφώνισε άγρια ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βαγγέλης Παπαχρήστος, και κρίμα που απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει μια γεύση για όσα του έσουρε στην αρμόδια επιτροπή ο πρώην σύντροφός του στο Κόμμα.
«Αν δεν πάρει πίσω την τροπολογία που χαρίζει 95 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής εγώ θα ανέβω στην έδρα και θα ουρλιάζω. Δεν θα επιτρέψω να δοθούν έτσι 95 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής. Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το δεχθώ. Κανονίστε λοιπόν!», είπε...
γεμάτος εκνευρισμό στους υπόλοιπους βουλευτές ο Βαγγέλης Παπαχρήστος.
«Βρε Βαγγέλη μου μην κάνεις έτσι. Θα ρυθμιστεί το θέμα. Ούτε εμείς θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», του απαντούσαν οι άλλοι, για να τον ηρεμήσουν.
Είναι και άτυχος πάντως ο κύριος υπουργός. Χάνει τα καλύτερα! Τέτοια μουσικά κομμάτια αφιερωμένα αποκλειστικά σε κείνον και να μην μπορεί να τ’ακούσει; Κρίμα….

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Μέτρα - ανάσα για τους καταναλωτές ηλεκτρισµού και φυσικού αερίου, ειδικά για τις αδύναµες οικονοµικά οµάδες, όπως εξόφληση των λογαριασµών σε δόσεις και απαγόρευση της διακοπής παροχής ενέργειας σε κρίσιµες περιόδους του χρόνου...
(π.χ. το καλοκαίρι στο διάστηµα Ιουλίου - Αυγούστου), περιλαµβάνει το ενεργειακό νοµοσχέδιο που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συµβούλιο η υπουργόςΠεριβάλλοντος - Ενέργειας Τίνα Μπιρµπίλη. Τα κυριότερα από τα µέτρα αυτά κατοχυρώνονται µέσα από µία λίστα υποχρεώσεων που πρέπει στο εξής να τηρούν οι προµηθευτές τους, όπως :

1. Παροχή µειωµένων τιµολογίων, εξόφληση τουλογαριασµού σε δόσεις ή µε άλλους ευνοϊκούς όρους, απαγόρευση διακοπής µιας σύνδεσης σε κρίσιµες περιόδους (π.χ. στο διάστηµα Ιουλίου - Αυγούστου ή ∆εκεµβρίου - Μαρτίου) εφόσον ο πελάτης δεν έχει πληρώσει και εγκατάσταση µετρητών µε δυνατότητα προπληρωµής. Η υποχρέωση αφορά τους ευάλωτους καταναλωτές, όρος που εισάγεταιγια πρώτη φορά, αναφέρεται σε ηλικιωµένους, νοικοκυριά µε χαµηλά εισοδήµατα, ανέργους, άτοµα µε ειδικές ανάγκες και αναµένεται να εξειδικευτεί µόλις δηµοσιευτεί ολόκληρο το νοµοσχέδιο.

2. ∆εν θα επιβάλλουνποινή στον πελάτη τους αν αποφασίσει να αλλάξει πάροχο. Απαγορεύεται να αρνηθούν σεκαταναλωτή τη συνέχιση της παροχής ενέργειας, παρά µόνο αν οι λόγοι ήταν γνωστοί στον τελευταίο εκ των προτέρων.

3. Μερικούς µήνες (τουλάχιστον δύο) πριν αυξήσουν τα τιµολόγιά τους θα προειδοποιούν τους πελάτες τους, ώστε να έχουν τον χρόνο να βρουν νέο πάροχο. 4. Θα ενηµερώνουν τον καταναλωτή πριν από την υπογραφή της σύµβασης για τα τιµολόγιά τους, τη µεθοδολογία υπολογισµού τους, τυχόν ειδικούς όρους εναλλακτικούς τρόπους εξόφλησης λογαριασµών.

5. ∆υνατότητα στον πελάτη να αµφισβητεί τις χρεώσεις µέσω µιας διαδικασίας που µπορεί να διαρκέσει 3-4 µήνες.

6. Στη σύµβαση θα αναφέρουν ρητά τη διαδικασία και τη συ χνότητα έκδοσης καιαποστολής των λογαριασµών, τιςδιαδικασίες διαχείρισης ληξιπρόθεσµων οφειλών, επίλυσης διαφορών, καταγγελίας της, ενδεχόµενες ρήτρες κ.ο.κ.

7. ∆ιαδικασίες όπως για την αλλαγή παρόχου, τις πληροφορίες που πρέπει κανείς να γνωρίζει πριν υπογράψει σύµβαση, την ελάχιστη διάρκειά της, το ύψος και την καταβολή της εγγύησης θα ρυθµιστούν µέσω του Κώδικα Προµήθειας που πρόκειται να εκδοθεί µετά τον νόµο.

8. Οφείλουν να παρέχουν σε τακτική βάση στον πελάτη τους προϋπολογιστικά και απολογιστικά στοιχεία του συνολικού του κόστους κατ’ έτος, στοιχεία επίσης για τη συνεισφορά κάθε ενεργειακής πηγής στο µείγµα καυσίµων που χρησιµοποιεί κ.ο.κ.

9. Απαγορεύεται να µένει ένας καταναλωτής χωρίς ρεύµα ή αέριο λόγω χρεοκοπίας της εταιρείας. Σε µια τέτοια περίπτωση, για να δοθεί χρόνος στον πελάτη να διαπραγµατευτεί νέα σύµβαση µε άλλη εταιρεία, θα προµηθεύεται προσωρινά ρεύµα µέσω του Προµηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (ο ρόλος αυτός ανατίθεται προσωρινά στη ∆ΕΗ).

Βανκούβερ: Και φέτος η καλύτερη πόλη για να ζει κανείςΤην μονοτονία του τίτλου της «καλύτερης πόλης για να ζει κανείς» απολαμβάνει το Βανκούβερ του Καναδά για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο. Στη σχετική λίστα που προέκυψε από την ετήσια έρευνα του Εκόνομιστ,
σε σύγκριση με το 2010 έχουν επέλθει μικρές μεταβολές που αφορούν ως επί το πλείστον σε ανακατατάξεις μεταξύ των ίδιων πόλεων.
Το Βανκούβερ πήρε βαθμολογία 98% -την ίδια με το 2010- σε ένα συνδυασμό παραγόντων όπως η σταθερότητα, η δημόσια υγεία, η κουλτούρα και το περιβάλλον και η εκπαίδευση.
Στις πρώτες δέκα θέσεις βρίσκονται τέσσερις πόλεις του Καναδά, τέσσερις από την Αυστραλία ενώ η Ευρώπη εκπροσωπείται από τη Βιέννη στη τρίτη θέση και το Ελσίνκι στην έκτη.
Κορυφαία πόλη των ΗΠΑ, αναδείχθηκε το Πιτσμπουργκ στην 29η θέση παγκοσμίως, ενώ η Νέα Υόρκη είναι στην 56η θέση. Από τις ασιάτικες πόλεις, η Οσάκα βρέθηκε στη θέση 12 και το Τόκιο στην 18η θέση.
Το Λονδίνο ανέβηκε ελαφρώς στην 53η θέση, ενώ το Παρίσι βρίσκεται σαφώς ψηλότερα στην 16η. Η χειρότερη πόλη να ζει κανείς με βαθμολογία 37,5% σύμφωνα με την έρευνα είναι η πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε.
Η λίστα με τις 10 καλύτερες και τις 10 χειρότερες πόλεις να ζει κανείς έχει ως εξής:
Δέκα καλύτερες Δέκα χειρότερες
Βανκούβερ Χαράρε
Μελβούρνη Ντάκα
Βιέννη Πoρτ Μορέσμπι
Τορόντο Λάγος
Κάλγκαρι Aλγέρι
Ελσίνκι Καράτσι
Σίδνεϋ Ντουάλα
Περθ Τεχεράνη
Αδελαΐδα Ντακάρ
Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία) Κολόμπο

Σημειώνεται πως η κλίμακα βαθμολογίας και ερμηνείας των αποτελεσμάτων έχει ως εξής: • 80-100% : Υπάρχουν ελάχιστα έως κανένα πρόβλημα στις συνθήκες διαβίωσης
• 70–80% :Η καθημερινότητα είναι ευχάριστη αλλά μπορεί να υπάρχουν μικρά προβλήματα
• 60–70% : Υπάρχουν αρνητικοί παράγοντες στην καθημερινότητα
• 50–60% : Η ποιότητα ζωής αντιμετωπίζει περιορισμούς
• 50% ή λιγότερα: Οι περισσότερες πλευρές της καθημερινότητας έχουν προβλήματα